hits

Har vi blitt så vant med å bli svindlet at det har blitt en allmenn aksept?

Hei kjære dere.

 

Om man blir visuelt eller auditivt eksponert for samme ting eller bilde gjentatte ganger blir det en mennskelig aksept? Spiller det egentlig noe som helst rolle hva det omhandler? I så fall, vil det da videre betyr at mennesker kan bli vant til å se og høre hva som helst uavhengig av alvorlighetsgard? 

Jeg stiller disse spørsmål ofte. Jeg er en feilfinner, en annerledestenker, som tør og bevege meg utenfor de sosialt aksepterte rammer. Jeg er objektiv i observasjoner og ser at, om man blir minnet på ubehageligheter så ønsker man i grunn ikke ta standpunkt, man ønsker bare å avfeie problematikken eller utfordringen. I en perfekt verden hadde dette vært en ypperlig egenskap. Men siden vi ikke lever i fiktivitet så stagnerer samfunnsutviklingen med denne innstillingen. At det ikke omhandler deg som menneske er bare en myte. Stedet, landet og verden på globaltplan omhandler deg like mye som alle andre. Ansvarsfraskrivelse er like alvorlig for deg selv og dine nære og kjære, selv om det skjer i Afrika. 

La oss ta litt av system problematikken: Vi lever i et av verdens rikeste land, det har du kanskje fått med deg. Men før oljepengene var vi kun en fattig bonde nasjon, litt som å vinne i lotto. Hva skjer når noen får penger slengt i fange uten noen forutsettinger? Det kan jo dere selv bestemme hva dere vil svare på. Sannheten er at det går nedover for hvert år og nå kjære Nordmenn kan man se enden på denne glanstiden. Systemet fungerer slik at de rike blir rikere og de fattige blir fattigere. Hvordan løse denne problematikken? Jo, opprettelse av rettferdighets ryttere som fordeler bedre. Demokrati heter det. Folket gir sin lit til overordnede fordelere. Av systemet blir du skapt. Makt tyrannene sitter med milliarder av midler som de putter i sine egne hjerte prosjekter med million lønninger og skaper andre institusjoner som angivelig skal hjelpe til å balansere ut systemet. Bare for å dra et eksempel for de som er normale( altså en inntekt under 6 g) må skatte 36% mens de som er rike kan ta utbytte med en beskatning på 28%. At det er lønnsomt og motta flyktinger kan du banne på. De rikeste og hjelpeorganisasjonene tjener uhorvelig mye penger på andres elendighet, Røde Kors har 4 milliarder på bok. Svindler systemet fungerer på denne måten. De dytter uteliggeren og flyktningen foran seg for goodwill fra befolkningen, mens de drenerer deres skattepenger over i egen lomme.  Fattigdommen innlands er økende, mens hjelpeorganisajonenene spare til kriser? Vi er mitt i en krise nå! Systemene våre lager lønnsomhets industri i menneske smugling. 

Jeg skrev et innlegg om hvordan hjelpeorganisajoner opererer i går : http://mariahoili.blogg.no/1454082285_visste_du_dette_om_rd.html

Mange av svarene er avskrekkede. I den forstand at folk vet faktisk at det er på denne måten, men de har av en eller annen grunn bare akseptert det? Eller slått seg til ro med tanken.  Har vi blitt så vane med å bli svindlet at det har blitt en allmenn aksept? Jeg mener det er jo bare penger og menneskeliv det dreier seg om så er det viktig nok?

Maria 

 

 

 

 

 

4 kommentarer

"Men før oljepengene var vi kun en fattig bonde nasjon, litt som å vinne i lotto". Dette er ikke korrekt. Det har blitt gjentatt til folk har begynt å tro på det. Norge hadde en stor verfts-,reder- og fiskeindustri. Vi var ikke fattige. Kort oppsummert: http://e24.no/privat/rettigheter/forbruker/hverken-gerhardsen-eller-oljen-gjorde-norge-rikt/10085819

Du må jobbe litt med orddeling og setningsbygging. Det hjelper ikke med tankestrukturer når du skriver som et elgetråkk... det blir ikke struktur når man ikke kan skrive.

Telte 20 grove feil før jeg ga opp, og da var jeg halvveis i artikkelen.

Ikke skryt av deg selv for så å bryte ned inntrykket ved å fremstå inkompetent.

Du: Er kanskje ikke den beste på rettskriving , men har mye i hue som skal ut. Inkompetente stempelet er jeg ikke så redd for. Ha en fin dag.

Stakkars lille rike pike.

Skriv en ny kommentar