hits

Nå blir jeg avholds.

Hei kjære lesere.

Jeg skriver dette her, slik at jeg får presse på meg fra å avstå. Nå SKAL jeg bli avholds.
Jeg har lenge tenk på å bli helt avholds. Jeg har forsøkt et par ganger til og med. Men nå mener jeg det virkelig. Det er ikke verdt ettervirkningen. Jeg har lenge kost meg med alkoholen for å slappe av og koble ut, men nå er det GAME OVER. 

Når jeg tar mange herrens dager for å komme seg tilbake i gjenge, så er det ikke verdt det lenger. 

Min mann drikker ikke en dråpe, å jeg ser jo at det virkelig går an å ha det like gøy uten. Alt sitter i hode. Det handler om innstillingen til livet, gjør det ikke? Det å være tilstede her og nå. Man går glipp av øyeblikkene fordi man er hang over, det fantastiske verdifulle øyeblikkene som bare forsvinner, fordi man ikke er med, er det verdt det? Smerten og hodepinen, kroppens protest når det hele er over, er det verdt det? Følelsene som du ikke har kontroll på dagen derpå, er det verdt det? Fylleangsten for hva du sa og hva du gjorde, er det verdt det? All kranglingen som medfører, er det verdt det? Ting du var med på fordi du var påvirket, fordi det virket som en god ide der og da, ting som du aldri ville ha gjort i edru tilstand, er det verdt det?

Nei, for meg er det ikke verdt det lenger. 

Jeg sitter på en rekke verdier som ikke styrker mitt alkoholkonsum. Som har vært alt for høyt, mener jeg selv. 

Jeg ser på alle de positive tingene jeg får om jeg slutter å drikke.

Jeg skal glede meg over fordelen med at jeg yter bedre på trening og at kostholdet og helsen blir bedre.

Jeg får mer energi, vitalitet, styrke, glede, tilstedeværelse. Kjærligheten til livet. Øyeblikkene som betyr noe ,er noe man bare opplever edru, er det ikke? Det er vel ikke slik at man setter pris på de øyeblikkene dagen derpå, som oppstår i fylla? Er det vel? Man kan si det var gøy muligens, men husker man egentlig hva som foregikk? Jeg bare spør. De svarte hullene er mange, hvertfall for meg. Det skammer jeg meg over hver eneste gang.

Jeg skammer meg også over egoismen med å ikke stoppe når jeg burde. Jeg skammer meg over de øyeblikkene, der jeg må drikke meg til mot for å være en del av det som skjer.

Men det jeg skammer meg alle mest over er det at våre barn blir flasket opp på at alkoholen er en ting som følger naturlig med maten. Jeg fikk en uttalelse fra min datter på 4  år for en stund tilbake, der hun sa at hun gledet seg til å bli voksen, for da kunne hun drikke champange. Så da skjønner man at man ikke lenger er det beste forbilde. Noe jeg må gjøre noe med øyeblikkelig. 

Så får vi se om jeg er så sterk som jeg selv påstår. Nå har jeg sakt det, så nå må jeg, heldigvis. 

Det er slutt på giften. Nå skal det være 100% fokus på tilstedeværelse med familie.Maria

 

 

 

 

28 kommentarer

You GO girl! dette kommer til å klare fantastisk bra. Tenk hvor deilig det er med mestringfølelsen :D

Nicole Touch: Jo, for min del trenger jeg ikke alkohol for å være glad eller i stemning, så det blir liksom litt meningsløst, å være dårlig i flere dager etterpå:)

Ijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, halleluja, pris Herren! Fråhaldslosjen ønske deg velkomen, men det kreve sjølsagt ôg at du må vær eit misjonerande totalfråhaldsmenneskje. Og du e lika velkomen te Indremisjonen, av di det eine følge det andre. Ska du vær totalfråhalds, så e det naudsynt å vær kristenkonservativ ôg med alt det innebære, det e sikkert ôg, det.

Nydelig bilde av deg og Edvard! Fine i striper, har faktisk stripete genser på meg i dag jeg og!

Det er deilig å være alkoholfri Maria. Før drakk jeg mye som deg i ukedagene, og tidligere kombinerte jeg drikkingen med lettere og tyngre stoffer. Jeg sluttet totalt med sistnevnte da jeg hylte av gråt og ringte politiet som kom og hentet meg på Frogner. Etter denne episoden med en ukes drikking og festing har jeg ikke rørt narkotika og drukket moderat. Om du slipper samme "oppvekker" så unner jeg deg det.

Dine egne følelser blir erstattet av rusen, og for mye rus gjør derfor at du får en avstand til ditt indre jeg - sjelen din. Jeg tar et glass ca. hver annen måned, og møter venner over en lunch eller middag ute fremfor utestedene på Solli Plass. Noen venner er borte, og nye kommer til. Har blitt en tedrikker fremfor kaffe -som også påvirker systemet vårt negativt da koffeinet stresser kroppen. Kusmi te alge (turkis boks) blir en bra erstatter, eller en mørk mystisk kinesisk te (med røyksmak!). Bli avholds i hverdagen, eller gå "all in" om du mener at det er det beste for deg. En god ide er det å få en sunnere hverdag! Hilsen meg! ;)

Du bør kanskje lære deg å nyte med måte? Det gjelder alt av nytelser her i livet. Balanse er nøkkel. Nyt og flyt

Allan: Tja, jeg er ikke så glad i alkoholsmak uansett, så det er ikke noe stort tap. Jeg setter heller pris på å være sunn og energisk:) Jeg har nesten aldri rørt drinker, men holdt meg til vin og øl. Men det er ikke verdt det, uansett mengde, blir jeg meget redusert i påfølgende dager. Så nå er det game over:)

Marlene Nilsen: Ja, ikke sant;)

Maria trenger å komme seg tilbake på skolebenken. Rent drap av det norske språket.

Er det ikke litt flaut å være over 10 år og fortsatt ikke vite forskjellen mellom "og" og "å"?

Skam deg.

Are: Jeg burde kanskje være litt mer opptatt av rettskrivning. Men av en eller annen grunn så er det ikke dette som stå høyest på prioriteringslisten:)

Og forøvrig, om du drikker så mye at du får angst og blackout, da har du et problem. Det viser en tydelig mangel på selvkontroll.

Det er to personer jeg ikke stoler på. Den ene gruppen er folk som ikke drikker. Dette er som oftest psykopater som er redd for å miste selv den minste kontroll.

Den andre gruppen er folk som ikke kan drikke uten å være redd for å gjøre noe galt fordi de ikke kan begrense seg.

De aller fleste mennesker kan fint gå byen, drikke og ha det fint.

Måten du drikker på derimot, viser et menneske med svært lav intelligens (noe vi allerede ser på språket ditt) og uten noen form for selvkontroll.

Lær deg selvkontroll, så vil du se at å ta seg en dram er helt fint.

Normale mennesker våkner ikke med fylleangst (med mindre man sliter mer angst/nerver selvsag). Det er mennesker totalt uten kontroll, svake dumme mennesker, som våkner med fylleangst.

Are: Jeg drikker ikke SÅ mye, innlegget mitt er tuftet på generalisering av alkoholforbruk og mentalitet. Jeg er vel av de som har meget god selvkontroll på alle områder i livet. Man kan gå foran som et godt eksempel? Det er du vel enig i?

Hvem faen bryr seg om hva du mener Are Så smart du er som er så god på forskjellen på og / å da... Ta deg en tur

På en stavekonkuranse da vettu så får du litt glede i livet ditt.. Ber folk skamme seg p.g.a skrivefeil.. Fordømte ensomme TAPER

Du er en meget klok dame Maria. Lykke til i fortsettelsen.

Thomas

"Til are"

Tror du trenger en tur på skolen og. Såvidt man kan forstå vrøvlet du spyr ut av deg.

Så sykt bra skrevet! Og jeg er helt enig! Selv har jeg lenge slitt med bruket mitt av alkohol, og holder meg nå bare til helger, men de helgene jeg er ute opplever jeg somregel alt det overnevnte dagen derpå med få unntak, selv om jeg har trappet ned på inntak...det er verdt det, men kun fordi jeg får en pause fra hverdagen, ellers nei... det er kanskje ikke verdt det likevel siden det ødlegger så mye.

Og Are, manglende selvkontroll tror jeg 70% av alle jeg møter på byen har, inkludert mange jeg kjenner! Og de med angst i tilegg, de får somregel en dobbel så ille søndag som ikke alle ville ha fått. Det handler kanskje ikke om det, men om nordmenn sin forhold til alkoholen og at dette er generelt utbredt, og at vi er et innesluttet folk? det fører automatisk til fylleangst ;-) noen er verre enn andre selvsagt, men i forhold til meg selv, så tror jeg ikke Maria her går noe spesielt under å mangle selvkontroll på lik linje med de som faktisk gjør det. Slik du spyr ut av deg, så er det nok du som er dum og uviten her.

Sandra Marie: Takk for tilsvar:)

Hei!

Jeg er litt enig med Are her ang at de fleste faktisk drikker med måte og har det helt strålende dagen etter, jeg drikker stort sett i helger og har aldri vert fyllesyk, kryss i taket for det hehe men å rakke ned på andre pga de vil slutte å drikke blir helt feil. Vi tar alle våre valg her i livet...

Bjørn: Jo, mange blir redusert, mange blir ikke, her er vi forskjellige. Men det skader ingen at jeg velger å avstå. For meg er det ikke verdt ettervirkningene. Så konklusjonen blir veldig enkel. Maria

Amen 😊

Viktig, og bra at du står frem. Nå drikker ikke jeg heller, men det handler om religion. Tror egentlig det er enklere. Det er viktig for mange unge å se at flere de ser litt opp til ikke drikker, da er det lettere å la være. Stå på!

Shoaib: Hei. Dette innlegget er en oppfordring som skal vekke andre:) Jeg har nå valgt å frastå helt fra alkohol, noe jeg tenker er en riktig avgjørelse:) Maria

Stå på!

Dette var et godt og klokt valg, synes jeg!

Selv har jeg vært avholds i snart 2 år, og kroppen blir bare i bedre og bedre form. Spesielt du som trener såpass mye som du gjør, vil dra godt nytte ut av en livsstil uten alkohol.

Du vil merke at kroppen blir gladere, bedre allmenn helsetilstand og sterkere for at den slipper nettopp det å bruke masse energi på å kvitte seg med giften.

Ønsker deg lykke til hverfall, og tror at du kommer til å klare dette kjempe bra!

God helg 🌹

Mari: Ja, det føles mye bedre å være klar i toppen :) Uansett sammenheng. Maria

jeg skjønner! ikke en dumt valg, du er ei smart jente! det skal du ha. ha en fin dag videre <3

Jeg er helt enig alkohol og meg passer ikke bra så lykke til fra en som ikke drikker mer❤

Skriv en ny kommentar