hits

Jeg har aldri følt meg bra nok!

Hei kjære lesere.

VGHelg.
Portrett med Maria Høili.
Foto: LINE MØLLER, VG

Når er bra nok, bra nok?

Noen går for det eksterne når de setter linjen bra nok, med 2 streker under. Mange sammenligner seg for å finne fasiten. Vi har alle ulike idealer, Preferanser. Dette henger med miljø og kultur. Noen har lave krav, mens andre har høye. Noen er internt refererte og ser kun etter indre krav, jeg er vel litt her, under sistnevnte. 

Jeg har en utfordring på denne biten. Jeg føler meg aldri bra nok. Jeg ønsker hele tiden og bli endra bedre. Dette sliter meg ut på mange områder. Jeg kan vel ikke si at jeg ikke sammenligner meg med andre, for jeg finner jo også mine egne forbilder, slik som mange andre. Men det viktigste er mine egne krav til meg selv. Her er jeg en idiot.... Man kan kalle det for perfeksjonisme. Klart at man blir påvirket av ytre faktorer i tillegg til, men det er ikke dette som styrer min perfeksjonisme. Det er det at jeg hele tiden streber etter 1 plass. Jeg skal liksom klore meg opp på den pallen og være nr 1. Ikke vet jeg hvorfor, selv om jeg mange ganger har prøvd å finne svaret. Det iboer bare en sånn jævla konkuransefokusert selvopptatt vinner i meg. 

For meg, henger ikke alltid hode og kropp sammen. Jeg er på et sted i det mentale, mens fysisk kan jeg være på en helt annen planet. Presset på meg selv kan gjøre meg syk til tider. Ikke bare sliter jeg ut hode, men kroppen får seg en real gjennomgang den også. Gul og blå, men er jeg ikke i mål, så gjennomfører jeg likevel, uavhengig av å lytte til meg selv. 

Jeg kan skremme liv av meg selv til tider. Undres over hvor mye jeg egentlig tåler? Hvorfor kan jeg bare ikke akseptere at ok kan være greit det også? Alt trenger ikke være perfekt. Nå tenker sikkert mange at dette har med selvfølelse og gjøre, eller at jeg skal bevise noe. Den eneste jeg skal bevise noe for er meg selv, selvopptatt som jeg er på målsettinger. 

VGHelg.
Portrett med Maria Høili.
Foto: LINE MØLLER, VG

All in eller all out. Det er klart, med årene så blir man klokere. Jeg utsetter meg ikke lenger for tinge jeg vet jeg ikke kan vinne. Da lar jeg heller være. Men når jeg har troen på at jeg kan mestre det, eller bli den beste, så legger jeg fra meg alt av sunn fornuft og går inn med all den styrke og kunnskap jeg besitter. 

Hvor finner man roen? I seg selv, de svarene har jeg. Jeg klarer bare ikke å praktisere fasiten. Dette irriterer meg grenseløst. Fordi det igjen betyr at jeg ikke mestrer. 

Jeg har et mål nå og det er full aksept av u-perfeksjon. 

Maria 

24 kommentarer

I denne tiden med kriser og terrorisme tenker du bare

på deg selv ?? Kan du ikke for en gangs skyld skrive

om noen andre enn deg selv ? SÅ interessant er du da

ikke. Kjedelig blogg uten innhold.

Enig med Annemor. Selvsentrert og navlebeskuende.

Tragisk.

Ring kontofonen så orker du sikkert en uke til!

Er det mulig?? Skal virkelig du lære oss "vanlige" mennesker om hva som er viktig her i livet?? Om at det er det samme hvordan man ser ut og hvor mye penger man har???

Har lest noen av innleggene dine før også, og du bærer sterkt preg av å leve i din egen boble uten sidesyn! Helt på jordet!!

Skjønner at du er arving, for med din kapasitet så gjør man aldri i livet en milliard! Slutt og skriv, få deg en normal jobb og land beina på bakken. Så kanskje en dag kan du klare å lire ut av deg noe fornuftig, og ikke oppgulp om hvor "fælt" du har det med ræva full av penger, og en kropp mange er villige til å dø for! Get real bitc... your way out!!

Er viktig å snakke om dette. Og tenke over ting med seg selv. Burde kanskje få dere til å tenke innover dere selv.

Men dere velger heller å dømme og tenke penger. Ikke hennes feil at dere føler penger er lykke og at dere ikke har selv innsikt.

Jeg kan forstå at du ikke føler deg bra nok. Men hjelper det deg å føle deg bedre ved å kritisere andre slik at DE ikke føler seg bra nok?

Maria, du er så snar å kritisere andre, men du tåler så inderlig dårlig kritikk selv og kaller det misunnelse og mye annet.

Mye kan heles ved at du hopper ut av dette "jeg"et ditt og heller fokuserer utover. Bloggen din er ikke mer enn en gedigen kjærlighetserklæring til deg selv.

Jeg blir litt matt av dere som praktiserer janteloven her. Det er helt valgfritt å lese og det at dere velger å lese og samtidig kritisere alt hun skriver er jo egentlig bare et tegn på at DERE bør finne bedre ting å bruke tiden deres på. At Maria har penger har virkelig ingenting med saken å gjøre! Alle mennesker har sine problemer uavhengig av status, etnisitet eller religion. Denne bloggen handler blandt annet om refleksjon og det er jo akkurat det hun gjør her!

Må si meg enig det er SYKT mye svada som blir postet ut, fremmedord i hytt og pine men uten mening eller substans. Må være slitsomt og være på konstant jag etter oppmerksomhet og "selvrealisering"

Har du ikke? stakkars bittelille deg, dakar lille ynkelige selvutnevnte offer........noe så forferdelig...

zzz

Likte faktisk dette innlegget( for en gangs skyld), det var ærlig og sikkert ikke en uriktig refleksjon.

Fått hjelp på veien av en psykiater ?

Tenker diagnosen tilslutt ender på : Bipolar, samt EUPF, type : impulsiv personlighetsforstyrrelse.

Hilsen en som alltid vil deg godt.

Tror kanskje de fleste mennesker har et snev av det samme, at de ikke føler seg bra nok. En del suksessfulle mennesker kan være blant dem som lider mest av dette, fordi følelsen har vært en motivator for dem. Målet om å være bra nok driver dem til ekstreme prestasjoner. Men de når aldri frem til dette målet. Etter suksess og prestasjoner sitter de igjen med like mye tomhet som før, og søker stadig nye prestasjoner for å fylle tomrommet. Det er en evig runddans, som ikke tar slutt før de innser at målet ikke ligger der de søker det.

Du har rett i at svaret på det du søker ligger i deg selv. Det er et utilfredsstilt savn du har, som du søker å fylle med ytre prestasjoner. Det er opp til deg å finne ut hva dette savnet består i. Sannsynligheten er stor for at det har med relasjoner og kjærlighet å gjøre, gjerne i tidlig barndom.

Hva kommer det av at du kan gjøre folk til latter, ved å kalle en formfull kvinne, feit? At du kaller oss svake og ikke egnet til å bli avfotografert. At du ikke kan forfra slike som oss.

Så sitter du der å synes synd på deg selv nå, uten å huske hvordan du slamret med dørene for en stund siden.

Det at du har psykiske lidelser, er ikke grunn god nok til å spille slik du gjør. Offer den ene uka, og dronning den neste.

Synes likevel at de litt ydmyke sidene du har vist de siste ukene, er bedre enn de andre sidene dine.

Et råd: prøv å gå ut over deg og ditt, og prøv å skriv om en hendelse eller opplevelse du er med på. Skriv noe om noen andre som har påvirket deg på godt eller vondt. Uten å nevne navn, kan du sikkert lage noen fine historier ut av det. Da blir bloggen din noe annet enn det samme hele tiden. Alt godt!

Kom til meg så skal du få trøst jenta mi ;)

Nei! kom heller til meg, så skal jeg trøste deg både gul og blå ;)

Huff her er det mange stygge kommentarer lurer virkelig på hvor tøffe dere er når dere ikke sitter bak tastaturet ;) håper også dere som har barn som skriver slikt ikke prater slik om andre mennesker når barn er til stede.

Maria h tvinger ingen å lese denne bloggen,så hvis dere synes hun skriver så mye dumt osv

Da har jeg et tips..... Stikk !!!!!!! Les en annen blogg

Og jeg ville aldri i verden lagt ut så mange lettkledde bilder av meg selv hvis det fantes den minste mulighet overhodet for at mine søte små skulle kunne se dem. Maria legger opp til mange diskusjoner og kritikker HELT av seg selv.

Så innlegget ditt på fb.

Har fått med deg blant annet disse hundene som kokes levende i en spesiell festival i kina(?)? Griser som kastereres uten bedøvelse? Osv

Håper samtidig som du slutter spise kjøtt slutter kjøpe skinnsko, skinnjakker, skinnvesker og annet skinntilbehør. Dyret må liksom dø da også for at du skal få det.

Maria blottstiller seg selv både via bilder og tekst. At folk protesterer og stiller spørsmål knyttet til dette må hun og hennes tilhengere tåle. Hun benytter seg av ytringsfriheten, lesere som er uenige med henne gjør det samme. Hennes tilhengere er snare til å trekke "Jantelovkortet og misunnelseskortet", hallo; slutt med det! Det er lettvinte, tåpelige argumenter. Det er lov og kritisere et innleggs form og innhold uten å bli beskyldt for det ene og det andre. Det er Marias påstander, dårlig argumentasjon og tematikk som er utgangspunkt for diskusjon, ikke hennes penger. Fordi man er kritisk til mange av valgene hennes er dette ikke uttrykk for mobbing, krenking og ønske om å såre ei heller jantelov. Husk man kan være fattige på mye i livet selv om man har penger i banken!

Jeg kjenner følelsen! Utrolig bra skrevet :)

Veldig godt skrevet 19.31. Jeg har støttet Maria, men er like ærlig når det er ting jeg reagerer på.

Fint med en post om trening, Maria.

Det er så mye mindre som skal til enn hva folk tror.

Alle burde løfte tunge vekter, og få større muskler så kan de spise det aller meste de føler for, med måtehold.

Alle menn burde trene vekter. Gir bedre holdning og helse. Men de aller fleste tror jo

at de er så naturlig sterke, eller "senesterke" som de kaller seg.

Ha en fin dag, Maria!

knall bra blogg. Det eneste som er kjipt er å lese kommentarene , at det finnes så mange lavpanna folk som er så fulle av misunnelse hadde jeg aldri trodd. Dere går tydeligvis på Nav heile gjengen. Når dere i tillegg tar dere friheten til og helt ut av det blå stille diagnoser på folk, bør dere søke hjelp selv, vist dere ikke allerede er innlagt . Maken til frekkhet sier jeg bare

Men, kjaere deg, det er jo derfor du er saa bra :) Hvis vi alle gikk rundt og folte oss saa jaevla perfekt hele tiden hadde det vel akkurat ikke vaert saa mye annet enn middelmaadighet i verden. Staa paa!

Skriv en ny kommentar