hits

Hadde hun felt Donald Trump som president?

Hei kjære lesere.

Jeg skal lufte en sannsynlighetsgrad, som muligens hadde felt Donald Trump som president.

Bilderesultat for donald trump

Hvorfor stilte hun ikke?

 I disse kvinne tider der vi ønsker en stor rekrutering av kvinner i lederstillinger vil jeg si at Hillary Clinton hadde minst 100 meteres forsprang til valget som president, likevel klarte hun ikke å gå av med seieren.

Etter en uendelig rekker mannlige hvite presidenter, å som følge av likestilling og en utjevnelse av forskjell, ble det stor jubel da Amerikas første mannlige svarte president  vant valget som USAs 44. president i 2008 denne perioden gjorde han det utmerket bra, når han ble gjenvalgt i  2012 var ikke entusiasmen like stor jeg vil likevel påstå at i tillegg til mange positive egenskaper som kreves ved å besitte en slik rolle, var det også en stor fordel at han var svart.

 For meg her jeg sitter å tenker hvem som er en favoritt hos det amerikanske folk og en kvinneforkjemper som er respektert hadde hun mest sannsynligvis gått av med seieren.

Jeg snakker om Barack Obamas kone Michelle Obama.

 I en meningsmåling sier 64 prosent av de spurte at de liker USAs førstedame Michelle Obama, mens 54 prosent sier de liker president Barack Obama.

Michelle Obama har hele veien stått ved sin manns side og har muligens på mange områder bidratt til ikke bare et bedre Amerika men også en bedre verden. Hun er en meget kunnskapsrik og intelligent kvinne, i tillegg har hun uvurderlige egenskaper som varmen, empati og gleden som et lys som sprer seg utover det amerikanske folket.

For kampen til Michelle Obama omhandler at alle individer er like mye verdt. Alle individer trenger en opplysning om helse og at folk som kjemper for en bedre verden skal bli hedret.

Som en kvinneforskjemper Michelle Obama er, så var hun med på å sanke mange stemmer for Hillary Clinton under valget, men likevel ble det ikke gjennomslag for en kvinnelig president.

Mon tro hva som hadde skjedd om Michelle Obama selv hadde stilt?

Bilderesultat for michelle obama

Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

26 kommentarer

Dyp og spennende analyse. Kanskje du kan forklare litt mer om hva hennes politiske platform er? Selv hennes egen politiske talsmann sier at hun ikke har en. Ser du henne som en ren marionett for sin mann, der det i realiteten ville vært han som fortsatt var president? Litt sånn Putin-aktig?

Først og fremst; hva med en liten stavekontroll før du poster innleggene dine? Når du utrolig nok har talerør i en av de største nettavisene i landet, burde du også kvalitetssikre en smule bedre?

Når det gjelder innlegget ditt er det selvfølgelig fullstendig ignorant og irrasjonelt som vanlig. Hvordan i all verden vet du at Michelle Obama er intelligent? Hvordan vet du om hun er skikket som president? Du gjør opp meninger basert på et fint smil/utseende, hennes karisma og forhåndsskrevne taler - kanskje man skal respektere denne prosessen litt mer og innføre visse forhåndsregler? Aldri i verden om du hadde skrevet dette om hun så ut som Trine Skei Grande og snakket hillbilly-engelsk. Det blir litt som å foreslå Fotballfrue som statsminister fordi hun er kjent, ter seg pent og fremstår som hun gjør. Hva med Sophie-Elise som kulturminister eller lignende? Hun var jo så flink til å ta opp saken med palmeolje, da kan hun vel like lett drøfte hvor Munch-museet skal ligge eller hvor mye midler vi skal skenke til idretten?

Det som er trist med dagens medieverden er at folk som ikke har noen forutsetninger får talerør og leses av tusenvis av mennesker. Du er click-bate, folk leser dumskapen din i stedet for å lese meningene til mennesker som faktisk er opplyste, reflekterte, rasjonelle og utdannene. Null research, irrasjonelt preg, opportunistisk, uintelligent - men fortsatt på førstesiden hos Nettavisen 😑 Trist

Pelle den ekte

Pelle den ekte

Ingen grunn til å skyte på Maria for dette - hun er i godt selskap hos toneangivende media, som jo har lekt med tanken på presidentfruen som president. Men en viktig grunn til hennes popularitet, er nettopp at hun ikke er politisk. Så snart hun trer ut av den rollen, og kommer tilbake som politiker, blir bedømmelsen en helt annen.

Og hvorfor felle Trump som President? Hvis man ser gjennom alle hans utidige, og usmakelige utspill, har han faktisk mange gode poenger, da han ønsker å "gjøre USA great again", og gjøre noe med Kina-utkonkurrerte bedrifter etc. At han vant er jo et symptom på at ting absolutt ikke står bra til over there!

Men at Michelle, som er pen og smiler Colgate-hvitt overalt, skal ha noen som helst som President å gjørem nei se det er nok rimelig far fetched.

Den norske (og nordiske) velferdsmodellen, som er blitt et internasjonalt begrep, er under avvikling. Det har pågått i lengre tid i Sverige. I Danmark kalles det en forfallshistorie, og i Norge er vi på full fart etter. Dette skyldes ikke, som mange tror: eldrebølgen, trygdebølgen, innvandrerbølgen, eller om velferden er bærekraftig. Det skyldes rett og slett at vi er i ferd med å forlate de grunnleggende verdiene som vår velferdsmodell er bygget på etter krigen.

Verdiene i modellen handler om: solidaritet, fellesskap, likhet og frihet, demokrati, rettferdighet og omfordeling. Og kjennetegnene handler om: offentlig ansvar, skattefinansiering, universelle ordninger, tillit, legitimitet og sosial likhet. I tillegg er trepartssamarbeidet mellom partene i arbeidslivet og staten en av bærebjelkene i vår velferdsmodell.

Det er det solidariske og universelle velferdssamfunnet som er kjernen i fortellingen om det moderne Norge, hvor felleskapet og offentlig ansvar er en viktig forutsetning. Det er dette samfunnssystemet som har gjort Norge til verdens beste land å bo i. Det skyldes også et viktig velferdspolitisk mål om å redusere økonomiske og sosiale forskjeller, som vår nåværende regjering er motstander av. I dag ser vi at vår velferdsmodell gradvis blir demontert, fordi samfunnsutviklingen baserer seg på andre verdier og mål. Vi er i ferd med å gå fra en velferdsstat og over i en konkurransestat.

Dette er hva som hadde skjedd hvis Michelle Obama hadde stilt:

Hun hadde tapt.

Du kommer med en haug med totalt ubrukelige feelgood-argumenter, som at hun "har empati" og er "meget kunnskapsrik", uten å komme med ETT eneste saklig argument om hvorfor hun hadde vært en god president.

Ja, jeg regner med at du selv sitter og drømmer om en plass på Stortinget. Du er jo tross alt en blogger, så i ditt verdensbilde er du jo direkte overkvalifisert til å bli statsminister!

PS: Hvis du skal legge ut bloginnlegg fulle av tullpreik, så vær så snill, ta en rask stavekontroll først! Du bør vurdere å fullføre norskfaget på ungdomsskolen før du begynner å preike politikk.

Fordi hun er flink til å holde ferdigskrevne taler og vært hip mor og presidentfrue - så betyr ikke det at hun har evne til noe som helst! Etter jusseksamen ble hun advokatfullmektig en kort periode før hun begynte å jobbe i barnevernet I Chicago, deretter presidentfrue - thats it! Selv en 12-åring kan innøve og holde fremragende taler, som Malala, men Michele evne til president?!? HA!

Til den anonyme innskriver; Jeg ser du mener svært mye om Maria og sparer ikke på å karakterisere henne.

Så blander du inn utseende til Trine Skei Grande i den amerikanske presidentdebatten, en pålest og meget seriøs politiker, forøvrig også velstelt og proper på alle måter. Smaken er som baken serru, ikke påberope deg retten til sannhet, for den er ofte subjektiv. Maria er ikke den beste i rettskriving noe hun har kommentert selv flere ganger, det er innholdet hun er opptatt av og debatten rundt sine innlegg. Det får hun jo også til. Forøvrig er det frivillig å lese blogger. Jeg leser ofte Marias blogg selv om jeg ikke kommenterer så ofte. God helg med spesiell hilsen til Maria denne gangen fra Elisabeth, som fremdeles er skuffet over at ikke Hillary Clinton vant valget og blir den neste presidenten i USA.

Norsk er fortsatt fryktelig vanskelig for enkelte bloggere. Likevel er hovmotet til analyse av den politiske situasjonen i USA, bare en bagatell.......

Snill bestefar

Snill bestefar

Da 2. Verdenskrig var over var det parlamentsvalg i Storbritannia. Alle regnet det som en selvfølge at de konservative og Winston Churchill ville vinne valget. Churchill var datidens superhelt.

Men han tapte valget.

Lærdom: Det er ingen som kan forutsi et valgresultat. Akkurat det samme har vi fått bekreftet i år med først Brexit og så Trump.

Elisabeth: Det er nettopp det som er poenget mitt, og sikkert en hel haug med andre folk som har kommentert Høilis artikler på Nettavisen. Ingen trenger å lese denne bloggen, faktisk vil jeg si at ingen burde lese denne bloggen. Problemet er at den dukker opp på forsiden av en av landets største nettaviser, uforståelig nok, kun fordi den genererer clicks som igjen genererer reklameinntekter. Jeg vil gjerne lese nyheter og interessante artikler/kronikker, som gjør meg opplyst og oppdatert, men jeg vil gjerne lese artiklene til utdannede, erfarne og intelligente mennesker som gjerne drøftet noe jeg ikke kan fra før.

Maria Høili har tilnærmet null journalistisk kapasitet og akkurat dette blogginnlegget fremstår som det er skrevet av en middels oppdatert 11-åring som har lært om USA på skolen. Høili er berettiget til å skrive blogg, og hun kan sikkert komme med tips og triks ift. å fylle hverdagen med innhold når man ikke jobber, eller gi deg tips til hvor du skaffer tattoveringer i Drammens-området - men vennligst hold deg for god til å skrive om ting du ikke har noen forutsetning til å utdype. Jeg har ingen blogg og har ingen planer om å opprette en; rett og slett fordi det finnes så utrolig mange smarte og dedikerte mennesker som serverer oss på de områdene jeg faktisk kunne kommentert - so why bother?

Maria Høili kommer fremdeles til å blogge om ting og uting i fremtiden, dette er vel noe som tenner henne ville jeg høyst sannsynlig tro. Jeg håper også at hun vet at den eneste grunnen til at dette dukker opp på Nettavisen er fordi hun er Z-kjendis og provoserer folk bare med å åpne munnen. Det generer clicks og reklameinntekter, det er hennes eneste verdi. Det er ingen som leser denne bloggen fordi den har journalistisk verdi. Jeg vil ikke at denne bloggen skal dukke opp på Nettavisen, fordi hun ikke fortjener at vanlige folk skal høre på røret hennes. Hun er ikke utdannet, hun er ikke reflektert, hun er ikke erfaren, hun er ikke politisk hengiven, hun er ikke noen ting som helst som tilsier at hun skal få et talerør. Som politisk kommentator har hun like mye kredibilitet som Paris Hilton har som artist.

Jeg synes synd på smarte og kunnskapsrike studenter av f.eks statsvitenskap som sitter og venter på sin sjangse til å vise seg frem. Forhåpentlig er det fremdeles de som utgjør vår politikerstab i fremtiden og ikke pretensiøse mennesker som Maia Høili. Det er det du faktisk er; det er ganske pretensiøst å skrive en artikkel om dette emnet og faktisk tro at det er noe som har verdi for andre mennesker.

Tusen takk til anonym, jeg kan ikke bli mer enig. For et kunnskapsløst menneske i fri utfoldelse om alt og alle. Spar oss. Du fornærmet intelligensen til normalt tenkende mennesker.

Michelle som president?

Hva med Julius?

Hehe. Dette var litt for mye skivebom.

Reelt sett vet vi ingen ting om Michelle. Vi har et bilde konstruert av medierådgivere og gjennom feel-good reportasjer fra systemmedia som mangler elementær kritisk sans, samt fra ferdigskrevede taler og fra nøye innøvede intervjuer der man åpenbart følger et predifinert script.

Og dama selv sier hun ikke er spesielt politisk interessert og at hun ikke har noen spesielle ambisjoner innen dette feltet. Likevel har avis etter avis kjørt frem denne saken i ukesvis. Folk i mediabransjen må være genuint desperate etter Trumps seier.

Hva i all verden vil det si å "lufte en sannsynlighetsgrad"? Du har et så upresist og unyansert språk, med så mange skrive- og tegnsettingsfeil, at dine "analyser" fremstår som det reneste sludder.

Store deler av Usa er ennå så bakstreversk at de vil kvie seg noe hinsides mot å ha en kvinnelig president.

Det tror jeg også var noe av grunnen til Hillary tapte.

Så Mrs. Obama? Flott dame, men kunne neppe konkurrert ut Trumfen.

Anonym "lever" så godt opp til "navnet", at vedkommende anbefales å søke patent! Undertegnede, og for alt man vet også Anonym, lever i et fritt land som tillater at folk flest ytrer seg. At Anonym velger å (mis)bruke denne frihet til nedrakking, bekrefter kun forherligelse av egne meninger! Dersom denne type "fundamentalisme" får slå rot, havner vårt frie demokrati i faresonen!

Herre Gud hjelp oss! Orker ikke mer av dette temaet. USA har valgt sin president. Her på berget kan vi ikke gjøre noe til eller fra.

Jeg for min del leser både skjønnlitteratur, faglitteratur, filosofi og skarpskodde politiske analyser. Men jeg er også innom denne bloggen og leser hovedinnlegget, samt

kommentarer.

Jeg besøker ikke denne bloggen for å tilfredsstille mitt vitebegjær, men fordi bloggskribenten tar opp saker av allmen interesse, og som regel med en egen vri på ulike problemstillinger, en vri som ikke er helt pk, og som derfor har en egeninteresse.

Akkurat denne artikkelen om fru Obama kan jeg være enig i var et solid bomskudd, men tenk da på at det ikke er like lett å finne noe å skrive om hver dag, og dermed må det nødvendigvis bli noen bommerter.

Jeg forstår ikke helt argumentene mot at skribenten får click og tjener penger på annonseinntekter. Hva er galt med det? Helt grei måte å finansiere dette opplegget på, og vi vet jo alle at det er en bit av bildet.

Trumpinoffice

Trumpinoffice

"Samfunn og refleksjon" kaller hun bloggen, men neimen om det er mye refleksjon her, kun girlygirly føleri og emosjonelle utgytelser. Michelle Obama hadde blitt en flott president fordi hun er pen i tøyet, smiler pent og kommer fra et pent møblert hjem, og tenkt hun er intelligent og kunnskapsrik også. Denne beskrivelsen passer vel på noen millioner amerikanere også. De har med andre ord ganske mange aktuelle presidentkandidater i USA. Det kreves faktisk ganske mye mer, for å kunne stille opp som presidentkandidat for de to store partiene ,enn goody goody feminist svermerier. Hadde hun stilt opp mot The Donald, så hadde hun ikke hatt en sjanse. Michelle Obama hadde blitt helt utklasset av den fantastiske Donald J. Trump. Men du kan jo få lov til å drømme videre damen. Det forholder seg faktisk slik at rosenrøde pikedrømmer ikke har mye å gjøre i et tildels brutalt hardkjør som en amerikansk presidentkampanje tross alt er.Heia Trump

Folkens, dette ble for usakelig fra flere kanter.

Jeg ønsker ikke å delta i diskusjoner som mister tråden og sakeligheten. Det er for min del missbruk av tid. Jeg foreslår at dere bytter over til Sjakk med Magnus Carlsen som i aften spiller med sorte brikker. Det er et faktum og danner ikke grunnlag for noen diskusjon. Sjakk er genialt, man må nemlig konsentrere seg om det saken dreier seg om og holde fokus. God aften!

For mitt vedkommende er presidentens kjønn likegyldig, det som teller er politikken. Likevel er jeg sterk motstander av å stemme på en kandidat nettopp fordi vedkommende er kvinne og/eller et alternativ til en hvit president. Dessverre er det et faktum at for mange velgere er det nettopp dette som er avgjørende.

Det var jo mange kvinner som stemte på Jens Stoltenberg, ikke fordi han var flink. Så mulig Michelle kan bli president.

Hillarys eneste grunn/argument til at du skulle stemme på hun var at hun var kvinne, den "første". Så alt er mulig

Du ser hvor mange sauer som stemmer ukritisk på AP.

Folk har x-trem dårlig hudkommelse + i komb med dårlige media er alt mulig.

Kjekt å lese bloggen din Maria.

Dårlignorskmengreitinnhold.

Dårlignorskmengreitinnhold.

Jeg har sluttet å bry meg om at folk ikke kan å skrive perfekt norsk. Det er det veldig få som kan i Norge i dag. Det som er mere spennende er innholdet i hva bloggeren skriver. Jeg tror ikke Michelle Obama hadde blitt en god president. Hun er intelligent ja og god utdanning men har ikke det ekstra som skal til for å være president i usa. En må stå for noe og vise vei og gjøre amerika bedre enn det det hittil har vært. Barrack obama synes jeg ikke har gjort en bra jobb for usa. Har ført til altfor mange kriger som førte til isis og det problemet som er i midtøsten i dag. Hadde Hillary Clinton vunnet valget. Så hadde vi lett fått ww3 i dag rimelig kjapt og med atombomber droppet i hodet på oss pga Hillary sitt hat mot Russland. Nå som Donald Trump er president og vil være venn med Puting og bekjempe Isis og radical islam. Så vil det gå bedre etterhvert. Selv om en vil få litt økonomisk ustabilitet i tiden fremover men vil rette seg på lang sikt. Jeg tenkte Donald J Trump ville bli usas neste president for over ett år siden og ingen kunne noensinne forestille seg at han ble det for ett år siden. Jeg fikk rett i det med at Trump ble usas 45 president. Det blir spennende tider fremover og Trump er hatet av halve usa og mange i verden ellers men en får se hva han foretar seg og om valget hans er bedre enn det Barack Obama gjorde i 8 år. Så mye krig og elendighet i de siste 8 årene har ikke vært på veldig lenge. Håper det blir bedre etterhvert de neste 4 årene.

Maria Høili er bare enda en av disse dumme og deilige blondinene verden er så full av. Kvinner skulle ikke hatt stemmerett

Hvorfor sitter dere (Julia B.Lyon og Elisabeth Norheim) å slenger dritt hele dagene på andres blogger?

Elisabeth/Silje eller hva du nå kaller deg : Du er da bare dne største bitchen i verden og skal overhode ikke kommentere en dritt om andre mennesker.

Din pr-kåte merr! Ødelegger bryllup av sjalusi, tigger penger, svindler... Listen er lang!

Skriv en ny kommentar