hits

Det er din skyld

Hei kjære lesere.

Jeg gir meg ikke så lett, siden det er gave tid så følger jeg opp mitt forrige innlegg om småjævler.

Er ditt/dine barn utakknemlig og bortskjemt?

For det føler jeg ofte, så tar jeg meg selv i det. Det er noe jeg som forelder har skapt, det er jeg som er skyldig, det er jeg som har overstimulert og gitt for mye.

Hvorfor gjør jeg det?

Noen ganger gir jeg ting fordi de maser og jeg orker ikke maset, jeg er svak og sliten og det er enklere og bare tilfredsstille de. En kort stund, men dog, et øyeblikk av stillhet og ro. Noen ganger har jeg dårlig samvittighet, da er det enkelt å tenke at man kan kjøpe seg fri, kanskje de glemmer om de får? kanskje de glemmer at jeg ikke tok meg tid nok eller at jeg hadde viktigere ting å ta meg til en å bruke tiden min på dem. De glemmer sikkert, tenker jeg. 

De er ikke fornøyde lenger, de har fått for mye. Det er min skyld. De gledes ikke over materialistisk ting det skaper ikke glede, det er min skyld. Kanskje det ikke er så galt? slår en tanke meg ,materialisme er jo en unødig verdi, takknemlighet er viktig. Hvordan skal jeg gjøre de takknemlige? Det er et viktig spørsmål? Å gi av seg selv og være tilstede å gi de glede. 

Jeg synes egentlig at samfunnet vårt blir mer og mer tilrettelagt materialistisk tankegang VS fokus på livet og livsglede, takknemlighet og måteholdenhet !

Vi har blitt konsumenter av unødige verdier. Vi skal tjene mer for å forbruke mer. Vi har ikke tid til annet en å jobbe. Hvorfor skal mor og far begge jobbe egentlig? Hvorfor tar vi oss milelange utdannelser for å jobbe oss i hjel? Hvor blir tiden av? Tiden til familie og barna våre, gledene i hverdagen?

Tankene er mange. Jeg gjør det jo selv så tenker jeg, så hvorfor gjør jeg det når jeg ønsker det annerledes? Jeg synes helt seriøst at de beste mødrene er det som er hjemmeværende. All kred til de. De som fokuserer på barna sine og legger opp livet for å ta vare på de. De flotte fantastiske hjemmeværende omsorgsfulle mødrene, dere er flinke. Dere er ikke egoistiske som resten av oss, vi som heller ønsker å tjene alt for mye for å forbruke enda mer. Vi som skaper et samfunn av utakknemlige små med feil verdier. 

Hva vil du gi dine barn? En verden av små busemenn eller gleden over å leve? 

Måtehold har blitt et lite brukt ord de siste 50 årene, men det er vel ikke så galt å ta det inn i ordboken igjen eller hva?

Mine tanker er mange og jeg like og dele, i håp av at dere gir det en liten tid til ettertanke. 

Det er din skyld at dine barn er utakknemlige, det er din skyld at du ikke lærer de verdien av livet. Akkurat som det er ditt ansvar å endre dette. Du er ikke det viktigste i ditt liv, dine behov er ikke de viktigste i ditt liv, dine barn er det viktigste i ditt liv.

Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

YouTube

Instagram

 

19 kommentarer

Er du sånn der inne i hjernen??

Det er fint at du da, som selv bare er et null, sitter der og forteller folk hva de har skyld i, du er jævlig frisk i hue i grunn.

Du har kanskje en pen fasade, merk fasade, men personligheten din er så møkkete da, den er så stygg da og det kommer til syne nå mot jul ja....

Snill bestefar

Snill bestefar

Det er nok mye sant i dette at julen har blitt adskillig mer kommersiell, og også utvidet til å begynne tidligere for å få med alt av nye påfunn.

Men samtidig er julen en tid på året der man skal koste på seg noe ekstra. Så poenget er selvsagt å finne den gode ballansen.

Julestemningen kan man dog ikke kjøpe. Et godt tips er å bruke tid på andre som man bryr seg om. Husk, det man sender ut, er det man får igjen, og sår man god stemning, kjærlighet og varme, kan man regne med å høste det samme selv.

Mitt lille tips er å være forsiktig med alkoholen, den er nemlig ofte en større festbrems enn den som drikker med måte.

Synes du følger godt opp fra ditt forrige innlegg. Samfunnet er endret fra noen få tiår tilbake, da det ikke var en skam å være hjemme med barna til de var både 3 og 4 år. I dag er man visst enten dum i topplokket, eller latsabb hvis man ikke kommer seg ut i jobb etter 1/2 - 1 år etter man har født. Det er selvsagt foreldrenes ansvar å finne balansen mellom gi og få. Selvtillit og verdier plantes ikke ved å kjøpe halve lekebutikken, de dyreste klærne/ tlf, og nettbrett for å tilfredsstille barn og unges behov.

Crissy, jeg tenker helt motsatt av deg når det gjelder mødre hjemme med barna.

Jeg tenker at det vitner om en økonomi som er hakket bedre enn andres hvor man IKKE kan tillate seg å være hjemme med barna. Rett og slett fordi man trenger pengene for å få det til å gå rundt hver måned.

Maria, jeg så den videosnutten din hvor buksa revnet; den var fullt mulig å gå i sa du. Men så sier du at du skal kaste den etterpå!

Du som er så opptatt av at folk ikke skal sløse eller bruke mer enn høyst nødvendig, hvorfor finner du ikke bare frem nål og tråd og fikser buksa??

Av og til blir det litt langt mellom liv og lære.

Tusen takk til alle dere dyktige mennesker som står på 5 dager i uken for at samfunnet skal fungere. Tusen takk til dere som har studert og sitter med studiegjeld for at akkurat jeg skal kunne føle meg trygg på at du er på jobb om jeg blir syk. Tusen takk til alle oss som jobber og betaler skatt til fellesskapet. Hadde vi kunnet være hjemme med barna alle sammen hadde Norge kollapset.

Hverdagen for folk flest som ikke har arvet millioner av sin hardtarbeidende far er nok en smule anderledes enn din.

De aller fleste sliter med regninger og renter ikke nødvendigvis fordi luksus varer står på agendaen men rett og slett fordi det er nødvendig for å overleve. Du provoserer intelligensen til de aller fleste hardt arbeidene kvinner og menn i Norge. Stikk fingeren i jorda og løft blikket vekk fra speilet et lite øyeblikk så kanskje du evner å forstå en smule av vanlige folks hverdag.

Hei, beklager at jeg ikke har vært på nett med tilsvar i det siste. Jeg vil bare spesifisere slik at det ikke er noen misforståelser at jeg som kvinne har aldri gått hjemme med barna. Dette innlegget er laget for å hedre de som gjør det. De som ikke bryr seg særlig om å tjene mer for å forbruke mer. Det handler om prioriteringer. Sett fra mitt ståsted er det mer lukerativt at staten omregulerer arbeidsdagen, slik at kvinner får samme lønn som menn på 6 timers arbeidsdag. Slik løser man problemet i mange tilfeller. Da får vi likestilling samtidig som den kommende generasjon blir tatt vare på. Klart det byr på utfordringer som må pusles sammen, men det tar knekken på tidsklemmen og kynismen samt deprasjonsraten.

Forstår hva du mener når det gjelder økonomi, og vet at det er vanskelig for de fleste å kunne være hjemme de første årene. Det er dog noen som faktisk mener at man bør komme seg i jobb etter at barnet er passert 1 år. Selv var jeg hjemme med mine da de var små, vi hadde så det gikk rundt, og det var det, men jeg angrer ikke en dag på det. Det er derfor jeg skriver at samfunnet har endret seg veldig i løpet av et par tiår. Holdninger og innblandinger fra samfunnet rundt deg om hvordan malen skal være er satt, og friheten til å velge er i ferd med å bli tatt fra mange. En av grunnene er nettopp økonomi og/eller karrierejag.

Likestilling blir det hvis du sier "den som velger å være hjemme" og ikke at det bare skal gjelde kvinner.

Tror ikke du forstår ordet "likestilling". Det er IKKE det at alle skal presses ned i den samme forma (noe jeg mistenker deg for å mene), men det er at alle skal få de samme muligheter og rettigheter uavhengig av kjønn, rase, religion, alder etc etc!

Tror rett og slett ikke du forstår hva jeg skriver! Kanskje du bør slutte å undervurdere andre, og komme drassende med dette likestillings pjattet.

Crissy, jeg henvendte meg til Maria, ikke til deg 😊

Da beklager jeg mitt lille utbrudd:)

Forstår ikke meg på folk som bruker tiden sin på å lese andres blogger for så å slenge ut en haug med dritt, drive med mobbing, osv. Hvorfor gidd dere i det hele tatt å lese bloggen viss det er så forferdelig? Viss dere ikke har noe bedre å bruke tiden deres på så få dere ett liv!! Nå snakker jeg ikke om konstruktive tilbake meldinger eller at man ikke har lov å være uenige, men det får jo faen meg være måte på hva folk tillater seg å skrive til og om andre mennesker.

Er det rart at barn blir mobbere/ mobbet?

Ojojoj, her var det mange foreldre som følte seg truffet!

Du gir deg ikke så lett nei haha.. For noen dager siden skrev du at du var lei sosiale medier, så kommer flere blogg innlegg og vlogger!! Og de må jeg si er kjempe spennende!! Edvard kjøre bil til Oslo, for en episode!

Uuups - her har Maria truffet spikeren på hodet og nå hagler kritikken fra de som føler seg truffet.

Tenk at hun retter ansvaret der det faktisk hører hjemme - ettergivende foreldre som gir ungene alt de skriker om for å lette sin dårlige samvittighet. Kjøpe seg god samvittighet mens ungene egentlig vil ha noen annet.

Den feministiske eliten hetser og hater alle kvinner som prioriterer annerledes enn dem selv - og de har bitt seg fast i politikk og media med sine lukkede nettverk. Godt at noen som Maria våger å si dem midt imot. Stå på!

Tommel opp til deg Stine! Du treffer flere spikre med bare et slag, veldig bra.

Skriv en ny kommentar