hits

Jeg hadde min første time hos ny psykiater i dag!

Hei kjære lesere.

Jeg hadde min første time hos ny psykiater i dag..... Den forrige var ikke utfordrerne nok. Diagnoser er alt for lett å dele ut i hytt og pine. Så nå skal jeg få en ny mening om hva som skjer i dette skrudde hue mitt. 

Ha-ha. Ja, jeg må jo være skrudd for å gi blanke i noen form for tilhørighet. Ingen overlever alene, så jeg har virkelig prøvd å anstrenge meg nå i flere år for å skape en eller annen form for et sosialt samhold. Misforstå meg rett, jeg trives i små fora, men jeg overlever liksom ikke i lengden. Ikke fordi jeg blir bedt om å gå, men fordi jeg kjeder meg ihjel. Klokken tikker og jeg må gå. Ikke er jeg god på å oppsøke det heller. Jeg gjemmer meg til stadighet når jeg ser noen kjente.

Det ser ganske grovt ut når jeg skriver det ned slik som nå. Jeg vet egentlig ikke hva jeg er. Bare at jeg er annerledes. Jeg vet mine positive og negative sider, å jeg kan, ja, overleve i hvilken som helst setting, uten å bli avslørt, men det som plager meg er at jeg anstrenger meg. Jeg tror neppe det er slik alle føler det? Om noen roser meg, så dør jeg, det er ikke bare innvendig, du ser det meget tydelig på hele det forlegne ansiktet. 

Jeg er overbevist om at det har med oppvekst å gjøre, KJÆRLIGHET, eller manko på denne substans. Sur er jeg neppe, eller ei hevngjerrig. Jeg har liksom bare akseptert at det ligger ikke for alle. At jeg ikke fortjente det. Eller det er vel min unnskyldning. Mulig jeg fikk det. Men at jeg er oversensitiv. Jeg er jo litt sånn, altoppslukende, grådig. Når jeg får noe jeg liker vil jeg bare ha mer og mer. Elsker det gode.... Hvem for egentlig nok av det gode? 

Mine barn spør: Mamma, kan vi få litt kjærlighet? De har skjønt det. At det ikke ligger som et latent behov her(hos meg), de har funnet sin strategi og det er utrolig deilig. Da kan jeg gi, i de stunder de trenger, da er jeg der. Hadde jeg bare vært like smart. 

Man skulle jo tro det var en menneskerett å være en del av, å ta en del av? Men jeg har vel bare spist hele kaka uten å dele, etter at jeg aldri fikk noen kake i mine yngre år.....Maria 

18 kommentarer

Denne tenker jeg familien din og faren din blir veldig glade for. Faren din har jobbet og slitt hele livet.

Elsker korset du har på deg, ser nydelig ut. Jeg har selv vært og sett på kors jeg kan ha rundt halsen. Fant ett i hvitt gull.

Håper det går bra med deg og at du finner en god psykiater/psykolog som passer deg. Vi burde nok alle ta oss noen timer med en sånn, du er ikke alene der tror jeg. Ha oss litt "egenpleie av sjelen". - Ha det godt !

Til anonym: Til din informasjon så er ikke du noe bra menneske. Om det finnes et snev av anstendighet i deg så ber du om unnskyldning for hva du sa ! Vi er alle selvstendige og tenkende mennesker. Er du 14 år, eller 90 ? Er faktisk ikke sikker. Du tilhører ihvertfall en verden jeg ikke kjenner..

Til du anonyme over her.

Stakkars....

Feig er du også...

Feighet er no'dritt

Jeg ser deg💚 STÅ PÅ

Hei Maria

Legg ned bloggen din og gå ut av sosiale medier, så skal du se at du kan kaste psykologen på båten. Jeg tror du får et heeeeelt annet liv. Til det bedre. Du trenger ikke jobbe du. Du er steinrik! Kjøp deg en analog telefon også!!!

Så fordi man går til psykolog/psykiater så kan man skrive hva som helst?

Det er fint at Maria går til psykiater/psykolog, men skriveriene om faren er ikke ok. Til Anbjørg og du andre her vil jeg si at jeg alltid vil forsvare den svakeste stemmen. Utover det ønsker jeg dere alle alt godt!

Bra for deg:) er ikke lett å finne en psykolog som matcher en selv, men viktig å ikke gi opp letingen :)

Maria er både flink med trening og interiør, og det er kjempefint at hun har funnet en psykiater (selv om den andre er sikkert flink nok). Samtidig er denne bloggen et uendelig viss-vass. Jeg orker rett og slett ikke mere. Når kan jeg bruke denne tiden til å lese en god bok. Og godt skal det bli!

Så kritiske dere alle er!! Det var vel ikke hennes valg å bli født inn i denne rikdommen. Og det er vel også derfor man blir som man blir. Livsstil preger barna som vokser opp i et slikt miljø. Synes hun er modig ved å fortelle hennes historie. Så kan dere kritikere bare tolke henne akkurat som dere vil. Helt utrolig ;( Skam dere!!

Svarene over sier vel sitt om hvor lavt man kan synke. Jeg blir flau over hva folk kan få seg til å skrive.

Lykke til hos ny psykiater, det tar ofte tid å opparbeide et godt forhold til psykiater. Stå på!

At man ikke har fått kjærlighet er i mine øyne ikke direkte kritikk mot foreldre og de rundt deg, sånn som noen hevder. Det er helt greit å si det. Kanskje du ikke fikk det, kanskje du ikke fikk rett kjærlighet eller kanskje du fikk det men ikke klarte å ta imot? Så nei, at man sier man ikke har fått kjærlighet er ikke ensbetydende med at det er noe galt med foreldre. Sånn er det og det er fint at du er åpen med deg selv om det og psykiater, da kan man ta tak i ting og jeg synes også det er sterkt og fint at du deler disse tankene. Mange har det sånn men tør ikke være åpen om det, og da hjelper man i alle fall ikke andre ved å holde ting skjult.

Så til dere som ikke orker å lese bloggen, hvorfor gidder dere å svare? Slutt å les og hold kjeft selv, ikke oppfordre andre til å slutte å skrive bare fordi dere heller vil lese en bok.

Jeg blir helt satt ut av de hat kommentarene. Herregud!

Lykke til og stå på Maria!

jeg hadde aldri blogget rundt hvis jeg var et psykiatritilfelle, det der vil stigmatisere deg og folk vil dømme deg for all framtid, hvor lurt er det å blogge om at man er et psyktilfelle?

Når du er fylt 60 år så står det på internett enda, Maria Høili er et psykiartritilfelle, ting du blogger om og skriver på¨nett står der til evig tid da, greit å være oppmerksomhetspsyk men det finnes mange måter å få oppmerksomhet en å utbasunere at man er psykiatrisk.....

Dette må tydeligvis læres hardt da, folk må begynne å tenke lenger fram en til gårsdagen.

Det er mange som ikke forstår at man kan slite mentalt selv om man har penger. Eneste fordelen hun har er at hun kan selv betale for en psykolog/psykiater, mens jeg som ikke har råd til det må ta til takke med en offentlig.

Det behøver ikke være noe galt med offentlige behandlere, men har hørt så mange skryte av de dem har møtt i det private markedet.

Sikkert greit å kunne komme seg bort og ha et stort og digert hus/leilighet å roe seg ned i.

Sliter selv med angst og føler meg innestengt i den lille hula mi.

God bedring og håper du får hjelpen du trenger hos din nye behandler!

Har du blitt sjekka for asperger? De er ikke så gode på empati og forståelse for andre, men de er veldig kreative. Har en bror som er asperger og han er verden beste bror! Steven Spielberg og Daryl Hannah er også aspergere så du havner ikke i dårlig selskap ☺

Armen din er retusjert til en strek!

Underarmen altså!

Å oppsøke psykiater eller psykolog er en investering i seg selv og man er ikke et 'tilfelle' slik du over (lever du på 1800-tallet?) hevder.

De av oss som ikke er lobotomert forstår at det ikke er stigmatiserende å få hjelp.

Det finnes også meget dyktige psykiatere med offentlig støtte, og å trekke konklusjonen at de som har penger får bedre hjelp er veldig naivt. Det skader også andre å komme med slike ytringer (som du over), det finnes veldig mye bra hjelp for alle og å hevde noe annet kan ta fra de som trenger det håpet.

Angst er ikke mer eller mindre alvorlig eller enkelt å takle med tanke på husets størrelse.

Jeg tror mange av de som kommenterer på bloggen din kunne trengt å oppsøke psykiater selv Maria, så synes det er flott at du skriver om dette.

Bloggen din er fin synes jeg, men fy f* så mye dritt folk skriver her. Det er jo helt latterlig, og det virker som det er voksne mennesker også. Omg..

Skriv en ny kommentar