hits

Kjære ADHD, jeg elsker deg.

Hei kjære lesere.Du undres muligens over min overskrift. Jeg skal underbygge min påstand. ADHD eller, Attention Deficit Hyperactivity Disorder (oppmerksomshets- og hyperaktivitets forstyrrelse) om du vil.

For meg og veldig mange andre, har muligens, energien i-form av rastløs aktivitet, både irritert og preget de rundt deg på mange plan. Lærerne river av seg håret og kaller deg en idiot. Foreldrene dine får høre at du er ukonsentrert og mindre begavet. Ja, i det fulle og det hele, et uromoment. Du får ikke med deg alt som du kanskje burde alltid. Men hva så? I barnas år er du kanskje en abnormal, men i voksen alder har du uendelige fortinn. 

Du er ikke den beste til å skrive kanskje, eller har ikke tålmodighet til å lese. Men drit i det, du har noe som veldig få har, du er begavet.

Storhet ble ikke skapt, av å vake i komfortsonen. 

De fleste av de jeg kjenner er faktisk som meg selv. Over aktive, har 1000 baller i luften, ideene spruter, selv om ikke alle ideene er like gode sådan, eller gjennomførbare. Men handlingskraften er enorm. Drivet, framdriften og kreativiteten ekspanderer i rekordfart. Du er en evig optimist. Positiv er du også. Faller du reiser du deg fort opp igjen. Du er kanskje litt mye for andre, Men av en eller annen snodig grunn, er det vanskelig å ikke like deg. Du er jo bare en positiv klossmajor. Man har gründeren (idéskaperen) og realisereren (den handlekraftige)

Impulsivitet er det ikke manko på, samtidig roter du deg bort i mye rart, og tråkker stadig feil. Men nysgjerrighet skaper erfaring, selv om du stikker deg til stadighet på tornebusken. Du tenker ikke alltid så kritisk som du burde. Ikke fordi du er en idiot, men fordi pessimisme ikke ligger latent for deg.

"Kvalitetskontrollen er ute av dekning, eller er utilgjengelig for øyeblikket. Vennligst prøv igjen senere"

Man kan i korte trekk si, at om man sparker en ball ut i veien og løper etter, ser man seg verken om til høyre eller venstre. Jeg kan beviselig si, at skaperne med disse syndrom lykkes stort. Om man ikke blir truffet av en bil i forbifarten, vel å merke. 

De mest berømte har nettopp denne diagnosen, her er fakta:

Grate minds think alike.

Charlie Chaplin, Winston Churchill, Jim Carrey, Justin Timberlake, Salvador Dali, Thomas Alva Edison, Albert Einstein, Harry Houdini, Michael Phelps, Pablo Picasso, Brødrene Wright, Leonardo da Vinci, for å nevne noen, resten av listen finner du her.

Vi blir syke av nåtiden. Kampen mot retningslinjer er enormt krevede for kreative sjeler. Man drukner i den urbaniserte virkelighet. Skapelsen av likhetssamfunn, er ødeleggende for skaperevnene. Vi kloner struktur som er lukrativ for dronningen (den statlige instans) Selv om denne kultur er i ferd meg å gå rett i dass også.

Man klarer og bruke opp og sløse unødig, på infrastuktur vi egentlig ikke trenger, suge befolkningen tom. Ikke bare for hjernemasse, men for levbare midler.

Så hva er planen nå kjære stat? Nå som vi går i minus, og fondet er tomt? 

Burde man ikke se verdien av disse ADHD skapningene snart? De som løper ut, og gjør slik at verden går fremover? Sparepærene virker kanskje lenger, men de lyser ikke særlig bra. Ikke ta livet av fremtiden. Ikke lam de, ikke døm de. Jeg har en sterk følelse av at kombinasjonen av sosialt press, A4 mentaliteten, bokspresset, gjør folk syke.

Storhet finnes i de som tenker ulikt. De som tørr å satse. De som ikke er så opptatt av likheten. De tenker helhet på sin egen måte, de er tilstede i sin egen verden. De uredde.

Kjære ADHD, jeg elsker deg.

Its hard to be different, but its also beautiful.

Følg med gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria 


 

 

 

14 kommentarer

Nå er det faktisk slik at det er mange som har adhd.

Og adhd trenger ikke være full fart, tvert imot; add som var egen "diagnose" tidligere går også inn under adhd.

"Tre typer ADHD

ADHD har tre undergrupper. De er som følger:

Hovedsakelig uoppmerksom presentasjon: Dette er det man vanligvis viser til når man bruker betegnelsen ADD. Dette betyr at en person viser nok symptomer på uoppmerksomhet, men ikke oppfyller samtlige kriterier for hypeaktivitet og impulsivitet.

Hovedsakelig hyperaktiv-impulsiv presentasjon: Omvendt forekommer denne typen når en person har nok symptomer på hyperaktivitet og impulsivitet, men ikke nok for uoppmerksomhet.

Kombinert presentasjon: Denne typen forekommer når en person oppfyller kriteriene for både uoppmerksomhet og hyperaktivitet og impulsivitet."

Men uansett, lykke til og så heldig du er som klarer vri det til noe positivt!

Anonym: Takk for opplysninger:) Ha en flott dag. Maria

Jeg kjenner meg igjen i din beskrivelse av ADHD. Bare at jeg har ADD. Slik er det, man går inn i sin egen kule tankeverden der alt er kult og godt. Men virkligheten er stikk motsatt og gir lett opp.

Har hatt dette som barn, mye adferds-problemer og problemer med skole og ble kaldt for tomsingen av voksne og barn fordi jeg oppførte meg rart.

Flott innleggg

TH: Hahha, viktig å se det positive i et hvert aspekt. Dette har verdi for utvikling. alltid se løsninger, aldri hindre. Ha en flott dag. Maria

Fin artikkel! Men, hvorfor i all verdens rike står du(?) på tærne oppå et gjerde og dytter på et tre!?

Kay: For å være morsom;) Funket det ikke?

Vet ikke, fikk du ned treet? ;) Funka ok.

Kay: Haha, bilde er fra en shoot og har egentlig ingenting med ADHD å gjøre, synes det bare var litt funny, siden folk med ADHD gjør mye rart:)

Er nok enig i dette. Folk må huske på at de trenger folk med ADHD for at man skal røske opp i systemet.

Er masse kjærlighet i oss.

Ann Iren: Masse kjærlighet og masse drive ( Drift på Norsk, bare for å spesifisere). Ha en fin dag:)

Beklager men den listen der er bare tull og dårlig kildearbeid. Her virker det som om ADHD og bipolar er blandet i et salig rot.

Uansett, omfavn det du kan av galskap og gjør det beste ut av det!

X: Hei, kan du motbevise min påstander? Siden du mener det er ukorrekt? Maria

Den lista over kjendiser med adhd har endel feil.... Adhd var ingen diagnose i de gode gamle dager. Å gi personer diagnoser post mortem uten å ha fått teste dem blir ikke helt rett.

Dessuten er adhd en ganske "ny" diagnose. Tidligere ble det kalt MBD.

http://www.altomhelse.info/sykdommer/mbd.php

Men spennende er det! Har to nieser; en med add og den andre med adhd og begge utmerker seg på hver sine områder!

som jeg alltid sier: det er ikke jeg som er annerledes, det er alle dere andre som er klin like. ;)

Skriv en ny kommentar