hits

Er du et ego?

Hei kjære lesere.

Er du er synder?

Mange ser ikke på seg selv på denne måten, eller de fornekter sannheten, lever på livsløgnen for å spare seg selv for skammen. Noen lyver å mye for seg selv at det blir kronisk. Andre bare overser faktum, eller aksepterer at det bare er slik.

Jeg begynner med generalisering, det er nødvendig i denne sammenheng.

I dagens samfunn er det overflod, i Norge er det overflod. Jeg er nok en av de som er en trussel på flodens bølge. I Afrika er det mangel, det er mangel på ressurser. Men bryr vi oss? Vi gnur på det vi har, det er menneskelig. Hvor mange av dere ville delt hva dere har 50/50? Hvor mange av dere føler det er riktig med rettferdig fordeling?

Hvor sinter er dere fordi naboen har mer? Hvor mye ønsker dere å tråkke i andres sko? Hva er grunnen til at dere vil tråkke i disse skoene? Er det fordelaktig? Ingen sko er rene, uten byrder, verdi eller sorg. Mange sko eier mer glede, livslyst og kjærlighet, men det er dog ikke de skoene som er tyngst eller fancy.

Er det enkelt for dere å søke utover når ting er vondt på hjemmebane, når dere mister håpet. Trøster dere dere selv med egen nytelse for glemme hverdagen? Er det verdt det? Det begjæret dere opplever? Er dere et ego? Hvem vil vel være et ego? Men er vi ikke alle det? Der nede i det sorte hullet.

Når du får mer, ønsker du deg enda mer? Når du forbruker mer, stopper ønsket der? Er du tilfredsstilt? Er det bra nok? Når blir det bra nok? Hva vil du ha?

Når du ikke klarer det mens andre gjør, føler du sinne? Unner du disse menneskene hva selv vil ha? Gir du opp og er sint fordi du ikke fikk det som du ville? Er du for lat til å fortsette? Eller for feig? Du velger kanskje heller vreden?

Latskapen tar fort innersvingen på alle å en vær om du ikke kjemper.

Kjenner du deg igjen i noe av det jeg skriver? Om så er hvorfor er det slik?

Til ettertanke.

Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

YouTube

Instagram

15 kommentarer

For en ekstremt heslig personlighet Maria Møyli er.

Det er så egosentrisk og sykt det denne personen lirer av seg daglig.

Det er jeg jeg jeg jeg, alle andre er dumme og slemme, samtidig som hun passer på å lange ut et spark både hit og dit i bloggen sin som ikke får forsvart seg.

For et forferdelig menneske.

Den vloggen er noe av det

Mest narsissistiske jeg har vært borti ;)

Det var da sabla mange spørsmål??

Jeg har det veldig godt med meg selv, er ikke misunnelig på naboen og fyller mine egne sko.

Snakker du om deg selv her Maria? For meg er dette en verden som ikke jeg kjenner meg igjen i. Driter vel langt i naboen, eller hva folk får til. Det de ikke får til fikser jeg. Sånn er livet, og jeg er glad for at noen fikser det jeg ikke fikser. Hva er hensikten med bilde av deg selv etter hvert innlegg?

Nei, jeg vil ikke ha mer. Jeg er såkalt minstepensjonist, men vet du hva? Jeg klarer meg , fordi jeg har små krav og heller ikke bor i en av landets svindyre større byer. Dessuten har jeg lite igjen i boliglån på en enkel, stygg, billig bolig, og dermed en grei " husleie". Det er ikke jeg som setter store, stygge spor i miljøet :). Ikke har jeg bil, ikke båt, ikke hytte, ikke drar jeg på ferie, ikke bryr jeg meg om mote eller interiør, klærne jeg av en eller annen grunn ikke trenger lenger, får Frelsesarmeen. Jo eldre jeg blir, jo mindre trenger jeg. Så lenge jeg klarer å bevege meg rundt i naturen i kommunen, er jeg lykkelig. Dårlige lokoalpolitikere som roter med budsjett og penger og stadig vil ha mer i eiendomsskatt derimot, de blir jeg mindre lykkelig av. Det skyldes at jeg har begrenset med penger, selvsagt. :)

Men bevares, det er heller ikke sånne " fattige" som meg som skaper særlig til arbeidsplasser. Det er det forbrukerne som gjør, samtidig som kloden utarmes. Men pytt, mennesket er visst bortevekk fra jorden om tusen år, så...

Maria, du stiller mange relevante spørsmål, " det finnes ikke dumme spørsmål ", men det finnes mange dumme svar. Du klarer å skape debatt på denne bloggen din, og det er det du er ute etter. Det klarer du på en glimrende måte.

Jeg bare ler og ler. Bra innlegg Maria, :)

du er så fin...mmmmmm

Hva tenker du om deg selv, Maria, og hvem er du, hvem vil du være? Er du middelmådig, gjennomsnittlig, eller er du kanskje en litt mer spesiell person? Kanskje folk lytter spesielt når du snakker, at du forteller gode, viktige historier? Har du evner til å bli en leder, kanskje du rett og slett er ment å bli noe stort? Hadde det ikke vært interessant om du skrev en selvbiografi? Du har så mye å gi og å lære bort! Hva synes du?

Mange er misunnelige på deg, derav misunnelige kommentarer. Hvordan føles det? Jeg er enig i at du er spesiell og har mye å lære bort til oss. Ja til selvbiografi eller at du formidler visdom på anen måte.

Eg er ein syndar, men eg fer telgjevning frå Gud kvar einaste dag.

Mange tror at gresset er grønnere på den andre siden, men det er det ikke. Du må klippe det hver 10 dg fra mai til september.

Da er det bedre med noe brostein. Mindre arbeid.

Like kjekt hver gang.

Hehehehehhe,ja jeg kan nesten ikke vente til selvbiografien kommer ut.

Det blir nok en hit.LOL!

Frida: Hvem selvbiografi? Jeg er mer opptatt av samfunnets selvbiografi:)

Er du Narcissist da Maria? Ofrer du en tanke til den skjeve samfunnsstrukturen vi bygger rundt oss? Du er på lik linje som andre som bor i Vesten et barn av consumer society. Hvor konsum er kjerneverdien i samfunnet. Vi blir drevet av image based marketing.

Du spør om vi vil dele 50/50 av vårt. Om vi er nummen og vender det andre kinnet til når det er snakk om andre lands lidelser?

La meg spørre deg Maria; hvordan kjemper du i mot dette samfunnet vi lever i? Hva gjør du for å forbedre dette samfunn du setter spørmålstegn ved?

Det er enkelt å peke finger, men jeg er sikker på at du har en smartphone/iphone fabrikkert i et land hvor arbeiderne jobber som slaver for multinasjonale selskaper. Du Maria kjøper vel ikke fair trade? Du har vel mer enn tre par sko? Du jakter på likes og delinger, ikke på den egentlige sannhet og debatt vi sårt trenger? Du støtter store bedrifter som tjener haugevis av penger mens millioner av mennesker jobber som slaver i deres fabrikker.

Ta en titt inn i deg selv. Lær om samfunnet før du setter spørmålstegn og kanskje du vil skape en debatt som faktisk har nytteverdi. Les en bok om Economic Anthropology, om Bedriftenes Samfunnsansvar eller en bok hvor du kan se at alle dine materielle goder er produsert gjennom moderne slavehandel. Ikke støtt deg på internettartikler, for i en informasjonsalder hvor allt av meninger er ukritisk lastet opp på nett; er det lett å gå seg vill.

Skriv en ny kommentar