hits

Hva liker nordmenn å lese om? Horer, sex og alt det der?

Hei kjære lesere.

 

I dagen innlegg vil jeg ta for meg et underlig fenomen. Eller egentlig er det ikke så underlig men mer fasinerende,  det handler om nysgjerrigheten som driver mennesker til klikk.

Vi lurer ofte på hvorfor ting er som det er, her er det som Googles mest 2015

  1. Hvorfor er kvinner utro
  2. Hvorfor er Australia med i Eurovision
  3. Hvorfor feirer vi sankthansaften
  4. Hvorfor flykter folk fra Syria
  5. Hvorfor streiker Norwegian
  6. Hvorfor stemme Høyre
  7. Hvorfor hikker vi
  8. Hvorfor stemme AP
  9. Hvorfor feires Halloween
  10. Hvorfor stemme FRP

Hva er nordmenn mest nysgjerrige på?  Hva driver oss til klikke og hvorfor gidder vi å lese om det vi synes det er teit eller uinteressant? På toppen av det hele tar man seg tid til usmakelig kommentarer om hvor bortkastet det er å lese og lurer på hvem som gidder å lese slik svada? Må man bare markere og pisse utover andres saker som en maktdemonstrasjon?  Tror dere dette omhandler folk med generell negativ kontekst? De som leter etter saker de hater? Eller er de så høye på seg selv at de tror deres egen mening er så verdifull at de bare må skrive hvor dum du er for å jekke deg ned? Så må man ikke glemme de som klager på at overskriften er misvisende, dere skjønner vel ganske fort vil jeg tro av teksten at det gjelder noe annet en hva dere forventet? Anonymitet er det feigeste, men for meg er det likevel meget underholdene. Dere vet det kanskje ikke selv, men jeg ler mye når jeg leser kommentarfeltet. Det er bare å lene seg tilbake med kaffen og få en real latter. Hello i luken:)  Vi bloggere blir ofte beskylt for at vi bare skriver for klikkens skyld? Til deres informasjonen skal jeg opplyse om at ingen blogger blir rike på klikk. Det vi velger å skrive om er kanskje impulsivt, ikke alltid gjennomtenkt eller noe bloggeren selv har interesse for. For å spesifiserer er det ingen som trenger mastergrad i blogging. Det vi skriver om er en eller annen form samfunnsnyttig eller unyttig. Publikum kan ikke lenger kjempe mot saker som som blir brakt frem i lyset selv om det ikke treffer deres eget verdisystem eller er fremmed for enkeltindividet meningsmessig.

Det er forskjellige årsaker til at mennesker velger å blogge, parallellen via blogging er at man liker å formidle, man er modig og man har sterke meninger. Det er ca. 330.000 blogger i Norge, så kanskje vi er et land med mye individuelle meninger allikevel? Synd at så få kommer frem.

En leser uttaler: Disse bloggene er som bilulykker. Du vil bare kjøre forbi, men greier ikke la være å stirre.

Freedom of spech er noe alle i et fritt samfunn har rett til. Motkjempelse mot talefrihet blir som å ikke respektere Krf fordi man stemmer på FrP. Men hvorfor skal man egentlig ha kontroll over det man misliker? Er ikke dette i så fall en form for selvpining som fører til indre aggresjon og negativitet? Jeg bare spør jeg?

Enda dummere er det at folk lar seg lure om det er seksuelle kontekster. Er vi så underernært på visse tema som eksvis sex at vi må lese alle overskrifter som inneholder, fitte, pikk, hore, sex osv.? Det selger godt i hvert fall. Jeg får mye pes for innleggene mine og det forstår jeg godt, mange ganger tar jeg tempen som dere sikkert vet. Irriterer litt ekstra til handling. Det betyr ikke annet en at jeg klarer å trigge en form for reaksjon hos mottaker. Jeg synes i bunnen man alltid skal gå i seg selv før man smeller en reaksjon i bordet, eller på tastaturet i dennes sakens virkningsgrad, det handler om å tenke seg om, ta 5 minutter å puste, lese det en gang til for å være sikker på at man forstår selv formidlingen, å slutt å dra ut en setning av hele konteksten fordi nettopp denne er ubehagelig eller uforståelig. Det er bare å spørre på en ordentlig måte. Alle eier vi dobbelmoralismen. Så det er ingen seier å arrestere meg eller andre. Det er ingen i vårt samfunn som lenger som kan stå for bare 1 ting og klamre seg fast, det er nytteløst. Vi er alle sleipe som såper, sånn er det bare, det handler om å tilpasser seg og respektere til tross for ulikheter... Å kjære deg er du så uenig at det sprenger blodårene i pannen bare av å lese overskriften er det bedre å spare seg selv bryet og skråle videre.

Å som i Doktor Proktors Propmpepulver avslutter jeg med: 

Kyss og klem og alt det der. 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.
 

5 kommentarer

Gi Brød og sirkus til folket. Er det ikke det det handler om? En resept som aldri foreldes. :)

Menneskets interesser kan deles i tre hovedbolker:

1. Sex

2. Helse

3. Penger

Disse hovedbolkene inneholder en mengde vinklinger og ulike temaer, men har det til felles at de berører vårt eget ego og egoisme.

Egoisme er helt normalt for mennesker, men samtidig er det noe vi ikke vil bekjenne oss med. Vi godtar at andre er egoister, men ikke oss selv.

Jeg har faktisk undersøkt dette en del og det er ikke noen tvil om at det er sex som står for størstedelen av googlingen i verden. Erotikkno.com er et godt eksempel på hvordan basic instinkt hos oss nordmenn er på førsteplass når det gjelder interesse.

Men man går jo lei etterhvert og man kan ikke leve på luft og kjærlighet dessverre, så helse og penger blir fort noe som alle må ta hensyn til også. Det er jo det som er grunnlaget for at man har det bra egentlig :)

Jeg synes også at du får mye pes for innleggene dine Maria og det er jo greit hvis folk er uenig og kommer med argumenter. Men må man være så frekk og uhøflig som mange er?

Jeg tror at mange har to stemmer de snakker med. En vi bruker til å snakke med andre mennesker med og en stemme som vi bruker når vi sitter alene foran tv-en og prater med oss selv. For tiden synes jeg det er altfor mange som bruker den sistnevnte stemmen når de skriver kommentarer på internet og jeg håper og tror av flere og flere "vokser opp" når det gjelder bruk av språket sitt på nett.

Kyss og klem tilbake og takk for et fint innlegg :)

mmm du er så flott !! bruker å se på bildene av deg---lenge. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Alltid en fornøyelse å lese bloggen din. :)

Stå på.

Skriv en ny kommentar