hits

Hvorfor ønsker du deg mer penger?

Hei kjære lesere.

Jeg underes over dette: Hvor langt mennesker er villig til å gå for penger i vårt maktfokuserte materialistiske samfunn?

Penger gir deg muligheten til å leve lenger, spise sunnere, bruke mer tid på familie og venner og delta i aktiviteter du liker.

Jeg observerer at folk i stor grad ønsker seg mer enn hva de kan gape over. De rikere blir enda rikere og de fattige blir enda mer hevngjerrige og hatefulle. Pengekløften skaper et ubalansert strebersamfunn, der man glemmer at verdien av lykken baseres på andre grunnverdier. Som eksempelvis opplevelser og relasjoner. 

Det viser seg gjennom forskning at penger forsterker allerede eksisterende egenskaper og verdier hos mennesker. Så pass på om du er uærlig, svak, egoistisk, usympatisk eller maktsyk. Forskning viser også at mye penger hindrer lysten til å hjelpe medmennesker. Altså penger gjør folk mer egoistiske!

Det viser seg på den andre siden at de snille blir enda snillere. Videre viser det seg at man blir mer lykkelig av å bruke penger på andre en seg selv. Idealister vil som regel heller kjøpe opplevelser enn ting, og de er mer opptatt av å gi penger til veldedighet.

Så lurer jeg videre på hva som er motivasjonen til at nettopp du ønsker deg mer penger? Hva er dine ønsker og tanker rundt dagens fordeling av midler?

Har du tenkt på om du i hele tatt klarer å distansere deg fra pengene om du hadde fått for mye? Mange havner i den situasjon at pengene eier de og ikke omvendt. 

For min egen del har jeg et ganske distansert forhold til min egen formue. Jeg mener det er en flott ressurs og ha i tillegg til. Men det styrer ikke meg som menneske. Verken min personlighet eller mine valg. Men jeg skal med ærlighet si at jeg er glad for at jeg alltid kan treffe mine egene valg, selv om mange av de ikke fører mer penger med seg. Jeg skjønner jo selvfølgelig at ikke alle har samme privilegert. 

Hva er deres tanker?Er penger makt? 

Kapitalens største verdi ligger ikke i at den kan brukes til å tjene mer penger, men i at pengene kan brukes til å forbedre livet.

Maria 

46 kommentarer

så godt reflektert! Jeg er helt enig med deg! Det er viktig å se verdien av andre ting og heller bruke midlene en har som et hjelpemiddel. Men penger i seg selv er ikke lykke!

sjekk ut denne dokumentaren og bruk dine penger med god samvittighet ;)

https://tv.nrk.no/program/KOID25007215/oekonomi-i-ubalanse

Hei.

Ikke mange med penger som tørr skrive slikt, for historien sier at om det blir stor nok ubalanse i ett land som vil det bli ubalanse på hele spekteret.Og mer dritt skjer i samfunnet, det er jo gjerne slik at de som har 10millioner vil ha 10 millioner til.

Og de som har 10milliarder vil ha 10 til.

Og det er jo blitt funnet ut at under 7% av jordas befolkning eier "alt".

Altså 93% har ikke en dritt i forhold.

Og når vi ser på de 7 jødiske familiene som regelrett "eier" jorda direkte og inndirekte med sitt eierskap av selskaper osv styrer ca 72% av ALT som lages her på jorda så sier det seg selv at det smeller en gang i fremtiden.

Og vi alle vet jo at de ultrarike( vi snakker de som har MILLIARDER i inntekter om dagen) setter i gang politiske virkemidler,krig og annen elendighet FOR å ha kontroll på massene.

Holder man de fattige(arbeiderne) uten håp,uten penger og makt så kan de rike gjøre som de vil.

Anbefaler deg og se denne om du ikke har sette den.

Thrive

https://www.youtube.com/watch?v=lEV5AFFcZ-s

Christer: Jeg skal ta en titt på den:)

Sier ikke at du tar feil, men skulle gjerne sett at du linket til kilder for denne forskningen du referer til.

Petter: Skal se om jeg finner det tilbake.

Scott Johansen

Scott Johansen

En meget god blogg må jeg si som viser at foreldrene dine har gjort en god jobb med å forme deg til et empatisk og tenkende menneske.

Som du sier; "Forskning viser også at mye penger hindrer lysten til å hjelpe medmennesker. Altså penger gjør folk mer egoistiske!"

Dette kommer veldig godt til syne i landets omsorgsindustri hvor «Insentivet ligger i at det lønner seg å holde mennesker nede, ellers kan man ikke lenger hjelpe dem». Bare se på rusomsorgen og barnevernet. Begge er statsfinansierte industrier med enorme sugerør ned i statskassa, hvor det handler om at økonomi, ansatte, omdømme og vekst spiller en større og større rolle etter hvert som man vokser. På et personlig plan spiller karriere inn.

Norge er blitt et land hvor penger er viktigere enn menneskeliv(I Straffeloven så blir økonomisk kriminalitet, speseiellt der det unndras skatter og avgifter straffet hardere enn drap) og hvor det å ha en velykket fasade trumfer det å ha det godt med seg selv. Kan de dårlige økonomiske tidene vi er inne i gjøre at landets befolkning tar tilbake borgeransvaret fra den offentlige forvaltingen og igjen begynner å bry seg om sine medmennesker ?

Scott Johansen: toppen av samfunnet er utelukkende styrt av penger. Men jeg ser at det forgrenes seg nedover i Ola og Kari også, det uendelige pengefokus har gitt ringvirkninger til normal befolkningen. Ingen gjør noe lenger for hverandre av ren medmenneskelighet. Alle skal ha et form for utbytte. Dette er en trist og skremmende utvikling av kynistisk egoisme. Manglende relasjons følelser.

Penger er ikke nødvendigvis lykken. Men mangel på penger kan i høy grad være en ulykke.

Utrolig fint innlegg Maria! 🌺

Anonym: Takk:) All verdens vanskeligheter kan føres tilbake til penger - eller mangelen på dem.
Agatha Christie

"For min egen del har jeg et ganske distansert forhold til min egen formue." "det styrer ikke meg som menneske. Verken min personlighet eller mine valg."

Så det er det du tror, ja.....

Ståle: Tror og vet er 2 forskjellige kategorier Ståle:)

Hei, så flott du er Maria og flotte tanker her også... Men over til noe annet :) Jeg likte luen dinlitt ! :) Kanskje feil forum å spørre om dette.. Men hvor har du kjøpt den?

Mari: Hei www.softlove.no hun spesial lager alt for hånd og prisene er supre.

Luen Mariia har på seg er fra Softlove.no

Nå er det gjerne endel forskjell på hvorvidt pengene er arvet eller tjent. Men uansett så er det å ha mye penger for de som har tjent de, bare et middel/verktøy for å gjerne nå et nytt mål.

I Norge så står imidlertid Janteloven meget sterkt, og dermed så er skattelovgivningen innrettet på en slik måte at det lønner seg absolutt mest å bruke penger på det som skaper absolutt minst fremtidige muligheter, slik som feks eiendom/bolig. Imens fremtidsrettede innovative bedrifter blir flådd fra dag en, igjennom blant annet formuesskatten.

ståle j: Meget intressant vinkling, jeg liker tanken og er totalt enig med deg. Nå som oljen synger på sister verset burde de legge om de skattereglene asap. Statsministeren oppfordret til å gi arbeid til asylsøkere. Da får de faen meg tilrettelegge for mulighetene til å starte opp bedrifter innlands og minske avhengigheten av import.

Flott artikkel! :-)

"Er penger makt?" Ja. Det verste er ofte politikere som styrer penger. De misbruker ofte fellesskapets penger og eiendommer til meningstyranni. Vil detaljstyre andre folks liv.

Hvis jeg hadde fått mer penger, hva hadde jeg gjort da?

Sendt takkekort til giveren! :-)

Og brukt penger til å slette gjeld. Hjulpet barna til å slette studiegjeld og få seg et greit sted å bo.

Mange millioner? Brukt dem på å hjelpe foreldreløse barn og nødlidende.

en mann: Hei, det er flott og høre. Men det skjer noe med mennesker når de får penger mellom fingra. Noen tror det ikke penger preger de og at de kan håndtere det, men sannheten viser seg til stadighet og bli en helt annen. Viktig å lufte.

Scott Johansen

Scott Johansen

Ser at du tidligere har vært i "clinch" med NGO`en Røde Kors. Denne artikkelen er verdet å lese og se at de såkalte frivillige organisasjonene ikke er så uavhengige av systemet som de gir inntrykk av.

Spesiellt er; NGOene ? de «frivillige» organisasjonene verdt å lese:

http://steigan.no/2015/03/12/det-norske-kartellpartiets-avleggere-de-frivillige-organisasjonene/

Scott Johansen: Ja, og den saken er ikke ferdig fra min side.Jeg har møte med en organisasjon i dag. Så fakta på borde er på vei.

Jeg ønsker meg nok penger. Hva "nok" betyr varierer nok på hvilket nivå du er. Kjemper man for å overleve, så er det en seier å kunne vite at maten på bordet og leia er trygg til neste lønning. For andre er det endelig å kvitte seg med hus lånet, og for atter andre igjen er det å kunne jobbe fulltid med noe som er gøy, uten at man egentlig trenger å tjene noe på det. For meg betyr "nok" penger at jeg kan slutte å tenke på de som mål, og at tiden kan brukes på andre ting.

Du er utvilsomt privilegert som på en måte kan frigjøre deg fra pengetyrraniet mange lever under. På den annen side har vi alle godt av å fundere på hvor langt jaget etter penger bør gå, spesielt når man er "over kneika" økonomisk sett.

God helg!

Tommas: Så du tror ikke det ligger i vår grunn natur og strebe? Kun å eksistere?

Så rart du oppfatter det slik. De med mindre middler er som regel de som er mest lykkelig i min oppfatning. Da de vet å sette pris på de viktige tingene. Tenk deg selv- har du ræva full av penger har du all verden muligheter, en slutter å verdsette ting og begynner å ta det for gitt, det værste er vist de med ræva full brått står i en super økonomisk kris, da vet h*n ikke hva h*n skal gjøre og må begynne å lære seg å leve normalt.

Silje: Jeg føler vel at det har blitt en streben etter å ha mer en det man trenger på generell basis, det gjelder ikke bare penger. Vi har lagt fra oss livsverdiene hjemme og går ut verden og streber etter drømmer som er laget basert på storhet. Jeg ser hva folk er villig til å gjøre for penger siden jeg selv har vært i denne verden så lenge. Mange blir rare i hode og skyr ingen midler for å komme til havresekken.

Man blir ikke lykkeligere av mye penger, men det hjelper! :)

Otto: En god balanse er nøkkelen :)

Hvor langt folk er villig til å gå?

Du er villig til å blogge om plastisk intim-kirurgi. Vil tro det er oppe der blant de mest desperate?

Morten: Fordi? Så om du slo balla og den ene stenen måtte fjernes så hadde det vært helt naturlig for deg å ikke ønske og gjøre noe med saken, for det skulle være så naturlig? Jeg har nok penger til å ikke selge meg selv for mine ærlige meninger og erfaringer.

Penger har tyngdekraft og trekkes bort fra til fattige og til de rike. For noen har penger mere med makt å gjøre for andre har det med overlevelse å gjøre. Selv er jeg glad jeg bor i norge å slipper å være på noen av yttersidene av skalaen. Vanskelig for en rik å forstå en fattig persons materielle verdier.

Det er veldig stor forskjell på plastisk intim-kirurgi, på før og etter du har hatt barn. Det er ikke unaturlig en en liten "fix". Håper den ser flott ut, og kansje å en dag få se den selv. Lykke til vidre, gøy å lese fra en annet perspective enn mitt eget.

Andreas: Sikkert mest behagelig å ligge i flytsonen når det gjelder alt. Penger som med livet:)

For meg ville penger medført større frihet til å møte familie og venner uten å være stresset og sliten fra jobb og andre plikter. Til å kunne bruke tiden sin på det man ønsker, og ha noe å gi sine medmennesker. Som feks hjelpe og være der for eldre. Frihet til livskvalitet men ikke til materielle goder.

Anonym: Det er en meget sunn formel. Men husk at du også kan nå dit på andre måter. Jeg observerer også at mange "bor seg i hjel" altså de biter over for mye som fører til kniper. Forenkling av kår skaper også mer frihet.

Jeg sa ikke et ord om behovet eller ønsket om å gjøre noe med det. Jeg omtalte ditt desperate behov etter lesere - og dermed penger - ved å blogge om det.

Altså er du selv svaret på spørsmålet du stiller innledningsvis. Det er litt morsomt.

Morten: Jeg henger ikke med på din definisjon? Det er ikke jeg som bestemmer hvilke saker som frontes i avisene. Jeg er bare meg selv, åpen og ærlig og meget samfunnsengasjert.

*De rikere blir enda rikere og de fattige blir enda mer hevngjerrige og hatefulle.

Jeg er uenig i denne påstand. Byer har brent og brenner på grunn av valg tatt av verdens "elite" i hat og hevn. Har man makt og penger er man villig til å gå langt for å få mer. All makt korrumperer, absolutt makt korrumperer absolutt.

At "sauene" "massene" begynner å bli sinte på linje med Tyskere anno 1930`ish. mener jeg har andre grunner en fattigdom. Etter WWII var vi lutfattige i Norge. Men det var lite hat i vekt mot kjærlighet og stolthet For vårt kjære Norge.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, pengar e den breie veg te djevelen sjøl og inkje den smale sti te frelsa, det e sikkert ôg, det. For som det står i dei Heilage skriftene, du ska inkje skaffa deg skattar på jorda, då kjeme du inkje te frelsa åt Herren. Så har du pengar må du gje dei te dei fattege tiggarane, som tiandeskatt te kyrkja eller te indremisjonen, det e sikkert ôg, det. Av di så seier Herrens ord, hyklarar og syndarar! Hrrrrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmmmmm!

Jeg tenker at en så kul dame ikke bør ha den støgge luen med døde dyr på seg.

Klarer ikke å ta deg seriøs. Født med sølvskje. Du med din formue kan Gjøre mye for de hatefulle. Fattigfolk. Skriv om det heller.

Til Christer som legger inn link angående jøder:

Sett denne hvordan noen begynner å forskynne seg i verdensrommet?

https://www.youtube.com/watch?v=bZIgda01k6o

Hei fine deg.

Hadde jeg hatt penger. så hadde jeg kunne kjøpt huset vi nå leier. som dessverre skal selges. gi mine 3 barn . fast bo sted. jeg er ufør å ble det i en alder 27. pga 3 operasjoner av ryggen. kunne ha vørt lam i dag. så jeg snylter ikke på nav med vilje... prøver å jobbe det jeg har lov til. er så heldig å ha ringe hjelp på Bjørklund her jeg bor. får ikke lån pga lav intekt. vi har flyttet så mye pga di husa vi har leid har ent med å måtte selge . (økonomiske ting)livet er ikke enkelt uten penger. Penger er dessverre alt. Det å ikke vite hva som kjer med meg å Ungene mine pga forlite penger. mange leier ut for 15000 å oppover å det er så å si min inntekt...Er leit att dem som har får mest mens di som ikke har valg får mindre:(

ha en fin helg :)

Ironisk å komme med en påstand om et såkalt distansert forhold til penger, men likevel har du et bilde med en lue til 900 kr. Veldig "distansert" forhold må jeg si..

Det beste hadde hvert å fått på plass et nytt samfunnssystem, et resursbasert system, basert på The Venus Project.

https://www.thevenusproject.com/

https://www.youtube.com/user/thevenusprojectmedia/videos

Penger gir frihet.

Dersom du er tilkoblet en respirator på sykehuset, har du mindre frihet enn mennesker i fengsel. Det som begrenser frihet mest er dårlig helse. Det som begrenser frihet nest mest, er mangel på penger. Det er ikke mye man kan gjøre uten penger.

Den friheten kan gi deg lykke, dersom du disponerer friheten på riktig måte. Hva er så det? Det kan være så mangt. Jobbe mindre, bruke mer tid på familie. Ha interessante ferier. Sette deg på studiebenken. Skifte yrke til noe mer meningsfylt som å hjelpe andre. Mate de fattige. Bli aksjemegler og gi større summer til veldedige formål. Flytt til Thailand og lev på rentene.

På den andre siden kan du flytte til Hollywood. Kjøpe deg en yacht. Omringe deg med goldiggere, pool boys/bikini babes. Snorte kokain til du dør.

Valget er ditt. Dersom du har så mye penger.

Arveavgiften er borte og flere kommer til å få litt mer av foreldre. Ikke bare de som arver styreverv i store selskap. Eiendomsskatten kan dog fjerne noe. Det er høy arbeidsledighet og noen sliter betraktelig. Norge topper europeiske prognoser for befolkningsvekst. Det er størst tilflytning til Oslo av alle europeiske byer. Personlig ser jeg ingen boligboble, selv om det kommer korreksjoner. Kjøp eiendom for å komme litt ovenpå økonomisk på sikt. Downscale ved å kjøpe mindre/flytte unna sentrum når du blir eldre.

La de rike hjelpe andre eller snorte seg ihjel. Jobb hardt, spar og invester klokt.. og hjelp de trengende litt du også.

Michael: vet du hva, dette er den kommentaren som har gått mest inn på meg av alle. Du har så skremmende rett. Tusen takk for din evne til å si de riktige ting som treffer meg mitt i hjertet. Jeg skal virkelig ta med meg denne. Tusen tusen takk.

Skriv en ny kommentar