hits

Nei til hijab i skolen, ja til uniform.

Hei kjære lesere.

Hva mener jeg nå med dette? Jo, jeg tenker på vår mobbekultur i stadig vekst. Som ugress sprer den seg og det er vanskelig å luke ut negativiteten. Når vi tilrettelegger for fremmede kulturer og klasseskille så tilrettelegger vi også for forskjell. I dette tilfelle ekstern forskjell, noe som er meget synlig. Jeg synes det hadde vært mer fornuftig med uniformering i skolen, likhet i uniform er lim i samfunnet. Jeg vil trekke det så langt å si nei til sminke i skolen også. Uniformert og usminket er det vanskeligere å skape synlige klasseskiller, noe som er med på å jevne ut forskjellene mellom samfunnsgruppers økonomi.

Skoleuniformer minsker kjøpe press for barn og foreldre, det er også tidsbesparende og hindrer økt fokus på utseende og kropp. Ikke bare får foreldrene bedre råd, men de har da muligheten til å disponere disse pengene til viktigere prioriteringer. Mange foreldre bruker kredittkort for å kjøpe det siste nye til sine barn, slik at de har muligheten til å være en del av en gruppering som ikke alle har muligheter til å leve opp til økonomisk. For å forhindre at dere barn blir mobbet. Uniformer tar bort presset for mote og velstandssymboler og faser ut klasseskillet. Jeg vil videre påstå at man får bedre tid om morgen med og ikke stå i timesvis med sminke og med et hav av klær og valgmuligheter, noe som øker livskvaliteten og minsker stressfaktorene hos unge, at man får bedre og lengre søvnkvalitet er også et pluss. Økt selvfølelse vil også være en bivirkning, når man har tid til å disponere fokus på indre kvaliteter kontra ytre. 

Uniformer skaper tilhørighet og samhold. 

Om vi fokusere på mer likhet på utsiden og mer valgmuligheter når det gjelder det faglige vil barn og unge få en fantastisk mulighet til å finne hva nettopp de er gode på, så slipper de å kaste bort tiden på eksterne støymomenter.

En tanke verdt til ettertanke. 

Maria 

6 kommentarer

Veldig bra skrevet, Maria. Motepress og mobbing sprer seg som ild i tørt gress, og det er på tide at dette blir satt på dagsorden!

Helt enig! Skjønner ikke hvorfor de ikke allerede har gjort det. Det ville løst det store problemet med merkepresset og også galskapen med at barn bruker hijab.

En interessant video du bør få med deg.

Why Women DESTROY NATIONS * / CIVILIZATIONS - and other UNCOMFORTABLE TRUTHS

https://www.youtube.com/watch?v=UxpVwBzFAkw

Hei Maria, jeg liker bloggen din bedre og bedre. Selv

har jeg bodd mange år i Portugal, der har barna skole-

uniformer. Det finnes så og si ingen mobbing på skolene

der. Derfor er skoleuniformer bra og nøytrale. Ingen

blir mobbet fordi de ikke har det "nyeste" eller en veske til kr. 15'000.--. Likhet for alle ville det bli

med skoleuniform. Ville ha vært veldig bra i Norge med

så mange forskjellige nasjonaliteter. Flott, Maria !!

Bra skrevet. Er enig med deg her :-)

Kjempe bra innlegg , skoleuniform vil gjøre livet bedre for både barn og voksne.

Selv har jeg 4 barn alle har gått på

Privat skolen Engelsk , brukt uniform . Dem hadde Even uniform for gym, alle er like .

Det var også begrensning på bruk av makeup .

Barna syntes dette var topp , dem har i dag heller ikke noe stress. Moment på merker.

Dem har studert i UK , det er også bra , bort fra det som er her .

Norske skoler bør tenke litt på dette, da vil forskjellen bli bort , pluss press.

Hei, hei

Skriv en ny kommentar