hits

Det er dyrt å være fattig og billig å være rik.

 Hei kjære lesere.

La meg presentere dere for Mr.X: Er en velstående, kjekk, reflektert og innsiktsfull venn som gir meg næring til min blogg. Vi møtes med jevnlige mellomrom for å diskutere temaer vi begge lurer på. Hans meninger får stå for hans regning og han ønsker å være anonym.

Etter vårt siste møte om markedsrenter, vil Mr.X komme med følgende informasjon. Han skriver til meg.

Mr.X: Jeg ser alltid frem til våre diskusjoner Maria. En ting jeg har reflektert over er privatpersoners gjeld. Jeg tror virkelig at den vanlige norske kvinne og mann er i ferd med å posisjonere seg for problemer. Hva skjer der ute? Jo vi går mot et kontantløst samfunn, debetkort (bruk belastes konto direkte) fases gradvis ut og kredittkort skal jo alle ha om en vil eller ikke vil. Hva er haken? Gjeld Maria, massivt med gjeld. Du og jeg låner til mellom 2-3% fordi vi sitter med sikkerhet. Renten på kredittkort ligger mellom 22-30% p.a.. Det er 10x det Maria ! (kilde: https://www.finansportalen.no/bank/kredittkort). Vanlige menneske får ikke lån i annet en bolig og som regel er denne belånt opp til pipen, da har de ingen annet valg en å bruke kredittkortene. Dette er ren utnytting å på grensen til svindel. 

Mr.X:Til din informasjon er dette et forholdstall som under depresjonen/forbudstiden i USA den amerikanske mafia lånte ut til hovedsakelig finansiering av heroinkjøp (var legalt en periode det). Nå er et slikt «ensidig utbyttingsforhold» institusjonalisert med flotte kort innpakninger og goder man aldri bruker. Men formålet det samme. Sette vanlige mennesker i en gjeldsfelle de kommer vanskelig ut av?.. mens pengene tikker inn i kassa til tilbyderne som vel har monopolisert rentevilkårene.

Maria H: Så det betyr at man betaler 10 ganger mer rente som er mindre bemidlet en om man er rik?

Mr.X: Ja 10x er for de mindre bemidlete dessverre.

Maria H: Hvorfor får man ikke låne til samme rentenivå uavhengig av formue? Er dette for å skape et avhengighetsforhold til finansinstitusjonene? 

Mr X: Fordi det handler om profitt men selvsagt også risikodempende for de som låner ut. Men mest det første. Det er innpakningen? konseptet med kredittkortene som er delvis tåkelagt og glorifisert. Litt som å selge heroin med en lånepakke?. Som ble oppfunnet av den notoriske mafialeder «Lucky» Luciano på 20 tallet.

Maria H.: En gjeldsfelle til begjær for institusjonene, eller var det besvær for Ola og Kari, svare her er vel enkelt. Man drenerer de fattige for å drifte landet? 

Mr X: Ja det kan du si? i dette tilfellet er det dyrt å være fattig og noen blir svært rike på det.

 

 

6 kommentarer

Mr X treffer spikeren på hodet! Tragisk i grunnen. Det er mange grunner til at "fattige" blir fattigere. Ikke fordi man pr definisjon er fattig, men fordi bankene og "systemet" gjør det slik. Ta en enslig mor f.eks. Tjener 500.000 + div bidrag og barnetrygd. 500K er ikke nok til å betjene en gjeld mener bankene (systemet). Da skal det liksom være bedre for denne alenemoren å leie. Det gjør at alenemoren som ikke er "fattig" blir fattigere, for hun kommer ikke inn på boligmarkedet, selv med egenkapital, fordi hun har barn boende hos seg. Sjekk Dnb sin lånekalkulator, og så legger du til og trekker fra antall barn. Dersom alenemoren ikke hadde hatt barn, da er hun plutselig i boligmarkedet igjen, for da har hun "råd" til å kjøpe bolig. Noe er riv ruskende galt.

By the way. Jeg tok ut kontanter sist måned, og levde kun på en "cash diet". Det synliggjorde forbruket. Kan anbefales. Satte faktisk noen kroner over på sparekontoen etter januar. Det er så enkelt å trekke kortet.

Kredittkort bør kun brukes til å kjøpe flybilletter, og på reise, og deretter betales ved første forfall.

(Vi er uenige om mangt Maria, men skriv gjerne mer om pengeråd - det er viktig - spesielt for kvinner, som ofte tjener minst i et forhold, og som oftest kommer dårligst ut etter brudd)

Hei Maria, beklager at jg har sneket mg inn i bloggen din med linker til min blogg. Sleipt gjort. skal ikke gjenta seg!

Men la oss no si at økonomine sprekk, sitt ikke utlåneran da igjenn med masse tomme hus som ingen har råd til å kjøpe. Det e en hvis ulkogikk i det her, å det iritere mæ litt for det e helt sant det e dyrt å være "fattig". Å så lenge hele samfunnet bare tufte på rein kapitalisme og selskapan kun tenker profitt kommer det til å forbli sånn. I gamle daga hadde vi husbanken og svømmehalla. No har vi mase gjeld og kun dæm som har råd til syden ferie får svømmedyktige onga ;)

Eva fra prosjektavslappet.blogg.no

Fases debitkort ut? Hvor har du det fra?

Her et det nok bare et fehode som snakker med seg selv, dessverre.

Debetkort fases IKKE ut!

Her har du løftet frem et utrolig godt og viktig tema!

Dette har aldri hvert annet enn legalisert mafia business.

Jeg har ment i mange år at her burde myndighetene tatt grep for lenge siden. De skulle hatt "diplom" for å ikke se galskapen.

Det er tusenvis av lover og regler som er til det beste for folk's ve og vell, bare et eksempele er spilleloven. Selv voksne er mange ganger skrudd sammen til å ikke skjønne sitt eget beste..og her er et typisk eksempel på at myndighetene har hodet oppi ræva !

Skriv en ny kommentar