hits

Freedom of speech...

Hei kjære lesere.

Så var det denne ytringsfriheten da.

Freedom of speech. Som jeg herved konkluderer med etter utallige provoserende blogg innlegg, ikke eksisterer i Norge.

"Jo, det har vi da" Sier du sikkert "Du må bare pakke den inn på en god måte". Så etter 40 runder rundt grøten og en time med leting i høyet etter nålen som er pakket inn i silkepapir og stas, da kommer vi forsiktig til poengene, litt etter litt, lag etter lag skal dette presenteres på en pedagogisk riktig måte, slik at ingen føler seg tråkket på lilletåen. Da blir det så fryktelig ubehagelig. Bedre å tie " Ja, det er det faktisk" Om du er skuddredd burde du være forsiktig med å åpne stryta i det hele tatt. Nikking er bra. Men husk at alle er enige før du nikker også, du kan komme til skade for å nikke feil. 

Man får mye tyn om man skal leve etter denne ytringsfriheten. Jeg har mistet mange venner og tildeles hele familien har nå offisielt streiket. Skjønner de godt jeg, bedre og krype inn i skallet å ta avstand. Da lider de ikke selv.

Jeg derimot er av den forståelse, der jeg mener alle skal få si de de mener, om jeg er enig eller ikke vil jeg fortsatt beskytte retten din til å mene anneledes.

Blir da fryktelig trist om alle skal mene masse på innsiden og ikke få si det. Men historien tilsier det samme. Det er kun ett fåtall som skal mene noe for resten, da holder vi hordene innenfor barrikaden. Blir for slitsomt. Ja, utvikling og menneskerettigheter er slitsomt. Uten meningsutveksling blir det da ingen vekst i samfunnet? Må man bli politiker for å få lov å mene? Nei, de har jo også livvakter døgnet rundt. Så konklusjonen er å holde kjeft om du skal være trygg?

At folk er så redde at de må ta avstand er jo helt sykt. Hva slags samfunn lever vi i egentlig? Har vi kommet dit vi vil? Med likestilling og likeverd? Det virker svart for meg. Jeg ser at mange har dannet seg en strategi, de mener i lukkede grupper med folk som mener det samme som de selv mener. I fare for at noen skal utfordre de? Eller i verset fall skade de? At vi lager slike glipper og hull i samfunnet er svært alvorlig. Dette fører til hat og fremmedfrykt? Ja, jeg har det selv. Til ting jeg ikke forstår (Hadde hjulpet med fri kommunikasjon)  eller ikke kan akseptere som ukultur: Barnebruder, kvinneundertrykkelse, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. Jeg er dog enig at vi skal tolerere og prøve å forstå, men dette klarer jeg bare ikke i denne setting. Jeg har også et problem med folk som lever på andre, eller på bekostning av sitasjoner.

Men jeg står støtt i min rett til å mene om kultur, religion, meninger og ideer. Jeg kritiserer ikke rase, kun måten menneske utøver sin makt mot andre. 

http://www.goodreads.com/quotes/tag/freedom-of-speechMaria 

 

 

 

 

 

10 kommentarer

Freedom of speech kun når man er politisk korrekt :-)

Stå på, Maria.Du er en fornuftens talskvinne.

Heldigvis har vi ytringsfrihet i Norge. Det er jo nettopp derfor jeg kan "tale imot deg" uten å være redd for å bli kastet i fengsel. Trist at du er ufin mot folk som er uenig med deg.

07.03.2016 kl.00:16 - Ytringsfrihet betydde en gang i tiden at man skulle kunne si hva man ville uansett hvor politisk ukorrekt uttalelsen måtte være. Det har man ikke lenger.

Noen emner har blitt fredet av stortinget religion,raser,integrering,hendelsesforløp ved riks katastrofer,legemidler,legalisering,Hvorfor står lyset på i de fleste offentlige bygninger natten igjennom?

Hvis du som leser dette blir krenket,

finger knu.. deg selv til smilet snur!

Ytringsfrihet forsvinner ved første kompromiss!

Det er fult mulig å ha meninger og få lov til å uttrykke dem,men når det går på bekostning av andre som det ofte gjør når du sier dine meninger blir det for dumt. Skal man si sine meninger koste hva det koste vil?

Enten du kritiserer overvektige eller innvandrere så går det utover andre mennesker. Du har mange meninger,men du får ofte mye motstand med tanke på hvordan du velger å formulere deg. Er veldig lett å kritisere mennesker man ikke kjenner. Det handler om å tenke på menneskene bak dine fordommer og de du velger å snakke ned om. Det er ofte klassisk "ta alle under en kam" fra din side.

Birgitte - Ytringsfrihet betyr frihet til å si hva man vil. Hvis vi begrenser denne friheten, blir den borte.

Stemme berettigede mennesker burde få uttale seg fritt om fedme og innvandring, igjennom skatteseddelen betaler vanlige borgere for disse to gruppene du her drar frem.

Og det bilde, du spiller på sex

Er fullstendig klar over hva ytringsfrihet er og den er viktig at vi får ha. MEN hun bruker bloggen sin til å snakke ned om andre mennesker og bruker sin ytringsfrihet til å si all mulig dritt hun tenker. Da må hun tåle kritikk. Handler ikke om å gå rundt grøten eller ikke tørre å snakke,men når hun åpenbart går etter grupper,enten man er overvektig eller asylsøkere,kan man ikke ta det særiøst.

Ytringsfrihet er jo ikke at du skal skrive noe og alle skal være enig med deg? Hadde vi ikke hatt ytringsfrihet så hadde ikke du fått lov til og holde på sånn du gjør... og jeg hadde ikke fått skrevet at jeg er uenig med deg...

Er faktisk forskjell på å bruke og misbruke sin ytringsfrihet ;)

Skriv en ny kommentar