hits

Tisser du på deg?

Hei kjære lesere.

Tenkte å lufte et lite tabu tema, som jeg ofte gjør. Tissing.

Dette er ikke bare et kvinne problem. Det finnes også hos menn. Som dere sikkert har fått med dere går det en del tid til trening daglige, og jeg har vært så heldig og føde 3 friske og flotte barn.

 Vi kvinner er ganske åpne mot hverandre når vi føler tillit, men det er likevel ting vi ikke liker å snakke om. Jeg derimot synes imidlertid det er viktig å lufte tabu tema også slik at man kan føle seg litt mer normal:)  

Nå er det sånn at vi kvinner(særlig om vi har født barn) kan har et problem med å tisse på oss under stort nedtrykk, dette fordi livmoren presser mot urinblæren.

Jeg må le litt rundt dette tema egentlig for hos oss er det liksom helt greit å tisse på seg når du trener, om du ikke tisser på deg tar du ikke i nok;) Viktig å ha litt humor på problemstillingene:)

Ta en titt på linken

De mest vanlige øvelsene det går galt er (hoppetau) Eller generell hopping,  jogging, markløft og knebøy . Men om du ser slik på det, du er ikke sliten nok før du tisser på deg og har litt selvironi så går det veldig greit.

Dette har absolutt ikke noe med at man er slapp i skjeden og gjøre, men er en konsekvens av at livmoren klemmer på urinblære. 

Det går an å trene på å knipe mens du tisser for å bygge opp muskulaturen rundt urinrøret, jeg husker godt selv etter 3 fødsel at det skulle lite til før jeg tisset på meg selv om jeg akkurat hadde vært på do, mens nå sliter jeg veldig lite med det etter at jeg begynte med styrketrenings øvelser. Ikke la dette påvirke treningen din, du er helt normal.

Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

9 kommentarer

Du har så mange gode innlegg på bloggen din Maria :) Jeg må innom hver dag og besøke siden din :) Tusen takk for den du er Maria :)

Hei. Ja, etter barnefødsler kjenner jeg igjen det du beskriver i dagens innlegg - holder nesten på å tisse på meg når jeg hopper tau eller hopper på trampoline!

Men jeg må spørre deg om noe annet: Leste nettopp gårsdagens kommentarer - og dine svar. Jeg er oppriktig interessert i hvor du har dette med 400% økning i depresjon i de 5 seneste årene fra? Kan du please oppgi kilde? Og så lurer jeg på hva en "prestasjonsdepresjon" er, og hva, eller hvilke symptomer, som skiller en slik fra øvrige depresjoner? Jeg har jobbet med behandling av deprimerte i 15 år, men har aldri lest eller hørt om hverken begrepet eller en økning av et slikt omfang.

Noen fakta: I følge Kringlen, Torgersen & Cramer, var hyppigheten av klinisk depresjon 11,1% i Oslo i 2006. Det er grunn til å anta at antall med depresjoner ikke ble mindre frem mor 2011, men la oss si at det fortsatt var 11,1%. Hvis du har rett, skal antallet altså ha økt til 44,4% i 2016?! Det vil altså si at nær halve Oslos befolkning har vært/er deprimert i 2016! Kan det være at du har misforstått noe her?

Morsomt innlegg. Vi menn kan også være temmelig åpne og fordomsfrie om div kropphøl og alt mulig. Noen som vil høre? Ikke det nei.

nei sågøyalt

nei sågøyalt

knis, sikkert morsomt med eget tiss i egen truse...hihihihiohiihiihiiii

Er du 5 år eller

Ja, her var det gode argumenter for å bytte ut kjerringa etter fødsel.

Men på den annen side, det er 100% uaktuelt å kaste bort tid på barn, så den problemstillingen vil ikke dukke opp.

Harry høkkert

Harry høkkert

Høhøhø, greide for noen år siden å drekke meg så dritings at jeg pissa på meg😂😂

"Jeg tar tempen på norske fordommer og ubehagelige tema"

Blogginnleggene dine er svada som kokes ned til ingenting. Hold deg til innlegg om turer til NYC med "vennindene".

Dette skal i følge overskriften være en blogg som inkluderer "samfunn og refleksjon", slik jeg forstår det. Kan muligens si at det er ett og annet om samfunn her, men venter fortsatt på refleksjonen..

Det du skriver her er faktisk ikke riktig.. Det stemmer ikke at inkontinens (urinlekkasje) forårsjakes av at "livmor presses mot blæren."

- Grunnen til at kvinner som har født vaginalt opplever dette, er at bekkenbunnsmuskulaturen strekkes når barnet presses gjennom fødselskanalen. Den prosessen fører til at musklene i og omkring dette området risikerer å bli svakere. Altså ikke bare musklene i skjeden men også musklene som styrer urinåpningen. Du har likevel rett i at det ikke skyldes "slapp muskulatur i skjeden" da skjede og urinrør er to helt ulike anatomiske stukturer, med ulike muskler som styrer dem. Knipeøvelser kan gjøre det bedre men er ingen garanti for å kurere problemet. De som er hardt rammet kan opereres men det vanligste er at man må lære seg å leve med det :) Look it up. "Urinlekkasje - årsak"

Skriv en ny kommentar