hits

Du en jævla selvsentrert skrytepave.

Hei kjære lesere.

Fra kjøkkenbordet her jeg befinner meg, med en varm kopp kaffe, eller for å være ærlig, kaffekopp nr 5 i dag, sitter jeg å reflekterer over at, det de siste dagene har det vært mye skriverier om vektøkning og trivsel. Jeg ser samfunnsidealer som Sophie Elise, fronte vektoppgang som positivt, noe jeg egentlig synes er ganske hedret av henne. Jeg skal gi deg en applaus for dette, bra jobba Sophie. Jeg er ikke alltid enig med henne, men jeg føler at det er vel så interessant å lese om at hun faktisk gir faen i hva samfunnet mener, og elsker at hun har gått opp 15 kg, som alt annet rør som ligger på veggene til digitale medier. 

Jeg blir sjokkskadet når jeg ser dagens idealer.

Jeg er vel en av de få ekstremister som er igjen, når det gjelder kosthold og trening. På en annen siden synes jeg struktureringen av kroppsmodeller og idealer i samfunnet er på i rett kurs. Jeg må likevel spesifisere at jeg ikke er for hverken for tynne eller for fete rollemodeller. Dette har jeg skreket høyt om før. For store avvik av midtlinje (BMI) er verken helsemessig bra eller flott å se på. 

Urealismen rundt kroppsfasonger og utsende har lenge vært noe som har irritert med grådig. Ikke bare setter det enormt press på vår ungtvoksende generasjon, men det gir også samfunnet et forvrengt bilde av virkeligheten.( Dette kan jeg underbygge med dagens intervju, av unge jenter i God Morgen Norge, om noen fikk med seg dette klippet?) Jeg vet jeg gjentar meg i mange settinger rundt akkurat dette tema, men jeg klarer ikke å gi meg før jeg vinner denne kampen. 

Flere og flere unge, trenger antidepressive medisiner fordi de ikke klarer å takle en hverdag der de skal være perfekte på alle plan. Ikke bare ekstern perfeksjon, men intern perfeksjon er også et krav. Som en topping, eller prikken over i en om du vil, skal du faen ikke synes, eller snakke varmt om deg selv, være stolt eller føle at du har oppnådd mer en andre. Da er du en jævla selvsentrert skrytepave. Jeg skjønner ikke helt den mentaliteten. Vær stolt sier jeg bare. Uansett kjønn, alder eller rase, vi er alle like i bunn. ( Jeg dropper å ta med religion og kultur i dette, fordi det er en annen sjanger)

Jeg ser bort i vinduet, mens jeg skriver, regnet har lettet og skyene siger sakte forbi, mens jeg sitter her å undres over hvorfor jeg engasjerer meg så vanvittig i disse tema. 

At jeg ønsker å splitte Jantementaliteten er svare. Jeg ønsker at du som enkeltmenneske skal få lov til å føle deg like verdifull som du er. Ja, du burde sette deg ned å tenke på at ,det finnes bare en av deg og du er unik.

I forhold til retningslinjer og rollemodeller, er det alltid viktig å være litt kritisk og litt restriktiv til personer du beundrer, eller personer du føler gir deg driv og energi. Personer som får deg opp når du er nede, personer som gir deg overskudd når du er sliten. Disse menneskene burde du forholde deg til. Husk at det er nettopp du som velger stien for deg selv, men ikke glem deg selv er du snill.

Jeg kan godt gå frem som en forkjemper for individualismen å si , at jeg er jævlig stolt over alt jeg gjør til daglig. At jeg er dyktig i jobben min, at jeg kjøper helsemessig riktig mat, at jeg behandler kroppen min med respekt og gir den den aktiviteten den trenger, at jeg ikke tilfører meg selv giftstoffer som alkohol, at jeg er en flink mamma og tar godt vare på barna mine, at jeg er en god kone og kjæreste som gir min mann det han trenger, at jeg er en god venn, som alltid står der for mine nære og kjære. 

Det er jeg stolt av. Så nå er jeg en jævla skrytepave ,og gud så deilig det er.

Takk for at du leser.

Følg med gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria 


 

 

17 kommentarer
Tommy trekidz

Tommy trekidz

du har et helt sykt oppmerksomhets behov ivertfall.. det er helt sikkert :)

Tommy trekidz: Tommy, om du har fått med deg budskapet i innlegget hadde du ikke kommet med en slik kommentar. Hele poenget er at vi lever i et samfunn som er hardt preget av jantelovmenatliteten, om du reflekterer litt, så vil du kanskje se annerledes på det, tror du ikke?

Du er ikke en skrytepave, du er enkel og selvsentrert.

Anonym: Interessant. Tom for argumenter?

Nina Thornquist Alvarstein

Nina Thornquist Alvarstein

Godt skrevet Maria. Jeg er helt enig med deg 👍 👏 😀

Nina Thornquist Alvarstein: Takk for at du leser:) Ha en fin kveld, Maria

Kjære Maria, det er noe befriende ved deg og jeg mener dette positivt 😄 Ser jo at det blir i overkant for enkelte, men det tror jeg du tar som et kompliment. Det er flott med folk som vet hva de er gode til og som begraver 'Janteloven' hver dag. Jeg tenker at det skal være rom for forskjellighet i et samfunn og at vi må evne å respektere hverandre, så lenge vi følger norsk lov og er 'greie' med hverandre. Litt 'krydder' bidrar til å evne å se tingenes tilstand i et litt annet perspektiv og det kan være sunt det! Riktig god helg til deg og dine Maria 👍

Beste hilsen Elisabeth 🤗

Anonym: Takk Elisabeth. Ønsker det en strålende helg.:) Man kan ikke regne med at alle forstår dybde. Maria

Et av de bedre innleggene du har skrevet, Maria. Liker tanken om at alle skal få være som de er. Og ha respekt for individuelle forskjeller.

Det som allikevel reagerer på er at du har sparka andre folk både til høyre og venstre i mange av innleggene dine tidligere. som for eksempel.i store-modeller debatten.

Da forstår jeg ikke.

Anonym: Hei. Jeg tror jeg det ligger en del misforståelser her. Det er klart jeg har mine sterke meninger om mange ulike tema, men jeg har ingenting imot sunne rollemodeller. Om det er fedme innlegget mitt du mener? Så står jeg inne for det, jeg liker ikke for tynne folk heller, jeg mener at det ikke er bra for kroppen og helsen. Som jeg forsøker å spesifisere i dette innlegget:) Ha en fin kveld. Maria

Alltid sjarmerende med bloggere som skriver dritt om andre, så innser de ikke at de faktisk sitter å skriver om seg selv.

Hei igjen, det var jeg som skrev om store rollemodeller (jeg har for øvrig en BMI som ligger innenfor det normale)

Sitat : "Jeg ønsker at du som enkeltmenneske skal få lov til å føle deg like verdifull som du er. Ja, du burde sette deg ned å tenke på at ,det finnes bare en av deg og du er unik"

Du sier du hverken har noe til overs for de som er litt formfulle eller de som er for tynne.

Kan de ikke få være som de er da ?

Forstår det fortsatt ikke...

Anonym: Til overs for? Nei,nei du misforstår. Jeg skriver at jeg støtter ikke slike rollemodeller, det er helserelatert og modellrelatert. Folk kan være som de vil for meg;) I den konteksten handler om forbilder for felleskapet. Maria

Du deler lenker ang deg så fort det er en liten artikkel i avisen om noe... Og du et glad i oppmerksomhet ikke noe feil med det, men blir litt feil og beltedyr det ;) Tror du har hengt deg litt for mye oppi ordet janteloven... Misunnelse og ikke unne andre godt finnes overalt i verden og det er ikke noe du får endret på. Mennesket blir aldri fornøyd og vil altid tro at

Gresset kan være hakket grønnere på den andre siden

Tommy sol: Nå følger jeg ikke helt med? Jeg begynte å bruke meg selv som eksempel istedenfor å få så sinnsykt mye juling for å bruke andre i eksemplene mine. Så er det naturlig at jeg skriver om hva jeg selv mener, når det er jeg som er bloggeren. Jeg er vel ikke den som aksepterer alt i samfunnet selv om man kan si, sånn er det bare. Jeg jobber mot rettferdighet og aksept av enkeltindivider. Maria

...meg igjen

For meg spiller det ingen rolle hvordan folk ser ut, det er det indre som teller.

Det er det jeg liker eller ikke liker.

Skriv en ny kommentar