hits

Du er ikke bare hva du spiser, du har et ansvar for hva du putter i deg.

Hei kjære lesere.

Nå sitter jeg å skjelver mens jeg skriver. Jeg vet jeg lever på en dobbelmoral, der jeg har gått ut med pelsbruk Jeg ønkser å informere om at mat dyrene våre har det faen ikke noe bedre om dere tror det. Jeg har helt sluttet og spise både, ku, sau og gris i fare for å bidra til denne forferdelige dyremishandlingen. 

Dette er hvorfor vi må begynne med strengere dyrevernskontroller og slutte og importere kjøtt. Jeg hentet denne video fra VG i dag: Dette er hvordan de behandler den maten du spiser. 

http://www.vgtv.no/#!/video/124821/nb-sterke-bilder-griser-utsatt-for-grov-dyremishandling 

Eier av denne grisefarmen forsvarer hvordan disse dyrene blir behandlet? 

En annen grotesk oppdrett:

Fois grois er det mest motbydelige produksjonen som eksisterer, om dere ikke har sett hvordan dette fungerer, så kan jeg forklare dere litt om dette her. Gjessene blir tvangsforet slik at de skal få større fettlever. Et langt metallrør blir presset ned i fuglenes spiserør og deretter pumpes magen full av en fett- og karbohydratrik mat blanding. Dette gjentas to til tre ganger daglig i ca. en måned før fuglene slaktes. De unaturlige store mengdene med mat fuglene daglig tvinges i gjør at store mengder fett lagres i leveren. I naturen kan leveren øke til over dobbelt av normal størrelse, men ved tvangsfôr kan leveren bli økt til 10 ganger sin opprinnelige størrelse.  

Denne metoden er ikke lovlig i Norge, men det er tillatt å importere og selge gåselever her i landet. 

Du kan faktisk være med å endre dette. Med å la være å spise kjøtt import. Velg Norske kjøtt produkter fra frittgående farmer. Der dyrene har levd et verdig liv. Jeg gikk i butikken her om dagen og skulle kjøpe kylling. Der jeg går å leser på pakkene, "denne kyllingen har hatt litt bedre plass en vår andre prior kylling, derav priset litt høyere". Så dette betyr at matprodusentene spiller på våre følelser når det kommer til hvor mye vi er villig til å betale for dyrevelferd? Skal det være forbrukeres ansvar at dyrene blir behandlet bra? Dette er jo bakvendtland. 

Her må det strengere lovverk på plass omgående. Noe å tenke på neste gang du er på butikken. Du er ikke bare hva du spiser, du har et ansvar for hva du putter i deg. 

Fakta om dyremisshandling og dyreplageri

Maria 

 

 

 

9 kommentarer
Ingeborg Sofie

Ingeborg Sofie

Amen! 👏👏

Uten sammenligning forøvrig...

Det er vist at kyr har bedre forhold i sin fjøs enn hva mange barnehagebarn har det. Kyr skal ha egen madrass å hvile på og de skal ha et visst areal rundt seg samt godt inneklima.... noe mange barnehagebarn ikke får...

Dette er det mest fornuftige du har sakt på lenge

Det stikker langt inni hjertet mitt når jeg ser slikt. Det er helt forferdelig! Skulle ønske man kunne behandle disse motbydelige dyremishandlerne på samme måte de behandler dyrene. Jeg blir kvalm!!! Fornuftig det du sier: SPIS NORSK KJØTT!

Da bør du absolutt slutte å bruke pels også!

Ja... hvorfor klage på hvordan matdyrene har det så lenge man bruker pelsen til dyr som kun er ment for pelsbruk og ikke resten av kadaveret?

Fungerer ikke. Slutt å bruk pels og ikke fôr opp under en næring som mishandler dyr for pelsen. Da kan du snakke dyrenes sak 100%. Hvilket signal ønsker du å sende?

Er du klar over at kylling og egg er noe av det værste innen kjøttproduksjon? Du sier at du ikke spiser ku og gris,men å bruke vesker laget av deres hud kan du? Da bidrar du jo til det uansett...Og pels er noe av de absolutt grusomste. En næring der bøndene prøver å skjule sannheten om hvordan dyra har det. At dyrevernere må bryte seg inn på farmene for å ta bilder og filme hva som faktisk skjer. Dyr med store sår,dyr som spiser på hverandre,dyr som må leve i ett nettingbur,med en nettinghylle å ligge på og en pinne for å aktivisere seg med. Ingen varm plass å sove,ingen plasser å gjemme seg når de blir redd. Dyr som blir misbrukt for at mennesker skal pynte seg eller for underholdning i form av dyrehager og sirkus er noe av det absolutt værste. Også dyretesting er noe av der kvalmeste. Jeg bruker ingen sminke,hårprodukter,husholdningsprodukter osv som er dyretetestet.Mat må man ha og kjøtt bør man spise,men med måte!

Er åpenbart en viktig sak du tar opp og er enig i det du skriver. Jeg er enig i at man skal velge norsk kjøtt! Men det som også er problemet er at kjøttforbruket pr nordmann er så horibelt. 74 kilo rødt kjøtt pr nordmann på ett år er jo helt sykt. Det blir ramaskrik når det blir innført EN kjøttfri dag i uka i kantinene. Ja,stakars stakkars nordmenn. Klage på at man får mat,da vet man at man har det godt her i landet. Sauene blir tatt ned fra utbeitet før de skal pga høy forespørsel og må da bli fôret med kraftfor for å bli størst mulig før de blir slaktet. Når ting nå begynner å gå så langt at dyra ikke kan være ute slik de skal så må man bremse ned å se på måter å få snudd dette på. For åpenbart blir ikke forespørselen mindre jo flere vi blir på jorda. Snart er det vel ikke mulighet for dyra å leve ett litt verdig liv. Mer forespørsel betyr mer press på at bøndene skal levere varene,noe som igjen betyr at dyr må bli matet på kraftfôr! Er en skummel utvikling. Er også trist at så mange blir så forbannet sta når det kommer til å kutte ned på kjøttinntaket sitt. Må man spise biff og pølse hver dag for å fungere? Bryr de seg ikke om hvordan jorda skal bevares? Bryr de seg ikke om dyrevelferd?

Sier ikke at alle skal bli veganere,men noen kjøttfrie dager i uka kan de aller fleste klare!

Det er dypt ironisk at du poster dette samtidig som du bruker pels.. Altså, hallo?

Skriv en ny kommentar