hits

Enkelt individet = samfunnets tapere?

Hei kjære lesere.Kampen om individualismen. Individets frie utfoldelse av evner og verdier, er i ferd med å bli tillagt våre historiebøker. Er det noen som tørr lenger? Er det noen som orker? Er det noen som har mot nok til å stå i egen kraft?

Enkelt individet= samfunnets tapere?

Naken og ekte.

Det har vært en kamp for meg lenge. Å beviselig stå for mine verdier og gå mine egne veier. Jeg er ikke bare en som sitter på ræva og drømmer, jeg er en skaper og en realiserer. Veksten er min sti. Mangfoldet av sammensettingen skaper meg selv, som en helt unik brikke. Akkurat som den skaper deg. Sammenligningen mellom mennesker, skaper misunnelse og hat. Hvorfor vil du være noe du ikke er? Hvorfor lik? 

Jeg har lenge undrets over mobbekulturen. Om man ser på dyrene, så elimineres de som faller på utsiden av flokken. De som skiller seg ut, er skadede eller utgjør en trussel for felleskapet. Kanskje ikke menneskene er så forskjellig fra disse primitive individene allikevel? Et grunninstinkt? Man skulle jo, forvente og tro, at den mentale delen av vår rase burde kunne sortere ut dette? 

Mentaltselvdestruktive.

Vi er den utviklede, men mest selvdestruktive av alle raser. Vi har vel skapt noe vi ikke har kontroll over selv lenger? Muligens er det vel for sent å snu? Tilvenningsprosessen har vært for lang. Vi er allerede vane med , den elendighet som innhenter oss til daglig. Voldtekter, krig, ødeleggelse, salg av medmennesker. Dette er vanlig! Vi tråkker på oss selv, vi har ikke lenger en moral. Nestekjærlighet er en bivirkning av at du helt uselvisk frigir ditt eget behov eller lyst til fordel for andre.

Hvor mange av dere gjør det?  I misunnelsens navn er vi individualister, vi unner ingen mer en seg selv? Ubehaget rundt sammenligningen er selvdestruktivt.

Hvordan snurrer man sammen trådene? Jeg blir forvirret av hva jeg selv skriver for å være helt ærlig. For det henger ikke sammen. Hva er det vi egentlig driver med?

Vi skal være like? Men vil likevel ha mer? Er det fysisk likhet vi bestreber? Den som holder deg som en del av flokken, for å ikke bli skadeskutt eller utstøtt? Jo, de andre artene er jo slik. Man ser ikke forskjell. Hvorfor er vi da så forskjellige fra de andre, i vår art? Det er mye som ikke henger på greip. Det er kanskje spredningen og tilpassingen som er årsaken? Det at vi har vært grådige og bitt over for mye? Overtatt jorden fra alle vinkler, selv om vi i en naturlig tilstand ikke er levedyktige i visse geografiske områder? Påtrengt?  

Jeg kan ikke påstå at jeg ble så mye klokere selv av dette innlegget. Men kanskje noen der ute har noe fornuftig å tilføye min forundring?

Blir man drept av samfunnet om man står utenfor og i seg selv? Hva med stagnasjonen av videre vekst? 

Husk: Du er ikke bare den du er i øyeblikket, du er også en sammensetting av alle de du har vært.

 

Maria 

7 kommentarer

Flott! Hugs, det er ikkje einskildmenneskjet me lyt taka omsyn til, men samfunnet som heilskap. Difor lyt me alle saman ofra oss for samfunnet og ikkje krevje noko attende. Til dømes lyt me betala meir i skatt enn me treng, og viss Onkel Stat meiner me skuldar noko lyt me berre bøya oss for honom i skam og retta oss etter honom utan vilkår. Av di, hugs at det er me som skal tena Onkel Stat og alle politikarane som gjer vilja Hass', ikkje Onkel Stat som skal tena oss, sann. Jau!

Om 100 år er alt glemt og jorda brenner opp tilslutt uansett, slutt å spekuler så mye!

Gratulerer så mye! :)

Og så fint intervju og video :) http://m.side2.no/aktuelt/milliardrdatter-maria-hili-giftet-seg-i-hemmelighet/3423254768.html

Gratulerer til deg og din brudgom! Ønsker deg Maria og din Edvard et langt, godt og lykkelig ekteskap! Leste dette akkurat på VG nett nå, så det ble naturlig med en hilsen!

Skriv en ny kommentar