hits

Overdreven julehandel fører til småjævler

Hei kjære lesere.

 

Julen nærmer seg med stormskritt. Vi er på vei inn i en tid med mye fryd og glede. Men ikke alle opplever det slik, julen er en stressende periode der mange gruer seg store som små. Vi har laget en samfunn der det har blitt et såpass stort kjøpepress at vi har glemt den gode tiden som er det mest essensielle med betydningen av julefeiringen.

Kalendergavene har tatt helt av. Ikke bare skal vi har råd til julegaver, men vi skal også svi av mange 1000 lapper på gaver som skal gis daglig til barna i hele Desember. Mange har også flere barn og få enkeltgaver under 100 lappen er nesten umulig. Bivirkningen er at man lager småjævler uten noe som helst begrensningene når det gjelder pengebruk og verdien av gaver eller materialistiske ting.

Hva tenker vi på? 

I snitt bruker nordmenn 10.700 kroner på julehandel, vi har hatt en økning per nordmann 3,5 % i år, så dette sier at det bare blir verre og verre. Er vi på vei mot en kurs som vi ikke kan vende? For barna som mottar gaver, har ikke den ville anelse om hvem gavene er fra lenger. De gir vel blanke i det også. Ikke får gavene noe annen betydning en et underholdningsmoment der og da. Barn har ikke glede av overflod. Ikke minst blir det en mobbekultur der man skal snakke om hva man fikk i jula. Dette setter et enda større skille mellom rik og fattig. Noe jeg personlig synes er meget unødig og tjener ingen. 

Jeg har fått mange henvendelser av folk som sliter økonomisk når høytiden nærmer seg, mange historier går inn på meg og jeg vil gjerne hjelpe så mange som mulig. For meg alene blir dette en umulig oppgave. Jeg ber derfor Nav, staten og ikke minst dere som er med på å skape denne kulturen om høyklasseshopping om å stoppe opp å se hva slags samfunn vi er i ferd med å skape. 

Hvem sa at Nordmenn var smarte? I følge Aftenposten, så bruker vi dobbelt så mye som våre naboer på julegave handel. I år vil Nordmenn svi av svimlende ca. 50 milliarder kroner. 

Hva tenker dere om dette? Galskap eller helt greit?

Jeg bruker nesten ingen penger på julegavehandel lenger, jeg er mer opptatt av å hjelpe de som sliter samt skape gode opplevelse for barna i julen.

Takknemlighet kommer sjelden med overflod. 

Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

YouTube

Instagram

 

 

 

 

 

 

15 kommentarer

Nå ble jeg litt rystet, men det er jo det du vil. Å kalle sine egne barn småjævler fordi du ikke klarer begrense pengebruken og hele tiden skal kjøpe det beste av det beste og gjerne mest mulig?

Det er foreldrene som er jævlene. Som tror og mener at jo mer de kjøper til ungene dess mer fornøyde blir de.

Det er ikke ungene som har skapt dette hysteriet, det er foreldrene... som gjerne skal overgå andre foreldre. Ungene er en uskyldig part i dette. Det er DU som voksen som burde vite best og handle deretter.

Å kalle sine egne barn for småjævler....Jaja Maria...

Kjære lille deg anonym. Når har maria sagt at hun sløser og bruker flerfoldige tusenlapper på dyre julegaver, jeg bare spør. Har du i heltatt lest innlegget? Gjenta gjerne for meg hva som står i siste avsnitt?

Foreslår at du heller fokuserer på å finne mandelen i grøten, enn å bruke tid på endeløs og meningsløs drittslenging.

God Jul!

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, mammon har teke over jula, og det e' sjølsagt Satan Djevelen sjøl så står bak, det e' sikkert ôg, det. Og det e' berre éitt sett så me kan stå imot på; me må gje pengane i bistand istaden, eller ka' med å gje dei te' NOAS, som har blitt så populért no i det sista? Då sørge me i kvert fall for å frelsa sjela vår, det ôg e' sikkert ôg.

Kanskje en idé å påmeldes skrivekurs i kalenderens ånd? Liker mye av det du skriver, men skulle ønske det var et litt mer ordentlig preg over det.

Kjære Julenissen. Hvis du hadde lest tidligere innlegg fra Maria ville du ha forstått det at "nesten ingenting" er nok fremdeles litt i overkant av hva i allefall jeg bruker til julegaver.

Ikke har jeg unger, og ikke vil jeg ha det så dette driter jeg egentlig lang marsj i.

Joda, Maria..det du formidler her er nok et reflektert innlegg. Da min generasjon var små, var ikke forskjellene i samfunnet så synlig, og det var ikke dette presset som herjer nå. Det var ikke et velferdssamfunn på samme måte som i dag. Tenker ofte hvordan barn som har overflod av materialistiske ting, kan glede seg over å få enda mer av hva de absolutt ikke har bruk for. Vi har kastet mange gode verdier vi hadde tidligere på dyngen, og resultatet er barn/ungdom som sliter med depresjon/ensomhet og følelsen av å ikke strekke til, ( mange voksne også ). Det er vanskelig å for mange foreldre også, pga presset om at man må være like vellykket, ha råd til det samme som andre får, ( som har råd ). På endel områder har jeg selv gått mot strømmen, så fikk andre tenke man var spesiell. Det er en ting i livet jeg har lært meg: Det er å tenke selv, populær eller ikke.

Utan kjøp og sal vert vi alle fattige. For hundre år sidan var det lite som vart kjøpt til jul for folk hadde ikkje råd. Velstand og "sløsing" er tvillingar!

Trumpinoffice

Trumpinoffice

Surmagan slår til igjen

Jeg mistenker at du er kulturmarxist frøken Høili

Du babler i vei om alle mulige emner, men for det meste bare tøver du. Hvis folk bruker mye penger på jula er vel det ikke noe som du skal bry deg med

Folk ønsker kanskje å glede sin famile og venner

Det er jul en gang i året, og det er usympatisk av deg å tråkke ned norske tradisjoner på en slik måte

Egentlig er jeg helt enig med deg. Selv bruker jeg å ta med barn og barnebarn til byen (Trondheim) på kino en gang i mellomjula. Koser oss med pizza etc. før eller etter filmen,

Vi gir "kyr og geiter eller telt etc" i gaver til omtrent alle voksne vi gir gave til.

Ungene våre er ikke vant med de helt store gavene. 500 kr + ei sjokoladeplate har vært standard i mange år og de vet at thats it.

Men vi koser oss, ser filmer og spiller brettspill. Har tom flere ganger hatt fullstendig tv-/data-/mobilfrie dager. Vi liker også gå i kirka i jula. Det er så fin god stemning der da.

Jula er ei rolig god tid. Ikke noe stress eller jag her i gården.

Støttes!

Godt at noen tør å si fra om julehysteriet som i praksis ødelegger all juleglede. Drittungene aner ikke hvem de har fått hva av - og det meste havner i skrothaugen 1. juledag.

Og nå skal griske butikker ha oss til å betale 400 kroner kilo for pinnekjøtt - den simpleste delen av sauen. Sau er sau og lam er lam - de gir blaffen i om de har "spist urter på Hallingskarvet" eller "saftig gress i Lofoten". De eter, driter og blir slaktet og flådd- og ikke pokker om grådige kjedebutikker skal flå meg for grisedyrt pinnekjøtt.

Det er voksne som skaper drittunger,la oss for all del ikke glemme det.

Hei ❤️ kan noen hjelpe denne lille familien med noe til jul? De bor i nærheten av Tønsberg. Du kan lese om familien i gårsdagens VG, samt i tb blad tidligere denne uken. De hadde satt stor pris på litt hjelp.

Her er annonsen:

https://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=85937947

Skriv en ny kommentar