hits

Hva skjedde med tiden?

Hei kjære lesere.

Jeg tenker ofte hva som skjedde med tiden?

 Jeg føler på mange måter at jeg har levd i 2 forskjellige verdener. Den første verden bestod av fysiske møter, relasjoner, tilhørighet og samhold. I den verden tilegnet man seg egne helhetsinntrykk gjennom fysiske møter med mennesker. Man tok sjanser og var tilstede. Det var ingen som satte begrensninger, ingen passet på deg. Du måtte hele tiden stå til rette for deg selv og dine valg. Dette vokste jeg opp med. Vi var røffe og hardføre. Tålte en støyt er vel riktig formulering. Det var ikke personbekymringer og tidsstress. Vi sa det vi følte, det vi ville. Sloss gjorde vi også i blant når vi ikke klarte å løse ting verbalt. Det funket det også. Vi hev snøballer i huene på hverandre, det var ingen som mistet gangsynet av den grunn. Vi gjorde hyss. Vi aktiviserte oss selv. Det var ingen som la til rette. Jeg kan nesten ikke huske at jeg så mine foreldre annet en når jeg stod opp og når jeg la meg. Det var mange av oss på samme sted. Ingen grupperinger, vi lærte oss konfliktløsning gjennom møter med andre. 

Noen ganger lurer jeg på hva som skjedde med tiden? 

I dag er vi overfølsomme. Stresset. Offerer. Vi tåler ikke motgang. Heller ikke andres synspunkter? Vi slenger dritt til hverandre istedenfor å løse og forebygge. Egentlig er vi vel ikke interessert i andres meninger. Eller har vi glemt hvordan vi møter hverandre i en konfliktløsning? Vi lager oss anonyme karakterer der vi sitter å bresker og bruser, er konger og verdensmestere. Hva skjedde med møtene? De fysiske? Debattene, de fysiske? Hvor mange stiller til diskusjon i vår virkelige verden? Hvor mange av oss er ærlige? Er vi egentlig interessert i å bli enige? Eller er det grupperinger og isolasjon? Jeg føler at flere og flere har mistet evnen til å tenke selv og aktivisere seg selv. Vi lærer barna at alt er farlig, uff og æsj. Vi velger hvem barna skal omgås med for vår egen preferanse. Deres barn er ikke deg. De er egne individer. Skal du lage en kloning av deg selv kanskje? Du vet at de arver dine mønstre, dine tanker, dine påtvingende egenskaper, verdier, plusser og minuser? 

Før i tiden når foreldrene gav litt mer faen så hadde vi alle en mulighet til å finne oss selv. I dag vet jeg ikke. I dag må man kjempe for å være en egen person. Ha selvstendighet og mot. I dag blir man buet på om man skiller seg ut. Man skal ikke være sterk, flink, dyktig eller smart. Heller ikke motsatt. Man skal ligge sånn mitt på tre. Være usynlig. Ikke til bry. Om man er for lite eller for mye blir man et støymoment for flokken. 

Men så, hva skjedde med tiden? 

Har vi blitt for digitalisert? Har vi mistet menneskelige evner. Sluttet å utvikle oss gjennom møter med andre. Blitt amøber som ikke er løsningsorienterte? Når man selv føler man har det hele har man tapt. Når man føler at man ikke har noe mere å lære av andre er det Game Over. 

Vi må bli hakket tøffere, tåle mer. Mobbing har blitt overforbrukt. Vi må tørre å utsette seg selv for, er vel et nøkkel begrep. Gjennom fysiske møte vokser vi. Gjennom samtaler i den virkelige verden.  

Maria 

 

6 kommentarer

Ønsker deg en flott søndag, og vil fortelle deg at jeg har nominert deg til Liebster Award.

bussfrua: Tusen takk for det:) Det var da meget hyggelig.

Foreldre ga ikke mer faen før i tiden!!!!!

Foreldre ga med ansvar og tillit før i tiden.

Foreldre ga rom for selvutvikling gjennom nysgjerrighet og oppdagelser.

Mine foreldre snakket aldri negativt om andre.

Mine foreldre lot meg utforske de områder jeg trengte utforske.

Mine foreldre stolte på meg.

Hvis du ønsker ting annerledes så begynn med deg selv. La ungene få utforske, spørre, prøve etc.

Men jeg er redd for at du vil styre dine barn dit du vil ha dem. Du virker på meg som en person som elsker kontroll og ha føring. Men da må du bare innse at dine visjoner er fra en gammel svunnen tid som bare forbli visjoner. Mye av årsaken skyldes nåværende foreldre som ikke vil eller tør la ungene slippe seg løs.

Helt off topic, men spør likevel😉 Kan du si meg hvilke produkter du bruker i håret ditt? Det er alltid så fint og blankt👌🏼

kjenner følelsen http://www.pinupsandkustoms.com/blog/good-ol-days/

Skriv en ny kommentar