hits

Er det bare mørkhudede som kan rope ordet rasisme, når de blir dømt på bakgrunn av hudfarge?

Hei kjære lesere.

Jeg mottar mye rare kommentarer og tilbakemeldinger. Men nå har begeret mitt rent over. Er det bare mørkhudede som kan rope ordet rasisme, når de blir dømt på bakgrunn av hudfarge?

Jeg skal legge ved definisjonen av utrykket: 

Rasisme er å rettferdiggjøre at man forskjellsbehandler noen eller hele grupper fordi de har en annen hudfarge, kommer fra et annet land eller har en annen etniske opprinnelse. Av og til kan den være vanskelig å se hverdagsrasismen.

Jeg mottok denne meldingen i går, den lå synlig på min blogg i flere timer til jeg oppdaget den, jeg valgte å fjerne kommentaren fra veggen min, siden jeg synes den var såpass støtende:

Folk dør som hunder...og hvem sin historie får vi høre om..

Denne hvite blonde fitta her..

CAN YOU BEALIVE THAT SHIIIT?!?!?!

er det rart hele jorda hater WHITE PEOPLE! ( Teksten er kopiert rett fra avsender)

Egentlig blir jeg bare oppgitt og lei meg. Hadde jeg sakt til noen, den svarte fitta der, og er det rart at hele jorda hater svarte folk, hadde det stilt seg annerledes? 

For det første skal jeg da ikke få ytre mine meninger, fordi jeg ikke skriver om all verdens elendighet?

For det andre kan jeg ikke ytre mine meninger fordi jeg er hvit og blond?

Jeg synes ikke vi skal akseptere slik språkbruk. Det er ikke dette vi ønsker å forholde oss til i vårt fredelige samfunn, er det vel? Om noen har så sterke fordommer mot hvite mennesker, så tenker jeg logisk sett at dette menneske er en fare for samfunnet generelt. 

Hva tenker dere om saken?Takk for at du leser.

Følg med gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria 

 

 

 

 

54 kommentarer

FN store undersøkelse ang rasisme viser at MENA land ligger milevis foran de opplyste vestlige land når det gjelder rasisme. Sto å lese i Aftenkampen. Godt gjemt. Google it.

NEI! Absolutt ikke.

Min sønn, som vel og merke, har foreldre med utenlandsk opprinnelse opplevde dessverre mobbing på skolen, fordi han var "for Norsk". Dette var på Lutvann skole i Oslo. Han hadde aldri blitt mobbet eller blitt påpekt at han var "utlending" i alle årene på barnehage og skole i Bærum. Han er Norsk, hvis du spør han! Men da vi flyttet til en skole hvor majoriteten av barna har utenlandsk opprinnelse, opplevde han desverre rasisme (ironisk nok) Vi endte opp med å bytte skole, da jeg innså at det var en kamp vi ikke kunne vinne.

Hmmmm??? E'kje rasisme det, vettu. For me må hugsa på at det e barra kvite så kan vær rasistar. Allor mest viss de ôg e heterofile menn, då e det ikkje nåken tvil om at de e heilt gjennomsyra av rasisme. Samstundes så kan'kje kvite vær ofre for rasisme, går barra ikkje det, vettu. Alle politisk korrekte menneskje e samde om det så det må me barra akseptera så sanning. Så her må du orsaka deg andsynes denna stakkaren så skreiv, han hadde sikkort opplevd mykje rasisme, vettu. Han fortjena sikkort eit fakkeltog ôg, eg e viss på at SV sørga for å arrangera eit, det vil'kje barra vær lurt, det vil vær kjempelurt!

Synes du skal la bloggen din bruke disqus sitt kommentarfelt, så det blir en dialog rundt det du tar opp. Dette er en viktig sak du tar opp, og sånne som skrev meldingen til deg ville dukket opp i hopetall og bekreftet poenget ditt der. Vær forberedt på meldinger om at du ikke bare er rasist, men også nazist og fascist etter dette skriveriet:)

Godt spørsmål!

svein andersen

svein andersen

Realiteten er at noen grupper kan rope og dra rasisme kortet straks, men andre ikke når fram. All kritikk av f eks negrer, muslimer, jøder, Israel fører til at rasisme- og antisemitisme kortet dras tverrt. Men ytringsfriheten skal aldri dras ned i skitten. Ytringsfriheten skal aldri innskrenkes. Personhets er ikke en del av freedom of speech.

Helt enig med deg, Maria!!

Judas Iskariot

Judas Iskariot

Det er mye propaganda når det gjelder "rasisme". Mye av dette har opphav til slavehandel historien.

Det har vært kampanjer for å gi skyld for den hvite slavehandel. Så derfor må vi ta ansvar for det som skjer i verden. Men det blir dekket over at det er sort-slavehandel, islamsk-slavehandel, jødisk-slavehandel. Selv om disse var større og til tider forsatt aktiv. Blir ikke dem satt til ansvar. Det er kun de hvite som har ofret livet sitt for å forby slavehandel.

Så det er underlig at de som blir fordømt er de eneste som har gjort noe med saken. De som ikke har gjort noe, forsatt spiller på "offerrollen".

Derfor er ingen hvit rasist. Fordi de som driver å anklager, må selv rydder opp før noen kan ta dem seriøs.

ernst lennart tibro

ernst lennart tibro

Ingen kan drepe hverandre mer effektivt enn svarte mennesker. Ingen er med andre ord mer rasistiske enn de. Skulle den hvite mann bli borte fra kloden ville vi straks være tilbakestilt flere hundre år i utvikling.

I USA og Europa finnes områder hvite ikke kan gå uten å bli overfalt av svarte. I Sør-Afrika blir hvite myrdet av svarte hver dag. Den anti-hvite rasismen blir dekket over, fordi de som eier/kontrollerer majoriteten av alle vestlige medier, hater europeere og alltid har gjort det. Det er mye som blir dekket over. Et annet eksempel er sannheten om andre verdenskrig. Det er i stor grad etterfølgerne til de som vant krigen, som bestemmer hva som skal stå i avisene og skolebøkene i dag. De er løgnere, og de ønsker IKKE en lys fremtid for våre europeiske barn og barnebarn.

"Den nordiske motstandsbevegelsen har gått til kamp mot Nordens fiender, og kjemper kontinuerlig for det nordiske folkets frihet og overlevelse ? i et fremtidig fritt og forent nasjonalsosialistisk Norden (...) Det er en kamp på liv og død, med rasens overlevelse som innsats."

https://www.frihetskamp.net/

Sannheten om andre verdenskrig:

http://www.hellstormdocumentary.com/

http://thegreateststorynevertold.tv/

https://www.youtube.com/watch?v=mmrHBT5h-BA

Sannheten om rase:

https://www.youtube.com/watch?v=hmJLh3QCNgM

https://www.youtube.com/watch?v=xKyWCjG-_YM

Folkemordet på hvite i Sør-Afrika:

https://www.frihetskamp.net/det-hvite-folkemordet-i-sor-afrika/

Det er et hav av informasjon der ute, vær så snill og utdanne deg selv...

du er anmeldt til PFU for å ha spillreklame på bloggen din, gjemt under en innbydelse til fest hos deg, hvor dum i hue er du lissom, stiller du deg til hogg, ja da ble du hogd ned. dritt lei sånne som deg som går rundt å trur du er noe.

Sikkert muslimer, de pleier å skrive sånt...

Spille reklame

Spille reklame

Spillegalskap er ikke du noe redd for og fronte ?

Jaaaaaaaaaaaaaaaa, 'anmeldt', det e' sikkert ôg, det, du har inkje lov te' å tru at du e' noke, då kjeme du te' Helvete, så seie Herrens ord. Alle gode kristenkonservative menneskje har plikt te' å gjer oppmerksom på at du inkje ska' tru du e' noke, så nå fekk du ekstrapoeng hjå Herren. Sjår deg på bedehuset!

Jeg har ventet på et slikt innlegg! Takk for det! Jeg er helt enig.

kunne like gjerne solgt narkotika

kunne like gjerne solgt narkotika

Du kunne like gjerne solgt narko via bloggen din, du, det er bare en grunn til at jeg meldte deg, du bryr jeg jo uansett ikke om hva folk mener så, gratulerer da.

Ser man sinte politikere? Skribleglade journalister? Kvinnegrupper? Antirasistisk senter? Elitrn, kongen og de andre som reiser seg lynkjapt opp med pekefinger om slik ordlyd ville rammet berikelsen? Selvsagt ikke. Sannheten som spinner seg er at - vi er alle prikk likr. Bortsett fra at "sannheten som er skrevet - er at kun hvite er rasister"... Overfallsvoldtekter av hvite kvinner og mørke menn? De mørke Barneranere som kun raner de med lys hud? Stigmatisering, hat, vild og drap av de onde vonde hvite er visst ikke noe å bry seg med. Slikt skal vi måtte tåle... Det er hva eliten sier og deler. Hudfargen hvit, og du blir steinet og nedsablet med uriktig føring - i eget land. Og Norgr fortsetter uten krav til de nye som strømmer hit. Lære seg om vår kultur, tradisjoner og oppførsel? Selvsagt ikke - vi skal bare bøye oss. Bøye oss i eget land fordi vi er blekansikter...

Det er liksom greit å si at man er en stolt svart kvinne, men sier du at du er en stolt hvit kvinne.... Da får man noen reaksjoner ja

Jørn Grotnes

Jørn Grotnes

Merkelige kommentarer. Har aldri sett noen påstå at "bare hvite kan være rasister". Alle kan være rasister, mer aktuelt; alle kan komme med rasistiske utsagn (man trenger ikke å være rasist for å slenge dritt om utseendet til folk). Men mener Maria virkelig at hun har et *problem* med rasisme mot seg på grunn av disse meldingene på nett? Jeg er overbevist om at mange har problemer med rasisme i Norge, men tror ikke problemet i samfunnet akkurat nå er rasisme mot meg og ikke mot Maria heller.

'Sagt' skrives det, ikke 'sakt'.

Lær deg å skrive hvis du skal blogge, da!?

Viktig sak du tar opp. Vi med kvit hud er rasister til det motsatte er bevist. De med mørkere hud kan si det meste, uten at rasismebegrepet kobles inn. Mange fra venstresiden sier de har et annet verdisyn enn oss som er bekymret for masseinnvandring fra kulturer og religioner, som tar oss flere hundre år tilbake i tid. Ser jo ut som om venstresiden har enerett på å kalle seg antirasister. Tør å påstå at både du og eg er langt mindre rasistisk, enn mange på venstresiden. Var formann i AUF på 80 tallet. Sa opp vervet og meldte meg ut, da eg opplevde at det nesten var en skam å være kvit. og å fronte norsk kultur var tabu. Antallet etniske norske som forakter og undergraver norsk kultur, er bekymringsfullt mange. Min påstand da.Tilhørighet (stamme)ligger latent hos oss alle, om vi liker det eller ikke.Lykke til videre i denne saken, for det trenger du(-:

Til herr anmeldt her, så tror jeg du er noe av det mest stusselige jeg har lest noe fra.

Hva har spill med saken å gjøre her da????

Til anmeldt. Mye hat som tyter ut av deg. Håper virkelig at du ikke er en moderat representant for noe som helst. Isåfall sliter vi....

Det er så digg, å kunne vippe folk som Høilie ut i grøften, hvem er det hun tror "hun" er, bare fordi hun har fått penger av pappa så trodde hun at hun var hevet over norsk lov? hahahahahhahaha

hahahahahah

hahhahahaahah,.

Hovmod sto for fall ja. sånn er det bare,

Dette blir for dumt, anmeldt. Hadde det vært straffbart å være dum, hadde du fått livstid.

Jeg har ventet på et slikt innlegg, men ingen skriver om det. Takk for det. Rasime er ikke bare mot en rase.

Nei slikt skal du ikke finne deg i Maria, dette er helt opplagt en gutt med dårlig oppdragelse og mindreverdighets komplekser, bare overse han.

sånn gikk det, loven er heldigvis lik for alle.....haha.

Neste bloggen nå blir vel om hvor frustrert Høilie er som må følge norsk lov som oss andre. hahahaha

Kan du virkelig ikke skrive Believe riktig?! Helt utrolig...hahah "bealive"

Dette handler vel ikke om akkurat dette innlegget, men lurte på om du kanskje kan skrive mer om din erfaring NLP-coaching, utdannelsen, og hva det går ut på. Kan såklart google meg til det, men gøyere å høre erfaringer fra en man syns virker oppriktig og oppegående! :D Klem

Stakkars anmeldt er så syk av misunnelse at det har bikket helt over. Håper hun får hjelpen hun trenger..

Når det gjelder innlegget er det bare slik det har blitt etter 50 år med multikultur. Det er hopetall med afrikanere og folk fra Midtøsten som bor i Norge men hater hvite, det vestlige og vi er hunder og vantro. Hvorfor bor de her om det ikke er pga velferdsordningene? De ser ned på oss, gjør narr av oss og er de verste rasistene. Men det kan det ikke snakkes høyt om for de er tross alt en berikelse ifølge de naive fra venstresiden. Godt poeng at om noen hadde sagt det i motsatt kontekst ville det vært krise. Kanskje også telefon til arbeidsgiver og politi på døra om det ble sagt under fullt navn. Det finnes så mange hårreisende eksempler på rasisme og utnyttelse av de hvite, men det er tydeligvis greit og sånn det skal være. Motsatt vei for småting blir hausset opp av media, men så lenge det går ut over de hvite er det egentlig bare bra og blir enten bagatellisert eller dysset helt ned. Vi som er hvite i vårt eget land skal værsågod akseptere fra de politisk korrekte i media, politikerne og mannen i gata at vi er mindre verdt, dårligere mennesker og egoister om vi setter et lite spørsmålstegn ved at vi skal underordne oss i smått og stort.

Flott innlegg Maria! Igjen tør du der andre tier :-)

Rasisme og ond oppførsel går begge veier. Men det ser ut til at selve rasisten alltid er en sint og middelaldrende hvit mann. Jaja. Mørke folk er også full av dritt.

Synes det er kjipt at folk skriver sånn, men du må ikke sette alle mørke under en kam. De fleste av oss sliter allerede å bli motatt av det norske samfunnet og passe inn.

Hvite mennesker skal hate seg selv, sin kultur og sin historie. Er du stolt av å være hvit, ja da er du rasist.

Jeg har reist og bodd i store deler av verden, og på generelt grunnlag vil jeg si at hvite mennesker i vesten er blant klodens minst rasistiske. Det betyr ikke at det ikke finnes hvite rasister, men at rasismen nærmest florerer blant mange andre etniske grupperinger. De skjønner det dog ofte ikke selv, og bortforklarer sitt hat og intoleranse med kultur. Jeg har feks bodd flere år i USA. Spør feks svarte og latinamerikanere der om hvem de virkelig ikke kan fordra. Det er ikke de hvite, det er hverandre! Rasisme prates det dog kun om hvis hvite sier eller gjør noe galt. Dessverre har begrepet rasisme blitt så utvannet at det nesten har mistet sin betydning.

anmeldt: Det finnes ett eneste dårlig menneske i dette kommentarfeltet og det er deg! Dumheten din er så enorm at man trenger et nytt ord..

Steinar Churchill

Steinar Churchill

Helt enig Maria. Men påstår du at noen opptrer rasistisk overfor oss hvite, må du finne deg i beskyldninger om å være nazist og brun. Dette er beskyldninger som blir framsatt av politisk korrekte sosialister, forøvrig de eneste som har lov til å mene noe som helst idag.

Vi "hvitinger" har blitt de nye jødene, som skal ha skylda for alt som er galt her i verden. Dette til tross for at vi har lavest kriminalitet, vi har minst korrupsjon, vi betaler mest u-help (per capita), vi har minst rasisme og vi har bygget det mest rettferdige sosiale systemet i verden.

Kjempe bra innlegg. Du treffer spikeren på hodet! Mange tenker det samme som deg, men sånn som situasjonen er blitt nå er det få som våger uttrykke seg signerte innlegg. Du er en viktig stemme, en nordpol til PKens blindhet.

Kudos til deg! Stå på Maria, fortsett å være deg selv,gleder meg til neste blogg.

Ja, jeg må si at jeg har opplevd mye rasisme og fordommer mot hvite. Av hva jeg har opplevd, så er mange negre og mørkhudede mye mer rasistisk enn de værste tilfellene jeg har sett fra hvite. Nesten motsatt KKK-tendenser.

Blir som at ved flere universiteter i Canada må hvite menn vente til kvinnene og de mørkhudede er ferdig snakket før de får lov å si noe som helst i klasserommet. Ganske utrolig egentlig. Det virker som at PK-mafiaen mener at 2 uretter gjør en rett.

Det canadiske universitetet Dalhousie innfører nå et system hvor kvinner og svarte studenter alltid skal få ordet først i klasserommet. Universitetet hevder at hvite menn nyter godt av såkalt «hvitt privilegium» og at det derfor er viktig å lære dem til å gi slipp på dette.

Uansett hva som diskuteres må hvite menn vente til sist. Professorene ser på det som et passende tiltak etter beskyldninger om kvinnehat og rasisme på universitetet.

Helt enig med deg, Maria! Det virker nesten som det foregår en systematisk undertrykking av hvite mennesker verden over, når jeg tenker på det. Og alltid er argumentene "tenk på slavetiden", "tenk på apartheid", "tenk på KKK" etc. Skal vi andre liksom bli hetset for noe som skjedde før i tiden? Skal ikke si at noen er "mer" rasister enn andre i dag, men man må ta rasisme mot hvite på alvor også.

Anna H.

Må bare legge til at jeg synes du er tøff som går ut med dette innlegget! Ikke mange som tør det i europeiske land, som også er offentlige personer. Rett og slett forfriskende.

Anna H.

Du kan google "Moderat kvotering" Som er rasisme utført av staten, lovlig.

Her har jeg googlet for deg :

"Moderat kvotering innebærer at når to søkere er tilnærmet likt kvalifisert, skal man ansette den som har ikke-vestlig bakgrunn."

er ikke dette også rasisme?

Hei alle engasjerte sjeler, tusen takk for tilbakemeldinger. Jeg synes det er hårreisende at avisene velger å overse dette innlegget, hadde en profilert mørkhudet fått samme meldingen hadde det vært spredd utover alle landes aviser på null tid. Er ikke dette forskjellsbehandling? Jeg synes ikke det er greit faktisk, at en hvit, norsk kvinne skal måtte ta imot all verdens dritt, uten at noen bryr seg. Hva tenker dere?

Aktuelle kommentar er ikke nødvendigvis skrevet av en med annen hudfarge. Den kan like godt være skrevet av en hvit mann/kvinne som "på vegne av sin etniske tilhørighet" skriver en sarkastisk kommentar til noe h*n tydeligvis er oppgitt over.

Hvis det medfører riktighet er ikke kommentaren rasistisk. Den er uansett upassende og unødvendig i åpent fora. Som oftest har personer med behov for å dele hatefulle og idiotiske kommentarer et relativt dårlig forhold til seg selv. De egentlig hater ikke deg eller meg. De hater seg selv.

Ellets er jeg enig med kommentaren over, at det ville vært interessant å høre om NLP og hva du bruker det til.

Stå på! Du virker som ei jordnær og "normal" dame, til tross for rikdom og modellutseende :-)

Øystein S.: Hei, det er sant som du sier. Jeg har skrevet litt om NLP tidligere, er det noe spesielt du ønsker av tema?Tar gjerne imot tips og råd om innlegg:)

Skriv gjerne om hvordan NLP har hjulpet deg/hjelper deg i ditt daglige liv. Hvordan du bruker det til å takle livets små og store utfordringer. Avslør enkle teknikker som vi andre kan benytte for å bli en bedre utgave av oss selv :-D

Øysten S.: Ok, takk for tilbakemelding:) Da skal jeg dele litt mer med dere om dette tema:)

Jeg har prøvd NLP for mange år siden. Husker kun det å skulle se problemene i det fjerne for så å sette opp stengsler mellom det jeg "så" og meg selv. Var mye snakk om ankring.

Humbug hvis det ikke brukes rett.

Hun ene jeg gikk på NLPkurset sammen med innså plutselig gjennom alle disse selvgranskningsgreiene at hun ble misbrukt som barn. Hun ble ødelagt etter dette kurset.

NLP er ikke for alle å utøve, det kreves mye av utøveren samt professjonell oppfølgning hvis ting skulle skjære seg.

Du får anmelde det på Jæren, der har de erfaringen med å behandle rasisme, mulig de foretrekker å jobbe med hvit mot farget rasime, men det kan jo være at de følger det glemte prinsippet at alle er like for loven.

Men hvordan vet du at de personene som skrev det er svarte, og ikke brune eller lysebrune eller gule for den del? Og hvis du mener det er en spesifikk gruppe som stod bak de kommentarene, er det da ikke langt mer ryddig å skrive enten araber,afrikaner, pakistaner, inder, asiater osv. For farger varier voldsomt i både Asia og Afrika. Du kan for eksempel se i Somalia, der er personer lysebrune, brune og svarte. Og folk fra samme familien kan til og med ha en slik variasjon.

Heisann: Hei, du har et poeng der. Men en hvit person hadde vel ikke sakt det som jeg er referert til i innlegget mitt, tror du?

Skriv en ny kommentar