hits

Kan assimilering være nøkkelen?

Hei kjære lesere.

 

Jeg har studert mekanismer rundt kynismen. Og hadde laget meg en forvrengning om at vi har blitt roboter på autopilot, som gikk som maskiner for måloppnåelse.

Jeg trodde det var omvendt, at samfunnet hadde blitt for kyniske, avstengt og ikke i kontakt med seg selv. Et avbitt forhold mellom hode og kropp.

Har vi blitt for følsomme? Tåler vi ikke motgang. En gjeng med fuglehunder? 

Man må tåle om man hevder, å høre andre synspunkt og andres perspektiv. 

Vi har blitt for feige, for spe. I en evig redsel av å bli utsatt for, eller være målskive, som en sildeflokk som holder plassen. Vi må tørre og utsette oss for ubehagelige diskusjoner , for meningsutvekslinger face to face. 

Hvor mye må man tåle og hva er realistisk? Når det kommer til innvandring og integrering så mener jeg at vi skal ikke tåle en større belastning for samfunnet. Vi skal hjelpe medmennesker, men ikke hjelpe oss i hjel. Om siste ledd betyr nettopp dette, at vi får et dårligere felleskap, et mere anstrengende samhold, fremfor en berikelse må vi være klare nok til å sette et punktum. 

Som et land bygget på rettferdighets og samhold, kan ikke institusjonene krenke medmenneskers rett til å mene. Vi må ikke glemme at det er ytringsfrihet og at du har lov å bruke din stemme. I kampen gjennom livet. 

Er det feil av meg å hevde at vi burde ha rett på en åpen dialog? Slik at vi ikke blir ført bak lyset. Beskyttet for sannheter, fordi vi ikke tåler å høre? Er det riktig å frata oss en rett som mennesker og ikke kunne danne våre meninger basert på rå fakta?

Klarer vi å være konstruktive i dialog utveksling, så vil vi få et bedre samhold. Nøkkel for forståelse er likhet i tankesett. Jeg liker ikke bruke dette ordet, men jeg vil tro at assimilering er en viktig del av en integrering. Nettopp av den grunn at man ikke skaper skadelige forskjeller. 

Redsel for ukjente faktorer dra aggresjonen frem i mennesker. Under en åpen himmel burde det la seg muliggjøre og åpne opp for et bredere forståelses spekter. Men la oss for guds skyld la være og dømme andre på vegne av annet en en faktabasert sannhet. 

 

 

 

Maria 

Én kommentar

Jeg vet bare at ved å ta inn muslimer i hopetall vil det ikke gå bra. Flesteparten vil ikke integreres men holde på med sitt. Vi ligger litt etter, men å lese om lovløse tilstander i byer i Frankrike og Sverige er grusomt! Eller lovløse tilstander er vel feil å si, de følger sine egne barbariske lover, ikke lovene i landene som har tatt i mot dem. Vi er på god vei i deler av Oslo også, er det virkelig slik vi ønsker et fremtidig Norge? Skulle ønske godhetsposørene kunne satt seg skikkelig inn i konsekvensene, er jo bare å google litt.

Skriv en ny kommentar