hits

Jævlig farlig å mene noe?

 

Hei kjære lesere.

Faen, noen ganger blir jeg bare så jævlig lei meg selv.

Jeg har en sånn intens trang til å mene noe. Alt skal liksom menes i hjel. La oss spørre, hva mener Maria? Masse, jævlig mye om alt. Jeg har prøvd disse lytte teknikkene. Man må lytte for å mene. Men jeg har så sykt munn og skrive syken. Klarer ikke tie. Sorry. Ja, sånn er det faktisk. Det går utover min fysiske tilstand om jeg skal sitte og høre på masse piss og gnål som folk aldri blir enige om. Hvorfor i helvete skal man ro så jævlig rundt grøten meg alt? Jeg synes det er bedre med 1 pil og rett i bullseye, så er vi ferdig med den saken. Jeg blir hissig av meg selv også, mine meninger er ikke alltid konstruktive, heller ei berikende. Men jeg er god til å skape diskusjon. Man må rote litt før man kan rydde igjen. Vips så blir det liv i leieren. Jeg vet at dere maurtue byggere ikke er så glad i slik som meg, når jeg pisser litt på deres integritet. 

Men denne pissmaueren mener godt, det skal dere ikke betvile, selv om jeg er litt taggete og irriterende. Jeg vil vel påstå at jeg setter tankene deres i sving? Følelser er det nok mye av der jeg triggere dere til en tilstand. Anonyme har vi vært for lenge i dette landet. Er lei jeg, nøytrale, skal ikke synes, farlig å mene noe. Det er jo ikke det, det er farlig å ikke mene, i så fall blir du jo bare en brems og en intern moral sviker. Når man står å ser på urett eller er med på å skjule sannheter hva skal man definere det som? Jeg velger heller å være en som står for mine ord en å være stum. Stum har vel aldri vært særlig positivt eller vekstfremkallende. 

Godt vi har anonyme muligheter her til lands. Anonyme valg og anonyme bekymringmeldinger, anonyme kommentarfelt, anonyme meninger . Har en følelse av at få hadde stemt eller skrevet noe om ting var offentlig. Det hadde vært kjempefarlig, eller hva?  

Hvorfor skal det være så farlig å mene noe og stå for det? 

Noen som kan forklare en som lider av motsatt problem?Maria 

 

16 kommentarer
Per Arne Ødegård

Per Arne Ødegård

Bra innlegg. Jeg lider vel noe av samme syndrom. Folk gjemmer seg bak en anonym drakt og livredd for å stå frem med noe navn. Ser lett av mine innlegg der jeg skriver ned mine meninger om ting eller stiller noen kritiske spørsmål, da blir det stille i fjøset. Ikke en Like ikke en kommentar, noen delinger kunne jo aldri falt noen inn.

Kommer det frem noe som folk egentlig er enige i men ikke tør verken å kommentere så forteller jo det at ja, det er mye puddinger der ute. Hva er feil med å gi folk noe som får de til å få opp øynene litt? Hjelpe de litt på vei da?

Bryr meg lite om tilbake meldinger på innlegg som får folk ut av komfort sonen, og som det ikke reageres på. Det forteller bare at i bunn og grunn er vi bare en stor saueflokk som går etter han med den største bjella. Eller kanskje med de minste ballene??

Monika Holmberg

Monika Holmberg

Det å mene og så stå for det i ettertid er viktig. Levet er ikke en dans på roser. Men jeg er også for stillhet i stormen. Og noen ganger er det viktig å lage en orkan. Mange ting kan være ubehagelig, men har vi sakt eller gjort noe, så står en tilrette for handlingen. Og samfunnet trenger virkelig dem som kan sette igang riktig storm til riktig tid.

Stå på, jeg heier på deg og din frihet til å gjøre en forskjell

God lørdag

Eller så er det bare for uinteressant, eller rett og slett for dumt til å kommenteres. Det tror jeg.

Per Arne Ødegård: Hva er diagnosen din? Du virker ikke mye god

Drev akkurat å tenkte på dette istad. Deilig å se at det fins flere som tenker som meg!

Godt innlegg!

Er man engasjert har man meninger og har man meninger kan man ikke leve et meningsløst liv C,')

Jævlig bra skrevet.Applaus

Scott Johansn

Scott Johansn

Denne meget gode betekingen fra Norges Handelshøyskole(NHH) er svært forklarende for dette "fenoene": http://paraplyen.nhh.no/paraplyen/arkiv/2011/juni/norwegians

Ser noen mene at du er ko-ko som sier dette. Da er jeg også ko-ko. Folk er redde for å mene. Tenk om noen blir støtt eller surere? Da får de vel bli det da. Kan man ikke stå for noe, så er man bare en lort. ( Fritt etter brødrene Løvehjerte)

Man skal ikke si alt man mener, men man skal mene alt det man sier....

Gammelt jungelord...

Hei Maria,

Jeg lider av det motsatte. Jeg mener masse, men kan som oftest ikke åpne kjeften for da skjer det ting.

Du må huske at menneskers realitet er som Deres visjon, hvis du kommer og pirker hull i bobla Dems så er det klart you're gonna stir shit up. Om reaksjonen du får er positiv eller negativ er kun opp til deg selv og hvor mye du bryr om dem, og hvor sterk din sak er. Er den sann eller er det en variabel?

Alle har lov til å mene noe, men så klart er det heller ikke alle som blir hørt. Det er den virkelige tragedien, menså er det også ikke alle som burde bli hørt.

Mitt egentlige spørsmål er; Hva søker du etter? Uansett hva det er, lar du deg selv oppleve det?

For meg høres det ut som du er ganske safe og har ressurser og midler til å gjøre hva du vil i livet. Dette er dessverre ikke mitt privilegium. Jeg kjemper hver dag bare for å holde livet flytende.

Det virker som du lar bagateller og andres meninger om deg påvirke din dømmekraft ut i fra hvor du står i verden når sannheten egentlig ligger rett foran deg; Hva vil du?

Jeg har hatt en problematisk oppvekst med dårlige forbilder (for å si det mildt) og samtidig en søster å ta vare på. Hun klarte seg hun. Dette var mitt privilegium.

Jeg dømmer deg på ingen måte, men jeg sier det som det er. Drøm stort. Lev hardt. Om noe er uklart, sett deg selv i å finne ut av det og du vil.

Jeg ble og mobbet. Ikke fordi jeg hadde penger, men fordi jeg som regel holdt kjeft og kom fra et problematisk hjem.

Tid er dyrbar. Livet fikk du i gave.

Du snakker og om at du vilhjelpe mennesker.

Hadde jeg hatt dine ressurser ville jeg viet min tid her og nå til det fordi jeg vet hvor mye det kan gi en selv. I stedet er jeg ikke like priviligert og derfor er mine ønsker og tanker noen ganger bortkastet.

Ser du nå?

Denne tid brukte jeg på deg.

Hilsen en mindre priviligert borger.

Hei Maria!

Jeg syns du er ei bra dame og håper du fortsetter å være ærlig og si hva du mener 😀

Ikke bry deg om de som bare slenger dritt, de er bare misunnelig på deg og det du har.

Heier på deg og det du gjør ❤️

Klem Rikke

Bra å mene noe og stå for det, ja. Virker som samfunnet er fylt opp med usikkerhet og påvirkede meninger en ikke kan gjøre rede for. Påvirkning er et nøkkelord, vi er alle påvirket i en grad enten vi er klar over det selv eller ikke. Gjelder å få frem det virkelige selv og dyrke det godt. Alle sitt unike fragment må inn i fellesskapet, da går det bra med verden.. så var det det med usikkerhet, da.. Real killer for verden og evolusjonen.

Kan du ikke få noen til å lese gjennom det du skriver før du poster det?

"triggere dere til en tilstand" Hahahaha. Hvem tror du at du er. Søk hjelp! Lytt til de som kan noe. Ta deg en utdannelse og bli noe.

Bjørn-Arild Woll

Bjørn-Arild Woll

Det er nok mange som synes dette er vanskelig Maria. Takk for at du igjen tar opp så mange problemstillinger og setter lys på det - det klarer du med glans.

Og dere som ikke har noen saklige kommentarer og i tillegg poster anonymt - finn dere et liv selv i stedet for å komme med drittkommentarer til folk som faktisk vil gjøre samfunnet vårt bedre. Maria brenner for å gjøre samfunnet bedre, og hun tør å stå opp!!! Ta janteloven og stikk den opp et visst sted.

Skriv en ny kommentar