hits

Hvem faen tror du at du er?

Hei kjære lesere.

Hvem er du og hvorfor er du slik? Ta ansvar for hvem du er! 

Har du noen gang sett på en annen person med beundring? Og tenkt jeg skulle ønske jeg var slik jeg også? De fleste av oss gjør dette men det gjør det med sjalusi. Vi har feil ledere med feil verdier.

For det vi egentlig skulle beundret hos noen andre, den egenskapen vi ønsker oss blir omdannet til negativitet og sjalusi fordi vi ikke eier den selv, så unner vi liksom ingen andre å eie den heller. Merkelig fenomen? 

Men nå er det engang sånn at man faktisk kopiere egenskaper fra andre mennesker. Vi gjør det som barn fra vi er bitte små, vi kaller det å herme eller ta etter, barn er eksperter på dette. Vi gjør det på skolen i ungdommen vi lærer oss kunnskapen.Vi gjør det på jobben for å yte best mulig for firma. Men hva skjer egentlig med en person i voksen alder, da begynner vi å hate istedenfor og modellere. Og hva er hensikten med dette egentlig?

Er det usikkerheten som rammer deg ? Lavt selvbilde kombinert med at du bryr deg alt for mye om hva alle mener istedenfor å stå støtt i deg selv.

Dette er den største folkesykdommen vi har.

Dette er årsaken : 

Vi har likhets mennesker og ulikhets mennesker:

  • Likhet mennesker utgjør den største bestanddelen av vår befolkning her til lands, de er følgere og liker og være like andre, man vil ikke skille seg ut og har som regel store venneflokker der alle ser like ut og kler seg likt, De liker og være enige og debatterer sjelden eller ytrer ei heller meninger. Uten og provosere for mye er de også kalt saueflokken eller saue norge, siden sau er flokk følgere. Likhets mennesker lager sjelden konflikter men de følger lederne sine så om du er et likhets menneske med en helseskadelig leder kan det lett forsure et helt samfunn. De liker heller ikke endring  fordi de foretrekker sikkerhet De er gode team playere. Om du er høy på denne preferansen sørg for å finne en god leder i gruppen.
  • Likhet med unntak og forskjell med unntak: Disse menneskene ser først etter likhet men så etter endring, de liker gradevis forandring og er ganske tilpassingsdyktige.Disse kan leve med rutiner i perioder men trenger endring over tid. 
  • Ulikhets mennesker er sterke personligheter, de er disse som baner nye veier i nevrologien , de ser etter forskjeller og er opptatt av å være annerledes og skille seg ut, de elsker å diskutere og lede. De er ikke spesielt gode team playere. De jobber best alene,men tar ofte sjangser og er visjonærer. De liker forandring , endring og vekst. De er kun gode ledere om de skårer høyt i omsorg for andre. Om du er høy å¨denne preferansen sørg for at du ta hensyn til andre som følger deg og ta ansvar for hva du sender ut, folk påvirkes veldig av deg.


Jeg føler mye av problemet med janteloven ligger her, vi har feil ledere med feil verdier. Om man er en ledertype må man ta ansvar for seg selv og hva man sender ut for folk følger deg og det du sier.

Er det greit og ikke ønske andre suksess? Er det greit og snakke nedlatende om andre? Er det grei å lære opp barna dine til å være en hater? 

Om man er en god leder med omsorg for andre og du virkelig bryr deg om hvordan verden dine barn skal leve i så kan du begynne og ta ansvar omgående. Det er det du sender ut som kommer tilbake, positivitet avler positivitet.


 

Jeg ønsker at vi skal skape en vekst her til lands som er konstruktivt byggende for mangfoldet av mennesker, skape et samfunn der vi har troen på hverandre, støtter hverandre og skryter av hverandre.

Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

18 kommentarer

Nordmenn er ofte veldig flinke til å prate hverandre ned

Gregers: Hvorfor undres jeg?

Harry høkkert

Harry høkkert

Veldig bra det du skreiv her. Har tenkt akkurat det samme.

Man kan si at missunnelse er den norske folkesykdommen og Norge lider av et likhetstyrranni.

Er man pen, rik, flink eller på annen måte mer vellykket enn røkla, kan man vente seg moralsk rapp på lanken.

USA forska en gang for lenge siden om Norge og konkluderte med Norge er det mest konforme landet i den vestlige verden.

Harry høkkert: Det er jeg ikke overrasket over. Jeg ser en enorm kulturforskjell mellom USA og Norge.

Let me guess: Du selv er et "ulikhets menneske", en sterk personlighet som "baner vei i nevrologien"? Hadde vært moro med flere innlegg om psykologi og nevrobiologi! Du burde bli coach!

"Er det usikkerheten som rammer deg ? Lavt selvbilde kombinert med at du bryr deg alt for mye om hva alle mener istedenfor å stå støtt i deg selv.

Dette er den største folkesykdommen vi har."

Nå har du ramset opp så mange sykdommer som er den største folkesykdommen vi har at nå vet jeg ikke lengere hva eller hvem eller hvordan som er størst!

Bli enig med deg selv.

Anonym: Hvilke sykdommer? Fedme? Ja, de ligger vel på parallel linje og har ofte en sammenheng

Hvorfor bannes du så mye?

Jeg vet hvem jeg er og jeg er ikke f...en i allefall.

Du har mange gode poenger i mange av innleggene dine, men de forsvinner fordi at du er direkte vulgær i mange av overskriftene samt innledningen. Mye av det flotte du faktisk ønsker å formidle til folk forsvinner når introduksjonen din er på dette viset.

Jeg vet du liker provosere, det har du selv sagt. Men provoserer du FOR mye ser ikke folk meningen med det du sier. Man henger seg opp i ord og vendinger og du har selv skrevet noen ganger som jeg har sett: "Ser du ikke hva jeg prøver formidle?". Nei, man gjør ikke det fordi som sagt overskrift og introdusjon gir et helt feil inntrykk av hva du skriver senere.

Du har så mye godt i deg og så mange gode tanker så ikke la dem drukne i teite formuleringetr!

Ha en fin søndag!

Even: Jeg får skjerpe meg med det, om du mener det er mye;( Føler at det funker som trykk, men det har kanskje motsatt effekt?

Her er du også inne på en av hovedårsakene til den norske mobbekulturen. Politikere mobber, lærere mobber, media mobber, foreldre mobber. Eksemplene er mange. Det var flaut å se voksne mennnesker gå ut i media for å mobbe klesvalget til Siv Jensen. Media kastet seg på vogna.

Sosialdemokrati og individualisme fungerer dårlig sammen.

Avvik tillates ikke i sosialdemokratiet Norge og det rammer alle som er annerledes eller faller utenfor den "norske normen".

Du, Maria, som har vært over gjennomsnittet heldig med det økonomiske er automatisk en levende blink for sosialdemokrater.

Det er noe ideologene har lånt fra religion. Spill de fattige mot de rike.

Splitt og hersk.

Slik har religioner styrket fotfestet ved å spille på primitiv misunnelse.

Ideologer vet også å bruke dette hver gang det er snakk om å betale skatt.

Tragisk nok er misunnelse en inngrodd del av den norske folkesjela.

Dog, for de som ikke faller inn under denne kategorien av indoktrinerte sosialdemokrater, er det snarere inspirasjon enn misunnelse som melder seg.

Janteloven er forøvrig et ideologisk verktøy.

Fysj.

Sajber: Heisann, du har nok helt rett i dette:)

Mmmmm du er så smart og fin.

Skulle ønske du kunne stå ved kjøkkenbenken min...

Da kunne du mine kopper vaske..

..og jeg kunne på stumpen din klaske..

Mmmm haha love KKari

Quo vadis Norwegia?

Quo vadis Norwegia?

Du motsier deg selv Maria! Du kjemper for likhetsmennesker. Det ønsker jeg a b s o l u t t IKKE. vi må elske frem IKKE likhetsmennesker - IKKE A4 jamennesker - IKKE medjattende "likhetsmenesker" - IKKE Mainstream Redaktører, Journalister, Akademikere IKKE Emokrater, IKKE forblindete Establishment rævadiltere, mv., osv....Se din påstand I din tekst DER JEG HAR FREMHEVET MED STORE BOKSTAVER: "Jeg ønsker at vi skal skape en vekst her til lands som er KONSTRUKTIVT BYGGENDE FOR LIKHETSMENNESKER (!!?) skape et samfunn der vi har troen på hverandre, støtter hverandre og skryter av hverandre. JA NATURLIGVIS HAR DU RETT I DINE 3 SISTE ØNSKEMÅL! MEN SI MEG MARIA HVORFOR SKAL DU HA A L L E LIKE NÅR DU TIDLIGERE I TEKSTEN HAR BESKREVET FORDELENE MED ALLE SOM IKKE ER "LIKE" - DE OSM ER ANDERLEDES OG FOREGANSMENNESKER I SÅ MEGET POSTITIVT!?

Quo vadis Norwegia?: Hei, jeg skjønner at du misforstår, fordi jeg har skrevet feil, det skulle stå mangfold av mennesker, men det viktige er ta vi skal få snudd mentaliteten på både likhetsmennesker og lederskikkelser.

Snill bestefar

Snill bestefar

Ingen tvil om at det er viktig for hele samfunnet at enkeltindivider gjør suksess, og ikke minst gis muligheten for suksess. Og det gjelder selvsagt ikke bare innenfor sport og kunst, men også innenfor næringslivet.

Når det gjelder misunnelse og jantelov tror jeg vi nordmenn har blitt bedre på å glede oss over andres suksess, men fortsatt har vi nok en vei å gå før det blir normalen. Den beste medisin mot misunnelse er forøvrig å bekjempe fattigdom.

På seg selv kjenner man andre - er det eneste å si om dette skribleriet.

...og, selvfølgelig er du coach Maria :-)

Hei,

Du har misforstått hva likestilling betyr. Likestilling betyr friheten til å velge og muligheten til å bli behandlet likt som andre (menn).

Ønsker du å jobbe i politiet? Samme sjanser enn menn.

Har du samme jobb som en mannlig kollega? Da bør du få samme lønn (basert på at dere har samme erfaring og kompetanse).

Vil du være hjemme med barn? Flott, gjør det!

Vil du være daglig leder i Telenor? Flott, du blir vurdert på likt linje som andre.

DETTE betyr likestilling! ... og ikke å ha baller...

På samme måte som jeg er feminist og mann. Jeg er feminist fordi jeg tror på likestilling. Feminisme er ikke reservert til kvinner og har ingen negativitet i seg.

Mvh,

Matt

Skriv en ny kommentar