hits

Å kunne velge hvem du elsker bør ikke tas forgitt, vet du hvor privilegert du er?

Hei kjære lesere.

I dag kommer til å bli en tårevåt dag. Jeg har det på følelsen. I dag skal jeg møte mennesker som er preget av andre. En frarøvet barndom, et frarøvet valg. En skam, en hemmelighet, et svik.

Hva er din historie? Hva er min historie? Jeg har så mye jeg vil dele med dere. Og det skal jeg også, når tiden er inne. Når muren er nede, når komfortsonen for min sårbarhet utvides og aksepteres av mitt eget sinn. Jeg lever todelt. En del av meg eksisterer ikke. Den er avstengt, ute av drift og under rehabilitering. Jeg har satt igang oppussing  For jeg er virklig et oppussings objekt. Hode fungerer i perioder. Mye er blurry, mye er gjemt og mye er glemt. Det ligger å ulmer der nede et sted, i dypet, i det innerste rom. Der  har jeg min safe, som lagrer mine hemmeligheter.

Min sjel er ren, for meg selv. Jeg undertrykker følelser, jeg lever ikke her. Jeg forsøker hver dag, men jeg har glemt hvordan. Jeg vokser for hvert møte, hvert inntrykk. Jeg velger å utsette meg for det jeg frykter. Min sårbarhet. Den skremmer meg. Gjør meg svak. Tar fra meg fasaden. Den er sterk.

Har du noen gang tenkt på hvor heldig du er som velger hvem du kan elske? Å kunne velge hvem du elsker bør ikke tas forgitt, vet du hvor privilegert du er? Mange blir tildelt, mange tar til takke med. Men å virkelig kunne velge, det er sjelden vare. Du er kanskje en av 100.000 som har mulighet, til å velge. Litt som å vinne i lotto. Men det tenker du kanskje ikke over? For å vinne i lotto gir en kortvarig glede, mens og elske noen varer livet ut.  Det eneste jeg vil er å elske og bli elsket. Det er det som betyr noe når alt annet er borte. Når du sitter der tilbake å tenker over hva livet er verdt, om det er verdt noe i det hele tatt?

Mine tanker rundt å være fullverdig trigger meg, hvorfor være halv når man kan være hel?. Litt som månen føler jeg meg. Skifter skall, utseende og fasong. "Maria, hvem er du i dag"? Jo, akkurat i dag er jeg sterk. Sterk nok til å skrive dette. I morgen vet jeg ikke? Mulig jeg kryper tilbake igjen, inn i skalle mitt, stenger meg inne og skjuler meg for deg. Når jeg er halv, kan ingen røre meg, ingen snakke til meg. Når jeg er halv, er jeg deprimert, paranoid og redd. Når jeg er halv er jeg ikke meg.Maria 

6 kommentarer

Så godt skrevet, sårbart og ærlig. Du er virkelig flink til å sette ord på følelsene dine. Takk for at vi får følge deg!

Christin: Takk;) Det setter jeg pris på;)

Du skriver godt og er et spennende menneske med mange fasetter! Reflektert og mangesidig, sårbar og sterk. Det er fint å følge deg :)

Fint å lese innlegget ditt. Du er modig som deler så ærlig og sårbart.

Jeg fikk bare en trang til å skrive til deg. Å fortelle deg at du er dyrebar og elsket. Ja, du er skapt av Gud, han som elsker deg så høyt, at han sendte sin sønn Jesus for at du ikke skulle gå fortapt men ha evig liv.

Så høyt har Gud elsket verden. Søk ham, han lengter etter deg.

Anonym: Takk, det var hyggelig å høre:)

Josefine: Takk, men jeg tror ikke på Gud, men jeg har fortsatt tro på menneskene. Gode og dårlige energier. Jeg håper det gode vinner.

Skriv en ny kommentar