hits

Lider de av allergi mot forskjell? Eller er de bare misunnelige?

Hei kjære lesere.

Hvorfor blir mange av oss egentlig sure når vi ser at andre lykkes? Er det slik at misunnelse er skjult beundring?

Mange av oss slik jeg ser det, lever på en livsløgn, og den løgnen går ut på å dekke over sine egne nederlag. Det er enklere å misunne, en å ta tak i seg selv å nå sine mål og drømmer. 

Skammer du deg når du er urimelig? Når du snakker stygt om andre? Når sannheten er den at, du gjerne skulle vært der selv, gjort det selv eller hatt det selv?  Mulig du ikke engang har reflektert over tema?

Unner du egentlig andre en deg selv? Jeg har trone på at mennesker med god selvfølelse ikke trenger å misunne. Nettopp av den grunn at man ser sin individualistiske verdi. Man trenger ikke å måle seg mot felleskapet. Man måler seg mot seg selv, og sin egen oppnåelse som menneske. 

Min refleksjon rundt tema er sammenlignings problematikken.

Hva med sosialismen? Hva er opphavet til at de ikke ønsker forskjell i samfunnet? Lider de av allergi mot forskjell? Eller er de bare misunnelige? Det er vanskelig å kjempe en kamp mot ulikheten når alle er grunnleggende unike. 

Jeg har troen på at alle mennesker har likt utgangspunkt for selvrealisering. Det er de utenpåliggende faktorene som er forskjellig, ikke de innenfor liggende. Dine tankestrukturer blir formet av miljø. Har vi fra fødselsstadiet egentlig ulike evner og kunnskapsnivå? Dette må vi selvfølgelig splitte i, global inn fordeling av kontinentene, grunnet tilbudene lokalt. 

Hva ser du rundt deg? De som heier eller de som buer? Hva gjør du selv? 

Videre som menneske i henhold til din formasjon av, det du har rundt deg, danner du deg et bilde av verden: Hvordan din verden er er det bare du som vet, bak fasaden din. 

Motiveres du av suksess? Innflytelse? Eller tilhørighet? 

Sosialistene motiveres av sistnevnte, slik som mange dog gjør i Norge. På verdensbasis er vi Nordmenn ikke sammenlignbare. Selvfølgelig er tilhørlighets komplekse viktig for mennesker, siden det er slik å forstå at vi er flokkdyr. Men mentaliteten, det psykiske har endret seg gjennom tiden, via naturlig utvalg, og vi blitt mer og mer selvsentrerte. En personlig kollisjonskurs for egoet. 

Hitler spilte på tilhørlighets komplekset. Donald Trump spiller på tilhørlighets komplekse. 

Hva skjer når vi slakter de som motiveres av suksess? Sosialistene slakter fremgang og fremtid. Om alle er like, blir det ingen fremgang, så enkelt er det. Ingen nyskapning, ingen utvikling. For de sjeler som bidrar til nettopp dette, til veksten, motiveres ikke av tilhørighet de motiveres av suksessen. Man har ingen personlig suksess om man ikke kommer hakke lengre en andre.

Hva da med de som motiveres av innflytelse? De som er ledere og vil bestemme. Vi trenger de. Hvordan vil dette ende om alle skal være like? Det går simpelthen ikke. Man kan ikke alle løpe rundt og bestemme. Vi sier at Norge er et demokrati, men alle vet at ikke det stemmer. Vi er et demokratisk diktatur, styrt av sosialistene. 

Da er jeg tilbake til samme konklusjon som jeg var over, jeg kan skrive det på en annen måte, sosialismen fører til = sammenligningsproblematikken= fører til misunnelse= en folkelig lov=  satt i system, Janteloven. 

Så er det dette vi egentlig ønsker? Jeg bare spør jeg?

Hva er deres mening om tema? Takk for at du leser.

Følg med gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria 

 

29 kommentarer

Hæ? Hehe

Silje M: Silje,Tommy sol, anonym , ikke Solveig, fint om du forholder deg til en identitet når du kommenterer . Om du ikke forstår, så be meg heller forklare. Maria

Beklager å si det, men med sånne påstander mister bloggen din all troverdighet:

"Vi er et demokratisk diktatur, styrt av sosialistene."

Skal du nå frem med noe, må du være mere nyansert, verden er ikke sort/hvitt, og at noen kjemper for mer rettferdighet i verden, trenger ikke å ha med misunnelse eller allergi mot forskjeller å gjøre.

Men lykke til videre med bloggen uansett!

Frode F.: Hei , det er klart jeg vet det finnes nyanser. Men om man ikke får generalisere litt, er det vanskelig å få frem poengene. Det er også lite effektiv med milde formulering der man skal blidgjøre alle når man skriver. Jeg skjønner at det kan virke litt grovt, men dette er jo min påstand, så er jeg interessert i å høre hva andre mener om saken. Maria

Helt ærlig...jeg har aldri vært misunnelig på på noen!

Jeg er meg, du er du. I alle sammenheng.

Hvorfor så mye misunnelsesprat her inne, når noe kommenteres ?

Er det noen som argumenterer mot Maria påstander/meninger, så er de automatisk misunnelige på hennes fysiske rikdom!

Kanskje for noen enkeltinivider, men langt i fra alle.

Anonym: Anonym: Hei, nå drar jeg en generalisering for å få frem poengene. Jeg blogger ikke bare om det ene eller andre. Det handler grunnleggende mye om misunnelse. Ikke nødvendigvis rettet mot enkelt karakterer, men generelt. Dette er en grunnstruktur samfunnet er bygget på. Som jeg ønsker at andre skal mene noe om også.Siden jeg ser det er en stor terskel for den kommende generasjonen å overstige. Maria

Blomster Bjørn

Blomster Bjørn

Jeg har personlighets forstyrrelse, trodde jeg kunne kommentere her uten og bli latterliggjort.

Synes du bør ta MENSA-testen.

Anonym: Hvorfor det? Maria

Kan du utdype hva du mener med at vi er ett demokratisk diktatur styrt av sosialistene? Ser du mener at dette er noe alle vet stemmer og da hadde det vært interessant å hørt din begrunnelse.

Nysgjerrig:
Hei, om jeg skal prøve å ordlegge meg kort. De fleste i Norge er likhetsmennesker, altså flokkfølgere, det betyr videre at disse individene, liker at ting er likt, du kan godt kalle det balansert, for å avlaste ordbruken min. Avvik utenfor dette er truende for felleskapet. Jeg ser jo på det slik, akkurat som fuglene hakker ihjel de som er litt annerledes. Disse menneskene kaller jeg sosialistene. De ønsker alt balansert. Med balansert blir det ingen nyutvikling, i mine øyne, da er ting som det er. For de balanserte er ikke skapere. Det er her jeg mener på mange måter at feilene ligger. For selv om man stemmer frem ledere, for å få fremdrift, så ender det alltid med at disse lederen (til tross for lovnader) må bikke for felleskapet av sosialister, for i bunn, ønsker ikke sosialistene endring, eller hva? Det er kanskje drøyt av meg å ordlegge meg på denne måten, men jeg mener likevel at det minne om et diktatur, der alt bare skal gå i balanse. Hva gjør vi nå som pengesekken er tom? Skal man balansere enda litt mer?(Eller gå på bekostning av seg selv? Slik Erna har gjort nå) Slik at de som jobber mot nyskapning,og skaper enorme mengde arbeidsplasser, som er utviklere og store bidragsytere av landet, bli skattet enda mer? Det som skjer da, er at de forsvinner ut. Emigrerer. Jeg har ikke troen på at denne ordningen holder mål stort lenger. Dette er mine individuelle meninger, men jeg tror da de fleste ser det? Tar jeg feil? Maria

Jeg tror mye av svaret er at de som lykkes har brutt paragraf 1,2,3,4 og 5 i Janteloven.....

Haakon: Liker stilen, det er akkurat mitt poeng også. Jeg prøver vel å presse litt på og oppfordre til dette, men da må jeg sette meg selv i skuddsonen. Så håper jeg de som kommer etter ikke får like mange skudd.) Maria

Hei igjen Maria!

Vedr. "Vi er et demokratisk diktatur, styrt av sosialistene.", så er det verken grovt eller provoserende.

Men for å si det på en fin måte; har du noen gang tenkt over hvorfor det er mulig at du(eller er det familien din?), har klart å tjene seg rike i et sosialistisk diktatur??

Forutsatt at du bor i Norge, så undres jeg svært på hva du anser som diktatur?

Hva er det egentlig du ikke får gjort i Norge du ønsker?

Mht. misunnelse så kjenner jeg få eller ingen jeg kan klistre den betegnelsen på.

Mvh. Frode F.

Frode F.: Hei igjen, jeg vrenger påstanden din omvendt. Uansett har de rike bruk for de fattige og omvendt. Det er hele poenget med det jeg skriver. Nå kommer jeg til å få masse ris på språkbruken igjen. MEN, balanse, sosialisme er nyttesløset for fremdrift. Om du ikke kjenner noen i misunnelses kategorien, kjenner du da ikke sosialistene;)

Antohn Wangløkken

Antohn Wangløkken

Igjen utrolig bra skrevet, Maria!

skriver det igjen, misunnelsen er STØRRE enn KJØNSDRIFTEN når andre mennesker lykkes i livet uansett bagasje vi har. Vi ALLE har mange valg i livet og mye ligger til rette for alle av oss, bare å stå på! Se på alle rundt dere som lykkes og som har kommet langt i livet som en inspirasjon til å komme videre selv i stedenfor å sende skyts og skrive nedlatende det viser at MANGE bærer nag og har dårlig selvtillit!

Antohn Wangløkken: Fint å høre ;) Jeg priser de som unner andre fremgang å lærer av de på veien;)

kunne du ikke skrevet om klasseskille i Norge en dag?

Oppe i Dokka, har en fyr bare blitt BRENT på bål, en narkoman, politiet gidder ikke å forsøke oppklare det engang, kan tenke deg, hadde det vært du, som hadde blitt funnet brent på et bål, tror du det hadde blitt oppstyr da eller?

Så lenge det er en narkis, så er det ingen som bryr seg, media og politiet gir helt faen, for meg tyder dette på at er du utstøtt i samfunnet på en eller annen måte, har du lav inntekt for eksempel, så er du ikke verdt bryderiet da, så folk i Norge, om de er trygdet for eksempel, så kan man ikke forvente å få hjelp av politiet når det blåser hardt da, media gidder ikke bry seg engang, har du halv mill i årslønn, heter Maria eller er en annen person i samfunnet som er "viktig" på en eller annen måte, hadde saken vært oppklart på to dager....

Sånt synes jeg er skremmende, derfor, så bør du Maria Høili vøre glad for du er den du er, uansett mye du klager så er du priviligert, det bør du tenke på.

Klasseskille i Norge har blitt så stygt da, for slik var det ikke for bare noen år siden.

Så sånn er det, rik eller fattig? Pass på å ikke bli brent på et bål hvis du er fattig i Norge for du får ikke hjelpen du skal ha,

men: Hei, du har helt rett, jeg burde sakt klasseskille, men jeg sa banneordene. Beklager at det støter deg. Uansett, det du nevner er forferdelig. Å at rike, som du sier betyr mer, er vel bare grunnet pengen, ikke fordi de er noe mer? Eller hva tror du? Det er jo slik i dag. Jeg tror forøvrig at, lite forbauser folk lenger, av død og jævelskap. Grunnen til det er at elendigheten er overeksponert, og vi som mennesker er overstimulert av eksponeringen. Derfor er jeg stygt redd for, at det har blitt en vane. Men som sagt til Frode her, så trenger vi motpoler for å være velfungerende. Man prøver jo i samfunnet ikke bare utrydde den rike arten, men også den fattige. Når alt blir likt, er det ikke mer igjen. Man trenger alle delene i maskineriet for å fungere. Det er bare respekten og toleransen for ulikhetene vi må begynne å jobbe med.

Hei igjen Maria!

Sitat "Om du ikke kjenner noen i misunnelses kategorien, kjenner du da ikke sosialistene;)"

Nå kjenner jeg verken deg eller mange erklærte sosialister, men jeg tror jeg kan garantere deg at ingen er mere opptatt av pengene dine enn deg selv.

Dette er en av de ytterst få bloggene jeg har giddet å lese, og jeg ser at det er vanskelig å si hva jeg mener uten at det kan oppfattes som uhøflig(og det er ikke mitt ønske).

Det er ingen ting galt i det du skriver i blogginleggene her, men jeg danner meg allikevel vel et inntrykk over problemstillingene og refleksjonone som gjøres.

Det blir kanskje feil å gi noen råd som ikke har bedt om råd, men hadde du vært datteren min hadde jeg på fin måte prøvd å fått henne til å engasjere seg i noe utenfor seg selv.

Jeg tror noe slikt vil gi folk mere mening, og større perspektiver på ting.

Nå var det gjerne ikke dette du ønsket å høre, men jeg ønsker deg fortsatt lykke til med bloggen og alt godt!

Mvh. Frode F.

Frode F.: Hei igjen Frode. Jeg tror du misforstår kommunikasjonen min. Jeg er overhode ikke fornærmet eller synes du er uhøflig. Jeg har bare en meget direkte tilnærming til diskusjoner. Du må også huske, og dette er viktig, noe som jeg har brent meg på mange ganger , er å engasjere seg i tema man ikke har grei på. Jeg snakker ikke bare om meg selv, men jeg vet at OM jeg bruker jeg eksempler utenfra så blir det ofte oppstyr. Derfor har jeg valgt å sette meg selv til livs på mange måter.
Jeg er veldig samfunnsengasjert, og har snakket mye om både asyldebatt, Dobbelmoralismen i hjelpeorganisasjoner og monopolet i Norge, som på generelt basis irriterer meg noe jævlig. Jeg er vel kanskje en irriterende feilfinner på mange måter, (jeg husker godt læreren fra NLP bakgrunnen min ble ganske så irritert fordi jeg skulle grave i alt. Men det er bare fordi jeg er interessert og trenger dybde informasjon for å lære og forstå) men noen ganger trenger samfunnet litt motstand. Å Noen ganger må man rote, før det blir ryddig:) Eller hva?

Frode F.: Ps: Jeg kjemper ikke bare min egen kamp, jeg kjemper for felleskapet. Det er viktig med ulikhet, er mitt budskap. Formidlingsevnen og min indre drivkraften, klarer ikke å holde kjeft, når jeg ser fra min verden ting så klart, som må endres for funksjonalitet. Alt jeg skriver er i bunn, meget godt ment.Takk til alle som leser, kommenterer og diskuterer.

dine ord støter ikke meg overhodet, men det som foregår, er du fattig i Norge, eller en person som er utstøtt, så er det fritt fram for folk å brenne mennesker på bål, slipper unna uansett.

Det kan man si støter meg en smule.

men: Der er vi helt enige, uakseptabelt. Kan man ikke laget et lokalt opprør? Eller er det ingen som bryr seg?

Judas Iskariot

Judas Iskariot

Jeg har problem med misunnelse, forstår den ikke. Har man flaks/dyktig er det å være glad for det. Har man selv problem er det ikke å sitt å syne synd på seg selv. Klart at man kan angre på ting man har gjort eller ikke gjort. Ofte de ting man ikke har gjort er at man har hørt på andre å fått beskjed at "dette er det dummeste jeg har hørt". Det er de valg vi gjør og ikke gjør som gjør oss suksessfull eller ikke.

Vi har ett problem i Norge, det gjelder ikke å gjøre noe. Sliter man "ræva" av seg eller en som sitter på "ræva" skal man ha like rettigheter. Er det fornuftig? Nei. Men vi skal ha en minimum av rett og hjelp.

Problem med sosialismen er at den mener at alle har like evner. Det er en åpenbar løgn. En blind person som ikke har armer kan ikke bli bokser. En mann kan ikke føde, selv hvor mye man tror på det. Kun drite seg ut (spøk).

En fordel med sosialismen er at den skal kunne tilrette for alle. Men den bør ikke være en barnehage tante.

Men i bunn er det viktig å endre seg. Hvis man er den samme, utvikler man seg ikke. Gi "f" i andre å gjør det man selv ønsker å oppnå. Vet at man vil få mye motstand, men etterhvert vil folk respektere deg.

Men husk man selv er sin verste fiende. Kjenn deg selv, gjør noe med det. Ikke anklage andre for sine egne feil. Innrøm dem, fjern dem å gå videre.

Yo Maria!

Sitat: " jeg kjemper for felleskapet."

Hva går dette ut på i praksis?

Nei, forventer egentlig ikke at man skal utrede om noe som helst.

Mulig vi misforstår hverandre litt, og jeg synes det er kjempebra at du engasjerer deg på den ene og andre måten, men jeg får et inntrykk at du overvurderer det å lykkes i business kontra det å være lykkelig.

Har lest gjennom en del av temaene dine, og jeg tolker det jo sånn at denne "rikdommen" er en viktig del av omgivelsene rundt deg(?).

Ingen ting galt om det er slik, men på generelt grunnlag, pass på at du har venner/personer rundt deg som korrigerer deg når det kan trenges. Noen som sier NEI når det er behov for det.

Hvis dette med pengerikdom er en viktig faktor, så kan det lett bli slik at folk snakker deg mer etter munnen, enn du egentlig aner.

Stå på, men ikke undervurder hva andre presterer i hverdagen, selv om ikke alt viser i penger og materiell velstand.

Nå må jeg gjøre noe annet, så ha en fortsatt fin kveld!

Mvh. Frode F.

Er det noen som er misunnelig i Norge så er det lokalpolitikere, har du vært så heldig at du har fått bygge et hus ved havet så finner dem på det mest utrolige for å ødelegge for deg. Har du i tillegg vært engasjert i andre saker så kommer hevngjerrigheten frem.

Hm? Det e jo'kje noke så e be're enn janteloven for å skapa det sosialistiske paradiset, vettu. Alle i Raudt e samde om at janteloven ska me legga te rette for sånn at ingen unne noke så helst te naboen. For viss ingen unne noken noke så helst, så kan det snart vær slutt på all privat eigedom ôg, enten det e huset elle' unniken det e snakk om. Kan me lukkast med det så e det ikkje mykje så trengs før det e lika paradisisk så hjå Den Store Leiaren i DPRK, verdas lukkelegaste land med verdas lukkelegaste folk. Og det e den paradisiske framtida så alle rettruande sosialistar ser for seg ôg, helst gjennomført med væpna revolusjon, det e'kje berre lurt det e kjempelurt.

Er nok egoet som jobber på høytrykk.

Vi vil ha og mer til.

Vi skal jo føle oss som gud. Og ikke i ett med gud. I ett med gud finnes det ikke ego.

Skriv en ny kommentar