hits

Hva bruker vi mest penger på?

Hei kjære lesere.

Jeg synes dette er et ganske interessant tema å ta opp siden julesesongen nærmer seg. Før man sløser bort milliarder av kroner på julegaver så liker Nordmenn generelt å bruke mye penger året rundt.

Den viktigste og kanskje mest bortkastede kategorien folk bruker penger på er ikke å kle seg godt men å bo godt. Under dette ligger det mye irritasjon, slit og krangling. Folk flest skal ikke bare kjøpe seg dyrere hus en det de ikke har råd med, de skal også bruke masse penger på oppussing og interiør. Dette ligger som den mest prioriterte kategorien av pengeforbruk. 

Bilderesultat for interiør

En årsak til dette kan være dagdrømmene og effekten av alle interiørbladene og interiørbloggene på nett som lokker deg til å kjøpe.

Neste kategori er hundre spor mere nyttig. Nordmenn like å ta vare på familien og forsikre seg om at alle skal ha det godt, her er vi også meget proaktive å bruker mye på forsikringer om ulykken skal ramme.

Eller liker vi å reise med familien både på korte og lange turer, dette ligger høyt på vår prioriteringsliste.

Bilderesultat for ferieparadiser

Det ligger også mye forbruk i transport kategorien. Isteden for å velge kollektivt, så foretrekker vi å øse ut kroner på private biler. Dette er en stor utgiftspost hos de fleste familier og spiser et stort jafs av det månedlige budsjettet.

Det er ikke bare i julen vi liker å bruke litt ekstra. Det er hele året rundt. Vi elsker å kjøpe gaver til oss selv og andre. Store som små. Dette handler om å pleie kjærligheten til seg selv og de vi er glad i.

Å sist men ikke minst har vi økt grasalt forbruk på mat. Matbudsjetter øker med bevissthet om kosthold. Vi fortrekker å kjøpe varer av bedre kvalitet en før, samtidig som vi har blitt dårligere til å prioritere matlaging i hjemme, er det mange som tyr ril take away løsninger i en hektisk hverdag.Kjøper du deg mer en hva du har råd til? Eller avviker du fra standarden?

I så fall er jeg interessert i å høre hvordan du prioriterer?

Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

 

4 kommentarer

Jobber som sykepleier,altså normal lønn. Er overhode ikke interessert i interiør eller boligen sådan. Har det fint, 'men ikke noe overdådig. Men elsker å reise, og bruker heller pengene mine på det, så i fjor var jeg på 5 turer i utlandet, totalt 8 uker. Prøver å minimere matbudsjettet til det minste, men spiser langt fra bare Toro poser. Vil heller skape minner og opplevelser med det jeg har enn å bo meg ijæl uten å ha råd til reiser, opplevelser og hyggelige ting med de jeg er glad i:)

Amalie: Hei;) Høres fornuftig ut. Fint å oppleve og se nye ting. Masse lærerikt ved reising;)

Maria, har du blitt tynnere?

Nei, vent litt, det er ikke det.Du er blitt høyere, ikke sant?

Du har vokst.Akkurat som en ordentlig jente.

Jeg bruker faktisk mest penger på økologisk sunn mat og på stell/vedlikehold av hagen.

Reising bryr vi oss ikke om da det fremdeles er så mange uoppdagede områder i nærheten.

Vi bruker stort sett all vår fritid i hagen eller naturen rundt og er fornøyd med det.

Vi har aldri vært i syden, men vi har vært både i Australia, antartisk og Svalbard så det er nok. Strandliv med flashing av kropp er patetisk.

Skriv en ny kommentar