hits

Hvilket muslimsk land ville du at din datter skulle vokse opp i? 

Hei kjære lesere.

Jeg har inntrykk av at de fleste har begynt å roe seg litt og tatt til fornuft, fra mitt ståsted her jeg skriver virker det i alle fall slik? temaet er igjen innvandringskulturen. Jeg tror mye av det henger i at muslimer selv har gått ut ganske hardt i media om intoleranse for egen religion og kultur, hvert fall den mørke siden av kulturen (Dette respekterer jeg vedkommende for, dere er modige og jeg vil takke for deres åpenhet) Mange har forsøkt å overbevise meg om at det er ekstremistene det er snakk om, jeg vet ikke om jeg klarer å svelge den kamelen ennå. I alle fall ønsker jeg å spørre de som er barmhjertighets forkjempere, uavhengig av kultur, hvilket muslimsk land ville du at din datter skulle vokse opp i? 

Jeg er fortsatt ikke rasist, selv om jeg er logisk tenkende og muligens meget proaktiv skadeforebyggende. Underliggende har  jeg en formening om at jeg ikke vil ha tilretteleggelse av eller aksept for muslimsk kultur som en del av vår kultur. Mulig jeg tar feil,  at et eller annet sted på veien ville dette antagelig ha jevne seg ut. ( Men jeg ønsker altså ikke vente på evolusjonen i dette tilfellet) 

Jeg ser på USA, med multikulturalisme som er velfungerende. Jeg tror ikke det handler utelukkede om individuell menneskelig respekt, mer om at ikke mange er utøvende på samme måte, dog er kriminaliteten høyere i %, det kan være mange grunner til dette så jeg skal ikke blande kortene for mye. 

Det som jeg ser på som en direkte trussel er at de som flykter har blitt ødelagt av inntrykk og opplæring de møter på veien av en eller annen slags art. Jeg vet jo inne i sjelen min at det på mange måter ikke er selvvalgt, men at de er urettmessig påvirket av miljø. Lært opp på en måte jeg synes er barbarisk.( Jeg vet at mange menn rømmer fra krigen, men vi har ingen som helst garanti for at de ikke er av samme kaliber som ekstremistene, jeg ønsker ikke å ta denne sjansen)  Med fare for at alle muslimske utøvede som er fredelige skal slakte dette innlegget, vil jeg si til dere at jeg ikke generaliserer dere under gruppering av samme art som de jeg nevner over. Jeg vil tro at dere som har integrert dere her og er en del av vårt norske samfunn er slik som nordmenn flest. Gjør den jobben dere skal og er velfungerende. Jeg har selv møtt mange som jeg respekterer meget høyt og setter stor pris på. Men jeg vil fortsatt på ingen måte latt mine døtre vokse opp i et muslimsk land. Grunnen til dette er det forferdelig kvinne synet de besitter. At kvinner er eiendeler, skjult bak et telt av skam er på ingen måte greit, og kan ikke rettferdiggjøres. Her kommer dere aldri til å kunne overtale meg.

Jeg vil for orden skyld også gjenta meg selv, med at det er 50% av innvandrere som ikke er i jobb etter 10 år i Norge. Dette gjelder innvandring av generell kontekst, men her er jeg ikke som oksen Ferdinand som sitter fredelig under treet og lukter på en blomst. Dette får meg faktisk til å se rødt. 

Hva kan man gjøre for å stoppe innvandring av feil type og utsiling av de som truer vårt samfunn vet jeg ikke med sikkerhet, men jeg håper å tror at med litt mer bevilgning av statlige midler vil få en mer rettmessig integrering av de som trenger beskyttelse kontra de som er en trussel. Om Norge ikke har råd til dette å heller velger å bruke penger på kulturell infrastruktur, så har jeg falt av lasset for lenge siden. 

Men før dere slakter meg, så ønsker jeg gjerne svar på spørsmålet over. Hvilket muslimsk land ville du at din datter skulle vokse opp i? Samt at jeg vil også høre om dere som familie hadde følt dere trygge i et muslimsk land? ( Jeg innrømmer med glede at jeg tar feil om dere kan grunnlegge tiltalen)

Sånn avslutningsvis vil jeg tilføye at dette henger ikke med intern fremmedfrykt, heller en objektiv observasjon jeg har gjort på mine mange reiser. Eksempelvis Dubai, som skal være et ganske sivilisert land, er det strenge restriksjoner for kvinnelige turister når det gjelder bekledning. Jeg har sett med egen øyene kvinner som har blitt kastet ut fra kjøpesentere fordi hun har på seg skjørt. Eller at man ikke kan bære bikini om man ikke er innenfor sikrede og bevoktede områder. Dette er de milde tilfeller. Er dette det vi ønsker? Jeg bare spør.

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

21 kommentarer

Singapore. Som har kommit längre än Norge i jämstäldhet. Har flest kvinnliga ministrar på väldsbasis.

Til Tor. Du får begynne å lese deg opp på Singapore før du kommenterer. Til orientering bor det flest kinesere der.

Hehe faktisk et veldig betimelig spørsmål. For hvis man synes det er så uproblematisk at Norge blir endret i den retningen så er det jo rart at man ikke ønsker seg dit (eller sin datter) selv. Godt spørsmål! Cred!

Ville ikke hatt noe grunnleggende mot at min datter vokste opp i Indonesia. Selvfølgelig er ikke noe land perfekt, f.eks. har Norge et langt bedre helsevesen mmm. Kjenner meg ikke igjen i at det er "restriksjoner" i bekledning f.eks. selv om det også i Indonesia likesom i Norge er visse normer og standarder (forsøk å gå på Rema1000 i Borat drakt f.eks.! Diskriminerende?) Forsøker å besvare ditt spørsmål bare!

Og jeg vil forsøke å overbevise deg tross kommentaren "At kvinner er eiendeler, skjult bak et telt av skam er på ingen måte greit, og kan ikke rettferdiggjøres. Her kommer dere aldri til å kunne overtale meg."

Av verdens relativt få matriarkater, finnes et av dem i Vest-Sumatra (Indonesia), og der er det kvinnen som eier hus og eiendom, mannen er en "arbeidshest" i hovedsak. Dersom du googler "picture minang woman" så ser du at de ikke kler seg i telt akkurat :) Poenget mitt er at muslimer i verden ikke er like :) Synd og skam med undertrykking, vold og annet men det kan skje "i de beste hjem" og på tvers av land og religioner. mvh

Muslimer og islamske samfunn finnes mange plasser rundt om i verden. Av de plassene jeg vet om, er det mer uro der Islam er utbredt, men kombinasjonen av folkeslag og tro har påvirkning på hvor "gale" det blir. Kombinasjonen av Arabere og Islam er værst (møna). Iran er en langt bedre plass.

Min datter skulle aldri vokst opp i ett muslimsk land, blir det tildenser for det i Norge så flytter vi til Ukraina,Finland eller Canada.

Kan ikke bare velge ett heller...for islam er søppel og alle muslimske land er ustabile drittland

Svaret er vel ingen. Jeg ville ikke bodd i ett eneste muslimsk land.

På tide at vi ikke prøver å renvaske oss ved å si f.eks "Jeg er fortsatt ikke rasist, selv om" eller "dette henger ikke med intern fremmedfrykt"

Skal man kritisere islam, skal det gjøres med fasthet og sarkasme. Og vi har ingenting å skamme oss over her i vesten. Tal som et medmenneske og med fornuft, og islam blir avkledd.

hmm.. Christer "alle muslimske land er ustabile drittland"? Det er jo ikke sant!! Malaysia (f.eks.) og Singapore (multikulti) er mere moderne, aksepterende og muligens mer stabile samfunn enn det vi i Norge har. Flere jeg kjenner som også har flyttet til UAE pga. bedre velstand mm. - riktignok som expats men allikevel.

Men Canada er veldig bra som du sier!! Ukraina og Finland er dermed dårligere stilt når det gjelder livskvalitet. Ingen av disse landene er vel muslimske? Dermed dårlige svar på Marias spørsmål? ;))

Vi kan kanskje begynne å kritisere katolikkene: Mexico/Brasil/Colombia/Peru er de landene jeg personlig har følt meg mest utrygg i!!

mTvedt: WORD!!! :D

Har spurt mange om "er det mannen din som tvinger deg til å ha på hijab".. og alle som en sier at "nei det er vår kultur! Vi liker det."

Er norske menn undertrykt fordi vi "må" gå med slips hver dag - eller at norske kvinner blir "tvunget" til å gå i tykke ullklær (bunad) hver 17nde mai?

chill m8tes

Kvinner blir behandlet som slaver og annenrangs borgere i de fleste muslimske land, så svaret er ett land uten muslimer.

Svaret er at all dritt, vold og undertrykking blir begått av redde unge menn uten utdannelse - så svaret er et land uten unge menn!

kjære dere,Islam er det hellige som også muslimer tilhører,

se bare hvor godt de trives i norge og kulden da,verden generelt har jo blitt endret klimatisk,norge er ikke det kalde nord lenger,hele verden bor her nå,la de som bor i norge spasere forbi oss nordmenn da i det minste,man lever da i en samhørighet og gir og får av hverandre,der kroppen skiller rett og galt,slik har det da alltid vært på jorden,dårlige og gode følelser har det da alltid vært på jord,det unike er det som vinner i mennesket som også kan deles i flotte samtaler,jeg ville latt min datter velge selv på jorden hvor hun skulle leve,gitt gode råd som forelder.

islam og muslimsk tro har foreksempel norge holdt meget hellig helt i fra gammel tid,se bare på den norske folketroen,den gamle og nå også i ny tid,alle land har så mye å være stolt av at det ville stoppet alle kriger hvis en satte seg ned og tenker over hva som skjer,,krig og terror må ikke blandes inn i det jeg skrev over,det er noe helt annet,sånn mener jeg de unge tenker over hele verden,resten er forferdelige formaninger og påvirkning til å gjøre masse for forskjellig vinnings øyemed,grusomheter kan en ikke gjøre noe annet enn å håpe går over fort.

Jeg er ihvertfall som nordmann døpt inn i alt som er,det abrahamittiske,folketroen i norge,resten er foreningsliv..fastelavensris binding og strikking

Abrahamittisk, abrahamisk eller semittisk monoteistisk religion er betegnelse for en monoteistisk religion som stammer fra den gamle semittiske tradisjonen som blir tilskrevet Abraham, en stor patriark som er omtalt i Torahen, Bibelen og Koranen. Disse religionene omfatter jødedom, kristendom og islam. Også mandeanismen og baha'i bygger til

Det må da være skolereformene som er gale,godt vi har internett ungdommer ,våre forfedre har lagret allt til oss der.

Jau Dag Morten :D

Det er nok et psykologisk fenomen at "alle de andre" dvs. (jeg nevner fritt) kvinner, nordlendinger, jøder, kommunister, muslimer, homoseksuelle, de med annen hudfarge, annen klesstil osv osv. skal bli sett på som fiender. Det er nok noe genetisk som sitter i oss, og så bruker vi alle argumenter for det de er verdt for å føle oss selv litt bedre enn "alle andre" :) Takk for dine refleksjoner Dag Morten og håper Maria og andre lærer litt :) Tillater meg å understreke fra ditt innlegg "..jeg ville latt min datter velge selv på jorden hvor hun skulle leve,gitt gode råd som forelder.." altså innhold ikke form!!

PS! Har ikke lest Torahen, men i bunn og grunn (for meg) så er det gammal bullshit fra 2000 år tilbake alt sammen - men hver sin smak - og gode moralske retningslinjer i bokform for all del :D DS.

Tja Sverige kanskje

Glimrende innlegg.

Så og si alle muslimske land er dysfunksjonelle og dypt kvinneundertrykkende samfunn.

Men du tar feil på et punkt, at USA har vellykket multikultur.

Tvert i mot, USA er primaeksemplet på at multikultur ikke fungerer.

De svarte bor med de svarte, mexikanere med mexikanerer og muslimer med muslimer, og de hvite med de hvite.

Singaopore er ikke et muslimsk land...

Indonesia, med unntak av den hunduistiske bastionen Bali, som er ganske selvstyrt har strenge regler og shariapoliti som blant annet går fra dør til dør. Finner de ugifte par under samme tak vanker det strenge straffer.

Denne Erik prøver å unnskylde islam så godt han kan. Det høres helt patetisk ut. Småjenter idag får juling i Norge hvis de nekter å gå med hijab. Koner får ikke gå til byen hvis ikke mannen er med. Det er Norge 2016. For 40 år siden var sånne ting ukjent her i landet. Når skal denne utviklingen stoppe ? Islam er verdens gift. Den virker mer og mer for hvert år. Motgift er å stoppe en sånn driikultur før den får fotfeste i et land. Klarer man ikke det så blir det krig. Muslimer mot vantro.

Skriv en ny kommentar