hits

Forventer statsministeren at Ola Normann skal integrere disse? Gjennom å gi de en sjanse i arbeidslivet?

 Hei kjære lesere.Jeg er litt tilbake igjen der jeg startet med forundringen rundt hvordan vi skal håndtere denne hverdagsintergreringen? 

Jeg har lest hvor god tro Erna Solberg har på at vi skal lykke med dette. Vi skal skape flere arbeidsplasser innlands? ok, når ble dette lønnsomt? Arbeidsledigheten stiger, samtidig som vi skal skaffe arbeidsplasser til 30.000 nye mennesker? Per dags dato er 4,6 % av befolkningen i Norge allerede arbeidsledige. 

Jeg mener bestemt nå som oljeprisen er i fritt fall og pengebingen begynner å bli tom, at det er på tide å ta tak i problematikken innlands? Jeg har et forslag rundt dette. Om vi skal skaffe flere arbeidsplasser: Er det da ikke mer lønnsomt at vi utplasserer disse arbeidsledige med fysisk kapasitet til å jobbe i stillinger som øker vareproduksjonen innlands? Hvorfor er det mer lønnsomt å kjøpe varer som er importert kontra de som er produsert i Norge?

Fordi det er dyrere å produsere varer i Norge. Burde ikke det være billigere for konsumentene å kjøpe Norske råvarer og produkter? Alle vinner på å øke støtten til innlandsproduksjon og utplassering av mennesker relatert i disse yrker på statens og Navs regning. De kan like så godt gjøre nytte for seg i yrker de klarer å håndtere uten milevis med utdanning? Dette øker lønnsomheten og mengden av innlandsproduksjon og vekst. Igjen fører dette til at prisene til bøndene går ned og flere arbeidsplasser skapes. Dette er integreringsarbeid. Da slipper også muliges den største andelen av kriminell bestand i Norge å bestå av unge utelandske menn som ikke har noe bedre å ta seg til en å finne på bøllestreker? 

Solberg mener også at fermtidens jobber krever kompetanse? Hvor lang tid skal det ta og hvor mye skal det koste Norge å integrere Erna? Nå må du se realiteten av at disse menneskene pluss de allerede 100 tusenvis av arbeidsledige i Norge ikke har høy kompetanse, det er derfor de er arbeidsledige. I de fleste tilfeller. Disse menneskene må plasseres i jobber de klare å håndtere. De kan de på løpende bånd gjøre i yrker som ikke krever høy faglig utdanning? Verdien rundt seg selv som individ vokser også med dette.

 http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/solberg-ber-nordmenn-gi-flyktninger-en-sjanse/3423175660.html

 http://www.nettavisen.no/na24/erna-solberg-far-skryt-for-nyttarstalen/3423175665.html

Jeg synes dette virker lite gjennomtenkt?

Her noen gode spørsmål som jeg kom over:

1. Hvordan mener de at unge mannlige muslimer og islamister skal integreres i Norge?
2. Med Sharia over eller under norsk lov?
3. Med islamsk kvinnesyn eller norsk?
4. Med islamsk syn på homofile og lesbiske eller norsk?
5. Med norsk ekteskapskikk og lover eller med muslimske arrangerte ekteskap og muslimske ekteskapslover?
6. Med segregering av kvinner og menn i alle sammenhenger, eller med likeverdige kjønn?
7. Med frie valg av utdannelse, venner og venniner og kjærester, eller ikke?
8. Med toleranse til andre religioner, ateisme og andre livssyn eller ikke?
8. Med norske klesplagg eller med islams yndertrykjende klesskikker?
10. Med halalslaktet kjøtt eller etter norske lover og regler for minimal pining av dyr?
11. Med krav om at menneskerettigheter skal gjelde for alle, eller med alle de unntak som Sharia setter?
12. Med tillatelse av flerkoneri og tvangsgiftemål av søskenbarn eller norske lover?
13. Med utstrakt vold og voldtekter i norske hjem som Sharia tillater, eller etter norsk rett?
14. Med fortsatt norsk finansiering av Islamsk religion med Sharia og som setter norsk lov og menneskerettigheter under Islam?
15. Med en ubegrenset norsk rett til ytringsfrihet? Eller med null rett til å stille spørsmål om Islam og Muhammeds liv og lære?
16. Hvilke språk skal det undervises i på skolen? Norsk eller?
17. Hvilke regler skal gjelde for hjemsendelse innen 5 år ved fred i hjemlandet?
18. Hvilke regler skal gjelde for familiegjenforeninger?
19. Hvilke krav skal flyktninger ha til ytelser fra NAV i forhold til nordmenn?
20. Skal flyktninger som har kommet til Norge få søke om asyl i Norge, selv om Schengen og Dublin III traktatene utrykkelig sier at de kun har rett til å søke om asyl i det 1. Schengenlandet de kom til?
21. Hva skal man gjøre med alle de som har løyet om sin identitet?

Noe å tenke på før man bestemmer seg for å hjelpe alle? 

Vi må stille strengere krav. For mitt eget vedkommene så ønsker jeg å gi alle en sjanse. Men visse ting må avklares. Og jeg mener, når UDI legger ned antivoldkurs og folk blir stående igjen uten noe form for forståelse om hvordan de skal tilpasse seg, hva er det som er konsekvensene av dette?

Forventer statsministeren at Ola Normann skal integrere disse? Gjennom å gi de en sjanse i arbeidslivet? 

Håper på noen meninger her. For dette er helt kokko!

Maria 

46 kommentarer
Martin Nielsen

Martin Nielsen

Spørsmålene virker i beste fall paranoide. For å velge noe - det er ikke noe som helst belegg for å insinuere at Erna Solberg (eller andre ledende politikere) ønsker å innføre sharia eller å ha sharia som rettesnor for integreringspolitikken. Alt hun har gjort er å si at vi bør gi flyktningene en sjanse, ærlig talt.

Syriske flyktninger er dessuten i hovedsak sekulære og har flyktet nettopp fra folk som ønsker å innføre sharia.

Han som kaller seg Martin Nielsen over minner om en anonym plageånd jeg har hatt på min blogg. Han elsker å dele ut diagnoser og plage folk, så jeg håper du sletter kommentaren hans eller ikke lar den gjøre deg i dårlig humør. Han er en stakkar som har glede av å plage folk. Ikke noe annet.

Innlegget er kjempebra, men skulle i mine øyne vært delt i to. For det med hjemlige arbeidsplasser er jeg helt enig i. Og øke produksjon og sette folk i arbeid osv. Kjempebra. Men så kommer dette med islam på slutten. Som jeg mener blir noe annet. Som jeg også synes er kjempebra og det er masse viktige poenger her og gode spørsmål. Som OVERHODET ikke er paranoide som den anonyme personen over påstår.

Jaja. Godt at du er tilbake igjen! :)

Jack Arild Andersern

Jack Arild Andersern

Hei jammen synes jeg du er tøff, men det er helt ok, fordi du setter fingrene på mange punkter som opptar alle enten de vil eller ikke! Mange disse menneskene fortjener selvfølgelig en ny sjanse , men som det også er nevnt så vil det antagelig kreves en kraftig hestekur for nordmenn generelt for å få disse menneskene inne som "nordmenn" som vi kanskje helst ønsker oss.?? Men nå er det nå en gang slik at verden utvikler seg enten nå gjelder mangel på olje eller tilpasning oss mennesker i mellom. ting blir ikke som før.Selv om vi "alle" ønsker oss en klart definert forutsigbarhet, Så vi må vel antagelig ta del i prosessen vi også Godt Nytt ÅR -bare fortsett ja ja virkgelig godt at du er HER, :))

Frank salvesen

Frank salvesen

Hei.

Leste stykket om deg i nettavisen, fantastisk bra stykke, sjeldent jeg gidder lese så lange stykker, men holdt helt til slutt :-)

Fortsett med gode innlegg :-)

Som du nevner i denne posten om integrering og sharia, Ap ville ikke møte i debatt om dette i Kristiansand, mulig de ble å hente en Stortingspolitikker for å møte en lokalpolitikker.

Stå på, vi trenger damer med meninger :-)

Du er åpenbart engasjert i jobbskaping innenlands, Maria. Flott! Da håper jeg at du er med på BIE Innovasjon sin Jobbskapingsdugnad. Les våre nettsider og du vil se at det er et mye bedre prosjekt enn "utplassering av mennesker på statens og NAVs regning".

Det er ca 400.000 ledige i Norge i dag, og noen titusen ledige jobber. Problemet er altså ikke at folk ikke vil gjøre nytte for seg, men at det skapes for få jobber. Bli med på Jobbskapingsdugnaden - så kan vi diskutere islam og flyktninger senere ;)

Spørsmålet blir om mennesker fra andre kulturer har problemer med å Knele for korset, og vise respekt til at det er 2016 år siden vår kulturarv begynte med tidsberegning.

Martin Nielsen men studier viser at barna deres blir langt mer ekstreme enn foreldrene

hmm tja Martin, her i Norge har vi nådd voldtekts rekorden... utført av sharia demoner.. hva sier du til det? og : mange asylmottak har blitt brent, som da er bevist at det var asylerne selv som tent på.. hva sier du til det? "asylsøkere tenner på, Nordmenn slukker brannen" .. kort og godt...

ellers vil jeg si : du er en knall bra blogger Maria Høili <3 er stolt av deg <3

Om du ska gå ut med liknande information som du gör, borde du sätta dig ner och ta reda på fakta !!! Läser du nyheterna? Följer du ens med på vad som föregår i Syrien? Tydligtvis inte !! För hade du gjort det hade du också haft kunskap om VARFÖR dem flyktar i från sitt eget land. Dem flyr från sharia loven som du pratar om. Dem flyr från Islam. DEM FLYKTAR I FRÅN ISIS. Dem flyr från sitt land för och kanske få samma rätt som dig och mig till och leva ett liv dem själva önskar och skapa.

USA styr showet här. Vet du hur Afganistan, Irak, Iran, Syrien etc var innan USA hittade sina intressen i dem länderna? ta reda på fakta för du skriver något. USA satte Usama Bin Ladin i Afganistan, Saddam i Irak, Hassan i Syrien, och den äckliga mullan i Iran !!! Och ISIS är oxå skapat utav USA !!! Hade man bara låtit dem länderna få vara hade vi kanske inte haft samma flyktnings våg som vi har i dag. Ser och läser du inte om hur ISIS behandlar flyktingarna? Du pratar om sharia loven? Vad fan tror du dem löper i från?? Riskerar livet för och komma till Norge och leva på NAV?

Hade du fått en dag i Syrien, Afganistan , Irak eller Palestina så hade du inte klarat 1 dag !!! Det är lätt och kritisera flyktingarna för vi har det för bra. Vi kommer aldrig kunna förstå deras vardag för den vardagen ser vi inte ens på film. Du pratar om kärlek, respekt & förståelse. Sätt dig ner och tänk på hur gott du egentligen har det innan du ger dig på oskyldiga människor som också har samma rätt som dig till och leva ett fredligt liv!!

Hei Maria

Du skriver slik folk flest tenker Vil bare dele mine tanker.

Norge har fisk rett utenfor stuevinduet. Fordi det er så dyrt og politikken er som den er, sendes fisken med båt frem og tilbake mellom Kina, Øst-Europa og Norge for å få det billigere. Jippi, vi sparte kr. 10.- på disse fiskepinnene. Fisken blir frossen og tint mellom 5-7 ganger før den kommer på vår middagstallerken. Kan ikke kalle det for kortreist ferskfisk! Nok om det.

For at vi skal spare noen øre på foredling av fisk, blir den transportert med båter som spyr ut giftstoffer, mye mer enn norsk bilpark til sammen. Dette er ikke god miljøpolitikk.

Hva om å slå to fluer i et smekk. Gjør noe med politikken. La oss foredle norsk fisk i Norge. Vi sparer miljøet og får nye arbeidsplasser. En trenger ikke masterutdanning for å jobbe i fiskeindustrien. Tilby jobbene til nordmenn og våre nye landsmenn

Hvordan skape andre arbeidsplasser ?

Norge taper over 400 milliarder kroner hvert eneste år i tapte inntekter fordi noen av oss ikke ønsker å betale skater, avgifter, snylte på NAV osv osv. Oljeinntekt per år er i underkant av 400 milliarder kroner og faller med 20 milliarder kroner hvert år. Om 10 år er olje inntekten 200 milliarder kroner.

Hadde vi fått bukt med disse snylter elementene ville den generelle skatten til folk flest vært på rundt 15 prosent.

I og med at det blir vanskelig å få bukt med all snylting kan vi i alle fall begrense det med å opprette statlige / private arbeidsplasser hvis oppgaven er å bekjempe elementene.

Arbeidsplassene skal selvsagt bli målt i sin effektivitet ? hvor mye penger sparer staten ved å ha disse arbeidsplassene.

Norge taper 400 milliarder kroner i året. På 10 år er dette halve oljefondet. Her snakker vi om masse penger. La oss ta 1 prosent av 400 milliarder, dvs 4 milliarder kroner/år. 1 arbeidsplass koster ca 1 million kroner i året, dvs at vi kan opprette 4000 nye arbeidsplasser, la oss si 3000 for å ha litt å gå på.

Fordelingen på 3000 nye arbeidsplasser. Her vil jeg styrke Politi, NAV og Skattevesenet.

Feilen med å snakke om å bekjempe dem som snylter på felleskassa er at det er alltid noen som har innvendinger på det følelsesmessige plan. Jammen jammen. Slik jeg ser det, disse følelsene er såpass sterke her i Norge at vi fortsatt godtar å tape 400 milliarder kroner for ikke å trakke noen få på tærne. For å lage en omelett må vi knuse noen egg. Vi kan ikke fortsette å tape fellesskapets penger.

Nå er det ikke slik at alle som kommer hit som flyktninger skal bli, eller har noe ønske om å bli. For det andre generaliserer du en hel gruppe mennesker, og det virker som at du mener at mannlige muslimer er islamister hele gjengen. Det er litt som å sammenligne alle FRP-ere med nazister, altså noe som absolutt ikke stemmer overens med virkeligheten, og noe som er urettferdig. De aller fleste av flyktningene flykter fra slike holdninger du beskriver at de her har, og jeg er nok ikke den eneste som blir provosert av dette.

Såklart skal det norske samfunnet slå hardt ned på kvinneundertrykkkelse, voldtekt og diskriminering av homofile, uansett om det blir begått av muslimer, kristne eller ateister. Disse handlingene representerer ikke norske verdier. Mistenkeliggjøring, fremmedfrykt og hat er heller ikke representativt for norske verdier.

Det har heller aldri vært snakk om at det ikke skal være tillatt med fritt valg av kjæreste og venner, klesplagg, hvilket språk som skal undervises, og at sharialovgivning skal innføres.

For meg handler norske verdier om respekt og toleranse, og for meg er det problemfritt at mennesker får lov til å utøve sin religion. At norske lover skal gjelde for alle er en ren selvfølge, og det har aldri vært snakk om noe annet. Virker som om du tror at islamister og muslimer er det samme, og det er det som for meg er bekymringsverdig. Selvfølgelig skal man bevare norske verdier og lover, men man kan ikke unnlate å hjelpe andre på bakgrunn av dette. Synes du tar opp noe viktig ang arbeid og arbeidsplasser, men denne sammenligningen av muslimer og islamister blir litt for absurd for min del. Ønsker du å uttrykke din misnøye med islamister er jeg, og sikkert mange andre, helt enig med synspunktene dine. Islamisme har ingen plass i Norge, men muslimer og andre flyktninger har jeg intet problem med.

Charlotte Finnesand

Charlotte Finnesand

Hei Maria. Enige i mye av det du skriver, men at vi arbeidsløse ikke har jobb fordi vi er kompetaseløse kan jeg ikke godta. Jeg har jobbet i oljerelatert næring i 20 år, noe som virkelig har gitt meg kompetanse innen feltet mitt, og jeg kjenner mange med fagbrev innen sitt felt som har blitt arbeidsledige pga nedgang i olieprisen, så der bommer du litt på argumentasjonen. Men ellers er jeg enige med deg. De tilreisende bør ikke forvente å bli påpasset i hode og r....., slik som de har hatt det til nå. Sylvia Listhaug /regjeringen er på rett vei, nå mangler vi bare å forbedre vilkårene for landets egne borgere, både når det gjelder ungdommer og bolig, gamle mennesker på hjem og ikke minst de hjemløse. Mye å ta tak i, men la oss konsentrere oss om landets borgere først, de har fortjent det.

Takk for at du tør å fortsette å være politisk ukorrekt, de fleste tør ikke det lenger... Ble kjempeskuffet over talen til Erna, det viktigste for henne var de utenlandske lykkejegerne, som vi skal ha ALL fokus på.. Hva med våre egne, våre gamle??

Ja, kjære vene. La de praktisere islam, men da må du også tenke etter og forstå at i Islam, så praktiserer de Koranen. Vet ikke om du har lest Koranen, men det har jammen jeg,-- i håp om å finne noe som kan virke som logikk. Dette er ikke å ta i, men i 80-90% av versene så står det at om en ikke følger Mohammed, nei da er man dømt til døden.

Litt kunnskap til deg: Koranen gjengir Mohammads åpenbaringer slik han formidlet det til sine tilhørere i tiden mellom år 610 e.kr og og frem til sin død i 632 e.kr.,-- Altså, måten Mohammed gjør ting på, er den rette måten og muslimer skal følge den.

Muhammad var gift med en velstående Quraysh enke Khadija som hadde interesser i karavanenæringen og som hadde vært gift 2 ganger før.Muhammed hadde også kallenavnet Abu Qasim (far til Qasim), som var hans førstefødte sønn som ikke levde opp.

Khadija var ikke bare rik og vakker, men sto ved Muhameds side og trodde på han og ble den gode genius i hans liv. Senere tok han seg til sammen 9 hustruer.,--- Alle de 8 nye konene var da unge piker, gjerne i 20årene. Muhammed var omtrent 50 år gammel på denne tiden. En gammel gris med unge piker med andre ord. For ikke å glemme at han giftet seg med en pike på kun 7-9 år.,--- dette vil da si at Muhammed oppfordrer muslimer til å ikke bare ha flere koner, men også voldtekt av unge barn.

Så kom ikke her og prøv å gi andre inntrykk av at islam ikke er så ille. Dette er bare et av mange eksempler på at Islam er en syk religion. Og for all del, ikke prøv å sammenlikn og si noe som, "Jamen, kristendommen..... Jamen, i toraen til jødene..". Nei. Vet du hvorfor? Fordi det er religioner som har blitt modernisert, de har akseptert at verden går fremover,--i motsetning til Islam, hvor samfunnene er som på steinalderen. Jeg henviser da til for eksempel Mohsan Raja, som sier at homofili er forbudt i hans religion. Eller hvordan han ikke var hyggelig, og direkte frekk og nektet og ta ordre fra damer som jobbet på flyktningssenteret på Tøyen. Kvinnediskriminering er en av mange ting som går igjen i Koranen, og som muslimer følger. Blant annet så går mange muslimske jenter med hijab fordi muslimske menn blir så opphisset av hår og hals. Dette er jo sykt.

Igjen da så stiller jeg meg selv spørsmål som; hvorfor kommer de til vesten? Til norge? Hvor absolutt alle jenter går med håret løst, gjerne langt hår, lette klær til tider. Altså, om de ikke takler hår, så får de det jævlig vanskelig med å se en jente i shorts. Da burde man jo ha voldtektskurs kanskje? Nei vent.. det blir jo for DYRT å passe på befolkningen VÅR, istedet så skal vi heller passe på at disse analfabeterene får hus, førekort og et skikkelig flott liv hvor de kan komme og gjøre som de vil.

Håper dette banker litt fornuft inn, og all naiviteten din ut!

Hei! Ja, jeg har lest Koranen, og flere andre hellige skrifter da jeg studerer religionvitenskap. :-) Det du beskriver om Koranen er delvis sant. Det er en kompleks skrift, som alle andre skrifter. Koranen skildrer også at man ikke skal drepe og skade på bakgrunn av rase, religion og etnisitet, samtidig som den av og til også gjør det. Her kommer skillet fra muslimer og islamister. Islamister er fundamentalistiske, muslimer er ikke. Muslimer flest følger ikke fundamentalisme, og har intet problem med kristne, jøder, eller andre religiøse grupper. Her virker det som om du blander islamister og muslimer.

Når det kommer til religiøse plagg er ikke bakgrunnen for dette at muslimer blir så fryktelig kåte av hår eller hals. Hijaben kom som et resultat av at samfunnseliten skjulte kvinnens skjønnhet for andre, og etterhvert ble det skikk for gud og hvermann å benytte seg av dette. Noen kvinner ønsker ikke å bære hijab, noen ønsker. Det viktigste er at de i Norge skal få ta dette valget selv. Det er selvfølgelig greit å mene at hijaben er undertrykke de, men det er også greit å være stolt av å bære en.

Islam kan oppfattes som en kvinneundertrykkende religion, da det skildres at hustruen skal lystre mannen. Samtidig skildres det også at ens mor er viktigere enn ens far. Dette får man tolke dithen man ønsker.

At menn voldtar er ingen religions feil, og voldtekt er ikke noe som oppfordres i islam, og oppfordres heller ikke i kristendom. Når muslimer kommer hit trenger de ikke å lære at det ikke er lov å voldta i Norge, enhver med litt vett i skallen vet dette, nordmann eller ei. Muslimene som voldtar har ikke lært det av religionen sin, det kommer som et resultat av at de ikke respekterer andre mennesker, akkurat som når nordmenn voldtar. Likevel er innvandrere sterkt overrepresentert når det kommer til overfallsvoldtekter, og det må man seøvfølgelig gjøre mer med enn hva som er gjort i dag, akkurat som at man må gjøre mer med at nordmenn er overrepresentert når det kommer til festvoldtekter.

Virker i bunn og grunn som at du har problemer med å skille muslimer og islamister. Er fortsatt helt enig i at islamister ikke har noe å gjøre i Norge, men muslimer, kristne eller jøder har jeg ikke noe problem med. :-)

Vil også legge til at Koranen ikke har vers, men surer. Er også helt umulig at 80-90% handler om at man dør om man ikke følger Mohammed, da store deler av Koranen handler om samfunn, arv, og spiseregler. Vil gjerne vite hvordan du kom fram til dette, da dette er en påstand som ikke går opp med tanke på antall. :-) Om du har kommet fram til dette er det ikke Koranen du har lest i hvert fall. Står mye grusomt i både Koranen, Bibelen og Toraen, og står også mye vakkert i alle bøkene. Hver og en får velge hva man ønsker å vektlegge, men husk å tenke på at de som flykter fra disse stedene flykter fra regimet de har levd under, de ønsker ikke lengre å leve slik. :-)

Roald Bentzen

Roald Bentzen

Bra! - Jeg er enig med Tankenemine67, at dette burde vært delt. Den siste delen om islam synes jeg er plankekjøring - Kun norske lover og norsk kultur gjelder!

Det med arbeid er svært komplisert. Vi har en periode hatt arbeid for trygd og andre subsidierte arbeidsplasser. Jeg har vært utstyrsleverandør til noen og har kommet litt inn på baksiden. Konkurranse er et begrep vi må ta særlig godt vare på. Det er den sterkeste utviklingskraft vi har, og bør derfor dyrkes på alle måter. Når noen arbeidsplasser pøses full av penger utenfor vanlig inntjening så forrykker man konkurransen, og kan ende med at en gir opp.

Det er ikke behov for annet enn språk og lov-opplæring for å jobbe. En lege kan utmerket jobbe med spade i noen år til han /hun skal hjemsendes, som eksempel. Det er i det lavfaglige felt disse personer må sysselsettes. Personer fra ikke-muslimske land klarer seg stort sett uten hjelp.

Hei

Bra innlegg

Nr 1 i kommentarfeltet Martin Nielsen

Ta ett kjapt Google søk på Erna Solberg og Sharia og du ser at det du sier ikke er helt korrekt, hun er faktisk lettere pro sharia.

nr 5 Jan Myhre

Er selv arbeidsgiver men tro meg det err ikke slik at en kan trekke nye arbeidsplasser opp av en hatt.

Personlig kan jeg ikke ansette hvem som helst og jeg har en klar regel på ingen relgiøse plagg/smykker e.l på arbeidsplassen i tillegg til at de må sikkerhetsklareres.

(Er selv relgiøs og går i kirken 1-3 ganger i uken, alt etter hva jeg har tid til så tiltross for dette så er jeg klar på å skille privat og jobb på dette punktet)

Nr 9

Det stemmer tildels problemet er at selv om generasjon 1 gjør det de kan for aklimatisere seg (i stor grad) så er det en kjent sak at generasjon nr 2 ofte blir radikaliserte og gjerne vil ha en remake av foreldrenes hjemland (men selvfølgelig uten ulempene som de ville hatt i foreldrenes hjemland)

Kl 16:55

Hun var 6 år ved ekteskapsinngåelsen og 9 år ved fullbyrdelsen

Christian Bolt

Christian Bolt

Kjempefint skrevet. Og veldig sant. Dette kommer til å gå så utrolig galt. Så leste jeg tidligere i dag fra den nye ministeren. Det er vel Listhaug hun heter mener jeg. Att de måtte sette opp minste lønnen for de. Opp til minimum 300.000. . Det har ikke jeg engang. Så hvorfor skal vi nordmenn som har bodd her hele livet. Betalt skatter og avgifter i alle år få det enda verre enn de som kommer hit som flyktninger? ? Noe er utrolig galt her med de som styrer landet vårt mener jeg. Ett annet forslag. Hvorfor kan ikke alle flyktninger som er så utrolig glade i sine hjemland bli sendt hjem. Med lønn fra hele Europa. Så de kan bygge opp sitt eget land? ? Så blir det faktisk gjort noe fornuftig for pengene de får som lønn for å bygge opp sitt eget hjemland. De får heller sette sammen en haug av politikere fra hele Europa som kan være med dem og være deres arbeidsgiver og følge oppbygging av deres egne land. Så kanskje mange problemer løses

Hvor fant du de spørsmålene?

Trygve Hagland

Trygve Hagland

Det er,for meg,helt tydelig at Maria Høyli her beveger seg inn på et område hun ikke er helt trygg på.Den foreslåtte måte å engasjere innvandrere på ved å subsidiere div..produksjon i Norge er helt "skivebom".Å subsidiere enkelte områder ,vil "forstyrre" konkurransen mellom bedriftene og EFTA domstolen vil heller neppe godta dette.

Når det gjelder alle spørsmålene som stilles,finner man svarene på det aller meste i dagens regelverk,og ikke minst i de siste endringene som er gjort i loven om innvandring.

Ser at enkelte mener "islamister" ikke er muslimer.Dette er fullstendig feil,ifølge dem selv er de de eneste "sanne" muslimer,de som følger koranen til punkt og prikke.I grunnen er det hverken muslimer eller islamister som er "problemet",det er islam som religion,med sitt kvinnesyn og klart voldelige grunnholdninger.

De som ikke helt forstår islam,anbefaler jeg "Hege Storhaug`s"siste bok "Islam den 11 landeplage"

Sivert Sæterbø

Sivert Sæterbø

Aner ikke hva statsminister Solberg tenker om sharia. Derimot vet jeg hva hun som statsråd har sagt om sharia. Det kan være skremmende nok.

http://www.dt.no/nyheter/solberg-ber-om-shariarad/s/2-2.1748-1.3110543

Hei du (-:

Ser du har svart på en kommentar i kommentarfeltet over, og hahaha. Nettroll som deg må se til å komme seg av Internett og tilbake til midtøsten med deg. Prøv ei å lure de som leser bloggen til Maria. Du et muslim- tydeligvis- så derfor burde ikke en som deg, prøve å vri om sannheten. Les deg opp på fakta, fordi du virker særdeles forvirret og uviten. Etter hijab ble innført i Iran på 70-tallet, begynte flere muslimer med det. Mange vet ikke hvorfor de bærer hijaben engang,- mange tror det er en del av religionen sin, henviser da til venninnen min som verken visste hvorfor mange(henne inkludert) bærer hijaben, og at det finnes mer enn 1 type muslimer. Sunni og Sija. Hun får heller ikke bli med familien (far og brødre) ned til Mekka fordi hun ikke har noe der å gjøre. Funny story, du er sikkert en ekkel muslimsk mann som liker små piker på lik linje med Muhammed. Og du supporter vel både hat og trakassering av homofile, sympatiserer med de som utførte angrepet på Charlie Hebdo fordi de lagde en tegning av den ikke eksisterende, så kalte "Guden" deres. Ser du ikke nevnte Raja, som det ble i den andre kommentaren, morsomt (-: Du støtter vel han på alle mulige måter.

Er ikke rart FrP skyter oppover på alle målinger, hvilken som helst ordentlig og klok person vil hjemlandet sitt beste,-- og muslimer er ikke det. Flyktninger skal vi hjelpe i masse, men de må jo forstå at 70%, om ikke mer, av landet misliker de eller ønsker at de skal komme seg vekk før de ødelegger velferdssamfunnet våres helt.

Jeg har et spørsmål til deg; Hvorfor flykte til Norge, som er i ytterkanten av Europa, så langt unna midtøsten du kan komme i Europa? Hvorfor flykte fra et sted hvor alt er som skrevet i Koranen? Hvorfor rømme til en HELT annerledes kultur? Hvorfor flykte til et land, for så å prøve å endre det til noe som er likedan det helvete de kom fra?

Det mange ikke ser er at Sylvis nye innstramninger ang. asyl og innvandring, vil luke vekk de som IKKE er flyktninger. Luke vekk de som prøver å snylte landet vårt. Men det ser vel ikke trangsynte du. Enten så holder du med SV eller Venstre, mulig arbeiderpartiet, fordi du virker som en naiv nøtt. Til høsten vil FrP vinne valget, og de som ikke har noe her å gjøre vil bli luket vekk.

Hva skjer next a? Får Mullar krekar nobels fredspris? Hahaha. Norge er på vei ned i ruiner, tror det er på tide at man gjør mer drastiske tiltak. Gjør som Trump, overvåk hver eneste muslim. Trump har mye rare utspill, men også mye reelt, blant annet overvåkning av muslimer. For meg kommer aldri synet til å endre seg på muslimer, kristne eller jøder eller noen religioner for så vidt. Men muslimer gjør jæævla mye dumt, og de er jo psykopater alle sammen. Drepe vanntro, diskriminere kvinner, sendes til himmelen hvor de vil møte omlag 60-70 jomfru, ariske (norsklignende jinter) om de dør i Allahs navn, som de skal få knulle. Muslimer hater også på alt og alle som ikke er som dem, faen mer mer snålhet skal du lete leeeenge etter. Og det halal drittet? Lær dere å spise ordentlig mat,-- som resten av befolkningen?? Hvorfor må dere være så jævla sære?? Hvorfor ikke bare melde dere ut av islam?... ånei...vent.. det går jo ikke, FORDI DA BLIR DERE JO FORFULGT OG DREPT.

Alt av religion er noe piss, det er fakta. Alt kan motbevises med vitenskap... noe troende ikke ser fordi de er hjernevasket.

Se til å legg fra dere religion, spesielt islam "the religion of peace". Makan til større analfabetere og undertryiiende folkegruppe. Nordmenn ler av dere i skjul, og mange ler av relgion generelt. Forstå at dere er shizofrene psykopater (((: gjør verden og ikke minst norden en tjeneste

Hei, Trygve Hagland

Helt korrekt at islamister anser sin tro som den eneste rette. Ser likevel ikke hvor problemet ligger? Islamister og muslimer er ikke det samme, og ser ikke hvor i din argumentasjon du motbeviste dette, annet enn å si at det er det samme. Det er ukorrekt.

Om noen over sikter til at jeg er en gammel muslimsk mann stemmer ikke dette helt, er selv etnisk norsk, selv om det ikke burde ha noe med saken å gjøre. Er selvfølgelig lov til å se utfordringer med flyktningekrisen, men mobbing og generalisering av en hel gruppe er kjipt.

Oppfordrer alle til å se denne:

https://www.youtube.com/watch?v=fgsrnmzxEUY

Kahlid: Jeg hentet de opp fra Facebook:)

Charlotte Finnesand: Hei, nei, du missforstår. Jeg mener de som har lav kompetanse og som allerede får støtte og er fysisk i stand til å jobbe bør kunne utplasseres. Slik at vi dra større nytte av vekst innlands, på statens allerede betalende regning.

La hysteriet leve...

Nå er det vel strengt tatt ingen som har kommentert, eller nordmenn generelt pro sharia. Shariasystemet er også en stor grunn til at mange muslimer flykter. Det er selvfølgelig muslimer som er pro sharia, men de som kommer hit har flyktet fra akkurat dette. Helt enig i at sharia ikke burde eksistere, og det vil nok de fleste tilflyttede muslimer si seg enig i. :-)

Hei.

Det og sette arbeidsledige til og utføre alminnelig arbeid med lønn betalt av NAV er ikke så enkelt og greit som du later til og tro. Det vil innebære at Staten "gir bort" gratis arbeidskraft til enkelte bedrifter, som selvfølgelig igjen fører til at det blir færre ansatte på alminnelige vilkår, noe som ikke er bra i det hele tatt for arbeidsmarkedet. Det vil uten tvil fortrenge arbeidsplasser med vanlige vilkår, som jo er det vi vl ha flere av... Jeg vil også tro at konkurrerende bedrifter fra EØS vil være veldig kjappe til å klage en slik ordning inn for EØS-domstolen for ulovlig subsidiering.

Jeg vil bare tilføre noe, for å vise hvor lite peiling mange har om samfunnsøkonomien. I høst da alle immigrantene flommer inn over oss, så var det mange som sa vi måtte bare ta inn alle som ville komme, for de var jo fattige og vi hadde råd i massevis til å gi de et rikere og bedre liv. Det ville jo ikke gå ut over velferden eller noen andre ting, for det var jo et eget budsjett! Ikke ville det gå ut over fremtidige budsjetter eller oljefondet heller, for det var jo staten som betalte! Det ville ikke berøre noen, for staten trykker tydeligvis og heldigvis penger nok til hele verden :) Hvor har folk vært og hvor har de glemt hjernen sin når de ikke skjønner at det er EN pott med penger inn og ut. Er det store utgifter til immigranter så må det selvsagt spares inn på andre ting - veldig ofte helse og omsorg, dessverre. Noen synes det er riktig at fremmede skal hjelpes på bekostning av de som bygget landet og har jobbet hardt og bidratt et langt liv. Og for ikke å snakke om kulturen vår, tradisjonene våre, de gamle og vakre kirkene våre og vårt ellers nydelige land.. Det et vel ingen som tror våre nye landsmenn blir varme om hjertet ved synet av nostalgien og vil være interessert i å bevare dette? Alt er så usigelig trist.

Det er en stor kostnad, ja. Det vil strammes inn mer og mer, men realiteten er at det vil komme flere. Synes heller ikke det er greit å omdøpe reelle flyktninger til immigranter, det stemmer ikke. Flesteparten av de som kom har vært på flukt, og ikke på grunn av fattigdom som du påstår. Er vel strengt tatt ingen i kommentarfeltet som har påstatt at det ikke er en enorm økonomisk byrde, ":)"?

Når det er sagt er ikke de som kommer noe mer fremmed enn jeg er for deg, og bare fordi de ikke er oppvokst her betyr ikke det at de ikke fortjener beskyttelse fra krig. Er enda ingen god løsning på krisen, men tror vel alle kan enes om at hat og frykt ikke er en god måte å gå den i møte. :-) Synes ingenting om at noen klarer å påstå at andre fortjener mindre enn nordmenn, og synes heller ingenting om at resultatet kan bli kutt i velferdsordninger. Er enda ingen god løsning, men forhåpentligvis kommer en. Mange av de som kommer burde blitt sendt til Afrika, Asia og Amerika, men FN har dessverre enda ikke tatt et skikkelig grep om krisen.

Man kan ikke klandre folk som flykter fra krig, og man kan heller ikke klandre de som frykter den økonomiske byrden som følger.

Det er ikke snakk om hat, men at mange frykter for at noen av de tusener som er forsvunnet kan være en fare for sikkerheten. Pluss de tusener ingen vet hvem er. Hva gjør de her egentlig, hva er planene? Når UDI er bekymret hjelper ikke det på utryggheten som mange føler. Og om noen flyktet fra krig, hvorfor har de ikke blitt i første trygge land, men unngått registrering i alle de trygge landene og beveget seg flere hundre mil til de kom så langt nord som mulig i Europa? Det går faktisk an å bruke hodet aldri så lite, selv om vi er kjent for å være utrolig naive og godtroende :)

Selvfølgelig er det grunn til bekymring når tusenvis forsvinner, og det må man se nøyere på. Om du mener at det ikke fins hat for flyktninger i dette kommentarfeltet eller hos det norske folket generelt tror jeg du har gått glipp av noe.

At disse menneskene har flyktet fra krig er fakta, men selvfølgelig kommer det immigranter, som det alltid har gjort. Mange av de som kommer har fått høre at de er uønsket i landet de først ankom, og har dermed beveget seg opp til nordligere land. Man kan ikke forvente at alle andre enn de nordlige landene skal bistå i krisen, om det er det du sikter til. :-)

Når du kommer med personangrep svekkes kredibiliteten din, og det er vanskelig å ta deg seriøst.

Det er en kjensgjerning at de som virkelig trenger hjelp ikke kommer seg til nabobyen engang. Langt mindre til andre siden av jordkloden. De som virkelig trenger det har ikke råd til verken reisen eller menneskesmuglerne. Det har vært mange reportasjer fra flyktningeleirer i nabolandene, hvor de reelle flyktningene sier dette selv. Også på norske kanaler. Ikke har de penger eller mulighet og ikke vil mennene forlate familiene sine. Så hvor alle disse unge mennene uten pass kommer fra, er ikke godt å si. Heldigvis klarte de å redde iphonene da alle passene havnet i sjøen på den strabasiøse ferden på 4 km i rolig sjø og varm sol. Godt det står et utall av hjelpere og tar de mot med varmetepper når de spaserer tørrskodd ut av båtene! Noen av oss synes faktisk det er bedre å hjelpe veldig mange av de som virkelig trenger hjelp, fremfor lykkejegerne og det som verre er. Takk og lov for kvoteflyktningene via FN, de er plukket ut og sjekket ut før de fordeles til diverse land. Vil gjerne øket det antallet vi tar inn av disse i tillegg til å sende store penger til flyktningeleire for å hjelpe og bidra. Vi kan ikke ta hele verdens fattige hit, selv om de godhjerta nok synes det.

Anonym: Kunne ikke være mer enig i det du skriver her.
Maria

:): Meget enig med det du skriver her. Får håpe at folk klarer å bruke hjernen i 2016. Maria

Tor: Jeg tenker først og fremst på utplassering i landbruket. Til bøndene. De trenger støtte for å drifte uansett. Dette blir å kaste bort dobbelt? Hvorfor kan ikke de som allerede får støtte gjøre noe fornuftig slik at vi bygger matvareproduksjon innlands og gjør den like billig som importvarer? Om vi tar bort olje er det ikke stort annet vi har å bidra med en landbruket!

Anonym: Er dette antagelser? Har du underbyggende fakta på dette?

Bra snakka. Godt at flere roper ut om denne galskapen som bare venter på å bli til et utrolig stort problem. Noen tror at ved å gi et smil å noen kjærlige ord så integrerer de seg, de avstår i fra å hylle sharia å de selvfølgelig mirakuløst plutselig respekterer oss vantro. Kvinner vil de vel også da se på som likemenn. Nei, nå må de få hodet ut av ræva å tenke litt mer framtidsrettet og bærekraftig for landet Norge. Ser jo hvor integrert bydelen i Oslo er. Eneste som tar vekk illusjonen om at man har havnet midt i ørkenen er det norske været

Erna prater vel etter munnen på Merkel og EU ?

Får vi sharia I Norge? Sharia finnes allerede I UK google "Sharia UK"

Vil vi ha dette til Norge? Svaret burde si seg selv. Trist at mange velger å lukke øynene.

Håper Per Sandberg og girer opp fiskerinæringen og benytter seg av denne "nye ressursen" slik at vi ikke går for mye I minus her.

Takk for at du tør å skrive om dette Maria :)

Takk for at du tør å være upolitisk korrekt. Du setter ord på det mange tenker og mener, men ikke tør å si. Jeg er fullstendig enig med deg. Så langt har flyktningestrømmen kun resultert i en positiv ting, og det er at våre politikere (nesten tverrpolitisk) endelig har skjønt at det MÅ strammes inn på regelverket både her og både der. Synd de ikke gjorde det før. Nordmenn flest, som er hjernevasket med det fjollete begrepet "verdens rikeste land" i hytt og pine, skjønner ikke konsekvensene før det begynner å føles på egen lommebok. Der er vi nå, og det er egentlig litt for sent. Vi ligger aldri i forkant i dette landet.

Dwightinha: Hei, bra sakt. Reaktive og her og nå orienterte,preger det politiske bilde. Får håpe om vi skriker høyt nok at de blir proaktive og fremtidsrettet. M

Maria. Håper du ikke tror at vi kan leve av landbruket vårt den dagen olje og gass -inntektene forsvinner :) Må bare minne om at en norsk bonde koster staten mer enn en arbeidsledig.... Ikke akkurat noe bidrag.. Bør nok heller satse på f.eks. fisk og vannkraft. :)

Tor: i tillegg til;) Vi har mye innlands dumt med import uansett, for personlig vekst.

Skriv en ny kommentar