Ukjente peniser i innboksen, det er gøy det.

Hei kjære dere.

Jeg unders over hva menn tror om damer i dagens samfunn? Daglig får jeg mye nakenhet i min Snapchat innboks. Alt fra bilder av erigerte peniser til bare overkropper. Noen runker og andre spør om jeg vil ha sex med de. Er det dette sosiale medier skal brukes til i fremtiden. Et kjøttmarked for sex? 

Jeg har 3 barn og den eldste er 11 år. Han har også Snapchat og det bekymrer meg for å være helt ærlig. Selv om jeg snakker med han om slikt, så er det ganske skremmende at terskelen for å utlevere sin nakenhet er så lav som den er. Dette er jo et glansmarked for eksempelvis pedofile. Det er alt for enkelt og lage seg og slette profiler. Du kan lage deg alias profiler med alle type navn og folk lagrer sjelden bilde på profilen sin. 

Sender av snaps velger selv hvor lenge mottaker skal se bilde eller video , max tid er 10 sekunder. Etter valgt tidsgrense vil bilde eller videoen bli slettet fra mottakerens enhet og selskapets servere. Det er mulig å ta skjermbilde, men da vil mottaker bli varslet. Allerede har vi i Norge 1,1 millioner brukere, med en aldersgrense på 13 år. 

Det er jo klart foreldrenes ansvar å passe på barna er trygge, men det er ikke alltid like lett å si nei, når de blir holdt utenfor vennegjengen som eneste ikke bruker av eks denne mobilapplikasjonen. Du kan ha ubegrenset antall fans og alle kan følge ditt liv til punkt og prikke. Enten gjennom story eller direktesendte bilder. 

Så hva vil fremtiden vår bringe? Jeg er litt bekymret. Maria 

52 kommentarer

Per

03.02.2016 kl.10:07

Beklager, men det du skriver om visningstid av bilder og videoer i Snapchat er feil. De har alltid markedsført det som at de forsvinner fra Snapchat sine servere, men det gjør de ikke. Det er også svært enkelt for mottaker å lagre dem til evig tid, uten at avsender blir varslet om dette.

Alt som sendes via Internett kan bli lagret til evig tid, og bli brukt mot deg om 1 uke, 1 år eller 10 år. Dessverre.

Maria Erken Høili

03.02.2016 kl.10:12

Per: https://no.wikipedia.org/wiki/Snapchat

Anonym

03.02.2016 kl.10:30

Fiiiiiiiiiiiiiiiin !!!!

Kai

03.02.2016 kl.10:31

Maria: Å bruke Wikipedia som sannhetsreferanse tilsier vel ikke en IQ på 145?

Tom

03.02.2016 kl.10:38

For de fleste menn ville det vært helt flott på alle måter om jenter fylte opp innboksen med nakenbilder

Jeg ser jo seff hvor kleint det må være både å kontinuerlig få tilsendt dick pics av fremmede menn. Jeg tviler på om de sender avgårde familiejuvelene til jenter de ikke kjenner i håp om å få positivt svar. Det har nok mer med at de blir tent av det enn at de tror dette er en effektiv framgangsmåte.

Frode

03.02.2016 kl.10:52

Kan vi ikke få et system hvor vi kan lese "aviser" med nasjonale og internasjonale nyheter uten alle verdens lettkledde kvinnfolk som skal mene noe om utovertisser og innovertisser ? Enten har de sydd seg nedentil eller så får de bilder av andre nedentil. Og denne blandingen om tema, teatersminke, botox og billig bling bling blir vi så lei av. Kanskje nettavisene kunne få en egen side som het "åttende i tredje" hvor de er alle sammen. Hun har jo større oppmerksomhet på krigstypene enn krigen i Syria....hallo ?

Archon

03.02.2016 kl.11:04

Maria Høili : Per har ikke helt rett med tanke på at det blir lagret på servere, men alt blir lagret midlertidig i cachen din.

Så jo, du kan fint trekke ut bilder og videoer fra cachen, har gjort dette selv, og det er ikke noe en annen bruker får melding om.

Ørjan

03.02.2016 kl.11:33

11 år og Snapchat? Det er jo ikke bra. Aldersgrense på 13 år er det også.

Archon

03.02.2016 kl.11:44

Frode : det er allerede et slikt system.

Det heter "bla videre".

Kristian

03.02.2016 kl.13:16

Airbrushen er det hvertfall ikke noe å si på.

Maria Erken Høili

03.02.2016 kl.16:53

Kristian: Fin den;) Må pynte litt innimellom ??

Anita

03.02.2016 kl.13:55

At du ikke skjønner at du kan takke deg selv for at du

blir behandlet som en billig kvinne. Slik du kler deg

venter du vel på slik post. Man får alltid hva man

fortjener. Hadde du ikke sett ut som en ****** ville du

ikke bli behandlet som en. Og så skriver du om dette,

jeg ville ha skammet meg. Nå ser du hvordan menn ser på

deg - ikke akkurat noen man gifter seg med. Og det aller

verste er at du ikke engang tenker på barna dine og hva

dette kan gjøre med dem. Håper noen anmelder deg, dine

barn fortjener en mor - ikke noe slikt med andelepper

og puppene hengende ut - latterlige blogger - hva

slags mor er du egentlig ? Helt utrolig hva man gjør

for penger.

My Lady

03.02.2016 kl.14:00

Frode : Så gøy at du misliker så sterkt å lese om slikt, men med din kommentar viser at du følger med på bloggen, heia deg!

Archon

03.02.2016 kl.14:07

Anita : nå må du virkelig gi deg. "slik du kler deg"? I motsetning til de fleste blogger, så kler hun seg vel.

Men skal gi deg det med duckface. Er ikke akkurat smart å ha duckface i banneren ...

Wallypow

03.02.2016 kl.14:34

Er nesten gøy å se dere kritiserer småfeil på en blogg, som er helt frivillig å gå inn å lese.. en blogg er det en av få medier på nett der man kan mene og si akkurat hva man vil uten at det får følger..

Maria er en nydelig kvinne med mange fordeler..misunnelse er samfundets største fiende.. tål at folk har det lett og bedre enn dere.. cashflow! ...herregud for noen simple sjeler..

GO MARIA!

Maria Erken Høili

03.02.2016 kl.16:52

Takk, wallypow. ;)

Archon

03.02.2016 kl.15:05

Wallypow : er ganske sikker på at vi som har tid til å henge her på denne tiden av døgnet har mer enn nok "cashflow" (really now ...) siden vi kan sitte og henge på nett og kope på blogger.

Jeg trenger ihvertfall aldri å jobbe mer.

Kristine

03.02.2016 kl.15:31

Jeg kan være litt stygg nå, men du snakker om pedofile og har allikevel lagt ut nakenbilde av din egen datter på Facebook? Det bekymret meg. Nevner det siden det er du som tar det opp. En pedofil kan lett få tilgang til bilder i sosiale media, spre dem videre i forum med andre pedofile osv. Det som er uskyldig for oss, og naturlig, er det ikke for en syk person. Så før du lærer andre hva man skal dele eller ikke, tenk over hva du gjør selv. Godt ment!

Maria Erken Høili

03.02.2016 kl.15:37

Kristine: Ja, nakene barn på stranden som 1 åringer er jo helt unaturlig . Skjønner at mange har seriøse problemer med meg som menneske, det koster å stikke seg frem, det er helt klart. Jeg skal vel for faen ikke ha nakenbilder av menn i min innboks fordet.

jonny

03.02.2016 kl.15:49

maria tar opp mange dagsaktuelle temaer, og er høyst lesbar kontra mange andre blogger på nett, svarer saklig på spørsmål osv alikavel finner personer som anita grunn til å spy ut edder og galle,litt uforstålig for meg men sier vel mye om mental helse på på personen. cudos maria forsett du

Maria Erken Høili

03.02.2016 kl.16:46

jonny: Takk, fint med litt støtte . Ha en fin dag

Kristine

03.02.2016 kl.15:56

Nei selvfølgelig har ikke menn rett til å sende deg nakenbilder. Det er en grunn til at de gjør det, som kvinnesyn etc. Eller at de ser på deg som et lettere, trist nok, bytte eller tenner på deg av flere grunner, som at de kanskje ser opp til deg innerst inne. Mange menn tenner på sterke kvinner, og det er ingen unnskyldning for å sende nakenbilder og sjikane. Dette er et problem for alle kvinner og fint at fu tar det opp! Men jeg har fortsatt rett i at en naken ettåring er uskyldig, som du også mener, men for en pedofil er det absolutt ikke uskyldig. Tenker man sikkerhet, så legger man ikke ut nakenbilder av barna sine i sosiale media. Fordi det finnes syke mennesker der ute. Som du selvsagt også erfarer når det gjelder oppmerksomheten du får og må føle på. En ting er at de ikke har rett til å sende deg nakenbilder som jeg er helt enig i, folk må skjerpe seg, men en annen ting er å ikke tenke seg om og vite at det faktisk finnes mennesker der ute som kanskje ikke vil deg vel og som kan utnytte dine barn. Du ville ikke likt tanken på om noen så et uskyldig bilde av barnet ditt for å tilfredsstille seg selv, men sånn er faktisk verden blitt. Og å beskytte seg selv er en annen sal enn å beskytte barna sine. Du kan kanskje tåle til en viss grad at noen ser på deg som et seksuelt objekt selv om det ikke er ok, men om noen ville prøve å utnytte barna dine blir det en helt annen sak. Det er fryktelig trist at det er sånn, men sosiale media er ikke det samme som et privat fotoalbum dessverre.

Snapchat bilder og videoer kan fint lagres uten at du får beskjed også, du kan laste ned app for å lagre gratis. Så gjør gjerne det og lagre bilder videoer etc du selv får som bevis om noen går over grensen med deg, og så er det noe som heter å slette eller blokkere også.

Kristine

03.02.2016 kl.16:07

Man velger selvsagt selv hva man legger ut av ting. Og jeg synes det er trist at folk angriper deg personlig selv i dette kommentarfeltet ved å kalle deg visse ting osv som er usaklig. Folk må skjerpe seg. Og de som virkelig er syke får vi ikke gjort så mye med. Pedofile burde få kjemisk kastrering som i Polen der alle som er dømt for å ha misbrukt et barn får det. I Norge er ikke systemet godt nok.

Maria Erken Høili

03.02.2016 kl.17:51

Kristine: Enig. Offentliggjøring hadde vært en riktig vei å gå. I dag blir de kriminelle beskyttet i Norge og offerere for svi og sliter med psyken resten av sitt liv.

Petter

03.02.2016 kl.16:15

Da jeg gikk på skolen var ikke wikipedia en gyldig kilde Maria. Liten korreksjon: Det finnes mange apper som kan ta screenshot uten at brukeren får det med seg. Fere telefoner kan også ta opp video av selve skjermen og deretter lagre disse snap-videoene (og bilder) uten at senderen får dette med seg.

Maria Erken Høili

03.02.2016 kl.16:54

Petter: Jeg har ikke vært borti disse appene, opplys meg gjerne;)

Synne

03.02.2016 kl.17:07

At Maria er en pen kvinne som trener regelmessig og derfor har en flott kropp betyr ikke at menn skal tro at hun ønsker seg bilder av deres kjønnsorgan. Det må jo være tilnærmet svart mellom ørene på disse mennene, og deres respekt for kvinner må være så lav som det går an, hvilket forteller det meste om disse. Det lille hodet mellom disse mennenes ben styrer åpenbart deres handlinger mer enn hjernen de også er født med.

Jeg synes at du skal vurdere å anmelde de som kommer med uønsket seksuell trakassering. Jeg tror nemlig at få tenker og tror at slikt kan skje, og at der ikke er konsekvenser i andre enden.

Maria Erken Høili

03.02.2016 kl.17:49

Synne: Takk for det:) Jeg tenker jo på hva de unge får i innboksen sin også. Jeg har hørt mange fortelle om unge mennesker som lures til å sende nakenbilder vi snap. Det har blitt vesentlig mye enklere å være gris eller pedofil i dagens samfunn.

Lars

03.02.2016 kl.18:15

Du ber om dem

Maria Erken Høili

03.02.2016 kl.18:20

Lars: Du må være ganske syk i hode for å mene at jeg ber om nakenbilder. Fordi jeg ikke er feit og stygg mener du? Jeg har kjæreste og barn. Det desidert siste jeg ber om er nakenbilder fra andre menn.

Synne

03.02.2016 kl.18:19

Maria; Helt enig med deg, og jeg er av den oppfatning at foreldre bør følge godt med på hva som foregår på sosiale medier når det gjelder barna deres. Å snakke sammen, opplyse og informere om ulike farer, slik som f. eks. voksne som utgir seg for å være barn/ungdom nettopp for å opprette og komme i kontakt med barn. Selv har jeg holdt et godt øye med dette med mitt barn, og hatt regelmessige samtaler opp gjennom årene om hva som kan foregå på sosiale medier. Ikke så lenge siden var det en mann som søkte kontakt, åpenbart seksuell sådan. Spørsmålene som ble stilt var av denne type.

Archon

03.02.2016 kl.19:02

Maria Høili : fuck the haters, er det noe som heter ;) Nei, du ber ikke om det. Langt ifra. Du er vel absolutt en av de som er minst "clickbait"-blogger som er, det skal du ha.

De som mener du "ber om det" har ikke vett. Du er langt bedre forbilde enn ... uh, nesten enhver annen blogger egentlig.

Gjør som du gjør du.

Bare unngå duckface, hehe.

Maria Erken Høili

03.02.2016 kl.20:12

Archon: Takk, det var godt å høre. Klarte ikke finne årsaken til en slik reaksjon selv. Det er vel langt fra det jeg har til duck face. Etter mitt syn på saken i alle fall. Jeg holder meg på den naturlige siden.

Christoffer

03.02.2016 kl.19:11

Det Per sier her er helt riktig. Det blir dessuten feil å bruke Wikipedia som kilde , da dette er en såkalt brukerstyrt informasjonskilde. Enhver kan gå inn å redigere, eller ta bort informasjon. Det er også et faktum at ved å laste ned snapsave eller liknende apper kan den andre personen med letthet lagre både filmer og videoer uten at sender får noen form for beskjed.

Jeg synes dog at dette er litt overdrevent, i min tid satt vi på Irc , et brukerstyrt samfunn uten noen form for "øvre" kontroll. Her kunne man dele bilder, og ofte var dette ikke bilder av personen selv, men det er noe som må læres da, dette med kritisk tekning, og det må nesten komme fra hjemmet. Vi overlevde internets fødsel og barndom, x antall år senere skulle man tro at man hadde om ikke en kur, så allefall en "vaksinasjon" mot slike situasjoner. Klarer man ikke det, eller er risken for dette tilstedet må man vurdere selv om individet skal/må ha denne appen, og kanskje introdusere den når barnet er eldre. Ufrivillige penis bilder og liknende hadde jeg personlig aldri orket, så da er det noe som heter blokk knapp. Går ikke det , tror jeg virkelig ikke jeg hadde installert denne appen in the first place. Nå hadde nok noen sagt "hvorfor skal jeg måtte" osv osv, det er ikke et brudd på verken din frihet eller ytring, simpelthen en forhåndsregel som garanterer null penisbilder. Enklest for meg hadde det alle fall vært.

Maria Erken Høili

03.02.2016 kl.20:10

Christoffer: Jeg blokker selvfølgelig folk som kommer med slikt. Men mitt største problem er ikke hva jeg får, jeg tenker på barna våre. Hva de blir vane med å se og vokse opp med og i verste fall lurt av voksene til å gjøre det samme. Vi kan ikke stoppe teknologien, men vi kan i alle fall informere hverandre hva som foregår bak kulissene.

Cf

03.02.2016 kl.21:19

De som sender penisbilder og Andre seksuelle trakaserende bilder eier ikke verdighet. Forstår en tiltrekkende kvinne kropp kan ha virkning på både menn og ikke minst kvinner og at påvirkningen kan du ulik positiv og negativ effekt. Resultatene av sosialemedier ser vi i dag. Effektmålene kommer senere, koste hva det koste vil.

Frøydis Walstad

03.02.2016 kl.22:35

Du bør vel om du "ærlig talt" er bekymret for 11 åringen nedlegge forbud mot snapchat. Virker nokså bevisstløs du Maria.vet du ikke at slike bilder lagres og kan brukes i pornoøyemed av slike som heller ikke bryr seg. . 11 år....

Tore Fjeld

03.02.2016 kl.22:41

Syntes du gjør en god jobb med din blogg. Liker at folk snakker rett fra levra. Synd noen menn har lagt vekk gleden av å være gentleman.

Stå på!

Christoffer

03.02.2016 kl.23:15

Maria Høili,

jah det er beklagelig at det er blitt slik. Da jeg som ung satt i diverse chatte kanaler, var der per. definisjon ingen moderator, men alle visste sitt ansvar og de fleste oppførte seg innenfor "vanlig" folkeskikk. Klart det eksisterte dem som ikke gjorde det, og de kunne man rapportere og ble hørt relativt umiddelbart. Det var jo flere tusen mennesker som i et stort chatterom snakket med hverandre og om løst og fast i alle aldersgrupper.

Den gang var det litt mer "styr" å komme online, i dag har jo alle det, til og med de som ikke vil ha det, har det.

Da jeg var liten hadde vi en bøtte, som når vi ble sinte kunne rope nesten hva vi ville ned i. Det virker som nettet har overtatt denne rollen. Man kan knapt lese en artikkel på en nettavis uten å være vitne til folkeskikkens død, fra voksne mennesker som unge.

Kravet til vår egen anonymitet er kanskje skylden til mye av dette. Vi krever at sider vi registrere oss på skal vite minst mulig om oss, samtidig vi vil forbeholde oss retten til å kunne slette oss og at våre meninger ikke skal kunne brukes mot oss ved en senere anledning. Samtidig som man ved neste app oppdatering, eller facebook registrering klikker ja og next på samtlig spørsmål, er det ærlig noen av oss som leser gjennom alt med liten skrift?

I likhet med folk som den gang ikke klarte oppføre seg , skjuler dagens "troll" seg bak anonymiteten, det er kanskje prisen vi må betale for å ha en arena der alle kan ytre seg. Alternativet ville være å kreve at alle registrerte seg med en del basis informasjon i en felles portal, ala Bank ID eller liknende, men hva slags internet /sosiale medier hadde vi da endt opp med. Jeg personlig tror vi er inne i internets ungdomstid, og som med alle tenåringer følger det med opprør og usikkerhet, hat og kjærlighet, prøving og feiling.

Heidi

03.02.2016 kl.23:39

Jeg er HELT sjokka over hvor mange folk det er på denne jord som ikke eier filter! Makan til dritt slenging og kommentarer. Hva skjer med det???

Voksne folk? ...hjelp.

Vær den du er, og stå for det.

Anbjørg

04.02.2016 kl.00:00

Hei Maria. Jeg har også opplevd det samme som du, fikk en penis rett i fleisen av et ukjent kryp(på video). Er imidlertid voksen nok til å ikke ha tatt skade av det. - Det som er verre er at barn blir utsatt for sånt. Etter å ha vært innpå diverse blogger hvor mammaer (spesielt) bruker sine barn som modeller etc for å tjene penger, antar jeg, så blir jeg bekymret. Forstår de virkelig ikke at de utsetter sine barn for fare ? Det er fortsatt ganske trygt i norge tror jeg, men for hvor lenge ?

Jeg er veldig kjent med nord-amerika, mer enn de fleste kanskje, og har nok samme tankegang i mye. Mange vet vel hva som er avbildet på melkekartonger ? Dessuten har de noe som heter child proofing, som sikkert også er kjent. En venninne begynte å trene opp datteren da hun var ca 2 år. Naturligvis gjort på en pedagogisk og aldersbetinget måte.

Jeg har ikke vært innpå din FB, men bra du tar opp temaer som er veldig i tiden, ikke mange som gjør det. Håper du fortsetter. Drit i drittsekkene, for å si det sånn ! uffa meg...

John

04.02.2016 kl.04:48

Jeg må bare simpelheten bare le av enkle kommentarer. Om hun ser ¨billig¨ ut eller har på seg mindre klær betyr da ikke spør om slike bilder. Jeg er faktisk ganske kvalm på enkelte mennesker som snakker så mye dritt inne her. Fant bloggen hennes via nettavisen og måtte bare lese igjennom enkelte kommentarer og de er skremmende. Er trist det er slikt for deg, Maria. Jeg støtter deg fult ut :).

Skeptisk

04.02.2016 kl.05:39

Hahaha!! Er det mulig?

Kanskje jeg er litt gammeldags, men jeg hadde aldri giddet å sende p-bilde til vilt fremmede.

Men du kan jo drive gjøn med disse folkene og poste dem på nettet for LOLZ. Kanskje de finner ut at det ikke var noe særlig smart.

vrangvillig

04.02.2016 kl.06:52

Kjære Maria!

Et godt brukt begrep innen buisness er at om du holder fram hodet, mister du det. Når du velger å være den profilen du er på nettet får du svar.

Slutt å syt over filleting, du er liksom voksen nå Maria.

Og mitt spørsmål til deg : Ble du litt flau da du fik se en tissemann?

Anonym

04.02.2016 kl.09:34

Jeg håper det blir strengere å være på Nette. Håper det blir 16 års alders grense på alle sosiale medier i Hele Verden.

Abonym

04.02.2016 kl.09:46

Personer under 16 år har absolutt ingenting på sosiale medier, Nettdating, Snapchat, Instagram, Facebook, Twitter, Snapchat, Kik og absolutt alt hvor man kan snakke med andre mennesker på nette, videoer, filmer og porno sider å gjøre. Ja til minimum 16 års alders grense.

Anonym

04.02.2016 kl.13:32

Ha ha Anita den kommentaren var bra. Der avslørte du deg. Tenk å være så misunnelig da. Og Maria tar opp ett viktig tema.

dag morten nielsen

04.02.2016 kl.21:37

Helt topp dette..stå på

Heia alle barn,spring ut i hagen å gå på ski eller renn på rattkjelke,lag en snømann eller kvinne

Eller kanskje bygge en snøhule å få kjærest

Ingar Byman

05.02.2016 kl.10:28

Det rare i samfunnet er at de fleste reagerer sterkere på nakenhet og sex en vold og drap. Fakta er jo at de fleste gutter/men ville likt å få nakenbilder av kvinner servert på innboksen hver dag.

Gutter som sender nakenbilder tror jenter er akkurat slik som dem selv. De ser på et slikt bilde som en gave til kvinnen. xD Men jeg har erfart gjennom mine år på planeten at vi ikke er ikke helt like. Men ikke alle forstår forskjellen. Gutter.... jenter er ikke så fysiske som oss. Der må du trenge gjennom en bariere I hjernen deres før du beginner å gønne på med det fysiske. Det meste foregår I deres fantasi. Klarer du å påvirke fantasien deres er hun fortapt I deg. Så la enkelte ting være overlatt til..nettopp fantasien.

05.02.2016 kl.23:55

Du kan jo slette dei som vise penis eller ikke godta alle fremmede folk

Maria Erken Høili

06.02.2016 kl.07:07

Anonym: Ja, det er klart. Men man burde slippe og motta slike bilder. Barn ned til 13 år er på snapchat og kan også blir utsatt for det samme. Filtrering burde bli et påbud i denne mediekanalen også.

Mud

13.02.2016 kl.14:39

Syns du skal fortsette og gjøre akkurat det du gjør :) om 15 år kommer barna dine til og lese alt du har skrevet og tenke på hvor sterk du var og hvor målsatt du var/er! Fult forståelig at nakenbilder ikke er noe for deg når du har familie med barn og mann! Bry deg om dine nermeste og ikke sånn idioti jeg er sikker på du får høre mye av! Ha en fin dag!

Skriv en ny kommentar

hits