hits

Røde kors flår sine Mastercard kunder.

Hei kjære lesere.

Jeg måtte i hu og hast slenge meg rundt å skrive dette innlegget. Jeg har lenge vært i strid med organisasjonen Røde Kors om moralske retningslinjer og hvordan disposisjonen av midlene blir håndtert. 

Det er dyrt å være fattig, du blir fristet med rabatter for gode gjerninger og lurt trill rund. Det er slik Røde Kors opererer. Om du er en av de som tenker på å bestille MasterCard for å betjene gjeld eller annet som en rask løsning så bør du ta en kikk på hvilke aktører som besitter best rentevilkår.

Røde kors frister kundene og gjemmer seg bak  (rabatter fra andre aktører) for en hårreisende 31,17 % effektiv rente.

Dette gjør Røde kors sitt MasterCard til en av markedets dyreste. 

RK frister med rabatter fra både private og kommunale aktører, med RK sitt MasterCard får du rabatter mellom 10-15% på alt fra Stena line til Oslo sportslaget. Det jeg reagerer kraftig på er at de også lokker med 32 øre rabatter på Circle K/ Statoil bensinstasjoner. Jeg har personlig bedriftskort som gir meg en fordel på 50 øre i rabatt?

Sammenlignbart med andre aktører som tilbyr MasterCard så er RK definitivt dyrest, se liste 

Dette er bare toppen av isfjellet. RK innsamling til Årets TV-aksjon på NRK er anslått å ville innbringe nye 230 millioner kroner til Norges Røde Kors. De sitter med milliarder på bok som de ikke benytter. Røde Kors tolker også at det er greit at fondsforvalterne kan operere med både våpen, porno, tobakk og alkohol så fremt de kontroversielle aktivitetene utgjør mindre enn ti prosent av den totale omsetningen. Samt at de har tjent seg søkkrike på spilleautomater

Les gjerne mine innlegg:  Dette er bare i ditt hode Maria! Sitat, Bente Lier Norges Røde  og Visste du dette om Røde Kors og Frelsesarmeen ? Fattige barn i Norge blir ikke tatt hånd om fordi asyl barn blir prioritert, hjelp meg å gjøre noe med saken

Spent på å høre hva dere mener om saken?

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

 

 

 

 

 

 

 

26 kommentarer

Pass deg for å påstå at noen svindler med mindre du har godt bevist belegg for det...

Anonym: Hei, det ligger linker på alt. Det at noen artikler er gamle, har jeg skrevet i forma av har tjent, ikke tjener. Husk at mange av disse pengene som de sitter med på bok er fra spilletiden. M

Og noen av dine lenker er 10 år gamle....

Røde kors er ferdig. Sissners innlegg er spikeren i kista for fondsforvalteren røde kors.

Sjekk ut selskapet Face2face AS ved eier Per Gunnar Meland. Dette selskapet jobber med å få inn faddere for Plan Norge, SOS-barnebyer, Kirkens nødhjelp, Care samt en rekke andre organisasjoner. Organisasjonene betaler ca. 3500NOK eks mva pr fadder til Face2face AS. Totalt i løpet av 1år betaler disse organisasjonene Face2face 85 millioner kroner.

Face2face har de siste 5årene hatt overskudd på over 100millioner! Gründer av selskapet Per Gunnar Meland har i 2015 tatt utbytte på 54,8millioner kroner samtidig som hans ansatt David Marinius Karlsen hatt lønn på 2millioner fra Face2face samt tatt utbytte på 6millioner kroner.

Organisasjonene betaler altså 3500NOK eks mva til dette selskapet for at de står ute på gata, butikker og kjøpesentere og selger fadderskap.

Er det forsvarlig pengebruk av organisasjoner ved å berike selskapet Face2face samt Per Meland? Skulle ikke disse inntektene gå til fattige? Jeg har etter å ha skrevet innlegg på facebook og twitter mottatt henvendelse fra Per Meland samt rekke andre i ledelsen i Face2face

Det er også Switch Communication AS som selger Redd Barna, Amnesty og Strømme stiftelsen fadderskap på stand, disse fakturerer BARE Redd Barna 35-40mill pr år! Eier av selskapet Jon Sundby og Jan Michael Sømme har hver årslønn på 2millioner kr, begge kjører porsche og ferrari.

Penger som skulle til fattige barn går i lomma til disse. Selgere som jobber for både Switch Communication AS og Face2face AS er underlagt freelanceavtale uten rettigheter som sykepenger, feriepenger og andre betingelser fra arbeidsmiljøloven. Samtlige organisasjoner er klar over det, men bryr seg ikke.

Så er det siste selskapet som er etablert fra danmark Storm Group AS, disse selger fadderskap for Flyktninghjelpen NRC. Flyktninghjelpen betaler dem 3500 eks mva pr fadder. Penger som skulle til flyktninger går til disse.

Totalt fakturerer Face2face, Switch Communication og Storm Group organisasjoner for 150millioner i året! Eiere med multimillionlønn og utbytte i 20-30millioner klassen hvert eneste år. PR systemet til samtlige organisasjoner prøver å få meg til å holde munn.

Det er en skam at penger som samles inn til fattige og syke går til å gjøre noe snyltere søkkrike - med millioninntekter. De eter av lasset som de fattige skulle hatt - men NRK og norske journalister stikker hodet i sanden og ser en annen vei.

Røde Kors kan kutte millionlønn til sine ledere og gi 3 milliarder sporenstreks til de krigsherjede i Syria og Irak, samt til de fattige flyktningene som sulter og lider nød i Tyrkia og Hellas.

Det blir ikke 5 øre til Røde Kors og bidrag til SOS Barnebyer stoppes. For en skam!

Helt enig. Hvorfor gi støtte til noen som har 3000 millioner på bok. Folk bør heller gi penger til forskning/noen som trenger det.

Støtt heller for eks. https://kreftforeningen.no/krafttakmotkreft/

Eg kommer personlig ikke til å gi en krone til Røde Kors.

Vil heller støtte Kirkens Bymisjon, synest dei gjør en god jobb blandt rus og psykisk helse.

http://www.bymisjon.no/Byer/bergen/Bli-frivillig/

Med 32 miiliarder i bistand i tillegg så er det klart at det finnes en masse gribber som vil ha sin del av kaka.

Godhetsindustrien er milliardbutikk og har aldri blitt skikkelig ettergått, jo prektigere de er jo dypere lommer har de.

Jeg må nå virkelig påstå at du tror du finner ut noe.har du spurt hvorfor Røde Kors sitter med så mye penger på konto ??

Røde kors svindler med mastercard, sier du...på hvilken måte spør jeg. Greit nok, så er det ikke veldig sympatisk å tjene penger på kredittkort, men derfra til å påstå at det er svindel, det må du nesten utdype

Kanke du bare shhhh

Thomas Henden

Thomas Henden

Har lenge vært i tvil om Røde Kors' sine innsamlingsmetoder, spesielt da disse spilleautomatene som de hadde.

Å utnytte én gruppe som har problemer, omenn mindre enn hos de fleste ute i verden, for å samle inn penger, for å hjelpe en annen gruppe mennesker, igjen - omenn dårligere stilt, er ikke helt moralsk. Ditto når det gjelder kredittkort som de tydeligvis har begynt med nå, ganske så uvirkelig!

Kommer derfor ikke til å gi noe til årets TV-aksjon, og oppfordrer andre til å tenke seg om en ekstra gang, kanskje er det mulig å sende de 100-200-500 kronene man har pleid å gi, til en hjelpeorganisasjon som ikke baserer seg på spill/forbruksavhengige menneskers ulykke...

Maria, du glemte Kreftforeningen. Mange forskere har allerede funnet flere kurer mot kreft (for eksempel denne https://www.sott.net/article/228583-Scientists-cure-cancer-but-no-one-takes-notice), men media og det korrupte samfunnet nekter å godta dette. Hvorfor? Fordi disse "foreningene" og det korrupte samfunnet velger penger og profitt, dem vil ha makt over alle, mens dem later som at dem jobber for sine saker. Det beviser dem gang på gang. Aldri mer skal jeg la meg lure til å "hjelpe" disse "veldedighetsfolkene". Hvis man vil hjelpe noen, så gi DIREKTE til dem man vil hjelpe, ikke gjennom disse "organisasjonene". Verden er korrupt desverre, vi kan se dette Maria. Men det store flertallet later ennå som at alt er perfekt, og nekter å se realiteten.

Det er frivillig å skaffe seg det kredittkortet da. Og om du skaffer deg det, så er det like frivillig å bruke det. Jeg har et Mastercard fra banken. Ikke fullt så høy rente som Røde Kors, det må jeg si. Kortet er bare på 30 000, for jeg ville ikke ha høyere beløp. Det lå i et par år før jeg brukte det første gangen. Nødpenger, kan man si. Jeg bruker det til kriser, og det betyr ikke shopping av ting jeg ikke trenger. Rørlegger, elektriker...sånne akutte ting ( korrekt, jeg er alt annet enn millionær, og da blir håndverkerarbeid av den typen en økonomisk krise uten kredittkortet) . Jeg betaler selvsagt større avdrag enn minstebeløpet, sånn at jeg får kortest mulig nedbetalingstid. Betaler man minstebeløpet, kan man jo holde på i all evighet med nedbetaling.

Nå står kortet fullt nedbetalt, så jeg har ingen gjeld der for tiden. Bank i bordet!

Gammelmedia svikter igjen.

Det er kritiske bloggere i nye media som avslører den grådige og griske godhetsindustrien. De er bloggere som avslører hvem som eter 80 % av innsamlede midler og beriker seg selv med feite jobber, styreverv og høye lønninger.

Gammelmedias journalister har lagt paddeflate i beundring og våger ikke stille ett eneste kritisk spørsmål til verken Røde Kors eller andre griske organisasjoner. De styres av journalistkjendiser som leder show i NRK og hvem våger kritisere Dan Børge?

At du ikke bare gir bort noen klesplagg til Fretex som folk flest.

Maria, takk for at du har satt søkelyset på og også avslørt "Godhetsindustrien" som er så god mot seg selv! Dette trengtes sårt. Dette har i lang tid vært vår tids måte å kjøpe oss avlat og god samvittighet på. Det har derfor ikke vært noen grunn til å gå disse organisasjoene etter i sømmene. Det ville bare ha ødelagt vårt falske selvbilde. Jeg vil oppfordre alle til å slutte å kaste bort pengene sine på denne måten. Det tragiske (det vet jeg fra egen erfaring gjennom min tid i frivillig arbeid) er at det er de fattigste og mest godtroende som gir mest. Jeg sier bare, våkn opp! Det er alltid smertefullt å oppdage at en har blitt lurt, men det er nødvendig.

M. Høili med sin egen tydelige agenda? I alle fall i dette blogginnlegget som er svada. Å kalle det svindel fordi deres kredittkort har ei høyere rente og en lavere drivstoffrabatt enn andre? Da må hennes eget «personlige bedriftskort» også være svindel, fordi det er kort som gir større rabatt enn 50 øre. F.eks. gir 365Direkte 85 øre/l ved en drivstoffpris på 14 kr.

Er det svindel fordi RK-kortet har ei eff. rente på 31,17 %? Da ser jeg fram til neste blogginnlegg som kaller følgende kredittkort også for svindel: Cresco Car Premium 32,9%, Diners Club 34,78%, Eurocard Mastercard Gold 33,87 %, Liverpool Mastercard 31,33%, MyHiliday Card 31,4%, Trumf Visa 34,4%.

Jeg bruker selv flere kredittkort, og betaler ved forfall uten å bruke kreditten. Alle disse har ulike fordeler og ulik rente, så fortell meg hvem av disse som driver med svindel: yA Bank Visa, 365Direkte Mastercard, NAF Xtra Visa, Esso Mastercard, Trumf Visa.

Orsak, men å svartmåla slike flotte bistandssamskipnadar som t.d. Raudekrossen på detta settet er beint fram båe egoistisk og usosialt, for ikkje å seie høgreekstremt, sann. Samstundes lyt eg setje spørjeteikn åt patriotismen hjå dei som hev freikleiken til å gjere slikt noko, av di ikkje noko byggjer det norske sjølvbiletet lika mykje som å gje avlat åt bistand, Rikskringkastinga sin fjernsynsaksjon, osb. Kva pengjane gjeng åt og kven som lyt nytta dei, lyt ikkje vêre so farlegt. No som eg hev lese detta, trur eg beint fram eg skal skaffa meg slikt eit Raudekrossen MestarKort, gjere store kjøp med det og ikkje betala alt saman når rekninga kjem. Slik kan eg nemleg syte for enno fleire pengjar åt Raudekrossen sitt aksjefond og andre sett dei tykkjer det er gildt å nytta pengjane på. Og best or alt, det gjer meg so gåvmild at eg kan slå meg sjølve på bringa og uppljosa heile verda um at eg er det snillaste og beste menneskje som nokon gong hev vorte til. Og åt dei egoistane som klagar på samskipnadar som Face2face og Switch Communication lyt eg berre nemne at det einaste med dei som ikkje er gildt er at dei nyttar sånne utlandske bokstavar som ofseleg c og forhufseleg w i namna sine. Skal de ikkje gje åt dei lyt det vêre einaste argumentet. At dei nyttar bidraga på løn og administrasjon lyt ikkje gjere noko, av di me lyt ha solidaritet med dei som jobbar der au. Åt slutt, hugs at det er norsk bistand som skal frelsa heile den tredje verda frå sveltedauden, det er vår heilage uppgåve nett som det er å frelsa heile verda frå klimakatastrofa. Slik kan me prova andsynes alle andre at det er me som er verdas beste land på alle sett som er mogeleg. Jau!

Jeg kjenner det litt som om Fredriksen (milliardæren) skulle kommet på døren og bedt om penger til drivstoff til båtene sine så han slipper å selge aksje og eiendom fordi han tror drivstoff en gang i fremtiden vil bli dyrere. De frivillige gjør en fenomenal jobb, men det må være lov å stille spørsmål ved disposisjonene til administrasjonen. Jeg undres hvem som fant på dette "oljefondet". Designet er likt, det skal brukes på noe udefinert en eller annen gang i fremtiden, men ingen vet hva kriteriet er. Kan det være Stoltenberg?

Bra Maria ! Du tok også opp i fjor at Røde Kors? ikke ga noe til norske økonomisk dårligstilte til jul. Du undersøkte hos Røde Kors og fikk til svar at alle pengene skulle gå til flyktninger istedenfor. (Til de som ikke har noe forhold til jul, og heller ikke feirer det.) Såvidt jeg husker fikk du mye kritikk for at du stilte spørsmålstegn ved dette. Men du hadde undersøkt på forhånd hos Røde Kors og gjorde ditt beste for å formidle til oss lesere hva deres respons var. Du stolte på svaret du fikk fra dem. Hvilket er vel det samme som jeg og de fleste andre ville gjort som privatpersoner med noe mer begrenset tilgang og på arkiver. - Med det sagt så står det respekt av deg på ditt tilsvar. Du skyldte ikke på en eneste person..Ja, jeg la veldig godt merke til det. Du fikk derfor mange stjerner hos meg !

Søndag vil det bli samlet inn i overkant av 200 millioner kroner. Dette er penger som går uavkortet til nødstilte. Nrk og Riksrevisjonen ved leder Per Kristian Foss, setter de strengeste krav til de som blir tildelt de årlige innsamlingsaksjonene. I år ble det Røde Kors. En profesjonell, veldrevet hjelpeorganisasjon.

Å ha den svimlende sum på 3 milliarder på bok gjør Røde Kors i stand til å rykke ut "på timen" med nødhjelp ved katastrofer. 90 millioner blir brukt av dette fondet årlig til nettopp det. Sist i det hardt rammede Haiti. Samtidig som de er rustet til framtidige katastrofer i denne store vide urolige verden. Ha en fin Søndag.. P.S Disse flotte, engasjerte bøssebærerne har Vipps og andre betalingsløsninger om du ikke har kontanter ;)

Jeg skulle ønske at du, Maria, ble flinkere til å svare på innlegg som du får på bloggsidene dine i stedet for å virke som ei knætte som hiver ut meninger og egenproduserte teorier i hytt og gevær.

Kritiske røster svarer du sjelden på. Eller svarer du på dem så er det alltid misunnelse og janteloven du refererer til.

Skulle ønske du kunne gjennomgå bloggsidene din på et saklig nivå uten å gå til motangrep tvert.

Nå ligger det endel innlegg på denne siden som forventer svar; både fra den ene og den andre synsvinkelen. Ta deg tid til å svare før du haster videre. Det fortjener de som legger inn kommentarer... bortsett fra de fullstendige usaklige da...

i Polen Røde Kors har for lenge siden mistet den aktelse av mennesker. Årsak: svindel. Angivelig samlet klær for hjemløse og faktisk veien til klesbutikker 'second hand'. Dette er bare ett av de dårlige sidene av Røde Kors. Organisasjonen opererer på en global skala, og tillot mange dårlige aktiviteter under dekke av å "hjelpe fattige mennesker".

Jeg er ikke overrasket over at organisasjonen tar for banktjenester - det er den største penger for Svindel

@Marek:

Fordi om en person har svindlet hos Røde Kors i Polen, da er alle lands avdelinger også svindlere?? Jeg er sikker på at det er få organisasjoner som er mer åpent og kontrollerbart enn Røde Kors.

"Tillot mange dårlige aktiviteter"??? Som hva da???

Når det gjelder banktjenester; nå er ikke Røde Kors en bank. I tillegg er det fritt opp til hver enkelt å ha Mastercard gjennom Røde Kors. OG, det er flere firmaer som har adskillig høyere renter enn Røde Kors på sitt kort.

Sjekk fakta før du begynner å spre usannheter...

I bassenget, så ble jeg kvalm.

En asiat, i 60-åra, cirka.

Svømte rundt, med kjeften åpen, i høyde, med vannkanten.

(Som om han trodde, at bassenget, var kjeften hans).

Mens han stønna og bar seg.

Og forrige gang, jeg var der, så var det også, en mørkhudet mann, som gjorde meg kvalm.

For han lukta så stramt/sterkt.

(Av tobakk og møkk, var det vel muligens).

Så det er nesten sånn, at man lurer på, om Breivik hadde rett.

Og at han burde sende, disse 'pakkisa', tilbake igjen, til Grønnmo fyllplass.

(Noe sånt).

Så sånn er muligens det.

Bare noe jeg tenkte på.

Men men.

Skriv en ny kommentar