hits

Fra 85 kg til 55 kg på 5 mnd.

Hei kjære lesere.

I dag føler jeg for å provosere litt.  

Jeg veide 85 kg da jeg fødte mitt 3 barn. Jeg fikk to tette på 1 år og la på meg en god del unødig. Gav litt F.... og tenkte at det ikke betydde noe med et par kg fra eller til. Jeg er utrolig glad for den disiplinerte siden av meg når det kommer til treningen. Jeg bestemte meg for å gjøre meg avhengig av både trening og sunn mat. Siden jeg er av den maniske typen og har lett for å bli avhengig,så jeg hadde en fordel av sykdommen min på dette stadiet. Jeg klarte å riste av meg 30 kg på 5 mnd. 

Gjennom kombinert styrke og kondisjonstrening klarte jeg å bygge muskler samtidig som jeg forbrant fett. Min fettprosent er relativ lav og jeg har ligget jevnt på mellom 8-9 % de siste 2 årene. Nøkkelen ligger i å legge om livsstilen helt. Man kan ikke tenke på at man skal slanke seg å havne tilbake i gamle spor når resultatet er nådd. Da legger man like fort på seg som man går ned i vekt. 

Kroppen fungerer slik at man må ha et jevn resultat over tid for å holde seg på den vekten man ønsker. Kroppen vil hele tiden prøve å komme seg tilbake der den følelser seg "kjent" vektmessig. Så klarer man å holde en jevn vekt over en periode på 6 mnd., kan du etterhvert spise mer for å øke forbrenningen uten at du legger på deg. Om du sulter deg ned i vekt vil kroppen gå i en slags "krisemodus" der den er på sparebluss. Noe som setter ned totalforbrenningen. 

Ellers spiste jeg 7 måltider om dagen, mest vegetarisk kost og store mengder. Jeg byttet animalsk protein med planteprotein. Resultatmessig over tid ser en kropp på Vegar kost bedre ut en animalsk. Dessuten blir man mer opplagt av planteproteiner. 

Noen gode råd til dere som skal sette i gang med sommerkroppen 2016.

 

Klem Maria 

 

 

 

 

52 kommentarer

Provoserer ikke. Det er vel mer normalt enn unormalt å gå ned i vekt i løpet av ganske kort tid etter en fødsel, især hvis man ammer. Jeg la på meg 40 kilo, gikk ned ca 50 kilo på veldig kort tid og endte opp med å bli undervektig.

Roy Narvestad

Roy Narvestad

Seriøst???

Det er vel såpass enkelt at når man er gravid så er det ikke mengden av fettinnak etc over noen få måneder som gjør at man legger på seg så mye. Ingen greier å overspise seg 20-30 kilo på så kort tid. Halloo ! Eller ? Noen som kan motsi meg ?

Jeg kan ikke mye om overvekt og ernæring, men mye av det er kun sunn fornuft. Jeg er selv nå overvektig, hvilket jeg vet kommer av at jeg har vært for stillesittende (ryggproblem, brudd) samt at jeg kan hive i meg uante mengder mat. Var iherdig maratonløper etc før jeg kom til norge, studerte sport og fitness på universitet også.

Det er ikke allid så lett å gå ned i vekt, selv om man tror man kan mye om det. Jo mer fettlager man har "opparbeidet" seg, jo lengre tid vil det ta å gå ned i vekt. Når fettlageret er borte så vil de fleste gå veldig fort ned i vekt.

Eller ? hehe (hilsen *slankerinna*)

Samme som deg over her, ble kjempe tynn etter fødsel, ned 30 kg uten å løfte en finger :P Ikke unormalt :P

Hei Maria. Du ser fantastisk ut! Og JA til mer proteiner fra planteriket! Bra for dyra, jorda og kroppen. Ser det ligger hardt arbeid bak, nå blei jeg inspirert til å bli litt mer manisk sjøl!;) Hvor lenge har du trent for å få dette til?

karianne: Tusen takk. Jeg har trent aktivt de siste 10 årene. Men hadde pauser i mine 3 graviditeter. Jeg begynte å trene etter 2 uker etter hver fødsel. Harde korte økter, oppvarming 20 min løping,roing,sykkel etterfulgt med 20 min tunge knebøy, markløft,frontbøy,snatch,thrusthers pushups og pullups :)

å ja ser det står 5 mnd, men du har kanskje trent lenger enn det? Alltid trent på en eller annen måte? Lurer på hvor lang tid en utrent trenger for å bli slik!!;)

Fantastisk jobbet ;-) utrolig inspirende å se hvor langt man kan komme med knallhardt arbeid, blod, svette, tårer og en vinnerskalle ❤️ Du bør være stolt av deg selv 🤗🤗

Har selv gått ned ifra 195 til 167,5

Du er deilig!

Sier som: Arnt du er deilig 😘 Men du er også verdens beste på grunn av den du er 😘Stor klem

Får man fjær når man trener så hardt?

Sparkle: Belønning:) Hahah:)

Hadde vært kult om du hadde laget et innlegg om hvordan du har klart dette. Jeg trener mye, og trenger et minimums og enklest mulig styrkeprogram. Og spiser ikke kjøtt og baker ikke. Men tar protein. Tips og insp hadd vært supert! 😜👍😉

Emilie: Det skal jeg gjøre. Kan legge både trening og kosthold i morgen .

Godt jobbet 🌞😁😄 Du ser uforskammet bra ut.

Hei. Du ser bra ut. Hva kan du anbefale en mor med tre svære fødsel bak seg og fått hengemage. Var det operasjon? Eller var du en av de heldige der magen trakk seg inn med en gang? Har 30 + kg å gå på.

helene: Send meg facbook navnet din så kan jeg gi deg tips:) i innboks. Maria

Dette her er bare så moro å snakke om. Jeg har alltid elsket sport osv. En naturlig del av mitt liv. Men nå har jeg blitt nokså fysisk handicappet, og kiloene har bare ramla på. Liker ikke mitt speilbilde, for å si det mildt.

Men det er så fint at noen kan inspirere andre. Det er ofte det mange trenger, og der tror jeg du Maria med ditt nydelige vesen og sinn kan bidra mye med.

Det er først meg selv, deretter meg selv, mitt selvbilde og image og til sist kommer jeg selv. God bedring.

ove: Du fikk jo litt plass til deg selv her inne du også:) Sinnatagg:)

Victoria Gjelseth Øien

Victoria Gjelseth Øien

Du ser absolutt helt fantastisk bra ut!!!

Blir helt inspirert av deg.

Jeg gikk opp 40 kilo i siste svangerskap.

Jeg har 5 kilo igjen...... Har fått veldig mye løs hud på magen etter dette. Jeg har alltid vært veldig slank, og er vandt med dette. Nå føler jeg meg som et mummi troll.

Hvordan ble huden på din mage etter svangerskapene?

Egentlig dumt spørsmål, ser jo hvor fantastisk du ser ut!

Jeg vurderer å legge meg under kniven for å få huden fjernet. Har du gjort det?

Love fra Victoria <3

Wow, så imponerende. Hva har du da spist? eks hvilke matvarer inneholder planteproteiner? Hadde vært supert å få forslag til en dagsplan som viser måltider.

Ove : Du er bare så søt når du er sur, men det er ok også..? Vi andre får bare glede oss på vår måte og være lykkelige så godt vi kan.

Hei.

Så fantastisk du er. Sta dame!

Som andre nevner over, kom gjerne med konkret treningsplan / kostholdsplan. Hilsen to svangerskap og skal gifte seg om et halvt år og om jeg klarer å bli halvparten så flott som deg så blir jeg stolt. :)

Jaaa enig i de som lurer om du kunne lagt ut litt om hva du egentlig Gjør (trener) og kanskje hva du spiser ??😂😂😂 he he ..høres sikkert teit ut ..men for ei som meg som også har lyst å snu på kosthold og begynne å passe på kroppen litt mer ,så er det utrolig vanskelig når man egentlig ikke har peil på hvordan man skal Gjøre det ... de sier ta markløft, men for meg så er det et navn jeg aldeles ikke kjenner til ..he he .. kan jo Google de forskjellige aktiviteter ..men blæh ,da er motivasjonen allerede forsvunnet !! Hadde Vært gøy om du hadde hatt lyst å skrive litt om hva du Gjør ,hvordan etc 😉😉.. et ønske fra meg værtfall ...

krokakona: Jeg har en del trenings og kostholdsinnlegg på bloggen. Men legger ut litt mer fremover;) ??

Tror ikke du vet hvordan 8-9% fett ser ut på kvinner. Du er nok nærmere 15% på bildene her.

Kristian: Det er maskinen som forteller, ikke jeg som antar ;)

Hadde malaria gikk ned 10 kilo på en uke, veldig effektiv.

Hei. Det er bra jobbet, jeg har veidd 167 kg og nærmer meg snart 130 kg, jobber for å gå ned i vekt hver dag men vet godt hvor tungt det er og hvor mye som det krever av deg så det er bra jobbet :)

Bra jobbet Maria 😃 Du har lagt ned sykt mye viljestyrke for å klare dette. Nå har vel du også vært fokusert på å ikke bare gå ned, men også å bygge kroppen din og det krever en del spesialtrening eller? Og ikke minst spesiell tilpasset kosthold til det formålet? Bare lurer jeg egentlig 😉 For min del hadde jeg ikke klart meg uten animalsk protein. Normalt sunt kosthold i riktig mengder og økt hverdagsaktivitet i kombinasjon med trening i høy intensitet flere ganger i uka, er det jeg har lært er det beste for en varig livsstilsendring 😃 Det kommer jo helt an på hva formålet er da. For meg er det jo først og fremst å få en optimal god helse, komme i bedre form og selvfølgelig gå ned i vekt 😉

Ser veldig bra ut, veltrent. :-)

Er det gøy å være rik?

Eg og har erfaring med det du seie. Ingen fokus på slanking bare sunn mat og trening og ofte måltider. Plantekost har eg gått på I 2 år nå og har merket stor forskjell på vekt og energi. Ete fisk da - kvar dag og da kjenner eg meg gladere også. (gode fettsyrer I fisk) Klart man kan gå ned I vekt etter fødsel;men ete du Ikkje sunt og lar skinnet henge I mangel på trening,så ser man jo ut deretter. Dessuten så var det ikkje her snakk om å ikkje løfte ein finger Dette er da også bra for resten av familien hennes også,da fokuser på rett ernæring er viktig. Stå på-du er fantastisk. Det er viktig å passe på og være glad I seg selv og de rundt ein. Klem

Trude lutt: "Er det gøy å være rik?" Er du i det konstruktive hjørnet Trude lutt?

Jeg har aldri sett så mye unødvendig dritt som etter at jeg begynte å blogge (rent bortsett fra i skolegården for mange år siden).

Det er fascinerende at folk gidder å bruke tastaturet på den måten. Konstruktiv kritikk er en ting, men hei...

Allt är möjligt bara man har viljan och det är bara att beundra dom som har den

You go girl :D

Og kan du sende meg tips og veiledning på mail? (eller gjerne og facebook)

Å, dette var interessant og gøy å lese:-) flere sånne innlegg! Så lei av de samme "gamle" tipsene; "ofte oc variert"... vil heller høre om dine tips og tanker!

Du ser kjempe flott ut!! :-)

Dette inspirerer, takk! Det du sier om at kroppen vil tilbake til 'kjent' vekt og vegetarkost gir håp. Føler meg alltid bedre når jeg kutter ut kjøtt. Da er det bare å sette igang! Du er nokså ekstrem både i vilje og innsats, men støtter deg fullt ut og setter pris på at man får lov å leve som man vil. Fedme dreper fler enn undervekt. Å veie lite i forhold til bmi gir også et lengre liv statistisk sett. Det jeg er lei av er at tynne friske personer får kommentarer av 'bekymrede' rundt seg, som faktisk kan føre til mer psykisk belastning enn det et sunt eller ekstremt kosthold/trening gir. Da jeg var på mitt tynneste fikk jeg ofte disse tilbakemeldingene, som stigmatiserer og bare gjorde meg trist. Jeg var god nok for meg selv, og da skal andre respektere det. Synes absolutt ikke innlegget ditt provoserer, så lenge man er frisk og fornøyd selv skal ingen ta fra deg det. De som veier litt mye kan selv bestemme om de vil ned noen kilo og forandre kroppen som de vil, selvfølgelig med det i bakhodet at man har ansvar for sin egen helse. Alle må ta ansvar for seg selv først, før man uttaler seg om hva som er sykt eller naturlig for andre. Er man trygg på seg selv har det alt å si, uansett utseende, vekt og trening. :)

Først må jeg gratulere med et flott resultat.Men jeg må også henge meg på han som kommenterte fettprosenten.Hos damer tilsvarer 10-14 % ekstremt tynn,under 10 % faretruende lavt,dvs at det er fare for skade på indre organ og andre kroppsdeler.Ifølge bildene ser du ikke til å være i faresonen,syns du ser sterk og sunn ut.Så her har nok scanneren din lurt deg litt.Har selv en slik som kostet rundt 4 K,men ser at den varierer en del fra dag til dag,og ved ulikt væskeinntak.

Sunny: Jeg tester meg jevnt. Så det er nok sant som sies. Jeg har ikke særlig anlegg for fett på rumpe og lår som fleste damer, så derfor så har jeg alltid ligget lavt i %. Men det spiller i å for seg ingen rolle så lenge man er fornøyd.

Man får økt blodvolum og økt andel muskelfibre av å være gravid. Dette varer i inntill 6 mnd etter fødsel. Derfor er det lettere å komme tilbake relativt fort, om man har mulighet og ønske om å trene. Sef er det en fordel m et sunt kosthold. Fullammer man, forbrenner man 500 ekstra kalorier per dag der. Det er uansett godt jobba å komme i gang 2 uker etter fødsel!

Jeg er en mann og klikket innom p.g.a bilde av en pen kropp og jente. Jeg blir lurt i fella hver gang :)

Du e seriøst mitt forbilde. for en viljestyrke! Det beundrer jeg. du ser smashing ut <3

Jeg sliter mye med vekten, jeg gikk ned 30 kg i løpet av to år etter fødsel. Nå er jeg gått opp 17kg etter åtte mnd som samboer.. såkalte kjæreste kilo.. Mitt store ønske er å komme ned like mye som du oppnådde. for jeg står fast på 85kg.. Hvaordan kan jeg spørre på en finest mulig måte? hehhe hadde du villet hjelpe meg?

dersom du leser innlegget mitt på bloggen min "Vil du hjelpe meg å nå mitt mål?" står det mer utfyllende hva som er skjedd og hva jeg sliter med. Hadde blitt så glad for svar <3

Er det ikkje fryktelig usunt å gå i underskudd på 1400kcal/dagen i 5 måneder? å miste 200 gram masse/fett om dagen altså

Fikk boner av å se på deg:))

Skriv en ny kommentar