hits

Verden blir bare fetere og fetere. Å nå skal det bli en allmenn aksept og godkjennelse for å være feit også?

Hei kjære lesere.

Velkommen til en sunnere verden! Den nyeste utgaven av sports illustrated swimsuit 2016, har valgt å fronte en overvektig supermodell.

Er det slik at det skal bli trendy å forvare fedme? 

Verden blir bare fetere og fetere. Og nå skal det bli en allmenn aksept og godkjennelse for å være feit også. Gratulere med tilbakesteg. 

Man lever i en verden der vår største utfordring muligens er at vi er for utseendefokuserte. Vi lærer fra tidlig alder at det eksterne er viktigere en det interne. Vi får skryt og skryter av ytere faktorer. Som hår, hud, sminke, kropp og klær,bil, hus osv osv...

Jeg biter meg merke i at man roser barn på samme grunnlag.  "Så vakker du er i dag" "Så fine klær" "Så pen du er på håret" .

Jeg har ingen som helst tro at det vil snu kroppspress og sette feite idealer som rollemodeller, skal vi bli enda mer usunne? Nei, denne problematikken må tas ved roten. Vi må lære oss og rose barn fra tidlig alder med fokus på indre kvaliteter, indre verdier og dyktighet. Slik skaper man selvstendige selvsikker individer. 

Når vi vet at 50% av vår befolkning lider av overvekt, så er dette intet annet en et tilbakesteg. 

Jeg støtter ikke fete rollemodeller. Vi må snu tankesettet. 

Maria 

 

 

 
272 kommentarer

Vet du, nå klarte du virkelig provosere meg! Er du fullstendig inkompetent? Greitt, det er mange som spiser seg feite ( forøvrig er de bildene du har lagt ved nyyydelige damer), men det finnes jaggu mange andre årsaker også. Stress trigger fedme, medisiner er kjent for å trigge, cyster på ovariene trigger ofte, insulinresistens gjør også det +++. Etter anbefaling spiser vi mindre fett enn tidligere, men vekta øker likavel. Antall hjerte- og karsykdommer øker samtidig som maten liksom blir "sunnere". Tror du må lese litt mer....

Man skal ikke så mange tiår tilbake for å se runde former på damer. Men så kom jo Twiggy med sitt anorektiske utseende som dessverre henger altfor godt fast og lager mye trøbbel for dagens unge. Og du nører opp under det...

Anonym: Alt henger med kosthold og energiforbruk . Jeg er ikke for anoreksi modeller heller. Det må vel gå Ann å finne en gylden middelvei , uten manipulerende faktorer?

Det er jo ikke feite damer på bildene du viser da. De er bare ikke beinrangler! Stor forskjell! At fedme er skadelig er det ingen tvil om, men da får du finne bilder på folk som har sykelig overvekt, ikke en dame med kurver og former og sunt kjøtt på beina!

Makan!

Mona: hva er beinrangel ? Og hvor går grensen?

Du kunne ikke tatt mer feil

"nå skal det bli en allmenn aksept og godkjennelse for å være feit også" - ja det burde det jo absolutt være. Jeg vil ikke si dette er et tilbakeslag i det hele tatt. Du sier vi bør fokusere mer på indre verdier og mindre på ytre faktorer som blant anent utseende, men skal indre verdier fokuseres på så burde vi jo godkjenne og respektere mennesker uansett størrelse og kroppsfasong. Hvis man ikke respekterer mennesker ut i fra hvordan de ser ut så vil fokuset på at det er de ytre faktorene som teller mest opprettholdes, i tillegg til at fordommer mot vekt vedlikeholdes. Til slutt vil jeg si at jeg antar at det kan være rimelig sårende for mennesker som av ulike årsaker har overvekt eller fedme å høre at de ikke skal bli akseptert på grunn av deres vekt.

Anonym: jeg synes problemet må tas ved roten. Det hjelper ikke å drive brannslokkningsarbeide. Når halvparten av verdens befolkning sliter med fedmerelaterte sykdommer , så er det siste vi trenger en trendsettende aksept av fedme. Det må bli mye større fokus på indre verdier og riktig helse, mat påvirker hele vårt system og energiforbruk .

Jeg begynner mistenke bloggeren for å ha innsett at hun ikke blir sett på som en seriøs blogger og prøver istedet holde antallet "kikkere" oppe ved å virke mest mulig provoserende. 😉

Anonym: Ja, der har du det;) Haha;)

NÅ MÅ DU GI DEG!!!

NÅ MÅ DU GI DEG!!!

Ta deg en bolle å finn på noe annet. Du er håpløs. Du er bare ute etter å provosere. Du har ikke kunnskap. Det beviste du på God morgen Norge i går og gang på gang med dine blogg innlegg. Samfunnet trenger ikke info fra bedrevitere som deg. Hold dine meninger og holdninger for deg selv. Du trenger absolutt en dose jantelov i ditt liv.

NÅ MÅ DU GI DEG!!!: Så utrolig innholdsrik kritikk. Kommer dessverre ikke for din del å holde kjeft selv om det hadde passet deg utmerket. Anbefaler deg om du lar deg provosere å ikke lese hva jeg skriver.

Tror du har et problem. Du må se rundt deg og faktisk se med øynene dine at vi alle er forskjellige. Vi lever ikke i en verden hvor vi skal "fortelle" andre hvordan vi skal se ut. Vi trenger å se forskjellige ut, forde vi alle har forskjellig smak om man har former, fet eller tynn... er enig i at vi ikke trenger å skryte fedme opp i skyene, men det gjør vi heller ikke? Vi skryter av folk som har en sunn livstil men likevell kan se ut som de gjør :)

Ida: Ja, jeg er for at alle skal være forskjellige, men vi skal vel ikke heie frem at den fremste årsaken til en tidlig død skal bli en ny trend.

Helt enig med deg, Maria. Vi må ikke bedra oss selv og tro at overvekt er normalt. Og disse livsstilsykdommene som blir nevnt i kommentar ovenfor, er eksempler på tilstander hvor vi spiser oss syke. Følg statens ernæringsråd med grovbrød og melk og spis deg syk, eller se mot forskerne som anbefaler ren mat, og opplev forandringene.

Her er EN forklaring på vektøkning.

balanseihverdagen.no/stresshormon-kortisol/

En annen:

nhi.no/pasienthandboka/sykdommer/kvinne/polycystisk-ovariesyndrom-1377.html

En til:

tidsskriftet.no/article/197694/

Det finnes uttallige eksempler på tilstander hvis de forblir uoppdaget og ubehandlet som forårsaker vektøkning. Vær så snill å les deg litt mer opp på emner før du uttaler deg.

Anonym: Jeg er oppvokst i en helse familie og er ganske belest på tema. Alt handler om balanse og inntak og utakk av energi. Riktig vitaminer og ren mat holder kroppen i balanse. Vi er dessverre utsatt for så mye halvfabrikat, med store mengder raffinert sukker, dette gjør at kroppen blir syk og kommer i ubalanse. Det er viktig med stress mestring i tillegg, men kroppen blir også stresset av for lite aktivitet. Stillesitting er gjør deg syk og energiløs. Jeg skal lese vedleggende dine.

Kjære maria, jeg er både enig med deg og uenig med deg. Det første som slår meg når jeg leser teksten er "skrik om oppmerksomhet" fra din side. Du lager provoserende overskrifter og tekster for å bli lagt merke til, og det e rhelt greit for du e rjo trossalt en blogger.

Men en ting du bør være forsiktig med er hvordan du faktisk ordlegger deg. Du kaller disse jentene på bildet indirekte feite. det er veldig feil, for (Ikke frekt ment) Så ser de 10 ganger mer sunne ut enn f eksempel din kropp gjør.

Jeg er 1.72 og veier 59 kg. Så jeg mener selv av de ser bedre ut enn meg.

Hvis jeg ser forbi det provoserende så forstår jeg budskapet ditt og det du vil frem til, men du kunne lagt det frem annerledes.

Grunnen til at jeg synes det er riktig at de legger ved "feite/større" handler litt om at kroppspresset på mote industrien er helt sinnsyk, når jeg var modell i mine yngre dager, så spiste jeg et halvt knekkebrød med banan om dagen for å rett og slett kunne presse meg inn i str "o". Det igjen er helt feil.

Hvis du ved å se slike modeller går dit hvor du tenker at du må "bli sunnere" så tar du budskapet helt feil ivertfall.

Ellers synes jeg du har en fantastisk kul blogg, og har ingentng imot deg. Men et sted må grensen hgå for hvor provoserende du kan være tiltross for at du er en blogger :)

Ha en kjempefin dag videre.

Anita: Vet ikke helt hvordan jeg skal respondere på den tilbakemeldingen, du har din mening og jeg har min mening. Jeg synes ikke man skal trendsette fedme som så mange dør av på årlig basis. Jeg står for alt jeg skriver, selv om det kan virke på kanten. Du har rett til at jeg provoserer, det fører til trigger-følelse-handling. NLP...

For alt du vet så er ikke disse jentene på bildet overvektige ;)

Om man leser seg litt opp på hvordan man lager seg balanserte måltider av rene råvarer, og hvorfor dette er så viktig, så kommer mange til å bli overrasket over hvor syke vi blir av den "normale" kosten vi spiser, og ikke minst over hvor mange tilstander i kroppen som går tilbake om bare kroppen får i seg den maten den er ment å forbrenne.

Line: Det er så sant så sant. Folk generellt har for liten kunskap rund hva de skal spise. Men det handler igjen om hvor man setter fokus og hvor viktig det er for deg med helse. De fleste gjør ikke endringer før det er for sent, altså at de har blitt syke. Det er likevel trist at de lærer barna sine det samme.

Jeg gir opp... Dama vil jo ikke ta til seg NOE! Sta og egen.

Maria, i dag er jeg enig med deg, helt enig. Og disse

modellene er småfeite. Men fordi vi har så altfor mange

overvektige i landet, må de overvektige forsvare seg.

Det er ikke pent å være feit, ikke på noen måte. Og

alt dette bare fordi man ikke klarer å kontrollere hva

man stapper i munnen. En liten stund tygge, så bort,

det er jo direkte latterlig. Så dere overvektige,

dere er selv skyld, utenom de som har en sykdom,

så stå til det dere gjør, innrøm at dere er svake, en

feit dame kan kle seg med hva som helst, det ser bare

stygt ut. Fett og valker er ikke pent. Og allerverst

er det jo for helsa, overvektige dør tidligere.

Så ikke spis så mye, kontroller hva dere hiver innpå.

Feite mennesker er ikke fornøyde mennesker. Men de

fleste er vel for svake. Og svake mennesker tåler ikke

kritikk. Tenk på fremtiden, slank dere og lev sundt og

lenger. Eller bare la være å åpne munnen hele tiden,

bestem dere f.eks. for å ta 40 biter om dagen, prøv

dette, dere, så slipper dere å høre kommentarer om at

feite folk må betale dobbelt på flyet.Si til dere selv

at dere IKKE er svake, så spis normalt og vips, kiloene

raser nedover, energien stiger og sola skinner.

Man har bare et eneste liv, bruk det godt og ikke over-

spis. det er faktisk bare å la munnen være lukket.

Feite eller fete dette er dine to betegnelser av modellene du har postet på din blogg i dag. Videre skriver du"

Man lever i en verden der vår største utfordring muligens er at vi er for utseendefokuserte."

Mennesker som har et dårlig selvbildet tror nok at våre medmennesker har større fokus på vårt utseende, enn det som er fakta. Det er selvsagt hverken helsebringende eller oppmuntrende å ha en høy kroppsvekt. Men det er så mange ungdommer i dag som sliter med spiseforstyrrelser, derfor er en reklame med big size modeller klokt og bra. Det gir signaler til omverdenen om at det er helt greit å ikke være mager med store silikonbryst. Det er helt greit å være naturlig pen.

Sjekk Instagram bilder så vil du forstå hvor syk den andre ytterkanten er. Kvinner som legger ut halvnakne bilder av seg selv, i alle former. De aller fleste bildene er sterkt retusjerte, smilerynker og annet skal vekk. Et vakkert sunt smil og et åpent naturlig blikk, har blitt erstattet av kunstige vippet og kunstige lepper som ofte eksponeres som trutemunn. Unge og gamle kvinner som legger ut bilder av seg selv hver eneste dag, det er muligens et alvorligere sykdomstegn enn fedme.

Anonym: Du vet at spiseforstyrrelser er mye mer relatert til overvekt en undervekt. Det er bare for tabu og snakke om det. Om du mener samfunnet ikke er utseende fokusert så tror jeg du har sovet i timen. Tror du kan ta deg tid til å lese disse innleggene mine og min mening rundt sosiale medier http://mariahoili.blogg.no/1455610866_str_hele_vr_generasjo.html http://mariahoili.blogg.no/1455453942_instagram_og_snapchat.html

Mange gode, konstruktive innspill her.

Slik jeg forstår denne trenden er det et forsøk på å utvide og utfordre det dominerende synet på skjønnhet, på sosialt konstruerte idealer. Det handler mindre om å feire fedme, og mer om et budskap som sier at du skal få føle deg bra og vakker selv om du ikke passer inn i de minste størrelsene.

Nå er det også sånn at en tynn kropp ikke nødvendigvis er sunnere enn en med en høyere vekt. Du kan være tynn og inaktiv, samt spise det som ville blitt betegna som usunt. På samme måten kan du være kraftigere, men ha en aktiv livsstil og spise mer næringsrik mat. Don't judge a book by its cover.

Uansett - omtal kropper med respekt. Uansett størrelse. Det er et menneske inni den kroppen med følelser, håp og drømmer. Jeg mener det hadde vært en fordel om vi hadde lagt mer vekt på at vår verdi som menneske ikke er definert av ytre faktorer, av utseendet og tall på en vekt. Vi er verdifulle fordi vi eksisterer.

Du svarer "Mona: hva er beinrangel ? Og hvor går grensen?"

Hva er fet og hvor går grensen Maria????

Her er du helt ute.......

Jeg gir også opp. Du får ha et godt liv i din lille boble.

Feite folk skal da ikke bli normalt, heller det mot-

satte. Se bare på Amerika, de er så feite at de ikke

klarer å gå i butikken, de sitter på en vogn og handler

enda mer så de til slutt ser ut som en hval.

Hva er så bra med å spise så mye? Hvorfor stapper de

feite så mye inn i munnen? Det er jo bare å la være.

Feite mennesker er svake mennesker, men de må jo selv

gå rundt sånn. Så bare fortsett dere, spis og spis og

spis, stapp i dere til dere sprekker. Ser hver dag så

mange feite unge folk, stakkars dem, de blir syke og

diabetikere og lever et kort liv. Og alt dette i tillegg

til at dere ikke er pene når dere er feite. Dere spiser

dere syke, innse hvor dumt det er. Begynn den dag i dag,

vis dere selv at dere klarer å spise normalt, det er jo

bare til deres eget beste. En sunn kropp ønsker jeg dere

alle ! IKKE OVERSPIS MER!

Jeg likte innlegget ditt, du tar frem et stort problem

på en god måte. Og de som ikke tåler sannheten er nok

overvektige selv. Være mer selvkritisk er en begynnelse,

så bestem selv over din kropp, du er den eneste som har

muligheten, så hvorfor griper du ikke sjansen? Det er

bare å begynne, uten noen bortforklarelser. Sett deg

et mål og vis deg selv at du kan. Man kan ikke forsvare

at unge mennesker spiser seg syke. Bra blogg av Maria!

Du kritiserer modellene som fremstår som ferme og friske damer.

Samtidig hyller du liksom de indre verdier....

Snakk om å tale med to tunger.

Du viser lite evne til å tenke to tanker samtidig.

Veldig trist at du ser på det på den måten Maria. Det er lov ha egne meninger men du må samtidig forstå hva som er greit å si og ikke. Du har tidligere skrevet om hvor mye " hat" du får. vel det er nok fordi man rett og slett føler seg truffet av dine påståelige innlegg. det er veldig trist, for du virker som en fantastisk kul person ellers.

Lykke til videre :)

Det er litt snodig her til lands.

Du kan være født med både dårlige tenner eller dårlig syn.

Operasjoner/Behandling må du betale selv.

Spis deg feit og...staten dekker slankeoperasjon.

Overvekt skyldes ikke hormoner, sress , medisiner eller annet.

Man blir ikke overvektig over natta.

Det er en prosses som e et resultat av at man putter inn mer enn man tar ut.

Medisiner og hormoner og stress produserer ikke fett.

Sajber, tror du også trenger lese litt mer.

Det finnes flere medisiner og lidelser som medfører økt vekt. For å nevne noen medisiner som kan gi overvekt bl a enkelte psykofarmika, kortison m fl.

Jeg er en av de "feite" og er enig i at vi må snu tankegangen vi har i dag.. Men uansett så har ikke disse modellene sykelig overvekt, og viser naturlige former med litt ekstra på. Disse bildene er nok ment mere for at kvinner som faller innenfor lett overvekt/overvekt skal klare å godta seg selv slik de er :)

Er enig at man bør i barns alder fokusere mer på hva som er bygd opp i barn og mennesker gjenerelt. De som du har lagt ut her av bildet har for høy fett %.

Ja noen får overvekt av medisiner, men det er ikke alle.

Når man er overvektig kan man få flere typer sykdom. Og hun på bildet er litt over. Og bør vertfall ikke legge på seg mer vis hun vil ta vare på kroppen sin.

Til Vei1videre: Hvordan vet vi hva som er naturlige former? Er det naturlig å ha ekstra fett rundt lår, mage, overarmer, ansikt og de andre stedene fett legger seg raskt? Og hva menes egentlig med naturlig? Slik det skal være fra naturens side, eller slik vi mennesker definerer som naturlig? Jeg er ikke i tvil om at vi fra naturens side er ment og skulle ha fint lite ekstra fett lagret på kroppen vår. Ser vi i dyreriket, hvor instinkt og biologi styrer hva dyrene spiser, finner vi få eller ingen overvektige dyr. Men se på de stakker dyrene som blir foret (overforet) av oss menneskene? Av den type dyrefor vi tror er bra for dem? Akkurat den samme tankegangen kan vi gjøre med oss selv. Hva er kroppen vår ment og ta i mot og forbrenne, og hva er den ikke ment og ta i mot. "Naturlig runde former" er et begrep skapt av oss mennesker for å normalisere det som fra naturens side ikke er normalt.

Man kan være både innfeit og utfeit. Jeg er noen kilo overvektig i følge bmi, men var til angiografi på sykehuset som viste at mine blodårer var glatte og fine innvendig.

Det finnes faktisk utrolig mange tynne som har blodårer som er så fullstappede av fett og DET synes jeg er skummelt. Mange anser jo tynn som omtrent synonymt med sunn, men det er ikke slik, dessverre...

Helt enig Maria!! De er alt for store! Du traff spikeren på hodet! 😀

Poenget er vel ikke at de vil at folk skal bli fetere og mer overvektig, men at mennesker som er overvektig også skal bli akseptert. Hvorfor skal det vært slik at man må være ''normal" eller "tynn" for å bli akseptert ? Bare fordi man har noen ekstra kilo på kroppen så er man ikke like mye verd? Verden har blitt hysterisk.

Jeg er selv overvektig. Jeg har vært det siden jeg var liten. Jeg spiser normalt. Holder meg til sjokolade osv i helgene. Vil ikke si at man er usunn bare fordi man er overvektig.

Hva er feit og hvor går grensen??????

Tipper familien din er stolt av deg...kan ikke tenke meg at noen applauderer deg. Jeg hadde oppriktig vært flau.

Du sier du prøver å provosere med alle innleggene dine, men du virker faktisk bare dum.

Sånn er det med den saken.

Er du så dum, eller gjør du dette for å provosere og få flere følgere? Du har ingen kontakt med den virkelige verden, beklager

"Maria Høili

16.02.2016 kl.12:17

Anonym: Alt henger med kosthold og energiforbruk . Jeg er ikke for anoreksi modeller heller. Det må vel gå Ann å finne en gylden middelvei , uten manipulerende faktorer? "

Jeg synes de "store" modellene som kommer nå har funnet denne middelveien.

Vanskelig å ta deg alvorlig da du snakker med to tunger. Viktigste er hvordan mennesker er innvendig men modeller som ikke er syltynne har du ikke sansen for at skal fronte reklame? Så deg også på god morgen Norge hvor du snakket om hvor viktig det er å ikke starte med botox og fillers for tidlig men samtidig sa du at det er bevist at vakre mennesker kommer lenger så virker som du er mer opptatt av utseende enn det som er inni.

Sinus, jeg kan forsikre deg om at vi som er i Marias familie ikke er særlig stolte. Det har du helt rett i

Vi tar sterk avstand fra alt hun står for. For media er alle kontroversielle meninger og ytringer hun kommer med, intet annet enn en gavepakke! Og for leserne selvsagt ren underholdning at noen byr så til de grader på seg selv og sine villeste forestillinger om livet.

Og de venter på neste utspill..

Fra Maria er det hele kun et desperat ønske om oppmerksomhet. Konstruert problematikk som ikke henger på greip, med et språk som avslører mangelfull innsikt om det meste her i livet. Det hele krydres så med innsamlinger til de trengende for å skape seg extra sympati og applaus. De fleste gjennomskuer slikt..

Hun burde selvsagt konsentrere seg om sin egen helsetilstand, psykisk sådan - samt ivareta den viktigste oppgaven hun har her i livet ; nemlig å være en god rollemodell for sine 3 barn. De aller fleste, med sunn fornuft og vettet i behold, ler av hennes ytringer og sprell

Som barn ønsker du neppe å lese om din mors vagina eller påstått mordforsøk fra far på nettet

Det hele er bare en trist forestillig fra en som trenger hjelp.

Anonym: Denne anmelder jeg faktisk til politiet . Du utgir deg faktisk for å være familie. Syke syke menneske.

Hanne Therese

Hanne Therese

Dette er vel ikke overvektige supermodeller, men plus size?

Hvis du tror at barn og ungjenter blir feite av se normalekropper vise fram klær isteden for magre, mange ganger syke jenter er det enten kunnskapene dine eller holdningene dine som bekymringsfulle.

Det kan vel absolutt godt være en i din familie som har skrevet det, Maria. De må jo være rimelig fortvilet over alle dine spinnville utspill.

Anonym: Tracking av ip viser et nettroll som ønsker å lage problemer.

Du e faktisk like stygg på innsiden som du e på utsiden maria.!

Damene i innlegget kan du ikke måle deg med.

Man må klare å skjelne mellom lett overvekt/lubben og direkte fet. Forskning viser at folk som er litt overvektige lever lengst.

Mange med litt for mye her og der, lever et sunt liv, både med mosjon og sunt kosthold. Så har vi jo alle magre mennesker som en fort kan tro er sunne fordi de er slanke, men som spiser "søppelmat" og trener ikke.

Tror aldri vi kommer dit at sterkt overvektige blir sett på som sunn og opptrer som modeller.

Du er ei motbydelig tispe. Unner deg alt vondt.

Iknow kjell,disgusting.

Alexander Maroni

Alexander Maroni

Jeg kommer aldri til å skjønne hvorfor folk har så sterke meninger som andres vekt. Verden går til helvete og her på berget diskuterer vi hvor mye fett et menneske bør ha på kroppen? Hva er greia? Er vi ikke opplært til å ha toleranse for andre mennesker, selv om vi er forskjellige? Veldig få mennesker passer inn i den snevre "normal"-definisjonen din. Jeg liker virkelig ikke at du som treningsekstremist her påpeker deg retten til hva som er riktig og galt. Overvekt går uansett kun utover deg selv og ingen andre.

Foruten om det synes jeg personlig at Ashley Graham (som jeg egentlig tviler på faktisk er overvektig) her på bildene dine er penere enn kvinner med en kroppsfasong lignende din (no offense).

Dritt unge.

Trist at du ser det slik. Disse jentene er flotte, har former og er kvinnelige. Synes ikke akkurat det ser så flott ut å være radmager heller hvor bein og knokler tyter ut overalt, dessuten blir jo slike jenter veldig selvopptatte og det skjer mye oppi hodet. Hvilke signaler tror du at du med dine bilder sender ut til unge jenter?? Skam deg!

Er selv feit og trenger ikke. Kan ikke fordra folk som klager på "for tynne" modeller. Jeg for min del vil ikke at feite jenter som er "proud to be fat" skal være rundt på reklameskiltene. Er ikke hele verden sin feil at du er feit, gjør noe med istedentfor og forandre verden. Jeg for min del er fornøyd med hvordan jeg er, feit eller ikke, men om du ikke er ikke klag til alle andre.

Sigurd Mellqvist

Sigurd Mellqvist

Mene... bildet du har lagt ut til artikkelen din viser vel ikke et fet dame? Eller synes du de 2 bildene du har lagt ut til artikkelen reprensenterer sykelig fedme?

Du har lagt ut 2 bilder av en sunn dame med helt ok former, så akkurat her synes jeg du har bomma litt. :)

Hadde bildene vært av noen sykelig overvektige modeller tror jeg du hadde unngått mange av de stygge kommentarene her...

Dette her kan du ikke mene! Ja verden blir feitere og feitere, men magasiner velger å fronte damer som ser helt normale ut, ikke overvektige damer! Er det slik du ser en overvektig dame er vel de fleste damer du ser på gaten overvektig. Her er det noe med ditt syn som ikke stemmer. For all del du skal få ha din mening, men tror ikke det er så mange som er enig med deg dessverre!!! Dette er normalkropper IKKE overvektige kropper. Kjenner dette innlegget provoserer meg skikkelig...

Du fører ikke en veldig skarp penn Maria.

Jeg er veldig tynn, min datter er det du kaller tykk. Svaret på hvem av oss som er den sunne og spenstige kan nok overraske noen og enhver.. (det er ikke meg)

Nå er det ikke slik at halve verdens befolkning lider av overvekt. Det er vel halvparten av den vestlige verdens befolkning vi prater om for jeg tviler på at verdens miliarder av fattige deler din oppfatning situasjonen😂

så fantastisk flott at du er så fantastisk perfekt og har et hat mot mennesker som kanskje eier noen kilo mer en hva supermodeler og andre spiseforstyrrede mennesker har, beklager men vi er faktisk til for å få barn ikke se ut som tannpirkere som knekker bare en ser på dem... herregud så mye hat det er i verden, ikke rart det blir krig.

Jeg kommenterer aldri noe som helst, for jeg har rett og slett ikke ork til det. Men du får meg faktisk til å gjøre det!

Jeg har aldri hørt om deg før den siste tiden. Jeg har nå registrert meg at det kommer mye svada, og mange forskrudde tanker når du velger å sette deg ved tastaturet ditt. Det er vel ganske nylig at det dukket opp fra deg at du synes det er hardt å være rik. Jeg mener ikke at rikdom gir deg fullstendig lykke her i livet, det blir feil å si. Men å si at det et vondt, da ordlegger du deg helt feil og det er som om du skriver for å skrike etter oppmerksomhet, noe du også fikk. Det var vel saken om at du ville sette i gang noe veldedig arbeid, noe jeg synes er både flott og fint gjort. Og det skal selvfølgleig ikke være naturlig at du skal punge ut alt fra din egen kasse. Du bidrar med det du føler er naturlig, og vil selvfølgelig få med flere på å bidra med det de kan. Flott gjort! Men ikke sitt å si at det er vondt å være rik, det blir for dumt og det utsagnet burde blitt skrevet inn i Det Store Norske Leksikon for ting man ikke burde si. Jeg er ikke fattig, men jeg tror det er vondt å være fattig. Rikdom trenger ikke gi deg lykke i alt, men mye bekymringer kan taes bort med rikdom, og jeg tror ikke du lider noen nød og synes det er vondt hver dag som eventuelt andre gjør. Tenk deg om før du slipper ut ting som det blant allmennheten.

Og denne saken med at vi sier det er greit å være feit? De modellene du har lagt ut, anser ikke jeg, og heller ikke resten av befolkningen med et normalt syn på hva fedme er for noe, som feite. Man kan gjerne si de er noe overvektig, smålubben er vel ordet jeg leter etter, men å kalle de for feite blir feil. Ingen som sier at det er greit å være feit, men du må forstå at mennesker er laget forskjellige. Vi kan ikke sitte å si at alle sammen har valgt å bli overvektige av de som er det. Med gener og oppvekst er det mye som kan gå i en retning uten at vedkommende kan gjøre noe med det selv, før han eller hun selv blir voksen nok til å skjønne det. Disse kvinnene har former og det er også greit. De er vakre på sin egen måte, og jeg kan godt si at man trenger ikke fronte en kampanje med noen som er 150 kg og man trenger heller ikke fronte en kampanje med utmagrede modeller. Så lenge moteblader har vært der ute er det blitt normalt at tynne modeller er det som gjelder, dette er fasiten på drømmekvinnen. Vi er alle forskjellige og det er mange kvinner som ser ut som de på bildene du har postet, som også er vakre. Ta gjerne Adele. Hun er ikke hva du vil kalle greit å poste på fronten av et bikinimagasin. Hun er litt fyldig, men er ikke hun smellvakker? Hun er en av de vakreste og hun kler å være i den formen hun er i. I dine øyne virker det som om hun er feit. Man kan ikke si at det ikke er greit å være feit. Man skal heller ikke gå ut å si at det er greit å bli feit, men disse kvinnene du fronter er ikke feite. Vær forsiktig og tenk deg om før du hamrer løs på det store verdensvevet du så gjerne vil ha oppmerksomheten til. Selv er jeg i god form, trener når jeg kan og har en kropp jeg liker. Jeg mener det er alltid rom for forbedring, men det gjelder meg og min kropp og hvordan jeg vil være. Igjen mener jeg at disse kvinnene ser flotte ut på hver sin måte!

Du har et forstyrrende syn på mange ting. At du skriver på toppen av bloggen din at dette er en motiverende og inspirerende blogg og at du har lyst å dele sunne meninger... For ekstremt mange, er vel denne bloggen det motsatte. Og sikkert om ikke veldig lenge, kommer det et nytt innlegg om at det er hardt å være blogger og fronte en sunn livsstil. Beklager å si det, men du fronter ingenting av dette. Motiverende og inspirerende er dette hvertfall ikke. Nå vet jeg ikke hva resten av bloggen din består av, men det frister meg heller ikke å lese det.

Jeg håper du kommer deg opp fra det gjørmebadet du selv fortsetter å helle vann i. Jo mer du heller i dette gjørmebadet du svømmer i, jo vanskeligere blir det å holde hodet over gjørma. Lykke til videre!

Jeg er ei jente på 24 år, jeg spiser faktisk aldri snop, måler alt jeg spiser, kan ikke røre ris, pasta eller potet.. Jeg går lange turer hver eneste dag.. Jeg sliter med hormon forstyrrelse og har cyster på eggstokker. Mine venninner spiser mer enn meg og er så heldige at de kan kose seg med en sjokolade i ny og ne men likevel er jeg for stor i følge mange og sliter ekstremt med å klare å bli slank. Hva er ditt råd til meg utenom trening og kosthold siden jeg allerede har en streng ukeplan ? Er det slik at jeg er usunn mener du ? Tror ikke du vet helt hva du slenger ut.

Jeg er helt enig med deg! Synes ikke fokuset skal dras i motsatt retning av syltynn. Det finnes mennesker som er en mellomting mellom twiggy-modellen og disse modellene vist over( som faktisk er i faren for å havne i klassen med de med farlig overvekt)som heller skulle frontet Sports Illustrated( hvorfor må vi velge ytterpunktene?). Det er mange som har blitt overvektige pga. sykdom og medikamenter, det skal vi ikke glemme, men om vi ser 20 år tilbake i tid, så var det på ingen måte så mange overvektige som nå, og det er ikke bare pga. sykdom og medikamenter... Det er ene og alene matinntaket og mangel på tilstrekkelig mosjon. Det er alt for mye halvfabrikat der ute, og folk tyr til dette pga. det de beskriver som tidsbrist. Jeg lager all mat med rene råvarer, og min middag tar meg 30 minutter å lage. Det har vi tid til. Planlegg innkjøp og matlaging, så går det lettere. Det er spontankjøpene som ødelegger for helsen vår.

Heilt enig! I dag e vi mindre aktive og har meir tilgang på mat enn før, så folk blir overvektige fortare men vi bør ikkje normalisera overvekt fordi om. Å spisa for mye og ikkje gidda å væra aktiv resultere i overvekt og det e ikkje sånn vi e skapt for å væra. Stå på! Godt skrevet! :-) :-) folk må jo skjønna at det faktisk ikkje e normalt å væra overvektig, sjøl i 2016. Blir faktisk provosert av den "normaliseringa" eg! :)

Hvorfor får jeg en følelse av at dette innlegget ble skrevet utelukkende for å provosere?

Hva gjør du dersom dine egne barn skulle ende opp som overvektig, selv med riktig kosthold og trening? Kaster du de ut?

Dette er faktisk den første bloggen jeg har kommentert på. Og jeg vil bare si takk Maria, du får frem et samfunns problem som folk skyver ned i skuffen. Det skal ikke være greit å spise seg feit.

Er du seriøs nå?

Leste ikke jeg nettopp et blogginnlegg fra deg om dine utfordringer knyttet til det å være rik?

Jeg har aldri hatt problemer m fedme, men etter jeg måtte begynne på medisiner for et år siden, har jeg lagt på meg 10 kg. Og prøvd mer enn ei gang å gå ned i vekt, spise sunt og trene, men jeg klarer ikke gå ned i vekt fordi medisinene ikke lar meg miste mer enn 2-3 kg. Og jeg syns ikke det er koselig at folk skal mene at jeg er overvektig når jeg faktisk spiser sunt og trener/svømmer. Folk kaller meg ikke feir, men får jo høre at jeg veier mer enn før. Og det kan være sårende for det er ikke min feil.

http://www.aftenbladet.no/100Sport/sprek/Ny-forskning-Det-var-lettere-a-ga-ned-i-vekt-pa-80-tallet-enn-na-613980_1.snd

Verd å lese...

Det der er ikke fedme..

Huff, det er veldig synd det ikke gjør vondt å være dum.

Jeg synes at du skal ta en runde med grammatikken din. Du har og/å-feil i overskriften, feil kommabruk, og veldig mange særskrivingsfeil. Ønsker du å bli tatt seriøst med det du mener, er kanskje rettskriving et skritt på vei.

Handler vel strengt talt ikke om at de skriker at det er in å være feit. Det handler vel også at andre typer modeller også kan være fint - at folk skal akseptere seg og kroppen sin for den det er hvis man selv er fornøyd med den. Jeg føler du motsier deg selv litt i det du skriver. Kroppspress og fokus på indre verdier snakker du om, men kan lett tolkes dithen at du ikke meiner det likevel. Disse damene du har funnet bilder av, kan være sunne, friske mennesker, selv om de i dine øyne er feite. Jeg tenker at hvis flere skriver lignende ytringer som deg, vil det bli enda mer press på å være perfekt? Henger ikke på greip detta.

Jeg er smellfeit, og klar over det. Jeg har problemer med at jeg trøkker for mye drittmat i trynet, og er klar over det Grunnen til dette? 1) Var smalere enn disse nydelige modellene her som du kaller feit, men ble likevel mobbet hele oppveksten for å være smellfeit av slike vemmelige mennesker som der. 2) Uansett hva jeg prøvde ble jeg ikke smalere, og til slutt klarte sånne søte troll som deg å knekke meg helt. Resultat, jeg kunne likså godt bare trøste meg med snaddermat i stedet. Jeg er jo bare smellfeit likevel. Dette er det som førte til en livstid med problemer for meg. Og nå som voksen, kunne jeg godt tenke meg å få trimmet litt mer. Men.... Uansett hvor en slik smellfeit kjerring som meg vil trene, vil jeg høre slemme kommentarer og baksnakking. Ikke finnes det noe særlig til skikkelig treningstøy, eller for den sak skyld skikkelig yttertøy til uteaktiviteter om vinteren for oss digre. Så da blir vi sittende her da, og blir feitere og feitere. For klær skal vi da altså ikke kunne få unne oss....

Ha ett strålende liv.

Hilsen en feit og fattig kjerring.

Jeg er enig med deg. Vi bør få et fokus på å behandle kroppene våre best mulig og gjøre ting som er bra og sunt for både kropp og sjel istedenfor denne vannvittige fokus på utseende. Når det stadig blir mer og mer overvekt i den vestlige verden så er ikke det fordi hormonklussende sykdommer er i så vannvittig fremvekst (er selv overvektig pga. en slik forøvrig, men har et sunt kosthold og trener 3 ganger i uka, så er per say rimelig frisk og sunn alikevel), men fordi vanene våre er på veg i helt feil retning. Om man er tynn eller tykk har ingenting å si, men helse og sunne vaner bør få større fokus og ros bør heller komme som et resultat av prestasjon enn utseende. Jeg er helt enig i det!

Det er faktisk litt trist at blogging er ett fritt medium, hvor hvem som helst kan uttale seg om hva som helst, uten å tenke konsekvenser. Neste gang du føler for å mobbe en spesifikk folkegruppe, så tenk på dette: Du har mange følgere, tenåringer er lett påvirkelig, og mange av dem ser sikkert opp til deg. Ved å skrive ett innlegg som dette så oppfordrer du dem til å mobbe medelever eller andre for å være overvektig. Mange har sykdommer tilknytte fedme, andre blir overvektig grunnet medisiner de tar eller lignende, alt av fedme er ikke grunnet overspising og latskap. Jeg er selv ikke overvektig, men jeg dømmer ikke mennesker basert på utseende eller kropp. De som sliter med å være overvektig grunnet en av grunnen jeg nevnte er kanskje en av de i tenårene som ser opp til deg. Tenk på det neste gang du skriver ett sårende blogginnlegg, tenk på den påvirkningskraften du har gjennom å blogge. Jeg oppfordrer deg til å fjerne innlegget, slik at de som enda ikke har sett det kanskje spares for slike sårende ord. SKRIV MED OMHU!

-Ikke døm meg, skriver du i bloggen der ddu snakker om hvor vondt det er å være rik.

Jeg leste nettopp et intervju Nettavisen gjorde med deg i januar og der sier du følgende:

-Jeg er en person som er sterkt mot generalisering av grupper.

I dagens blogg generaliserer DU til gangs!

-Jeg synes vi burde vært flinkere til å tenke hvilke kvaliteter andre mennesker har som person, og ikke dømme etter det ytre.

I dag dømmer DU etter det ytre!

-Når noen trakasserer meg, henger jeg dem ut.

I dag henger du ut veldig mange mennesker, har disse trakassert deg?

Til slutt, les vedlagte link:

http://www.aftenposten.no/100Sport/sprek/Tarmbakteriene-dine-kan-pavirke-vekten-din-691892_1.snd

Det er klart dette er for å provosere, hvorfor skulle man ellers lagt ut bilder av to råflotte jenter til DEN overskriften... ;-)

Husk at livet handler om mer enn bare klikk da, ikke gjør deg mer upopulær enn du kan redde deg inn fra.

He he her ser jeg villdyrene med potetgull posene åpner øynene fra sin liggestilling foran TV en i sofaen.

Helt rett at Overvekten er en suggesjon mellom overvektige og de tror at verden skal dreie sag om dem og bare dem. Helt enig med Maria Høili her på alle punkter. Bare gå noen få tiår tilbake i tid så ser man hvor rett hun har.

At verden blir feitere og feitere er faen ikke ditt problem, tror du at du er en "superhelt" og at du skal forandre verden med dine utsagn? Nei, fuck off! Pass på din egen kropp! Å la oss andre livsnytere være!

vet du hva maria høili, blogger som ønsker "oppmerksomhet"/blest what ever, du er bare dum, mindre pen er du også, rett og slett "innovertiss" faktor, og den ene lille nøtta du har i hjernen som går på trinse som ett marsvin i bur må jo i tilegg ha en skade, makan til ufint,krenkende og mobbende innlegg har jeg aldri sett, dum,dummere,dummest, håper du tørr si i fra til noen av barna dine da om de skulle bli for "feite" , du er rett og slett ett Nek, med stor N.

For meg blir dette innlegget litt selvmotsigende. Du snakker om at verden er for utseendefokusert. At man som barn får oppmerksomhet og ros rundt utseende. Men setter ikke dette innlegget nettopp fokus og debatt rundt hva som er riktig utseende og ikke? Jeg er enig i at sykelig overvekt og undervekt ikke er bra eller sunt (selv om jeg ikke mener at damen du refererer til ser sykelig overvektig ut). Men vet vi ikke også at en av fire jenter i tenårene sliter med dårlig selvbilde og psykiske plager? Da hjelper lite å spise "rent" og trene optimalt, når presset og tankene rundt utseende og sunnhet gjør deg psykisk syk og deprimert. Jeg mener at skal man ta tak i kropspresset og en utseendefokusert verden så må man begynne ved roten. Slike innlegg mener jeg gir helt motsatt effekt. Ja til variasjon og toleranse!

Her er jeg både enig og uenig.

Uenig i den forstand at i min familie er det stoffskifteforstyrrelser.

En har for høyt stoffskifte, og ble til slutt operert ? hun var svært undervektig fra fødselen av, og klarte aldri å få kjøtt på beina. En annen i samme slektsledd hadde for lavt stoffskifte, og har gått på evige dietter for å holde vekta.

Så at sykdom og medisiner kan påvirke vekta er det ingen tvil om.

Jeg er godt voksen og har vært himla heldig med kroppen min og vekten. Aldri har jeg vært mager, aldri feit. Kanskje er jeg genetisk heldig, eller kanskje fordi jeg har forbrukt like mye energi som inntaket?

Men nå som jeg er 60 så kan jeg trygt påstå at kroppspresset ikke er større nå enn for 40 år siden!

Det er bare så himla mye mer synlig nå som vi «drukner» i sosiale medier hvor «perfekte» kropper, som i tillegg manipuleres digitalt (eller ved kirurgiske korreksjoner), fremheves. Da jeg var 20 var det Det Nye, Frøken Norge, Miss Norge, og miss og miss det ene og det andre som satt standarden for hvordan vi skulle se ut.

For 40 år siden fantes ikke photoshop eller tilbud om kirurgiske korreksjoner. Selv hadde jeg et par, tre tjukkaser i klassen som ble erta (het ikke mobba den gang), som ikke turte å bli med på gym- eller svømmetimer av samme årsak. De gjemte seg vekk i et hjørne av gymsalen med lapp hjemmefra: må fritas fra gymmen pga. ditt eller datt.

At det du kaller feite folk nå også kan tre frem i lyset, synes jeg ikke er negativt. Folk med vektproblemer har følt seg mislykka så alt for lenge allerede. Men jeg må innrømme at jeg kan bli provosert når man snakker med overvektige venn(inn)er som klager over vekta samtidig som de pøser på med en ekstra burger eller to.

Vi har ett liv ? lev det, enten som mager eller feit.

Jeg forstår ikke hvor du vil med dette... Du skriver at "Man lever i en verden der vår største utfordring muligens er at vi er for utseendefokuserte." Dette undergraver hele den videre artikkelen din, der du retter fokus på nettopp utseende.

Hvis du mener at utseendet ikke burde være en faktor, føles det litt bakvendt at du peker på og mener noe om feilene ved modellers kroppstype -og vekt...

flott artikkel, enig med alt du skriver. Overvektige mennesker burde få hjelp til å gå ned i vekt, ikke roses. Overvekt er et STORT problem!!

Amen Stian Strand.

Årsaker til overvekt eller noen få kilo ekstra for den saks skyld er SÅ individuelt. Vanskelig å generalisere kun med tanke på menneskers kosthold.

Disse kvinnene på bildene er jo overhodet ikke "feite", og mener i likhet med mange andre over her at språkbruken og beskrivelsene er forvrengte. Mulig du har lest deg opp, hva vet jeg, men synes bildet du maler er meget uriktig og upresist.

Å ha sterke meninger er ikke nødvendigvis det samme som brutal ærlighet, så kanskje noe mer ydmykhet hadde vært tingen..? Er ikke imponert over pennen du fører, dessverre.

De vakre damene på bildene, er overhode ikke overvektige.

Og jeg syns virkelig synd på dem som mener dette

Unnskyld meg. Det er utallige grunner til at man blir overvektig etter feit som du kaller det. Du sier man må ta tak i problemet ved rota, noe som du mener er hva man stappet inn i munnen. For alt du vet så er kanskje dette tilfellet noe annet en at hun bare spiser usunn mat. Du vet ikke om hun du har lagt til bildr av sliter med f.eks spiseforstyrrelser eller noe lignende. Spiseforstyrrelser er ikke bare at han er underernært. Du vet ikke bakgrunnen til kvinnen, ergo du trenger ikke tro at du kan sitte her og kalle henne overvektig. Hun kan også ha vært utsatt for en ulykke som gjør at hun ikke kan bli så tynn som du mener alle skal være. Det kan være slike innlegg som du skriver som gjør at hun blir "feit"

Jeg er enig i artikkelen, og undres over antall negative tilbakemeldinger. Ja, den provoserer og går ganske litt over grensen, jeg tror det er her folk stopper opp og begynner å skrive en negativ kommentar, uten å se på budskapet: skal fedme bli det nye idealet? nei, selvfølelig ikke. Om det er disse bildene man skal begynne å se opp til, og vil bli så vil samfunnet oppleve ENDA fler dødsfall og hjerte og karsykdommer. Jeg mener fullt og ærlig at kvinnene på bildet ikke viser en veldig sunn kropp, jeg vet om jeg skulle sett sånn ut hadde jeg måtte spist en god del drittmat, og ikke vært så mye aktiv. Nå er det selvfølgelig individuelle forskjeller på folk, men folk bruker begrepet: "stor beinbygning" ALT for mye. Det er bare en myte det med stor beinbygning, alle kan faktisk bli tynne, og alle kan bli feite. Nå ser jeg bort i fra medikamenter og slike sjeldne sykdommer som gjør deg feit. Men folk må ta på alvor det at fedme-tallet øker og slutte å skylde på en "stor beinbygning", og heller gjør om på kostholdet ditt.

Fy FAEN... Er det rart du får mye hat når du uttrykker deg som du gjör.. Tenk på hatet du retter mot andre og alle de idiotiske folka som kommenterer som at de ble født i går..

Nei, FY FAEN så respektlöse visse er, skrive at feite er stygge og at det er stygt å være feit??? Kan tenke meg at de er 3 ganger vakkrere en dere som skriver disse TOTALT respektlöse kommentarene... SKAM dere, fysj så ekle dere er 😖 Blir kvalm av å lese de skammelige kommentarene, og det er du Maria som oppmuntrer til slike nedverdigene kommentarer, for en "rollemodell" du er selv.. Hadde heller blitt tjukk enn å ha samme tankesett som deg..

SKAM DEG!!! Herregud så slem du er

I alle verdens navn å rike er det du

skriver kvinne? Mener du att de 2 bildene der illustrer sterkt overvektige damer? Jeg skal fortelle deg att de der har det i allefall jeg definerer som en skikkelig kvinnekropp! Dette er former, ikke fedme! Nøyaktig hvor grensen for fedme går er vel ett definisjonsspørsmål, men en kvinne med naturlige former er jo mye vakkrere og ikke minst SUNNERE enn ei som ser ut som en beinhaug surret inn i skinn.... Og det gjelder vell mannfolk også! Muskler er bra, men former er også bra!

Ekstrem fedme er nok i dag et stort problem, men ett større problem er alle de lufthodene i media (og blogger) som kaller normale folk for feit....det er det virkelige problemet som bør tas ved roten først og fremst!!! God kveld!

Veldig fint at du er ærlig Maria og sier ting rett ut, men dette du skriver om her blir litt for dumt fordi disse kvinnene du legger ut bilder av er ikke overvektige eller lider av fedme.

Verden bli bare fullere og fullere med folk så motbydelige som deg! Alle mennesker er ikke skapt sånn som deg, syltynn, altfor selvopptatt og tett. Du sitter nå her å skriver et innlegg om overvektige mennesker, bare for å putte deg selv høyere opp. Jeg er overvektig, men jeg sitter ikke på rævva hele dagen og spiser potetgull, godteri og junk food. Jeg har et liv, i motsetning til deg.

Makan!!!! Tror du at vi synes vi er fin vi feite???? Jeg er fullstendig klar over mitt problem!!! Å jeg har slanket meg de siste 18 årene å må gjøre det resten av livet. Hva med å se personen i stedet for kroppen??

Endelig noen som tar opp dette! Man skal ikke gi folk en klapp på skulderen og si det gratulerer du er overvektig. Men for all del det er jo medisinske grunner for å være det men det betyr jo ikke at alle andre kan bruke den unskyldingen. ( begynner å bli litt oppbrukt no syns jeg)

Ta dere heller et eple og en tur utenfor sofaen,å slutt å skyld på Grete Roede for at du gikk på en smell på lørdag.

PEASE OUT!

for det første hun modellen på bildet som du fremstiller at er sykelig overvektig har faktisk en helt NORMAL kropp, kanskje en smuuule lubben men ikke noe Farlig overvektig som kan føre til sykdommer eller død.

For det andre nå tar jeg megselv som eksempel her: helt siden jeg var liten var jeg ekstremt tynn, spiste normalt og trente normalt men var fremdeles svært undervektig helt til jeg fylte rundt 19 år. Da begynte formene å komme mer og mer spesielt da jeg begynte på p-piller! Må påpeke at jeg både da og nå spiser svært sunt og mest økologisk mat og trener regelmessig. Jeg er i god form og har god helse MEN jeg har former!

Så poenget mitt er at ikke alle med former er usunne og har dårlig helse på akkurat samme måte som at tynne ikke nødvendigvis er sunne i det hele tatt!!

Det finnes ikke noe fasit på hvordan kroppen skal se ut, bare den er sunn og har det bra så er vel det alt som betyr noe!

jeg forstår poenget ditt med at man ikke skal trendsette usunnhet, men det er det jo Ingen som gjør heller?? Virker som dette er noe du har funnet opp oppi hodet ditt..... Jeg har hvertfall ikke sett noe sted at sykelige overvektige blir sett på som en trend??? Hvor er denne trenden?

Det er godt at det finnes bloggende jenter med ortoreksi som aldri lar oss glemme hva som er galt med verden ;)

Ahah, jeg må le litt. Du trenger virkelig å lese deg opp litt før du uttaler deg om noe du helt ikke vet noe om. I dagens samfunn så blir man både kritisert for å være for tynn eller for tykk, for kroppsidealet skal være slank men likevel sunn og sterk. Vi skryter ikke av fedme heller, for bilder som blir lagt ut av "overvektige" damer i mindre klær blir slettet og sett på som upassende, mens bilder av slanke, trente damer blir stående. Hvor er skryten her? Det som i stedet blir skrytt av, er damer som tørr å stå for dem de er. Uansett hvordan de ser ut, eller hva de gjør. Og det skaper et sunt kroppsbilde og mindre kroppspress, naturligvis. Samtidig er ikke mange feite fordi de er usunne - utrolig mange i vårt samfunn går på medisiner som virker oppblåsende på kroppen, og de ser "overvektige" ut pga. av medisinene de får.

Vent med å uttale deg før du faktisk kan komme med noe som ikke omhandler det kroppspresset du nå prøver å "snu". For du legger faktisk stor vekt på utseendet, ikke indre verdier, ved å dra ned de som har et par kilo mer enn deg.

Hei! Jeg må si at jeg reagerte på innlegget. Du bør tenke deg om før du skriver. Den modellen de har valgt, hun trener faktisk til vanlig, og er som oss fleste. Så hun kan for min del gjerne fronte bladet og enn hva det skulle være. Det finnes til og med flotte, slanke mennesker som lever sykelig sprøtt som røyker, drikker masse brus og trykker i seg junk food. Men ingen legger merke til dem, bare de som har noen kilo for mye, fy skam! Begynner å bli mektig lei dette, da jeg er en av de som har noen kilo for mye - men elsker grønnsaker, frukt, gå turer og liker utfordringer som fjelltur og mer til. Men jeg i likhet med de andre litt mer runde kvinner og menn er vel ikke verdig nok til å fronte bladet eller bli modell!?!

Lukter jeg misunnelse? :D

Altså, nå kjente jeg at jeg ble gråtig provosert. Du har misforstått, totalt misforstått. Det er ikke en MAL for hva som er bra og ikke. Når skal verden forstå det? Det er ikke bra å være anorektisk tynn (noe modellbransjen synes å fremme like bra som det du kaller "fedme"), det er ikke bra å være tjukk. Men vet du hva, du har ett så trangsynt og snevert syn på dette, at jeg tror du burde søke opp mer kunnskap før du uttaler deg om noe som helst igjen. Jeg er verken syltynn, eller overvektig, men mener at det er det FORBANNA kroppsfokuset som er problemet, og hvordan vi ser på det.

Teiteste ej he lest nåkken gang,å ej e 13

Du må være utrolig dum!! Klarer du ikke å se at vi alle er forskjellige og akseptere det?

Skremmende at noen gidder å følge deg i det hele tatt..

Ser at en del lar seg provosere noe voldsomt av dette innlegget. Det er fint, for det skaper debatt. Personlig er jeg enig i mye av det Maria skriver - i en verden hvor stillesitting og et større og større fravær av fysisk aktivitet er et faktum, er det ikke nødvendigvis tykke, slappe rollemodeller vi trenger. Selv om det høres krasst ut. Jeg er 32 år, og da jeg var barn var vi ute hver dag og lekte. Nå sitter kidsa som oftest limt til en eller annen skjerm. Man kan godt gi sykdommer skylden for en del fedme, men la oss være ærlige. Selvdisiplin, dagens livsstil og generell overflod i vestlige, rike land er og store faktorer her.

Er ikke uvanlig at mennesker som havner under kategorien Overvektige er både sunnere og har bedre helse enn de Normalvektige.

Hallo!!! Dette er jo kjempe flott og jammen på tide at vi får modeller med former! Så mye ekstrem fokus det har vært i ALLE år på å være så tynn som mulig, og helst size 0!! DET er farlig det! De damene du ser her er jo langt ifra så "tykke" som du kaller det til at det går på helsa løs, det handler jo mere om nå at man skal akseptere alle. Det vil jo ikke være slik at industrien vil begynne å bruke sykt overvektige modeller! Det handler om et sunnere kroppsbilde og fokus! I am all fore it!!

I all verdens navn og rike - er damen på bilde nr. 2 overvektig???????

Jeg foretrekker å være feit og smart enn smal,blond og mindre smart

I det samme innlegget der du kritiserer samfunnets fokus på kropp og utseende, fokuserer du på nettopp andre menneskers kropp. Morsomt...

Oi, her var det høy aktivitet. Beklager at jeg ikke kan svare alle induviduelt . Noen evner å lese mellom linjene og se budskapet i sin helhet, andre føler seg truffet av at jeg utelukkende kritiserer fete rollemodeller . Jeg mener i denne saken om skjønnhetspress debatten at vi ikke kan holde på med brannslukkingsarbreide. Derav å sette inn nye rollemodeller med nok et usunt image vil ikke føre noe godt med seg, annet en muligen en aksept for å være usunn. Jeg har ikke brukt ord som sykelig eller ekstremt overvektig som mange referere til. Jeg mener at dette er et tema som må tas ved roten. Vi må snakke med barna om indre verdier og kvaliteter. Oppfordre og verdisettet evner kontra eksterne faktorer. Rose frem gode egenskaper internt. Håper dere ble hakke mer opplyste. Jeg skjønner at jeg treffer nerver. Men uansett er det et viktig tema å ta opp. Vi må ta helsen alvorlig, og våre tankesett går i arv til våre barn. Vi må åpne opp for en friere tale og tåle å la oss krenke. Slutt med denne overfølsomheten og heller se realiteten og gjør noe med problematikken. Maria

Jeg tenker at her er det fullstendig skivebom. Dette er ikke 'feite' jenter, men plus size modeller. Og ja, hvorfor i all verden skal vi ikke kunne akseptere og 'godkjenne' (virkelig intelligent valg av verb...) overvektige mennesker, selvom det i følge din standard er fem eller 20+ kilo for mye? Er de mindre verdt enn de av oss som har en BMI anbefalt av Folkehelsa? Overvekt er mer differensiert enn 'å spise seg feit', blogginnlegget ditt vitner om ren navlebeskulese og inkompetanse. Sorry, du burde vite bedre enn dette.

Verger meg for å skrive denne kommentaren. Du er jo et enkelt individ, som har rett på å ha din subjektive menig. Forstår godt hva du mener, og ja fedme er et folkehelseproblem som bør tas tak i. Personlig opplever jeg blogginnlegget ditt som naivt, og trangsynt. Du bør jobbe med å formulere deg bedre, med mindre målet bare er å provosere.

At et motemagasin har valgt å bruke modell som har litt ekstra fett på kroppen syntes jeg bør applauderes! I pressen er det én type jente som blir fremstilt som vakker, så litt mangfold skader ikke. Modellen ser frisk ut, og absolutt ikke «overvektig» som du hevder. Sunnhet og skjønnhet kommer i mange former og størrelser. Ps. Et tips, sjekk ut instakontoen til modellen!

Håper du etterhvert får et bedre syn på hva gode rollemodeller er, og ikke er :---)

Jeg skjønner poenget ditt, som da du skrev om sukker.

Ingen av bildene til denne bloggposten viser overvektige modeller. Tvert imot viser de helt naturlig skjønnhet. Det er slik kvinnekroppen har vært i tusenvis av år. Det er idealet med syltynne fotomodeller som er fullstendig feil å fremme, ikke disse to her. Folk med en kroppsfasong som disse to og enda større enn dem, kan faktisk leve mye sunnere enn hva mange tynne gjør. Det er bare fordommer som gjør at mange automatisk setter likhetstegn mellom tynn og sunn, og dessverre er dette fordommer som modellbransjen er med på å støtte opp under.

Wow..!

Har likt det meste du har skrevet.

Men tror du bare er ett offentlig netttroll!

Kan du ikke respektere at folk er forskjellige? Noen vil være anoreksia tynne som deg, andre slanke, lubbene eller tykke? Kan vel ikke plage deg så mye?

Stakkars lille rike pike uten ekte problemer :( buhhuu..!

Du trenger deg en realitetsjekk, ja fedme er en sykdom som burde tas ved roten men de bildene der er av en midt i mellom modell, hun er ikke stor nok til å være plus size engang. Du snakker om indre verdier men snakker nedsettende om folk som ikke ser ut som deg, hvor er dine indre verdier. Virker ikke som de inneholder respekt for andre og forståelse for at vi alle gjennomgår komplekse følelsesliv igjennom årene som kan sette sine spor i form av fedme blant annet. Og hvorfor i alle dager mener du at du har rett til å bestemme hva som er ideelt? Fedme kan være arvelig og, hva har du tenkt å gjøre med det? Hører de hadde egunik på gang i Tyskland i 40 årene for å luke ut uønskede utseendet, fasonger og mentale tilstander. Vi er vel alle enige i dag at det var feil, og at det finnes rom for alle de flotte herlige forskjellige menneskene i denne verden. Må være slitsomt å bry seg så mye om andres utseende.

Hei Maria. Du har tydeligvis ikke lest deg opp på Ashley Graham før du skrev dette blogginnlegget. Hun er en plus-size modell (les: ikke feit) som trener, har en sunn livsstil og jobber aktivt med å fronte kvinners stilling og ikke minst styrker kvinners selvtillit i en kroppsfiksert verden - motsatt av det du gjør...

Du har sikkert gode tanker, men sikkert fint å tenke over konsekvensene av det du fronter her.

Her er forresten modellens mat- og fitnessdagbok. Kanskje du kan lære noe her :)

http://stylecaster.com/beauty/ashley-graham-food-and-fitness-diary/

Du kjære vakre rike pike, voksen el. ikke. IKKE BRUK ORDET FEIT !!! Sårer mange...tenk deg om før du skriver..

Sitat blogger "Derav å sette inn nye rollemodeller med nok et usunt image vil ikke føre noe godt med seg, annet en muligen en aksept for å være usunn."

Hvordan i faderullan kan du hevde at denne damen du viser bildet av og som du hevder er feit har et usunt image?

Du snakker om indre verdier samtidig som du kritiserer det ytre. Det får meg til å tro at du ikke evner se det positive indre fordi du ikke klarer passere det ytre du mener er utenfor din standard.

Alt det du har skrevet om å se den indre skjønnheten og verdien i medmennesker har du fullstendig gått bort fra.... så lenge det ytre ikke fenger deg i utgangspunktet.

Så utrolig åpenbart at du bare er ute etter å provosere og få mest mulig oppmerksomhet. For min del ser jeg ikke at innlegget ditt er verdt en diskusjon engang, for det er så gjennomsiktig.

Lurer på hvor mye hun har tjent i cash bare av dette innlegget og alle svarene samt klikk. Kanskje jeg også skulle starte blogg for å hisse på meg flest mulig? Kan bli gryn av det!

"Mykje vil ha meir og fanden vil ha fleir."

Men kjære alle sammen!

Når man snakker om fedme som er globalt helseproblem så snakker man da ikke om de som er overvektige grunnet medisinbruk, cyster eller lignende? Stikk fingeren litt i jorda, les innlegget igjen, og pust ti ganger før dere kaster dere på!

Alt som nevnes i innlegget er jo sant!! Og det er jo ikke snakk om noens mening eller ikke; fedme er et STORT problem i verden, og at vi er for flinke til å rose på bakgrunn av utseende og at det er en medvirkende årsak til økt fokus på kropp og skjønnhet sier seg selv og det er i hvert fall ingen tvil om at vi må endre tankesettet ift. ovennevnte tema.

Og jeg er HELT enig med Maria; vi kan ikke gjøre dette ved å fremme enda et usunt kroppsideal, bare på motsatt side av skalaen. Hvor er mellomtingen?

Jeg vil ikke gå så langt som å si at dama på bildet er feit, det er et lite konstruktivt og negativt ladet ord som ingen fortjener å høre. Men at hun grenser til relativt overvektig er det ingen tvil om. OG DA SIER JEG IKKE AT HUN ER STYGG OG JÆLI!! Dette er en smellvakker jente med utvilsomt flotte former - men er ER overvektig. Hun HAR et midjemål som er sterkt frarådet av leger, da det øker risikoen for en rekke sykdommer. Når mye fett lagres på magen, trenger det seg også inn i buken, og legger seg rundt tarmene og innvollene. Bukfettet skiller også ut helseskadelige fettsyrer i blodet, og frigjør i tillegg en del betennelseslignende stoffer, som igjen gir økt risiko for hjerte og karsykdommer, diabetes og høyt blodtrykk!

Og da hjelper det dessverre ikke at man likevel har et nydelig ansikt.

Og igjen folkens; dette er ikke noe JEG personlig mener, jeg hater ikke overvektige folk, synes ikke de er mindre verdt eller at de bør kjøpe dobbelt sete på buss og fly! Men dette er fakta!

I følge tall fra 2014 så vil halvparten av jordens befolkning være overvektige innen 2030 dersom utviklingen får fortsette som den har til nå.

Så derfor; vi MÅ jobbe hardt med å minske kroppspresset, gi våre barn sunnere forbilder, bekjempe anoreksia og andre spiseforstyrrelser og generelt skape et sunnere og mer oppnåelig kroppsideal! Men jeg tror dessverre ikke den rette måten er å gå på andre siden av skalaen. Hva skjedde med alle i mellom? det er jo der vi bør ligge, og derfor det vi bør fremme - den gyldne middelvei!

Jeg har ikke svar på hvordan denne "krigen" vinnes, men jeg tror i hvert fall den startes hjemme, rundt middagsbordet og på skolen. Barn lærer og tar så utrolig mye etter oss voksne. Det skal ikke mer enn én nedsettende kommentar om ditt eget utseende før datteren din eller sønnen din får det med seg, og en spire er sådd.

Hvis alle er mer bevisst så tror jeg det er en strålende start! Hvis moteverden også kaster seg på og velger modeller som fremmer en sunn livsstil der det både er rom for kos men også kloke ernæringsvalg så er vi enda et skritt nærmere!!

Jeg håper i hvertfall at vi kommer dit en dag!

Har kommenter på bloggen din før, her er jeg faktisk enig med deg Maria. Men samtidig så vet jeg ikke hvilken gjennomslag og voldsom effekt det har at S.I har jenter i + kategorien. Personlig tenker jeg først over det når du bringer opp temaet.

Ikke all PR er god PR, kjære deg.. Du har virkelig brent alle bruer rundt deg. Hva hjelper det at pappaen din har penger, når ingen liker deg? Ja, jo, kanskje tre-fire stykk liker deg (du er i så fall heldig om dine barn er av de), men du skal se langt etter aksept ellers i samfunnet. Du har rett og slett dritt deg ut. Så klart får alle ha sine meninger, men det du skriver på bloggen er bare ren dumskap og rop etter oppmerksomhet. Fikk du ikke nok oppmerksomhet fra foreldrene dine i barndommen? Er mannen dine lite tilstede? Kanskje han finner selskap i litt mer intellektuelle kvinner enn deg? Hvem vet, men det du holder på med er bare et desperat rop om: "se meg!". Lykke til videre.

Jeg så svaret ditt på alle kommentarene dine oppi her. Helt ærlig, tror jeg bare du ikke helt kan det å ordlegge deg riktig. I desverre flere tilfeller her på bloggen din. Du bør vel strengt tatt ikke blogge, for du graver deg bare lengre ned. Om det er fordi du prøver å kjøre samme strategi som folk før deg har gjort, prøver å provosere som Sophie Elise har gjort, prøver å få fram en reaksjon blant folk og bli lagt merke til... Joda, du får det til på et vis. Men å starte slik med kun negativitet er ikke riktig veien. Revurder bloggingen, eller la noen gå gjennom innleggene dine og formuleringene dine før du poster noe.

Et godt råd. Slutt å blogg og fokuser på noe viktig i stede. Fokuser på de små tingene.

Overflødig fett blir lagret som underhudsfett når det legger seg rundt hofter, rumpe og lår.

Der gjør det liten skade.

Det kan til og med være sunt å ha ekstra «reserver» der, i tilfelle magrere tider.

Alt fett over navlen er helseskadelig. Disse jentene har ikke helsefarlig fett.

Legg i alle fall ut bilder som svarer til teksten

Skivebom de luxe!

Ja lyset på men ingen hjemme!! Du er faen meg ute å kjører.

Feite mennesker spiser for mye, må du trene for å holde nede vekten spiser du også for mye.

Er ikke vanskeligere en det.

Slutt med det medisinske feit-bortforklaringen, blir latterlig. Man kan umulig legge på seg mer en hva man putter inn i munnen, det er fysisk umulig.

Damen på bildet er feit.

Se på asiatiske modeller, de er ikke feit, de er ikke beinrangel.

Trond andersen

Trond andersen

Jeg har bare en ting og si om dette.

Skal vi nå også godta dumme,uvitende og frekke mennesker også nå da..

Og klare og lire Tor seg sånne utsagn er bare en erkjennelse på dumhet...

Du har så rett!

Du har så rett!

Huff så mye kritikk du skulle få! Jeg kunne ikke sakt det bedre selv innlegget du har skrevet! Er helt rett at det blir feil at overvektige modeller skal være forbilde for andre mennesker. Ja de er vakre damer, men hvor vakker er de inni kroppen? Håper dette innlegget blir spredt, få folk innser at det ikke er greit og pakke i seg søppelmat fordi "det er greit og være feit"

Mobbing. Mobbing. Mobbing.

Jeg mesunner venninda mi som har noe sånne former. Jeg skulle ønske jeg hadde sann. Men betyr det at jeg skal spise mye dritt? Nei. Jeg begrenser meg selv Takk.

Egil Rask Sunde

Egil Rask Sunde

Hei.

Jeg ville bare si at du har en og/å-feil i innlegget ditt. Det heter "Vi må lære oss Å rose barn fra tidlig alder" - ikke "lære oss OG rose barn".

Med vennlig hilsen Egil

Kan du være så snill å lære deg ordeling...? En helse familie er ikke noe... du er vokst opp i en helsefamilie... lettere å lese uten alle skrivefeilene. Og slutt å døm folk...

Medisinstudent

Medisinstudent

Jeg er utrolig enig i deg Maria! Alle som skriver at kvinnene på disse bildene ikke er overvektige har et ekstremt urealistisk syn på hva som er en sunn normalvekt. Maria har aldri skrevet at hun støtter anorektiske modeller, det er en annen debatt, her handler det om at mediene og pressen prøver å "normalisere" kvinner med tydelige USUNNE og OVERVEKTIGE kropper. Som medisinstudent i praksis på helsestasjon kan jeg love at dersom et barn eller en ungdom med samme kroppsstørrelse som kvinnene på bildet hadde møtt opp på veiing hadde vedkommende fått beskjed om gjøre noe med vekten sin. Virker som om folk har glemt grunnen til at man i utgangspunktet skal unngå å være overvektig. De nye "plus size" modellene er ikke kvinner med et par ekstra kilo på magen eller mer "normale" hofter og lår. Det er kvinner som er direkte usunt overvektige, med garantert skyhøy BMI, som er så overvektige at de mest sannsynlig har økt fare for både diabetes, hjerte og karsykdommer. I en verden der overvekt er den nye folkesykdommen, er dette noe vi vil normalisere? JA, vi bør holde oss til normale, friske og sunne modeller som ikke representerer et urealistisk kroppsideal med tanke på både høyde, utseende og vekt, men det betyr ikke at vi skal dyrke fedme ved å trykke bilder av kvinner som klart og tydelig er langt over grensen til en sunn normalvekt. Kjenner bare jeg blir så irritert på de som ikke klarer å holde seg saklige i denne debatten og begynner med kommentarer som "gutter liker litt å ta i" og "det er sunt å ha litt ekstra på hofter og lår". Det kan godt stemme men om dere mener det gjelder damene på bildet så TAR DERE FEIL!!!

Skrev du virkelig og postet dette😂😂😂 Ja ja... Du fikk mange delinger på face da, og meg til å lese bloggen din for første gang🙄 Mission completed da vel😝

Hvorfor ikke fronte kvinner i alle fasonger?

Vi er jo alle forskjellige.

Å ha et sunt forhold til kosthold, aktivitet og ikke minst, seg selv er viktigere enn å strebe etter "drømmekroppen". Selvfølgelig, noen har en livsstil som omhandler fitness, men vi kan da ikke forvente eller kreve at alle skal det!

Vi kvinner ødelegger for hverandre. Istedenfor å hylle alle fasonger, så tråkker vi hverandre ned i driten. Slutt med det!

Livet er ikke basert på å ha den fineste kroppen, livet er basert på være lykkelig i eget skinn. Om man har noen ekstra fett på kroppen eller ikke!

Voks opp.

Jeg er uenig. Man sier alltid at man skal prøve å få kroppspresset ute av verden, men blir det ikke mer kroppspress når en ser på modeller hvor de skal være så mange cm rundt mage, rumpe, lår, pupper o.l for å passe inn? Jeg mener at det er vakkert å se modeller som er litt annerledes.

Jeg synes ikke disse modellene ovenfor er overvektig, de er kanskje litt fyldigere enn andre modeller og enkelte mennesker her i verden. Men jeg tenker at for små jenter og gutter som går inn på nettsteder for å se på klær og lignende ikke har særlig godt av å se hvordan den "egentlige" menneskekroppen skal se ut. Du tar ikke akkurat hensyn til hvorfor enkelte er overvektig. Hvis vi tar meg som et eksempel, så er jeg 100% hjemmeværende, har lite energi til å gå ut på tur, komme meg på trening grunnet helsemessige årsaker. Jeg kan ikke slutte å spise for å holde en normalvekt. Jeg spiser sunt og jevnlig gjennom dagen. Jeg er selv 20 år gammel, muligens litt overvektig. Det gjør meg trist at ikke alle skal bli respektert for den de er.

Hei Marte, og mange andre.

Selvfølgelig kan man hylle alle fasonger. Det er dessverre slik at enkelte mennesker er såppass tykke at de ikke er sunne. (Synes Ashley Graham er et dårlig valg for akkurat dette innlegget da hun spiser normalt og trener en god del mer enn normalen, men regner med det omhandlet det store bildet og ikke bare henne, så ser bort i fra det.) Selvfølgelig synes jeg man skal bli bedre på å hylle flere enn bare tynne modeller, men for meg blir det virkelig helt feil å hylle mennesker som er så tykke at det er helsefarlig, samt modeller som er så tynne at det er helsefarlig. Dette handler absolutt ikke om fatshaming, men at man må ha fokus på sunnhet framfor kropp. Det er dessverre faktisk slik at EKSTREMT tjukke folk ikke er sunne, det går bare rett og slett ikke an, og vice versa hos EKSTREMT tynne mennesker.

Tror Maria mente, uten å legge ord i munnen på henne, at det er farlig å glorifisere ekstremt overvektige modeller ettersom det er utrolig farlig å bære på så mye vekt. Er mye om mangt jeg er uenig med Maria med, men dette er en realitet vi har vansker for å innse.

Regner også med at de fleste forstår at Maria sikkert er klar over at enkelte sykdommer og medisiner medfører overvekt, og at innlegget ikke er skrevet for mennesker med slike sykdommer.

Bra du tar opp et viktig tema, Maria.

Maria og "Medisinstudent" har helt rett , Ashley Graham er 175 høy og veier 91 kg , det er nesten BMI på 30. Ja hun er en veldig pen dame, men overvektig og ikke et direkte sunt ideal.

Folk må slutte å lure seg selv.

Ser også mange argumenterer for at man skal fokusere på indre verdier i stedet for ytre, og det er selvfølgelig helt riktig. Likevel kan man ikke velge å drite i helsa og å utsette seg for farlige sykdommer bare fordi man er en fantastisk person. Tror Maria hadde helse mer enn utseende i tanker da hun skrev om dette.

Helt enig!

Media HAR en oppgave i å begrense hvilke holdninger de sprer rundt i samfunnet. Som fembarns mor er jeg veldig opptatt av at vi skal fremme det sunne og friske, og ikke promotere det som er sykelig..

Kjære Maria, å være så snever-synt som du velger å fremstille deg som, bekymrer meg. Hvis dette er verdier du som trebarns mor kan promotere noe slik sier jeg bare at jeg håper noen tar ansvar og fjerner data, telefon og Internett fra deg, for jeg håper for guds skyld ikke mine barn leser dette våset!

Eller vent.. De bør helst få gjøre det, for selv 7 åringen i huset ville lest dette og innsett galskapen i det du skriver!

Så om media var sitt ansvar bevisst, ville de stengt ned hele bloggen.

Kjære deg, Virkelig?! Mennesker kommer i mange fasonger og de du viser til er vel ikke direkte overvektige, men snarere mer normale sett på verdensbasis.

De vi som oftest ser som modeller er utmagrede ungpiker, som lever på bomull, champagne og røyk. (Jeg vet)

Ikke helt sunt det heller ei heller idealet.

Og; du burde lære deg forskjell på når man bruker og, og når man bruker å.

Rettskrivning (som inneholder grammatikk) er en kunst når man ønsker å formidle tanker og meninger. Lettere å få respekt for hva du skriver når dette er på stell.

Mvh Nina

Som en voksen kvinne (ca 40 vil jeg tippe) burde du ha lært deg å vise respekt for andre mennesker!!

Bruken av ordet "feit" er vel også noe du burde vokst fra!!

Og til slutt: følg ditt eget råd og ikke vær så overfølsom når andre mener noe annet enn deg!

Du skriver utrolig dårlig norsk, noe som er grunn nok i seg selv til ikke å ta deg seriøst.

Jeg forstår godt hva du mener, har tenkt det samme mangen ganger. MEN jeg synes ikke hun dama er feit. Er forskjell på å ha litt ekstra og å være overvektig:)

"Viktig å snakke om indre verdier" ...så lenge du ikke er feit. Snakk om å møte seg selv i døra. Sånn går det når lite reflektere mennesker skal prøve seg på blogg. Da kolliderer det siden ting ikke er gjennomtenkt.

Oi, her var det mange som følte seg truffet.

Overvekt er resultat av for høyt inntak vs utak av energi.

Aktivitet minst 1 time hver dag, aldri brus eller godteri utenom litt i helga,juice, sjokolade pålegg, smør, salt, sukker kan man aldri spise, faste spisetider og god døgnrytme er det som "vi" som holder oss relativt i form må leve etter 365 dager i året.

Videre er daglige ting som ta trappene isteden for heisen en selvfølge, selv med koffert til 5.etasje. Er man på ferie og avstanden er mindre enn 1km, går man og tar ikke taxi.

Å være tykk er pent, å være tynn er pent, kake er godt og brokkoli er også godt. Former, bevegelse, sensualitet, livsglede og en dose I give a fuck skal vi kvinner ha uansett.

Btw: Så mye selvtillit som formfulle kvinner har, har jeg lett etter i mesteparten av mitt tynne liv.

Er enig med deg, Maria. Men det ser ut til at mange her ikke kommer forbi det du skriver om at modellen er overvektig, noe hun faktisk er. Skjønner at mennesker er lei kroppspresset, og alle fortjener respekt uansett fasong. Det er ikke greit å mobbe eller kalle mennesker feit eller tynn, har man ikke noe pent å si så kan man holde det for seg selv. Men det endrer ikke fakta. Det blir feil å heie frem overvekt som en motpol til anorektiske modeller! Er absolutt ikke for anorektiske modeller, men det finnes en mellomting som verken er anorektisk eller overvektig!

Indre verdier er selvfølgelig det viktigste og jeg syns også vi burde bli flinkere til å rose barn på andre ting en utseende.

Syns du får unødvendig mye tyn for dette innlegget.

Jeg syntes ikke hun var så feit. Det er en forskjell på å være sunn og usunn. Det er en forskjell på å være smart og dum. Og det er en forskjell mellom å peke på en dame som for alt vi vet kan ha en kjempebra helse å si 'hun er feit' og å si 'min mening er at alle modeller skal være tynne'

Jeg glemte forresten å takke for den siste linjen i innlegget ditt, for den gjorde dagen min

Per Ole Stenberg

Per Ole Stenberg

Jeg lurer litt på fettprosenten til alle de som skriver surmagede kommentarer på denne bloggen? Jeg antar det er en stor OVERVEKT av fete damer her, som, såvidt jeg kan se, har sett dette som en utmerket anledning til å forsvare sin egen fettprosent!

IngvildÅsebø

IngvildÅsebø

Kan du leve opp til dine egne "lover" med dette innlegget? Legger ved ditt oppgjør mot Janteloven (synes punkt 3, 9 og 10 er særlig relevant):

"Skam er unødig. En god samfunnsorden burde gjenoppbygges på moral.

Marias lov:

1.Det er greit å duge til noe og det er greit å ha tro på seg selv.

2.Det er greit å elske noen og at noen elsker deg.

3.Det er greit at du er noe og at alle ikke er like.

4. Det er greit at du er like mye verdt som alle andre.

5. Det er greit å tilegne seg kunnskap og være klok.

6. Det er greit å le av seg selv og le med andre.

7.Det er greit å bry seg om andre og at andre brys seg om deg.

8. Det er greit at du kan lære noe av andre og at andre kan lære av deg.

9. Det er greit å lykkes og det er greit å mislykkes.

10. Det er greit å tape og det er greit å vinne.

Dette er vekst."

Om du virkelig mener det du skriver her, så er det vel greit at noen er feite og at noen er tynne, uavhengig om det er sunt eller ei, da man i følge dine aksepterende utsagn har lov til å romme både suksess og fiasko. Eller har du egne usynlige grenser for hvor mye man har lov til å "feile" eller å være annerledes? Og er det sånn at disse lovene dine kun gjelder dersom du ikke viser nevnte "fiasko" til resten av verden?

Helt, helt enig med deg. Og hun modellen er ikke sunn, hun er tjukk.

###Therese 16.02.2016 kl.18:00

Jeg er ei jente på 24 år, jeg spiser faktisk aldri snop, måler alt jeg spiser, kan ikke røre ris, pasta eller potet.. Jeg går lange turer hver eneste dag.. Jeg sliter med hormon forstyrrelse og har cyster på eggstokker. Mine venninner spiser mer enn meg og er så heldige at de kan kose seg med en sjokolade i ny og ne men likevel er jeg for stor i følge mange og sliter ekstremt med å klare å bli slank. Hva er ditt råd til meg utenom trening og kosthold siden jeg allerede har en streng ukeplan ? Er det slik at jeg er usunn mener du ? Tror ikke du vet helt hva du slenger ut.###

Therese du skriver at du ikke kan røre ris, pasta eller potet.. og at du sliter ekstremt med å klare å bli slank.

Det er jo helt tydelig at kostholdet ditt er så feil som det kan bli. Du burde spise de tingene du sier du ikke kan røre, stivelsesbasert mat.

Mitt råd til deg er å følge kostholdsrådene til Dr. John McDougall.

Jeg har problemer med stoffskiftet, og har hatt problemer med å gå ned i vekt i årevis, helt til jeg begynte å følge kostholdsrådene til McDougall. Først da begynte kiloene å rase av meg.

Jeg har tidliger prøvd mange andre kostholdsråd og dieter, men de har ikke fungert. Kostholdsrådene til McDougall er det eneste som har fungert, pluss at jeg føler meg mye bedre, har bla. mye mere enrgi.

-

Dr. John McDougall er en av verdens fremste eksperter når det kommer til sammenheng mellom kosthold og sykdom. Vil anbefale alle å sjekke han ut.

Han har jobbet meg helse og kosthold i ca. 40 år, drevet eget behandlingssenter i ca. 30 år, osv, osv.

Så denne karen vet hva han driver med

John McDougall, MD: The Diet Wars

https://www.youtube.com/watch?v=srkd-irmrC0

Dr.McDougall- Fighting the big fat lies with fad free truth.

https://www.youtube.com/watch?v=WYfq-V_5Cv4&list=PLgkc99yZePcBHa-U-UytCkHQaazKL6IM2

The Starch Solution - John McDougall MD

https://www.youtube.com/watch?v=4XVf36nwraw

Hjemmeside - John McDougall's Health and Medical Center.

https://www.drmcdougall.com/about/

Jeg ble bare lei meg av å lese dette... Håper du tar til deg kritikken du får utlevert i disse kommentarene.

Du kan seriøst ikke ha det godt med deg selv. Jeg som er overvektig synes det er supert att det kommer store modeller også, Ikke for å hylle, men nettopp for att oss som er store også kan få klær som sitter bedre, for faktum er att enten er klærne så stramme att fett og det som er tyter over boksekanten eller det sitter så stramt som bare det, noe i mine øyne er rett og slett stygt, eller så har vi klær som ser ut som 20 nr for store, det er aldri en mellomting. Jeg for min del hater å handle klær for det er ikke mulig å finne noe som kan sitte pent på en, for selv om klærne er til store så er det alltid en syltynn modell som viser det fram, en vil heller ikke da se att det plgget vil passe en, om en vil kle det plagget. Jeg hyller ikke overvekt, det gjør heller ingen andre jeg kjenner, men i steden de jeg kjenner de vet å bry seg om folk uansett om de er tynne eller tykke. Før jeg ble syk så jobbet jeg i barnehage, og til tross for det mange tror så sitter ikke vi bare på rompa og drikker kaffe, vi er med barna i lek, på turer, ordner med mat og drikke, kles skift og av og påkledning. Til tross for en travel jobb med mye turer og mye lek i alt slags vær ute og inne, så gikk jeg ikke mere ned i vekt.

Etter leger og proffesorer og bedrevitere som deg så skulle jeg for lengst ligget under torva, jeg er jevnelig hos leger og spesialister og hver bidige gang er blodtrykk og alt helt fint, men jeg har derimot hørt om mange visstnok tynne og spreke folk som er sykere enn meg og som dør i ung alder.

Og dere som sier det er bare å trene mere og spise sunnere og mindre, sier dere da til anoretikere og naturlig tynne att det bare er å spise mere? Ingen er like og mye kan spille inn, jeg selv har alltid vært overvektig, men som ung så sperret jeg meg inne fordi jeg var livredd for å møte mobberne fra skolen, de eneste gangene jeg elsket å være ute var hos min bestemor og bestefar på landet eller på hytta, langt vekk i fra mobberne, jeg kjenner og kjente folk som var og er syltynne og som aldri legger på seg, samme hvor mye de spiser, en venn av meg er slik, han er syltynn, jeg har mange ganger nesten kastet opp når han har sagt alt han har fått i seg i løpet av ett måltid, og det er ikke lite. Selv så har jeg ofte perioder hvor jeg knapt orker mat, 1-2 brødskiver på en hel dag. Ikke døm folk, mange overvektige har grunner for hvorfor de spiser mye eller ikke er aktive nok, noen på grunn av sykdom og medisiner, andre fordi de er så redd for å bli sett ned på, mobbet og latterlig gjort att en blir fysisk syk ved tanken, eller en kombinasjon av flere grunner. Ikke døm og tro du er bedre enn andre for det er du langt i fra. I mine øyne er du både motbydelig, kvalm og stygg, og da mener jeg ikke utseendet, men ditt indre.

Dr. McDougall: Solving America's Health Crisis

https://www.youtube.com/watch?v=Warl5KfhFNs

Det er lov å bruke ordet overvektig, noe med respekt å gjøre...

Det er sjeldent jeg kommenterer og i det heletatt leser blogger, men tusen takk for at du setter ord på det. Jeg kunne ikke vært mer enig! Jeg føler at de som kommer med negative uttalelser ifht dette innlegget, selv har problemer med å holde vekten fordi de rett og slett ikke bryr seg om kostholdet. Da tenker jeg ikke på de som er overvektig fordi de har en sykdom eller lignende, men de som klager på at de går opp i vekt og likevel spiser pizza til middag hver eneste dag. Jeg blir så provosert når jeg leser kommentarer i denne spalten, når vi vet hvordan virkeligheten er. Det er ikke 50% av befolkningen som har en sykdom som resulterer i at de er tykkere enn normalen. Det er kun en unnskyldning i de fleste av tilfellene, hvor fristelsen hvor noe usunt overvinner det sunne og normale kostholdet.

Jeg lurer på hvor du vil med innlegget? På den ene siden vil du ikke ha feite modeller, på den andre vil du at vi skal fremheve de indre verdiene. Nok om det.

Rent helsemessig, så har de modellene du refererer til lite magefett, og det er faktisk det som er farlig, rent helsemessig. Å ha litt ekstra på rompe og lår kan være en fordel, sier leger, og jeg tror vel kanskje mer på dem enn på deg. I motsetning til mange av de radmagre modellene som normalt bærer badetøt, så ser jo disse noenlunde normale ut.

Jeg synes du opptrer dømmende, sneversynt og lite kompetent på problematikken. Men du får sikkert lesere. Alle tynne bloggere

har sånne innlegg. Muligens for å provosere, muligens for å fremheve seg selv, muligens for å fremstå som en jente med sunne meninger og sunne holdninger. Det er mulig det funker i "meningheten" din. Vi andre, vi ler litt, og går videre i livet.

Hei. jeg prøver igjen å forklare hvor jeg ville med dette innlegget. Jeg skjønner at mange her føler seg støtt og det beklager jeg. Men jeg synes ikke det er riktig av helsemessige årsaker å sette inn overvektige modeller som nye forbilder, Ashley Graham er 91 kg og 175 høy, hun er overvektig. Vi lever nå i en verden der det ikke er vanskelig å se utviklingen av fedme og hva slags effekt dette har på kommende generasjoner om vi ikke snur mat trendene. Det betyr ikke at jeg ikke respekterer alle(tynne eller tykke) mennesker, jeg synes simpelthen det er feil vinkling/brannslukking. Jeg sier igjen, for å snu kroppspresset mener jeg det er viktig å fokusere på å skryte frem indre verdier og kvaliteter hos bar og unge, slik at de slikker å måtte leve opp til at det eksterne har større betydning en det interne. Det er klart jeg kunne brukt andre ord en fet, men jeg synes ikke man skal måtte pakke inn alt med silkepapir. Noen ganger må man gå litt hardt ut for å bli hørt. Milde utrykk svever som regel forbi.

De er ikke feite hvis du tror det. Dette er ekte D-A-M-E-R med former! Greit nok med at det ikke er bra å være tykk, men det må no jammen meg gå an å se forskjell på en med former og en som er tykk

Det her var trist å lese.. Kommer aldri til å forstå hvorfor andres utseende kan provosere noen så mye. Ja, sykelig overvekt er et problem og skyldes i de fleste tilfeller en usunn livsstil. Men så er det også mange som sliter med å holde vekten nede pga sykdommer og medisiner. Jeg har venninner som trener og trener, spiser mat laget fra bunn, som ikke rører godteri og fastfood men som likevel er hva du ville kalt "overvektige", pga problemer med stoffskiftet. Det er ikke så svart/hvitt som du påstår, det er hvertfall mitt inntrykk. Damene på bildene forøvrig, er nydelige! Men vi er alle forskjellige, med forskjellig syn på verden og de rundt oss. Det er noen for alle heldigvis :) hva med å bruke tiden vår på å løfte hverandre opp, istedenfor å dytte hverandre ned?

Du kunne i allefall lagt ut bilder av damer som faktisk ER overvektige, og ikke bare har former... Er nettopp dette som er skummelt i dagens samfunn, det faktum at vi skal se ut som en VS-modell for ikke å fremstå som jentene over her... Jeg tror dette innlegget ditt vil kunne være med på å "skade" like mye som det vil hjelpe, dessverre. Og presset øker med det, som om det ikke var ille nok fra før av... Helt enig med deg, bare ikke helt enig i vinklingen.

NB! Husk at yngre jenter leser dette...

Takk for at du setter spørsmålstegn ved et viktig tema!

Jeg forsvarer på ingen måte at syltynne, anorektiske modeller skal fortsette å være forbilder - tvert imot, og jeg synes det er skikkelig tøft av magasinene å bruke "store" modeller. Men, det er faktisk betimelig å stille spørsmålet slik du gjør. Fedme er i ferd med å bli verdens største folkehelseproblem, som vi er nødt til å ta på alvor. 1 av 5 barn over 10 år er overvektige! Hvis vi kommer dit hen at fete kropper erstatter de anorektiske som idealer, da er vi på feil kurs. Ja til sunne, uperfekte kropper - ikke syltynne og ikke fete!

Nei en ser jo hva mote industrien har gjort opp gjennom årene, dem har ødelagt mange jenters liv pga dett hysteriet om sånn og så tynne måtte dem være, nei takke meg til damer med former og litt og ta i, dem her pertentlige beinrangelene som trur dem er så fine og ser ned på andre, en kan jo bli syk bare ved å se på dem, så fortsett og slank dere syke jenter og bli liggende og ta opp unødvendig plass på sykehusene

Tenk deg om neste gang!! Hilsen overvektig

Du er håpløs! Er du virkelig så dum eller skriver du dette bare for å provosere for å få fler klikk så du kan tjene litt penger på dette tullet? Håper virkelig for din del at det er det siste. Eller du trenger vell ikke mer penger kanskje? Du trenger bare noe å gjøre i hverdagen din. Stakkars deg.

Takk for at du deler sannheten

Takk for at du deler sannheten

Kjære Maria, det er synd og trist at du får så mye motgang i kommentarfeltet, når det du har gjort er å dele den bitre sannheten! Selv mener jeg tynne modeller skal stå på magasinforsiden, kropspress er bra den dag i dag, da folk ikke har hjernekapasitet nok til å skjønne at det ikke er sunt å være feit!

Takk for at du ga meg en dose håp <3

Vi kommer i alle former og fasonger, og selv om man ikke spiser salat og chiafrø til 2 av 3 måltider, betyr ikke det at man ikke kan være sunn og vakker. Personlig synes jeg at Ashley Graham ser smashing ut på bildene for Sports Illustrated, og jeg tenker at de er "long overdue"! Hvis det stemmer som du sier at 50% av jordens befolkning er overvektige, så synes jeg det er flott at det er modeller i annet enn str "0" som dessuten viser at man kan være "overvektig", men allikevel aktiv, sunn og frisk. Heia Sports Illustrated, sier jeg, og håper flere moteblader og klesmerker følger i deres fotspor. Siden verdens befolkning kommer i alle størrelser, bør jammen meg modeller gjøre det også!

Iben Christine

Iben Christine

Problemet her er at du ikke skjønner hvorfor mennesker kommenterer mot din mening på det du har skrevet. Selvfølgelig er det viktig å ha fokus på kosthold og helsen sin, men hvis andre mennesker velger å ikke gjøre det, så er det deres valg og det må bare respekteres, og det trenger jo ikke du å bry deg noe om. Og det er faktisk sykdommer som kan forårsake fedme og mennesker som er født med en større benbygning enn andre. Jeg spiser selv ikke usunt men har likevel mer på kroppen enn andre jenter på min alder. Og hva så? Er du virkelig så trangsynt at du bare skal kritisere og kalle dette et tilbakesteg når det faktisk er det helt motsatte? Modeller som de som er avbildet i innlegget ditt er med i motebildet nettopp for å vise at det finnes kvinner i alle former, tynne og de med litt mer fett på kroppen og de som sees på som "normale". Og hvis det er noe som er et tilbakesteg her, så er det ditt syn på dette. Så gratulerer med tilbakesteget, Maria. Det som sees på tilbakesteg i mitt syn er de som synes det er bedre å bare ha syltynne jenter og kvinner til å pryde magasiner og reklamer. Kosthold og helse er viktig, men måten du skriver her og går ut mot akkurat dette temaet er trist. Vi kvinner finnes i alle størrelser, og alle trenger ikke være tynne og se ut som deg eller meg eller hvem som helst andre. Men selvfølgelig er det viktig at vi skal passe på hverandre og ikke minst barna, så de skal få i seg sunn mat og ha en bra helse. Men jeg synes ikke du får dette bra nok fram, det virker mer som et angrep på de overvektige. Det eneste du oppnådde med dette innlegget var å provosere. Jeg kommenterer sjeldent på blogger, men dette gjorde meg sint og trist, ikke fordi jeg selv er overvektig men fordi jeg skjønner at helse og kosthold er viktig og fedme er et stort problem, men måten du vinkler innlegget på blir mer som et angrep enn en hjelpende hånd. Det finnes faktisk mennesker som er syke og som bare blir sånn. Ta også tenk deg om litt. Jeg støtter modeller i alle slags former, nettopp fordi vi finnes i alle slags former.

Og hvis vi skal tenke i den retning av barn, så er det viktig at de får i seg sunn mat og at de har en bra helse. Men, da må vi heller vinkle deres syn på femde på en helt annen måte enn hvordan du ser på den. Overvektige mennesker er like mye menneske som deg, det er ikke mennesker man skal se ned på. Og overvektige mennesker kan være like flotte modeller som de som ikke er overvektige. Fokuset vårt må være på at vi skal spise og gjøre mer ut av den sunne maten og være i aktivitet sammen, både oss voksne og med barna. Fokuset må ikke være på å se ned på overvektige mennesker. Det er ditt tankesett som må snus.

Kirsti Mæhle

Kirsti Mæhle

Hei! Det er mye sant i det du skriver, Maria! Fedme er blitt et verdensproblem fordi folk ikke tar vare på kroppen sin, og fedmerelaterte sykdommer belaster samfunnet altfor mye. Hadde det ikke vært for at denne modellen har et vakkert ansikt, hadde hun aldri vært modell. Selv om hun er fet, er hun vakker, men allikevel er hun mer utsatt for diabetes og hjerte-karsykdommer enn slanke mennesker. Vi trenger ulike modeller, og hvem kan påstå at en slank modell er mer usunn enn en fet? Det vet vel personen best selv. Noen nevnte Twiggy som et eksempel på en dårlig rollemodell. Twiggy har uttalt at hun aldri sulta seg, men kunne spise hva hun ville. Det er bra å ha selvtillit og være stolt av kroppen sin uansett hvordan den ser ut, men de fleste har noe å jobbe med, dårlig kosthold, for lite trim og lignende. Vi har fått utdelt en kropp i dette livet, så det gjelder å ta godt vare på den.

De oppfordrer vel ikke til fedme, jeg tror og håper ikke at noen vil bli overvektig. Men det er laget for at folk ikke skal skamme seg for noe overfladisk. Liksom "du har et problem, men det er greit". Samfunnet i dag er veldig "ta hensyn til alle", kanskje fordi så mange kan nå ut med meningene sine på sosiale medier.

Den siste kommentaren din beviste bare hvor dum du er. De kvinnene på bildet er ikke overvektige, de er akkurat passe. Du vil virkelig ikke skjønne dette du eller hva? Det er folk som deg som gjør att unge får problemer, og att kroppspresset fortsetter. La folk få være som de er, ingen av oss er like, noen trener til de dauer og andre spiser til de dør, men det er kroppen dems og de må selv få bestemme. Synes det er verre med disse som bevisst sulter seg tynne, bare for å ligne disse modella, og jeg mener ikke de av dere som er naturlig tynne, for jeg vet dere har det like tøft som oss overvektige. Jeg har mine sterke tvil att folk virkelig går dit hen att de legger på seg bare for å etterligne større modeller, det eneste som jeg er sikker på blir lært er att det er greit å være slik en er, og att det finnes mange kroppsfasonger. Men slike som deg Maria er med på å ødelegge unge folk, og jeg skulle likt å møtt overvektige som sier det er helt greit å være slik. Alle overvektige jeg kjenner vet det ikke er bra, de vet de burdet gått ned noen kilo, ikke på grunn av utseendet men for helsen sin del. Hvis slik som du og flere mener att det bare er å slanke seg, sier dere til tynne som vil gå opp noen kilo att det bare er å legge på seg? Jeg tviler. Skal en slanke seg så er det flere faktorer som spiller inn, en må være psykisk sterk nok til å stå i mot søtsaker og usunn mat, psykisk sterk nok til å klare å lukke øra for folk som deg maria og andre som ser ned og baksnakker overvektige, du må ellers være frisk, ingen kronisk sykdom eller medisiner som gjør att en legger på seg, først da vil det være enkelt å slanke seg, mange overvektige tyr til maten som trøst, nettopp på grunn av baksnakking og mobbing og slike blogginnlegg som dette. Men jeg håper indelig att du maria en dag må begynne på medisiner som gjør att du eser ut som kakedeig, da skal jeg gi deg samme beskjed som du gir, det er bare å slanke seg.

ho er jo ikke feit??

Og de som har mye tid til overs, og masse penger, kan bare ta en fettsuging eller to, ikke sant Maria Høili?😉

Kjære "kloke" Maria!

Er du helt blåst? Sånn helt seriøst... Hva er det med deg? For det første så kunne du brukt ordet "overvektig"- det handler om respekt. For det andre, hun der er IKKE overvektig, hun er en kvinne med former- noen fantastiske noen spør du meg. Jeg burde ikke la meg provosere av en trangsynt person som deg, men dessverre, det ble jeg nå. Du angriper en gruppe mennesker på en så ondskapsfull måte med hvordan du velger å formulere deg, det er klart du er ute etter å provosere. Unnskyld for at jeg sier dette, eller vet du hva? Jeg sier ikke unnskyld en gang. Men hun flotte damen på bildet, hun ser 1000 ganger flottere ut enn deg! Med ditt ansikt fylt av botox/restylane- eller hva du nå enn bruker- tror du har brukt litt for mye, null mimikk i ansiktet ditt. Og munnen peker nedover når du prater, ikke pent. Og ps: du kunne fått deg litt kjøtt på beina, sånn ca 5% fett på kroppen, ser ikke så bra ut det heller!

Feit .? FEIT dette ?? (sjå for deg eg rister oppgitt på haudet. ) Ho som du har bilde av er IKKJE feit. Normalvektig vil eg seie det. Om du meinar at det der er feit . har du eit sjukt kroppsbilde. mange av disse modellene kan du jo sjå skjellette på...Og det er no ikkje noko fint...Modellen på bildet er forøvrig ei sunn og flott dame. Ho er ikkje feit, ho er ikkje undervektig og radmager, og hu kunne godt ha lagt på seg 5-10kg utan og bli feit fordi om. Eg er av den oppfattning til at modeller i kataloger og catwalk osv osv burde gjennspeile samfunnet hellers. De aller fleste er ikkje 180cm og 50kg. Men du er nok bare en rosa blogger som skriver bare for å provosere. Noko som du klarer til gangs også :)

Ha en fin dag :)

Tror ingen leste slutten av innlegget ditt, jeg...

Du avsluttet med at vi burde lære barna våre at indre verdier teller mer enn det ytre, og det virker som svært få av kommentarene over, har fått med seg det.

Ad Notam:

En kvinne på ca 175 cm må ifølge WHO helst ikke måle over 80 cm på MIDJEN!

Over 80 cm regnes som overvekt.

Årsaken: vi vet at midjefett er farlig, spesielt kanskje hos kvinner, og ofte et tegn på fremtidige eller nåtidige livsstilssykdommer!

Når Marilyn Monroe var "frodig og flott", så var hun også meget syk! Hun hadde store alkohol og pilleproblemer og spontanaborterte for n'te gang, like etter den berømte strandshooten hvor hun har kvit badedrakt.

Hun var IKKE sunn eller frisk på de bildene!

Allikevel drar folk de frem og hyller henne som et ideal fra den tiden.

Marilyns figur og hode, hadde det egentlig best på den tiden hun gjorde det berømte Playboy-coveret, naken på rød silke og med sitt naturlige hår!

Før neseoperasjonene, silikoninnleggene, pille og alkoholmisbruket, bleking av håret, omgjøringen av navnet og identiteten og alle mennene som passet henne rundt som et kakefat.

Twiggy var aldri anorektiker, hun er naturlig slank/ tynn om du vil!

Hun fremmet heller ikke anoreksi, men på 60- tallet spiste de fleste unge jenter, normal sunn hverdagskost, ikke hveteboller og Japp!

Å holde Twiggy- figuren, var egentlig bare å være genetisk "heldig".

Hadde du null pupper eller rumpe, så var du flott allikevel.

Jenter med pupper og rumpe, var fremdeles MEST populære, selv på den tida, så ro ned pæra, når dere bruker Twiggy som et "dårlig" eksempel.

Jeg måler ca 105 cm i midjen og er tydelig overvektig.

Når jeg sier jeg vil slanke meg, så får jeg "ingen" støtte, for jeg er jo "så flott" og "bærer vekten min så proporsjonert" og "er så kledelig på meg"...

Hva faen??!

Vil du se meg dau, eller?

Jeg synes selv at jeg er like flott om jeg veier 30 kg mindre!

Jeg vil ikke ned i vekt fordi folk skal si at jeg er så pen eller flott.

Jeg vil ned i vekt, fordi jeg gjerne vil oppleve å se barnebarna mine vokse opp... og kanskje til og med oldebarn!

Damene på bildene har fettet mest på rumpa og puppene, så den vekten er relativt safe.

Å reklamere for en kvapsete og begynnende fet midje er faktisk IKKE bra promo, for unge og lettpåvirkelige faktorer!

OG GI FAEN I Å SI AT ALLE TYNNE JENTER PÅ 180cm OG 50 KG ER ANOREKTISKE!!!!

Akkurat som vi feite kan bli feite av andre grunner enn overspising, så har tynne jenter motsatt problem!

MANGE tynne jenter eter så mye feit mat de kan, for å legge på seg og DRØMMER om å få puppene og rumpa til hun på bildet!

Fordi vi forherliger pupper og rumpe, så til de grader!

Istedet for å få pupper og rumpe, får disse jentene masse fett i blodårene sine og blir syke av dette, etter hvert!

MARIA: Jeg er med på idèen din!

Det handler ikke om hvordan man ser ut, egentlig, det handler om å blir sunn, normal, slik naturen ønsker at man skal se ut for å nyte et optimalt liv, helsemessig, ikke være en belastning for samfunnet, fordi man har gjort ukloke valg med kroppen sin, uansett hvilken vei det er. Det handler om å gi ros til den nye generasjonen, for hva de mestrer og forstår, ikke hvordan de ser ut!

Kjøp en bok til barnet ditt, når det skal belønnes, ikke et nytt pynteantrekk eller mer godteri!!

Jeg syntes egentlig det hele er litt tragisk, og at jeg gidder å blande meg får være en annen sak. Jeg tenker ingenting negativt om deg Maria, men sannheten er at du har ingen perspektiv på hvordan samfunnet henger sammen. Du kan forklare deg fram og tilbake hvordan du vil, men et helhetlig perspektiv på hvordan samfunnet henger sammen har du ikke. Noe mange ikke har, men i og med at du har denne bloggen her, burde du hatt det. Jeg beklager. Både for kommentaren og sannheten.

Hei Maria. Må si jeg liker innleggene dine.

Så å si alle samfunnsproblemene vi har som det er verdt å ta tak i bunner ut i to ting:

1. Ikke-vestlig innvandring

2. Dyrking av svakhet i samfunnet

Du har vært innom begge, noe jeg setter stor pris på.

Det vi trenger i Norge, er et strengere asylregime, et lavere skattenivå med et tilhørende lavere velferdsnivå. Muslimsk innvandring reverserer likestillingen, og påvirker sikkerheten i samfunnet direkte. Fersk olje vil ikke kunne bære et helt samfunn i luksusfellen særlig mye lengre, og da må produktiviteten i befolkningen opp dersom vi ønsker å beholde levestandarden. Da kan vi rett og slett ikke ha 1/3 av befolkningen på sofaen med vektproblemer. Det mange politisk korrekte sosialister ikke skjønner, er at velstandsvekst ikke kommer av seg selv. Det krever at en tilstrekkelig stor del av befolkningen bidrar. Da nytter det ikke å gi incentiver for det motsatte slik AP/SV ønsker.

respektløst.

IDIOTI! Noe så latterlig! Gå inn i deg selv og tenk på hva du gjør med folk! Når du snakker om fedme, er det ikke sånne som de jentene der jeg tenker på! Skjerp deg!

Stakkars, stakkars Maria Høili. Du trenger hjelp. Først og fremst psykiatrisk. Deretter trenger du skolegang, norsken din er elendig, start med og og å.

Familien din er sikkert fortvilet over din oppmerksomhetstrang. Tenk på barna dine. Dette er jo bare trist...

Jeg tror mye av overvekten kommer av at det veldig mange steder ikke er tilrettelagt for at alle kan drive med sport/fitness sånn at folk flest blir fysisk aktive. Her jeg bor, f eks, så ser jeg mange fotballbaner, som er gratis å bruke vil jeg tro. Og hvem bruker de ? Ikke jeg ihvertfall. Ikke en eneste tennisbane hvor det er gratis har jeg sett i hele byen. For å spille tennis så koster det en del. Det samme gjelder fitness-sentere, svømmebasseng etc. Jeg forsøker her bare å påpeke det åpenlyse - ikke alle har råd til å holde seg fysisk aktiv.

Istedenfor å rette en pekefinger mot de som veier for mye så kan det være så enkelt at man i offentlig regi tilrettelegger mer for de ulike interessene og behov. Ikke alle liker å gå tur ! Meg selv inkludert, det er gørr kjedelig, men jeg gjør det allikevel i ny og ne. Jeg har enda tilgode å se et sted hvor noe stort annet er gratis. Ikke alle liker å sykle i trafikken heller, samt det er jo veldig skadelig for lungene.

Jeg selv har vært langdistanse-løper blant mye annet, men har måttet legge opp grunnet en ryggskade. Er nok mest en sofasliter nå, så kiloene har ramlet på, fra å være en "sylfide". (Jeg vet, begynn med vekt-trening.)

Ellers vil jeg anbefale boken "Essentials of Fitness" av Falls, Baylor og Dishman. Tror den kan kjøpes hos Norli og Akademika, og muligens Amazon. Den ble brukt som lærebok der jeg studerte idrett. Håper den vil være interessant for de som ønsker å lære mer om temaet.

Mine beste ønsker til alle !

Modellen i sports illustrated er da ikke feit nå må du gi deg! Det er ei flott dame med fine former. Og hvorfor skrive om kropp? Fokuser heller på noe annet. Det er for mye fokus på dette temaet. Dette innlegget er bare provoserende.

Kjære lille blogger. .

Det du driver med er mobbing... tenk hvis hele verden var lik.. hvor kjedelig har den vært.. tenk hvis alle skulle være lik deg... hmmm...

Disse damene er ikke feite.. de er naturlig vakre...

For at noen kan skrive noe slikt på en blogg... må ha et kaldt og uempatisk hjerte.. du er med å forme mobbing! !

Det er akkurat dette du skriver om som gjør at det er blitt ett enormt kroppspress!! Er du helt på viddene? Denne damen som btw er helt nydelig med fine fasonger som du driver og kritiserer gir faen meg ingen mening. Hvis halvparten av verden sliter med fedme ville en klasse med 30 elever i , så ville 15 av de slitt med fedme og det er helt feil. Get your facts straight! dette tror jeg er noe av det jeg har lest som har provosert meg mest.

Det er så utrolig trist at du kan lage et fasit på overvekt.... De på bilde er overvektig? Forsiden av hvem?.. De er et menneske i en større utgave av deg, hva så? Noen som trigger hverdagen din?

Off det er så spinnvilt! Hva men å ligge MER press på modeller som ikke har kjøtt på kroppen, er vell og merke farlig! Som liksom BLIR et forbilde for ungdommer i dag! De på bilde er ikke i nærheten vektmessig til dødsårsaker! Da må du mye lengre!

Det handler vell heller ikke om å støtte fedme, det handler om å støtte at det er lov å være større uten å føle deg utenfor(hvorfor bare undervekt i modellbransjen), at du er like mye verd som et menneske om du ikke veier 45-60 kilo!

Med ønsket ditt om mer seere og delinger ødelegger du nok mye for deg selv med å skrive slik og ikke minst ødelegger du dagen for mangen! Ikke greit...

Dette er ikke et personangrep på deg i det hele tatt, men jeg syns dette var mer trist en interessant å lese..

- 1 følger heretter....

BTW: dere damer som følte dere truffet av slike innlegg. Hallo? Raise and shine!

Ikke la en blogger fortelle dere hva som ikke er greit!

Og det fins masse positive og langt mer fornuftige blogger å følge

Fatter, FATTER IKKE at dette er et emne som provoserer så innmari. Og jeg er ikke tynn! Hva vi ser på disse bildene er ikke å være "smålubben" - det er overvekt! Og det er et alvorlig samfunnsproblem!

Jeg husker en gang jeg i min barndom kranglet så fryktelig med en medelev. Han kalte meg stygg og jeg kalte ham (rettmessig) feit. Hvem tror dere fikk kjeft?

Bara för att du är ett anorektiskt jävla benrangel så behöver du inte se ned på kvinnor som faktiskt ser ut så som män älskar dom! Jävla barbiedocka klappa igen munnen och gå tillbaka till dina vardagsbloggar

Hei Maria

Jeg tror denne bloggen blir nedlagt av deg selv i løpet av noen måneder. Da går det opp for deg at du egentlig ikke var deg selv.

Du sier du er bipolar, og nå tror jeg du er på høyden og ikke ser helt konsekvensene av hva du driver med.

Ta kontakt med legen din. Eller kanskje familien din må gjøre det etter hvert.

Du gjør skam på familien din, og spes ungene dine.

Vet ikke hvor gamle de er, men noen av dem kan sikkert bruke data og lese. Der får de ta del i den "brutale" skilsmissen med deg og pappa'n sin. De får vite at du hadde et helvetes svangerskap med dem, og at de var skyld i at du ble ødelagt nedentil.

Du legger ut bilder av barna # som også mange andre gjør#. Det er et klikk på de, og så har jeg de lagret de på maskinen min. Jeg kan bruke disse bildene til hva jeg vil, kanskje de havner som profilbilde på en pornoside #eks.#

En annen ting du kanskje ikke tenker på er at denne bloggen din har stor underholdningsverdi. Jeg tror egentlig ikke at folk er så interessert i hva du mener og tenker, men elsker å lese slike "krangle- tråder"

Jeg ønsker deg lykke til videre, og det mener jeg.

amen!!

endelig noen som har skjønt det! disse damene er ikke formfulle, de er overvektige og det å være overvektig er som alle vet helseskadelig! er helt enig med deg og støtter ikke overvektige modeller som frontfigurer! og jeg er så lei av alle som klager og har alle mulige unnskyldninger, om man er syk/har en sykdom så betyr det faktisk ikke at den gjør deg tykk. alt handler om energi inn og energi ut. veldig bra skrevet :)!!

Det er sånne som deg som gjør at veldig mange får spiseforstyrrelser. Uansett. Så er ikke hun på bildene direkte feit, hun er lubben. Det er en stor forskjell altså! Alle har også forskjellig benbyggning, så uansett hvor mye de trener vil de ikke bli like tynne som deg. Har vært enig i noen av innleggene dine, men nå mistet jeg helt respekten for deg.

Er på ingen måte enig med deg i alt du skriver Maria, men her har du truffet noe jeg også har tenkt veldig mye på. Og det er tydelig at du har truffet en nerve hos de overvektige som føler de må gå sånn på defensiven i deres kommentarer til innlegget ditt.

La oss først bli enige om dette:

Er sykelig tannpirkertynne modeller sunne forbilder? NEI!

Men det er da virkelig heller ikke sunt med overvekt, og det burde ikke bli slik at barn og unge foreksempel som sliter med overvekt kan "trøste" seg med tanken om at de kan bli modeller likevel. Man burde jo ALLTID oppfordre til fysisk aktivitet og sunt kosthold? DET ER IKKE SUNT OG BRA Å VÆRE OVERVEKTIG. Ja - det er ikke alle som er overvektige pga kosthold, men pga sykdommer. Men for de aller aller fleste er det kosthold og livsstil som er den store synderen, og det er et problem. Overvektige er like mye verdt som alle andre, JA selvfølgelig, men helseproblemene det medfører for ekstremt store deler av befolkningen er utrolig alvorlige. Det er like alvorlig med de som er sykelig undervektige. Og de overvektige har ingen problemer med å kalle dem "beinrangel, tannpirkere, strekmenn, levende skjelett" osv. Men går det andre veien, da skal de overvektige bli så fornærmet!! INGEN av delene er særlig sunt folkens. Det er den gylne middelvei vi må strebe etter, og det er også den typer modeller som burde vises på catwalken og i magasinene.

Det positive med feite damer er store patter

he he ... burde heller hatt fokus på EQ ... Det har ikke denne dama (Maria H) mest av :-)

Sissel klavestad

Sissel klavestad

Det er vel ikke ditt problem hvordan andre mennesker ser ut? Er du sikker på at alle syns du er perfekt ? Det er helt sikkert ikke enkelt å være veldig tykk men du gjør det fader i meg ikke enklere . Se på det indre? Dobbelmoral .. Mange trives faktisk med en kropp som ikke er helt lik din. Du behøver ikke gjøre livet verre for overvektige mennesker . Vær forsiktig ; en dag kan det hende at DU sitter der og er overvektig / fet- av ulike årsaker !!

Latterlig dette her. Hun overvektige dama (bilde) kan være like sunn som du er. Kutt ut og ha fokus på det ytre hele tiden. Barn som vokser opp i dag tror det er normalt med silikon bryster og operert underliv. Kan ikke heller alle være venner? Og ikke klage på hverandre? Absolut alle har noe unikt ved seg... til og med du Maria H .....

Espen Askeladd

Espen Askeladd

Du skriver at det er viktig å snakke med barna om indre verdier. Hvorfor uttrykker du da gjentatte ganger det motsatte på bloggen din? Aner man en viss dobbeltmoral her?

Nei, den farligste utviklingen i samfunnet er ikke overvekt. Den farligste utviklingen er dumskap. Aller farligst er det når de som er født inn i rikdom og derfor ikke må utdanne seg, arver penger de rett og slett ikke har intelligens til å råde over. Da går jorda til slutt under.

PS: Det at du gang på gang må rykke inn og "forklare" innleggene dine for leserne er kanskje et tegn på at du har problemer med å ordlegge deg?

PPS: Da er kanskje ikke blogging tingen for deg?

Til slutt: Vær så snill. Tenk før du skriver. Hvis du ikke klarer det, så ikke skriv. Du når masse unge jenter der ute - og dine innlegg fronter helt andre ting enn hva du selv påstår at de gjør.

Tips: Les en bok.

Du skriver at du ikke vil "trendsette fedme som så mange dør av"? Visste du at det er mange som dør av det motsatte også? Visste du at spiseforstyrrelser er den TREDJE STØRSTE DØDÅRSAKEN blant unge jenter i Europa, kun "slått" av kreft og ulykker? Og at du er med på å bidra til at dette øker?

Dust, ikke aksept for feithet, men de damene du viser er jo nydelige og vi trenger da vel ikke enda en sak som skal sette ting enda en gang i negativt perspektiv.

Hvor er plutselig den meningen med å akseptere andre som dem er ???

Maria, her dummer du eg ut og skaper rabalder for deg selv. Jeg har en mistanke om at du ikke mener det du skriver her, for så dum kan du ikke være. Du vet godt at frodige, sexy kvinner er minst like populære som som tynne.

Og du er med på å forsterke alle fordommene som er skapt i media. Og det er forskjell på å være feit og frodig. Modellene i Sports Illustrated er frodige, IKKE feite, og mye mer sexy enn du noen gang kan bli. Beklager, du må våkne Mari.

Vargas

Sus og dus, boller og brus...

Vil heller ha litt fett på kroppen enn å være et beinrangel. Bør vise folk som sliter med selvbilde at det er helt normalt å ha fett på kroppen. Det å være unormalt tynn, noe mange er men ikke innser det, ikke er bra.

Du er bare en dum blondine

Du skriver så utrolig bra! Skikkelig oppegående, samfunnsengasjert med kule innspill og nye tankemåter, du driter i janteloven og tør å være så rå. Det er beundringsverdig at du er så dønn ærlig med bein nok i ryggen til å utføre det. Jeg motiveres av deg! Er fortsatt ikke ett eneste innlegg du har skrevet pr dags dato som jeg ser noe negativt med, men heller som svært opplysende og lærerikt med oppfordringer til å tenke annerledes og debattere. Elsker det! Også er du jammen pen også! 10 fluer i en smell :) hehe. Stå på, du er skikkelig flink!

Elsker bloggen din!! Hærlig og ærlig !!😃👍

Man skriver, og jeg siterer: "Man lever i en verden der vår største utfordring muligens er at vi er for utseendefokuserte.", og det er jo denne bloggen et godt bevis for.

Nå er vel ikke denne modellen så veldig stor. Enig i at man ikke skal hylle overvektige. Men mange som gjør dette hyller jo overvektige fordi de er på vei ned i vekt. Modellen på bildet er ikke akkurat feit eller overvektig så blir litt feil i mine øyne å dra henne inn i dette innlegget. Hun er et mye sunnere ytre enn hva mange av disse anorektiske modellene er.. Just saying!

Kan være enig i at overvekt og fedme er et helseproblem. Men synes ikke at dette blogginnlegget var så veldig konstruktivt eller bidragsytende til å eventuelt "bedre" problemet.

Modellen du har lagt ut bilde av lider ikke av alvorlig fedme. I stedet for å være såpass hard og brutal (ved å kalle henne feit), kunne du heller skrevet oppmuntrende om en sunn livsstil - si at man er fin og verdifull akkurat som man er, og at man ikke burde trenge å skamme seg på et treningssenter. Med de holdningene du reflekterer her, hadde ikke jeg turt å vise meg på et treningssenter dersom jeg var overvektig.

Takk👏🏻 takk for at du deler. Er så enig med deg😊

Hei.

Om du synes mennesker blir fetere og fetere, så er du absolutt i en posisjon til å gjøre noe med det! Få Europris til å kutte ut all usunn mat de selger! Europris er velkjent for å ha billig og usunn mat, altså en kombinasjon som lokker til seg store deler av Norges befolkning som trenger å snu på krona og velge de billigste alternativene uavhengig av næringsinnhold og sunnhetsgrad. Det er jo ganske ironisk at du har blitt milliardærdatter og har vokst opp med en pengeflyt fra nettopp mennesker som spiser seg overvektige på produkter de kjøper på Europris! Hvor mye av maten på Europris inngår egentlig i ditt eget daglige kosthold?

Da jeg var barn og ung på 60/70-tallet så var slank normalen og tykk som ung var sjeldent. Når man ser idag på filmer og fotografier fra dengang så ser man klart at gotteriindustrien og fastfoodmaten har ødelagt veldig mye! Å normalisere dette ved å lage catwalks med tykke eller til og med fete modeller blir galt! De som gjerne støtter dette er enten kraftig overvektige selv eller de slenger ut en mengde hatytringer mot tynne jenter. De kan altså forsvare varmt og empatisk tykke modeller, samtidig som de sier at tynne jenter er "beinrangel", " ikke noe å ta i og derfor vil ikke menn ha dem" og den verste som er "konsentrasjonsfange". De bryr seg ikke om dette er jenter som vokser eller er naturlig tynne! De mobber vilt! Samtidig kan de bli skikkelig forbannet om man påpeker at mange tykke ser ikke ut og mange livsstilssykdommer kommer av fedme. Det er bekvemt å sitte med fedme og tenke at jeg ikke må gjøre noe og da får jeg heller håpe på fete modeller og store klær som kan kjøpes? Jeg mener vi må tilbake til en sunnere tid med mer aktivitet og mindre godterier som da jeg var ung. Og slutt å mobbe tynne jenter, vi andre kan blir fristet til å mobbe fete folk om dette fortsetter i tråder.

Dette må være noe av det mest ignorante jeg har lest på lange tider. Håper virkelig dette er satire og ikke noe du virkelig mener. Overvekt og en sunn kropp er to forskjellige ting! Man trenger ikke å være syltynn for å ha en sunn kropp. Tilbakesteg er virkelig det å dømme andre folk ut av utseende. Hvordan vet DU om hun spiser usunt, annet enn av å se på kroppen hennes? Hvor hyklersk går det egentlig ann å bli? Du som nettopp var på god morgen norge å fortalte om at folk bare dømmer deg pga pengene, også sitter du selv å dømmer folk etter utseende? Hvem faen tror du at du er?

Det finnes mange "tynne" mennesker med en usunn og inaktiv livsstil... Og også mange "tykke" mennesker med en sunn og aktiv livsstil :-) Så dette blogginnlegget blir bare for dumt , du kommer med bastante og lettvinte forklaringer på veldig kompliserte utfordringer.

Dette skriver du..... Vi må snakke med barna om indre verdier og kvaliteter.Skremmende stykke du har skrevet,da så mange barn blir mobbet nettopp pga kropp. Takk og lov at jeg har pratet med mine barn om dette, godta alle mennesker som de er.For dette stykket du har skrevet viser at du ikke er en videre god rollemodell!

elisabeth: Hei, det som er skremmende er at folk må begynne å lese formidling. Jeg dømmer ingen, jeg har en mening om at vi ikke skal erstatte et problem med et annet og at vi er nødt til å tenke nye innfallsvinkler på eksternt press.

Uansett hvordan man snur og vender på det er det noen som framstår overvektige uansett hvor mye de balanserer vitaminene sine eller hva faen. Enkelte folk har rett og slett lab forbrenning. Noen har brokk. Noen har sykdommer. Noen har allergier. Ikke våg å si at man kan bli tynn bare av å spise sunt og trene, for det er verdens største løgn. Og man er faen ikke stygg bare fordi man har litt fett på kroppen? Hva faen. Ikke prøv å gjøre slankhet til ett større skjønnhetsideal enn det allerede er. Det er på grunn av folk som deg at jeg ble kalt feit på ungdomsskolen, til tross for at jeg var undervektig. Og, ja, siden vi først snakker om det. Jeg har en nydelig venninne som er litt chubby. I dine øyne er vel alt med en mage "feit", så du kan tolke det som det. Men jo. Hun er allergisk mot fett. Vennligst forklar hvordan og hvorfor hun skal gå ned i vekt. Hun spiser ikke usunt, det er sikkert. Eller, hmm, kanskje det ikke er så sunt for henne å gå ned. Hmm. Tenk deg om før du snakker, drittsekk.

Jeg har aldri kommentert noe blogginnlegg; og mulig du får en ekstra leser pga innlegget ditt her. Uansett; måten du skriver på ytrer ingen ønske om at alle er verdt like mye?! Sier du til barna dine at disse damene er FEITE? Da skaper du feil holdninger overfor dine hjerteskatter og deres venner osv osv :(

Damene er vakre som bare det!! Du trenger ikke være usunn fordi om du er vakkert frodig som disse.

Her har du bare provosert jente!! Veldig trist.

Gunn: Det er viktig å se budskapet bak innlegget. Det handler om kroppshysteri. Min mening er at det vil virke mot sin hensikt å gå fra det ene ytterpunkt til det andre, for å snu presset på utseende. Vi må angripe situasjonen innenifra og ut, ikke utenfra og inn.

Maria når man legger ut et stykke som dette,påtar man seg ett stort ansvar.ikke lenge siden vi opplevde en jente som sultet seg til døde.kroppshysteri blant unge er ikke og kimse av. Mange barn/ungdommer lider under det og føle seg mindreverdige.Foreldre skal være ansvarlig for og gi sine barn veiledning og rettledning ang riktig kosthold. Jeg har altid vært bekymret for min datter,da hun i mine øyne er for tynn. Men jeg vet hun spiser vanlig normal kost,og at hun antagelig bare ikke har annlegg for og legge på seg. Innlegg som dette nærer i mine øyne opp til kun tragedie for de som allerede ikke synes de er perfekte nok. Selv omjeg regner med det ikke er vondt ment dette innlegget ditt,så skremmer det meg at et voksent (forbilde) ikke vet det er en grense i ytringsfriheten sin man ikke burde passere:)) Ellers Maria ha en flott dag.Du er tøff i dine innlegg noen ganger,men du er i allefall Ærlig.Tør og kalle en spade en spade

elisabeth: Ja, det er klart at begge deler av skalaen er meget usunne derfor er det viktig å sette en pekepinn på problematikken. Jeg er jo ikke den som legger noe i mellom når jeg snakker og mine lesere er mellom 20-45 år. Jeg vet jeg kan virke brutal til tider, men noen ganger er det det som må til for en oppvekker. Ha en flott dag.

Når jeg leser dette så blir jeg oppriktig sint.

Selv har jeg problemer med mitt eget selvbilde og med dette innlegget så prater du i mot deg selv. Du sier vi skal fokusere mer på de indre kvaliteter, men kritiserer disse jenters ytre. Med dette så er du også en stor del av nåtidens kroppspress.

Tror ikke du har forstått at du er en offentlig person. Du må lære deg å handle deretter.

Du må også lære deg å formulere deg på en riktig måte, for jeg ser at det visst er mange som har misforstått "budskapet" som du sier du prøver å fremme med dette. For meg blir dette bare svada fra en som ikke vet hva hun snakker om.

hvor skrudd i hodet er du egentli? trakasrer andre som har litt mer på kroppen bare fordi du mener at slik du ser ut, er den rintige måten å se ut på? det er ikke noe som er så stygt og motbydelig som slike personer som deg!

Er helt enig med deg jeg!! Deilig at noen ikke aksepterer at det skal bli "in" å være overvektig...

Det er jo ikke in å være overvektig! Det er på vei til å bli akseptert at kropper kommer i alle fasonger og varianter! Enig i at fedme bør bekjempes, men jaggu fortjener alle og enhver aksept for den de er uansett!

Fyfaen, er du stygg el?

Ja tydeligvis!

Er det plutselig itte låv tæl å vara overvektig? Får du faen meg gi dæj!

Uansett hva man syns om bloggeren, måten hun framstiller saken på, bloggerens utseende og så videre. Det er ikke til å komme bort fra at en dame som er 1,75 og veier 91 kg er overvektig. BMI på over 25 defineres av helsemyndighetene som overvekt. mOdellen har en BMI på 29,7 og BMI på over 30 defineres som fedme.

Jeg syns allikevel modellen er pen og flott og bærer sine kilo godt og hun kan være glad for at hun er smal rundt midjen, da det minsker helsefaren.

Allikevel blir det HELT feil å framelske og normalisere overvekt.

Jeg jobber selv i helsevesenet og har sett alle de triste resultatene som det kan føre til.

Nei anorektiske modeller er heller ikke bra, men man må heller ikke glemme at kun 10 % av de med spiseforstyrrelser har anoreksi- resten overspiser med eller uten oppkast....

Takk, tusen hjertelig takk for at du, JA AKKURAT DU MARIA, at du kan synke et selvbilde lavere enn det, det er... Fyfaen! Du skulle virkelig ikke ha hatt blogg i det hele tatt! Skam deg, rett og slett!

Vet du hva. Jeg er enig med deg. Det å være overvektig er ikke sunt, og hvorfor skal vi bruke det som eksempel for å hemme kroppspress når det absolutt ikke er bra. Det vil i såfall være bedre å bruke sunne friske mennesker med en sunn og frisk kropp. Det betyr ikke at man må være verken perfekt eller ha null strekkmerker, celulitter og ha flat mage. Men å være overvektig på randen til diabetes, er vel ikke noe å skryte av? Ja det er provoserende, men de som er feite har skylda selv. Og de må ta seg sammen! Noen har selvfølgelig sykdommer, og sliter psykisk med mat. Men det er et fåtall. Og dette kommer fra en som akkurat nå veier 30 kg for mye pga. latskap og fødsel. Jeg vet jo at jeg må jobbe for å komme tilbake igjen, og bare jeg kan gjøre noe med det. Mobbing av tjukke er ikke greit, men å fremme det som et ideal er likevel feil!!

Ordelingsklubben

Ordelingsklubben

vil du bli medlem Maria?

EuroPrisSukker

EuroPrisSukker

Gode poenger Maria. Du er jo i en priviligert posisjon som kan bruke stillingen din til å påvirke. Det er jo et tankekors at europris pusher søtsaker til 6,90 per hg... Dette bør jo stoppes og erstattes meg gulrøtter - tar du utfordringen og målet ?

EuroPrisSukker: Hei, du skjønner jeg har ingenting med Europris og gjøre. Den kjeden ble solgt til Industri Kapital i 2004. Men kan gledelig informere om at jeg er med på å gjøre Norge sunnere. Vi har utviklet og lokal produserer et smoothie produkt (Pretty Smooth), som er 100% naturlig frukt og bær. Ingen tilsetting av sukker eller konserveringsmiddler. Du kan lese mere om det her: www.prettysmooth.no . Jeg kan si at jeg er for totalforbud av godis. Raffinert Sukker er meget skadelig for kroppen.

Jeg skjønner ikke hvordan du kan sitte her, og si at disse kvinnene er overvektig. Det finnes utallige av sykdommer som kan føre til fedme. Får nesten følelsen av at du er ute etter å provosere, og eventuelt få yngre jenter (og gutter), til å sulte seg selv hvis de er noen kilo for mye! Dette er skammelig, helt utrolig.

Perspektiv fra en godt voksen mann: Damene på bildet er slik jeg foretrekker dem, vanvittig flotte og formfulle. Vet jeg har mange menn med meg i den vurderingen.

Tuller du .. igjen? JEEZ

Tuller du .. igjen? JEEZ

Jeg ble provosert når jeg leste at en blogger hadde skrevet dette, men ærlig talt, når jeg leste at det var DEG.. da lo litt inni meg...visste ikke hva du het, men har sett deg på tv... Du mener det sikkert godt, med mye av det du skriver, MEN OMG.. tror du burde holde deg til å blogge om sminke og botox. Du har helt ærlig så lite innsikt om verden og verdier at det er flaut å se på. Beklager om jeg virker nedlatende, men du er faktisk et forbildet for mange og synes det er skremmende at personer med så fattige meninger har et offentlig stemme. God underholdning... men foretrekker å bruke tid på annet.

Hvorfor synes du at det er så fælt at en dame som var overvektig var på forsiden av et manneblad? Menn liker damer med kurver, menn liker tynne damer, de tar for seg hva folk liker. Dette kalles PREFERANSE, og du er en dårlig person som sier at plus-size kvinner ikke fortjener å være på forsiden av et blad.

Elena: Jeg mener at man ikke løser problematikken med å gå fra et ytterpunkt til et annet. Det er ikke sunt å være overvektig. Verken for seg selv eller de rundt seg man påvirker med usunne vaner, slik som barn. Man pådrar seg unødig energiløshet og sykdommer forsaket av en dårlig kostholdsvane. Det handler ikke om hva som er preferert, det handler om sunnhet innefra og ut og være i balanse. Formidlingen i innlegget omhandler ikke yttersiden, men innsiden. Fokus må endres.

Kristin Haugen Granli

Kristin Haugen Granli

Maria, du har ikke peiling på hva du skriver om. Det å fronte en frodig kvinne, har ikke noe med fedmeproblematikken å gjøre. Det er reklame, opplysning og kunnskapsmangler som i bunn og grunn er hovedkjernen i mange av årsakene til fedme, men så enkelt er det likevel heller ikke. Det er et sammensatt problem, men mye ligger i samfunnet. Evolusjonen endres. Vi blir fetere fordi samfunnet tilrettelegger for stillesitting. Hjernen adapterer seg raskt og blir vant til å ikke måtte bevege seg. Menneskers hjerne liker å ha det behagelig.

Vi kan også snakke om stoffskiftesykdommer. Det er ikke bare å si: "spis mindre og bevege deg mer." Det er sammensatt. Og komplisert, noe du tydeligvis ikke har kunnskaper om. Epigentikk for eksempel er veldig interessant og omhandler mye av denne problematikken. Du burde lese deg opp på ting fremfor kun å skrive tankeløse innlegg.

Jeg går i spissen på ditt innlegg: Jeg syns ikke den kvinnen ser overvektig ut. Hun ser sunn ut. Hvorfor? Hun ser mye sunnere ut enn deg. Hvorfor? Fin hud og vakkert hår. Kanskje hun trener og holder seg i form. Kanskje hun er i bedre form enn deg. Kanskje til og med enn meg. Hun ser lykkelig ut.

Jeg vil til og med dra den så langt å hevde at du ikke er sunn, du er ikke en inspirasjon for noen og langt fra et forbilde. Hvorfor? Du krenker mennesker, du krenker barn og deres selvfølelse med det du skriver. Du burde skamme deg over hvordan du forsøker å hevde deg over andre mennesker i en helt annen livssituasjon enn deg selv.

Ja, jeg er fullt klar over at folk stadig veier mer og mer. Men det er mer pga. alle livsstilssykdommene som rammer folk, ikke fordi de ser ut på en bestemt måte, slik som du. Moren til kjæresten min fikk hjerteinfarkt. Hun er ikke overvektig, men hun spiser dårlig mat og tar ikke vare på seg selv. Moren min har reumatisme og hun sliter med å bevege seg. Hva skal du si til disse to menneskene? Med følelser? Skal du krenke de?

Maria, skam deg, for helvete. Og se til å få deg litt innsikt før du uttaler deg om ting du ikke vet noe om.

Kristin Haugen Granli: Uff , ja la oss skylde på stillesitting og sykdommer. Hvem er det som er herre over eget liv? Hvem påvirker og hvem har ansvar for sine barn? Du sier jo foreldre og skole over. Hva som er sunt og usunt trenger jeg ikke å overbevise om, snakk med legen. Livsstilsykdommer kommer av hva man putter i munnen. Skal man virkelig gå fra et ytterpunkt til et annet og oppfordre når 50% lider av overvekt per dags dato.? Herre, ja det er jo logisk. Jeg skriver vel ikke for å krenke. Jeg skriver for å opplyse om at den største spiseforstyrrelsen som rammer i dag er ikke for lite mat, men for mye, i vår vestlige verden. At jeg ikke har grunnlag for å uttale meg, når jeg har vokst opp i en helsefokusert familie, kan jeg med hånden på hjerte si at 80% av hvordan du ser ut og føler deg handler om hva du spiser. Man spiser seg syke. Det er realiteten. Nå må vi ta en fot i bakken å innse realiteten.

Kristin Haugen Granli

Kristin Haugen Granli

"Jeg har ingen som helst tro at det vil snu kroppspress og sette feite idealer som rollemodeller, skal vi bli enda mer usunne? Nei, denne problematikken må tas ved roten. Vi må lære oss og rose barn fra tidlig alder med fokus på indre kvaliteter, indre verdier og dyktighet. Slik skaper man selvstendige selvsikker individer."

Pedagogisk sett er det sistnevnte helt feil. Det handler om å skape motstandsdyktige barn, som selv om de er sårbare, styrker vi deres evner og selvfølelse til selvstendighet, autonomi, til å ta eierskap i sitt eget liv, slik at de ikke lar seg påvirke av alskens drit som de utsettes for. Det er ditt ansvar som en forelder og skolenes sitt ansvar.

Kilde: Edvard Befring: Den forløsende pedagogikk

Kristin Haugen Granli: Da vil jeg si den pedagogiske metode vil jeg si funker meget dårlig. Det handler om å rose på riktig grunnlag fra fødsel, interne kvaliteter burde telle mye mer en eksterne. Foreldre er ikke gode på dette, ikke skole heller. Man får høre hvor udugelige man er om man ikke presterer etter en a4 mentalitet. Påtvungen kunnskap, blir aldri sjelens varige eie.

Er det rart jenter sliter med spiseforstyrrelser og selvmords tanker?? På grunn av latterlige kroppsholdninger og ytringer du slenger ut uten å tenke på konsekvenser.

Hver dag får unge jenter press fra alle kanter..gjennom filmer, musikkvideoer, reklamer og BLOGGERE. Hvordan den "perfekte" kroppen skal se ut. Hvordan en sunn kropp skal se ut.

Og ser du ikke slik ut...nei da er du lat og feit.

Jeg blir faktisk ordentlig trist av å lese et slikt innlegg av en voksen tre barns mor (!!!) For noen verdier du gir til generasjonen som kommer etter oss. Skremmende er det!

Jenta på bildene over er vel for all del IKKE overvektig?? For gjett hva..alle kvinner kommer ikke i en fasit form!!!

Ja jeg er enig at man skal ha fokus på sunn mat og trening. Men hvem er du til å henge ut bilder av en dame som for alt du vet kan være veldig veltrent og sunn??

Noen kvinner er veldig veltrente MED kurver!

For jenter som faktisk trener og har et godt kosthold men fortsatt ikke ser ut som jenta på fitness reklame plakaten på treningssenteret.. kan det å se bilde av dama over være et stort boost for selvbildet.

"Fete rollemodeller" er ikke bra sier du...Hva med å begynne med deg selv? Du har selv barn. Wow, for en rollemodell som sitter å mobber "feite" kropper på nett.

Er det rart barn begynner å mobbe og dømme utseende til hverandre? Er det rart verden har et forskudd kroppsbilde...

Nei, jeg står opp for jenter og kvinner som daglig blir pisket av kvinner som deg. Ingenting er godt nok før du passer inn i EN boks. Slik skal du se ut for å være sunn og veltrent.

Dette innlegget er mobbing på høyt nivå og mer skadelig for jenter enn jeg tror du egentlig har kunnskap om selv.

Ler meg i hjel

Ler meg i hjel

Hahahah, for det første er dette noe av det latterligste, mest respektløse og hjerneløse jeg har lest.

Og for det andre, så du får skrive akkurat hva du vil og akkurat hva du synes om andre mennesker på nettet, men når noen skriver akkurat hva de mener om deg, så skal du anmelde de til politiet?

Det er virkelig helt sykt hvor inkompetent det går an å være. Tenk og drite seg ut såpass offentlig. Jeg ler så jeg griner.

Ida Bjørklund

Ida Bjørklund

Vi må huske på å skille mellom overvekt og sykelig overvekt. Jenta på bildet er ikke så overvektig at hun er veldig risikoutsatt for kostholdsregulert diabetes, hjerte og kar sykdommer osv selv om hun dog har litt høyere BMI enn idealet for høyden sin. En større jente kan også være i betydelig bedre fysisk form enn en tynnere jente. Selv om kroppen er liten vil det ikke ensærend si at den er i bedre form. Det handler om å se helhetsbildet, og vi må for all del ikke glemme retusjeringen og sultingen de tynne modellene må gjennom. Jeg stemmer ja, for sunne jenter med litt større kropp! Det idealet jeg får inntrykk av at du mener er sunt, er faktisk det komplett motsatte i mange tilfeller :)

Ida Bjørklund: Jeg synes det er feil og gå fra etter ytterpunkt til et annet. Synes vi burde lytte til legene, spis sunnere og bevege oss mer. Modellen på bilde har en bmi på 30. Noe som er altfor høyt, i forhold til livsstilsykdommer. Vet jeg tråkket på mage tær med dette innlegget, men vi må begynne å se realiteten av det vi bedriver. Sunnhet er absolutt, nei til retusjering og manipulering. Større fokus på indre verdier.

Kristin Haugen Granli

Kristin Haugen Granli

Maria, skam deg, fortsetter å skrive om ting som du ikke vet noe om, kun meninger, tanker. Jeg så på instagrammen din. Du slenger ut med helt uoppnåelige kroppsidealer for mange mennesker. For i dine øyne er ingenting perfekt før det er helt sykelig, og det er med på å skade unge jenter.

Og du skrev til Ida at modellen på bildet har en BMI på 30? Really? Hvordan vet du det? Nei, det vet du ikke. Akkurat som at jeg ikke vet hva fettprosenten din er, hvor høy du er, hvor mye du veier, hva BMIen din er. Kjæresten min har BMI på 35. Hvorfor? Jo, han er veltrent og i sitt livs form, og langt fra overvektig. Er BMI en god indikator på overvekt? Nei. Den tar ikke høyde for beinbygning eller muskelmasse, eller vann i kroppen for den saks skyld.

Du er kun ute etter å krangle på sosiale medier, vise deg frem og synse som en eller annen kjerring på kvinneguiden. Noen andre har gitt det du gjør en term, det du gjør for å få klikk. Ja, du burde skamme deg. Og hvis du syns folk er så sinna, svettende bak tastaturet: du er likedan! Du sitter jo der og klamper løs som en galning og slenger ut utsagn etter utsagn som det ikke finnes hold for. Du skriver helt håpløse innlegg som du med en intensjon om å skape debatt/krangling, ender med å måtte forsvare deg fremfor å la det surre og gå. Du er som en 18-åring som ikke har lært seg nettvett, men du er 32 år. Nesten 10 år eldre enn meg. Du har små barn og du har et foreldreansvar. Du vet ikke hva pedagogikk er en gang, så spar meg for dine meninger om hva du tror det er. Alt du gjør på bloggen og på instagrammen din blir liggende på nettet i evig tid, slik at barna dine får sett hva mammaen deres har holdt på med.

Du har tråkket mange på tærne fordi du angriper normalvektige og sunne mennesker, voksne og barn, ved å ha BMI som en indikator på sunnhet. Hva om et av barna dine, etter å ha studert i USA i ett år og kom hjem 10 kg tyngre, og ikke lenger passer inn i kroppsidealet ditt?

Det handler om å ikke bryte ned andres sårbare selvfølelse og mange voksne mennesker i dag er svært sårbare, noe du ikke tar hensyn til. Du er med på å bryte ned og ødelegge andre mennesker.

En fastlege som var innom God Morgen Norge i forrige uke snakket om hvor ubehagelig det er å si til en pasient at de er overvektige. Kanskje du burde ta over det talerøret, siden du har ingen problemer med å bryte ned et annet menneske.

Kristin Haugen Granli: Jo jeg vet det, det står på nettet, hun veier 91 kg . Helseopplysningene om modellen ligger offentlig. Jeg synes ikke man skal beskytte mennesker mot å fortelle at de er overvektige. Er de som små barn som ikke tåler å høre sannheten? Ja, samfunnet har jammen blitt svakt, det er helt sikkert. Ikke bare skal folk ødelegge seg selv med hva de putter i tryne, men de skal ødelegge barna sine også. Barna har ingen stemmerett og spiser det de får tildelt, jeg kommer ikke til å holde kjeft selv om du synes det er ubehagelig og sikkert er overvektig selv og prøver å forsvare hvorfor. Du får se realiteten i det selv, Normal bmi ligger mellom 20-25. Sunnhet, jeg ligger på 20 og er ikke i kategori uoppnåelig. Vet godt hva pedagogisk betyr. De er flinke i skolene. På hjemmebane, en helt annen sak. Skal man sette bort ansvar til institusjonene eller skal man begynne å ta ansvar selv? Det er ikke mitt kroppsideal jeg snakker om, det er legens anbefaling. Vår del av verden blir bare feter og fetere, dette er en realitet. Åpne opp øya.

Det å være stor ,overvektig, fet er relatert til å være stygg, udugelig, lite verdt etc. Dette bidrar du til at vi skal synes, når du kommer med slike uttalelser. hvis man er dønn ærlig så er det ingen som ønsker å være tjukk. de fleste vil være normal. Stort fokus på utseende og lite fokus på sunnhet. kan være stor og sunn faktisk, jeg er stor og sunn, men kunne

selvfølgelig vært mye mindre, penere etc. Jeg takler det fordi jeg er godt voksen, men ungdommen som vokser opp i dag føler seg nok aldri bra nok. Livssituasjoner som penger og status er også viktig og det er vel noe du lever av også.Være tynn selv anerotisk tynn ser ut som å akseptert i verden, men ikke tykke mennesker. Fokusere på det indre sier du og mobber tykke mennesker i samme setning. HVA er indre verdier da?? Være snill, fordomsfri, åpen....? med ditt syn tror jeg ikke du har så gode indre verdier, mest ytre. som resten av verden har blitt, penger status Flink pike syndromet...

Dette klarer jeg ikke å få tak på. Du snakker varmt om å lære barn indre verdier og kvalitet. Men hvorfor er det det eksterne som opptar deg mest?Retusjerte bilder, operert nedentil, løshår, botox og fillere. Du skriker høyt om hvor vanskelig det er å være rik og du har ikke noe til overs for formfulle kvinner. Du har 3 barn, hva forteller du dem?

Iren: Som sakt i flere innlegg så spiller vi alle et skuespill for galleriet. For å komme lengst mulig i vår fiktive verden er det , det eksterne som er gjeldene og tellende . Dessverre. Jeg snakker masse om indre kvaliteter med mine barn , samt at jeg ikke legger usannheter imellom linjene . De får sannhet av meg og ærlighet. Det er ikke slik at jeg ikke respekterer feite eller tynne , jeg støtter ikke mentaliteten, det er helseskadelig og et stort problem i vår vestlige verden . Hvorfor skal vi gå å late som? Å pakke inn alt i silke? Hvordan skal vi da snu problematikken om vi ikke kan snakke åpent om det ? Fordi folk er for sensetive? Vi må innse for å forebygge. Jeg er på langt nær perfekt , men jeg er villig til å diskutere hvilke vei vi burde snu og sikte mot.

Ja, faktisk når det kommer til vekt må man være sensitiv. Nettopp fordi det i bunn ligger en fortvilelse. Du må veie dine ord nøye når du offentlig går ut med dette . Du skaper null debatt, bare sinne. Mennesker som sliter med dårlig selvbilde blir bare mer deprimert og lei når en blogger nok en gang viser "den riktige vei". På en fryktelig nedlatende måte. Ordlegg deg på en fornuftig måte, da vil (kanskje) noen lytte til deg.

Iren: Den pedagogiske måte har dessverre liten effekt. Det kan man se av statestikk på økning i tilfeller. Tror de fleste faktisk trenger en dose sannhet på bordet. Hvordan skal vi ellers forebygge denne epedimien? Jeg skrev et nytt innlegg i dag om hva jeg ser sv løsninger. Tror ikke enkeltindivider evner å ta ansvar for seg selv i denne debatten. Beklager om det virker nedlatende .

Satan ferr ein frækkhet, ka feile dæ egentli!!!!??????

Ser at veldig mange her kun kommer med unnskyldninger slik at de slipper å se på kostholdet sitt eller den nesten ikke tilstedeværende

trim/ treningen som må til for at vi/dere ikke skal få hjerte kar sykdommer eller andre fedme relaterte sykdommer når Vi/dere blir eldre. jeg gikk opp 7 kg og fikk høyt blodtrykk. Må ta piller resten av livet. hvor mange av dere syntes det er helt ok som en konsekvens av å kunne ligge på sofaen? hvor mange av dere mener at det ikke skjer meg/deg? Hvem lurer dere?

hei, jeg er helt enig med Maria, fedme blir et større å større problem for tiden..

DU burde VIRKELIG lese dette innlegget før du skriver et slikt innlegg igjen:

http://stenbeck.blogg.no/1456133013_kjre_maria_hili.html?c=1456167568747

Tror du det kroppsbildet du promoterer er så veldig mye bedre? Eller de modellene som vanligvis er i slike blader er sunne forbilder?Presset om å ha den mest perfektekroppen er jo større enn noen gang. Man skal ha sprettrumpe,six pack,markerte muskler,falske pupper,falskt hår,falske negler,falske øyenvipper,botox,restylane osv osv. Dette jaget etter den type kroppen media har bestemt er den perdekte gjør jo at folk blir jo syke av dette. Disse modellene er ikke sykelig overvektig. Hvis du ikke har sett på noen av de sin instagram så burde du gjøre det,for de trener faktisk! De trener ikke for å bli tynn,men de er fornøyd med den kroppen de har og ønsker heller ikke å bli større. Hadde de brukt modeller på over 100 kilo så kan man begynne å snakke usunne forbilder! Man blir altså så piss lei av å høre at man ikke skal ha litt ekstra kjøtt på kroppen. Ja,overvekt er åpenbart ett problem,men man blir passe provosert når tynne,såkalte perfekte mennesker skal rakke ned på de som ikke er som seg selv. Reality check,ikke alle kan være rike og pefekt trente. Vil påstå at innlegg som dette er mye usunnere enn at de bruker kvinner som har mer på kroppen enn disse standard modellene. Det skal være plass til alle,uansett kropp. Du må også tenke på de som faktisk sliter veldig med dette. Jeg selv har blitt diagnotisert med spiseforstyrrelsen overspiser for noen år siden og det er like alvorlig som andre spiseforstyrrelser.Folk med depresjon som trøstespiser gjør jo ikke det for at de har lyst å være overvektig. Det er ikke alle feite som er frivillige latsabber som sitter i sofaen å spiser ostepop. Hvorfor er det så lett å skrive dritt om overvektige? Hadde du skrevet det samme om de som er for tynne?

Folk er dritt lei av å høre prat om dette. Ja,folk er oververvektig men de trenger ikke konstant å høre det fra bedrevitere som ikle har peiling.

Enig m Maria. Men ik så tøff som ho som tør å si d ho mener. Nevner du fedme og overvekt så blir en rett og slett angrepet!! Helt sykt! Maria mener dette. E d så jævla vanskelig for folk å forstå at vi tenker og mener ting litt forskjellig???? Mange som e fornøyd m d Maria har skrevet. Så en ting om fedmeproblemer, og helvete e løst!! Viss Maria hadde veid litt over 100 kg.......og skrevet dette. Hadde dere reagert på samme måte? Tviler. Da hadde man sympatisert og skjønt litt mer. Misunnelige tullinger. Bare vær glad for at Maria skriver dette. Godt for mange her å våkne litt ser jeg.

Hahaha elsker når du provoserer 😊

Folk vil bare høre det som klør dem i øret; ååå kan ikke mene ditt eller datt, alt må være politisk korrekt ...

NEI, er så drittlei politisk korrekte fremstillinger, så kjempeflott, bare provoser 👍🏻

Og å mene noe og stå for det burde jo være positivt, at ikke alle kommer gapende fra det "politisk korrekte-samlebåndet"

Men må faktisk ærlig si at modellen fra artikkelen du omtaler ikke er særlig feit, flott og formfull vil jeg heller si 😉👍🏻

😂😂😂

Selv om damene på bildene er pene, så er uten tvil den ene overvektig. Jeg er helt enig med deg, det er lite poeng i å gå fra anoreksia damer til "fett berg" heller. En sunn og pen kropp burde vært det en ser opp til. Ikke ytterligheter.

håper du finner deg nye verdier og litt vett. Du er en av de største faktroene som bidrar til økt kroppspress og forvrengte selvbilder. Du er med på å dra samfunnet i feil retning, og jeg håper for gud skyld at endrer holdningene dine. Du burde føle skam som drar mange mennesker ned i stedenfor opp :)

Skriv en ny kommentar