hits

Blir du syk av sjalusi med å sammenligne deg med dine idealer? Kloning Problematikken.

Hei kjære lesere.

Tenker dette tema er i vinden nå. Hvor vi lever i likhets boblen vår. Kloning Problematikken.Blir du syk av dine motivatorer? Når jeg sier motivatorer så kategoriserer jeg det ,med de du gjerne vil leve opp til eller sammenligner deg med. Mange unge og sikkert også voksene sliter med dette problemet. Motivatoren eller målet har blitt et mareritt og du går i et negativt spor av dårlig selvfølelse du ikke klarer å komme deg ut av.

Hva skjer når du åpner Instagram eller Snapchat kontoen din på morgenen? Blir du i bedre humør og motivert av det du ser? Eller blir du deppa og negativ? Dette er viktige spørsmål. For å unngå unødig sammenligning og et samfunn der alle ser like ut, kler seg likt, spiser likt, ser like ut fysisk, så må det jobbes på innsiden.

Jeg selv merket min egen trigger altfor sent når det gjelder urealistisk jag etter rollemodeller. Unikheten min holdt simpelthen til å forsvinne mellom fingrene mine. Forkurset ble overdøvet av ekstern påvirkning og ekstern måloppnåelse. Jeg gravde meg dypere og dypere ned, før jeg skjønte hva som trigget det som gjorde min selvfølelse dårligere. Det var bildene jeg så. Bilde av de perfekte kroppene, de perfekte ansiktene, det perfekte i mente. Jeg holdt spelten på å bli gal. Selvsentrert ble jeg også. Kvalmt er der ikke?

Jo, vi er selvsentrerte. Vi vet ikke bedre, eller de som vet bedre, ser også lønnsomhetsgraden og bieffekten. Samfunnet har forment oss slik, for å nå lengst mulig, må man se best mulig ut. Du rister kanskje på hode. Men dette er sannheten.

Perfeksjonismen av fysiske fokus gjør deg syk. Du er unik, skap akkurat som du skal være. En perfekt utgave av deg selv.

Do you remember who you were before society told you who to be?

Hvordan løse problemet?

Jo, det skal jeg fortelle dere. Jeg laget meg en strategi. Det er enkelt. Ikke utsett deg selv visuelt eller følelsesmessig, for de inntrykk som gjør deg nedstemt. Ser du ikke, føler du ikke, blir du ikke påvirket. Jeg eliminerte ut alt av kroppsfokus, fashion bilder, sminke sider, hår sider, negl sider osv. osv. Jeg erstattet dette med positive quotes, natursider, mat sider, kunst sider, dyre sider. Å vet du hva. Usikkerheten forsvant. Det var ikke lenger et behov for sammenligning. Verden var snudd opp ned. Istedenfor å være nedstemt har jeg blitt fasinert og motivert på et helt annet plan.

Jeg har lært dette på den harde måten, du fortelle enten hvor du står og hvem du er, og tar konsekvensene  av det. Eller du sier ingenting og gjør ingenting, slik at  konsekvensene kan ta knekke på deg selv istedenfor.

 

Stor i ord liten på jord, thats me. 

Maria 

29 kommentarer

Hæ? Går det bra med smoothie prosjektet :) ?

Arne trebolt: Ja, takk som spør;) Vi jobber på. Nå er snart alt klart til å slippes investormessig. Så vi gleder oss;)

Så bra :) lykke til! Jeg liker og lese bloggen din men må si at jeg syntes de beste innleggene for meg er når du skriver om livet ditt og hva som foregår der :)

Trebolten: Litt av alt er vel det riktige;) Liker å variere;)

Ta det beste fra disse "idealene" og bygg din egen idealversjon av deg selv. Basert på hva man realistisk sett kan få til med sitt eget utgangspunkt.

Man må også huske på at de man ser på Facebook har lyssetting, sminke og kameravinkler på sin side. De mest skruppelløse har også Photoshop på sin side.

Christine: Enig i det du sier;) Fornuftig. Dessverre er de fleste unge meget ekstern fokusert, dessuten blir vi overeksponert av fiktiv virkelighet, derfor skriver jeg noen ord og et råd fra min side;) Ha en flott dag.

Bare et tips:

Be en venn med god skrivekunnskap kontrollere teksten din før du publiserer.

Å starte med skrivefeil i overskriften skader budskapet ditt.

En leser: Beklager det. Hvor er feilen? Så retter jeg den.

Lurer på hvor det ble av linkene til luftslottene du bygger.....hvordan går det i smoothiverden? Jeg syne alltid det er sjarmerende med mennesker som deg, ikke kan du skrive ordentlig, ikke kan du lese ordentlig, ikke kan du regne ordentlig, men drive store firmaer skal du visstnok....nei, for å si det rett ut, ta deg sammen

Thomas Hartweg

Thomas Hartweg

Godt skrevet. Til og jeg som er "ordblid" forsto alt, også overskrifta.

Kunsten er ikke å se bak bildet og/eller hele bilde, nei fokus må være å finne feil. Makan.Takk for et godt formulert innlegg. Mvh Thomas, "Skogens Kongle"

Thomas Hartweg

Thomas Hartweg

Du "hm"

Er du tvilling du? Det e nemlig ikke mulig og eller lov å være så dum alein.

Du spyr ut av deg piss, og er ikke tøff nok til å stå fram med ditt navn...

Makan. Hvilken idiot, jeg kjenner ikke eier av denne bloggen, men slike som deg "hm" ødelegger for at kreative og kunnskapsrike menesker gidder å bidra til en bedre hverdag. Makan te idiot, håper virkelig eieren av denne bloggen blokkerer deg. Makan te idiot.

stakkars lille Thomas som ikke takler at folk har en annen mening en slike små mennesker som han selv, vet du forresten at navnet Thomas er det navnet som ligger på konkurstoppen i Norge, ved siden av at det er et navn som kriminelle ofte har? godt for deg at du forstår bloggen her da.....kjempebra det, håper du er fornøyd med deg selv, sånne som deg da, som leser overskrifter og ikke får med seg at i overskriften til bloggen her er det brukt ordet med, istedefor VED....kan tenke meg du er sikkelig velykket innenn yrket ditt, du som ikke får med deg slike "små" detaljer engang, enda verre er det at blogg forfatter ikke får det med seg...hun blir sikkert megavelykket innen sitt virke, som er smooti, som det finnes tudsenvis av merker i verden...så, det smoothiprosjektet har ikke jeg store troa på, skal du bli massivt rik, så må man nok være først ute med en ting, eller ha det betse produktet, eller den beste prisen, og innen de kategoriene er smootien til Mariafrøkna IKKE.....

Så sånn er det, ha en god kveld videre sintethomas

P.S, lykke til hahaha

Thomas Hartweg

Thomas Hartweg

Kjøp dæ en pakke bokstavkjeks og så bruker du resten av kvelden å se om du finner noen feil i det du selv skriver du skriver: eller ha det betse produktet, eller den beste prisen, og innen de kategoriene er smootien til Mariafrøkna IKKE.....

Så bruk bokstavkjæksa å stave ordet beste, ikke betse som du skriver.

Makan, te usaklig person dust, til din info e æ fette blakk, æ e så blakk at hoinan pesse på meg, men vanvittig lykkelig det er jeg. Lykkelig som blakk😊

Thomas Hartweg: Takk for støtte, det er ikke noe poeng i å hisse seg opp over usakligheter;) Du er en fin fyr, takk for at du bryr deg?? klem fra meg.

Hvis du har en kommentar Thomas om bloggen du er inne å leser, så kan du gjerne dele den med alle, at du har problemer i ditt personlige liv og lar det gå ut over mine skrivefeil er helt greit for meg det, at du har problemer på personlig plan og lar det gå ut over mine bokstaver på en dataskjerm er helt i orden for meg det, det som ikke burde vært i orden for deg, er at alt hatet du velter i min retning, det står på nett, ikke bare i ti år, det står der i uendelig mengde med tid, det står der om 2000 år også......så, når du er 70 år, og slektningene dine søker på navnet ditt så står hatet ditt der da :) hahaha...

Du er jævlig lur i hue ditt og, ...så, kan du ikke finne deg en nabo oppe i Trondheim der du kan plage muntlig istedet, så slipper du drite deg noe mer ut en det du har gjort hittil....;) stakkars bittelille sinnaThomas, lille sinnapruppen.

Hvis ikke du oppfører deg heretter, så ringer jeg deg bare...så får du stå til ansvar for hatet ditt.tlf 93 89 16 10

hm: Kjære deg;) Du trenger å snakke med noen. Ser du ikke selv hvor galt det står til? Les dine egne kommentarer. Ønsker deg uansett lykke til og ha en fin kveld.

Gjør du virkelig ikke det altså smoothi? Ikke er det jeg som sitter å blogger og ikke kan skrive, ikke er det jeg som skryter på bloggen at Smoothien min er på 123levert.no når den ikke er det, ikke er det jeg som blogger å skryter av personlighetsforstyrrelsen du påstår du har, ikke er det jeg som sitter å blogger og juger om både det ene og det andre, du vet hva jeg mener....ikke er det jeg som synes det er forferdelig å være rik, ikke er det som blogger om at jeg har brukt masse narko, ikke er det jeg som kom hjem så var hønene mine døde og ble så paranoid at jeg blogget om at noen hadde forgiftet hønene mine, ikke er det jeg som skal drive store firmaer men ikke kan verken skrive lese eller regne........, så, du ser visst ikke hvor ille det er med deg selv.......les din egen blogg du, du kan jo begynne med overskriften din, se om det mangler et ord eller et punktum her og der........

Ikke er det jeg som heter Thomas som skriver under navnet sitt så hetsen hans står der i tusenvis av år....så, nei, jeg ser ikke det du sier du ser, du får slite med deg selv blogg"forfatter" kanskje slutte med steinkastingen når du sitter i glasshuset.. ha en glitrende kveld da,

hm: Søk hjelp;) http://www.123levert.no/sok?s=Pretty+smooth , til info har jeg diagnose bipolar 2 og emosjonelle personlighetsforstyrrelser. At det mangler punktum er ikke så viktig for meg for å være helt ærlig. Å hele poenget med bloggen, ja, det er at jeg deler. En ting er sikkert, har aldri løyet om noe å kommer aldri til å gjøre det heller. Er ikke den typen. Men jeg mener det. Du er nødt til å ta tak i deg selv og søke hjelp, for slik oppførsel er ikke aksptabel. Du oppfører deg som et sinna barn. Lykke til

Du: Hm - Vet du jeg har papir på at jeg ikke er helt god jeg,hehe,helt ærlig er jeg psykratisk pasient.

Med min erfaring må jeg si at jeg tror ikke det er bra for deg å fortsette lese denne bloggen, det virker som du ikke finner noe glede i det du leser, og da forstår ikke jeg hvorfor du skal plage deg selv å lese noe som gjør det så opprørt. Det er jo ikke lesetvang i Norge, du velger jo selv. Det virker som du å jeg er i samme båt, vi trenger begge hjelp, det som skiller meg og deg, er at jeg for 3 år siden innså at jeg trengte hjelp, det virker ikke slik som du har innsett det selv, men jeg tror verden rundt deg har sett at du trenger hjelp. Lykke til.

Fine tanker om å ta et valg om at tingene (du kaller det konsekvensene) ikke skal kontrollere deg Maria. Det er jo det som skjer om hele den indre verdien skal basere seg på ytre faktorer. Samtidig kan vi lære av hverandre; jeg kan f.eks. bli flinkere til å ha faste treningsøkter i uken, og da er bloggen din en fin motivasjon. Hva kan du lære Maria, av meg? ;) Jo, du kan korrigere for skrivefeil! Det norske språket er egentlig veldig fint, likefrem og ryddig. Ønsker deg alt godt Maria! Klem fra Nathalie

Nathalie: Takk, hyggelig at du blir motivert;) Jo, jeg burde sikkert tatt et kurs, men har ikke tid, å fokuset mitt ligger ikke der. Takk for tilbakemelding , ha en flott dag. Maria

jeg er egentlig ening med den "hm" i kommentarfeltet, når man både blogger og kommenterer, så må man forvente å få svar på tiltale, og det er jo helt klart at den personen har et godt poeng, når den blir møtt med hersketeknikker fra bloggeren, og psykiatribeskyldninger fra en Thomas som tydeligvis iallefall har lært seg å ikke skrive under fullt navn når han spyr beskyldninger om psykiatri.....så, det er pussig å se hvordan bokstaver på en skjerm får det til å koke i mennesker, så, en null til hm :)

Anonym: Samme person? Uff. Det er ikke konstruktiv kritikk vedkommende kommer med. Jeg bedriver ikke hersketeknikk fordi jeg ser at en person trenger hjelp. Beste mening fra min side;)

Du ser som alltid fantastisk ut Maria.

Golddiggermannen din ser dog ut som en underernært IS-kriger.

Petter H: Det var ikke pent sakt om mannen min. Hvorfor slenger du en slik kommentar? Mener du at ingen kan elske meg selv om jeg har penger? Golddigger er det siste Edvard er.

Tenk det a, når "folk" påstår de aldri juger, så juger de allerde der....tenk at det er mulig, når du fikk de pengene, måtte du bytte de mot iqpoeng da eller? Tenk å påstå man aldri lyver, allerede der så gikk du i din egen felle, sånt er det forsket på, et menneske lyver i snitt ti ganger pr dag, da oftest i telefonen, slik som dette "jeg kommer om 10 min så vet alle at det drøyer både 20 og 30 minutter.....Sjarmerende med folk som sier de aldri lyver, sånne er ikke til å stole på, du eier ikke troverdighet, og nå flexet du på bloggen din at du er bipolar, hvordan er forholdet ditt til penger Maria Høilie, det er sløsesløsesløse, typisk bipolare, og du forsøker å samle penger til smotien din? Et annet ting med bipolare, de lager seg luftslott i hodet som aldri blir noe av, så, lykke til med prosjektet ditt, skal vedde alt jeg eier å har på at det blir aldri noe av for det eksisterer kun i den bipolare hjernen din

Anonym: OK;) Lykke til med sinnet ;)

Til 15.08 kl. 09.01.

Til 15.08 kl. 09.01.

Selv om du har en oppfatning om at Maria lyver om enkelte ting, og du mener at Pretty Smooth er et luftslott, så er den siste setningen din helt unødvendig (hvor du skriver i "den bipolare hjernen din"). Om folk er åpne om en lidelse eller et problem, eller holder det sjult, går ut på det samme for oss andre, du har et krystallklart ansvar med å aldri bruke det mot vedkommende. Det handler om det medansvaret vi har for andre.

Til Maria! Jeg mener ikke at du trenger et kurs i rettskrivning. Men se på ordene og bokstavene, føl litt på energien i det å la de få bli skrevet i sin rette form. I det er det god energi! Og budskapet i det du skriver kommer bedre frem!

Til slutt vil jeg gratulere deg med avtalen du har fått med å selge Pretty Smooth hos "Gutta på Haugen" (Mathallen og St. Hans Haugen om jeg forstod det riktig der hvor jeg leste det). Hvis du fortsatt selger der, så lag et innlegg om det! Jeg skal ihvertfall kjøpe noen flasker fordi jeg har lyst til å prøve, og for å støtte deg litt. Innbiller meg at jeg liker den gule;)

Til Anonym! Det anbefaler jeg at du også gjør, siden du er så opptatt av eventuelle "diagnoser". Nettopp derfor bør du støtte opp. Helt til slutt; jeg ønsker deg Anonym, Maria og Alle som leser dette innlegget en fin dag!

Hilsen Nathalie

Til 15.08 kl. 09.01.: Hei og takk for tilbakemelding. Jeg tar alt til etterretning. Ha en fin kveld.

Skriv en ny kommentar