hits

Nei til likestilling. Hvorfor?

Hei kjære lesere.

Jeg hadde lyst til å ta opp dette aktuelle tema. Nå kommer nok feministene og biter meg i rompa, men igjen, aktuelt og viktig å belyse fra mitt ståsted.

Nei til likestilling. Hvorfor?

Damer, ærlig talt ønsker vi egentlig likestilling? Vi klager jo over at gentlemanen er død? Hvorav betyr at vi ønsker å bli behandlet annerledes eller hva? Vi ønsker at mannen skal være det sterke kjønn og beskytte kvinnen. Stort sett utafra det jeg leser ellers så ønsker kvinner også å være hjemme med barna sine frem til de er 1 år? Mannen er jo ikke egnet til eksvis å amme. Arrester meg gjerne, vet at noen damer har baller og ønsker å jobbe med en gang, men dette forbeholder vel sjeldenheten i den virkelige verden. Er dere ikke litt lei av nå damer at dere må bevise mye mer en dere egentlig ønsker? Fordi dere skal holde akt ved likestillings posten? Vi er ikke egnet til det samme som menn. Det strider mot naturen, det strider mot instinktet, det strider mot psyken vår og det er ikke det beste for barn og vokse opp med en halvhysterisk, utslitt mamma som prøver å gro et par nøtter mellom beina.

Ja, til like muligheter skulle det hete. Dette løser en del av problemene over. At kvinner nå får lov om de ønsker å gå i militæret, klart det. Muligheten bør og skal ligge til rette for alle, black, white, man or woman. Det er det samme, alle skal ha en mulighet om de ønsker. Men å drive med denne likestillings hysteriet det må vi snart gi oss med. Jeg ønsker ikke å vokse opp i en verden der jeg blir presset inn til å prestere like mye på alle nivå som en mann gjør. Vi synes jo det er mye verre å få en på tryne av en mann en en dame, hvorfor? Det er likestilling. Menn er bedre på å takle stress en kvinner, hvorfor vil vi oss selv så vondt? 

Barna har definitivt ikke godt av å være en kasteball mellom en mann som ikke vil være hjemme og en hysterisk kvinne som skal ut i jobb. Skal vi lære de stress fra fødsel av? Alle vet at en ammende kvinne er i tåke det første året etter fødsel. Dette har naturen utstyrt oss med slik at fokuset skal være på babyen og intet annet. 

Hvordan synes dere det egentlig er damer? Hva vil dere med dette? Jeg er lei, å ønsker meg tilbakestilling av likestilling. Jeg vil ha mannen på banen igjen som det sterke kjønn som passer på familie og kvinne tilbake i hjemmet som passer på barna. Vi må snu før klitorisen vokser til en penis.

Vi er feminine og har kontroll på disse mannfolka uansett. Vi bestemmer på hjemmebane og de kan få lov å bestemme på bortebane. Synes det blir helt fair. Skal vi virkelig ta fra disse mennene våre all integritet? Vi lager jo et samfunn av intetkjønn. Linjene blir for vage, alt ligger i gråsonen. Siden naturen styres av naturlig utvalg(Darwins utviklingsteori, artenes opprinnelse)  blir vi nok mere og mere rettet mot ikke han eller henne men "hen", som danskene ville innføre. Man skal ikke være hannkjønn eller hunnkjønn men intetkjønn?  "likestilling sa jeg" Please nok nå vel? Vil ha tilbake krigeren jeg, vikingen. Så kan vi kvinner være vakre og intelligente og ha muligheten om vi ønsker det.Kom med deres meninger.....

Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

227 kommentarer

Det ropes på likestilling fra feministene i et kjør. I et forhold er alt fryd og gammen så lenge det fungerer. Så snart det forholdet går dukken med barn involvert, så er det helt stille fra de samme feministene. Da blir vi menn redusert til å bli en pariakaste ovenfor våre egne barn. Det er en kjennsgjerning!

Ja du Maria-Maria :)

OMG,Maria !!! Seriøst ???? 😂😂

Linn: Synes dette var passende, greit å få ut litt trøkk. Jeg skrev ja til like muligheter. Man må vel ikke ut å høgge ved fordi det er likestilling? Eller skal kvinner velge når det er greit med likestilling? Bare spør jeg:)

Sier bare Maria Maria jeg også.

Hvis du har et håp om å vinne denne bloggeprisen har du fullstendig "drette på draget". Med mindre det er snakk om antall klikk da.

For det du har servert i det siste er god underholdning og ikke mer. Og hvis de som avgjør hvem denne prisen skal gå til teller antall underholdningsklikk, ja da er du en overlegen vinner.

Anonym: Hvorfor er det underholdning? Synes du vi er i vekst med intetkjønnkulturismen?

Sheriff skimmerhorn

Sheriff skimmerhorn

Synes alle par bør få styre sitt privatliv som de vil hva angår kjønnsroller.

Men jeg registrerer (primært når jeg er innom Oslo) at mange "menn" har en kles stil og væremåte som framstår i overkant feminint. Rister på hodet når jeg ser gutter og menn med jålete hårsveiser og bekledning av jentete karakter. Æsj!

Selv er jeg ikke en oppbola vikingkriger, men uansett en mannemann. Jeg liker skyting, jakt og digre sterke biler.

Mange av disse velkledde deodorantene som tripper rundt i motedrakta si bør komme seg i marka og lære seg å tenne bål istedenfor å ta "deilige" selfies på eksklusive fester.

Har forøvrig ingenting imot sterke kvinner. Tror uskikken som feminiserer mannen muligens starter i barndommen.

Unga blir beskytta mot alt som kan være farlig og unga blir ikke pusha til å etterstrebe maskuline verdier

Applaus til deg Maria. Kunne ikke sagt meg mer enig. Lei av denne der likestilling driten.

Du er rett og slett en dum bolndinne som skriver bare tull.. Stakkars deg..

Mange tatoveringer er ufeminint. Det er det ekte sjøulker og bikere som skal ha.

Dette var ikke provoserende i det hele tatt. Dette er jo høyrepolitikk så ikke overraskende at du med formue støtter deres politikk og mener dette. Men at du mener at ungene blir kasteball mellom foreldrene når fedrene tar ut pappaperm istedet for å hylle fedrene som ønsker å være hjemme med barna. Det finnes faktisk pappaer i verden som er bedre fedre enn hva mammaer er mødre. Kunne vært andre regler for pappaperm da. 10-12 uker er veldig mye. Likestillingsproblematikken bør vel startes i diverse styrerom og ikke når det gjelder pappaperm ☺

Vi er utviklet for at mannen skaper ressurser og kvinnen forbruker ressurser. Derfor har kvinnen et behov for å gjøre seg selv attraktiv. Vi er programmert til å beskytte barna, kvinnen beholder derfor mange av trekkene fra barndommen, som lys stemme, høyere fettprosent, og bruker gråt for å få beskyttelse og fremstiller seg som svak for å tydeliggjøre behovet for å få ressurser. Alle oppfinnelser, teknologi, bygninger, og hele samfunnet er skapt rundt det å gi kvinnen ressurser for at hun igjen skal kunne amme barnet og holde det i livet. Vi ser det igjen når det kommer til lovgivning og håndheving, kvinnen gis systematisk overtaket og hennes fremstilling av svakhet (eller det å være offer) kan nesten aldri sås tvil rundt. Vi ser det i krig, hvilket kjønn må ofre livet? Hvilket kjønn er mer disponibelt? Når skipet synker, hvem reddes først? Alt dette er privilegier kvinner aldri kommer til å gi slipp på, og dermed vil vi aldri få likestilling. Alt koker ned til at en livmor er verdifull, sæd er det nok av uansett. De som tror kvinner har vært undertrykket gjennom historien burde se på det en gang til. Straffen for å slå, voldta eller mishandle en kvinne har gjennom historien vært mye mer streng enn i dag, ofte dødsstraff. Det har vært mannen som alene er ansvarlig for kvinnens og barnas velferd, er det ikke rimelig å ha noe autoritet med det ansvaret? Hvis en kvinne slo mannen, var straffen offentlig latterliggjøring av mannen. Vi vet at kvinner er akkurat like voldelig i forholdene. Likevel har kvinnen et ess i ermet. Hennes fremstilling av svakhet. Det vet politikere, feminismen og de som lager reklame å utnytte. En manns største svakhet er hans fasade av styrke og en kvinnes største styrke er hennes fasade av svakhet. Sann likestilling er lik mulighet, ikke likt resultat. Feminisme er tanken at man måler alt ut ifra hvor mye frihet kvinner har. Det er ikke likestilling som de liker å si. Det skaper overskrifter som "1 av 4 hjemløse er kvinner" og annet feministisk galskap

En ting til. Når du mener nei til likestilling, mener du da det bør være ulik lønn for samme arbeid. Menn og kvinner med samme forutsetninger bør da mannen gå foran hver gang? Bør ikke du ha samme forutsetninger som en mann til å bli en gründer? Eller gjelder likestillingsproblematikken kun at menn får være hjemme med barna sine? Trodde dette var det minste problematikken når det gjelder likestilling ☺

Tenker at Maria burde prøve seg i arbeidslivet før hun kommer med slike latterlige uttalelser. Alt våre bestemødre og mødre har kjempet for tråkket ned i sølen av dette innlegget. Menn kan da være menn fordi om vi tjener det samme? Hvorfor skal man ikke være likestilte hjemme? Jeg har da intet ønske om "å bestemme hjemme" I vårt hjem er vii er to like individer med like viktige meninger ;-) Dette innlegget er det dummeste jeg har lest på lenge, Får seriøst vondt i hodet! Shame, shame!

Er enig i hva Maria mener i denne kronikken.

Dette ville jeg skrevet i karakterboka hennes his jeg var lærer.

Maria bør jobbe med språket som er dårlig skrevet og klønete formulert.

"Jeg vil ha mannen på banen igjen som det sterke kjønn som passer på familie og kvinne tilbake i hjemmet som passer på barna." ???

"likestilling sa jeg" Please nok nå vel?" ???

"Er dere ikke litt lei av nå damer at dere må bevise mye mer en dere egentlig ønsker?" ???

"Jeg vil ha mannen på banen igjen som det sterke kjønn som passer på familie og kvinne tilbake i hjemmet som passer på barna." ???

Som sagt, klønete formuleringer.

Kronikken ville vært mye sterkere hvis Maria hadde

jobbet mer med språket og ikke blandet norsk og engelsk, det virker så "fjortis aktig".

Du skriver virkelig dårlig. Ordeelingsfeil, kommafeil. Det påvirker troverdigheten din.

kvinnfolk har fått ALLE juridiske og sosiale fordelan tell menn.

men INGEN av di sosiale og kulturelle byrdan...

Hei Maria....

Er så glad for kvinner som deg som forstår at kvinner er kvinner og menn er menn... Kan ikke vi gutter få være murere, tømrere ++ og kvinner få være sykepleiere og barnehageansatte ++ fordi vi genetisk passer best til dette, uten å lage så mye oppstyr rundt dette. Sånn er bare verden...

Men det det viktig å nevne at jeg også mener at det skal være lik lønn for likt arbeid, uansett kjønn og hudfarge.

Håper at Ottar(når de er ferdig å diskutere antall pikker de har sugd) også våkner opp en dag på dette området...

PB

Alfred Guzman

Alfred Guzman

Hvor i alle dager har du fått disse "analysene i fra?

Rolp og tull fra A til Å. Dumme Dama

enig med en del av det du skriver. Feminime damer fra andre land som kommer til norge er sjokkert over hvor lite feminime norske jenter og kvinner er. De som bor her synes også det er fælt å se hvor hardt kvinner prøver å bli menn.Klær seg kjedelig og dekker til kroppen med alt for store klær, samt at kroppsforfallet er stort.

Jeg tar av hatten min for deg Maria.Tidligere tenkte jeg en blond, rikmannsdatter avhengi av trening, men jeg må beklage meg veldig om mine tanker. Du er virkelig komplett person og fortjener respekt. Jeg er veldig enig med deg i alt du skriver. Spesielt at muligheten skal være der. Du forandret synet mitt og det er første gang jeg likte å lese en blogg som tar opp noe som faktisk er interessant

StigL:

Først lese innlegget. Så tolke innlegget. Så lese en gang til, i tilfelle du har misforstått noe. Så justere tolkningen tilsvarende.

SÅ kan du skrive svar.

Du har ikke forstått hva Maria skriver om, og halvparten av motargumentene dine er basert på at du gjetter på hva Maria snakker om. Dårlig utgangspunkt for en diskusjon, spør du meg.

Men for å hjelpe deg litt:

Maria sier INGENTING om "ulik lønn for likt arbeid". Det hun sier er "alle skal ha samme muligheter, men er det egentlig fornuftig at alle jager etter det samme".

Sånn... Var det så vanskelig å forstå?

Helge Espeland

Helge Espeland

Det er forskjell på kjønnene. Innlysende.

Denne forskjell må nødvendigvis komme til syne på en eller annen måte.

Naiv, ensrettende sosialist-ekstrem politisk korrekthet fra norsk presse, inkludert det ensidige og ulovlige NRK, er uheldig, og må tåle samfunnsrealistiske kommentarer/kritikk.

Ok, så da betyr det at du ikke kan få jobbe etter at du har fått barn. Nei, foresten, du kan ikke jobbe etter at du ble gift. Og før det så får du under halv lønn, for du er kvinne. Og du får ikke velge i hvilke jobber du vil. Da kan vi legge ned barnehager og SFO, for barna trenger ikke plassen. Problemene starter virkelig når alle gifte kvinner slutter på sykehjem og sykehus. Det er ingen til å ta seg av de eldre eller syke. Da går vi tilbake til tiden da alle som hadde familie måtte hele døgnet ta seg av de i familien som ikke kunne ta seg av seg selv. Og forresten- la oss få tilbake tiden da mannen kom hjem med lønningsposen, ga litt til kona- dette skulle strekke til mat. Det var da en kvinne kunne vise om hun var god nok- om hun fikk pengene til å strekke til. Jippi!! Ikke bestemme selv hva du vil fylle dagene, livet ditt til. Og ikke bestemme hva du vil bruke penger på. Seriøst? Og la nå for all del mannen bestemme over sexlivet ditt også- da er vi virkelig tilbake til tiden før vi fikk nesten full likestilling.

Er enig med de som er enig med deg, at du har noen skrivefeil gjør ikke budskapet mindre forståelig. Feminismen dreier seg ikke kun om lik lønn og respekt for kvinnen, men dessverre så mye mer som ikke er bra. Det er en ideologisk tankegang bak denne feminismen som jeg for min del ikke synes er bra, og som fører galt avsted. Så ja, er enig med deg.

Vi ligger på topp i skilsmisser nå om dagen, ikke rart når menn ikke får være menn på soverommet. Likestillingen har ødelagt sengehyggen, og derfor ryker alle ekteskapene.

Feminist-jenter er så opptatt av sin egen orgasme at mannen har mistet lysten før leken er ferdig.

Heldigvis finnes det fortsatt noen få jenter som tennes av at mannen også har det godt :)

Det virker som om du har misforstått begrepet "likestilling". Du sier at du er for like muligheter: det betyr automatisk at du også er for likestilling. Det er muligheten til å velge, ikke tvangen til å måtte gjøre det som alle må. Det betyr at om du trives hjemme med barna mens mannen er ute og er "kriger og viking", så er det greit. Det betyr at om du vil være ute og arbeide og gjøre slik du vil, så er det greit.

Tips: om du ønsker å tas seriøst, må du argumentere saklig og skrive grammatisk og språklig korrekt. Jeg måtte lese flere setninger om igjen for å forstå hva det egentlig var du prøvde å si. Å kritisere folks påkledning og personlige preferanser er usaklig. Skal du overbevise, må du ikke anta at du kan snakke for alle damer når du sier "ærlig talt, vil vi ha likestilling?", og anta at at de kvinnene som jobber er "slitne mammaer som prøver å gro nøtter mellom beina". Som de sier det på engelsk: "live and let live" :)

Ønsker deg en kunnskapsrik dag.

Maria, det er ikke alltid lett å være den som forteller sannheten, men her er det du som forteller at keiseren ikke har klær!

Når du leser innleggene her, er det noen som er enige med deg, mens andre rystes i grunnvollene av å høre sannheten, fordi det ikke tilsvarer det verdensbildet de har blitt programmert til å tro på..

Jeg vil bare si deg at med denne artikkelen treffer du ikke bare blink, men innertier!

Hadde det ikke vært for likestilling hadde ikke du kunnet ytre meningene dine fritt på egen blogg :)

Herlig politisk ukorrekt.

Jeg ønsker også tilbake stilling av like stilling. Maria for presi dent!

Snill bestefar

Snill bestefar

Jeg ble født inn i et samfunn der ordet likestilling var et bannord. En kvinne som pratet om likestilling da jeg var barn ble betraktet som løssluppen, muligens et ludder.

Når jeg ser tilbake i dag vil jeg si at frykten for likestilling var sterkt overdrevet. Og tro meg, det er fullt mulig å være både gentleman og viking og samtidig for likestilling.

Husk at det å være en fjott og dott ikke har noe med likestilling å gjøre. Slike fantes også før.

Det er mye jeg kunne tatt tak i i innlegget ditt, men her og nå skal jeg nøye meg med å si at du generaliserer litt vel freidig på vegne av alle kvinner. Jeg er på vei tilbake i jobb, etter permisjon med mitt tredje barn, og kjenner meg veldig lite hysterisk. Jeg har tvertimot ganske lyst til å jobba, selv om jeg også setter veldig stor pris på barna mine. Og jeg kjenner ganske mange som har det slik som meg.

Alexander Ramsland

Alexander Ramsland

Kanon. Spikern på huet berta :-)

Nils: Jeg tror ikke Maria har misforstått begrepet "likestilling".

Lik lønn for lik jobb skrikes det, men man må lete med lys og lykt for å finne noen som i det hele tatt gidder å forske i dette.

ALLE sammenligner kjønn i sine lønnsstatistikk uten å ta hensyn til hvor mye faktisk arbeidserfaring kvinnene eller mennene har. Har kvinnen vært hjemme i totalt 2 år? Diskriminering i følge disse statistikkene.

Er det rimelig at jeg som mann skal kunne ta meg 9 måneder fri fra jobben, seile jorden rundt og så komme tilbake uten at det påvirker min karriære?

To ganger? Eller tre?

Selvfølgelig påvirker det. Men vis meg den statistikken som sammenligner kvinner som velger å ikke ha barn med menn som velger å aldri ta fri for å passe barn.

Jeg husker en eneste statistikk som omhandlet dette, og det var 0% forskjell i lønn innenfor ingeniøryrket.

Ved å sammenligne på den måten kan man regne seg fram til hva markedet mener et svangerskap koster i jobberfaring og kompetansetap. Har man disse tallene så kan man også regne seg fram til hva som er rimelig forskjell i lønn for de forskjellige gruppene.

Det gjør man aldri!

Ingen av de som skriker om forskjell i lønn er interessert i å studere fakta, og det er denne fientlige innstillingen til fakta som er så deprimerende.

Vi VET at kvinner ikke er like opptatt av lønn som menn. Hvorfor vil da en bedrift betale likt? Hvorfor i huleste skal jeg som bedriftseier betale lik lønn til en som ikke er interessert i det om personen blir mer fornøyd om det blir færre reisedager i stedet?

Kvinner og menn har ikke samme prioriteringer og ALL statistikk er løgn når den ikke justerer for dette. Når den i tillegg ikke justerer for FAKTISK arbeidserfaring og kostnaden for lange perioder utenfor arbeidslivet så er det bare å kaste den i søppelen.

Men hvorfor presenteres slike tall om og om igjen? Er det fordi det ikke finnes noe problem å diskutere hvis man justerer for disse faktorene?

Jeg bruker Occam's razor. Vi har to muligheter:

1. Det finnes et stort problem, men ingen orker å presentere noen bevis eller statistikk som underbygger at det finnes et problem.

2. Problemet finnes ikke og det er grunnen til at det ikke presenteres noen bevis.

Occam's razor sier at den enkleste forklaringen er den man skal tro på.

Her er et studie i tull:

http://www.absentia.no/article.aspx?articleID=1508

Problemet er at kvinner ikke velger som menn!

Folk er jo idioter! Hvis vi deler opp en gruppe basert på hudfarge, på om de liker jakt, eller basert på hvor mye de trener så vil det oppstå akkurat samme typer forskjeller. HVORFOR er det et problem at folk ikke velger likt?

Sååå enig med deg og det er tøft at noen faktisk tør å si det.

Er veldig mye idealisme ute og går, særlig blant feminister. Biologi og idealisme er heldigvis to forskjellige ting.

Menn og kvinner vil alltid være forskjellige og med forskjellige egenskaper.......slik er vi skapt fra naturens side.

Menn og kvinner er forskjellige. Begge kjønn har sine sterke og svake sider. Man bør kombinere dette slik at begge parter bruker sine krefter der de er best.

I dyreverden ser vi at hannen typisk er den som er ute og jakter og skaffer mat, mens hunnen passer på ungene. I "gamle dager" var dette en vanlig modell hos mennesker også.

Kanskje er det slik at menn passer best til å "gå ut i krigen", mens kvinner passer best til å ta vare på hjemmet?

Jeg synes begge deler er like viktig. Vi vet hvor kritisk en god oppvekst er for barna for at de skal lykkes senere i livet. Ingen mammer skal ha dårlig samvittighet for at feministene mener at alle må ut og gjøre karriere.

Dette er det pinligste jeg har lest på lenge. Imponerende lavmål å blande baller/nøtter inn. Orker rett og slett ikke forklare. Marie Antoinette kan bare gå å legge seg, vi har en ny dronning av kunnskapsløshet. Trist.

ENIG!

Damer må være damer og Menn menn.

Men like muligheter for alle samt lik lønn for lik jobb er en selvfølge.

Men vi er skapt forskjellige av natur det er en grunn til det

Håpe mannfolk behandle deg som en dritt

I en familievoldperspektiv er denne bloggen absolutt ikke å anbefale.

Fakta er at voldsutsatte kvinner synes helst utenfor hjemmet. Ikke ved kjøkkenbenken i sosial isolasjon

Omg til de emosjonelt ustabile kvinnfolka som har kommentert det glitrende innlegget til Maria. Likestillingskampen har gått for langt! Den er barnefiendtlig! Utnyttes av narsissistiske mødre som tror de fødte på Jomfru Maria-måten.... Nei, trukke det gitt. hehe...

Lars

20.11.2016 kl.16:55

"Du er rett og slett en dum bolndinne som skriver bare tull.. Stakkars deg.."

Lars... Du skriver som to blondiner til sammen. Imponerende norsk... Synes denne blondinen Maria viser atskilling mer innsikt i virkeligheten enn deg. maria, du treffer så bra i dette blogginnlegget!

Ja, en av de mange feministiske myten er at kjønnene er like. En annen er at feministene mål er likestilling mellom kjønnene.

For flere feministmyter se The Factual Feminist: https://www.youtube.com/watch?v=eZtU69eJLdI&list=PLytTJqkSQqtr7BqC1Jf4nv3g2yDfu7Xmd

Bra sagt! Helt enig. Hadde aldri trodd noe vettugt ville komme fra en rosa blogg.

PS. Gi faen i manbitches og grinete feminister som klager.

Feminisme hadde nok noe for seg som ideologi for 70 år siden. Men denne moderne feminismen virker mot sin hensikt, den skaper en mindre-forventning, umyndiggjør og dikterer kvinner, samtidig som den forteller at kvinner er lik menn og skal albue seg frem sine karrierer, og gjøre selvstendige valg. I tillegg trivialiserer det morsrollen, og ideen om et velykket hjem. Fordi du skal være suksessfull i karrieren i tillegg. Ellers er du ikke flink nok. For de mange er begge deler urealistisk og fører til stress og konflikter, og selvfølgelig skilsmisser. Med barna som de store ofrene.

Som Inga Marthe Thorkildsen sa "Man kan gjerne si at det er like verdifullt å være hjemme med barna, som det er å jobbe. - Men det er det ikke"

Dagens feministiske ideer er følelsesbegrunnet, i møte med noe ubehagelig utenfor deres tankeboble, da trengs ikke argumenter, for alt sier seg selv uten noe forklaring i virkeligheten. Følelser spiller seg ut i irrasjonelle ideer, for å kompensere for nederlag i sine liv og projiserer det på andre kvinner for å holde dem nede for å heve seg selv.

På den ene siden forteller feminismen at kvinner er lik mannen, på den andre siden er de svake og må rettledes og kvoteres inn. En selvmotsigelse.

Enig i at dette er en innertier. Vi er programmert og hjernevasket. Hvilken mor vil plassere barnet sitt hos fremmede 40 timer i uka når barnet er 1 år? Hun vil ikke det hvis hun lytter til magefølelsen. Samfunnet går hurtig nedover når kvinner begynner å ta like stor del i yrkeslivet som menn, og når det å være hjemme å ta seg av familien ses ned på.

Beste jeg har lest på 40år

Likestilling for meg er at alle skal ha like muligheter tik jobb, utdanning, lønn og bli behandlet med respekt.

Jeg har veldig troen på at vi må behandle hverandre godt , og ikke henge oss opp i at likestilling betyr at alt skal deles 50/50. Det er ikke det det handler om. Det blir for tullete om man skal gå i sømmene og se hvem som har gjort mest hjemme, at alt skal deles likt etc. Så klart man skal bidra, men man kan bidra med mye selv om det ikke er 50/50.

Hvorfor skal mor presses ut i jobb fordi far skal være hjemme? Det betyr ho slettes ikke at far er ubetydelig - men man skal jo ta vare på hverandre og fungere som en familie. Og da må man også ta hensyn til hverandres behov. Hvis alle har det bra, så kommer man langt og lengre enn om man skal henge seg opp i at alt skal deles likt. Det å føde og bli mor gjør mye med kroppen , ikke bare fysisk men psykisk også. Det er naturlig for en mor å ville være nært barnet sitt og babyen er mest knyttet til mor som spedbarn og småbarn. Men er en fase. Når barnet blir større, snakker og går. Så knytter barnet også sterke bånd til far. Fedre er flinke til å engasjere seg i barna sine, de fleste ihvertfall, dem er aktive med dem. Det er kjempefint. Og det kommer, selv om mor er den som barnet er mest knyttet til som liten. Det er snakk om det første året. Tenk så mange år fedre har på å knytte bånd ! Så hvorfor så opphengt i det første året ? Far har en viktig rolle da også, selv om han ikke er hjemme med barnet. Det er ett samspill i en familie. Og det er dette samspillet som skaper en god familierelasjon og harmoni.

Så jeg synes folk skal slappe litt av - slutt å være så opptatt av at mor skal ut i jobb så raskt, og aller helst bare noen uker etter fødslen. Noen er selvsagt klare fysisk og mentalt til å starte jobb ganske raskt. Noen er det ikke.

Ta vare på hverandre og stå sammen som en familie - ikke stress med 50/50 og likestilling. En familie baserer seg ikke på likestilling, men kjærlighet og omtanke for hverandre .

Sol,

Du sier:

"Ok, så da betyr det at du ikke kan få jobbe etter at du har fått barn.":

Er det noen som stopper deg ? Er dere to foreldre, fordel. Eller eventuelt, ikke skaff deg barn. Du kan ikke nødvendigvis få begge deler. Dette er din avgjørelsee. Så å legge skylda på andre er bare piss preik.

"Nei, foresten, du kan ikke jobbe etter at du ble gift. Og før det så får du under halv lønn, for du er kvinne."

Du mener du får mindre lønn fordi du er kvinne ? Nei, kvinner har mindre utbetalt fordi de generelt sett jobber mindre enn menn. IKKE fordi de er dårligere. IKKE fordi de ikke kan. De har kanskje andre prioriteringer ? Men om man sammenlikner mann og kvinne, samme stilling, samme sted, så skal de ha samme lønn. Har du ikke det så kan du ta det opp med sjefen din.

"Og la nå mannnen bestemme sex livet..."

Erh.. og om det er slik du tror alle menn er så gi opp. Bli lesbisk. Bli ferdig.

Dette er den mest pinlige fremstillingen av kvinner jeg har lest på en god stund. Snakk om nedvurdering av kvinners evner og potensiale. Greit nok at DU føler deg hysterisk, uten evne til å lede, ta avgjørelser(unntatt det som gjelder hjemmet), i konstant ammetåke et år i strekk osv, men ikke putt alle kvinner i den båsen takk. Du kaster ut påstander som om det er universelle sannheter. Det er det ikke. Jeg for egen del opplever meg selv i full stand til å takle stress, utfordringer, ta avgjørelser og kunne se utover min egen private sfære, les: hjemmet.

Jeg er ER så enig, Maria!!!!

Menn ER menn, og kvinner ER kvinner, og takk og pris ER det forskjell - enn så lenge...

Ellers bør jo selvfølgelig alle og en hver bestemme for seg selv :)

Likeverd og likelønn er en helt annen selvfølge!

Det er jo ikke det at kvinner ikke kan gjøre mannfolkarbeid. Det har de jo bevist til gangs i de siste tiårene. Spørsmålet er om det er riktig med tanke på barna, familien og kommende generasjoner. Ok, kvinnene kommer kanskje ikke leksikon over kjente personer gjennom tidene for jobben de gjør, men det betyr ikke at de er udugelige. De må få lov å bidra som kvinner, hvis det er det de har lyst til. Og kvinner flest har et annet fokus enn menn!

Det var en gang ei dame som het Maria som skrev på en blogg hun har om at hun ikke kunne forstå at damer var hjemme med ungene sine når de var små. Denne Maria mente at damer måtte få lov og anledning til å realisere seg selv og ikke bare amme og tørke bæsj. Hun mente at svangerskapspermisjonen varte aaaalt for lenge.

Glad du ikke er som henne for damer bør være hjemme mens ungene er små.

Lik lønn for likt arbeid er bare dumt. Du virker helt desperat etter å provosere.. Du må ha et meget stort behov for oppmerksomhet.

I Dubai blir man jo fengslet om man anmelder en voldtekt, synes du dette er greit? Vi kan jo tross alt bestemme hjemme. Eller hva med de 200 skole jentene som blei kidnappet og Solgt som selskaper trur du de blir sjefen hjemme? Se litt lenger enn nesa du..

"Eller skal kvinner velge når det er greit med likestilling? Bare spør jeg:)" Er nok det de helst vil.

Finnes jo nok av exmpler på det.

Ta strippe debatten for ex. Først hyles det om at kvinner skal bestemme over egen kropp(Helt fair)Men når du velger å bli stripper/hore/pornskuespiller/nakenmodell etc. Da kommer høygafflene og faklene frem. Da har du ikke rett til å bestemme lengre,hva du ønsker å bruke kroppen og livet ditt til.

Har jobbet i en del fysisk krevende yrker hvor det har vert overflod av kvinner, og kanskje bare 5 menn.

Damene blir forbausende fort jomfruer i nød,og kan ikke løfte en pappeske.

Finnes flere slike exempler. Leste nylig om at det var snakk om p-piller for menn I usa(tror jeg det var)Da var flere kvinner på banen og hylte sin misnøye.

Over at de kunne da ikke velge lengre om de skule få barn eller ei.Pga til tenkte partneren kunne være på pillen.At Pillen hadde haugevis av bi virkninger ,noen ble visst nok suicidle.Var ikke så viktig.Det viktige (For noen) var at menn ikke skulle få den makten de mente det innebar,å ha en slik pille

Like stilling er grei så lenge den går i kvinner favør,men snur du på flisen blir det raskt bråk

Jeg er enig i at det blir fort for mye hysteri om likestilling. Vi må faktisk innse at en av di mest fundamentale forutsettningene for liv, slik vi kjenner det, gjennom naturen - er polaritet(motsettninger) - mellom kjønn. altså hvis vi blir for like vil kanskje ikke lenger behovet for kjønn lenger eksistere. det vil i evolusjons-messig betydning si at mennesket til slutt vil kunne bli enkjønnet. www.Maxxxerotica.com er et treffsted for alle, der alle er likestilt, men samtidig også fri til å være seg selv. la menn være menn og la kvinner være kvinner DET er viktig.

Fantastisk artikkel, dagens feminister har gått så langt som å tro at det ikke finnes forskjeller på kvinner og menn. De prøver nå med kvoter og lignende å tvinge virkeligheten til å tilpasse seg etter sin ideologi istedenfor å bare la folk gjøre det de selv vil og føler er naturlig. Ja til like muligheter nei til like utfall (:

Feminisme er en fellesbetegnelse for ideologi, idétradisjon, etikk, politikk, og akademisk virksomhet som handler om frihet, likestilling og rettferdighet for begge kjønn.

Greit å avklare begrepet... men skjønner da ikke hvorfor du er imot frihet, likestilling, og rettferdig for begge kjønn.

Anonym: Hei alle sammen.

Det ble utrolig mange kommentarer så jeg svarer i felles.
Jeg tror mange av de som snakker meg i mot har misforstått begrepet jeg formidler. Jeg sier også ja til like muligheter og om man vil gjerne for meg kan kvinner gjøre akkurat som menn.

Mange ofrer barna som trenger mor de første årene og tvinger pappaen inn i permisjon.Vi trenger ikke å rettferdiggjøre at kvinner har en fordel i forhold til menn i lederstillinger bare fordi de er kvinner, vet du hva, det er faktisk urett på det værste.

Dessuten er ikke kvinner i generell kontekst psykisk sterke nok til å takle like mye som mannen fra naturens side. Jeg føler også at vi fratar mannen integritet, for å syte på alt som er feil hjemmet i tillegg til at han skal jobbe. Kvinner blir også tvunget ut i arbeid fordi de føler at de må prestere like mye som mannen.

400 % ØKNING I DEPRISJON DE SISTE 5 ÅRENE, HVA SIER DET?

Jeg sier ikke at mannen skal slå kvinnen eller stenge henne inne, hallo i luken, nå må dere skille virkelighet far fiksjon folkens, altså de som snakker i mot. Jeg ser det er mange her som støtter mitt syn.

Nå fikk vi alle noe å tenke på og det skader vel ingen.

For meg er likestilling en politisk sak som gjør oss i stand til selv å bestemme hvordan vi vil organisere livet.

Hva du personlig gjør - og synes - er relativt uinteressant for resten av samfunnet. Er ikke det bra, da ? Individualisme, vet du. Live and let live.

Lett å tråkke ned...

Lett å tråkke ned...

Lett å sitte på sin høye, komfortable middelklasse hest og se nedover og tro man har oversikten. Et typisk eksempel på en som ikke forstår feminisme overhodet, er ei som bruker "vi" om alle kvinner. Som generaliserer om alle kvinner, og alle menn, som om "de" er sånn, og "vi" er sånn. Du uttaler deg ikke på vegne av meg, og heller ikke min søster, men du uttaler deg på vegne av min tredje søster. Jeg og min mann; han gjør mer hjemme, jeg jobber mer. Vi har et ekstremt godt forhold der vi snakker om hvordan vi fordeler arbeidet oss i mellom.

Søster 2 og mann og barn: han bidrar like mye med barnet, for at hun skal få hvile i "ammetåka", han gir henne frirom, så hun ikke får "mamma" klistret på seg som en komplett identitet og merkevare. Han roer barnet nærmest mer enn mor, fordi han og barn har et godt, trygt og sterkt bånd. De kommuniserer godt, har det utrolig fint.

Søster 3 og mann og barn: han jobber mye, hun er hjemme akkurah nå, skal ha mest perm, lager reglene hjemme, skal ha en viss standard. Barnet skal oppdras etter "hennes" regler, fordi hun er mest hjemme. Hun lager maten, han serverer ølen, han er blitt plassert i en rolle, hun har intredt en rolle, de kommuniserer ikke, det er i ferd med å rakne. Med en gang jeg går inn døren der er det forventet at JEG skal hjelpe med maten og Mannen min skal få øl. Hadde jeg fulgt ditt resonnement hadde det vært helt naturlig, men det ER DET IKKE LENGER.

Kom deg ut av middelklassebobla di, og forstå hvordan dine søstre har kjempet og mange fortsatt lider.

Blir jo mørkredd når man leser alle kommentarer her inne jo.

Personangrep pga skrive feil og dårlige formuleringer? Har vel ingenting med selve teksten og gjøre.

Flere av poengene er ikke så dumme, men vi kommer jo aldri gå tilbake i tid, så kommer nok aldri og skje.

Dette er kanskje noe av det minst gjennomtenkte blogginnlegget jeg har lest på lenge. Vet DU hvordan kvinnene i Norge levde for bare 100 år siden? Vi hadde akkurat kjempe oss til stemmerett. Og med det altså retten til å få være med hvordan samfunnet skal bygges!!! Vi har etter det kjempet oss til retten til å ta en selvvalgt utdannelse, retten til å kunne tjene like mye som menn og dermed også retten til å velge hvordan vil skal leve egne liv (ikke bare ta den prisgitte "jobben" som forsørget husmor og føderske), og vi har fortsatt mye å gå på. Likestilling handler IKKE bare om hva slags rollefordeling det enkelte paret har i hjemmet sitt. Det handler om frihet og valg.

Å jeg sier heller ikke at kvinner ikke skal ha stemmerett. Å si for 100 år siden føler jeg blir det samme som at vi skal hater tyskere for 2 verdenskrig. Eller at fargede mennesker, ( spesifikasjon jeg er ikke rasist) skal skylde på rasisme i hytt å pine fordi de var slaver engang. Nå må vi fokusere på her og nå.

Du er forøvrig klar over hva du skriver? At du mener at mannen har mistet sin posisjon i samfunnet (hvite mannen, might I add) og eneste måten man kan gjenskape den på er ved å undertrykke kvinner igjen?

Stakkars den hvite mannen...

"Feminisme er en fellesbetegnelse for ideologi, idétradisjon, etikk, politikk, og akademisk virksomhet som handler om frihet, likestilling og rettferdighet for begge kjønn.

Spot on!

Les deg opp Maria før du prøver å belære andre. Dum & blond er kanskje ikke så sexy som du tror Maria.

Ellers jeg spesifiserer igjen at dette er min blogg med mine meninger, så har dere ingen rett til å bestemme hva jeg skal mene. Høye hest og piss, herregud. Jeg synes tøfler er ganske usexy. så kan dere rope at jeg er dum som synes det også. Kill me, men når mannen ikke får reisning lenger fordi han har blitt et intetkjønn er det kanskje ikke så morsomt allikevel.

Ellers vil jeg si til alle dere andre tusen takk for støtten. Hilsen antifeminist.

Synes dette innlegget hadde gode poenger jeg. At enkelte her inne bruker hersketeknikker som går på utseendet og skrivefeil sier meg at bloggen traff spikeren på hodet. Må ikke finne på å si i mot den politisk korrekte åndseliten, da er man dum og blond.

Jeg er imponert over at en kvinne tør å skrive noe slikt i 2016! Feministene har allerede funnet fram høygaflene og tent bålet. Jeg tror imidlertid at du burde lese deg litt opp på feminisme, for det er ikke som du tror. De har aldri vært for likestilling, de har vært for særstilling av kvinner. Når de sier de vil ha likestilling, så mener de kun at kvinner skal ha (minst) like rettigheter som menn, men ikke samme ansvar og plikter. Og når du skriver "like muligheter" så er det faktisk helt i tråd med feminisme. Kvinner skal ha alle muligheter og rettigheter, men ingen plikter. Når hørte du sist en feminist snakke om at kvinner bør skjerpe seg og begynne å male huset? Eller at menn bør få samme rettigheter som kvinner til å ikke være forelder? Eller snakke like varmt om den mannlige seksualitet som de gjør om den kvinnelige? Eller at 90% av helsebudsjettet brukes på kvinner? Eller det faktum at "kvinnesykdommen" brystkreft kun dreper 1/3 av det antallet som dør av "mannesykdommen" prostatakreft? Og at screening for mammografi stadig får dårligere dokumentasjon for effekt (alt for mange falske positive), mens screening for prostatakreft stadig for bedre dokumentasjon, men blir ikke innført fordi det koster for mye når det koster en brøkdel av hva en mammografi koster? Hvor er feministene da? De som hevder de kjemper for likestilling.

"Menn er bedre på å takle stress en kvinner, hvorfor vil vi oss selv så vondt?"

Kunne ikke vært mer uenig i dette utsagnet, som forøvrig ingen seriøs forskning støtter vel kanskje pseudovitenskap.

Hilsen jente 23 som er dritt lei av å bli undervurdert på grunn av utseende og kjønn. Det å ha sånne som deg til å fronte meningsløse forestillinger fra et annet århundre. Vi burde ha kommet lengre enn dette.

Hva er det dere motstandere ikke forstår, 400% økning i prestasjonsdepresjoner, dette er kvinner mange kvinner. Slutt å syte, begynn å tenke utenfor boksen

Oh lord, where to start..

Du skriver alle skal ha mulighet om de ønsker det. Halloooo??!!! Det er jo nettopp det som er likestilling!! Like muligheter, like rettigheter, lik lønn for likt arbeid. Simple as that.

Forøvrig handler likestilling mye om økonomisk uavhengighet for kvinner, men det er vel neppe et begrep du har noe forhold til, som fikk økonomisk uavhengighet ved fødselen. Ha litt respekt for at alle ikke er like heldige.

Vi har jo alle fordeler hele jævla tiden, på hjemmebane og på bortebane. Det er en skam å gå hjemme om man ønsker det. Er det greit? Jeg jobber som en gris selv, 150%. Så jeg dømmer ikke de som ønsker å jobbe hardt, stå på, Men slutt å klage! Skjerp deg med den økonomiske fordelen! Jeg har jobbet siden jeg var 15 og trykka ut 3 barn. Jeg driter vel i penger, er for F... ikke det dem gjør folk lykkelige og skaper respekt? Eller er det, det for deg kanskje? Begge kjønn trenger ikle å jobbe, det er masse nok av staselig støtte å hente, om man ikke tar seg vann over hode og bruker mer en man har!

Håper du er smartere enn det du skriver...for dette var jammen idiotisk..

Linn: Tydeligvis så er jeg ikke det i dine øyne men 80 % andre sine øyne;) jeg står for det jeg skriver. Kom med saklige argumentasjon om du skrive, om ikke er det bedre å holde smella!

Du veit jo ikke hva likestilling er en gang. Ja til like muligheter for begge kjønn,( som du sier du er for) er jo likestilling. Herregud, kom deg ut av juice-tåka og ta et par år på skolebenken a!

Benedikte: Juice tåka faktisk, sakelig;)

Maria. Bare et lite tips. Husk at alle svar du skriver her kommer til å bli brukt mot deg. Les gjennom svarene dine en ekstra gang før du poster dem. Tonen i svarene dine begynner å bli litt "hissige". Det er lett å ta dem ut av sammenhengen, og vipps skriver Marie Simonsen en kronikk om hvor "rabiat" du er... Overdreven bruk av utropstegn er lett å misbruke, samme med "muntlig språk". Bare et lite tips altså... :-) Lykke til! Det trenger du nå. Feministene kvesser høygaflene as we speak...

Tor: Jo da ,jeg er igrunn ikke hissig, mer irritert over folk bruker ting om meg personlig uten sammenheng;)

Jag hadde tenkt å lage et lengre innlegg, men så innså jeg at det ikke er noe poeng å bruke tid og empati på å forstå OP, pga det er ingen empati å spore hos OP.

Himmelganger: Så hvorfor kommentere i det hele tatt? Det skjønner jeg faktisk ikke, for å markere hvor idiot jeg er? Bare spør ;)

Popcorn med smør er best....

Servert sammen med julebrus....

Venter på fortsettelsen....

Popcorn med smør er best....

Servert sammen med julebrus....

Venter på fortsettelsen....

Tror du må underbygge påstanden om at det har vært en 400% økning i depresjon de siste 5 årene. Jeg jobber innenfor psykisk helse og har aldri hørt om slike tall. Man regner med at rundt 1 av 5 kvinner vil oppleve deperesjon i løpet av livet, og så skal dette i følge deg ha økt med 400%....

Her var det mange som hadde kommentert allerede, så jeg forventer ikke noe svar. Jeg vil bare si at likestilling handler også om like muligheter (som du etterlyser). Mulighet for kvinnen til å gå ut i jobb om hun ønsker og mulighet for mannen til å være hjemme om han ønsker. Det er et spørsmål som de må komme frem til svaret seg i mellom, men det er ikke et spørsmål om hvem som skal ha hvilke kroppsdeler. Man må ikke ha baller for å jobbe utenfor hjemmet :) Hilsen feminist, javisst.

Maria, jeg sa ikke at du er idiot, men uempatisk, smak litt på ordet. Idiotisk tror jeg ikke du er, men jeg tror ikke du helt forstår hvordan andre kan være eller ha det anderledes en deg, der av mangler du empati. Så bruk dinne mentale krefter til å sette deg inn i hva som gjør at folk ikke mener det samme som deg, eller hvorfor andre gjør andre valg en deg.

Baste Fanebust

Baste Fanebust

Hva menes med at mamma bestemmer på hjemmebane og pappa på bortebane? Har du eksempler?

Når du skriver svada som:

"Hva er det dere motstandere ikke forstår, 400% økning i prestasjonsdepresjoner, dette er kvinner mange kvinner. Slutt å syte, begynn å tenke utenfor boksen"

for så å bable om mangel på saklig argumentasjon fra meningsmotstandere så er idiotien komplett. 400% i "prestasjonsdepreasjoner" på 5 år? Det eneste jeg forstår utifra dette er at du ikke er så god på statistikk. Men er man rik og pen så får man oppmerksomhet for svada tydeligvis :)

Jeg har ærlig talt vanskelig for å tro at bloggeier står inne for alt av innholdet i dette innlegget. Mitt inntrykk er at innlegget er et erketypisk eksempel på clickbait. Ment for å provosere for oppmerksomhetens skyld og lite annet enn det. Som en av våre største medier burde Dagbladet holde seg for gode til å gjengi dette her.

Maria. Da skal jeg gi deg enda et godt tips: Årsaken til at de skriver som de gjør er nettopp for at du skal irritere deg over det. Hvis du forstår HVORFOR de gjør dette er det lettere å avfeie det. For ER bare tull å kommentere utseende, situasjon eller bakgrunn. Hvis et argument ikke er gyldig så er det null problem å komme med motargumenter. Når man ikke klarer å finne motargumenter så tyr man til personangrep. Og du som kvinne er spesielt utsatt fordi kvinner generelt er mer ømfintlig for kritikk av sin person. Sorry, men det er sant. (Når en kvinne kommer inn i et rom vil hun raskt bestemme seg for hvor på skalaen hun er, når en mann kommer inn i samme rommet vil han vurdere hvilke av kvinnnene har er pen nok til å ligge med.) Så ta kritikken med knusende ro. Det de kommer med av personangrep er fordi de ikke evner å komme med argumenter, og det viser jo egentlig mest hva de selv tenker om kvinner...

Først av alt, vil jeg bare si at jeg respekterer deg for å ikke holde tilbake egne meninger - det er en ganske modig påstand du kommer med i innlegget ditt! Så det setter jeg faktisk veldig pris på.

Likevel, er det etter min mening fortsatt viktig å belyse likestilling og likeverd - og som du sier ha like muligheter for alle. Det er fortsatt etter min mening et ganske stort samfunnsproblem at kvinner blir sett på av mange menn(ikke alle, heldigvis) som mindre intelligente og ressurssterke kun fordi de er kvinner - og seksuell trakassering og voldtekter er alt for vanlig i forhold til hva det burde være. Det er faktisk veldig sjeldent jeg møter en annen jente/kvinne som ikke har vært borti opptil flere ubehagelige situasjoner i forhold til sistnevnte. Jeg synes det er for ille at man ikke kan gå hjem alene etter en tur på byen uten å være redd.

Men kanskje vi burde fokusere på de faktiske problemene istedenfor å presse flere kvinner inn i noen yrker kun for å oppnå likestilling? Jeg synes kvotering egentlig er ganske tullete, og strider mer mot feminismen enn å støtte. Ville jeg hatt en jobb eller studieplass bare fordi jeg er kvinne, på bekostning av en fyr som har bedre karakterer/CV enn meg? Nei. Det er jo urettferdig. Og jeg vil heller at mine egenskaper og prestasjoner skal snakke for seg.

Jeg er for likestilling. Jeg er glad jeg lever i en tid der jeg kan velge fritt hva jeg vil studere og jobbe med, i et samfunn der kvinner ikke redusert til klesvaskende babymaskiner. Men vi kan ikke gjøre det så lett at vi plasserer kvinner i en boks og menn i en annen. Folk er forskjellige. Biologisk sett er vi bygd litt forskjellig - men det er faktisk ikke alle kvinner som vil ha barn. Og det finnes menn som ikke liker å jakte. Naturlig seleksjon som du snakker om, fører også til et mangfold. Og det er jo evolusjonen som har fått oss hit vi er nå - en mer utviklet verden der vi faktisk ikke må være primitive og ha et system der den ene er på jakt og den andre er hjemme eller ute og plukker bær. Vi får være glad vi lever i en samfunn og en tid der man faktisk har friheten til å velge, både for kvinner og menn.

Thea (student)

Thea (student)

Blir helt satt ut av hvor lite du og folk i kommentarfeltet kan om feminisme og historie generelt, for det skal ikke mange internettsøk til før man enkelt motbeviser alle de argumentene dere driver og slenger med. Jeg tror faktisk flere hadde blitt skremt når de lærer nøyaktig hvor mye feminisme har gjort for samfunnet for både kvinner og menn uansett legning, dog hovedsakelig hvite (ja, feminisme har også sine merkbare feil). Jeg merker at de fleste som støtter deg er menn som har et usunt herskebehov når det kommer til kvinner (mao føler seg truet), og jeg ville ikke ha søkt etter støtte hos disse om jeg var deg, med mindre de klarer å komme med argumenter som faktisk har realitet i seg.

For det første, så har feminisme hatt forskjellige retninger som man kan skille mellom, og jeg ser at det er de gammeldagse tankemåtene som blir dratt opp her; det at kvinner vil bli fremstilt som menn, det at kvinner skal stilles høyere enn menn, det at kvinner skal være på én bestemt måte og ingen annen. Alt dette er i fortiden folkens - jeg kjenner ingen professor som IKKE støtter feminisme, rett og slett fordi de kan historien som ligger bak og ser nødvendigheten av det.

Når det gjelder det du skriver så tar du alle under én kam, noe som er nokså uheldig. Selv om kvinner og menn er likestilte på papiret så betyr det ikke at det fungerer i praksis. Du fronter en patriarkalsk mentalitet som er roten til de fleste kvinners undertrykkelse i samfunnet, noe som vi heldigvis er på vei til å bevege oss bort ifra. Uheldigvis er vi ikke der ennå, og det har aboslutt ingenting med 'ideologi' eller hemmelige baktanker å gjøre. Kvinner blir rett og slett tatt mindre seriøst på de fleste plan, noe som du også sikkert merker i kommentarfeltet da du får usaklige tilbakemeldinger på innlegget ditt.

Nå håper jeg ikke du fortsetter å forbinde feminisme med Ottar, som hører til i ekstremisme, men heller kan se på det som den enkle tankegangen at kvinner skal få lov til å uttrykke seg og leve fritt uten å bli kneblet på grunn av kjønn (som tragisk nok ikke er en selvfølge). Kvinner må få lov til å være strippere, husmødre, bloggere uten å få stilt spørsmålstegn ved livsvalgene sine på den ene bakgrunn av at de er kvinner. Så lett er det :)

Ikke imponert

Ikke imponert

Tro om igjen om du mener du har noe som helst grunnlag for å snakke på vegne av andre kvinner. Som kvinne selv kunne jeg ikke vært mindre enig med deg. Det her var bare fjas og generalisering.

Jeg er mann, jeg er skilt, jeg går for å være attraktiv. Men vill jeg på banen igjen? I dagens samfunn vet jeg faktisk ikke om jeg orker. Jeg vill i tilfelle ha en feminin kvinne, ikke en feminist. Jeg vil ha en dame som lar meg være mann, som skjønner at jeg som mann er dårlig, dvs elendig på multitasking, kvinner kan ha mange tanker i hodet samtidig, det kan ikke jeg. Men jeg kan noe, har blant annet startet en bedrift en gang som i dag går veldig bra, jeg har jobbet hardt og mye, og jeg forsørger, det gir meg en god følelse, la meg gjøre det jeg er god på, la meg slippe det jeg ikke er god på, som å føde barn ( satt på spissen men dog) og jeg opphøyer kvinnen for at hun er god på så mange flere ting jeg ikke er god på. Utfylle hverandre tror jeg det heter. Skal jeg orke igjen så vil jeg gjerne ha en kvinne som er seg bevist at hun er kvinne, feminin, som digger seg selv fordi hun er kvinne og så trygg på seg selv at hun lar mannen være mann selv om vi er litt enkle i hodene våre. Selv er jeg avhengig av en kvinne, men jeg holder dem vel litt på avstand nå, dagens kvinner roter i hodet mitt såpass at jeg ramler litt av lasset, klarer ikke følge med. Like muligheter, JA, lik lønn for likt arbeid, JA, men la nå de kvinnene som vil være hjemme, la seg forsørge, skape trygge hjem for mann å barn få lov til det uten dagens vanvittige jag. Egentlig tror jeg mange kvinner er litt overbærende med oss enkle menn, og jeg tror dem elsker det, men de før ikke lov av dagens samfunn, Kvinnen har vel nesten ikke tid til å være kvinne lengre. Jeg elsker kvinne kvinnen. Begynner å bli langt mellom dem. Digger damer som ar menn være menn med sine enkle hoder uten å forlange at vi skal gjøre ting vi ikke er gode på, er det så farlig å være gode på ulike ting?

hvis vi skal illustrere forskjellen mellom en kvinne og en mann så kan vi vel si at en mann er mer som en rett strek eller eller firkant.Kvinnen er mer som en buet strek eller en runding. dette har med våre biologiske egenskaper/oppgaver å gjøre.

Bra Maria!

Du belyser er utrolig viktig tema som meg selv, inkludert venner, kvinner og menn er enig i. Stå på!

Feminisme og likestilling har blitt dratt alt for langt.

Ja, "dum & blond" er et billig stikk, men hele denne blogposten din er jo konstruert av billige og lettkjøpte poenger, så du ber jo virkelig om det. Det er jo de grove generaliseringene dine som gjør at folk reagerer som de gjør. Likeså historieløsheten i det du skriver. "400% økning i prestasjonsdepresjoner" underbygger absolutt ingenting av det du skriver. Det er en konklusjon du har null (0) belegg for. Det er kun din teori at økning i prestasjonsdepresjoner skyldes likestilling. Og teorien er usedvanlig syltynn. Jeg tror alle kan kjenne seg igjen i en virkelighet der menn er mindre maskuline og kvinner mindre feminine enn de var for femti, hundre eller tusen år siden. Men du retter skytset ditt i feil retning og når du demonstrerer en slik komplett historieløshet i forhold til hva likestilling har hatt å si for det moderne samfunn så er det kun rimelig at du får svar på tiltale.

For mange hundre år siden hadde kjønnsrollene et poeng - mannen måtte ut og jakte på dyr, mens kvinnen var hjemme. Logisk nok. Men i dag gjør ikke mannen noe særlig annet enn å dra på kontoret hver dag. Da forsvinner litt av poenget at kvinner skal slite med hus, barn og jobb mens mannen bare trenger å dra på jobb, komme hjem og sette seg ned med en kopp kaffe mens hun gjør alt annet, like utslitt etter en lang arbeidsdag. La kvinner slutte å jobbe, sier du? Se hvor utviklet andre land er da, der halvparten av befolkningen går hjemme hver dag. Vil ikke si at dette er standarder det er verdt å stebe etter, selv om skillsmisseratene er langt lavere. Lurer på hvorfor det, forresten...

"Mann";

Er det ikke slik at 400% og fire ganger så meget er samme sak. joda. uansett : prestasjons-depresjoner kommer også av porno.

Jeg er faktisk enig med deg i det meste... Skulle ønske jeg levde i en annen tid. Sorry men ja, jeg vil ha en ekte mann som beskytter meg og tar vare på meg. Jeg er ung og pen og verden ligger for mine føtter, men jeg skulle ønske jeg levde i en verden der menn var menn og kvinner var kvinner. Da snakker jeg ikke om Saudi-Arabia, barneekteskap og at jeg vil gå med hijab.... Det finnes en mellomting mellom intetkjønn og nikab, liksom

Anna, ganske enig ! jeg tror dog at det faktisk er mer naturlig for kvinner å organisere hjemmet og barna (i større grad enn mannen). det er synd at det er et jag for å måtte gjøre karriere og at alt handler om penger. som du er inne på, i mindre utviklede land, der kvinner har mer fritid, fordi det for eksempel er mangel på jobber, har di bedre tid til å ta vare på familien, om enn fattige. Det er også vanligere i disse landene at barna er mer sammen med sine besteforeldre, og den eldre generasjonen i sin oppvekst, mens den yngre og mer arbeidsføre generasjonen (foreldrene) arbeider for å tjene penger. altså, alt er ikke bedre i en ny og moderne verden. penger gjør desverre ikke folk lykkelige ! det gjør derimot tid sammen med barna sine.

Egil Trostvold;

"Er det ikke slik at 400% og fire ganger så meget er samme sak?"

Jo, bevares, det har du helt rett i, men det berører ingenting av det jeg skriver....

Vanskelig å se hva du vil frem til med det poenget.

Feminist som elsker menn.

Feminist som elsker menn.

LIKESTILLING = LIKE MULIGHETER UAVHENGIG AV KJØNN, ETNISITET, SEKSUALITET OG TRO. Mener du at hvite, heteroseksuelle menn skal ha førsterett hva angår jobb og rettssikkerhet?

(PS: Selv om jeg liker sjarmerende menn betyr ikke det at jeg vil miste rettigheter til menns fordel. Jeg kan åpne døra sjæl osv, men det er kos når menn viser litt ekstra oppmerksomhet, og jeg er sikker på at menn liker våre mykere sider når vi skrur på sjarmen også.)

Skulle ikke tro at det var skrevet av en voksen kvinne. Dette står til stryk. Sett deg inn i hva likestilling er, hvor mange år vi har kjempet for den. Du er muligens ikke klar over hva den har betydd, for meg og deg.

Full likestilling kan det aldri bli. Det er bare sånt vi hører i festaler. Kvinner er den som føder osv.

Hadde jeg vært deg, så hadde jeg slettet det

Nydame.com hvorfor tror du at det er bedre å være fattig ? dø i 50-60 års alderen av utmattelse og mangel på legehjelp ?

"Vi er feminine og har kontroll på disse mannfolka uansett. Vi bestemmer på hjemmebane og de kan få lov å bestemme på bortebane. Synes det blir helt fair. Vil ha tilbakekrigerenjeg,vikingen. Så kan vi kvinner være vakre og intelligente og ha muligheten om vi ønsker det"

Blir feil å avblåse likestilling for deretter å fronte eget opplegg på vegne av "vi", som om alle mener dette. Det er jo ikke fair mot mennene som føler seg kontrollert hjemme og som må stå for "alt" ute mens kvinnene skal ha muligheten når de måtte ønske.. blir for dumt. Du var sikkert inne på det, men løsningen er mindre forventninger og mer som det kommer, og passer. Kvoter på kvinner er bare tragisk, løsningen går jo seg selv til. Tror folk glemmr hvilken fremgang det har vært de siste årene bare, la det gå for egne hjul litt nå!

Kvinner må uansett arbeide fulltid som alle andre, systemet har blitt lagt opp til det. De velstående er et unntak.

Birthe må si meg enig. det er på tide at man kaller en spade for en spade.

Dette var tragisk lesning Maria. Du kan snakke for deg selv og ikke på vegne av alle kvinner!! Rett og slett trist lesing og håper slike som deg er i fåtall! Mine døtre skal få vokse opp med muligheten til å bli noe annet enn oppblåste pyntedukker som skal gå hjemme å å stelle heimen!!

Nina : nå sporer du helt av. vi snakker om feminist-saken, likestilling. ikke om den tredje verden. hvorfor skal ikke kvinner ha den samme muligheten som menn til å være lykkelige ? er ikke det faktisk saken satt på spissen?

Psst, "hen" begrepet er svensk og ikke dansk. .. Godt du har gjort hjemmeleksene dine :-) :-)

Høili har flere gode poenger. det er sikkert og visst og på det rene at debatten er viktig, men ikke for å detalj-styre hverdagen til folk. kvinner har samme muligheter som menn, stort sett. det er vel likestilling ? hva mer skal til da ? kvinner kan føde barn, menn kan ikke. er ikke det hovedpoenget med mann og kvinne ? skal ikke være noen forskjell lenger ? skal vi sette kunstig livmor i anal-kanalen på menn ?

Stakkars lille rike pike. Du fremstår ikke så altfor smart her. Trist lesning.

@Thea (student)

Problemet er nok ikke at folk ikke kan feminismens historie, men at de kan for mye av den. Feminismens historie er ikke et vakkert syn. Visste du f.eks at feminister ikke ønsket at slaver skulle ha stemmerett? Mens man parallelt med dette hadde organisasjoner som ville ha universell stemmerett? I Norge var det bare noen ganske få år mellom det at alle menn fikk stemmerett, og at også kvinner fikk stemmerett. Hva med feministenes helter som Solanas? Som skrev "S.C.U.M."? Altså "Society for Cutting Up Men". Og ikke minst Ottar her i Norge.

Når du kaller deg feminist må du faktisk ta med deg all denne bagasjen. Akkurat som Høyres grumsete førkrigstid, og APs Comitern. Du kan ikke bare si at disse ikke er "ekstremister" eller de ikke er "ekte feminister". Hadde AP hatt interne grupperinger som støttet slikt ville det blitt et salig rabalder. Feminisme har aldri tatt avstand fra sin fortid, heller tvert imot. De hyller dem!

Du påstår at det ikke er likestilling annet enn på papiret. Da tør jeg utfordre deg på å nevne et par slike eksempler som ikke går i kvinners favør som ikke handler om naturgitt ting som at menn kan stå for å pisse.

Men jeg skal gi deg rett prinsippet om at vi ikke har likestilling her i Norge, men det er i disfavør for menn. Kvinner i Norge forbruker betydelig mer enn menn av offentlige tjenester, og i tillegg bruker kvinner også langt mer enn de selv tjener til rent forbruk. Kvinner får fordeler i alle bauger og kanter, men trenger aldri ta ansvar når noe går galt. Kvinner får lavere straffer generelt, og hvis hun har barn blir dette sett på som formildende, men hvis en mann har barn er dette det motsatte.

HVIS du ønsket likestilling ville du aldri vurdert å kalle deg feminist. Da ville du kalt deg egalitaner.

Hvis du derimot ønsket alle fordelene med å være kvinne, men ingen av ulempene så kan du jo vurdere å kalle deg egoist.

Hvis du mener at kvinner skal ha mulighet til å gjøre "hva som helst", inkludert å bli stripper eller hore, så er du ekskludert fra å kalle deg feminist, fordi feministene har bestemt at dette ikke er et moralsk godt nok valg.

Geir-Ole Isaksen

Geir-Ole Isaksen

Så godt å lese en blogg fra en blondine som IKKE er helt renska mellom øra.

Du skriver flott og treffer spikeren på hodet, for dette med "likestilling" (i realiteten ) er det mange som ikke vil ha, men kvinner blir som avvikere under et enormt "gruppepress" for å nærmest måtte hate menn.

Barna mine savner sin pappa, men mor har talt

Tor. det var et latterlig poeng. hva har slaver, stemmerett, med kvinne-bevegelsen å gjøre. nada.

enig i at likestilling og feminisering har gått for langt hos mange. det ER jo likestilling.

Hva er det du babler om?

1. At vi har rett på å være hjemme med barn i nesten ett år er et produkt av feminismen - at man lar kvinner sjonglere yrkes- og familieliv på en bra måte. Det er ganske unikt og skiller seg veldig fra virkeligheten til kvinner i de fleste andre land, hvor man må rett ut i jobb etter fødsel hvis man skal ha råd til bleier. Eller så er man så priviligert at man har en mann som kan forsørge hele familien, men da er sjangsen stor for at du blir stuck der for alltid fordi de lever i en sånn kultur som du drømmer om. Hinter du til at det er kjedelig å bare traske rundt hjemme kan mannen din, som den macho, stolte karen han er, banke den tanken ut av hodet ditt.

Det er en inndeling som ga mening i steinalderen, da klesvask og matlaging faktisk tok hele dagen. Man sendte barna ut på tunet eller løkka om morgenen og ropte de inn når det var middag. Den typiske husfruen man f.eks. finner i USA er et helt nytt fenomen.

Vi lever heldigvis ikke i en "naturlig" verden lenger, hvor vi må skaffe middagen med pil og bue, fryse gjennom hele vinteren og se barna våre dø fra oss. Vi har selvfølgelig noen instinkter det er sunt å pleie, men det synes jeg vi får til ganske greit allerede. Kvinner klarer å både strikke, bake og pynte seg samtidig som vi jobber, engasjerer oss politisk og spiller fotball.

... Og der gikk jeg rett på limpinnen og ga deg klikk. Jaja.

Hilsen en som IKKE er noen rødstrømpe, men heller ikke helt historieløs

Angela Didirchson

Angela Didirchson

Jeg mener at hjemmeværende barnepassere er mye mer hygienisk og forsvarlig. ikke minst må det være lov for kvinner å ha tid til å amme uten å måtte tenke på at etter kun ett år må man jobbe igjen. jeg ammet Richard til han var 4 og han er nå 10. han er på høyde med 13-14 åringer i sport. så det var vel ikke en bakdel? ammingen altså :)

Hahaha! Dette må være no av det dummeste jeg har lest på lenge! Altså om du er FOR like muligheter da ER du feminist! Mulig du sliter med din egen forssåelse av kjønn siden du ræler om at menn 'blir redusert til intetkjønn" haha. Om du vil absolutt at menn og kvinner skal reduseres til de klassiske, stereotypiske a la muskuløs mannemann og madonna/hore kvinne - be my guest! Men det har jo mye mer å gjøre med ditt eget forkvaklede sosialpornografiske ideal enn med hva feministene kjemper for! Shit girl, bare vær hjemme hver dag og stell for mannen din, hvem faen bryr seg?

Siden artikkelen er publisert i Dagbladet, frister det å lese dette som en satire skrevet av en ihuga "feminist".

Likevel

Ordet feminist ble jo stjålet i utgangspunktet og et falskt uttrykk for kvinnelighet. Falskt i den sammenhengen hvor "feminister" fornekter forskjell i ønsker og behov mellom kjønnene. Forskjellene er i tillært sier de.

feminin a1 (el. utt fem´-; frå lat. av femina 'kvinne')

1 særmerkt for ei kvinne; kvinneleg

feminine eigenskapar.

Hvis feminismen skulle komme til sin rett, burde selvsagt ordet kvinneidrett være foreldet? Dele kjønnene under OL i styrkeløft eller 100mtr hekk eksempelvis, det må jo være det mest provoserende en feminist opplever på skjermen.

Likestillingen var kvotering og forfordeling for å utjevne posisjoner og verv i offentlig og privat næringsliv. Greit nok, gjort er gjort.. Det du her poengterer er almuens feminisme. Den feminismen som sier at kvinner også skal kunne bli rørlegger, fagutdannet murer eller en snekker som kravler i et kaldt råbygg en vintermorgen. Jo takk og vær så god for den som kastet ønsket om å kunne bruke sminke og feminine klær til fordel for en skitten kjeledress på arbeid. Det er dog ikke mange som har gjort dette likevel. Heldigvis synes nok flere enn meg, at de fleste kvinner har andre ønsker enn å stå på huet i en grav for å mekke bil. Da er det nok kvinnen i klesbutikken, på hotellet, flyvertinnen eller sykepleieren vi menn først får øye på.

Maria er vel inne på essensen i utviklingslæren som Darwin beviste. Etter endel av kommentarene hun mottar, virker det som om enkelte løfter opp igjen påstanden om at jorden er flat.

Jo, kvinner og menn har nok det som skal til for å bli en dyktig leder eller sitte i styrerommet. Problemet er likevel det samme for både kvinner og menn, det er kun få som når til toppen av begge kjønn.

Endel av det du skriver at kvinner ønsker og vil, er selvsagt ikke dekkende for alle. Likevel blir de nok riktige for det store flertallet, hvis en setter opp alternativet hvor mannen kommer hjem og er mer bekymret over oppvasken enn det å ta frem jekken og få skiftet de dekkene osv. Eller en mann som oppriktig bekymret stopper kona i døren på vei ut og spør om han heller skal bruke de rosa eller røde skoene på festen. Eller han som ringer mannen til venninnen din og spør om han vil være med på byen for å shoppe klær og se Mamma Mia på kino.

Men for all del, det betyr ikke at de som av legning eller interesse ønsker å være slik, ikke kan være slik. Ismer derimot har en tendens til å utvikle seg til å bli dømmende mot "de andre" etterhvert. Spesielt der hvor "de andre" er i flertall.

@Maxxx-Flirt Det har ganske mye med saken å gjøre. Feministene ønsket kun at kvinner også skulle få stemmerett, men IKKE kvinner og menn som var slaver. Og som du korrekt beskriver var dette en "kvinnebevegelse". Altså ikke en likestillingsbevegelse. De ga fullstendig faen i likestilling og menneskerettigheter, men kjempet utelukkende for rike hvite kvinner. Dette er noe de har dratt med seg til idag. De bruker gjerne fattige kvinner med mørk hud til å fortelle oss om hvor fælt de selv har det. Barnebruder i Somalia brukes som bevis for at norske hvite kvinner ikke får lederstillinger. De gjør null niks nada for å kjempe for disse kvinnene i verden som faktisk trenger hjelp, men bruker dem i egen propaganda for å fremstille seg selv som offer.

@Tor ok ser hva du mener, men alikevel er det vel ikke helt riktig å bruke ting som skjedde for 100+ år siden som et argument i en dags-aktuell debatt da =P greit å kunne historie altså men...

vi har kommet langt med likestillingen i Norge. Det kan jeg si som kvinne. jeg tror at andre problemer er større.

Seriøst forsøk på å sjokkere for å generere klikk.

.... og det virker. Det er bare trist at slikt lavpannet sjøsprøyt som Maria Høili sin blogg får så mye oppmerksomhet.

Satans blondine xD

"Anki

21.11.2016 kl.19:38

Hahaha! Dette må være no av det dummeste jeg har lest på lenge! Altså om du er FOR like muligheter da ER du feminist! "

ummm... er det ikke motsatt ? hvis man mener at di like mulighetene faktisk eksisterer så er vel behovet for "feminisme" litt utvasket ? eller tar jeg feil ?

jeg tror enkelte kvinner liker å bruke det som en unnskyldning at di er kvinne ? eller tar jeg feil ?

Oi... Ble litt satt ut jeg nå. Men regner med det er bittelitt ironi her? Så langt fra min hverdag som kvinnelig leder i næringslivet som man kommer, her i familien har vi en deling som gir barna en like god kontakt og nærhet både med mamma'n og pappa'n - som jeg synes de fortjener. Om man skal ha et reelt valg, må det være en form for balanse i samfunnet. Det er nok av jenter som ikke får samme muligheter til å realisere og bruke evnene sine pga generaliserende fordommer om at jenter bare bryr seg om barn, og ikke egner seg like bra i krevende roller. Men det er jo bare tull. Enig i at folk må få velge, men da betyr det i praksis også at trophywives og hjemmeværende koner velger seg et langt liv med dårlig råd den dagen forholdet ryker eller mannen finner en annen. Og det er en 50/50 risiko... Hvor moro tror du det er? Å dele etter gamle normer funket nok best i et samfunn hvor kutyme og økonomi gjorde at folk måtte bli i forholdet livet ut, for om du velger en deling som du beskriver, stiller du deg i en skikkelig håpløs situasjon om du blir alene. De som ikke har masse midler hjemmefra er nødt til å ha det i bakhodet, for du får fint lite igjen i skilsmisseforhandlinger på dette punktet. Uten likestilling hadde vi heller aldri hatt goder som verken foreldrepermisjon eller betalt barna er syke. Så selvom du er uenig med deler av hva likestilling/feminisme er, kunne du kanskje tenke litt på hva det gir av goder og muligheter som jenter ellers ikke ville hatt. Liten alvorssnutt her, men tror og håper fortsatt at dette var skrevet med ironi og mye glis bak tastaturet 😋

Hvis denne bloggkonkurransen går ut på antall klikk og ikke på seriøsitet er jeg redd frk Høili ligger godt an.

Men det gjør ingenting! Jeg har kuttet ut Canal Digital. Sitter heller å følger med på denne bloggen mens jeg knasker chips med dips.

Wow. Du er totalt idiot. Du burde skamme deg over å spytte slik på historien og det kvinner har kjempet for så lenge. Fy faen, jævla kjerring.

Bra innlegg i dagbladet. Statistikk fra USA viser at kvinner som aldri har vært gift tjener like bra som menn, og i noen tilfeller bedre. Gifte kvinner tjener mindre fordi de tar seg av barn og hjem i større grad enn kvinner som aldri har vært gift, og alle andre. De har dermed mindre arbeidserfaring i ordinære jobber og har oftere deltidsjobber.

Thomas Sowell Destroys the Left's Use of Racism and Feminism

https://www.youtube.com/watch?v=tC1gRZ6pEko

Nydame.com : det var kanskje litt drøyt å sammenligne det jeg gjorde men økonomi har ganske mye å si for denne saken i den morderne verden. jeg tror ikke "likestilling" er et tema i mange land. jeg tror faktisk ikke at kvinner ser på seg selv om undertrykket i mange land, fordi dem leser ikke like mye feminist svada som i norge?

@Arne godt poeng og endelig litt fakta inn i en debatt preget av mye følelser her. klart kvinnen skal ha sine rettigheter. men å snakke om at vi skal tørke 50% av bæsjen fra hver bleie det blir målbo.

BLACK FRIDAY hele uken hos ELKJØP!!!!

Masse gode tilbud! Løp og kjøp!

@Maxxx-Flirt HVIS feministene hadde tatt avstand fra egen historie slik AP, Høyre med flere har gjort så ville jeg vært helt enig i at dette var "gammal historie". Men feminister generelt bruker denne historikken aktivt idag for å legitimere egen eksistens. De henviser jo selv til feminismens begynnelse og sier at disse kjempet frem de rettigheter kvinner har idag. De viser ikke frem dem som kjempet for universelle rettigheter, kun de som kjempet for kvinners rettigheter. Og de kjempet faktisk ganske aktivt mot at slaver skulle ha stemmerett. De ville kun ha stemmerett for hvite kvinner. Hva sier det om dem?

Den dagen feminister slutter å si at "uten feminisme ville ikke kvinner hatt stemmerett" er den dagen jeg skal slutte å henvise til den historien de har. Akkurat som at jeg skal slutte å komme med APs historie under krigen og i etterkrigstiden den dagen de slutter å påstå at de "bygget norge", og Høyres vilje til å selge ut oljerettigheter for kortsiktig gevinst i 70 årene.

Neimen kjære vene -- om DU vil være halvt blåst sexleketøy uten ambisjoner og med tragisk dårlig rettskriving, så kjør på. Resten av oss er voksne damer med intelligens, talent, meninger og driv. Jeg har null interesse i å ta selfies og blogge om trening -- jeg vil ha jobb og egen lønn og respekt. I mine øyne er det DU og slike som deg som har ansvaret for kvinnefiendtlige stereotyper -- mannfolk leser sånn mølje som det du nettopp publiserte, og så forteller de meg og andre voksne damer at vi egentlig ønsker å være det "svake" kjønn. Skam deg, og se deg rundt i verden utenfor den lille Restylane-bobla di.

Birgit:

Det er selvsagt ikke meningen du skal avsløre for mye, men det at hun fikk artikkelen i dagbladet betyr nok at meningen gjerne kan være annerledes. Likevel litt bekymringsfullt at utviklingslæren også får seg en science fiction. Det er faktisk slik at en mann fortsatt tenner på det kvinnelige ved kvinnen og vice versa. Dog med det nye tilbudet sædbanken representerer er det nok mest naturlig at det er nøttene som faller av på den som har det.

Fotball er på en måte en idrett hvor menn har hatt sin store interesse. Nå har kvinner kommet på banen og greit nok det, men hvorfor med draktdesign som mennene alltid har brukt? Er det for å se ut som en fotballspiller eller for å spille fotball?

Hei. Har aldri lest bloggen din, men synes du har mange gode poeng. Tror ikke det er enkelt for gutta som vokser opp i dag med alt dette...Stå på =)

@Vidar hahah mener du at vi skal spille fotball i bikini ? lol <3 kanskje det ikke er så dumt faktisk ! så hadde kanskje det kommet folk på tribunen og jente-spillere kunne faktisk tjent. det er største problemet for kvinne-idrett er det ikke? mangel på interesse og ikke minst sponsor-inntekter?

Hans Christensen

Hans Christensen

Nydame.com : absolutt ! både fotball og håndball ! se på vollyball ! nydelig :-) det skal sies : håndball-draktene er langt penere enn fotball-draktene kvinnene bruker. det er også faktisk langt mer interesse for kvinne-håndball enn kvinne-fotball i Norge. Til tross for at fotball generelt er en mye større idrett. Norges fotball-landslag for damer har også vunnet VM, noe som er merkelig at ikke har fått mer oppmerksomhet !

Til Huffda:

Misunnelsen kjenner ingen grenser ser jeg. Maria har en sunn og frisk kropp, mener du oppriktig at hun har feil kropp og utseende for sine meninger?

Jeg er fristet til å si at din argumentasjon kanskje da også har en motsettende fysisk representasjon.

Hei Maria, her skriver du mye tåpeklig.

Likestilling betyr ikke at alle skal gjøre nøyaktig det samme og at damer skal bli menn, det betyr at alle skal ha like muligheter og ikke bli diskriminert på bakgrunn av kjønn, rase, seksualitet osv. Mer eller mindre akkurat det du (i deler av innlegget ditt) etterlyser. Likestilling har vi i Norge, og det er bra.

At du vil tilbake til 60-tallets kjønnsroller med hjemmeværende mor og snekker-pappa har ingenting med likestilling å gjøre. Det er bare et personlig ønske du har fordi du synes det høres fint ut. Realiteten er at hvis du ønsker å gjøre det i dag så har du den muligheten. Såfremt du finner en mann eller kvinne som er interessert i å være eneforsørger mens du chillern hjemme da.

LOL !!! skal vi konkludere at bikini-fotball bør bli et facebook opprop ? kvinne-gruppa ottar skrur vel av tv hvis det går vollyball for damer, svømming eller andre idretter der mindre klær benyttes? for det er jo trakasering av kvinner !

@Tor jeg tror enkelte (di fleste), egentlig ikke er så fullt klar over denne delen av historien til feminist-bevegelsen. min mening er at det ikke er særlig relevant heller. AP og Høyre på 40-70-taller er heller ikke relevant for dagens avgjørelser. du virker å leve litt i fortia.

Når det er sakt, så skjønner jeg egentlig ikke hvorfor det er noen feminist/likestillings-bevegelse i norge i utgangspunktet.

hva er det som gjenstår og som ikke er likestillt allerede?

Nydame.com:

At de fant noe mer kvinnelig enn at de løper rundt der på banen i pappas gamle fotballdrakt.. helt klart.

Tradisjonell kvinneidrett har faktisk feminine drakter. Se golf, volleyball, turn o.l. Disse har store seertall, årsaken er at det i tillegg er fint å se på. Gjør vel ikke noe det eller?

Det er bare sånn vi menn er når vi ser på idrett, tar jeg ikke feil er det vel også sånn kvinner er.

Maxxx-Flirt Dette hadde ikke vært relevant hvis feministene ikke brukte dette til å legitimere seg. Hvis f.eks Høyre til stadighet dro frem sin deltakelse under krigen (dette er ikke Hitling, men bare et forsøk på paraleller som vi alle kan forstå) for å legitimere egen tilstedeværelse i dagens regjering ville vi reagert med avsky. Eller at AP argumenterte med at folk bør stemme på dem fordi de under Comitern-perioden arbeidet for bedre trygdeordninger, selv om Høyre (!) var dem som innførte dem.

Feministene derimot trekker frem en historie som de burde være flaue over, og hvitmaler den for å presentere den som noe positivt. Dette er helt parallelt med å påstå at kommunisme er bra fordi første kvinne i verdensrommet var fra Sovjet. Det de glemmer var at hun daua, og at kosmonautprosjektet kostet tusenvis på tusenvis av menneskeliv. Det ikke bare spiriøse sammenhenger, det er også historieforfalskning og legitimering av en ideologi som kun gavner en allerede privilegert gruppe.

Til Vidar

"Jeg er fristet til å si at din argumentasjon kanskje da også har en motsettende fysisk representasjon."

Ja det er liksom i det landskapet alle dine argumenter bunner ut. Feminister er stygge damer som ikke får type og derfor hater de alle menn og alle kvinner som "tør" å være kvinner, slike som Maria....

Vi har hørt det før, tusenvis av ganger i over hundre år. Lett å forstå at dette er en behagelig forestilling å lulle seg inn i. Men tenk litt på at når du uttrykker din angst for selvstendig tenkende og sterke kvinner så bekrefter du bare poengene til de mer militante og fundamentalistiske feministene du er så redd for.

"Huffda" har helt rett og da er det jo også lett å se hvorfor du blir så provosert.

Feminist:

Meningene til "Huffda" når meg ikke på noen måte, det ene og alene uforskammetheten hun tillater seg jeg reagerer på.

Når jeg sier jeg er fristet, så er det for å fremheve poenget i hvordan hun er uforskammet. Ellers så avslutter du med retoriske påstander som har blitt et varemerke for "feminister".

Det må bli en slutt på at nett-troll kan unnskylde seg under det å være feminist. Det å skulle ha lov til å slenge om seg med ukvemsord om utseendet for å fremheve hvor annerledes en annen kvinnes meninger er, synes jeg er en uting, rett og slett.

Altså, uforskammetheten "Feminist" ellers så får hun mene hva hun vil om artikkelen til Maria for meg.

Jeg så engang en redningsaksjon (live, med egne øyne) der en "brannmann" (kvinne) måtte få hjelp av en brannman (mann) fordi hun ikke orket å løfte den skadde. Han gjorde jobben hun ble satt til og hun så på. Så dermed blir lik lønn for likt arbeid et hån mot ekte mannfolk.

Ikke Feminist

Ikke Feminist

fantastisk skrevet. Er helt enig i dette. Det er motsetningene som gjør at menn liker kvinner. Ikke at de er like. Synes dette å tvinge noen til å gjøre ting man ikke har lyst til er helt hinsides. La kvinner få barn og ta seg av de. Det er jo også muligheter å få seg en karriere om man ønsker. Er ganske lei alle disse feministene som skal ta fra kvinner sitt ønske om hva de vil ha ut av livet

du fikk meg til å gråte.

Nå har jeg lest en haug kommentarer her, samt en del av dine svar. Og en ting slår meg veldig tydelig:

Du har skrevet et langt innlegg med dine meninger og får masse kommentarer på at du er blond og dum. Men mennene som skriver inn og sier de vil "være mann og liker store biler" blir ikke kritisert på samme måten. Okay, det er du som startet debatten her og det blir kanskje derfor mest aktuelt å skulle angripe deg. Men kjenner du igjen dette mønsteret fra andre deler av livet ditt? At det er lettere å angripe meningene til en dame med kommentarer om utseende og kvinnelig uforstand, mens en manns utsagn blir enten argumentert mot eller bare godtatt "at slik er han nå en gang. "

Jeg håper du ikke bare svarer og er uenig med alle som kommenterer mot deg her, men faktisk leser og tenker gjennom argumentene deres. Det er fint å kjenne seg likestilt og fornøyd i dagens samfunn. Samtidig er det lett å overse og godta ting som ikke er likestilt, bare fordi "det jo er sånn det er og vi er forskjellige". Hva irriterer du deg over at du opplever -fordi du er kvinne? Jeg vet jeg irriterer meg over mye som blir forventet eller pålagt meg -fordi jeg er mann. Derfor er jeg feminist. Ikke for at dama mi skal slutte med sminke eller la meg lage middag oftere, men for at hun skal bli tatt på alvor i enhver diskusjon og ikke kjenne seg uglesett når hun er pen og samtidig har meninger om samfunnet.

Sitter egentlig og lurer på om du egentlig er så opptatt av likestilling....eller om det er klikk-fobien som råder.

Om ikke du akkurat skriver bra norsk, så er i hvertfall du veldig flink til å argumentere mot deg selv....

Begge kjønn er forskjellige og flinke til ulike ting, så det blir litt feil at vi skal være like stilt på alt. Når det er sagt, så tror jeg likeverd er det som skal satses på. Det mener jeg blir mer riktig.

@Stig. Si meg hvem er det som angriper Høilie for sitt utseende? Er det de som er enige med henne, eller de som er uenige?

De som skriver om sine ønsker om "bil og brøl", er disse de som støtter Høili?

Hvem er det som egentlig er ufin mot henne? Er det ikke utelukkende de som hevder de støtter "likestilling" og feminisme?

Høili er, med dine egne ord: " pen og samtidig har meninger om samfunnet". Hvorfor er hennes mening mindre verdt enn din egen partners? Eller din, eller min?

Burde ikke det fortelle deg mer enn nok om den ideologien du støtter?

Kanskje det er på tide å droppe kjønnspolitikken og heller fokusere på hva som faktisk blir sagt?

:/ kjipt å lage et blogginnlegg om noe man ikke vet hva er. Du vurderte vel ikke å søke opp hva likestilling betyr før du begynte ?

Stig:

For en underlig strategi du legger opp til. Forsøke å få forfatter av artikkelen til å se ting du mener hun burde bli lei seg for. Savner du noen å gråte med her eller?

Total avsporing å forsøke å legge skylden på "offeret" for at hun/han ikke reagerer på fremgangsmåten til et nett-troll. Har du forstått diskusjonen her? Det dreier seg ikke om måten enkelte ordlegger seg i det hele tatt. Den debatten var "Huffda" som tok frem og som du nå forsøker å spille videre på.

Artikkelen dreier seg om å få lov til å være kvinne på sin måte og det burde være greit, uten å bli høvlet av nett-troll under "feminisme fanen".

Som sagt uansett hva artikkelforfatter har som agenda, så har hennes heldige utseende og veltrente kropp intet med meningene hun fremmer å gjøre.

Når det er sagt så er jeg sikker på heller ikke din kritikk av hennes påståtte unnfallenhet biter særlig på henne som sterk kvinne :)

Jeg er enig. Det er blitt for ille. Det verste er alle disse som vil være feminist når det er praktisk for dem, men bryr seg ikke om likestilling når det går den andre veien. De sier de vil ha likestilling, men går likevel og forventer at mannen skal spandere øl, ta initiativ og bestemme hva man skal gjøre når man er ute i lag. Likestilling betyr også like forventninger til begge kjønn. Hvem er det som er forventet å kjøpe en ring når man vil forlove seg? Jo, det er mannen.

Kvinner får oftest retten til å ha barnet ved skilsmisse. De klager ikke på likestillingen da. Var ingen jenter som klagde på at de måtte yte mindre i gymtimene på videregående og likevel få samme karakter som guttene. Nå var dette en del år siden, så det kan ha forandret seg.

Likestilling er bra. Jeg støtter den. Lik lønn for likt arbeid, og alt det der. Men jeg tror denne trenden går mer ut på å sikre seg noen ekstra goder, enn noe annet.

Her en Youtube-snutt om feminisme og hvem som har vært med på å støtte det: https://www.youtube.com/watch?v=zCpjmvaIgNA

Jøsses... jeg ser på alle de hissige og ufine kommentarene at mobbing er ikke noe som bare skjer blant unge .. jeg håper dere som responderer på en slik uverdig måte ikke lærer deres barn og behandle andre mennesker som har andre meninger enn dem på denne måten! SKAM DERE!

Og til Maria: stå på ! Enig eller ikke er ikke poenget, men så deilig med et mennesket, en kvinne, som tør å ytre sin mening og si høyt noe som mange : både menn og kvinner tenker på -men som med god grunn (etter alle disse hissige kommentarene å dømme) ikke tør å ytre. Det er DET våre mødre og bestemødre hadde ønsket....

Hadde det ikke vært for likestilling ville ikke min datter fått annenhver uke med sin far.

Hadde det ikke vært for likestilling ville jeg aldri hatt muligheten til å kjøpe min egen leilighet.

Hadde det ikke vært for likestilling ville jeg vært stemplet som hore i det sosiale samfunnet da jeg fikk et barn utenfor ekteskap.

Hadde det ikke vært for likestilling ville det utdanningsløpet jeg går ikke vært mulig (og vi trenger lærere)

Hadde det ikke vært for likestilling ville ikke du hatt muligheten til å legge ut de bildene du legger ut av deg selv.

Hadde det ikke vært for likestilling ville ikke du hatt muligheten til å ytre dine meninger om likestilling i en blogg.

Hadde det ikke vært for likestilling ville jeg ikke kunnet tjene til livets opphold med deltidsjobben min. Jeg ville trolig ikke kunnet jobbe.

Du nevner og at du ønsker at noen av godene og mulighetene ved likestilling skal bestå men kritiserer feministene for å gjøre det samme?

Vil gjerne ha ditt synspunkt rundt dette, og vil anbefale deg å skrive faktabasert med kildehenvisninger fremfor din subjektive synsing om temaet.

MVH Ida G

Til Vidar;

Dette blir bare for dumt. Maria Høili skriver for å provosere og derfor får hun også sterke reaksjoner. Svar på tiltale bør hun og du også tåle. Det får være grenser for hvor stakkarslig man skal gjøre seg for å vinne et billig poeng. Maria er ikke noe offer selv om hun ynder å fremstille seg som nettopp det. Denne offer-retorikken som også Sylvi Listhaug lenge har frontet er en feig måte å prøve å gjøre seg uangripelig. Når Maria velger å avfeie alt som minner om kritikk heller enn å gå argumentene imøte er det hennes fulle rett, men det illustrerer jo også tydelig at intensjonen var å provosere snarere enn å debattere, og det svekker bare hennes argumentasjon ytterligere.

Orket ikke lese hele ditt innlegg engang.... Unnskyld meg... Men hvor blåst går det ann å bli... Trodde vel det var et snev av ironi i nette...Men...NEIDA.....Helt utrolig..!!!!

Haha, dette var bare wow. En smule blåst formulering, begynnte et øyeblikk og lure på om du har øynene åpen for verden rundt deg. Generalisering på høyt nivå. Det er noe spesielt med de menneskene som alltid vet riktig og best for andre. Vi lever tydelig i et samfunn hvor vi skal mene det ene om andre og alltid stå på at det er vi selv som har rett uten og tenke lenger og på alle de forskjellige menneskene ute i denne store verden. Jeg blir bare flau av dette jeg, du er vell stolt av deg selv og dette også tenker jeg og det er skremmende det.

Hei Maria

Jeg applauderer deg for ditt mot til å skrive om dine meninger angående dette tema, og jeg blir som en ung jente på 20 år litt flau, litt trist og litt oppgitt når jeg leser kommentarfeltet. Uenig eller ikke i innholdet, gir intet menneske rett til å hærsje ned på andre mennesker som vi ser flere eksempler på i her. Er enig med Karen. Folk må begynne å bli oppmerksom på hvordan det som blir sagt går inn på andre, spesielt når ting er anonymt eller bak en skjerm.

Personlig er jeg litt uenig med det som blir skrevet, men jeg tror det i bunn og grunn er snakk om et definisjonsproblem. Please, kan du definere hva du mener med likestilling neste gang? Hva legger du i det?

Jeg er for likestilling, fordi jeg mener menn og kvinner skal ha samme rettigheter og muligheter. Likestilling passer på at folk ikke blir hindret av samfundet og kulturen de lever i. På mange måter ønsker jeg å bli kvitt fokuset på kjønnet og få frem fokuset på individet. i dag er det mye fokus på fordeler og ulemper til kvinnene, som er naturlig siden det har vært kvinner som har vært mest begrenset av samfunnets retter og lover, og i hovedsak kvinner som startet arbeidet for likestilling.

Det jeg prøver å si, er at likestilling burde gjøre ting fair. Som det ble brakt opp i innlegget, har vi genetiske forskjeller som gjør at vi er mer egnet til noen områder. Og hey, det er OK, men likestilling står for den innstillingen at dersom du vil gjøre noe annet en det store deler av samfundet ønsker så skal du ikke ha loven mot deg. Om du vil spandere middag på partneren din, opne dører, behandle personen du er glad i godt og vise grunnleggende respekt til et medmenneske har ingenting med likestilling å gjøre, sett fra mine øyner.

Likestilling er synet på at kvinner og menn er verdt like mye. Det betyr at du skal ha muligheten til å gjøre det samme som de rundt deg uten å møte store ytre motstander. Det betyr at dersom en jente vil bli stortingsrepresentant, så skal det ikke stå noe sted at det ikke er mulig. Det betyr at dersom en mann blir voldtatt så skal personen som gjorde gjerningen, om det er mann eller kvinne, bli straffet like hardt som om det var en kvinne som ble voldtatt. For vi er verdt like mye!

For mange er lønnsforskjellen viktig, og det er det. Dersom to personer jobber like mye og har samme utdanning og arbeidserfaring forventer jeg at de blir betalt like mye. På samme måte som jeg forventer at menn ikke blir sett ned på om de vil ta permisjon 1 år for å passe på sin nyfødte, eller ikke ønsker å gjøre det. Samme for kvinner.

Likestilling sier ikke at kvinner må bli som menn, men at kvinner skal kunne gjøre det samme som menn om de ønsker det. Dette går begge veier.

Menn og kvinner er ulike. Vi tenker ulikt, er genetisk ulikt. Og har ulikt fokus. dette skal respekteres og må tilrettelegges. men når du spør spørsmålet om vi egentlig vil ha likestilling, så spør du oss om vi er villige til å si at menn er mer verdt enn kvinner og skal ha flere rettigheter enn kvinner. Og for meg er ikke det akseptabelt. Så ja, jeg er for likestilling.

Sitat: "Begge kjønn trenger ikle å jobbe, det er masse nok av staselig støtte å hente, om man ikke tar seg vann over hode og bruker mer en man har!"

Du verden!! DU har virkelig (ikke!) bakkekontakt! Det er jo ikke så lenge siden du klagde på "navere" og ba dem komme seg ut i jobb! Så dem som er syk eller ikke får seg jobb vil du ha ut i arbeidslivet mens andre dødelige skal bare slutte jobbe og heller bli hjemme å motta støtte? Jadda...

Robert Moseby

Robert Moseby

Tøff dame!

Ikke la deg vippe av pinnen Høili.

Det er bare å gå tilbake og se på hva du skrev og reflektere over hva du har ment å formidle når oppgulpene kommer fra "søstrene" som trekker rødstrømpene så høyt opp, og strammer linningen så stramt rundt halsen at hodet får for lite oksygen til å fungere skikkelig.

Disse "damene" trykker jo bevist på knappene som er sårer mest.

Ser at du bedre takler hankjønn med mindreverdighetskomplekser som trenger ei godt utseende, smart og selvstendig "blond" dame å øse sin frustrasjon over.

Disse er vel bare dårlige eksemplarer av arten som ikke har saklige argumenter på sak.

Ikke bare var ditt innlegg en fornøyelse, og det skyldes nok at jeg trakk essensen og helheten ut av det du skrev, og ikke tolket setning for setning slik hyenene åpenbart velger for å få mettet blodtørsten.

Samfunnet trenger det sterke feminine og det sterke maskuline, og jeg er enig med deg i at mest sannsynlig så er det viktigst for balansen og sameksistensen at kvinner opplever mannen maskulin og mannen opplever kvinnen feminin.

Dette er da ingen konkurranse, men ren biologi?

I dagens androgyniserte kjønnskamp setter mange "krigere for likeverd og likestilling" ikke lenger pris på "den lille forskjellen", men dyrker dens fravær.

Kvinner skal bestrebe å være mann for å bli mere kvinne og menn skal være mer feminine for å bli bedre menn.

Konseptet er etter mine begreper helt tåpelig.

I alle andre sammenhenger i samfunnet styrker grupper seg på de individuelle styrkene som finnes i gruppa, og bruker den enkeltes unike egenskaper for å bli solide og fullstendige enheter sammen, men i forholdet mann og kvinne har man da disse merkelige forestillingene om at man må inn i denne likestilte androgyne formen der individuell styrke, psykisk og fysisk, ikke lenger skal utspilles?

Når dette er sagt, og i mens trykket atter stiger i topplokket på "krigerne", så finnes det kvinner med mer maskuline sider og menn med mer feminine sider, og da bør også deres unike styrke også tillates utfordret og eksponert. Kort og godt er vi forskjellige, men stort sett er vi belemret med grunn-fellestrekk ift kjønnet vi har.

Det jeg setter mest pris på ved kvinner, er også det som til tider er til størst frustrasjon, og etter hva jeg har hørt er det også slik for kvinner ift menn.

Ingenting av det jeg skriver over her utfordrer, underkuet eller degraderer noen, og mannens (stort sett) overlegne fysiske styrke er like vanskelig å se bort fra som kvinnens (stort sett) overlegne omsorg og feminine makt. Hvorfor skal ikke et par hente ut full fordel av dette?

En dengang klok vordrende svigermor sa en gang til meg: Veien til et lykkelig forhold er at mannen har et INNTRYKK av at han bestemmer, ikke AT han faktisk gjør det.

Vi menn er enklere, men vår manndom er viktig for oss, og på samme måte må man kunne anta at kvinnen verdsetter sin kvinnelighet. Hun bør det i alle fall mener jeg.

Sammen er man da dynamitt om man respekterer hverandres styrke og svakhet.

Leve kvinnen OG mannen!

PS! Det er gjort studier på mennesker som henger seg opp i skrivefeil og grammatikk i debatter og det er stort sett utrivelige individer som er mer ufølsomme og heller mot narsissisme.

http://www.tv2.no/a/8199800/

Alle skal få lov til å ha sin egen mening. Dersom du ønsker å bli forsørget, er det helt greit. Generelt burde par selv kunne bestemme seg for hvordan de fordeler arbeidsmengde, fødselspermisjon osv. Men jeg er tilhenger av pålagt pappaperm fordi det kan bidra til å sette en trend i samfunnet; det fører til at flere menn som tidligere hadde lyst til å ta permisjon mens det ikke var sosialt akseptert nå kan gjøre det med god samvittighet. I tillegg er det påvist at barn har godt av to tilstedeværende, kjærlige foreldre. Loven kommer nok til å bli fjernet om noen år, når trenden har satt seg og den ikke lenger er nødvendig.

Det jeg derimot er litt kritisk til, er hvor bastant du er. Du har helt rett når du sier at likestilling skal bety like muligheter og rettigheter, det er nettopp det det gjør. Og det er dette alle feminister opp gjennom tidene har kjempet for. De fleste av disse vil nok synes det er helt greit at du velger ikke å benytte deg av disse mulighetene. Men at du oppfordrer alle kvinner til å forkaste dem, synes jeg ikke noe særlig om. Og at du insinuerer at alle menn skal ta den stereotypiske mannsrollen, en rolle mange av oss ikke ønsker seg, blir like dumt.

Betyr ikke likestilling bare like rettigheter og muligheter uavhengig av kjønn. Rart at ikke alle digger det, men hva vet jeg?

Hehehehe,denne bloggen var akkurat som forventet-tom og intetsigende!

Jeg er enig i mye av det du sier Maria, lik lønn for likt arbeid og like muligheter,men damer skal ikke prøve å gro baller. Ikke skal man strebe etter å være intetkjønn heller. Leste om en dame som faktisl ble stolt når folk trodde babyen hennes var gutt og den er jente,hun ble flau når det ble søndag og mannen hennes insisterte på at lillesnuppa skulle ha søndagskjole.. da har noe klikket feil etter min mening. Å prøve det hardeste man kan for å presse jenter til å være maskuline og gutter til å være feminine da har det ingenting med likestilling å gjøre og det eneste du ender opp med er en generasjon som hverken er fugl eller fisk.. Hva om man bare lærte barna sine at man kan kle seg som man vil,ha de interessene man vil og å ha respekt for andre? Det burde være mer enn nok for enhver at barna blir bra mennesker og medmennesker,ikke at de går rundt og kaller sidemannen/kvinnen "hen" og fornekter eget kjønn.

Ja, kvinner er kanskje mer sannsynlig til å bli deprimert enn menn, men det betyr ikke at de er dårligere til å takle stress i arbeidslivet. Mental lidelse kan utspille seg forskjellig hos menn og kvinner, mens kvinner kanskje oftere blir deprimert, vil menn oftere oppleve alkoholisme eller andre ruslidelser i møte med stress og vanskelig livssituasjoner. Det er heller ikke slik at denne kjønnsforskjellen oppstod samtidig som at kvinner og menn begynte å få mer like rettigheter, den har nok eksistert veldig lenge.

Og ja, det har vært en økning i mental sykdom, men dette gjelder for populasjonen generelt (ikke bare kvinner). Denne økningen kan enklere forklares av ting som mindre tabu rundt mental lidelse, overdiagnostisering, eller generelt et samfunn som krever mye fra alle individer, uansett kjønn.

Men tusen takk Maria for at du prøver å sku klokka 70 år tilbake i tid og pisse på alt våre mødre og bestemødre har oppnådd.

Well done,hurra og gratulerer med dagen!

Jeg vil ha meg frabedt at du presenterer dine syn som noe alle kvinner vil. Jeg HATER når menn prøver å varte meg opp på "god gammeldags gentleman"vis, jeg synes det er kleint, weird, påtatt og nedverdigende. Og nei, jeg er ikke en uttalt feminist som går i tog og roper og skriker, faktisk synes jeg flere feminister burde roe egga sine og slutte og lete etter problemer som ikke egentlig finnes når det er nok av ekte problemer å ta av. Jeg er et selvstendig menneske, akkurat som alle andre, som du ser finnes det mer enn nok av mennesker som ønsker å leve som i gamle dager, da "menn" var "menn" og "kvinner" var "kvinner": værsågod. Gjør det. Men ikke tving meg til å gjøre det samme. Jeg er nemlig ikke en sånn kvinne, og ikke ser jeg etter en sånn man heller!

En kvinne som synes feminisme er teit er en kvinne som ikke vet. Når det er sagt må det nevnes at det er utrolig vanskelig å ta noe som helst du skriver seriøst med tanke på hvor mye skrivefeil du har.

Her har du rett og slett bommet helt. Den utrolig dårlige norsken med både skrivefeil, kommafeil, orddelingsfeil og klønete formuleringer hjelper heller ikke troverdigheten din når du først skal gå løs på slike kontroversielle temaer. Her presenterer du det sånn om du taler for flertallet - men det sliter jeg virkelig med å tro at du representerer. Jeg kjenner i alle fall ingen kvinner som ønsker å være hjemmeværende eller "ta styringa" i hjemmet. Ei heller kjenner jeg noen som ønsker seg en "gentleman" - for det første har vel sånne skikker aldri hatt særlig fotfeste i den norske kulturen, og blir bare av den grunn kleine og påtatte. For det andre er det vel svært få som ønsker å bli behandlet sånn om de var en porselensdukke fra 1800-tallet? De kvinnene jeg kjenner ønsker et liv med en meningsfylt og spennende jobb, god utdanning OG et familieliv. Og disse ønskene er langt på vei harmonisert med de ønskene mennene jeg kjenner har. Hvem vil vel ha en kone uten et selvstendig liv? En som aldri kan bringe inn nye opplevelser, impulser, ideer eller meninger fordi de sitter hjemme med barn og husarbeid hele dagen? Hva slags liv er det? Jeg tror virkelig ikke at dette er i tråd med hvordan majoriteten i samfunnet ønsker å ha det. De "biologiske forskjellene" som du forsøker å bruke som argument har jeg heller ikke stor forståelse for. Hvor har du det fra at kvinner er dårligere på å håndtere stress enn menn? Har du noe forskning å vise til? For øvrig virker det helt paradoksalt at du sier du er "mot likestilling" men for "like muligheter" - det er jo det likestilling handler om! Likestilling handler ikke om å gjøre kjønnene mer like, men om å gi kjønnene like rettigheter og muligheter. Dette med at kvinner blir mindre "feminine" og menn mindre "maskuline" (noe som for øvrig er helt tullete ord å bruke om dette, da de egentlig er intetsigende) er vel enten et biprodukt av likestillingen eller en selvstendig utvikling i samfunnet. Men ønsker man ikke å være sånn, så er det jo ingen som tvinger deg til det! For all del, skru klokka i ditt hjem tilbake til 50-tallet, men ikke kom her og presenter det sånn om det er slik alle vil ha det! Du taler i alle fall ikke for meg.

Hei! Takk for engasjerende innlegg - det er bra at du velger å bruke stemmen din.

Men - likestilling handler om mer enn organiseringen i hjemmet. Likestilling er heller ikke synonymt med at vi skal gi avkall på kjønnsidentiteten vår, som kvinner og menn, som flere fremhever i innleggene sine over. Selv er jeg takknemlig for å ha anledningen til å kunne gå på jobb og heve samme lønn som kollegaer med tilsvarende erfaring og utdannelse, uansett kjønn. Det er heller ikke så mange år siden at det ville vært nærmest utenkelig for kvinner å ta en jobb i utlandet med medfølgende ektefelle heller, slik som familien min og jeg har valgt å gjøre, og flere av kollegaene mine også.

Damene som har gått foran oss og banet vei for likestilling har ikke bare bidratt til å åpne en verden av muligheter for oss kvinner, men også gitt oss muligheten ta selvstendige og informerte valg om hvordan vi ønsker å ta del i samfunnet. Akkurat som du velger å bruke stemmen din i bloggen.

svein andersen

svein andersen

Jeg vil i hvert fall ikke at min datter skal mene noe slikt. Likkestilling mellom kjønna og kvinnefrigjøring fra mannsdominans i hjemmet og i samfunnet forøvrig er en nødvendig prosess. Dette er målet. De som mener noe annet er bakstrevere og de tar ikke kvinner på alvor. Kvinner utgjør omtrent halvparten av verdens befolkning. Og deres stilling i verden selv idag viser tydelig at mannskulturen ikke verdsetter kvinnene som deres like. Jeg støtter kvinnekampen for likestilling og -verd. (En gruppe som utmerker seg spesielt med kvinneundertrykking er muslimer. Slik vil ikke jeg være. Slik kultur må bekjempes og ikke få fotfeste i Norge. Derfor må de fleste muslimer returnere hjem til sine egne muslimske samfunn og land. Der kan de velte seg i all sin islamske kvinnefiendtligheten sin i allahs navn.)

Selv om (?) jeg er mann, liker jeg veldig godt å stelle hjemme.

Så forstår godt de damene som ikke vil ut i lønnsarbeid.

Hjemmearbeid er mye koseligere og mindre stressende.

Men alle bør ha mulighet/rett til hva de vil.

Det er du jo enig i.

Og det er vel det likestilling dreier seg om også.

svein andersen

svein andersen

Jeg vil i hvert fall ikke at min datter skal mene noe slikt. Likkestilling mellom kjønna og kvinnefrigjøring fra mannsdominans i hjemmet og i samfunnet forøvrig er en nødvendig prosess. Dette er målet. De som mener noe annet er bakstrevere og de tar ikke kvinner på alvor. Kvinner utgjør omtrent halvparten av verdens befolkning. Og deres stilling i verden selv idag viser tydelig at mannskulturen ikke verdsetter kvinnene som deres like. Jeg støtter kvinnekampen for likestilling og -verd. (En gruppe som utmerker seg spesielt med kvinneundertrykking er muslimer. Slik vil ikke jeg være. Slik kultur må bekjempes og ikke få fotfeste i Norge. Derfor må de fleste muslimer returnere hjem til sine egne muslimske samfunn og land. Der kan de velte seg i all sin islamske kvinnefiendtligheten sin i allahs navn.)

Hei Maria!

Jeg er nok blant dem som stort sett er uenig i det du skriver.

Denne gangen synes jeg imidlertid at du har fått mye pes. Du vet du selv fremprovoserer mange negative tilbakemeldinger, men nå synes jeg du har fått mer enn nok.

Hold ut og vær sterk. Klem!

Jeg trodde jeg var for likestilling, men etter jeg har lest dette har jeg forandret synet mitt. Jeg var ikke klar over at hvis det blir likestilling i Norge så gror jeg baller og en penis! dette er helt ny informasjon for meg. Det blir jo kjempe vanskelig, om ikke umulig, å leve i et samfunn med bare intetkjønn, SÅ FØKK LIKESTILLING! tusen takk for at du er så opplyst og har såååå mye kunnskap om dette temaet. Tenk hvis jeg hadde gått rundt hele livet mitt å støttet at kvinner og menn skal ha like muligheter! nei fy søren...

"La menn være menn og damer være damer" synes jeg er å sette folk i bås. Folk må ha like muligheter om de er damer eller menn. Så får de selv ta de valgene som er rett for dem, ikke la samfunnet styre deg i en retning man ikke ønsker å gå. Tror vi tjent med at folk må få mulighet til å gjøre det man selv har lyst til.

Prøv igjen når du har fått skolert deg innenfor skrivekunst og tilegna deg litt mer kunnskap om feltet. Dette her kan ikke tas seriøst.

Fint at du tør å ytre dine meninger.. Også fint at folk som er så dumme og korttenkte som deg ikke styrer landet vårt.

En annen over her og skrev: "For det du har servert i det siste er god underholdning og ikke mer." Nuvel. Slikt er ofte i realiteten et tegn på at det traff ;)

"Sannheter" som er basert på ren politikk og/eller hjernevasking gjør ofte folk mer sinna hvis noen rokker ved denne falske virkeligheten de har valgt å la seg indoktrinere i. Og er man sinna kommer stempler, latterliggjøring og personkarakteristikkene som perler på en snor.

Det er aldri kjekt å innse at man har tatt feil. Og feile valg BLIR det jo innimellom når samfunnet legger alt naturlig til side og lar politikk styre _alt_.

De mennene jeg kjenner ser på det som positivt å være hjemme med barna sine og ser verdien av å ha en dame som er i jobb, og som det kan føres intellektuelle samtaler med. Nei Maria! Du snakker ikke på vegne av meg! Tverimot som flere har poengtert før meg så oppfordrer du til å rive ned det våre kvinnelige forfedre har gjort for oss. Se på hvem som styrer landet vårt: en kvinne. Andre navn å nevne er Merkel og May som styrer to av vestens mektigste nasjoner. Kvinner ja. Og du påstår at kvinner ikke egner seg til sånt? Det er slike påstander som holder oss tilbake. Takk og pris for at innlegget, på den måten det er skrevet, vitner om kunnskapsløshet. Derfor har det heller ikke noen særlig tyngdekraft.

Håper virkelig at du vet at like muligheter er det likestilling står for. Sist jeg sjekket så var det ingen som kjempet for at damer skulle gro baller. Ønsker du å være hjemme med barn mens mannen jobber - fint det!

Ikke glem alle de damene i generasjoner før deg som har kjempet for retten til å ytre seg, at damer skulle ha like muligheter til å skaffe seg jobb, stemmerett og så videre.

Deilig lesning! Fra en mann som ikke er spesielt opptatt av blogger, da jeg lar det være for damene.

La menn være menn og damer være damer. Punktum!

Så flaut! Du kan virkelig ikke mene å si nei til likestilling?? Som flere har nevnt over her, så har kvinner kjempet om likestilling i mange år. Og gjort at du som kvinne bl.a har fått stemmerett, å kunne utrykke meningene dine og mulighet for å jobbe. Likestilling er også lik lønn for likt arbeid, og der er vi faktisk ikke i mål! Og vet du, for å ha en velferdsstat som fungerer, så må faktisk de aller fleste i landet være i arbeid. Hvis ikke så kollapser velferdsstaten. Det betyr at vi kvinner også må jobbe (heldigvis!). Hvordan par ønsker å fordele arbeidsoppgavene i hjemmet, er opp til hver enkelt. Vi skal ikke ta likestilling for gitt, og jeg blir flau på dine vegne. Skriver du dette innlegget bare for å få flere "trykk" på bloggen?

ditt jævla innavla pungdyr med huet i rævva er du dum hva i faen

ditt jævla innavla pungdyr med huet i rævva er du dum hva i faen

Tack för en fantastiskt tankeväckande krönika Maria!

Männen är långt ifrån "det starka könet", bortsett från rent fysiskt.

Fler självmord, kortare livslängd.

Sämre kommunikationsförmåga och skolkarakterer i ett samfund där just dessa har blivit viktigare än någonsin. Det är på hög tid att vi börjar bygga upp de unga männen till självständiga individer. Individer som klarar mer än att jobba 9-5 och sedan däcka med en drink framför datorn när de kommer hem. Inget har förändrats. Män lever fortfarande bara 70%-iga liv jämfört med de flesta kvinnor. (Och det har givetvis inte ett dugg med utvecklingsbiologi att göra. Vi delar DNA till 99,7 % med schimpanser. Det finns gränser för de psykosociala konsekvenserna av testosteron/östrogen-skillnaderna mellan könen.)

Släpp in männen i vuxenlivet! Sluta behandla pojkarna som själlös boskap!

Låt dem lära sig hur en människa fungerar bland människor! Och att vi alla är viktiga för varandra. Samfund bygger ledare, aldrig, aldrig tvärtom.

Tills vi knäckt koden till hur män ska bli vuxna människor får vi stå ut med att kvinnor tar över allt fler samhällsbärande funktioner. (Med allt vad det innebär av stress.) Allt medan fängelserna fylls med kvinnomisshandlande, fyllkörande och börsförskingrande halvmänniskor.

Hei! Jeg ville bare si at likestilling er et omfattende tema, der det finnes flere konsepter til hvordan man kan forfylle likestilling. Det du snakker om er den eldste formen for likestilling og heter på engelsk "formal equality" og går ut på at man skal behandle alle på helt samme måte. Dette er ikke en ideell form for likestilling, og blir ikke brukt så mye lenger. De fleste ønsker istedenfor noe som på engelsk heter "substantive equality" eller "transformative equality" som heller fokuserer på at vi er forskjellig som personer, og finner en måte å akseptere det på gjennom likestilling. Ja, med feks lik lønning er det greit å bruke formal equality, fordi da blir man sett på som like god fortjener lik lønn, men med trøbbel som feks permisjon, er det greit å bruke modellen "substantive equality" fordi den forstår at det er forskjell mellom mann og kvinne, og legger til rette for at kvinnen er den personen som bærer barnet, føder og ammer. Substantive equality og formal equality er to forskjellige typer likestilling, men begge er faktisk likestilling. Forresten så er ett konsept innenfor likestilling også det at man har rett til like muligheter, så alt du snakker om er egentlig likestilling, bare forskjellige konsepter av det. Håper dette var kunnskapsrikt og at du nyter livet som feminist, for det er du, tro det eller ikke :)

Vanja Strand: Hei, her traff du meg veldig, dette er nok noe mange har misforstått i innlegget mitt. Jeg vil ha vekk kampen om den fysiske likheten i aspektet likestilling, når jeg sier dette henger det sammen med vår psykiske forståelse på mange måter, vi kan da ikke gjøre menn om til kvinner og kvinner om til menn? Men det var jeg ganske tydelig på i innlegget. At alle skal ha like muligheter er for meg en selvfølge. Men feministene ødelegger mannen på mange måter, det handler om å kutte ballene av og gjøre han om til en evnukk.

Jeg har faktisk aldri følt meg undertrykket som kvinne før jeg leste dette innlegget + noen av kommentarene. Wow! Ante virkelig ikke at folk gikk rundt og tenkte på denne måten. Nå ble det i hvert fall veldig tydelig for meg hvorfor kampen for likestilling fortsatt er viktig og aktuell!

"Siden naturen styres av naturlig utvalg (Darwins utviklingsteori, artenes opprinnelse) blir vi nok mer og mer rettet mot «hen»." - så du tenker at det å "være rettet mot hen" er adaptivt på en eller annen måte? Forklar?

Dette er faktisk noe av det verste jeg har lest på internett, men jeg håper i det lengste at det er en form for spøk.

Jeg er ikke enig i noe av det du skriver, og jeg synes du kommer med påstander du overhodet ikke er i stand til å underbygge. Det med at menn takler stress bedre enn kvinner, baserer du det på forskning eller egne opplevelser? Hvis man skal ta deg seriøst må du faktisk vise til skikkelig forskning. "Er dere ikke litt lei av nå damer at dere må bevise mye mer en dere egentlig ønsker?". Jeg må ikke "bevise" noe som helst, jeg gjør akkurat hva faen jeg vil, jeg setter meg mål og jeg klarer ting mange menn ikke klarer - og jeg skal ha utdanning og jobb og ikke en lat ekkel gubbe som sitter og venter på at middagen er ferdig. Det siste du skrev med Darwin der ga på ingen måte mening. Men sånn ellers er det kult at du sier meningen din, men argumentasjonen din kan du jobbe litt mer med.

Jeg er ikke enig i noe av det du skriver, og jeg synes du kommer med påstander du overhodet ikke er i stand til å underbygge. Det med at menn takler stress bedre enn kvinner, baserer du det på forskning eller egne opplevelser? Hvis man skal ta deg seriøst må du faktisk vise til skikkelig forskning. "Er dere ikke litt lei av nå damer at dere må bevise mye mer en dere egentlig ønsker?". Jeg må ikke "bevise" noe som helst, jeg gjør akkurat hva faen jeg vil, jeg setter meg mål og jeg klarer ting mange menn ikke klarer - og jeg skal ha utdanning og jobb og ikke en lat ekkel gubbe som sitter og venter på at middagen er ferdig. Det siste du skrev med Darwin der ga på ingen måte mening. Men sånn ellers er det kult at du sier meningen din, men argumentasjonen din kan du jobbe litt mer med.

Nå får du faen meg gi deg!

Ja nå får du faen meg gi deg!

"Feministene ødelegger mannen på mage måter..."???

Når jeg ikke trodde du kunne bli mer pling i bollen overgikk du jaggu deg selv.

Jeg håper du setter deg godt inn i neste tema du slenger ut her.Du virker rett og slett rimelig kunnskapsløs!

Det er ikke rart at du ønsker deg tilbake. Kvinner hadde det faktisk veldig godt før i tiden, tro det eller ei.

Feminister har klart å overtale kvinner til å tro at de har vært undertrykket i lang tid, og utrolig nok finnes det noen som tror de er det enda.

Tenk deg om - før kunne kvinner være hjemme for å passe på huset og barna, mens mannen var på jobb og tjente nok til å forsørge familien alene. En drømmejobb for mange kvinner, og den beste måten å gjøre ting på. Fordi det er moren som er flinkest til akkurat det, mens det er faren som er flinkest på fysisk arbeid.

Siden den gang er det mye som har skjedd. Nå er det nesten ikke mulig for en kvinne å være hjemmeværende. Begge foreldre må ut i arbeid for å ha samme økonomi som en mann hadde alene før i tiden. I stedet for at moren kan passe på barna, blir de sendt ut i barnehage og skolesystemet, hvor de blir indoktrinert i politisk korrekthet til å tro at dette er den beste løsningen, og at kvinner hadde det så forferdelig før.

Spoiler: Kvinner har det værre nå enn noen gang før. De tror de har det bra, fordi det er det skolesystemet og media sier. Men innerst inne vet de at det er noe som er galt.

Det har vært en enorm økning kvinner som sliter med depresjon, og som nå er avhengig av antidepressiva. Samtidig får gutter ADHD medisin for at de skal sitte stille og oppføre seg som jenter.. http://forskning.no/2016/01/bruken-av-antidepressiva-naer-doblet-blant-tenaringsjenter

Først skjøt antall skilsmisser i været, nå er det nesten ingen som gifter seg lenger. Kvinner venter lenger og lenger med å få barn, og når de først får barn så er det ofte ikke mer enn en eller to. Norske kvinner har i snitt 1.8 barn hver, men det trengs 2.1 barn per kvinne for å opprettholde befolkningen. https://www.ssb.no/befolkning/statistikker/folkfram/aar/2014-06-17

Hvordan er det da mulig at folketallet vårt stiger? Innvandring. Innvandring er den neste delen i kulturmarxisme etter feminisme, som sørger for at den tradisjonelle familien blir oppløst. Vi har nå kommet til det siste stadiet. Hvis ingenting forandrer seg vil den norge vi kjenner i dag forsvinne i vår levetid.

Kvinner burde fått stemmerett og MULIGHETEN til å gjøre hva de ville. Så burde feministene stoppet. Nå er det kanskje for sent å snu.

Jeg er nok litt uenig med deg og skjønner ikke retorikken din helt.

Du trener og har muskler som en testosteronmann, tatoveringer som en biker og banner som en gammel sjøulk.

Hvor er det feminine og kvinnelige?

Hvorfor bruker du så utrolig mye redigering på bildene av deg selv? Syns du ikke dette gir dårlige signal?

Hvorfor bruker du så utrolig mye redigering på bildene av deg selv? Syns du ikke dette gir dårlige signal?

Hvorfor bruker du så utrolig mye redigering på bildene av deg selv? Syns du ikke dette gir dårlige signal?

Alle er mennesker, og alle mennesker er forskjellige. Det blir vel litt drøyt å ta halvparten av befolkningen under en kam, og den andre halvparten under en annen kam? Kan ikke alle bare være snille og greie, og forøvring kan man gjøre som man vil?

Synd å si det, men du er ikke veldig smart Maria. Språket, formuleringene, gramatikken, ideene, konklusjonene. Alt er med på å blottlegge hvor smart du er.

Du har lyst til å bli kjendis, er liksom alt dette koker ned til.

Jeg er gift med en mann som kommer fra en kultur der likestilling er nesten ikke-eksisterende og det fins klare kvinne-jobber og manne-jobber. Kvinnen kan jobbe, men når hun gifter seg, forventes hun å gi opp karrieren for å bli hjemmeværende husmor og ta seg av alt av husarbeid og unger. Mannen skal jobbe og forsørge og veldig mange menn der kan ikke lage seg mat selv, fordi kjøkkenet er kvinnens område. Når det er sagt, er det i vårt hus mannen min som lager mat, gjør mesteparten av husarbeidet og hjelper i stor grad til med ungen. Det er jeg som har inntekten som forsørger oss. Dette gjør ikke at mannen min blir feminin, eller at jeg hysterisk prøver å gro baller. Og hvis det hadde det - SO FUCKING WHAT. Måten du skriver på fremstår som utrolig ignorant. Feminisme og likestilling handler faktisk om at hvis min mann har lyst til å ta del i husarbeid, barneoppdragelse og hvis jeg vil være den som forsørger familien, så skal vi begge få gjøre det uten stigmatisering eller diskriminering. Det betyr også at hvis mannen min trives best med å være ute i jobb, og jeg best som hjemmeværende husmor, eller til og med hvis vi begge av ulike grunner ønsker eller må jobbe, så skal vi få lov til det også, uten stigmatisering eller diskriminering. Det at du skriver at vi må slutte med denne likestillingen , men heller jobbe mot like muligheter, beviser hvorfor vi trenger "denne likestillingen". Det er nemlig samme ting.

Jeg er gift med en mann som kommer fra en kultur der likestilling er nesten ikke-eksisterende og det fins klare kvinne-jobber og manne-jobber. Kvinnen kan jobbe, men når hun gifter seg, forventes hun å gi opp karrieren for å bli hjemmeværende husmor og ta seg av alt av husarbeid og unger. Mannen skal jobbe og forsørge og veldig mange menn der kan ikke lage seg mat selv, fordi kjøkkenet er kvinnens område. Når det er sagt, er det i vårt hus mannen min som lager mat, gjør mesteparten av husarbeidet og hjelper i stor grad til med ungen. Det er jeg som har inntekten som forsørger oss. Dette gjør ikke at mannen min blir feminin, eller at jeg hysterisk prøver å gro baller. Og hvis det hadde det - SO FUCKING WHAT. Måten du skriver på fremstår som utrolig ignorant. Feminisme og likestilling handler faktisk om at hvis min mann har lyst til å ta del i husarbeid, barneoppdragelse og hvis jeg vil være den som forsørger familien, så skal vi begge få gjøre det uten stigmatisering eller diskriminering. Det betyr også at hvis mannen min trives best med å være ute i jobb, og jeg best som hjemmeværende husmor, eller til og med hvis vi begge av ulike grunner ønsker eller må jobbe, så skal vi få lov til det også, uten stigmatisering eller diskriminering. Det at du skriver at vi må slutte med denne likestillingen , men heller jobbe mot like muligheter, beviser hvorfor vi trenger "denne likestillingen". Det er nemlig samme ting.

Oj.. nå datt jeg nesten av stolen. Ja til like rettigheter men nei til likestilling? Du kan jo ikke skrive en artikkel om likestilling når du helt tydelig ikke skjønner definisjonen av ordet. Likestilling betyr nettopp like muligheter til alle. Du snakker som om likestilling betyr at mannen er idealet for hvordan alle skal være. Det er jo stikk motsatt!!! Det er virkelig lenge siden jeg har lest en så ureflektert, naiv og tynn argumentasjon.

Du bør takke dine forfedre for å ha kjempet for likestilling. På grunn av de har nettopp du som kvinne rett til å stemme, rett til å gå på skole, rett til å forelske deg i den du vil, rett til å ytre deg på sosiale medier, rett til å tjene penger.

Likestilling betyr at alle skal respekteres og ha like rettigheter uansett kjønn, legning, hudfarge, alder osv. Ja til kjærligheten, ja til likestilling og ja til rettferdigheten!!

Familien er et felles anliggende. De som er foreldre er oftest over 18 år og bestemmer selv. Vi bor i et fritt og godt land som Norge. Om noen velger å være hjemme, er det helt fritt. Om noen peker på deg av den grunn, ikke fall for å bli provosert. Valget og levemåten er ditt/ din, og kun det. Og visaversa, om du blir velger annen løsning. Det er kun mor og far som trenger å ha meninger om hvordan det løses. Det er de som har ansvaret for familien. Takk for at vi har likestilling!!! Alle barn trenger godt samspill og tilknytning til både mor og far. Jeg er mor og elsker fysisk hardt arbeid. Min mann gjor også det. Og mine døtre og sønner. Også i samspill. Ja til likestilling!!!!

Fride Sortehaug

Fride Sortehaug

Oi! Her hang ingenting på greip.

Om ein skal bruke statistikk, slik du vise til ang. Depresjon, så må du vere bevisst på i kva kontekst du setter den inn i. Ein kan rett og slett ikkje bruke tstatiatikk eller empirisk data slik det passa for å poengtere sine eigne meiningar.

Du har faktisk ingen kunnskap, overhode, til sette det i rett kontekst. Ingen kilder, linker, artikler osv. Derfor er det livsfarlig at mennesker,som deg, prøve å finne samanheng mellom data og di eiga meining. Ein klokkeklar ting er at du , og alle skal få ha meiningar, men det er ein grunn til at ein har utdanna kompetente mennesker til å tolke empirisk data, nettopp for at slike som deg IKKJE skal synse. Det er vel heilt ok for oss begge at du er i mine aguo heilt på trynet,men det å vere totalt blotta for kunnskap, det er heilt uforståelig for meg- i 2016!

Torill Nesheim

Torill Nesheim

Ja til likeverdet!

Selv er jeg mer begeistret for ordet likeverd enn likestilling. Likestilling kan fort misforståes og vrenges til å handle om hvem som kan gjøre hva. For meg handler det om likeverd. Det å ha respekt for hverandres ulikheter. Jeg i all min kvinnelighet er like mye verdt som mitt mannlige motstykke.

Maria, du snakker varmt om kvinners egenart, og noe fargerikt om hvorfor vi blant annet på grunn av ammetåke bør benytte det første leveåret til våre barn på å være hjemme. Har du reflektert over hvorfor vi har denne muligheten? Hvorfor mange av oss kan prioritere å være hjemme med barna det første leveåret? Dette er en av mange frukter likestillingsarbeidet har bært. Permisjonen har skiftet lovverk mange ganger gjennom historien. Den er blitt bygget, stein på stein. Allerede i 1909 vedtok Stortinget en bestemmelse om barselpenger i seks uker etter fødsel. Med Gro Harlem Brundtlands "kvinneregjering" i 1986 kom det store gjennombruddet. De neste ti årene økte antallet permisjonsuker fra 18 til 42, mens den i dag er 49 hvor minst 10 uker er forbeholdt faren. Hvordan har vi som samfunn greid å finansiere en slik utvikling? Olje og gass, og verdens høyeste andel av yrkesaktive kvinner. Kvinner som har kjempet for goder de ikke fikk dra nytte av selv. Oppofrende kvinner som arbeidet i hjemmet og på jobb.

Du skriver at du er lei utviklingen og at du ønsker tilbakestilling av likestilling. Jeg vil heller takke de tidligere generasjonene for kampen de har kjempet, velstanden den har ført til og verdiene de har gitt oss. For dagens kvinner har mye å takke for; blant annet mulighetene til å stå på egne selvstendige ben og mulighetene til å velge utdanning og yrkeskarriere.

Selv om vi har kommet et godt stykke på vei, har vi fremdeles en lang vei å gå. Selv om vi har mange flere muligheter enn tidligere generasjoners kvinner har hatt, er det fremdeles barrierer som må forseres for at vi skal ha et likeverdig samfunn. I Norge tjener kvinner 88 prosent av menns lønn. Kvinner og kropp vurderes helt annerledes enn menn og kropp. Språket vårt omtaler kvinner mye mer ufordelaktig enn menn. En kvinnes utsagn blir oftere enn menns utsagn vurdert utfra påkledning og utseende enn mannen sitt utsagn.

Maria, utviklingen må ikke stoppe med vår generasjon. Vi står i dag ovenfor andre utfordringer enn de gjorde tidligere. Både klimautfordringene og fallet i oljeprisen har vist oss at vi i Norge må ta tak og omstille oss til en ny normal. Vi må gå fra særstilling til omstilling. Vi kvinner vil være avgjørende for hvordan vi vil takle omveltningen, og hvilket samfunn vi skal ha. Derfor sier jeg ja til likeverdet og utvikling fremfor tilbakestilling av likestilling og stagnasjon.

Et skikkelig teit og provoserende innlegg. Og at det kommer fra en "medkvinne" gjør det enda verre. Høres ut som du sitter fast i 50-tallet. Newsflash: vi er snart i 2017!

Et skikkelig teit og provoserende innlegg. Og at det kommer fra en "medkvinne" gjør det enda verre. Høres ut som du sitter fast i 50-tallet. Newsflash: vi er snart i 2017!

Tiltredes med akklamasjon.

Det kan ikke være lett å være blogger med slike tema. Registrerer at det hagler skjellsord og nedlatende kommentarer over en lav sko her. Blir kvalm av sånne som "Lars" over her..."du er bare en dum blondine"...fy for en kvalm nedlatende neandertaler kommentar! Jeg berømmer ditt mot til å fronte en holdning som får metroseksuelle og rødstrømper til å vise sitt sanne jeg..og med sånne mennesker rundt seg, er det ikke rart at forholdene rundt om kring går i dass eller i beste fall leves ulykkelig. Kunne ikke vært mer enig! Man må snart akseptere at menn og kvinner er "skrudd sammen" forskjellig og har forskjellige fremtredende egenskaper.

Det betyr ikke at man ikke skal følge sin drøm som "tømmerhugger" hvis man er dame...det betyr bare at man fungerer bedre sammen hvis man aksepterer og omfavner det å la kjønnsrollene få lov til å komme til sin rett. Takk for at du tør stå for noe annet enn det "mainstream politisk korrekthet" 👍👍👍👍👍

Jeg må bare si at jeg er så uenig som det er mulig å bli. Jeg er en jente som driver med ting som i dagens samfunn blir sett på som "maskulint". Dette har vært interesser fra jeg var liten, og ingen fortalte meg at det var der jeg skulle like, jeg bare gjorde det.

Poenget mitt her er egentlig ikke at jeg er uenig, men at alle dere andre som er uenige må skjerpe dere! Personangrep og kommentarer om utseendet. Dere prøver å forsvare likestilling samtidig som at dere rakker ned på dem som ønsker å være hjemme, eller ønsker å stelle seg og se ut som "oppblåsbar barbie" som dere så fint kaller det. Jeg synes ikke det er greit i det hele tatt!

Jeg må innrømme at jeg ble utrolig provosert av innlegget til Maria, men jeg kunne aldri funnet på å komme med så frekke kommentarer som dere har greid å legge igjen her.

Hørte at i Sverige er det mange som både på ungdomsskolen og videregående ikke godtar at det blir sagt "hun" og "han", men at det skal sies "HIN"...

Meget bra innlegg som er skrevet. Virkelig bra at temaet blir belyst. Dette skulle vært sendt på TV i beste sendetid. Mange av kommentarene du har fått kommer fra personer som totalt misforstår budskapet ditt, men det trenger du ikke bry deg om. Disse personene vil nok aldri forstå problemstillingen uansett.

Bjørn: Hei, det ble så mye kommentarer så det var vanskelig å besvare, men jeg tror mange har misforstått ja og ikke evnet å lese mellom linjene. Jeg var i en debatt om dette på ukeslutt mot en feminist. Dessverre havnet vi i en krangels så det var vanskelig for lytterne og følge med. Dette er jo litt av hovedproblemet i dagens samfunn, men ennå er dette nok på tidligste stadiet og ta opp. Det vil komme etterfølgende innlegg om et år eller to der folk begynner å skjønne konsekvensen av likestillingsproblematikken. Vi evner ikke samme oppgaver, biologien tilsier ikke at kvinner og menn besitter like egenskaper, fysikk, verdier eller interesseområder. For å rekruttere kjønn inn i yrker for likestillingsutjevning byr på mange flere problemer en folk tror, vi vil nok se at depresjonsratene og det psykiske sykdomsbilde vil blomstre fremover. Håper folk får opp øya snart.

Du bør lese Koranen.

Skriv en ny kommentar