hits

Når man blir lurt til å ta av seg klærne.

Hei kjære lesere.

Mange av dere han muligens opplevd dette? Mennesker eller personer som utgir seg for å være en annen, eller deg selv. De har ulovelig klonet deler av deg eller livet ditt. Identistets ranere.

Under falske navn opererer de. Motivene kan være mange. Noen vil simpelten bare være en annen, noen bruker det som lokkemiddel til å skape tillit fra andre, men kanskje det verste av de alle, de prøver å svindle deg.

Jeg har opplevd alle 3 kategoriene. Jeg skal fortelle dere litt.

Senario 1

For mange år siden, den gangen Marokkanene styrte gatene i Poerto Banus, du vet, de veske selgerende som løper rundt å selger, uloverlige merkevarerkopier og drugs til mindreårige, langs Spanias beste gater og strender. Disse menneskene uten å fordømmer sorten i en generell konekst, har en god kriminell grobunn i de rikes paradis. Slik jeg ble ranet/ og det ble tatt kopi av min legitimasjon, hadde de anskaffet gjennom å putte en eller annen form for gjennomsiktig plastikk, (usynlig for øyet) på minibank automatene. Slik kopierte de koder til bankkort. De hadde også satt opp kamera, med en god skjult plassering inni selve minibankene. Slik at de både hadde bilde, og all identifikasjon, samt kortkode. På denne måten kunne de utgi seg for å være meg i de lokale bankene. Hvordan de fikk det til vet jeg ikke?

Bilderesultat for kortsvindel

DNB passer på kortbruk i utlandet.

De ringte fra den Norske filialen i DNB, å spurte først på om jeg befant meg i Marbella? ?Ja, det gjorde jeg jo?

Så lurte de på hva i all verden jeg holdt på med, med maksing av beløpsgrenen på korte ganger 3 på ard.

Jeg skjønte fort hva som foregikk og blokkerte kortet mitt omgående. Heldigvis for mitt vedkommende, erstattet DNB summene som forsvant.

Senario nr 2, er vel det ekleste jeg har opplevd. Du kan kanskje kalle meg dum og godtroende på mange måter.

Historien begynte slik: Jeg la ut en del treningsmotivasjons bilder på facebook for noen år tilbake. Ut av det blå ble jeg kontaktet av flere byråer som ønsket å ta bilder av meg til blader, en av damene som kontaktet meg var veldig seriøs og fortalte at hun jobbet for Franske Vogue. Jeg ble jo litt lamslått av det hele, men synes det var uhyre stas at de ønsket bilder av meg. Vi hadde kommunikasjon over flere uker. Damen spurte høflig om mål på kroppen, noe jeg fant helt naturlig å dele med henne grunnet omstendighetene. Hun skapte stor tillit i måten hun gikk frem på. På profilbilde og veggen hennes på facebook var det ingenting som tydet på at dette var en fake profil (Det er forøvrig det første jeg sjekker når folk er veldig på) Etter en stund ville hun ha bilder av meg i bikini, jeg var på ferie med barna i Nice, så jeg tenkte at det også var ganske stander for innsending av informasjon til bladet. Fra alle vinkler fotograferte jeg å sendte. Vi chattet mye og hun skøyt hemningsløst. Noe jeg satt pris på. Når jeg kom hjem, så jeg plutselig en kommentar som fikk hårene til å reise seg. Under et av bildene mine hadde vedkommende kommentert, så, så jeg kommentaren under. ?Hvorfor utgir du deg for å være venninnen min?? Dette er en fakeprofil. Jeg satte kaffen i halsen. Jeg hadde heldigvis ikke sendt over bilder som kunne være skadelige for meg selv, men den ekleste følelsen var at jeg hadde sittet og snakke, delt ting som var personlig og hadde fått tillitt til en person som viste seg å bare lokke jenter inn for å utnytte seg av de.Senario nr 3.

Dette tipper jeg mange av dere har opplevd. FACE RAPED, altså personer som stjeler dine bilder på facebook og utgir seg for å være deg. Jeg har vel fått slettet 10 profiler til nå, som bruker mine bilder under andre navn. Dette vil jeg anta også er lokkemat, for unge mennesker ,noen som vil lure deg til å gjøre det ene eller andre, å i verste fall, kanskje til å med møte deg fysisk. Det er ikke lenge siden jeg leste om noen hadde blitt voldtatt gjennom en som hadde laget en fake profil på Tinder. Jeg grøsser av dette, og det er ikke vanskelig å bli lurt, disse menneskene er smarte. De vet akkurat hvordan de skal gå frem for å skaffe din tillit.

Bilderesultat for fake profil på facebook

Så vær forsiktige, sier jeg bare.

Hei Maria,

Takk for at du rapporterte denne profilen for å gi seg ut for noen andre.

Vi har fjernet profilen fordi den er i strid med våre standarder for identitet og personvern. Vi har informert vedkommende om at profilen har blitt fjernet, men ikke om hvem som rapporterte den.

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

 

24 kommentarer

Hva er "Face rapid"?

Anonym: Hei, at profilen din blir hacked eller stjålet. Face-som i facebook.

faceRAPED mener du. Ikke et raskt fjes.

hehe: Stavekontroll feil;) Fikser det, takk for at du sa ifra . Ha en fin dag.

"Face rapid" er åpenbart fjeset til Lucky Luke; Raskere enn sin egen skygge.

Interessant lesning, men du burde ta en runde korrekturlesning før du publiserer.

Egil: Hei, jeg har alltid masse skrivefeil, det er en del av sjarmen. Uperfekjon;) Ha en fin dag.

maria: jeg har en iq på 141... tror ikke det du..

Flott! Slike døme kan me sjå som ein slag bistand, difor lyt dei som verte utsette for slikt noko verte varme um hjarterota og velja å ikkje melda sakja. Istaden lyt de prisa dykk lukkelege over å få bidra åt dei stakkarane som hev lura dykk. Slik skapar me eit varmt og inkluderande samfunn, sann. Jau!

Åssen er det en stavekontroll feil når du blirt spurt over her: Hva er "Face rapid"? og du svarer: Hei, at profilen din blir hacked eller stjålet. Face-som i facebook. kommer klart fram at du tror ordet skrives rapid... åssen det er mulig aner ikke jeg men.

Huff da. En påminnelse om at hvis noe virker for godt til å være sant, så er det som regel det.

Til skeptisk : Neppe. Snarere 41. Hvorfor i h.. må noen lire av seg masse dritt når en pen dame (som atpåtil er rik) ytrer noe på en blog ? Og når hun klarer i unngå å oppdage stavefeilen så er det det eneste de gidder nevne ?? Stønn !

Facerape er når noen tar over din Facebook account, gjerne fordi du har glemt å logge ut av Facebook på en PC der andre har tilgang. De legger da ut rare/stygge statusmeldinger. Det å stjele bildene for å lage en falsk Facebook-side er ikke det.

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Facerape

Judas Iskariot

Judas Iskariot

Ja, man må være på vakt.

En historie, ikke sikker på den er sann men den er illustrerende. En mann får kortet sitt frastjålet, etter en stund får politiet tak i personen å returer kortet til mannen. Mannen sjekker hvor mye som ble brukt. Det viste seg at tyven brukte mindre penger enn kona.

Det er de viktige tingene man husker i livet

https://www.youtube.com/watch?v=ykJ_-Yh2YSE

Hvordan i all herrens Gud kan du IKKE vite hva faceraped er?!? For det er ikke det du skriver her

OK, Calm down, jeg skal ikke bruke dette ordet i feil betydning igjen. Fikk noen med seg hva jeg skrev om egentlig;) ??? Have a nice evening;) M

Er det din mamma som redder gatehunder i Spania??? Så det på nrk, var ei i europris familien.. Fikk veldig respekt =) så fint gjort =))

Sorry at jeg ikke kommenterte innlegget ditt. ( Hun som spurte om hunderedder i Spania er moren din) Jeg bare vet ikke hvordan jeg ellers kan spør.

Jeg synes du har gode poenger. Har selv opplevd identitetstyveri.. Det var forferdelig. Man skal være veldig kritisk og tenke seg omhyggelig godt om før man sender bilder. Ikke minst legger ut, i offentligheten. Selv er jeg ekstremt forsiktig, det er så mye tull på nett.

Hun som eier MS Rescue i Spania er ikke Maria Høili sin mamma.

Jeg bruker dobbelt av normal tid på å lese dette pga alle stavefeilene.

Det er litt respektløst å ikke engang bruke stavekontroll. Nettavisen burde ha en eller annen minimumsstandard.

Kom ikke lenger en linje 3 før jeg ga opp og hoppet rett hit til kommentarfeltet for å kjefte på forfatteren. Ser ikke det sjarmerende i massse skrivefeil. Prøver du å fremstå som at masse skrivefeil er din "forfattersignatur"? Skivebom.

Mariah Øili: Hei, kom gjerne med en tilbakemelding om hva jeg spesifikt skriver feil:) Istedenfor å klage på generelt grunnlag:) Det gjelder egentlig alle som klager på det samme.

Jeg er helt enig, det ikke sjarmerende, men gjør at det er veldig slisomt å lese bloggen din. Føler det er respektløst mot oss lesere at du ikke gidder bruke autokorrektur. Men for å hjelpe deg litt på veien:

Mange av dere han muligens opplevd dette? *har*

Identistets ranere Identitetsranere

veske selgerende veskeselgende

uloverlige ulovelige

merkevarerkopier merkevarekopier

And so it goes on..

Vær så snill å enten få noen til å lese gjennom eller bruk autokorrektur...

Skriv en ny kommentar