hits

Du skal ikke tro alt på alt du leser.

Hei kjære lesere.

Du skal ikke tro på alt du leser.

Det er viktig å skille fakta fra fiktivitet. Jeg ønsker å dele med dere litt fakta om de 49 900 nye menneskene som har ankommet landet vårt i 2014. Av disse var det kun 14 % som er reelle flyktninger. Disse er Statsborgere fra Eritrea, Syria og Somalia  og utgjorde henholdsvis 2 300, 2 000 og 700 personer. 

Så det betyr at 2000 av de 49 900 som kommer er faktiske flyktninger fra Syria. Litt skremmende er det da for meg at media kun retter fokus mot at det kommer flyktninger fra Syria for å kjøpe seg godvilje av befolkningen. 

https://ssb.no/befolkning/statistikker/innvgrunn/aar/2015-06-18?fane=tabell&sort=nummer&tabell=228137

Dessverre er det mange som ser muligheter på feil grunnlag i vårt land. Dette på god og vondt. Mange trenger asyl og beskyttelse( Men denne gruppen er likevel underrepresentert mot 43% som kom pga arbeid ) Mange ser bare for seg et bedre liv. Problematikken er i siste linje at mange kun kommer for å utnytte seg av vårt system. Manglende forståelse og innføring, manglene respekt for medmennesker, manglende intergrering øker hat og fremmedfrykt. Vi er i ferd med å få en panikk situasjon og en splittelse i befolkningen vår. Der vi ser at folk tyr mot ytterpunkter i de politiske sidene. De som kan lese litt mellom linjene begynner å gjøre opprør. Kriminaliteten og utryggheten øker.

Jeg lurer på hvem skal reise seg opp og ta ansvar? Innrømme at vi ikke har kontroll? Eller er det slik at dette skal fortsette pga feigheten til å innrømme sine feil? Er det for gunstig? Denne nye formen for menneskehandel?

 

Dette er et svik mot befolkningen vår. 

 

Maria 

25 kommentarer

Utrolig bra innlegg og spørsmål (som jeg ikke kan svare på, eller skal prøve). :D

I dag sier avisene at vi skal synes synd på en pakistansk mann som blir utvist etter han søkte om asyl. Han er redd for at han kommer til å dø om han blir sendt tilbake sier han....og folk biter på. Pakistan arrangeres det ferieturer til...... Krig?

Maria: Hej, då vill jag ställa motfrågor till dig gällande artikeln om invandring. Det mesta handlar om att invandring förknippas med negativa saker.

Har du själv vänner med invandrarbakgrund? Har du överhuvudtaget umgåtts med människor från andra delar av världen, tex Mellanöstern, Asien, Afrika, Latinamerika? Om du har träffats och umgåtts med människor från andra länder, var de bra eller dåliga människor?

Artistparet Nico & Vinz är ju duktiga musiker från Oslo men de har sina rötter i olika afrikanska länder. De är ju hur goda och trevliga killar som helst som har satt Norge i centrum pga. deras uppträdanden i världen. Är Nico & Vinz bra föredöme för Norge eller är de dåliga för att de råkar ha invandrarbakgrund?

Det är för mycket som inte hänger riktigt ihop i din artikel även om du annars är mycket bra på att skriva och analysera :) Tack för att man får diskutera med dig :)

Skal tro hva slags abonnement de har på telefonen siden det tydeligvis virker etter måneder på flukt. De på bildet er tydeligvis ikke så bekymret, her er det V tegn i fleng.

Har du noen kilder om at kriminaliteten har økt mer enn vanlig, relativt sett?

Joda, mange østeuropeere som utnytter systemet også. I det hele tatt er Norge et lett bytte for de som vil lure oss, naive som vi er. Men uansett er det muslimene det er aller flest av og mest problemer med på alle mulige måter. Klart det finnes unntak, klart noen lar seg tilsynelatende integrere og følger norsk lov. Men hva med alle de andre? Og om noen uker kommer de i titusentall igjen.. Svenskene er enda dummere enn oss og har derfor enda større problemer. Og vi vil ikke ha det som dem! Kom akkurat over en notis, ikke moro å være politi i Stockholm.. http://m.nettavisen.no/nyheter/politimann-i-stockholm---jeg-kunne-aldri-sluppet-av-garde-barna-mine-til-t-banen/3423184184.html

Geht zurück wo ihr her kommt. Wir brauchen kein Krieg und Männer die unseres Frauen vergewaltigen. Macht das bei euch.

Hahaha :) Godt innlegg :) Smart-telefon , det har de råd til se :) Merkelige greier..

Har du for vane å slette saklige ufordelaktige kommentarer?

Tor: Jeg har et nett troll på nakken. Politiet er på saken.

Vibeke Hermansen: Ja, er ikke alt man skal bli klok på?

I dag mottok jeg reklame på epost. En bok jeg kunne sende ut til mine forretningsforbindelser. Avsender kunne heller sendt reklamen til NOAS, Refugees Welcome og de andre.

GREETINGS FROM NORWAY

Perfekt gave til utenlandske forretningsforbindelser!

Bok:

Leveres på 7 forskjellige språk og inneholder blant

annet: Historie, kultur, byer, opplevelser, troll og de

mest besøkte turistattraksjonene.

DVD:

Filmen er en ny innspilling på 45 min. og tar oss med på en fascinerende reise gjennom den Norske natur, samt tettsteder og byer. Deler av filmen ble vist på storskjerm for 20.000 mennesker i forbindelse med markeringen av Unionsoppløsingen, noe som gleder oss og gir filmen et kvalitetsstempel. Filmen er sonefri og kan benyttes worldwide.

CD:

«The Edvard Grieg collection»: En musikalsk opplevelse

med Edvard Griegs mest kjente komposisjoner.

Ikke vet jeg, men det virker som at de tilreisende vet mer om NAV systemet enn om vår kultur osv.

Maria: Du kan ikke skylde på nett-troll for å unnskylde deg at du sletter kommentarer som avslører at du bygger hele innlegget ditt på en tabell fra SSB som du har missforstått, Og en annen som påpeker regnefeil i argumentasjonen din. Det blir vel useriøst. Hvis du ønsker å bli tatt seriøst får du heller rette opp innlegget ditt så fakta og meningene dine samsvarer. Dette er jo ikke noe annet enn å spre fordommer basert på løgn. Dette bør du virkelig reflektere grundig over! Jeg er ikke spesiellt glad i Islam og stor innvandring fra fra islamske land. Men man kan ikke male en virkelighet som ikke stemmer som grunnlag for meninger.

Merkelig i denne sammenheng er at kommentaren skrevet på tysk har blitt stående. Den er, som jeg leser den, en sarkaskisk referanse til nazi-tyskland og jøde-hetsen. Den var forøvrig også basert på løgnhistorier om hvor ille jødene var....

Tor: Grunnen til at jeg slettet din var fordi den tilhørte samme server som jeg får 1000 tall meldinger ifra. De tallene jeg la frem med 14% var korrekte , om du går og ser på ssb så vil du se det. Det jeg vil ha frem er at media fremstiller alle som kommer, kommer pga flukt, noe som er så langt fra sannheten som det kommer. Det foreligger snart tall fra 2015 og denne saken er ikke ferdig fra denne siden.

Kommentaren ang. de 14% var ikke fra meg, Om det er korrekt eller ikke aner jeg ikke, har ikke regnet..

Du kan åpenbart se ip-adr, ser ikke noen grunn til å slette alt som kommer fra Canal Digital sin server da...

Men media har aldri framstilt det som at polske håndverkere (som er del av tallmateriale ditt) kommer p.g.a. flukt. Det har, derimot, vært masse artikler om at personer uten beskyttelsesbehov kommer på falske premisser. Disse blir da også så langt det lar seg gjøre sent hjem igjen. Ting er ikke så ille som du tror, heldigvis....

Tor: Jeg skrev fakta om de som har ankommet landet vårt i 2014. Så kritiserer jeg media for å gi et uklart bilde av reelle flykninger for å kjøpe seg godhet.

Maria Høili: Hei , tusen takk, dette er en hoved server;( så jeg finner ikke navn på denne dessverre.

Nok en gang:

Sitat: "Så det betyr at 2000 av de 49 900 som utgir seg for å være flyktninger er faktiske flyktninger fra Syria."

Det er ikke 49900 som har kommet til Norge og har utgitt seg for å være flyktnnger.

Det er tallet på ALLE som har flyttet til Norge, av alle slags grunner, f.eks. polske håndverkere. 6999 av de har utgitt seg (riktig eller ikke) for å være flyktninger. Det er en vesensforskjell og verdt og få med seg.

Hehe,

"Smarttelefon har de råd til, med abonnement som fungerer" Ser jeg folk skrive her.. Som om det er en avslørende faktor for at de ikke trenger tilfluktsted.

Jeg skal ikke -offentlig- sette tvil rundt intellektet til disse personene, men jeg har lyst til å påpeke mangelen på refleksjon og empati. Hvorfor skulle de ikke ha smartphone, med et abonnement som fungerer, som de antageligvis betaler med penger de har på sin bankkonto eller som noen de kjenner har vippset, overført til dem, eller som de kanskje rett og slett har tjent selv i sin jobb som regnskapsfører/ megler eller personlig trener.

De flykter ikke fra 1800tallet, eller tror dere det? At det er sånn at hele midtøsten fremdeles kjemper mot pest og diskuterer om jorden er flat? Og at Jernhester og jernfugler er skumle ting som man kaster stein mot?

Da kan jeg fortelle dere at det moderne sammfunn strekker seg per dags dato over heeeeeeeeeeeeeeeeeeele planeten, og smarttelefoner finner du tilogmed inne i hytta til høvdigene langt inne i amazonasjungelen.

Men tilbake til empati og refleksjon. Prøv å mal ut dette scenarioet: Russland bestemmer seg for å innvadere Norge (insert reason here). Du tvinges på flukt. Med din iphone elle samsung galaxy, med 5millioner GB i mnd til 199kr hos talkmore og din sparekonto/kredittkort som du antageligivs casher ut siden du ikke vet om det er noe igjen å bruke de pengene på her i Norge i fremtiden.

Altså det jeg spør om er;

Hvorfor skal flyktninger fra midtøsten være lutfattige, og komme trillende på en eselkjerre, Når det så absolutt ikke er tilfellet hvis vi her i Norge måtte flykte.

Jeg kan svare på dette spørsmålet selv. Dere har denne forutinntatte holdningen om at Vi her i Vesten er siviliserte og har krav på privilegier, men alt øst for charterferie-hølet du elsker å besøke hvert år, for å spre herpesen din videre.. Der er det bare villmenn og huleboere ..

Dere er dømmende og ulærte på verdensbildet, og det er patetisk å flaut å lese/høre på når dere åpner brødhullet deres for å fise med munnen.

Takk M - selv om noen punkter ble litt "harshe". Som jeg har skrevet tidligere: man glemmer at Midtøsten er Sivilasjonens vugge og teknologi strekker seg faktisk over hele verden. Moro at det ble ganske så stille etter din kommentar.

Den statistikken tar ikke for seg noen av de som kom til landet i 2015. Den gjelder for 2014. Syria-krisen eksploderte ikke før i 2015.

Det er et svik mot dine lesere å presentere feil som fakta.

Forwald: 2015 har ennå mange mørketall , jeg spesifiserer at det gjelder for 2014. Jeg er ikke ferdig med denne saken. 2015 kommer etterfølgende.

denne artikkelen gir jo ikke mening. flyktningstrømmen begynte sommeren 2015. dette er tall fra 2014. hvor er logikken din?

Du vet at arbeidsinnvandring er et direkte resultat av EØS og Schengen? Det er fult lovlig og ønsket som en del av dette samarbeidet. Tror du må lese deg litt opp på politikk.4

Her har du misforstått, Maria.

Du hevder å snakke om asylsøkere som kommer til Norge, men du har sauset sammen all form for innvandring til Norge (alt fra arbeidsinnvandring fra Polen til asylsøkere fra krigssoner som Syria). Det er ingen hemmelighet at det kommer arbeidsinnvandrere til Norge. Dette er en del av Schengensamarbeidet, og utgjør en ressurs Norge har vært avhengig av siden 70-tallet for fortsatt økonomisk vekst (les deg opp på bruk av oljepenger).

Asylsøkere er de som i statistikken står under rubrikken "flukt". Hvor mange asylsøkere som har reelle beskyttelsesbehov er en annen diskusjon, statistikken du har lenket til sier ingenting om dette.

Skriv en ny kommentar