hits

Norge blir bare sykere og sykere

Hei kjære lesere.

Jeg vet at mange av dere reagerer på innleggene mine, noen synes det er bra at jeg skriver, de blir både inspirert, motivert, mange reflekterer over ting å går i seg selv. Andre synes det er hårreisende, at jeg er gal, syk, sprø, frekk osv. videre og videre og det er helt greit.

Jeg har alltid en baktanke når jeg skriver, noen evner å forstå andre vil ikke forstå eller er så uenig man får det. Jeg er glad for at det er variasjon der ute. Så lenge folk skriver til meg med en rettferdig tone, om dere ikke skjønner spør meg om dere er uenige si hvorfor. 

Min tanke med det jeg bedriver ar nok mye dypere en hva dere forstår. Jeg skal forklare hvorfor. Grunnlaget for mine generelle skriverier handler om urett, misforståelser, u-opplysninger, mobbing, skam, talefrihet, rettigheter, muligheter, debatter og selvrefleksjoner. Det er en fellesnevner for disse tema, det er det at jeg spisser mine skrivemåter for direkte provokasjon eller kraftig en reaksjon. Dette er meget effektfullt for å få i gang debatter og sette søkelys på ulike tema, som er en belastning for oss i Norge. Samfunnet blir kanskje rikere og rikere, vi får bedre veinett, utvidet kulturell stimuli, bedre boliger, bedre utdannelser osv. Men det sorte hullet er det innvendige, hvordan føler vi oss egentlig? Norge blir bare sykere og sykere, en 400% dobling i depresjoner de siste 5 årene. vi drikker oss i hjel, tar mer piller, undertrykker våre følelser. Tygg litt på den folkens.

Hvorfor er det slik?

Sett fra min side er dette en mental daglig kamp, for å kjempe mot en kultur som ikke unner deg en dritt. Dere skal være topptrente, dere skal være verdens beste foreldre, dere skal være i 100% jobb og tjene bra, dere skal tilfredstillelse hverandre til krampen tar dere, dere skal ha en enormt bra utdannelse, men dere kan bare våge å fortelle om hvor flott dere har det, hvor bra dere gjør det, eller hvor stolte dere er av egne resultater. Så kan du selvfølgelig bare glemme å være sliten eller vise at du sliter om det er tilfelle. Steng det inne til det tar livet av deg. NEI, senk kravene til samfunnet. 

Min store drøm og daglige kamp er å slakte janteloven. Jeg kommer aldri til å gi meg heller, for jeg er av det slaget som er laget for å kjempe for det jeg tror på. Det jeg ber dere tenke på,  da henvender jeg meg til dere som sitter der med deres u forståelse, sinne og misunnelse, det er ikke dere det er synd på, det er barna deres, som vokser opp med foreldre med et så snevert syn på medmennesker at man skal mobbe de de ihjel som tør å ha mot nok til å leve og snakke fritt, trakassere de for at de er annerledes en deg selv og øse skam over de, med eneste intensjon, om at de skal holde kjeft eller forsvinner fra denne kloden.

Jeg har et håp om at dere kan ta ut all skam og aggresjon på meg, så kanskje de som kommer etter ikke blir like mye rammet og at det kan føre til at samfunnet vi lever i blir beriket med positivitet og evnen til å glede seg over andre, hilse på hverandre, være rause og å viljen til å akseptere forskjeller.

Ikke lær barna deres å mobbe, ikke få de til å føle at de aldri er gode nok. 

Hva er raushet? 

Raushet er å unne andre suksess.

Raushet er å våge åpenhet.

Raushet er å lytte til andre.

Raushet er å våge å feile.

Raushet er å tillate andre å feile.

Raushet er å hjelpe andre.

Raushet er å ta et skritt tilbake før vi dømmer andre.

Raushet er å tilgi oss selv ? og andre.

Raushet er å konfrontere med vennlighet.

Raushet er å sette grenser med vennlighet.

Raushet er å takke vennlig nei til det som ikke gir oss glede.

 

Så er det noen av dere som mener at jeg ikke tar hensyn til familien min, jeg vil skrive:

Kjære dere, det er ingen som legger bånd på hvordan jeg skal oppføre meg, de har prøvd og gitt opp for lenge siden, for personer som kjemper for det de tror på kan ikke styres. Alt jeg foretar meg, gjør jeg på egen bekostning, så kom igjen å hiv stein. Men jeg skal love dere som står der å hiver at det er dere  som vil trøtne og gi opp av vektens belastning, lenge før dere tar livet av meg.

Så er det noen av dere som har forstått begrepet raushet:)

Jeg vil takke alle fine mennesker som støtter fri tale, til tross for at dere er uenige. Jeg vil takke de som aksepterer forskjell, de som ser alle som likeverdige, de som har mot nok til handlag til tross for uenighet, de som kjemper for det dere tror på og de som med et godt sinn gjør alt ut ifra kjærlighet. Dere er ærlige og rettferdige og ikke minst rause.

Tusen takk.

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

 

17 kommentarer

Har ikke noen mening om deg og det du skriver annet enn at du er litt småsexy. I tillegg misunner jeg deg for at du tør å stå for alt du tenker og skriver.

Pølsefjes: Dette var da en overraskende kommentar:) Men det viktigste av alt er budskapet i innlegget, det omhandler ikke meg i grunn, men felleskapet:)

Tenker mye på det samme, er så enig :)

Det ligger i menneskets natur å være på den måten. Det kommer mer og mer tydelig frem i dagens samfunn. Den største folkesykdom heter misunnelse.

Sannheten er at de som kritiserer mest er de som selv ønsker å være i andres sko. De er drømmere som ikke er villig til å gi blod, svette og tårer. Da er det lettere å slenge ut noe dritt. Det skal visst hjelpe på egoet med en gang.

Frank: Hei, jeg ser det du sier. Men likevel så synes jeg folk må kunne være som de er uten å bli snakket ned og mobbet. De som sitter på rompa og ikke orker å gjøre noe, selv om de ønsker seg endring som du sier, har jo i grunnen bare tapt kampen mot seg selv. Selvinsiktsinnlegg er forebyggende mot egen selvskading som fører til forsøpling av andre. Som barn får man mye skryt å fritt spillerom til å være et selvstendig individ, jeg synes vi mister disse egenskapene på veien inn i voksenlivet, dette er trist.

Snill bestefar

Snill bestefar

MH: Vanskelig å finne noe i dette innlegget ditt som kan danne grunnlag for en diskusjon. Det er med andre ord lett å være enig med deg :). Mye av det du skriver kan trekkes inn i en setning skrevet for lenge siden: Gjør mot din neste, det du ønsker din neste skal gjøre mot deg.

Klarte vi alle å leve etter denne enkle oppfordring, ville det bli noe lettere for alle å være menneske. En ganske enkel og grei filosofi å legge seg på minnet.

Takk for et fint og åpenhjertlig innlegg.

"Snill bestefar" Er nok både en bereist og intelligent herremann,Maria. Tror nok mye av personlige synspunkter er farvet av miljøet man lever i :)

Jeg har fått høre av en venninne som tidligere var medlem av Ottar at de systematisk rakker ned på kvinner i blogger og sosiale medier.

dag morten nielsen

dag morten nielsen

Så er det meg da som er kastet på gata og som kjemper i mot en lov som egentlig ikke er der i det hele tatt,pass dere for å smile i norge for tiden,da får du bare ,hva pokker smiler du for da.tror du du er noe,drittsekk er du,hvorfor får ikke jeg smile og se opp i skyene og le,stakkars folk,janteloven er det ikke,det er noe forferdelig som snart er over,en tid i frustrasjon og asfalt,snart skal skatten inn skjønner du,det vil nok ta sin tid ser det ut til,personlge synspunkter som er farvet av miljøet man bor i,interessant,men de må ytres også utenfor miljøet,ellers blir det ikke fanget opp som en god ide,det norge trenger er en patent etat umiddelbart på plass for å ta til med nyskapning,da får vi håpe janteloven ikke trer i kraft,eller er det sunt med en slik lov,jeg mener den var i den gamle verden før 2006,den virker ikke i det åpne norge,der hele verden av mennesker og dyr og planter setter seg,de jantete ser det ikke før jeg skriver det her,og de må skrive det ned for å huske at de leste det,så glemmer de poenget,hva er dette for noe.ut og trill et sykkelhjul i hagen og nyt den folkens,hurra jeg lever da.

Synes litt om dine innlegg og vinklingen op meningene,de unge trenger det,en spade er en spade der,det er noe man graver i sanden med,jord også

Sitat: "Sett fra min side er dette en mental daglig kamp, for å kjempe mot en kultur som ikke unner deg en dritt."

For å sette det på spissen andre veien da; er det ikke bare å gi blaffen i det man finner meningsløst!?

Må man ha andres meninger om alt?

Sitter med en følelse av at man ikke blir rammet av janteloven i større grad enn man selv tillater seg å bli rammet, hvis det går an å si noe slikt.

Janteloven ble i utgangspunktet brukt av overklassen, for å holde arbeiderklassen og de fattige ned. I dag blir den vel brukt om alt som kan minne om misunnelse.

Mobbing er noe helt annet, og er en uting enten det er blant barn eller voksne.

Mulig det avhenger av hvilke miljøer man vanker i, men jeg kan ikke se den voldsomme misunnelsen, sjalusien eller janteloven blant folk.

Er man rik, berømt eller populær(for den saks skyld) ville jeg heller sett opp for "ja-menneskene". Menneskene som alltid er enige med deg og applauderer alt du gjør. Mennesker som aldri korrigerer deg.

En av mine beste venner er min beste "korrigerer" og det har jeg hatt utrolig stor nytte av opp gjennom årene.

Vi lærer av hverandre, men er langt ifra enige om alt. Vedkommende i tillegg den beste jeg kjenner til å se menneskenes motiver. Paradoksalt ser han ikke alltid alt like nøytralt når det gjelder seg selv :-)

Så Maria, jeg håper du koser deg og nyter livet også! :-)

Noen ganger får jeg jo inntrykk av at du "stresser" med mye, men hvis du trives med et stort engasjement er jo ingenting bedre.

Ønsker deg en fin kveld! :-)

Mvh. Frode F.

Enig med Frode F.

Jeg vil også heller se mot dem som er uenige med meg og hjelper meg se nyansene fremfor å ha bare "jattere" rundt meg.

På meg virker det som om "du kaver mye i vannet og da blir det bare grums av det. Hva med bare å forholde seg rolig og la alt rundt deg bli krystallklart?"

MH: Du sier: Men likevel så synes jeg folk må kunne være som de er uten å bli snakket ned og mobbet.

Det er et samfunnsproblem når politikere på Stortinget driver valgkamp med å snakke ned og mobbe andre. Det kalles politikk. Alt er tillatt, All Inclusive. Velgerne blir smittet av politikerne, og tenker at hvis de kan , ja da kan jeg(vi) også.

Skal man få bukt med dette - begynn på Stortinget først!!

Jarle Eiersland

Jarle Eiersland

Du skriver vel det nesten alle tenker, men mange ikke tør å si eller stå for!!!

Det er ikke politisk korrekt, så da hyler ulveflokken høyt.

Bare for og toppe det er du jo en blond kvinne 😱 da blir det enda vanskeligere for noen.

Digger den spisse blyanten din 👍👍👍

Bra det finnes folk med trøkk👍

Enig med deg Maria, det begynner å bli overflod av politisk korrekte jantelovsfolk her i Norge. Skjønner godt at noen velger å flytte med familien til andre områder (for eksempel til et av mange fine boområder i England, eller til kystområdene i California) hvor janteloven for det meste ikke eksisterer. Man kan kjøpe det man vil og eie det man vil uten at hylekoret/sosialister står å hyler daglig, eller ser stygt på dem some er gjeldfrie og som eier egen bolig og bil. Man kan rett og slett bo i stillhet og frihet, hvor alt av umenneskelig press og prestasjon er borte. Personlig ønsker jeg å flytte til utlandet med en gang jeg får sjansen til det, med mindre ting virkelig endrer seg. Jeg klarer ikke å leve sammen med negative folk som hater seg selv og andre, som altfor mange gjør her i Norge. Det er slik det norske samfunnet har blitt. Man får ofte stygge blikk bare ved å bære en dyr veske, ha på seg favorittskoene, gå i designerklær, eller å kjøre rundt i en dyrere bil. Sikkert mye tilfeldig jeg sier, håper du skjønner noe av det! :)

Det finnes et system i alle propaganda. 1984 er boken som prøvde å advare, men mennesker glemmer fort. Vi kan ikke påberope oss noe av høyere intelligens så lenge det vi lærer er så å si ubrukelige. Mennesker må selv stille spørsmål til sin tilværelse og til myndighetene. De elsker ja folket og de som følger hva sosialistisk media trykker. Det er drama,drama,drama overalt. Det er som å befinne seg i hotell Cæsar med ingen snarlig utgang. Selv valgte jeg å forkaste aviser/tv/sport for 12 år siden og begynne å lete etter meg selv. Fokus skiftet har vært en god ting for å bli mer bevisst på meg selv og andre. Så får man gå inn og ut av matrix når det "kreves".

Skriv en ny kommentar