hits

Jeg skal fortelle litt om hvordan livet mitt har vært, med mye penger på bok. 

Hei kjære lesere.

Nå kommer det et innlegg dere kanskje har ventet på?

Jeg skal fortelle litt om hvordan livet mitt har vært, med mye penger på bok. 

Egentlig hater jeg å snakke om penger, jeg føler det blir som å "skryte" Men jeg vet at mange lurer, derfor skriver jeg litt om hvordan min oppvekst har vært, og hva jeg har gjort i livet.

Min hverdag er ikke så ulik din egentlig. Jeg har flere venner som jeg kan dra parallell til. Vi er alle bare mennesker. Men det er noe som skiller meg fra den normale linjen. Der man har en enorm ressurs bak seg, man kan gjøre akkurat hva man vil i livet. Problemet med å gjøre akkurat hva man vil her i livet, er at man får manko på utfordringer. Jeg lever ikke et slikt liv. Jeg skaper meg utfordringer for å føle egenverdi. Uten utfordring, er jeg null verdt. Man generaliserer og dømmer etter bankkonto. Man får fordeler av å være rik. Et menneskets markedsverdi kan ikke skrives i sum, av hva man besitter. Som regel er det omvendt, de som har minst yter mest. Om man skal tenke markedsverdi da, av enkeltmenneske. 

Jeg hører stemmen på DNB som sier "som spesielt viktig kunde rykker du først i køen" 

Jo, tilbake til mitt liv, jeg har opplevd mye fantastisk, jeg har reist verden rundt, bodd på de beste hotellene i verden, kjøpt meg alt jeg vil. Eller nesten da. Jeg har aldri behøvd å tenke på om jeg ikke har råd til å betale regninger, eller gi barna mine det jeg trenger. Jeg kjøper de beste matproduktene. Jeg spiser og drikker det jeg vil på restauranter. Jeg kan spandere, alltid. Ja, det høres ut som et eventyr. Dette er utsiden. Kjøpte tilfredsstillelser varer meget kort. Det kan jeg si. 

Livet mitt har vært preget av lite kjærlighet og tilstedeværelse. Jeg kommer fra en familie av grundere. Jeg tenker at få av dere vet hva det innebærer å lykkes stort. Suksess i forretningslivet går på bekostning av familien. Slik er det, man kan ikke klone seg selv. Det er jobb eller familie. Dette har på mange måter gjort meg litt innesluttet. Av våre foreldre har hele min søskenflokk av første Q, blitt grundere, vi har adoptert, eller arvet om du vil, disse egenskaper. Vi er kjempere, vi er realiserere. Vi elsker å skape, utvikling og vekst.

Jeg har dog lært på den harde måten. 

Jeg trodde jeg var en verdensmester. Det skjer noe med et ungt hode når man får uvante muligheter. Jeg har jobbet fra jeg var 15.  Min første jobb var på Europris, jeg var med min svoger og bygget butikker, lenge før noen viste hva Europris var. Vi bygget og sov i butikkene. Slik var det, jeg satt i kassa og bygget reoler, med varer., pakket og priset. Jeg hører fortsatt klikklyden av prismaskinene og lukten av de nye teppene fra kina. Etter dette jobbet jeg gjennom hele videregående, jeg jobbet nattevakter på gamlehjem og etter skolen jobbet jeg på gatekjøkken. Jeg kan ennå kjenne lukten av hamburger, når jeg skriver om dette. Ja, slik var det. Jeg gikk allmennlinjen på ST.Hallvard. I Drammen. Jeg klarte å fullføre også, selv om jeg var sykt sliten. Jeg droppet russetiden i hele og det store. Jeg var egentlig ikke den typen. Selv om jeg fikk verdens kleineste navn på russeluen "CASH" Allerede på den tiden var jeg i en bås. 

Etter skoleslutt flyttet jeg til Oslo. Nei, jeg trengte ikke å bo i kollektiv, men jeg gjorde det for det, på mange måter. Jeg kjøpte egen leilighet på Frogner. Ja, jeg var bortskjemt kan du si, eller det var enklere for meg en andre. Enig i det. Men til tross for det enkle, fant meg en jobb på en dyrebutikk på cc-vest- Her jobbet jeg 100% i flere år og ble den beste selgeren de hadde hatt. Jeg er ennå stolt av dette. Dette gav meg verdi.

Jeg ble gravid med førstemann når jeg var 21 år. Det er vel på mange måter noe som reddet meg fra meg selv. Jeg måtte bremse. Jeg fikk en annen en meg selv å fokuserer på. Gjennom hele min graviditet jobbet jeg. Jeg jobbet hardt helt frem til siste slutt. Jeg husker ennå kundene som hadde store øyne, der jeg hev sekker med 20 kg hundemat på ryggen med verdens største gravidmage. Egentlig synes jeg det hele var litt artig. Der jeg var, var jeg bare meg. Ingenting mer eller mindre. 

Når min sønn var et år valgte jeg å starte opp egen drift. Jeg kvemet rundt en stund for å finne ut av hva jeg ville i livet. Egentlig vet jeg fortsatt ikke hva jeg vil, om jeg skal være helt ærlig. Men valget falt på eiendom og utvikling, samt egen butikk med interiør. Jeg jobbet som konsulent og gjorde mange flotte eiendommer og leiligheter. Jeg må si det var gøy å jobbe for eliten, det skal jeg ikke legge skjul på. Å jobbe uten budsjett er faktisk jævlig gøy. Parallelt med dette, drev jeg egen møbelbutikk i Bygdøy Alle. Jeg reiste Europa rund, var på messer og signerte brands. Prosessen var lærerik og utrolig givende. 

Jeg siktet nok litt høyt og levde i en annen verden.

Driften av egen butikk trodde jeg var noe som skulle være en pice of cake. Dette kunne jeg, via erfaring. Jeg gjorde en gedigen feil. Jeg tenkte ikke på det Norske markedet. Jeg var alt for opptatt av å skape noe nytt, gi markedet et nytt segment og tenkte for mye egne preferanser, kontra etterspørsel. Her tapte jeg mye penger, samtidig som jeg jobbet meg i hjel. Det hele endte i at jeg etter 5 års drift gikk sikkerlig på veggen. 

Jeg har fortsatt problemer med å åpne mails, den dag i dag. Bieffekten av nederlag.

Jeg valgte å studere en stund etter fallet. Jeg meldte meg på NLP skolen Norge, i desperasjon for å komme meg opp igjen. Noe som gjorde meg godt. I denne perioden fikk jeg også 2 barn til. 

Jeg har sløst mye, jeg har levd mye. Men jeg har hele veien vært ganske så normal. Jeg er ikke så forskjellig fra deg selv, som du kanskje tror.

Jeg begynte å jobbe med Pretty Smooth for 2 år siden nå. Her jobbes det hardt hver eneste dag. Fra morgenen etter barna er levert, sitter jeg i min verden av kreativitet. Jeg tenker utenfor boksen. Jeg skaper relasjoner, via sosiale nettverk. Jeg har møter, jeg lager dealer. Dette er den verden jeg elsker. Dette skaper min markedsverdi.

Ikke tro det har vært lett å skille gode venner fra falske venner. Ikke tro det er enkelt og ikke vite hva folks intensjon er. Jeg er dømt til å være usikker. Jeg er dømt til å være satt i bås. Det er min følelse. Jeg er ikke følelsesløs, selv om jeg prøver. Jeg forsøker å ikke la ting gå inn på meg, jeg forsøker å være sterk. Jeg vet godt hvem jeg er, og hva jeg står for.

Kampen om å bevis deg eller overbevise deg om at jeg er akkurat som alle andre der ute, har vært hard. Jeg har kanskje tillatt meg selv mer en jeg burde. Jeg har vært grådig på mange plan. Men jeg har jobbet hardt for alt. Fordi jeg vet, at kjøpt glede ikke varer lenge, mens egenverdi, eget arbeid og realisering, gjør livet verdt å leve. 

Fy faen, jeg har kjempet hardt for selvrealisering. Utenpå er jeg en maskin, men inni er jeg ganske så myk.

Det eneste penger gir deg, er friheten til ikke å bekymre deg for penger.. sitat Johnny Carson 

Følg med gjerne på

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth


Maria 

 

51 kommentarer

Liker deg enda mer!

Jeg vet jo mye om deg fra før, media, samt bor jo i Fredrikstad.. Men det du skriver øker menneske verdien din, du er bad ass til å stå på, en inspirasjons kilde :)

klem M

Morten: Tusen takk, det var hyggelig å høre:) Ha en fin dag:)

Lisbeth Blomhoff

Lisbeth Blomhoff

Så fint skrevet av deg Maria. Vi var så heldige og få bli kjent med deg på hjemmeplan Pga hunder. Og du er ei jente som er så herlig og snill så du må fortsette og ta godt vare på ditt indre. For der er det mange som har mye og lære.av deg. Penger var det aldri snakk om her i huset. Her var det hunder og vafler 😃.Ønsker dere bare alt godt både store og små 😃

Lisbeth Blomhoff: Takk det samme Lisbeth, hils mannen:)

Veldig godt skrevet og ut fra det du skriver kan man sette seg inn i din situasjon. Synes det er flott at du virkelig har jobbet og stått på selv om du egentlig ikke har trengt det. Det å føle at man er til nytte er jo utrolig viktig.

Ine: Jo, jeg skriver dette for å dele erfaring, samt at jeg håper med dette, andre kan se sin verdi og ikke kapitalens verdi. Takk:)

Bra skrevet! Stå på! Du er flink :)

nå håper jeg du slipper masse pes i kommentarfeltet, men, kanskje du ikke skulle vært en superkapitalist, du er veldig flink til å skrive, så kansje du er i feil nisje? :) kanskje du skulle sittet hjemme med pleddet rundt føttene og skrevet bøker? hva vet jeg, ingenting, skulle bare nevne det

Anonym: Jo, jeg skriver bok også. Nå skal jeg ikke skryte på meg for mye, men jeg har begynt i alle fall. Min største fiende er kjedsomheten. Jeg blir fryktelig sliten av stillesitting. Derfor må jeg gjøre litt av hvert:) Takk og ha en fin dag:)

Hva kan man si? Hvorfor har du så trang til å fortelle alt dette...etter du gikk konkurs. Du tørte ikke engang si ordet KONKURS .DU KALTE KONKURS ..JEG GIKK SKIKKELIG PÅ VEGGEN.

Mortenhalv: Aldri gått konkurs, men på veggen derimot, ja:)

Penger er til for å brukes,til å annskaffe deg ting du trenger, og kan bruke' nok av penger, brukes til investeringer" for å forøke dem i fremtiden"

Missunnelig Sosialist

Missunnelig Sosialist

Sosialister er misunnelig og ønsker å stjele pengene dine.

http://www.dittforslag.no/forslag/33/dropp-skattekutt-til-de-rikeste

"Jeg tenker utenfor boksen. Jeg skaper relasjoner, via sosiale nettverk. Jeg har møter, jeg lager dealer. Dette er den verden jeg elsker. Dette skaper min markedsverdi."

da bør du sende meg ein mail, så kan du bygge et nytt imperium

Muligheter: Eller du kan sende meg en mail:) Maria@prettysmooth.no

Mail kommer i løpet av dagen

sjekk din spamfolder da mail er sent fra gmail konto

pass deg maria, hvor profesjonell er man når man vifter rundt med gmailkontoer og skal skape imperiumer, men det vet du sikkert selv :)

Hei Maria

Er alltid denne selvrealisering din noe alle andre må ta del i?

Skjønner at du må ha en viss form for exhibit, sånn er jo med noen.

Du er en rollemodell for dine barn og de du har rundt deg.

Må ikke "tone flagg" bare du tar en tatovering.

Just take it easy girl!!

Heier på deg men,calm down!!

Fan.

Hmm?: Tja, jeg liker å dela, om man vil ta del av eller ikke, blir vel opp til leserne, synes du ikke?

Dette innlegget likte jeg veldig godt, følte jeg fikk et nytt og ikke minst positivt inntrykk av deg :-) Så kjør på!! Ikke la misunnelige mennesker og jantelov stoppe deg!! Alt godt ønskes for tiden framover, syns det er inspirerende med mennesker som følger og realiserer sine drømmer!

Cami: Takk så hyggelig. Det varmer hjerte:) Følg drømmen ikke strømmen:)

"10.09.2016 kl.17:13

pass deg maria, hvor profesjonell er man når man vifter rundt med gmailkontoer og skal skape imperiumer, men det vet du sikkert selv :)"

Nå er jeg litt mer en gjennomsnittet opptatt av datasikkerhet, og vifter ikke rundt på ukrypterte nettsider med firma epost etc, derfor er gmail konto perfekt som første kontakt kilde. Så om du ikke navnagitte person får gmail fra Larry Page eller Sergey Brin så svarer du ikke ?

Eller hva me grunnlegger av gmail Paul Buchheit ?

Det finnes faktisk folk som bygger imperium og drifter all sin business ved hjelp av gmail.

Muligheter: Jo, men det er viktig å gi alle en sjanse, synes du ikke?

Til muligheter

Til muligheter

Så du skamfarer random blogger for og tilby folk og bygge et imperium faktisk 😂😂 haha danger danger ⛔️❌ du har nok med og betale dine egne regninger før du bygger emperiumer til folk.

til muligheter, alle vet, hotmail og gmail er første du skal se opp for når folk tilbyr deg imperiumer, er første varsel på svindle og bedrageri, på toppen av det hele følte du at du måtte forsvare deg, hvorfor det tro?

Du er avslørt

til muligheter

til muligheter

og du er opptatt av datasikkerhet mente du, alle vet, som kan data, gmail SKAL og MÅ du passe deg for, hvorfor? jo, fordi alt av mailer du sender gjennom gmail blir "kopiert" og samlet slik dat du kan aldri vite helt sikkert med gmail, så sånn er det, så hvis du er datakyndig, bruker du ikke gmail, da bruker du hmamail.com

deg stoler jeg ikke en dritt på, ikke når du påstår, datasikkerhet, imperium og gmail i samme setning.

Flott skrevet.

I min verden er penger et middel som har skapt den verden vi i dag kjenner.

I min verden finnes det to typer grådighet.

Den ene er positiv; den handler om å gjøre livet til deg og din familie bedre, uten at det går ut over andre.

Den andre er negativ; den handlet om å berike seg selv ved å "gå over lik".

Kreativitet, og det å skape arbeidsplasser er et gode som vi skulle hatt mer av.

Vi nordmenn skulle hatt litt mer "guts". Hvor mange privateide selskaper er virkelig store ute i verden?

I Sverige har de IKEA, Volvo, Eriksson.

Hva har vi? Jotun og ...

Hurra for deg som har midler, energi og kreativitet til å skape.

Tenk stort, jeg tror du har kapasiteten.

Lykke til videre.

Per Arne: Fint skrevet:) Jeg følger deg på den:)

Søster Maria, tygg litt på disse versene fra Koranen så vil du kanskje skjønne meningen med livet. Du ser ut til allerede å ha skjønt at penger alene gir ikke lykke.

"Beautified for people is the love of that which they desire - of women and sons, heaped-up sums of gold and silver, fine branded horses, and cattle and tilled land. That is the enjoyment of worldly life, but Allah has with Him the best return." Koranen 3:14

?Know that the life of this world is only play and amusement, pomp and mutual boasting among you, and rivalry in respect of wealth and children, as the likeness of vegetation after rain, thereof the growth is pleasing to the tiller; afterwards it dries up and you see it turning yellow; then it becomes straw. But in the Hereafter (there is) a severe torment (for the disbelievers, evil-doers), and (there is) Forgiveness from Allah and (His) Good Pleasure (for the believers, good-doers), whereas the life of this world is only a deceiving enjoyment?. Koranen 57:20

MuslimKnight: Man må differensiere verdier, utenpåliggende verdier, har ingen verdi uten innepåliggende verdier:)

Vet du - dette er virkelig den beste bloggsaken jeg har lest. Takk . Jeg er imponert over din vilje til å jobbe når du har muligheten til å la være. I min verden er det nødvendig å jobbe for å kunne hvile. Jeg driver også for meg selv. Og kjenner meg godt igjen i alt du skriver. Vi møter vegger, utfordringen gir verdi. Jobben er som barnet ditt.

Gledene i livet blir flere når man får ekte barn. Og balansen mellom jobb og familie blir mer krevende. For det trekker i begge retninger.

Ble ikke født med penger i ryggen, men har samme drive som deg og føler det samme .

Kommentar "til meninger" og "meninger" utveksle meningene over gmail. La denne bloggen stå som en fakkel og vise personen bak penger "status" og rolle.

Imponert ja over din ærlige og usminkede sannhet.

Takk.

- snakkes KL.

Imponert: Tusen takk Kai. Meget, meget hyggelig å høre at jeg gir noe tilbake til mennesker, og at man Paralellmessing kan finne tilhørighet, selv for ulikheter. Vi er bare mennesker, og alle har i bunn å grunn samme mål, noen blir bare litt mer eksternt forvirret en andre:) Det er ikke alltid like lett å følge stien, når det er så mange muligheter:)

Maria Høili du er kjempesøt, dem fleste jenter jeg kjenner som får litt penger mellom hendene slutter å jobbe, det er flott at du har skjønt at dette ikke er veien å gå om en skal ha et liv som gir mening :)

Kalle: :) Takk for hyggelige ord:)

Slike mennesker som deg får man respekt for! Du stiller deg selv i ett slik lys at vi får se at selv om man er rik og kan kjøpe alt, så er det den personen man er som er viktigst. Har begynt å lest noen blogger nå, og enkelte har litt for store problemer med å vifte med pengene sine. Jeg synes du virker som ei reflektert dame, og selv om dette er første gangen jeg er innom bloggen din, så kommer jeg virkelig til å fortsette å besøke den :)

V: Takk:) Respekt, er vel det jeg har kjempet mest for i livet. Terskelen for allmenn respekt er meget mye høyere for dem som har kommet "lett til det" for å dra det utrykket. Takk for at du leser og kommenterer. Gjennom hverandres utveksling av erfaringer, gror man mest.

Her var det mange dataeksperter.

Hmamail er en god tjeneste, har brukt den i mange år. Jeg vet gmail blir "kopiert" men med gpg/pgp kan dem kopiere så mye dem vil. Skal man være 100% sikker er protonmail det beste valget.

Jeg har aldri hatt som hensikt og svindle noen eller Maria. Hvorfor da ta kontakt på en ukryptert nettside som kan logge ip adresse etc. Og deretter sende henne mail.

Jeg har sendt henne en mail om en forretningside det er det hele, det er opp til henne om hun tar kontakt.

Så dette er den siste mld på denne bloggen fra min side.

Fordommer og misunnelse er en fæl ting

Før tenkte jeg at rike mennesker har enkle liv uten bekymringer. Men i sannheten er vel bare slik at det å ha penger gir bare en bekymring mindre? Livet ellers vil jo være det samme, vennskap, krangling, å miste nære og kjære, osv. Interessant og fint blogginnlegg :-)

Amalie: I bunn er vi bare mennesker, intet mer eller mindre:) Takk for at jeg får dele.

Gode refleksjoner. Jeg er selv en grunder med en rekke bedrifter bak meg som har kostet meg ett ekteskap og ett mangfold av smertelige erfaringer.

"Hvorfor må du reise igjen allerede" spurte barna flere ganger i oppveksten.

"Jeg gjør det for dere" svarte jeg hver gang... "slik at dere kan kjøre de beste bilene, og leve bekymringsfritt i de beste husene når dere er voksne... i tillegg er dette min pasjon og mitt liv..."

Vel, nå begynner barna å bli voksne.

Den værste kommentaren i mitt liv fikk jeg i 2015, da ett samlet barnekorps sa: "pappa, du er snill og godhjertet og gir oss alle ting vi vil ha. Men vi har det vondt... vi skulle virkelig ønske at du var mer hjemme med oss når vi var små".

Tiden er forandret, og jeg er mer hjemme nå... fancy biler og hus, de beste hotellene i verden og alt det der er jeg lei av.

Jeg setter pris på mitt liv etter kl 16 mest av alt, og lever ett normalt liv i en enkel verden idag.

Desverre for sent å innse det, og jeg kan ikke skrue tiden tilbake... det vil jeg angre på resten av mitt liv.

Lykke til! Husk at det eneste som betyr noe er dine nærmeste.

Baremeg: Som forelder ønsker man gjerne og tror det beste for sine barn. Det er ikke din skyld at du ble manipulert av hva markede anså som det beste for barna. Vi har vel hele veien trodde det var pengene, har vi ikke? Man lærer ikke får man får erfaring som regel. Sånn er det vel, i de fleste tilfeller her i livet. Jeg vet at det ikke er hvor mye jeg etterlater meg som er betydningsfullt. Men av en eller annen merkelig grunn, har jeg et driv jeg ikke kan stoppe, selv om jeg vil. Det er viktig å finne en balanse, som gjør det mulig å være tilstede og realisere seg selv på samme tid. Ikke kloning altså. Men struktur i hverdagen. Man bør være flinkere å splitte seg som familie i helgene også. Dele seg, slik at barna får en positiv opplevelse, selv om ikke alltid begge foreldrene er tilstede. Så må man bytte på. Det er vel også viktig å skape en helhet i hverdagen. Spise faste måltider sammen og fungere som et team. Man får til alt man vil. Det handler i grunnen bare om strategisk planlegging. Ha en fin dag. Maria

Fint skrevet og lett å relatere seg til tross en helt annen bakgrunn en meg selv. Du er ærlig om de fordeler du har hatt men klarer å belyse de utfordringene som allikevel er der, enten på tross av fordelene, eller nettopp på grunn av det.

Tror disse innleggene dine både gjør mye for å få folk til å forstå deg bedre samt å forholde seg bedre til alle i samfunnet rundt oss, uansett hvem man er, vi deler tross alt på de samme bekymringene og erfaringene.

Takk!

Hans: Tusen takk for fin tilbakemelding. Jeg setter pris på at jeg treffer til relatering, det var målet:) Vi er alle bare mennesker. Det vet de fleste i bunn. Det er bare lett å glemme nå fokuset blir på ekstern generalisering:) Ha en flott dag. Maria

Dette var et bra Innlegg!

Du inspirerer meg 👍🏼

Mari 27: Så hyggelig å høre:) Klem fra meg.

Skriv en ny kommentar