hits

Visste du dette om Røde Kors og Frelsesarmeen? 3 milliarder på bok!!!!

Hei Kjære lesere.

 

VISSTE DU DETTE OM RØDE KORS OG FRELSESARMÉEN?

Innsamling i Norge i dag foregår enten ved tradisjonell innsamling, avtalegirobetalinger, bøsseinnsamling og direkte gaver fra privatpersoner og næringsliv, eller ved aktivt salg av månedlige bidragsytere eller mot næringslivet. Det er enorme summer som samles inn i løpet av et år og det er forunderlig hvorfor det ikke er et større fokus på hvilke penger som samles inn fra hvem og hvordan disse pengene brukes. Vi lever i en verden der vi liker å tro at alle pengene vi gir, i alle fall det aller meste, går til veldedighet. Det har aldri vært tilfelle. 

Som privatperson er det sånn at det er kun ett sted hvor denne informasjonen kan hentes, og det er i Brønnøysundregistrene. De organisasjonene som leverer regnskap kan vise til hvor mye penger som blir benyttet til lønn og andre kostnader organisasjonen har. I tillegg så viser Brønnøysundregistrene hvor mye penger en organisasjon har igjen når alle oppgaver er løst i løpet av et år. Det å grave i disse tallene sjokkerer og det dukker opp en hel haug med spørsmål jeg vil anta at noen kan svare på. La meg gi deg noen eksempler.

Røde Kors i Bergen har et godkjent regnskap for 2014. Det viser at Røde Kors samlet inn 194,5 millioner kroner. Av dette betalte organisasjonen 111,5 millioner bare i lønn. De har over 60 millioner kroner på konto og en egenkapital på 106 millioner kroner. Slik jeg har forstått det så er Brønnøysundregistrene en instans som opererer med riktige tall. Da må man spørre seg, i og med at de fleste av oss tror at Røde Kors er myntet på frivillig hjelp, hva er det som gjør at nesten 60% av alle pengene i Bergen Røde Kors alene er rene lønnsutgifter? Er det sånn å forstå at 60 kroner av en hundrelapp faktisk går rett ut i lønn? Og hva med de resterende 70 millionene? Hvor mye av dette går direkte ut til veldedig hjelp? Så kan man helt sikkert forklare at man trenger å lønne folk for å få gjennomført veldedige prosjekter, men da er det faktisk skapt et feil bilde av hvordan veldedighet fungerer i Norge i dag. 

Frelsesarméen har en omsetning for 2014 på hele 1,4 milliarder kroner. Lønnsutgiftene er på 922 millioner kroner. Det er mulig at noen veldedige prosjekter som fosterhjem og andre hjelpetiltak er inkludert i disse lønnsutgiftene, men i en organisasjon der vi er oppvokst til å tro at 99% av alt Frelsesarméen foretar seg foregår på friviliig basis så blir det i beste fall en feiloppfatning. Kassabeholdningen til organisasjonen, eller rettere sagt - det Frelsesarméen hadde på konto på nyttårsaften i 2014, var hele 599 millioner kroner. Da sitter man igjen med en dårlig smak i munnen neste gang man går forbi en forskremt soldat som ber om en 50-lapp som skal gå videre til en hjemløs stakkar som trenger en pose med matvarer.

 

Det er helt sikkert kostbart å drive veldedighet, men jeg vil tippe at dette er tall som veldig mange blir svært overrasket over å få slengt på bordet. Men det blir verre.

 

Det er mange ti-talls salgshus i Norge i dag som gjør seg svært rike på innsamling til veldedige organisasjoner. Hvert eneste år så blir det ene salgshuset etter det andre tatt for å svindle til seg penger fra både privat.

Hver eneste dag så sitter det selgere som ringer til næringslivsledere i bedrifter over hele landet. De presenterer seg som om de jobber i organisasjonen, selv om Innsamlingskontrollen har i sitt regelverk at dette er forbudt. Både innsamlingskontrollen og de veldedige organisasjonene er fullt klar over dette, men alt handler om hvor mye penger det er mulig å få ut av næringslivet til enhver tid. I tillegg til at man gir et falskt inntrykk av å tilhøre en organisasjon så presser man priser, antall bidrag en bedrift skal være med på hvert eneste år som fører til at selgere gjør hva som helst for å få til salgene sine.

Det verste med alt dette er at salgshusene drar inn millionbeløp hver eneste måned som bedriftsledere og privapersoner tror går til organisasjoner. Det gjør det altså ikke. Du trenger ikke gjøre mer enn å google salgshus som driver salg på vegne av veldedige organisasjoner før du ser hva den som eier salgshuset tjener. Neste gang du ser en stillingsannonse for ledig jobb i et slikt salgshus frister de med svært god provisjon, gode bonusordninger og gratis ferieturer i premie - dersom du oppnår budsjett selvfølgelig. Når vi i tillegg vet at bare noen få prosent av disse innsamlede midlene går til veldedighet så blir dette helt moralsk feil.http://www.vg.no/nyheter/innenriks/samlet-inn-29-mill-til-noedhjelp-564-000-kr-kom-frem/a/10026805/ 

Les også Røde kors flår sine Mastercard kunder.http://mariahoili.blogg.no/1476984224_rde_kors_svindler_kun.html

Les også Hjelpe-organisasjoner og Telemarketing selskaper hva betyr % satser? Og hvor mye kommer frem dit det skal?

Les også Bruk de jævla pengene nå!

SISTE NYTT: Røde Kors solgte livreddende utstyr med skyhøye renter

 

Tid for litt offentlig forklaring kanskje? 

 

Føl meg gjerne på youtube:


Maria 

 

103 kommentarer

Det er slik at Frelsesarmeen driver både barnehager og barnehjem, ansatte der er ansatt i en bedrift. Frivillig hjelp på linje med den jobben dem gjør er umulig, da dette blir en heldagsjobb, frivillige på NAV? Mye av verdien til Fa er eiendommer de leier ut for en veldig billig penge, eller som sagt barnehager og møtelokaler. Neste gang så bør du sende en mail til dem du mener misbruker din 50 lapp å spørre dem hva og hvorfor, så slipper du å komme med en slik konklusjon som er veldig feil, å har et helt feil fokus!

Tor Einar Nilsen

Tor Einar Nilsen

De har også en aksje portefølje på ca. 1.5 millijarder og en byggnings masse med diverse utstyr som er beregnet til ca. millijarder kr...

Røde Kors drifter også institusjoner, bl.a. Røde Kors sykehjem i Bergen, som faktisk er ganske stort og vil fremstå som formue i organisasjonens regnskap, sammen med andre tiltak de drifter her i landet. I tillegg har de hytter rundt omkring i høyfjellet som driver opp formuen. Disse hyttene bemanner de med frivillige hver påske for at du skal kunne vite at det er folk som vil lete etter deg om du går deg vill på vei til afterskien, og gi deg et plaster på såret gratis dersom du får et skrubbsår på vei tilbake til hytten. Og skulle du havne under et skred; tror du søkeutstyr er gratis for Røde Kors å skaffe? Og flere steder i landet er det faktisk Røde Kors sine ansatte som bemanner ambulansene, som Røde Kors eier (som også blir en del av organisasjonens formue). Det oppstår en akutt krise og Røde Kors mobiliserer raskt. Hvorfor tror du de er i stand til å gjøre dette? Svaret er at de har store lagre av nødhjelpsutstyr og telt (formue som blir forbruksutgifter når de blir brukt (realisert)). Nytter ikke å løpe til nærmeste apotek å tro at det holder med en plasterpakke i en krisesituasjon som rammer tusener/millioner... Så dette er også en organisasjon du henger ut urettferdig, uten å ha det minste anelse om hva du uttaler deg om i det hele tatt...

Richard Smith

Richard Smith

Maria, du är bara bäst när du kommer med sådan underbar, intressanta och sakliga diskutionsundelag fyllt med fakta vilket verkligen får en att börja fundera över hur saker och ting verkligen står till! Det är skrämmande och förmodligen bara toppen av ett isberg!

Må bäst och ta hand om dig!

Jeg har sendt Mail til innsamlingskontrollen med en del kritiske spørsmål, så da får vi se om vi får sannheten på bordet.

Dersom folk flest tror at Frelsesarmeen stort sett består av frivillig virksomhet så tar man feil ja. Frelsesarmeen driver blant annet med: Rusomsorg, barnehager, barnevern, eldreomsorg, folkehøyskole, kursvirksomhet og Fretex. Dette er jo i konkurranse med andre virksomheter og man mottar tilskudd fra kommune/stat på lik linje med andre aktører, og av den milliarden man viser til i inntekter, så er nok kun en mindre del av dette gaveinntekter. Hvis man tror at Frelsesarmeen kun driver på med julegryta (og her er det nok flere frivillige involvert) så har man nok alt for liten kunnskap om virksomheten ja :-)

kyrre fjeldvik

kyrre fjeldvik

Skal bli interessant å se hvilke svar du får.

Jeg har forøvrig stor respekt for Frelsesarmeen, men synes det er virkelig tragisk at de er så "kristne" at de i all sin medfølelse for andre mennesker IKKE godtar homofile.

Man skal altså elske den neste som seg selv - med mindre det er en som er skapt slik at hun/han blir glad i sitt eget kjønn.

"Hver eneste dag så sitter det selgere som ringer til næringslivsledere i bedrifter over hele landet. De presenterer seg som om de jobber i organisasjonen, selv om Innsamlingskontrollen har i sitt regelverk at dette er forbudt"

De som driver på med dette er telefonssalgsfirmaer på oppdrag fra andre organsasjoner og veledige organisasjoner. Det er ikke sikkert at den oppringningen er i samsvar med oppdragsgivers aksept heller. Om Røde Kors og Frelsesarmeen bruker slike firmaer, er vel usikkert.

Fra en som tidligere jobbet i et slikt telefonsalgsfirma, fikk jeg en forklaring. Nye ansatte fikk kun ringe for innsamling til vedledige organisasjoner. Det ble brukt som opplæring. Solgt de ikke nok, ble de oppsagt. De flinkeste fikk jobb med å selge for firmaer, f.eks. selge avisabonnement på vegne av aviser i Oslo.

De som ringt folk for innsamling til veledige organisasjoner, klarte sjelden å få inn så mye penger at det ble noe særlig igjen til oppdragsgiver/den veledige organisasjonen. Men altså, pengene gikk i hovedsak til telefonssalgsfirmaet. Dette er firmaer som De lurer oppdragsgiver og den som kritikken i mest bør gå til.

Så Maria, akkurat den kritikken er jeg i hvert fall delvis enig i: Altså - ikke gi noe penger til veledige formål når innsamlingen foregår over telefon. Aldri.

Men for all del gi - gi solide beløp når innsamlingen foregår på annen og sikrere måte!Så er jeg enig med Annlaug også. Lønnsutgifter forteller lite om hvor effektiv organisasjonen er og hvor mye hjelp de klarer å yte i forhold til inntekten sin. Her skilles det jo ikke på lønnsutgifter som går til administrasjon (burde vært forholdsvis lite selvfølgelig) og lønn som går til folk som driver direkte hjelpearbeid. Dessuten sier ikke et totalt lønnsbudsjett noe om hvordan gjennomsnittslønnen/ medianlønnen er i organisasjonen og hvor mange arbeidstimer de har fått ute av det.

Likevel: Fra venner har jeg fått høre at et lite antall personer innenfor Røde Kors har svært høye lønninger. For en veledig organisasjon å betale ut svært høy lønn, gir det en veldig avsmak. Så også der er jeg langt på vei enig.Dessuten begge organsasjonene bruker et høyt antall frivillige. Vi vet ikke hvor mange arbeidstimer disse nedlegger. Og vi vet heller ikke verdien av den hjelpen mottakerne får og hvor mange mottakere som får hjelp.

Innsamlingskontrollen (http://www.innsamlingskontrollen.no/nb/organisasjon/vis/65) oppgir at av Røde Kors sine inntekter går 92,2% til formålet. De har en adminstrasjonsprosent på 3%. Det er veldig bra. Frelsesarmeen fant jeg ikke i listen til Insamlingskontrollen, hverken under "Godkjente organisasjoner" eller under "OBS-listen". I stedet bruker de et revisorfirma, REVISORGRUPPEN FMØ DA. (Kilde: brreg.no) Jeg har ikke funnet noen opplysningser om formålsprosent og administrasjonsprosent.

Frelsesarmeen driver med veldig mye forskjellig arbeid, ikke bare hjelp til hjemløse. F.eks. driver de barnehager. De folkene som arbeider der, skal også ha lønn. Alle organisasjoner som har folk i lønnet arbeid, må gjennom året sette av penger til utbetaling av feriepenger, trygdeavgift og skattetrekk. Derfor vil beløpet som de samlet sett har på konto, variere mye gjennomåret og ikke være noe de kan disponere som de vil selv. Så 599 mill på nyttårsaften kroner sett i sammenheng med 922 mill totalt for lønn, er vel ikke hakke gale.

For å være kort: Det er umulig å påstå at de der 599 mill er dårlig eller god forvaltning av midlene. Skulle du vurdert det riktig, måtte du minst gjennomført en kontantstrømsanalyse. Men den lange rekken av ulike typer sosiale og humanitære hjelpetiltak er det en tung jobb å finne finne ut av formålsprosent og administrasjonsprosent.

Skjønner ikke helt greia her jeg..Finn på noe annet enn og grave shit om folk/org som er til for alle som trenger hjelp!!!

Når tid ble fosterhjem, veldedig prosjekt? når tid ble barnevernet røde kors å frelsesarmeens oppgave? Fretex.... Mottar nye varer hver eneste dag. Helt gratis. Å selger dem dyrere enn H&M. Fretex ansatte er utplassert fra NAV. Det vil si Fretex har så å si kun vinning. Dem som lissom skulle være et alternativ for dem fattige.

Hva i helv..... er vitsen med støtte telefonselgere??????? der formålet de representerer mottar allikevel kun småpenger i forhold til avtalt trekk-beløp.-

vel det er sant frelsearmeen leier ikke ut billig nei men til markeds pris de lux og røde kors sitter men 2.5 miliarder kr på bok så det er bare og lure

Til de som kritiserer innlegget, så synes jeg det er helt på sin plass å sette søkelys på hvordan innsamling i Norge skjer. Folk tror jo ofte at innsamlede midler går rett til de som trenger det, noe som har vist seg å være fullstendig feil. Kunne ikke falle meg inn å gi til verken tlf-innsamling eller tv-innsamlinger. Derimot gir jeg klær til Fretex og til Norske tiggere som sitter og fryser halvt ihjel på gata i Oslo. Da har jeg ihvertfall full kontroll på hvem som får mine penger.

Her så må jeg være enig med mye av det Maria sier: man kan ikke stikk under en stol at store deler av det man donerer bort går til lønns - og administrasjonsutgifter. Ja, en del av Røde Kors sine utgifter er lønn når de både har sykehjems og barnehager. Men jeg jobbet en tid mot sykehjemsbransjen og besøkte Røde Kors sitt sykehjem i Bergen: enhetsleder måtte gå av pga "tull" i regnskapet.

Man skal likevel gi de som faktisk jobber frivillig anerkjennelse for den jobben de gjør☺ Men man får som du sier en litt bitter ettersmak når man innser hvor lite av det man gir går til formålet.

Eg har jobbet for bla fretex å de tar fakisk ut store lønning til ansatte å spesielt sjefer

Her taes det opp noen viktige poeng. Når flyktningekrisen startet, så kontaktet jeg røde kors og spurte om det kanskje var på tide å bruke noen av pengene de hadde på bok. Fikk selvsagt ikke svar.

Jeg er veldig for å gi støtte og penger, men synes det er merkelig at slike organisasjoner skal spare penger. Spare til hva? Hvor mange liv går tapt i den tiden de sparer? Trodde at det meste var veldedighet og dugnad, men den gang ei.

Jeg skjønner at ting koster penger, men savner gjennomsiktighet og oppriktighet. Jeg gir fortsatt penger, men synes det er merkelig at de skal spare!?

Geir Halvorsen

Geir Halvorsen

For en skammelig artikkel uten skikkelig undersøkelse fysj. Sett deg inn i hva som ligger bak før du skader viktig samfunnsnyttig arbeid Maria. Dette er elendig :(

Frelsesarmeen gjør masse godt, gir

Folk en sjanse. Folk som er i krise. Men å gi dem en godt betalt jobb?? Der svikter de. De baserer seg på arbeidstiltak finansiert av det offentlige hvor folk fra fengsel, rusomsorg, nav tiltak skal arbeidsutprøves. Og pushes ut i jobb. Hvem vil ha folk fra bunnen? Ingen. Jo noen. Som utnytter dem i noen mnd som billig arbeidskraft. Og så sendes tilbake på minimumsytelser. Ingen får et verdig liv tross masse arbeidsevne og kompetanse. Tross sykdommer, kroniske plager/skader og andre utfordringer. Og havner på bunn og skal så plages med barnevernet mht barna sine, nav pga plagene, staten pga feilgenerert gjeld. Så man er hos frelsesarmeen dømt til evig taperstatus pga at de ikke kan bruke folk fra tiltak gjennom mange år som ansatte pga et eller annet sykt vedtak om at du må ha vært i jobb 3 mnd utenfor arméen før du kan settes inn i stilling du fungerer i over lang tid, om du ikke er utenlandsk. Virkelig flott system. Frelsesarmeen!!! Arméen som frelser kun de utvalgte!! Vi andre skal bare kasseres!!!

Veldedighet.. Jo sikkert fint og disse organisasjonene gjør nok endel godt, fortsatt så går det ikke å bortforklare det Maria faktisk setter søkelyset på her. Millioner i overskudd og en pluss balanse som stadig øker organisasjonenes formue, millioner som blir milliarder på kontoer innen organisasjonen.. Hva om alle disse ble brukt til det veldedighet formålet de var gitt til?

Jeg har jobbet for flere av de organisasjonene som nevnes her og kan, med tyngde, si at de er pengemaskiner.

De driver, som nevnt, barnehager og en rekke institusjoner med lønnet arbeidskraft. Lønn til disse får de inn via offentige overføringer. Jeg jobbet f.eks. i Blå Kors en lengre periode og de fikk enorme summer fra stat og fylke. De hadde å mye "pæng på bok" at økonomisjefen satt på personalmøtene og lurte på hvordan de skulle få brukt noen av pengene de hadde på kapitalkontoene. De kunne ikke ha FOR mye da ville de offentlige overføringene kunne reduseres.

Jeg synes Maria Høili har skrevet et godt og viktig innlegg.

Øivind Thorbjørnsen

Øivind Thorbjørnsen

Vi må ikke glemme alle trengende som hjelpes av Frelsesarmeen. For disse menneskene er Frelsesarmeen alfa og omega. Hva er problemet med å ha penger i bakhånden. Du av noen Marie, med en utrolig flott far, som har jobbet seg opp av ingen ting, burde vite at det koster å tjene penger. Småligheten du viser her, har du ikke arvet av faren din. ;)

Gunnar Larsen

Gunnar Larsen

ARTIKKELEN OG MINE TANKER RUNDT DEN, ØKER MIN GIVERLYST.

Organisasjonene tåler å være i søkelyset. Innsamlede midler skal selvfølgelig brukes effektivt og et forbedringspotensiale vil det nok alltid være. Men::

Det koster å hjelpe og penger MÅ settes av for å sikre at prosjekter skal kunne videreføres. Derfor må organisasjonene ha backup-penger. Mye av kapitalen kan være øremerkete testamentariske gaver som etter giverens ønske er avsatt som fond.

Bergen Røde Kors trekkes fram. Røde Kors Sykehjem er et trolig et av landets største sykehjem. Mange jobber her og skal selvfølgelig ha lønn. Bygningsmassen, inventar/utstyr representerer store verdier som fremstår som kapital.

Frelsesarmeen likeså. Driver store bedrifter som hjelper de svakeste i samfunnet. Dette koster og binder kapital.

Slik kan man liste opp prosjekt etter prosjekt. Hjelearbeid koster. Mange jobber frivillig, men det er også nødvendig å ha ansatte.

Både Røde Kors og Frelsesarmeen gjør en formidabel innsats og fortjener fortsatt støtte.

Kanskje jeg må melde meg inn i en slik uegennyttig organisasjon?

Gud har aldri vært spesielt flink med penger.. ;-)

Er helt enig når det gjelder selskap som engasjeres for å skaffe penger til disse organisasjonene.

Men de pengene vi sender med giro eller annet direkte til Røde Kors eller Norsk Folkehjelp, kommer godt med.

For her skal vi være klar over at internasjonalt arbeid kun er en av mange aktiviteter og hjelpetiltak de driver med.

Vil man gi, så gi direkte til organisasjonene, de pengene blir stort sett brukt til gode formål. Det er ikke alt som kan løses med frivillig arbeid. De ansatte er ansatt for å gjøre en jobb, og det gjør de. Men til slutt, Maria, jeg synes det er bra du setter fokus på dette. Det trenges.....

Dette er intet nytt, men det er en godt skjult sannhet. Etter å ha vært medlem i RK i en årrekke, som frivillig, har jeg god innsikt i hvordan organisasjonen fungerer. Den er bygget på gode prinsipper og langt på vei utøver de frivillige verden over en fantastisk jobb. Administrasjonen er for tung og det er mange, som sikkert tror de gjør noe viktig, som lett kunne vært skallet av for å få en mer effektiv organisasjon. De ansatte har heller ikke forstått at de skal være en støtte for de frivillige, en ressurs. Istedenfor så tror de at det er de som bestemmer og at de frivillige er deres marionetter. Når det gjelder store katastofer kommer det inn mange penger som må øremerkes akkurat den katastrofen. f.eks. innsamlingen etter tsunamien i Thailand vet jeg at mye av pengene ble omdisponert til andre formål. Jeg kunne skrevet langt og mye, men har valgt å ikke gå i media med det jeg vet, nettopp fordi jeg har altfor stor respekt for den innsatsen alle de frivillige gjør og derfor ikke hatt lyst til å gjøre noe som kan skade den viktige jobben de gjør. Jeg støtter fortsatt RK lokalt, for de pengene de samler inn vet jeg ikke forsvinner i det store sluket, men går direkte til lokale formål.

At egenkapital er høy, skyldes nok mye bygningsmasse osv, det er omløpsmidler og ikke minst lønnsutgifter det bør fokuseres på. Som du sier, dersom 60% går til lønninger, så er det dårlig drevet "butikk"....

Og at administrasjonen sentralt er for tung? Definitivt. Ref lønnsutgifter.

Det er BRA at du setter fokus på dette.

FA bruker folkets sine penger, som har slet på hardt arbeid , betaler mye skatt, får ingen støtte fra NAV selv om noen ganger mangler jeg mat og penger. Jer er ikke selvopptatt men det er ikke lett men vi klager ikke . Det er lureri at gi penger til dem klager og ta penger fra oss

Hvis målet ditt er å gjøre folk oppmerksomme på "skitne virksomheter" ønsker jeg også at du tar et oppgjør med pelsindustrien, sminke som er testet på dyr, diamantindustrien og så mye mer. Og jeg kan love deg at det finnes så mange værre ting enn frelsesarmeen. Ta en titt på diamantene dine. Hvem fant de i utgangspunktet.. Eller vet du om sminken du bruker ikke er testet på dyr? Kan du gå god for pelsen du bruker?

Kommentar til en del av dere ovenfor:

Lønnsutgifter er ikke til å komme unna hvis man skulle hjelpe flest mulig effektivt. Alternativet er kun frivillig ulønnet innsats. I så fall blir det langt færre hender som hjelper og langt færre arbeidstimer til innsats fordi de frivillige måtte ha levebrød et annet sted. Med normalarbeidsdag har man ikke mange timer pr uke igjen til å være med på frivillig arbeid. Dessuten er det få mennesker som orker sånt.

Lønnsutgifter i seg selv er altså ingen passende kriterie for å påstå at gaver til humanitære/frivillige orgaisasjoner blir dårlig brukt. Derimot er overdrevet høye lønninger komplett uakseptabelt. Det kan man finne igjen noen tilfeller av hos toppledere i Røde Kors.

Beste kriterie for å bedømme pengebruken er formålsprosent og hvor mange og hvor godt hjelpemottakere får hjelp. Hva angår Frelsesarmeen har jeg ikke betenkeligheter med å gi gaver.

Kommentar spesielt til deg, Maria: Her er faktisk flere organisasjoner som fortjener langt sterkere kritikk, enn de du nevnte. De unngår konsekvent offentlig oppmerksomhet. En av dem er UFF, Ulandshjelp fra Folk til Folk, de som samler inn klær. Og også en del på OBS-listen til Innsamlingskontrollen.

.gjentar seg stadig, samtidig som man hauser opp kriser og starter nye innsamlinger lar det norske folk seg lure. Frelsesarmeen har alltid vært best i klassen med å få ut 25 øre av hver krone til de nødlidene, alle andre er mye dårligere, som du selv sa innsamlet 29mill, til de vanskligstilte 550 000kr

Ca. 5-10% av pengene de samler inn går til det det skal.

Resten forsvinner i lønninger og lignende som Maria skriver.

Derfor styrer jeg alltid rett unna sånne tiggere.

Maria Høili - du har et ansvar å forvalte når du skriver blogg, leserne dine forventer at det du skriver er riktig. Dette innlegget er preget av din personlige "synsing" og mangelfull innsikt i de "anklagedes" drift (hva med å differensiere omsetning og innsamlede midler) - og har en undertone av at "nå skal jeg finne noen å «ta»".

Vær så snill - dersom du ønsker å ha en stemme i samfunnsdebatten må du gjøre leksene dine bedre før du publiseres noe offentlig. I verste fall her vil du frata Røde Kors og Frelsesarmeen gaver de kunne ha fått - dersom du ikke hadde vridd såpass på sannheten at folk faktisk tror på dine tynne argumenter. Fy!

Astrup Kristoffersen

Astrup Kristoffersen

Forstår Røde kors og deres regnemetoder, men har ikke forståelse for måtene å tilregne seg lønnsmidler til menigheters driftsbudsjett. Menighetens medlemmer bør være sitt ansvar bevisst når det gjelder midler som skal gå til lønn for de ansatte. Giverne bør vite hva de gir til, og frivillige innsamla midler bør gå til det nevnte formål helt uavkorta.

Tøft gjort at du tar opp dette. Et viktig tema som man bør ta til ettertanke. Mekelig at Ingen har stilt disse spørsmåla før.

For å unngå å framstå som komplett idiot hadde det vært smart å skaffe seg ørlite bakgrunnsinformasjon i stedet for å skyte fra hofta? At du ikke kan lese regnskapstall er tydelig. Du sier hva bankinskudd er uten å nevne kortsiktig gjeld. Du er sjokkert over egenkapitalstallet - men skjønner tydeligvis ikke hva som ligger i dette eller om gjeld påvirker. Hvordan klarer du å se hva som er innsamlede midler? Jeg klarer det ikke...men du har vel lest hele regnskapet? Selv når man skjønner tallene kan det være ille nok å boltre seg i regnskapstall fra Brønnøysund hvis man ikke gidder å sette seg inn i det man snakker om.. ? Hva er VERDIEN av arbeidet det friville gjør? Hva blir lønnsutgifter i forhold til dette? Eier de bygninger? Du burde hatt vett nok til å google Røde Kors. Røde Kors Bergen har egen nettside som viser hva slags arbeid de driver. Mulig regnskapet ligger der også? Røde Kors har i hvertfall komplett regnskap liggende ute på sin side - sånn i tilffelle du ikke engang har giddet å google... At de frivillige bidrar med hundrevis av årsverk uten lønn betyr ikke at det ikke trengs en administrasjon for å holde styr på frivilligflokken? Ser ut som de eier bygning i Bergen. Antar mange kursledere og instruktører får lønn. At det er en frivillig organisasjon betyr ikke at det kan brukes frivillige til alt eller at det er gratis å drive. Eier de bygningsmasse må de kanskje betale både vaktmester og vaskehjelp... noen skal føre regnskap og fakturere når de holder eksterne kurs. Noen skal holde orden på alle frivillige og sørge for at de er kurset, oppdatert og kompetente til å gjøre arbeidet de har påtatt seg. Du må være rimelig blåøyd for å tro at dette ikke er fulltidsjobber men småarbeid som kan utføres av frivliilge uten lønn.

Når du skyter med hagle i håp om å treffe blink burde du hatt anstendighet nok til å skille mellom arbeidet lokallag driver og det hjelpearbeidet Røde Kors gjør internationalt. Husker jeg rett er administrasjonskostnadene for internationalt hjelpearbeid godt under 10%. Men enten skjønner du vel ikke forskjellen og så spiller det ingen rolle hvem og hvordan du rammer. Fakta er ikke interessant når man lager storm i et vannglass for å få oppmerksomhet om egen person...

rebekka! Det der kunne du ha spart deg! Hvem fremstår som idiot! Ihvertfall ikke Maria.

Jeg inviterer alle som tviler på hvordan pengene blir forvaltet i en frivillig organisasjon, til å bruke 3 år for å se hvordan det fungerer. Selv da ser man trolig ikke hele bildet, men det hjelper godt på. Hvordan man da kan dømme ut fra et "djevelens advokats ståsted" uten denne erfaringen, er for meg underlig og det stiller egne spørsmål om tekstens formål. Dersom man ønsker å bidra til å forbedre situasjonen som her beskrives, hvorfor starte med bare smuler av hele historien?

Kanskje flere burde vært frivillige?

Vidar S Nakken

Vidar S Nakken

Jeg blir regelrett skuffet når noen med en stor tilhengerskare som deg skriver en sak som dette uten å sette deg inn i hva disse to organisasjonene driver med og hvordan de driftes. Å mistenkeliggjøre både røde kors og frelsesarmeen på en slik måte og i tillegg blande dem inn i en slik samrøre av useriøse innsamlere uten å legge frem noe som helst som støtter opp om påstandene dine er direkte useriøst gjort av deg. Det er heldigvis mange i kommentarfeltet her som har påpekt hva de driver med og de har forhåpentligvis klart å åpne øynene dine slik at du forstår litt mer.

En annen ting er at Brønnøysundregistrene er ikke de som kvalitetssikrer regnskapene som de får inn. Det er det selskapene/organisasjonene sin revisor som gjør. I mindre selskaper og organisasjoner så er det faktisk styret som sikrer informasjonen. Brønnøysundregistrene er bare en sentral enhet som samler inn alt de får av informasjon om selskaper, som f. eks regnskap, styresammensetninger osv. Troverdigheten til Brønnøysundregistrene er ikke større enn til de som sender inn sin informasjon dit. Kommer det skit inn, så kommer det skit ut.

Kan ikke få sagt det bedre selv Rebekka. Fullstendig mangel på kunnskap. Det er bare en sak Maria Høili er fokusert på, det er å fremme seg selv.

Med Bergen Rødekors kan det virke som om Bergen Rødekors lokal lag (omsetning 20 mill/ lønn 6,9 mill) og Bergen Rødekors sykehus AS (omsetning 175 mill/ lønn 104,5 mill) er lagt sammen. Sykehusdriften henter sin omsetning fra behandling av pasienter og er en inntektskilde til annet hjelpe arbeid. Lønnen i sykehuset er til leger, sykepleiere, renholdsarbeidere m.m og ikke for å drifte en innsamlingsorganisasjon.

Det er jo bare og se på TV-aksjonen. Hvor bare et par % går til hjelp. Resten er administrasjon. Od det er ikke administrasjon og kjøpe utstyr, som folk sier om rødekors. Alle vet jo at utstyr koster penger. Så dette er jo penger de bruker på de som trenger det

Jeg foreslår at du som blogger i fremtiden konsentrerer deg om å skrive om ting du har litt kunnskap om, da du avslører total manko og innsikt, i beste fall kan det sies at du har meget begrensete evner til forståelse av hva man kan lese ut av en regnskapsrapport fra Breg. Du er tydeligvis veldig opptatt av det økonomiske aspektet i dine "avsløringer".

Når du skal analysere en drift, må alle aspekter, ikke bare de du ønsker å fremheve tas med. Hvis man tar for seg Røde Kors, så har de litt over 40.000 frivlilige i sin organisasjon. Den frivillige insatsen blir ikke reflektert i regnskapsrapporten. Disse 40.000 sin innsats, omregnet til årsverk, utgjør ca 3000 årsverk. Hvis man da regner en norsk snittlønn på 350.000.- pr årsverk, så vil den innsatsen som de frivllige legger ned, utgjøre 1,1 milliarder!!!!!! Så om man da ser på helheten, så endrer virkeligheten seg temmelig dramatisk! At en stor del av Røde Kors sine eiendeler også er bundet opp i utstyr som er nødvendig for å drive hjelpearbeid og redningsaksjoner, må også tas hensyn til når man vurderer en regnsakpsrapport. Du kunne like godt skrevet et innlegg der du påstår at det er meningsløst å gi penger til noen som sulter: da de pengene man gir til en som sulter, til syvende og sist ender opp i lommene hos en rik eier av en matvarekjede. Noe som selvfølgelig også er rett, hvis man glemmer at de pengene man eventuelt gir også berger livet til et menneske. Ditt innlegg er et slikt makkverk, der du viser hvor lite du egentlig skjønner og hvor lite innsikt du har!

per mehuz lothe

per mehuz lothe

Røde kors er vel tuftet på vordan få de rike frem og tilbake fra sine residenser på fjellet. Det var sån det startet.Nå er det påske snart.Samme psykosen igjen.Alle normen er på fjellet påstås det.Alle har hytte på fjellet osv.NRK og gjengen heier på.DE fleste har ikke råd til hytte på fjellet.Jeg spyr av at ikke fler avdekker dette.Eller vil du tilhøre snobben å late som?

Det er mange måter å drive en hjelpeorganisasjon på. Det skal bl.a.betales lønn til direktør, visedir. adm.dir. divisjonsdir. og en haug av direktører til...

Evangeliesenteret er også en organisjon som driver ved.arb blant rusmisbrukere. De har for andre året på rad gått til topps i bladet Kapital's undersøkelse om hva pengene går til. 9 av 10 kr. går til arbeidet, og 1 kr. til administrasjon som lønn osv. Men så er de da heller ikke så opptatt av masse fine titler og pomp og prakt...

Dette synes jeg er skikkelig dårlig av deg, du har jo ikke satt deg inn i noe. Du har bare sett et tall på en vag rapport, du har tydeligvis ikke peiling på hva disse pengene går til. Som flere har skrevet driver organisasjonene barnehager, rushjem osv som er gratis for deltagerne. Dette går under "lønn", men vil du virkelig si at det ikke går til det organisasjonene jobber for? For guds skyld; vit hva du snakker om før du uttaler deg.

Maria, hva hvis blogginnlegget ditt tar liv? Hvis innlegget ditt fører til at en eneste potensiell giver lar være å gi - da går liv tapt. Kr. 120,- er nok til å gi 2 barn - TO BARN - i Syria MAT I EN HEL MÅNED!! Innlegget ditt spres på FB av folk som tror du har peiling og at du virkelig avslører noe. At du ikke har regnskapsforståelse og nok kunnskap og innsikt til å lese regnskapstall er ikke åpenbart for "folk flest". Når man viser til Brønnøysund er det mange som sluker det som skrives rått. De TROR du avslører noe. Hva "Andre driftsinntekter" består i kan man ikke se i Brønnøysund. Det kan være alt fra overføringer fra Røde Kors sentralt, tilskudd fra kommune eller stat til drift av feks. sykehjem, lekselesing, telefontjenester eller besøkstjeneste for gamle. Noe kan også komme fra innsamlede midler, men du kan du ikke se i Brønnøysundtallene. Du blander også inn salgsinntekter, og det er IKKE innsamlede midler. Redningshytta har felles regnskap med hovedkontoert i Bergen. Det ser det ut som sykehjemmet gjør også, hvis det er konsernregnskapet du viser til. Det er 15 ansatte på kontoret i Bergen i følge hjemmesiden. Om det er heltidsstillinger står det intet om. Hvis du ser hvilken aktiviteter Røde Kors har i Bergen er det ikke tvil om at det er mange, mange frivillige som skal organsieres og KURSES. Skal man drive en stor organisajon krever det faste ansatte, det er mange oppgaver som ikke kan løses på frivillig basis. Egenkapital har du heller ikke innsikt nok til å skjønne hva er. Ja, de har penger på konto. Men sier bankkontoen din på lønningsdag noe som helst om din økonomi? Må du ikke ta hensyn til hvilken regninger, lån og andre utgifer som skal betales? Sånn er det i bedriftsverden også..

Akkurat nå er det tusenvis av flykninger og folk i krigsområder som lever i ytterste nød. Mange har et skrikende behov for bla mat, vann, medisiner for i det hele tatt å overleve ut måneden. Regnskapet til Røde Kors Bergen har ingen ting med nødhjelp til alle disse menneskene. Det er bidragene til denne nødhjelpen du rammer. På Innsamlingskontrollen.no oppgis formålsprosenten for innsamlede midler til 92,2%. Der ligger det også regnskap. Du burde lese det, det er lærerikt og kunne kanskje spart deg for å komme med et blogginnlegg som er helt i tåka i forhold til hva du "avslører". I det regnskapet står det i klartekst hvor mye som er innsamlede midler av totalt anskaffede midler. Ca. 15% med forbehold om dårlig hoderegning.

Jeg vet ikke hva som var formålet med innlegget ditt? Stor overskrift i håp om å få mange følgere og påfølgende reklameinntekter?

Innlegget ditt kan oppfattes som du virkelig VET og sprer mistenksomhet og skepsis. Fører dette til at en eneste giver lar være å gi har du gjort ubotelig skade. Når innlegget først er spredd på FB nytter det ikke å komme med et søtt lite blogginnlegg om at du hadde misforstått. Søte innlegg som ikke inneholder skandale om noe folk gjerne vil høre (se hvor mange som har hengt seg på og støtter deg med de rareste kommentarer) spres dessverre ikke på FB.

Hvis EN ENESTE person har blitt så påvirket at han likevel lar være å gi en 500 lapp til nødarbeid tilsvarer det mat til 8 - ÅTTE syriske BARN I EN HEL MÅNED. Det er ikke sikkert alle overlever hele måneden uten den maten.

Kan du leve godt med det på samvittigheten?

Kr 300,- gir mat til en familie på 5 i en måned. Kr. 120,- gir mat til 2 barn i en måned.

http://rodekorsgiver.no/giher/

Bergen Røde Kors

Bergen Røde Kors

Hei Maria,

Vi ønsker å presisere at tallene du legger frem er tall for konsernet Bergen Røde Kors. Bergen Røde Kors konsern består av Bergen Røde Kors sykehjem AS og morselskapet Bergen Røde Kors sin humanitære virksomhet. De 194,5 millionene du nevner i innlegget ditt er ikke innsamlede midler. Bergen Røde Kors sykehjem er ett av landets største sykehjem. De mottar ca. 170 millioner kroner i offentlig tilskudd til drift av sykehjemmet. Ca 105 millioner av disse går til lønn av 190 årsverk på Bergen Røde Kors sykehjem.

Bergen Røde Kors sin humanitære virksomhet består av 13 årsverk. Vi driver over 40 ulike aktiviteter. I tillegg til det faste personalet var det i 2014 mer enn 1200 personer som i løpet av året gjorde en frivillig og ulønnet innsats i virksomhetens forskjellige aktiviteter. Bergen Røde Kors har aktiviteter for barn og unge, aktiviteter for eldre, flerkulturelle aktiviteter, aktiviteter for psykisk utviklingshemmede og for mennesker med psykiske utfordringer, Hjelpekorpset sin søk og redningstjeneste, samt opplæring i førstehjelp.

Mvh

Trond Drager

Styreleder

Bergen Røde Kors

Litt selvinnsikt nå så legger du deg flat. Her har du trampet grundig i klaveret...

Bob: Jeg har sendt mail til innsamlings kontrollen, så får vi svar. Jeg kommer tilbake.

Du har fått svar fra Bergen Røde Kors.

Les det, så skjønner du hvorfor Innsamlingskontrollen ikke kan gi deg svar. Tallene du henviser til er IKKE innsamlede midler.

Hadde vært fint om du kunne forklare hva som er formålet med "avsløringene" dine.

Det kan ikke være for å få svar. Spørsmålene du stiller er omtrent som å stille spørsmål om statsbudsjettet og referere til tall i NSB´s regnskap.

Hei.

Når det gjelder Bergen Røde kors dro jeg de ut som et eksempel fordi : Fordi Prosenten som går til lønn var høy. I tillegg er det jo fryktelig mye penger på bok, og da er spørsmålet hvorvidt det er ok å gi et inntrykk av at man trenger masse penger for å kunne yte en service til publikum, når det står titalls millioner på bok?

Meglerhusene:
For det første så kan innsamlingsprosenten beregnes over 5 år. Grunnen til det er at organisasjonene noen år kan ha store kostnader relatert til å skaffe nye givere, og så andre år der kostnadene er lave igjen fordi de bærer frukter av disse investeringene.

Vi krever som sagt at minst 65% av innsamlede midler må gå til formålet.

Lønnskostnader kan være formålskostnader. Et eksempel vil for eksempel være en misjonær i en misjonsorganisasjon. Formålet er misjonering og misjonæren utfører da dette formålet.

Lønnskostnader til en ansatt som f.eks. arbeider med å skaffe innsamlede midler er ikke formålskostnader, men innsamlingskostnader. Det kommer med andre ord helt an på formålet til organisasjonen og den ansattes oppgaver.

Det er viktig at kostnadene blir fordelt på en rimelig, pålitelig og konsistent måte da dette påvirker fordelingen av kostnader mellom de ulike organisasjonsaktivitetene. Innsamlingskontrollens retningslinjer krever at det i note i regnskapet skal informeres om prinsippene og vurderingen som legges til grunn for dette.

Innsamlingskontrollen krever også at regnskapene er reviderte. Revisor må da gå god for hvorledes organisasjonen har fordelt kostnadene ? bl.a. mellom formål, administrasjon og innsamling.

Inntekter fra salg kan regnes for å være innsamlede midler dersom det er snakk om symbolprodukter og salgsprisen er mye høyere enn markedsprisen. Dersom produktet selges til markedspris så regner vi ikke dette som innsamling.

Telemarketing gjennom et eksternt firma er ofte en svært dyr form for innsamling. Flere av organisasjonene på OBS-listen står der nettopp fordi de har basert nesten alt av innsamling gjennom disse. Ofte går kun rundt 25% av innsamlede midler til organisasjonen før det fordeles. Det vil si at muligens kun noen få prosent av pengene faktisk går til formålet.

Innsamlingskontrollen svarer det jeg påpeker når det kommer til salgshus og innsamling av penger. Han svarer meg at i de tilfellene kan det hende at bare noen få prosent går til veldedighet. Så er det heller ikke riktig at ca 25% går fra et salgshus til organisasjonen. Det vet jeg, gjennom å ha snakket med en salgssjef i et slikt salgshus og som vet hvor mye penger som var igjen.. Når det kommer til Røde Kors så er det jeg har skrevet - og spurt om til IK - hva skjer når salgshuset selger støtteannonser..Er det ikke slik at det meste av pengene forsvinner? Og det har vi fått et bekreftede svar på.

Bård Gjertsen

Bård Gjertsen

Jeg syntes det er flott at det blir stilt spørsmål rundt de veldedige organisasjonene. De burde operere med mye mer åpne tall om og fortelle hva de driver med og hvor pengene blir av.

Da du brukte Bergen Røde Kors som eksempel for innsamlede midler ble det total skivebom! Hvis du leser svaret fra Bergen Kors er driftsinntekter ikke innsamlede midler. Kan du ikke være voksen nok til å legge deg flat og innrømme at du totalt misforstod regnskapstallene? I stedet for å fortsette å gnåle om lønnsutgifter til sykehjem?

HVA er det Innsamlingskontrollen har svart på?

Hvilket spørsmål har du stilt? Du skulle jo avsløre Røde Kors Bergen og Frelsesarmeen.......

Svaret du liksom har fått er generelle opplysninger for innsamlinger og hvordan formålstall skal beregnes. Sikkert lett å finne på nett hvis du googler. Svaret har INGEN sammenheng med blogginnlegget og beskyldningene dine. Har du fortsatt ikke klart å finne tall for Bergen Røde Kors og Frelsesarmeen? Eller Røde Kors? Det er disse organisasjonene du i overskriften påroper deg å ha avslørende opplysninger om. Du er spesifikk i hvem du skal avsløre, vær nå like spesifik med hva formålsprosenten er for de organisasjonene du skal avsløre.

Det var jo det spørsmålet du skulle finne ut av..

De store avsløringene dine bør stå i forhold til alle de liv du har satt i fare ved at noen kanskje lar være å gi etter å ha svelget innlegget ditt rått...

Vi venter i spenning. Ikke hold oss på pinebenken!

HVA ER TALLENE FOR BERGEN RØDE KORS?

HVA ER TALLENE FOR RØDE KORS?

Kan hjelpe deg : Her oppgir Innsamlingskontrollen formålsprosenten til 92,2%.

Basert på reglene du gjengir ovenfor.

HVA ET TALLENE FOR FRELSESARMEEN?

Rebekka:

Det er litt mer innviklet en dette, fordi
Innsamlingsprosenten viser forholdet mellom innsamlede midler og kostnadene ved innsamlingen.
Beregningsgrunnlaget omfatter kun innsamlede midler og ikke organisasjonens øvrige inntekter; offent­lige tilskudd, medlemsinntekter, lotteriinntekter og salgsinntekter inngår ikke i beregningen.

Rebekka: Jeg ser også av regnskapene at de flytter penger til datterselskapene icrc og ifrc ca 650 mill i utlandet, betydelige summer. Jeg er ikke ute etter annet en rettferdighet og har avtalt et møte med Innsamlingskontrollen for å kartlegge om de stiller krav til hvordan disse midlene forvaltes i utlandet. Min eneste intensjon er at penge skal gå dit de skal og ikke bli spist opp på veien. Jeg har som sakt basert det jeg har skrevt på opplysninger jeg har fått fra folk innad i organisasjonene. Maria

Frelsesarmeen er en smakløs organisasjon på mange plan. Kirkens by misjon gjør en god jobb i å bygge samfunns tapere. Nå må vi slutte å være så naive. Det er vel ingen hemmelighet at det deles ut mat utgått på dato og skittene gamle klær som rett og slett skulle vært kastet. Hva er så bra med det? Det å bli sendt på kirkens bymisjon gjør også noe med verdigheten til folk. Du føler deg som en taper. Med penge summene som kommer inn kunne de hjulpet folk opp fra gaten og ikke ut på gata. Men det er ikke mange som skjønner hvordan nav-kirkens Sos og bymisjonen samarbeider for å nedverdige folk til det ytterste. De har råd til å sende uteliggerne på luksus hotell i vinter kulden med penge summene som strømmer inn. Men der bor de vel helst selv når sjansen byr seg. Kurs etc. Våkn opp blå øyde Ola dunk

Geir Kleveland

Geir Kleveland

NRK er ikke gavmilde, ved tv-aksjoner tar de millioner i lønn og for sendetid med kjente programledere som med store tårevåte øyer ber deg å gi så det svir, blir kvalm !

Geir Ove Hegstad

Geir Ove Hegstad

Om du setter deg litt inn i Røde Kors sin organisasjon så vil du oppdage at det ikke er en organisasjon bare i Norge. ICRC og IFRA er den internasjonale delen av organisasjonen som gjør nødhjelp arbeid. Så at penger blir overført dit viser at de blir brukt til formålet. At det blir satt av penger til fond kommer av at ved en katastrofe kan en ofte ikke vente i ukesvis for å holde en innsamling for å hjelpe. Du er helt sikkert velkommen som frivillig i hjelpe arbeid. Men regner med at du ikke vil reise til krigs eller katastrofe områder i månedsvis uten en kompensasjon.

Jeg har selv hatt ansvar for et fylke og solgt støtteannonser til bedrifter.

Lønna var prosentbasert og gjorde man det bra ble det godt betalt. 30% på første 100 000 og 40% hvis man nådde over 150 000.

Når du regner lønn til sjef, regnskap og annen administrasjon i tillegg til selgers lønn så sier det seg selv at lite gikk tilbake til Røde Kors.

Hjelpeorganisasjonene har milliarder på bok. Når selv Erik Solheim er kritisk....http://e24.no/naeringsliv/noedhjelperne/hjelpeorganisasjoner-sitter-paa-milliarder/23235846

Jeg hatt samfunnsstraff i Sverige og ble plassert for å jobbe for fretex. Gratis arbeidskraft.

Flott at du setter lys på denne viktige delen av vårt samfunn. Det er nok mye å avdekke, og det er faktisk ikke så mange årene siden disse organisasjonene begynte å publise sine regnskaper. Selv har jeg valgt å gi mine bistandspenger siste årene til Lions Cliub hvor driften av organisjonen betales av medlemmene selv, og alle sinnsamlede midler holdes i adskilte regnskaper og går uavkortet til hjelpetiltak i inn- og utland.

Skriver som regel ikke på slikt, men her må eg kommentere... Forskjellen som eg har personlig opplevd med frelsesarmeen er at dem faktisk hjelper en stakkar eller fem. Flere plasser har dem et leigelokaler der gatebarn, alkoholikere og andre uheldige kan få dusje og få vasket klærne sine, få varm mat og drikke. NAV sender f.eks uheldige til Frelsesarmeen for matpakker, som til Jul og andre begivenheter. Om du gir beskjed om at du ikke har penger pga høge rekninger og uventede utgifter, så kan du rett og slett bli sendt til Frelsesarmeen for å få matpakker og/eller julegave til barnet/barna dine. Der røde kors, så kan du se styremedlemer i fine dresser og nye heftige biler... Har ikke mye til overs for dem.

Jeg har vært frivillig i noen år i Trondheim hos omsorgskafeen. Disse baserer seg kun på donasjoner fra butikker og frivillig arbeid.ingen lønn.nå er det ingenting å hente lenger hos butikkene.vet at nav bla har henvist til omsorgskafeen.kirkens bymisjonen drar inn masse penger men der serveres det kun tørre kjeks og suppe. Hva gjør de med alle de pengene de får inn? Omsorgskafeen sørger for varm middag, snitter og matpakker 3 dager i uka på det lille de får donert.de brukte også å kjøre hjæm til bla barnefamilier og andre som ikke hadde mat på bordet.nå får de ikke til det heller lenger.

Mye forskjellig respons her. Til dere sinte; Er frivillige organisasjoner hellige kyr en bare skal slikke opp etter ryggen? Er ikke sjangsen stor for at denne type fokus fører til at organisasjonene skjerper seg og får mer ut av hver krone? Og Rebekka; du spør om konsekvensen av innlegget kan være at folk ikke gir til RK, og antyder at liv dermed går tapt. Hva om de i stedet for gir til en organisasjon som får mer ut av hver krone, slik at enda flere liv blir reddet? Husk at dette er snakk om mye penger, og penger er makt og makt korrumperer. Hvis vi ikke kan sette spørsmålstegn ved frivillige organisasjoner, kan hele frivilligheten råtne på rot.

Scott Johansen

Scott Johansen

Den konforme norske befolkningen er ikke klar over hvordan NGO`ene Røde Kors, Norsk Folkehjelp. Frelsesramen, CARE etc. egentlig arbeider og hvordan de er blitt en del av statsforvaltingen, som gavner embedsverket og den politiske eliten. Les avsnittet "NGOene ? de frivillige» organisasjonene" i denne artikkelen: http://steigan.no/2015/03/12/det-norske-kartellpartiets-avleggere-de-frivillige-organisasjonene/

Fint at man har noen ÅrVåkne mennesker, som av og til tar tak i å setter søkelys på også Miljøer som man bør forvente har en seriøs agenda og står for det de i sine prinsipp program hevder å skulle gjøre!! Flott!!

Nevn ett firma,en organisasjon eller veldedighet som ikke har noen lønnskostnader eller driftsutgifter. De to du nevner her er ikke svarteper i jungelen av såkalte veldedige organisasjoner. Finnes vel ingen ledere i noe firma/organisasjon som jobber uten lønn? Du kan jo forsøke du kanskje?? 60 timers uke uten lønn??? Trur ikke det gitt!!!!

Tony Blomhoff Johansen

Tony Blomhoff Johansen

Ja Maria Høyli, du vet å trykke på de rette følelsene, for å få oppmerksomhet, artig vinkling fra deg, men lite nyangsert, å billige påeng, lettkjøpt ! folk elsker slik type utspil, leste ikke alle, men ser med en gang hvilken typer som biter på kroken din. Blande disse tre ? registrert formue ? Tips ! ta en om gangen, å sett deg mer inn i hva som ligger bak alle summene, blande telefonselger, å drift av sykehus osv. med tall fra brønnøysund, den er billig å dårlig. Men det er vel antallet som bet på kroken, inkl. meg som teller for deg, å som var det viktigeste for deg ? Ett nyangsert bilde ville vert kjedelig, å gitt halvparten på kroken.

Men tøft gjort ! den skal du ha ! Mange sinte, men jeg tror du liker engasjerte folk !

hvorfor ikke bare slutte å gi,i stedet for å sitte å krangle og diskutere alt som finnes her på jorden,for min del,jeg gir ikke en krone noen steder,ku frelsesarmeen til jul,for da vet jeg at det er mange norske som sliter både å få nok mat og julegaver til ungene sine.så jeg er veldig glad i frelsesarmeen,men gir ganske enkelt f en hvor mye dem har på bok eller ei

Kan du for en gangs skyld forsøke å sette deg inn i saken før du sprer dritten utover?

Hvis man leser litt fra denne bloggen ser man at det er bare for å skape klikk. For 1 års tid siden ble det samme prøvd med artikkler fra 2006 osv. Har ett formål, skape blest rundt egene tanker. Rettferdighet gjennomsyrer ikke de andre innleggene. Er jo ikke direkte rettferdig ovenfor de som blir dratt ut i sannheten. Det er litt sånn at det kommer ann på dagsformen om hvem som skal fram i sannheten.

Tror ikke jeg tenkte på noen lederlønninger da jeg var med å bisette en familie under Ebolautbruddet i Sierra Leone. Ikke var penger et tema da jeg jobbet for Røde Kors på intensiv avdelinga med krigsskadde i Eritrea under krigen med Etiopia. At økonomi kom veien for jobben min under tsunami - innsatsen på Sri Lanka var utenkelig. I 2012 var bekjempelse av Kolera på Haiti viktigere enn pengene. Jordskjelvet i Nepal 2015 ødela sykehus. Der jobbet jeg i feltsykehus uten tanke på bankbeholdninger!

Hadde ikke Røde Kors hatt et katastrofefond som kunne aktiveres raskt, ville utfallet for de berørte av krig, naturkatastrofer blitt noen helt annet.

Selv har jeg en liten sparekonto i tilfelle varmvannstanken ryker. Varmvann er noe vi alle trenger! Vi kan jo tenke på alt vi MÅ ha av verdier i hus, hytter, båt, campingvogn- og bil.

Godt å dele litt på søndag!

Røde Kors Mastercard er en av Norges aller dyreste kredittkort med en rente på 31,17 %

https://www.kredittkortinfo.no/kort/rode-kors-mastercard/

Alså så mye får Frelseranrmen inn. Mens fattigefolk må spise fiskeboller og suppe til julemidag som de får i poserfra fra frelserarmeen . Mange feirer jul hos dem for å få seg et og annet kjøttstykke som smaker jul , og dette er ikke engang rusmissbrukere .

Men prosenter av pengene du bruker på det kortet går til Røde Kors 😀

Oddbjørg Skuland

Oddbjørg Skuland

Hei! Tror du har misforstått alvorlig. Ingen tror vel ar slike store internasjonale organisasjoner driver kun på frivillig basis. De driver mange bedrifter og selvfølgelig skal de ansatte ha lønn. Har selv familie som har arbeidet i Frelsesarmeen i mange år . Kan understreke at arbeidsdagene er lange og lønna lav. Noe må de leve av. NB: Husk at det er slike humanitære og diakonale organisasjoner som har bygd opp vår velferdsstat med de sosiale fordelene vi har. Sykehus. sykehjem, og mye annet var bygd av ildsjeler og organisasjoner. Nå har det offentlige overtatt det meste. Vi har enormt mye og takke dem for.

http://mariahoili.blogg.no/1476984224_rde_kors_svindler_kun.html

Øh... Kanskje du bør sjekke fakta litt bedre! Meld deg selv som frivillig i en organisasjon du. Da blir det orden i sysakene tenker jeg.

Flott at mange i rampelyset tar tak i urettferdigheter! Det lukter råttent,da de har storinnsamling samtidi som Røde Kors visst har mer enn 3 milliarder på bok.Det som er litt betimelig,er at kritikken kom så tett opp til Innsamlingen?

Visste du forresten at Norge AS gir ca 50 Millioner i støtte til PelsdyrIndustrien hvert år,og har gitt i mange ti år?

Det er mye horribelt og stor urett som skjer på så mange plan,og alltid noen som grisker til seg på bekostning av de svakeste og stemmeløse som lider.

Hei Maria. Du er modig som tør å ta opp upopulære saker, det skal du ha. Som regel får man nærmest hysteriske svar,som fra Rebekka over her, men de er heldigvis få. Det er mange år siden jeg sluttet å gi til "veledige" organisasjoner. Norge har et bistandsbudsjett på ca 33 milliarder kroner og hver og en av oss bidrar således betydelig til utlandet. Jeg har gitt til frelsesarmeen hvert år, men det tok slutt når de begynte å dele ut til utenlandske tiggere o.l. Er det noe man brenner for så er det bare å søke opp folk med samme engasjement og finne på noe. Eksempelvis her er Norsk Ukrainastøtte. Drevet av nordmenn som ikke tar lønn. De samler inn gamle sykebiler,sykehusutstyr osv og kjører det bort på eget initiativ. 100% av det folk gir frivillig går rett til saken. Det finnes garantert flere organisasjoner med ideelle mennesker som er verdt å støtte. De største har blitt for store og inneffektive slik at lite av det som blir gitt når frem. Lederlønningene står vel heller ikke i stil til å være en veledig organisasjon basert på innsamlede midler..

Vet du hvor mye av de 60 som går til lønn er prosjekt penger som kommer fra andre?

Hvorfor undergrave organisasjoner som faktisk prøver å hjelpe andre.

Lenger opp kaller du noe «datterselskaper». Dette er forkortelser for de to delene av det Internasjonale Røde Kors. Om du googler eller søker opp informasjon på rodekors.no vil du finne den informasjonen du vil ha. Det er også slik at de som får lønn for jobben, gjør at de frivillige kan jobbe mer i felt og ikke på kontor. Innsamlede midler som beskrevet 90% til formålet, tilsammen 10% til adm og skaffe flere midler. Når det gjelder milliardene så ville det være greit å ha penger når det skjer noe. Ikke skaffe penger etter det har skjedd.

Enig med Lars. Har selv sluttet å gi til veldedige organisasjoner, får holde med det norske bistandsbudsjettet. Har en tante som bor i USA, hun har som frivillig vært med på bistandsarbeid både ved orkan Sandy (rammet N.Y), Katrina ( New orleans) og Haiti. Hennes observasjoner etter katastrofene var at Røde Kors var der de første 14 dagene....mens TV kameraene var der. Da det ikke var noen kamera igjen, gjorde ikke Røde Kors noe mere for å hjelpe..... ( Vil påpeke at jeg personlig syns det er forskjell på Nasjonalt og lokalt arbeid som gjøres i Røde Kors) Selv gir jeg til bygging av boliger i Nicaragua ( 25 m2, 1 vindu med gitter og dør med nøkkel) Et hus koster 2000 $ å bygge. Familien må selv bidra med byggingen. 1000$ får familien som en gave, 1000$ får de i mikrolån. (Uten rente) Liker godt at mannen i familien må skrive under for å godkjenne at det er kona som står som eier på skjøtet. ( dette grunnet utbredt alkoholmisbruk blant mennene, hvorpå kona blir sittende igjen med omsorgen av barna ved brudd.)

FA gjør veldig mye bra. Røde Kors gjør mye bra. Her på Askøy ved Bergen samles rus / psykisk syke mennesker 1 gang i uken å går på Bowling /teater /kino/ kafe/ biljard o.s.v. De finner på mye forskjellig sammen og alt er gratis for brukerne.Det er jo en selvfølge at de som jobber både i Røde Kors og Frelsers armeen skal ha lønning .

Billig søppel blogging for å få opmerksomhet.

Veldig bra blogg. Tøft av deg å sette lys på slike veldedige organisasjoner. Blir spennende å se om du får noe svar fra dem.

VET dere at dette her blir bare for dumt, organisasjoner velger og bruke call sentere forde at det er faktisk en meget effektiv måte og samle inn midler til veldedige organisasjoner på, og for at et call senter skal kunne ringe deg må de gjennom en rekke med godkjenninger, de kjøper faktisk telefon nummeret ditt og betaler dyre dommer for firmaer som skal "vaske" disse listene hver mnd mot reservasjon register aka "brønnøysund" så er det betale telefon regninger, lønninger til ansatte som faktisk har dette som jobb, og da må man betale arbeidsgiveravgift, forsikringer, telefonregninger, osv osv osv... og blande inn innsamlingskontrollen her som et skikkelig kvalitet stempel er bare idioti, de er en privat bedrift som har like mye kjennskap til en organisasjon som det du med litt research kan finne ut på egenhand ved og sjekke org opp mot lotteri tilsynet og brønnøysund registrene. før dere skal svartlegge alt av veldedige organisasjoner så burde dere ha litt mer forståelse og takknemlighet for at de faktisk finnes, hadde det ikke hvert for dem så hadde dere ikke hatt alle godene dere har i dag, hvem redder livet ditt vist du var utsatt for snøskred eller gått deg bort i fjellet, hvem gir glede for alle mennesker som ikke har det så godt når alle andre rundt i Norge tar for gitt og sitte med familien og spise god mat på jule aften f.eks hvem kommer og redder deg hvis du holder på og drukne eller båten er strandet på vannet?

Jeg gir aldrig penger til noen som driver innsamling. Jeg blir tvunget til å gi via skatten jeg betaler. Og dermed gir jeg mye til de jeg er i mot også. For eksempel røde kors som har hatt 2 tv insamlinger og kjøper eiendommer for mye av pengene. Og Palestina som er direkte terrorister. Skulle ikke vært lov å bruke skattepenger til bistand. Dette burde kommet kun fra innsamling så hver enkelt selv kunne bestemme hva man gir til. Og Maria, veldig bra du tar opp dette og får folk til å tenke litt før de gir neste gang. Fortsett med det.

Veldedige organisasjoner må tåle kritiske spørsmål knyttet til drift og økonomi.Vi lever i en verden hvor vi kunstig opprettholder en manisk aktivitet for aktivitetens skyld (sysselsetting) Jeg vil tro at også veldedighet er påvirket av denne kultur av symptom behandling, da en kur ville gjort dem overflødig...Og da er vi over på min utfordring til deg Maria: Organisasjonene du nevner blir som søndagsskole barn i frhold til cellegift mafia med dens tentakler som Kreftforeningen og Rosa Sløyfe.

Jens-Morten Øvervoll

Jens-Morten Øvervoll

Blir utrolig skuffa av ditt angrep på Røde Kors. Av 100 kroner går 90 til saken og bare 10 kr. til adm. De færreste andre organisasjoner har lignende tall.

Jeg har vært frivillig i 33 år og brukt mange årsverk på dette. Som leder i hjelpekorpset brukte jeg 2000 timer i året i tre år. Det er mer enn et årsverk. Jeg har kjøpt alt av personlig utstyr selv, og det blir sikkert en halv mill. for å kunne hjelpe andre. Innsamlede midler går blant annet til biler, snøskutere, treningsutstyr for skredredning, kurs, reiser m.m.

Jeg er ikke alene om å bruke min tid og penger på å hjepe andre. Vi er 50.000 medlemmer som ønsker å gi noe til andre mennesker. Det drives flyktningeguide, besøkstjeneste, norskkurs, barnehjelp, ungdommens røde kors, ferieopphold for barn, leksehjelp, aktiviteter på flyktningemottak, beredskapsvakt, blodgivertjeneste, vitnestøtte, kors på halsen(barne), nettverksarbeid, Røff og Hjelpekorpset +++ mange flere aktiviteter.

Når du kommer med slike feilaktige synspunkter så blir det bare så utrolig trist. Ja, Norges Røde Kors har mye penger, men etter større katastrofer brukes det hundrevis av millioner før innsamlingen er startet. Det sendes helseteam og mobile sykehus. Det chartres fly som fylles med telt, mat, tepper, medisiner m.m.

Om du, eller dine nærmeste skulle trenge hjelp til noe, så spør vi ikke om du har støttet Røde Kors. Vi vil hjelpe deg uansett om du ikke respekterer oss. Men at du sprer slike usannheter gjør det bare verre å drive med frivillig arbeid.

Med hilsen

Jens-Morten Øvervoll

Skredleder

Aksjonsleder

Tromsø Røde Kors Hjelpekorps

Tusen takk - et veldig godt innlegg Jens-Morten Øvrevoll.

Jeg er også frivillig i Røde Kors, begynte i Kongsberg RK Hjelpekorps i 1990. Datteren min er aktiv i RK Hjelpekorps i Bergen.

Hva tenker bloggskriveren at de ansatte i Røde Kors er laget av?

En type mennesker som kan leve av idealisme alene, uten lønn?

Vi er mange som stiller opp frivillig - men uten fast ansatte ville ikke RK eksistert som organisasjon.

De RK hjelper rundt om i verden lever i mange tilfeller under fattidomsgrensen - det kan være mennesker på flukt, de er helt uten jobb eller tjener så urimelig lite at de ikke kan klare seg med det de får utbetalt.

Det at mennesker knapt får betalt for arbeidet sitt er nettopp en av årsakene til fattigdom og undertrykkelse som Røde Kors ønsker å bekjempe.

Den som har Røde Kors som arbeidsplass må selvsagt få utbetalt lønn som alle andre ansatte i Norge.

Tarand Krogvold: Hei, beklager at jeg ikke rekker å svare alle. Men jeg ønsker et par punkter kartlagt , når du sier frivillig så er dette en riktig formulering for en lønnstaker ? Frivillig vil si å jobbe uten gjenytelser . Så lurer jeg videre på hvorfor RK ønsker å tjene penger på skyhøye renter til forbrukere, via eks kredittkort?Dette er ren svindel. Leste dere forresten alle innleggene mine? Da refererer jeg også til Øvrevold. Jeg mener at RK disponerer midlene feil ved å ansatte eks telemarkeding selskaper, som sitter å tjener seg rike på folks velvilje. Videre er det ingen ting som forsvarer at dere opererer som en forvaltnings organisasjon . Pengene dere får av folk, skal brukes til å hjelpe de som trenger det, ikke å leke med på børs. Maria

Tarand Krogvold

Tarand Krogvold

Veldig fint det, at du etter 29 år endelig oppklarer for meg forskjellen på det å være frivillig kontra lønnsmottaker ;o)

Jeg synes du selv skal oppsummere!

Fortell oss følgene:

Hvordan skal din egen ideelle hjelpeorganisasjon fungere?

Hvordan vil du organisere alle gratistilbudene RK har rundt om i landet, som besøkstjeneste, leksehjelp, støtte til flyktninger med mye mer, uten et minimum ansatte, og helt uten lønnsutgifter?

Hvordan vil du gjøre din organisasjon kjent og nå ut til mange mennesker uten å bruke ett øre til markedsføring? Hvem skal evt. markedsføre din organisasjon uten å få betalt for det?

Hvordan vil du samle inn penger nok til å hjelpe, la oss si en hel landsby, etter et jordskjelv uten å ringe noen via et teleselskap.

Skal du ringe rundt til hver enkelt giver selv??

Hvis det ideelle er å ikke ha ett øre på bok, hvordan vil du da skaffe penger til nødvendig mat, klær, feltsykehus, transport av utstyr og hjelpearbeidere etc. etc. raskt nok - først ETTER at katastrofen har intruffet?

Det er alltid rom for effektivisering og forbedringer, men siden du spesifikt kritiserer Røde Kors vil vi alle høre ditt konkrete svar på hvordan du tenker at dette skulle vært organisert rent praktisk.

Tarand Krogvold: Hei igjen. Tilsvaret ditt er for meg litt barnslig.
Når man skriver frivillig eller gjemmer seg bak, vi er en frivillig organisasjon, selv om vi får lønn, hello!
Det er mange frivillige som jobber for RK, men de får ikke betalt, de gjør det fordi de vil hjelpe uten å få noe tilbake. Frivilligheten er ikke det samme som å få betalt som lønnsmottagere, dette er et sett å berøre følelsene til folk på. De tror på frivilligheten. Dette er misvisende.

Når det gjelder hvordan dere skal fungere, vil nok jeg si at det er riktigere å disponere pengene til at det sitter"frivillige" å ringer rundt til folk ja, ikke telemarkedingsselskaper som jobber på opp til 80% provisjon, dette er ren svindel og folk vet det ikke. Hadde jeg vist at 80 av de 100 kr jeg gav gikk til markedsføring så hadde jeg latt være for å si det sånn.

Det holder fint å markedsføre via medier og jeg regner med at de fleste synes det er hyggelig å være med å bidra til gode formål, så lenge pengene går uavkortet.

Ja, trekk fra lønn til admin.

Videre gjentar jeg meg selv, med kredittkort svindel som ikke er på noen måte ok, eller hjelpeskrin som selges til over 100% i rente sats. Herregud, det finnes vel andre måter å operere på?

Når det gjelder fremtidige katastrofer er det som regel relatert som en bivirkning av nåverende katastrofer. Så bruk av nåtidens ressurser til å forebygger fremtidige katastrofer.

Folk slutter ikke å gi, det er bare fondet deres som vokser. Litt motsatt av hva det burde være, synes du ikke?

Til slutt vil jeg si at jeg er ute etter opplysninger til folket, husk om man finner ut at man blir ført bak lyset så skal jeg love at det ikke blir mye giverglede.

Tarand Krogvold

Tarand Krogvold

Konstruktiv kritikk er sunt og bra også for Røde Kors. Det skal vi ta med oss videre. Men i tillegg til ren kritikk bør man kunne komme opp med alternative løsninger som fungerer!

Det er fritt frem for deg å la være å bruke et kredittkort hvis du synes avtalen ikke fungerer.

Bloggen din inneholder reklame, du tjener med andre ord penger på klikk og trafikk i forbindelse med din kritikk av Røde Kors.

Nå har jeg vært innom tre ganger og bare tar det til etterettning at du selv annonserer for følgende:

"LLIVET ER BEDRE MED NOEN MILLIONER PÅ KONTO"

(Lykespill - klikk her!)

;o)

Tarand Krogvold: Til info. Jeg tjener ikke en krone på klikk. Så den ryggen er ren. Igjen synes jeg du er utrolig barnslig som gir utrykk for at min stemme er mindre verdt grunnet formue! Den hersketeknikken må du lengste ut på landet med! Frivillig er det mye som er, men ikke si at man jobber frivillig når man mottar lønn, da er man lønnsmottager . Når dere fører folk bak lyset på denne måten, med å dra frivilligheteskortet så vet dere at dere får tillitt. Om dere vil ha råd skal dere få det. Det første er; vær ærlige med folk, det andre er slutt å tulle bort penger på børs og bruk de der de er ment til å gå.

Tarand Krogvold

Tarand Krogvold

Ingen frivillige i Røde Kors Hjelpekorps mottar lønn. Frivillig betyr gratis - alle vi som er med der bruker fritiden vår på å være i beredskap og hjelpe andre - helt gratis.

Håper du finner ut av det etter hvert. Lykke til! ;o)

Jens-Morten Øvervoll

Jens-Morten Øvervoll

Maria, du velger å overse min informasjon til deg, og fastholder dine synspunkter som er feilaktige, løgnaktige og misvisende. Som sagt, 90 av 100 kroner går til det som er målet for innsamlingen. Bare 10 % til administrasjon. Dette er meget bra både i et nasjonalt, og et internasjonalt perspektiv.

Når det gjelder bruk av telefonselgere for innsamling har jeg ikke hørt at Røde Kors bruker slike nå. For ca 20 år siden tok jeg opp telemarketing med Sven Mållekleiv, den gang Generalsekretær i Norges Røde Kors. Jeg sa det var for lite penger som gikk tilbake til RK, og at vi ikke ønsket å bli forbundet med denne formen for innsamlinger. Nå kan det være at enkelte lokale grupper har innsamlinger på denne måten, men det kjenner jeg ikke til. Løsningen ble at frivillige og egne folk i Røde Kors tok seg av disse telefonforespørslene, for da ville 90% av pengene komme de trengende til gode. Nå er Mållekleiv President i Norges Røde Kors, og jeg vil ta saken opp med han neste gang vi sees. Vet du at Røde Kors bruker telemarketing og at de bare får 20 av 100 kroner, eller er det bare spekulasjoner?

Når det gjelder ansatte og frivillige, så er det slik at ansatte i Norge i hovedsak jobber med å tilrettelegge aktivitet. Mens det er de frivillige som utfører hjelpeinnsatsen lokalt. De ansatte har ansvar for regnskap, organisering av førstehjelpkurs for bedrifter, og mye annen byråkrati, som ikke er så artig å gjøre som frivillig. Noen foreninger driver sykehjem, bosenter, blodgivertjeneste, m.m. og har ansatte sykepleiere eller annet fagpersonell. Du vil sikkert si opp din jobb og være heltidsfrivillig for en hjelpeorganisasjon. Bare så synd at det ikke betaler for bolig, mat eller andre kostnader man må dekke.

På internasjonale operasjoner er det i hovedsak ansatte som har avtale om å kunne ta fri fra sin jobb i Norge, og som deltar f.eks. etter jordskjelvene i Nepal og i Pakistan.

De som er ansatt i Røde Kors er på ingen måte lønnsledende. Pengene som står på fond forrenter seg og gjør organisasjonen stødig nok til å hjelpe flere når man ser problemer. Jeg har selv vært i Litauen og hjulpet til med å etablere søk og redningstjeneste der. Andre frivillige har vært rundt i verden og gjort det samme. Veldig få vet om halvparten av det Røde Kors driver med, men en ting er sikkert. Pengene blir godt brukt, og kommer trengende til nytte.

Når det gjelder den høye renten på kredittkortene, så synes jeg også det var uheldig. Her er det noen som ikke har vært helt våken når de har gjort avtalene med banken. Det var heldigvis nesten ingen som hadde benyttet seg av dette tilbudet. Synes ikke noe om å bruke kredittkort til å betale for førstehjelputstyr. Når de ansvarlige ble gjort oppmerksom på dette har de gått inn og endret denne avtalen.

Siden du er så opptatt av at folk må være frivillig håper jeg du melder deg for en passende organisasjon og bruker 5-10 eller kanskje 20 timer i uka på frivillighet. Det hadde det stått respekt av, i stedet for å stikke kjepper i hjulene på de som gjør en innsats!

Mvh

Jens-Morten Øvervoll

Jens: Hei Jens. Det var ikke meningen å overse deg.

Om jeg har feil opplysninger så vil jeg gjerne at du redegjør for dette. Alt jeg har skrevet er hentet fra statistikker. Har du lest denne artikkelen? http://mariahoili.blogg.no/1455206148_hjelpe_organisasjoner.html

Jeg har fått en del opplysninger fra interne i RK, som jeg ikke kan navnlegge.

Jeg vet at det er mange flinke mennesker i RK også, min hensikt er opplysning til folket. Det er viktig at vi rette opp i ting som ikke er optimale. Det er du vel enig i?

Jeg jobber med små lokale organisasjoner. Grunnen til dette er at jeg ser effekt i nærmiljøene. Maria

Jens-Morten Øvervoll

Jens-Morten Øvervoll

Ja, jeg har lest din blogg. Og der er det mye feiltolkninger.

Du bør lese årsberetningen, og så komme med dine merknader. Nesten 1,5 mrd var kostnadene for 2015. Bare 2,6% brukes til administrasjon. Formålsprosenten i 2015 var på hele 91,4%.

https://www.rodekors.no/globalassets/globalt/rapporter/arsrapport_2015-red.pdf

Her får du riktige tall...

Jens: Jo, men i formålsprosenten ligger det også skjulte lønninger, gjør det ikke? Snakket med interne om dette.

Skriv en ny kommentar