hits

Speil, speil på veggen der ... Hva pokker skjedde?

Hei og god morgen.

I går fikk jeg en telefon fra DN, de lurte på om jeg kunne uttale meg om botox og fillers etter et bilde de fant av meg på Instagram. Min første reaksjon var "SHIT", dette passer dårlig akkurat nå, mitt oppi mitt engasjement rundt viktige politiske spørsmål. 

Men igjen, det er en del av meg så jeg valgte å ta intervjuet. Jeg prøver å fokusere minst mulig på ytre trekk fordi jeg føler at dette er både en forbannelse og en gave. Jeg er opptatt av utseende, men det er ikke det viktigste for meg. Kropp og helse er også viktig. Her vier jeg minst en time hver dag for å trives med meg selv. Jeg er en person som lider under ekstremt høye interne krav, på godt og vondt. På en side ville jeg aldri vært foruten, men på en annen side driver det meg til vanvidd.

Men sånn er jeg i alt jeg gjør, enten går jeg all inn eller så dropper jeg det helt. 

Jeg reflekterer mye rundt hvorfor jeg gjør som jeg gjør og samme svar kommer hver gang. Det handler om lønnsomhet og miljø. Jeg er ikke troende. Min tro hviler utelukkende på utviklingsteorien. Jeg har troen på tilpassing og overlevelse. Hva som er gunstig for å nå lengst mulig. Det var en gang i historien kunnskap, men nå i dagens samfunn har jeg mer troen på at det er utseende relatert. Dessverre. Om vi snakker om status vel å merke. Rundt personlig vekst er svare helt annet, her er vel granskninger og utfordringer det som trigger. Men av en eller annen grunn føler jeg at status betyr mye mer en noe annet, samtidig som verden aldri har vært mer ulykkelig og deprimert. Vi bruker jo ikke hue eller kroppen lenger? Vi bare flyter rundt på en slags rosa sky og håper på at en bøtte med gull skal falle ned i hode på oss. 

Egentlig er det ganske trist og skammelig! Vi prostituerer oss selv på veien mot lykken. Jeg blamer ikke alle andre, jeg gjør det selv også. Muligens derfor jeg er så forvirret til tider. Mamma sa en gang noe fornuftig: " Har man nok å gjøre, har man ikke tid til å tenke så mye på seg selv" Jeg synes dette er veldig treffene. Har man fornuftige ting å ta seg til så slipper man å være så egoistisk.

Speil, speil på veggen der ... Hva pokker skjedde?Maria 

 

6 kommentarer

Det er ikke hvor mye du gjør, men hva du gjør som definerer deg.

Du kan jo skrive om flere ting tenker jeg :) Kan du ikke lage et innlegg om hvordan du sminker deg? Du er veldig pent sminket, spesielt øyesminke.

Samfunnet vårt er åpenbart overfladisk, og hvor status og penger er sentrale temaer når folk bedømmer og dømmer andre mennesker. Man ser på hvilken bolig som beboes, type bil, og selvsagt hvilke valg som er gjort i sko og klær. Ute i samfunnet blir man behandlet etter stil og kleskodeks. De som reflekterer høy status får eksklusiv behandling, og motsatt. Sånn er det. Eller, det er hovedregelen med noen få unntak. Det er klart at disse forutsetningene er utfordrende å måtte forholde seg til, og spesielt når folk ikke har økonomi til å kunne strekke seg etter fasadestatusen.

I mine øyne så blir det ikke helt riktig å påstå at penger ikke er viktig. Når man HAR penger, så er det enkelt å si slikt fordi man trenger ikke bekymre seg for om kontoen holder gjennom alle fakturaene som ligger til forfall i nettbanken.

Du er privilegert, og jeg unner deg det på alle måter. Du er pen, men samtidig ujålete, og det er en fin egenskap. Du er ærlig, ja, kanskje nådeløst ærlig uten å være ufin.

Jeg kjenner igjen perfeksjonisten som du beskriver i meg selv. En god egenskap, men noen ganger slitsom også. Jeg må innrømme at jeg øver på å ikke være et petimeter hele tiden.

Jeg ønsker meg et samfunn der vi også klarer å se menneskene bak fasadene, og samtidig vet jeg at det er en ønskedrøm. Man finner i beste fall gode og ekte venner.

Gro: Hei, jeg sminker meg svært lite. Får påsatt vipper hos Beauty norway. Ellers farger jeg bryna selv;) Litt pudder og solpudder. Noen ganger bruker jeg strek og litt øyeskygge . Men tror hemligheter ligger i vippene;) Klem

Synne: Enig med alt du skriver. Trenden burde endres.

Skriv en ny kommentar