hits

Kynismen må oppheve!

Hei kjærer lesere.

Jeg våknet i dag fra en merkelig drøm. Den bet seg fast i  mitt sinn. Det handler om, som jeg så ofte skriker, den overflate vi lever i. Den handlet om sykdom og angsten av å være ekte. Følelsen av at man ikke blir tatt på alvor uten å ha den perfekte fasade. Jeg er ikke perfekt. Langt derifra. 

Jeg skrev ned mine følelser som en etterfølge:

We get wounds every day, some of them is only a tear, while others needs a stitch or 10. Some are wounds we choose to get, while others are caused by external conditions. We expose ourselves all the time, this is part of living, of our existence. When one heals, it comes a new one. Sometimes there are many at once. This is nature's time. In some cases the wounds of marks or scars, they never disappears. But they have healed. Although the sight of it is reminder of the cause. The reason that made you get this specific wound. We can choose to live safely, then the likelihood is less for wounds, we can choose to isolate ourselves, so that we do not get wouds on thesurface. But closing off this way only leads to something worse. A sore on the inside, a longing and emptiness. This wound will only be nurtured and grow if you expose yourself to external wounds. Tears on the surface can easily be nursed, they will never disappear completely, but they will be almost invisible if you nurse them. The wound you carry inside, however, needs love to heal.


 

Kjærligheten er det største av alt, sårbarheten, ektheten og ærligheten. Den tro jeg lever i av våre energilag.

Det er mange som i dag tror at kynisme krever mot. Egentlig er kynismen toppen av feighet. Det er uskyld og åpenhjertighet som krever mot-uansett hvor ofte vi blir såret som følge av den.( Erica Jong)

Vi er blitt feige, har vi ikke? Vi er for redde for å møte oss selv i døra, med alle våre feil, mangler ,våre selvmotsigelser og vår u perfeksjon. Er du like sliten som meg? 

Jeg er uten filter. Du kan jo tolke dette som en metafor om du vil. For meg er ikke det eksterne viktigst. Man må jobbe for seg selv, sin familie og sine nære og kjære. Etter dette om du har mer å gi, kan du heve hodet og hjelpe utover. Samfunnet for meg er viktig. Mennesker er viktig, rettferdighet og muligheter er viktig. Hva jeg har å tilby utover blir en bivirkning av energien jeg får inn fra det eksterne. Viljen vil vokse eller kveles. Gjennom isolasjon har jeg brukt kynisme. Selvsentrert, selvfokusert, dette er arrene. Lærdommen er så verdifull. 

Kynismen må oppheve!

Maria 

 

 

18 kommentarer

Opphøre... Du mener at kynismen må opphøre. Eventuelt oppheves, men det høres litt rart ut.

Herregud, du må jo være verdensmester i tomt svada. At Nettavisen fronter en så åpenbart enkel sjel sin blogg er for meg en gåte.

Lykke til i LA - slikt overfladisk pjatt passer vel bedre der.

" For meg er ikke det eksterne viktigst.."

Det er vel derfor du selger gården din til 38 millioner i Lier davel, med kong Ludvig den 14 soverom, og alskens uviktige eksterne luksusfasiliteter? Det er vel også derfor du starter ny business i LA?

Vær så snill og spar oss for hykleriet...

Mine følelser kommer på norsk og gir utslag i energier i menneskeskapte lovers fortapelse i endring, der en tillit(arbeidsgiver) har ført meg bak lyset i norsk medmenneskelighet i en menneskeskapt lov,altså en energiskapt tillit som alle mennesker skal lyde,i mitt tilfelle så er det en arbeidsgiver som sitter og nyter arrogansen i kynisk prestige i mot meg med sine overformyndete disipler i firmaets interne kyninske lover som nå ender til rettergang,men når det også der i rettergang er klient er dette helt umulig å få til(rettferdigheten),altså en arbeidsgivers lover og lederens intellekt er i en krigsstilstand der arrogansen (galskapens arroganse) ikke skal tape ser det ut til,jeg har nå brakt dette opp til kongens og statsministerens nøytrale plattform,men vet du de er overformyndet av uvitende sekretærer som ikke kan en ordlyd rett ,de siler mail henvendelser og budskapet kommer ikke frem,men når en så ringer hoffet for å høre om budskapet er kommet frem så er det det svarer de,man bedyrer at alle mailhenvendelser er viktig post og må frem til den nøytrale konge,da svarer de,det mangler frimerke skjønner du,men makten i denne arbeidsgiver brukes også ut i en åpen kainkjeveita verden i endring der også den blir brukt i mot meg,

Altså er løsningen for å nå den nøytrale konge et frimerke skjønner du,med en forskjønnede skrevet foforhandling om hva budskapet inneholder,altså en mental forberedelse på hva som ligger på mailen,jegg har heller ikke drømt på norsk,det er ingen som vet språket på drømme området i hjernen vår,men hvis din kommer på engelsk så burde du begynne å skille rett og galt mener jeg,her er det noe som truer vår sanhet og formidler noe igjennom noens tillit,kynismen kan også slå begge veger hvis du forstår,altså til en forståelse i kynisme,her må en ha inn begrunnelse og forståelse,medmenneskelighet og rettferd,altså for å nå den lov en konge har gitt oss,man kan ikke glemme de norske lover som er en grunnpilar og som også er i endring,jippi vi er snart kvitt eøs model stempelet,det står på førerkortet vårt også men ikke i passet,vi får se hvor dette ender,sikkert i forrståelse i nøytralitet eller noe,

Hjelp er et utrykk jeg vil bruke,jeg skriver her at jeg roper om hjelp et nødskrik om hjelp til å drepe arrogansen i dette firma som heter securitas,de sitter i urtegata og tror det skal være sånn,håper hele verdens kynisme kan hjelpe meg til å drepe den interne dritt lov i direktøren som driver en virkelighets flukt i min fortapelse,gi deg direktør,du mister snart en lov,da er du taperen,gi meg en erstatning for dine grunnløse handlingermverden venter på deg,min pine kan også bli din seier i fortapelse,du leser mailer og svarer ikke,skjerp dere der ute,kynismen må leve,også i kåthet i alle former,den kan ingen styre,kun ens styrke og autoritet og samhørighet i foreksempel kjærlighet,studer hva ordene fy faen betyr,det står faktisk i wikipedia,da kan alle forstå hva flott land en har fått lov til å vokse opp i.la oss håpe at vi ikke får opleve banord i verden,for det står det om i bibelen.

Dag Morten Nielsen

Dag Morten Nielsen

Drømmer kan ikke realiseres ut i livet uten en fornuftens tilpasning til lovverk,man kan ikke påvirke mennesker til å tro på at din drøm er den rette,man må ha en lov,ellers blir jo verden full av fantasier og drømmer,fantasien har jo fått lide i verden før(spesielt i kåthet),la ikke alle drømmer knuses i verden,det er viktige de også i fornuften i unikheten til de som opplever den,hvert enkelt menneske kan realisere en ide i fra en drøm og legge den frem til verden etter å ha tilpasset den for presentasjon,fornuftens lov,ellers blir det galskap,som kynismen dreper uten en lov en gang,fantasien har drept mange i autoritet i kåtheten men det er fordi fantasien ikke har noen lov,den må altså også tilpasses livets lov og få en autoritet i så fall,ellers så forstår ikke drømmeverden eller fantasiverden utrykk i loven,det er hvert enkelt menneske sin intelektuelle avgjørelse for å få fantasiene realisert i enten kynisme eller fornuft,autoritet,oppfattningen i medmenneskelighet blir jo enten fortapelsen eller gaven og suksessen

Hipp hurra jeg fikk inn et innlegg uten en gang et pseudonym over her en plass

Hei Maria,

Kudos for at du er så åpen, deler så mye av deg selv, det er det ikke mange som tør. Veldig underholdende blogg, takk for at du deler.

Klem

Hei,

Det som forundrer meg mest er disse stygge kommentarene om en familie som vil starte på nytt.opparbeide en bedrift i et annet land- da er selge og kjøpe ny bolig er en selvfølge når man flytter. Uavhengig av pris, det er mye misunnelse i vårt gode land.

ikke alle har mulighet til å følge drømmen, kan vi ikke heller følge med på de som klarer det. heie de frem og være glad på deres vegne. Der er tøft å flytte til et annet land, uten at familie eller venner er rundt seg.

Etablere et nytt liv og en bedrift, det står det respekt av!!

Artig å tenke på at du nå blir en innvandrerkvinne og lykkejeger.....

Tar du med dine barn ut av landet uten tillatelse fra far blir du anmeldt for "bortføring av egne barn"

Du generaliserer helt enormt Maria, og du bør vurdere å ta noe mere utdannelse innenfor det som har med mennesker å gjøre, rett og slett for at du skal lære deg forskjell på "deg og meg". "Vi" - formen om personlige ting er ikke altid helt nødvendig. Du skriver at du er uten filter, men du har endret ansiktet ditt fra det du ble født med (VG-helg) til noe du synes er mere "hot". Dette er også deg Maria, med filter. Jeg er "uretusjert" , jeg kan love deg at det er deilig! Er du fri i sjelen trenger du ikke dynge på med jeg-jeg-jeg. Det er frihet Maria!

Du 16:51 12.juni

Du 16:51 12.juni

Regner med du bare spøker :) Hadde vi enda fått inn slike innvandrere her du! Som ikke bare kan lese og skrive, men i tillegg kjøper bolig for EGNE penger og klarer seg utmerket selv. Ingen som kommer inn i USA uten å kunne vise til at de kan forsørge seg selv. Hos oss et det dessverre motsatt, her kan alle verdens late analfabeter komme, og vi før på de og hele storfamilien deres resten av livet. Men flyktningeloven står heldigvis for fall, håpet er at vi snart kan hjelpe folk som virkelig trenger beskyttelse og ikke bare lykkejegerne som suger kassa tom.

Michel Edouard

Michel Edouard

Helt klart at kynisme er noe vi ikke trenger, og jeg synes dine delinger har rot i virkeligheten Maria. Det jeg reagerer på, er formuleringen mange av kommentarene du får, blir gitt i - det er arroganse, med tegn til mobbing. Kynismen stråler her i sin glans av ulike meninger. Det er ikke greit. Jeg jobber i Stiftelsen Retretten. Vi jobber med psykisk helse, avhengighet, rus- og kriminalitet - vi snakker ikke sånn til hverandre. Hadde vi gjort det, hadde det blitt mer enn oppvask. Blogging og sosiale medier er nytt for meg, vi hadde ikke det der jeg var - men det virker som om mange ikke har noe annet å gjøre enn å være ufin mot deg som person, Maria - og det synes jeg er feigt. Tusen takk for at du er modig på andres vegne, også!

Folk er forskjellige, og det er lite kynisme å spore fra leserne på bloggen. Maria får mye ros og støtte! Men siden denne bloggen markedsføres som åpen og fordomsfri, må leserne noen ganger få si seg uenige i det Maria skriver om.

Jeg er nok uenig med Michel at ærlighet bare er ros og støtte. Noen som kanskje er litt nøkterne liker ikke bloggen. Skal hun først skrive om "uten filter", så bør det også handle om hvilken fasde man fronter utad. Vi har alle ulike filtre, noen har mye og andre lite eller ingenting.

Enig med deg👍👍

Jeg er også enig med deg.

Men jeg sitter dessverre igjen med den følelsen at det er kynismen slik DU føler og kjenner på den du primært vil ha bort. Du er fremdeles kynisk blant annet overfor overvektige.

Så hva med å begynne med deg selv og strekke ut en hånd for å hjelpe istedet for å være kynisk og ironisk?

Det virker på meg som at du vil at alle vi andre skal omfavne DIN verden og måten å se den på som det eneste riktige, men slik er det ikke.

Jeg kan også være uten filter, tørre si det jeg vil si, men jeg gjør det ikke. For det er noe som heter medmennesker.... Har du hørt om dem?

Det er folk man på en måte får kontakt med; enten personlig eller tilfeldig.

Hvis jeg skal lire ut av meg alt det jeg virkelig ønsker å si ville mange fått hakeslepp. Andre igjen ville kanskje applaudert. Men EN ting kan jeg si; du ville IKKE blitt begunstiget på noe positivt vis for makan til mer selvopptatt person skal man lete lenge etter... Dette var filter light...

Til

Til "Filter light" , 13.06, 23.34.

Maria fremstår som svært selvopptatt, og hun har et ganske enkelt syn på fedme, det er jeg enig i. Samtidig får hun tilbakemeldinger hvor folk kritiserer hennes person, på samme måte som hun kritiserer plus-size modeller.

Det er en del frem og tilbake på denne bloggen - fra at Maria er irritert til at leserne er irritert. Jeg er usikker på om Maria selv er klar over sin egen mission med bloggen. Jeg tror ihvertfall at en del lesere ikke ønsker seg like mye penger etter å ha lest en del av innleggene.

Det er også liten takknemmlighet å spore, både til faren, og til enkelte av leserne som helt klart hadde fortjent et lite takk. Denne bloggen speiler i aller høyeste grad et liv hvor forbruk står i fokus. Derfor faller denne uheldig ut blant "gamle penger".

Men dette er Maria, og det er viktig å respektere hennes valg og hennes liv. Ellers til deg til slutt - det er flott at de med former tør å stå frem i offentligheten!

Til

Til "Filter light" , 13.06, 23.34.

Ellers vil jeg si at Maria har en nydelig side, og at hun er sterk og stolt. Vi kan alle være selvsentrerte i perioder, og det kan være ulike årsaker til det.

Da jeg så bildene i Vg med en Maria med sin fars overleppe, så tenkte jeg at det også er Maria, og at det man er født med er også bra nok! Du er verdt like mye å elske, men mange jenter tror ikke det og endrer utseendet sitt.

Jeg ønsker uansett Maria alt godt, og synes også at hun er flink.

Helt utrolig hvor mange stygge komentarer. Og man kan lure på disse jevneveike menneskene (nettrollene )man så gjerne kaller de. Sitter bak et tastatur og slenger dritt.Tøffe som få når de er skjulte for omverdenen. Gosh hvor svake mennesker dere er. Ikke skrevet på lenge. Ikke altid enig med Maria,men ingen fortjener og bli behandlet på den her måten. Det jeg vil tro er at det er de samme som skriver med nye navn. At du har noen som misliker deg enormt. At disse(denne) personen må ha større problemer med seg selvog tilpassning til samfunnet. Stalkkars tapere sier jeg bare. Stå på Maria og lykke til med amerika oppholdet og ditt nye liv. Klem fra Elisabeth

Skriv en ny kommentar