hits

Instagram og Snapchat er ødeleggende for menneskers oppfattelse.

Hei kjære lesere.

 

Sosiale medie apper er med på å retter folks fokus på kun eksterne faktorer. Tvinger hjerne til å brys seg kun om hva den ser , ikke hva den hører hører, leser eller føler. Den yngre generasjonen er spesielt utsatt og sårbare for eksen påvirkning. Unge mellom 16-22 bruker i snitt 4 timer daglig på sosiale medier.

Eksempler på medie apper som er med på å bryte ned andre oppfattelse kanaler en de visuelle er Instagram og snapchat.  

Gradevis tilvenning av en menneskehjerne, på kun å bruke en av oppfattelseskanal kan være meget skadelig i lengden. Mens hjernen kun bry seg om hva den ser, går auditive, informasjonsmessig og kinestetiske sansekanalene i dvale. 

Det blir da en vane å kun bry seg om hva man ser og generalisere på det grunnlaget. Uten en tanke og bry seg om noe ytterligere informasjon. 

På toppen av forvrengning av virkelighetsbilder, har man applikasjoner som finpolerer og retusjerer. Den mest populære er er perfect365, som både kan forandre utseendets karakter og form på helfigur. Det er lett og bli hektet og falle inn i en slags fiktiv virkelighetsoppfatning av seg selv og andre. Hvem ønsker seg vel ikke en silkemyk hud og colgate smil i en hektisk hverdag?

 

I gjennomsnitt har man 25 apper på telefonen sin. Salg av bærbare pc og datamaskiner har gått ekstremt ned og folk lever livet sitt gjennom apper på pads og i-phones.Gjennomsnittlig sjekker Nordmenn telefonen sin hver 6 minutt, altså 150 ganger daglig.

Norge ligger i verdenstoppen med bruk av smartphones og økningen hvert år er rekordhøy.  

Hva vil fremtiden bringe?

 

Maria 

 

 

2 kommentarer

Hei Maria. Ville bare legge igjen en kommentar og si at jeg heier så utrolig mye på deg! Jeg leser alle dine innlegg, og jeg finner megselv i å nikke gjenkjennende og enig i mangt og mye! - bortsett fra at jeg er i andre enden av økonomi skalen da(dessverre). Livet mitt har vært en rekke uheldige hendelser som ikke tar slutt og jeg er fattig i norsk skala. Men jeg har nok veldig likt syn på livet og samfunnet som deg, og jeg applauderer deg for at du skriver både godt og modig! Jeg er rett og slett både imponert og glad for at du tar opp det ene tema etter det andre! Du begynner å bli godt merkbar som samfunnsdebattant! Fortsett ditt gode arbeid kjære Maria.

Hei. Som samfunnsengasjert blogger med mange lesere synes jeg du bør lese korrektur / få noen andre til å gjøre det før du publiserer. Innleggene dine er så fulle av grammatiske feil at det blir anstrengende å lese og vanskelig å ta det du skriver seriøst. Du har viktige synspunkter som er verdt å få med seg, så jeg anbefaler at du fokuserer på språket i innleggene du skriver.

Skriv en ny kommentar