hits

Hvor har det blitt av grensene mellom prostitusjon og tilfeldig sex?

Menings journalisten:

 Du ser de overalt, de popper opp som toppvalg på Google, uavhengig av hva du søker på . De kommer i mail innboksen, "Jeg vil gjerne bli kjent med deg etter at jeg så din profil på Facebook" Med beskrivelser av seg selv på både Norsk og Engelsk. De kommer som snakkebobler nedover høyresiden på PC-en når du er på bookingsider og skal søke fly og hotell. De er som virus, popper opp som snikreklame, egler seg innpå og følger deg som lim nedover siden, du blir ikke kvitt de så lett. I forsøk på å krysser de ut, så kommer du i fare for å bli sendt rett inn på hjemmesiden.

Jeg snakker om kjøp og salg av sex kamuflert bak dating. Noen driver  egen blogg og instagramprofil som selger kamuflert sex. I mange tilfeller lokker de med: Vil du ha en date med meg? Hvor har det blitt av grensene mellom prostitusjon og tilfeldig sex?

Det er klart at markedet er der:

Mange synes sikkert det er både tilfredsstillende og har behov for one-night stands, særlig om man er singel. Men så ser jeg at markedet for dette øker i enorm forgreining. Det er ikke slik lenger at man bare skal ha en date. Om du velger å gå på en date, eks via Tinder, så er det forventning til sex ved første møte. Helst skal man ikke gjøre noe annet, men gå rett på sak.

Jeg har snakket med flere som føler seg brukt og utnyttet etter dater gjennom Datingsiden Tinder.

Jeg snakket med en mann og en kvinne som beskriver opplevelsene slik:

"Vi hadde avtalt middag hjemme hos henne, når jeg kom dit spurte hun om vi skulle gå rett til soverommet, jeg synes det hele ble meget ubehagelig og dro"

"Vi stod å kysset, så satte han seg ned å runket i sofaen min, for å få den opp, så spurte han meg om jeg hadde babyolje? Jeg syne det hele var skikkelig ekkelt og grisete"

Damer vil nå helst også ha betalt etter One night stands, dele kostnader på ettervirkninger, http://www.side3.no/dittsexliv/--det-er-klart-du-skal-ha-betalt-etter-ubeskyttet-sex/3423201699.html

Jeg synes da at denne utviklingen er skremmende. Det er unaturlig for kvinner med disse daglige primitive behov (Om man ikke er i fast følge) Siden kvinner er emosjonelle anlagt i forhold til nærhet. Blir konklusjonen at man enten søker bekreftelse eller vil tjene penger?

Man tenker kanskje ikke over det men det finnes også mannlig prostituerte. Jeg kom over en gammel artikkel som jeg hadde lyst til å dele med dere. Det er lite omtalt og sikkert et mye større tabu område for en mann å selge seg selv:

http://www.dagbladet.no/2010/06/14/nyheter/mannlig_prostitusjon/pro_senteret/liv_jessen/12090462/

Er det innenfor å kreve penger for tilfeldig sex?

 Hva tenker dere om denne utviklingen? Vil romantikken dø ut og kynismen sakte men sikkert overta oss og føre oss tilbake til det instinktivt primitive? 

Maria 

13 kommentarer

All sex med penger innvolvert er prostitusjon.

All sex med penger er prostitusjon og burde vel strengt tatt være tillatt i 2016?! Skal virkelig religiøse drivkrafter og radikale rødstrømper fra Ottar styre folks sexliv?

Heksejakten på sex kjøperne får ta æren for at grensene viskes ut, da mange ser seg nødt til å kamuflere handel med sex.

Det er viktig å ha klart for seg at prostitusjon innebærer at noen bestemte forutsetninger må være tilstede. Om vi ser på lovverket, så definerer straffeloven prostitusjon som "at en person mottar vederlag for å ha seksuell omgang eller foreta seksuell handling med en annen eller for å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv". Som en ser av denne definisjonen, er det flere kriterier som må være oppfylt for at noe skal være prostitusjon, i juridisk forstand.

For det første, så må det være mulig å identifisere en tilbyder og en kjøper. Møter mellom privatpersoner gjennom Tinder, eller andre datingtjenester som resulterer i sex, vil således i de fleste tilfeller ikke falle inn under definisjonen av prostitusjon. Dette blir et spørsmål om seksualmoral mer enn en diskusjon om prostitusjon. Annerledes blir det selvfølgelig om Tinder, eller andre applikasjoner, brukes av personer hvis intensjon er å selge sex.

For det andre, så det må være slik at personen som tilbyr sex mottar en form for vederlag. Flyktige seksuelle relasjoner iscenesatt gjennom Tinder eller andre applikasjoner, er således ikke å regne som prostitusjon med mindre det ytes en form for gjenytelse. Den interessante diskusjonen er her om hva som kan anses som vederlag. Jeg vil anta at delbetaling for angrepille eller abort ikke vil defineres som vederlag. Mer interessant er det om menn som møter kvinner gjennom Tinder, eller andre applikasjoner, generelt betaler for mat, drikke eller, for den slags skyld, kinobilletter, i gjenytelse for sex. Personlig tror jeg de fleste vil mene at dette ikke prostitusjon, men et utslag av en seksuell liberalisering.

Siden du har nå sunket så lavt at du redigerar blogginnlegget ditt i ettertid.(Noe jeg virkelig aldri hadde trodd om deg)

Er det jo på tide å spørre,hvilke beviser har du for at ninja selger sex???

Pga går utifra du sitter med solide fakta når du redigerar bor ting som det passer?

Om hu hadde solgt sex måtte hu jo vert den mest profilerte horen på nett.Me de formene der,ville det vert kø lang over grensen.

Sist jeg sjekket,er det fult lov og selge naken bilder av seg selv.Og det er ganske langt unna prostitusjon.Tror ei heller hu har datet noen i kommentar feltet.Det kalles clickbait.

De fleste untagen et og annet netroll og sjalu dame.Tar nok bloggen med god stor dose ironi.

Om ikke er det kanskje på tide å logge av nettet

phantomblue: Hei, beklager det. jeg fikk pes om personvern . Derfor slettet jeg bilder og navn du hadde i kommentar.

Prostitusjon er en helt naturlig ting, som også skjer i dyrelivet. Dsv. når det er ulovelig så kan de svake missbrukes, men prostitusjon kan bli noe vakkert i fremtiden.

Betaling etter sex er prostitusjon. Det går an å ha en one night stand uten å ta betalt, men om man tar betalt er det ikke lengre en one night stand, da er det prostitusjon.

Synes også det er en tanke generaliserende å pålegge single kvinner behov om nærhet? Selv er jeg i fast forhold, men kjenner mange jenter som ikke ønsker kjæreste, og ønsker tilfeldig sex titt og ofte. At kvinner har lyst på sex er ikke et unaturlig behov, uansett om de vil ha sex med kjæreste eller fremmede. Å si noe annet blir for meg et gigantisk steg i feil retning for likestillingskampen. Samme om kvinner vil ligge med ti ukjente, eller ha fast følge. Alt må være lov uten å bli dømt eller kalt for unaturlig.

Hva med blogghorer? Hva sytes du om det? Klikk for penger. Blogg heller om noe du brenner for.

"Det er unaturlig for kvinner med disse daglige primitive behov (Om man ikke er i fast følge) Siden kvinner er emosjonelle anlagt i forhold til nærhet."

Dette skrev du.

Single kvinner har også lyst på sex for nytelsens skyld.

Hvorfor sletter du hele tiden innlegg som ikke er i samsvar med det du mener? Du vil ha diskusjoner sier du, men det ser jo ut som om de alltid skal være på dine premisser?

En annen sak; google gjenkjenner det du søker mest etter. Hvis lettkledde damer med ymse tjenester dukker ofte opp hos deg er det fordi du har ofte søkt på google etter noe tilsvarende.

Jeg for min del får ofte opp tilbud på hotell samt leasing av biler.

En annen ting jeg lurer på; hvorfor bytter du ut bilder på bloggen og ikke på facebook?? Det bildet av deg i sexy undertøy sammen med din eldste sønn ligger fremdeles ute til beskuelse for alle og enhver? Tenk på sønnen din, slett det.

Fikk lyst å sett meg ned og skrive en bok, den skal hete: Men tankene dine får du aldri prakket på meg!

sex har alltid vært et "byttemiddel".

Tradisjonelt forbindes prostitusjon med noe som innebærer overføring av kontante penger. Men det finnes utallige eksempler rundt oss overalt hvor det ikke er uttalt, men likevel åpenbart at gaver i ulike former forventes og gis "i bytte" for samvær og sex. Og i prinsippet snakker vi om samme sak, selvom ingen av partene i sistnevnte tilfelle ville finne på å plassere det de gjør i samme kategori.

På "sjekkemarkedet", enten det er på nett eller ute på byen, foretar de fleste, og da kanskje i særlig grad unge kvinner, en ganske åpenbar "sjekk" av den potensielle beilerens materielle status. En jobb og visittkort med prestisje vinner lettere frem enn det å være en gjennomsnittsfyr som er supersnill. En flott bil og dyr leilighet gir raskere vei til målet. Alle vil "ha noe". Og for meg er det åpenbart at sex byttes i "velstand" fra begge kjønn. Enten det er i form av gaver, reiser, penger osv. Og da er det i prinsippet det samme som prostitusjon.

Vi har begrep som "sugar-daddy" (og tilsvarende sugar-mama) som som regel er velstående menn, og kvinner, og ofte i godt moden alder, som opptrer som om de har en svært ung, som regel vakker, kjæreste. Alle vet at den unge partneren forsvinner den dagen penge- og gavestrømmen stanser opp.

I mellomtiden som nyter faktisk begge parter i transasksjonen samværet, begge får noe utav det. All handel er basert på det prinsippet. Noen har noe de savner og trenger. Andre har noe å tilby. Så bytter man "tjenester" med hverandre.

Jeg synes ikke man skal problematisere det ut over det. Slik har det alltid vært og slik vil det alltid være.

Spørsmålet er heller, har vi en kultur som i for stor grad vektlegger verdien av sex. Er det så big deal?

Jeg tror jeg glatt hadde tilbudt både massasje, sex og kjærlig sosialt samvær i bytte for en ekstragavant livsstil. HAdde "holdt ut" i årevis med en dame i bytte for feks en Ferrari. Om den som "betaler" også faktisk er en attraktiv og hyggelig person så er det sannelig ingen høy pris å betale. Faktisk ingen pris i det hele tatt. Og jeg tenker på de noen hundre partneren man har hatt i senga opp gjennom årene, uten å få annet igjen for det, enn at begge hadde lyst på sex. Så dum man var, når man faktisk kunne late som det hadde sin pris, bytta det i "noe" materielt i tillegg....

Skriv en ny kommentar