hits

Utroskaps sesongen er når julebordene starter

Hei kjære lesere.

Jeg tenkte å lufte mine tanker rundt temaet hvorfor man er utro og hva som fører til utroskap?

Jeg er et logisk tenkende vesen, men likevel så ser jeg noen paralleller når det gjelder å tiltrekkes av som fører til begjær og utroskap. Kvinne tenker mer med følelser og konsekvens en det menn gjør.

Jeg tror følge av utroskap består av 4 ulike elementer:

  • Tilknytting- hvor nære dere er hverandre i forholdet/ hvor mye dere har å miste.

  • Hormonelt nivå- hvor ofte du for reisning, hvordan testosteron/østrogen nivået i kroppen er.

  • Preferanser ved tenningsgrad- at man foretrekker det ene eller andre fysisk og psykisk.

  • Verdisystem-tankepreferanser. 

For kvinner og menn er det også ulike underelementer som spiller inn.

Jeg tror at kvinner er mer opptatt av å skape relasjoner, derav å få et psykisk forhold til  personen før man har sex med vedkommende. Derfor vil min konklusjon være at kvinner velger menn de kjenner. Kvinne vil da med stor sannsynlighet velge noen i vennekretsen, eller andre arena de oppholder seg mye eller på jobben.

Jeg tror menn ikke trenger noen relasjon og tenker utelukkende på om han er tiltrukket av vedkommende, så konklusjonen er at de kan være utro med hvem som helst og hvor som helst.

Det er klart sinnstilstand virker inn hos både kvinner og menn, dette forklarer mest sannsynligvis utroskaps sesongen når julebordene starter.

Om en kvinner er samme en mann som ikke for reisning, vil en bivirkning være at hun kanskje føler seg u-attraktiv, dette kan føre til et bekreftelsesbehov eksternt.

Mens en mann vil kanskje føle seg udugelig og bli tilbaketrukket.

Om kategorien tenningsgrad, denne har nok mest sannsynligvis mange av dere opplevd. Man får mindre tid og tenning i en stressende hverdag, der man har en nær relasjon til et menneske på godt og vondt.

I noen tilfeller der mennesker er svært visuelle (derav faller for utseende) Å dette endres kan man begynne å søke utover grunnet lite interesse på hjemmebane.

En annen ting under denne kategorien kan være at man har 2 forskjellige seksuelle preferanser, noe som fører til at man søker utover for tilfredstillelse av egen stimuli. Eller at man rett å slett ikke får nok sex i forhold til det man ønsker.

Hvordan et menneskets egenskaper, tankepreferanser og verdier er, er meget varierende. Mennesker som er svært lojale vil mest sannsynligvis være mindre disponert til å være utro enn mennesker ikke er så lojale. Her spiller 1000 vis av krysselementer i et verdisystem inn, men jeg kan i krote trekk si at man er lik på generelle arena. Derav hjemmebane, med venner eller på jobb. Spørsmålet er hva slags type jobb man har og hvor disponert man er for å verne om sine egeninteresser kontra andres.

Det er klart psykisk sykdom av ulike arter har innspill i dette, jo verre man følers seg eller mindre verdt som menneske, jo mer tilbakemelding trenger du sannsynligvis. Samme med partneren gjelder visa-verca.

Det hjelper heller ikke å være paranoide eller sjalu, dette fører med seg at en person til slutt dyttes så langt unna at de vil søke utover.

Så det var mine tanker.

Kom gjerne med deres.Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

20 kommentarer

Var du utro når du forlot din mann for Edvard? Har vanskelig for og tro noe annet.. Han flyttet jo nesten like fort inn etter han andre flyttet ut.

Silje Marlen:

Hei, nei, jeg har ikke vært utro, jeg var betatt av en annen og det gav jeg også beskjed til eksen om. Derfor var det mer riktig å gå en å være utro.

Edvard flyttet inn en stund etter at det var slutt.

Silje Marlen: Er det vesentlig for innlegget om Maria var det? Gjentatte ganger ser jeg du kommentere negativt oppgulp som ikke har noe sammenheng med spørsmålene hun stiller i innleggene. Så jeg må bare spørre: er livet ditt virkelig så trist at du ikke har bedre ting å bruke tiden din på enn å rakke ned på andre?

Mari: Hei:) Jeg svarer så ingen problem:) Takk for støtte. Noen ganger spiller følelsene til mennesker inn og blir inhabile, men likevel om man spør får man svar.

Svaret er enkelt og greitt. Når alkoholen går inn går vettet ut og man blir steinaldermennesker igjen.

Anonym: Får håpe alkoholinntaket kan reduseres?

Er du litt bekymra for menn med mangel på ereksjon? Du har snakket om det i flere innlegg.

Det finnes hjelp å få, men det er vel kanskje ikke så greitt å oppsøke den hjelpa.

Ha ei fin helg!

Siri: Hei, jeg har snakket med flere menn som sliter med dette, derfor vil jeg opplyse om dette, slik at man ikke føler seg ubrukelig eller u-attraktiv, det kan fort by på problemer som enkelt kan løses. Fin helg til deg også:)

Mari Thors, den smiskingen din med

Maria blir bare kleint og følge med på... Du får aldri noe plass i "gjengen" hennes... Jeg syntes det er ganske relativt når forfatteren snakker om utroskap så spør jeg henne om hun har opplevd det på kroppen selv... Hun sier selv at hun ikke redd for og snakke om tabu belagte temaer da må det være lov og spørre... Jeg er en ivrig følger på bloggen her på godt og vondt..

Anonym: Det var stygt sakt, jeg anser Mari som en veldig god venn Silje. Sånn slenger man ikke ut fordi DU har et følelsesmessig problem her. Jeg skjønner godt at du tar han i forsvar, men prøv å være objektiv.

Nok en gang ett utrolig godt innlegg Maria! =) Elsker måten du skriver på og gir oss mulighet til å reflektere =) Keep up the goood work!! =) Heier på deg! =)

Anonym: Tusen takk:) Godt å høre.

Anonym, eller Silje om du vil😉 Jeg har ingen behov for å være en del av "gjengen" til Maria😉 Maria er nemlig mer enn nok for meg å være venner med, så trenger ikke pakken resten av pakken du refererer til😉

Grunnen til at jeg reagerer på spørsmålet er rett og slett fordi jeg synes det er unødvendig å dra inn mannen og eksmannen som en tredjepart her. Hadde spørsmålet vært "Maria har du vært utro tidligere siden du sitter med disse erfaringene?" Eller noe lignende ville selvsagt dette vært et legitimt spørsmål!

Hvorfor skulle jeg vært følelsesmessig involvert? Og ta hvem i forsvar? Vet ikke helt hvem du tror jeg er men.. Mari: teamet er utroskap... Maria har hatt et veldig offentlig brudd. Derfor kommer spørsmålet.. Du er ikke den skarpeste kniven i skuffen er du det? Man får ikke det inntrykket ivertfall. Venner trenger ikke og smiske og jatte jatte med hverandre. Dem sier det sånn det er!! Veldig enkelt og gjennomskue

Silje: Litt usikker på hvor du vil med dine rause beskrivelser av andre, men er sikkert fordi jeg ikke er så skarp siden jeg ikke forstår agendaen din😉 Men siden du er så mye mer opplyst en meg, og tydeligvis har så mye du ønsker å dele kan vi ikke møtes over en kaffe en dag da?

Jeg tar ikke tid ut av dagen min for og prøve og gjøre deg smartere.. Er nok en veldig vanskelig oppgave. Agendaen min er nysgjerrighet.. Og det er mye "drama" rundt Maria, derfor morsomt og følge bloggen hennes. Vil ikke og spørre en om hun har vært utro før er oppgulp når teamet hennes er... Ja du klarte kanskje gjette det? Til og med du ? Utroskap.

Klart det at en dame som er lekelysten fremfor å sitte og se på Netflix hver kveld er å foretrekke, og da har hun seg selv og takke om hun gjør det og det går galt.

"Jeg er et logisk tenkende vesen".

Så søt du er! 😄

Kjære nydelige du. Jeg har virkelig sansen for deg, fordi du tør å ta opp kontroversielle saker. Jeg leser litt men orker ikke så mye enda pga at jeg er nyoperert og er på Riksen. Det er interessant å lese bloggen din.

Vakre du.

Utroskaps sesonger kommer litt mer frem i juletider, kanskje mennesker syns at dette er tiden der det er lov å være litt mer løssluppen??

Men så lenge man er tiltrukket, utfordret av hverandre og innehar kommunikasjon så ser jeg ingen grunn til at mennesker er utro... Jeg tror at grunnen til at noen er utro er mangel på sex, og det å bli sett/satt pris på. Man kan med dette si at de små tingene/ordene i hverdagen er en viktig nøkkel på å si at man setter pris på sin partner. Og respekt.

Skriv en ny kommentar