hits

Ekko i hode.

Hei kjære lesere.I dag har det vært en hektisk dag.

Jeg begynte dagen i NRK studio. Det var en søt dame som møtte meg i døren og fulgte meg gjennom milelange korridorer til hovedstudio. Hun smilte og viste meg hvor jeg skulle vente og serverte meg en kopp svart kaffe. Det var akkurat det jeg trengte. Jeg var total uforberedt på hva som ventet meg av spørsmål. Jeg hadde på forhånd fått beskjed om at det skulle være et portrettintervju. Etter noen minutter dukket en ny dame opp." Du må være Maria , bli med meg" Jeg var spent og klar, eller sånn delvis klar og litt nervøs. Men uansett kunne det ikke være noe verre en direktesendt tv debatt og en intens radio debatt. I dag handlet det bare om meg og hvor god jeg var til å formidle budskapet mitt. Dette skulle gå fint. Mens vi gikk inn i studio fikk jeg beskjed om at hun var journalist og jeg måtte forberede meg på ubehagelige og kritiske spørsmål. Jeg tenkte at jeg burde vel ha tatt et media kurs, lært meg noen settinger som jeg kunne bruke vist jeg satt fast, men det var for sent og egentlig like greit. Intervjuet varte 30 minutter. Spørsmålene var mange og jeg følte jeg snakket fra hjerte og fikk frem det jeg ville si. Jeg har ennå ikke hørt det selv og sendingen er på onsdag. Det er rart der du sitter i det lille vakuum, du tenker mens du svarer, man må være ekte, viktig og tenke formulering, viktig og være konkret og presis og fakta orientert. Milliarder av tanker strømmer gjennom nettverket samtidig. Hva skal man velge å si på akkurat dette spørsmålet slik at ikke lytterne skal misforstå, eller forvrenge? Jeg vet at med auditiv formidling oppfatter lytteren 30% konkret hva du sakker om de resterende 70% kan forvrenges og vris. Men dog takket jeg pent for muligheten. 

Jeg kastet meg i bilen for å hente barn på skolen, jeg så at jeg hadde totalt feilberegnet tiden som vanlig. For å koble ut spilte jeg av: The Creature from Jekyll Island av G.Edwards Griffin. Jeg har bestemte meg for at jeg må sette meg bedre inn i politikk og økonomi for å bli en bedre feilfinner, derfor søkte jeg råd hos en ekspert og dette var første post. 

Telefonen kortsluttet. Ja, nå kan dere faktisk kalle meg hodeløs høne, for det var akkurat det jeg ble når hele livet mitt ble svart, plutselig var jeg handlingslammet og handikappet på samme tid. Tror faktisk jeg har funnet noen nye banneord på diversifisere språk også. 

Barna var blide som vanlig:) "Mamma jeg så deg på tv", var det som møtte meg når min sønn kom løpene. Jeg hadde ikke sett han på en uke. Han var stolt og kry. " Mamma hvorfor blir barn behandlet forskjellig?" "Jeg vet ikke sa jeg". Eller jo, jeg vet jo egentlig, det er mer gunstig å støtte asyl og flyktning en Norske barn. Men jeg sa det ikke. Det er for tidlig. På steinerskolen er alt annerledes.  Med et malerskrin av flerkultur har de en eget lite samfunn, et eget lite univers. De respekterer hverandre og inkluderer hverandre. 

Vi kjørte mot Drammen. Jeg lå fortsatt bak tidsskjema  Vi hadde avtalt å være hos Rett Frem Opplevelser kl 14.30. Jeg hater å komme for sent. Om det så bare var 5 minutter. Vi rakk det nesten til tiden. Kjørte inn og parkerte, vi skulle levere 100 smoothier fra Pretty Smooth til julefeiringen. Ronny møtte meg i døren med en klem, det var hyggelig. Vi hadde en lang og seriøs snakk om videre drift og ideer for å få ting til å fungere mer optimalt. Klokken tikket fort mot 15.30 og jeg måtte løpe videre for å hente jentene i bhg. 

Når dagen er så kort som i disse mørkeperioder mister man tidsperspektiv. Mørket minner om at det er på tide å senke roen, senke skuldre og bare være tilstede. 

Å holde skuta i stø kurs er ikke alltid like lett i stormen. Men jeg gjør så godt jeg kan. Vi må stå fast med at det ikke er greit at barn blir satt utenfor samfunnet pga foreldres valg eller nød. Vi må beskytte alle barn på lik linje. Dette må vi kreve:)Klem fra Maria.

13 kommentarer

and there will be people with astma.

Hei, Maria!

Er ikke mer lønnsomt for stat eller organisasjoner å bemidle mer til asylsøkere og flyktninger, dette er en feilaktig uttalelse. Det som derimot er korrekt er at flere vender blikket mot akkurat dette, den største flyktningekrisen siden krigen. Dette gjør inntrykk på alle og enhver med et fnugg av medmenneskelighet. Norske barn er heller ikke glemt, og det bemidles ikke noe mindre til norske barn nå enn før. Hovedsaklig er det mediefokus som har endret seg, og å gi beskyttelse for krig og terror ble listet høyere enn julegaver og ferier i år. Dette betyr ikke at norske barn får mindre hjelp enn tidligere, det betyr bare at man har vendt blikket mot en situasjon som er hakket mer alvorlig.

Når det kommer til din Røde Kors kritikk kan du enkelt se på innsamlingsregisteret for norske organisasjoner, dette ligger åpent på nettet for alt og alle. Fryktelig merkelig at du stiller spørsmål til ting du enkelt kan få svar på. Der kan du forøvrig få informasjon om at Røde Kors midler går til hjelp, ikke administrasjon. Rundt 5% om man skal være nøyaktig. Dermed kan du kanskje prøve å dra Redd Barna ned i søla neste gang, hvor hele 12,2% går til administrasjon. Forferdelig organisjon dette, altså. Få med deg tilhengerne dine å gå i korstog mot Redd Barna neste.

Spøk til side, skaff deg informasjon før du uttaler deg, jo flere feiluttalelser du kommer med, jo mindre blir du tatt seriøst. Ønsker også å legge til at med måten du presenterer meningene dine på får du mye medvind av mennesker som mener ting jeg antar at du ikke vil assosieres med.

Ha en fin kveld!

Karoline: Fokuset til publikum blir rettet dit hen media bestemmer. Ja, helt enig med deg at det er mye verre å være flyktning en fattig norsk akkurat nå. Hele poenget mitt er at vi må ikke glemme de som lider her hjemme heller. Det går an å ha fokus på mer en et sted. Det er faktisk slik at de som melder seg frivillig for støtte nå vil utelukkende vil jobbe med flyktninger. Dette skaper et problem og en skjevfordeling i samfunnet. De som er trengende her hjemme blir glemt. Når det gjelder RK er det masse frivillige som gjør jobben, mens får sitter å tjener og de som tjener, de tjener mye (millioner) Jeg lurte på hvorfor de sitter med 2 milliarder på bok? Dette er penger som sitter igjen fra lotterivirksomheten som florerte for noen år siden, men ble ulovlig fordi den skapte spilleavhengighet. Det er lov å være kritisk. Det er lov å stille spørsmål. Vi må tåle at ikke alle er enige med hverandre. Diskusjoner skaper debatt og debatter fører til endring og vekst.

Ingelin: Denne her gidder jeg ikke svare på! Men et svar skal du få. JEG ER IKKE RASSIST.

Hei igjen, Maria!

Takk for utfyllende og klarerende svar. Føler innleggende dine kan være vridd en spesiell måte, så takk for at du tar deg tid til å skrive saklige tilsvar til saklige kommentarer. Samt må jeg fortsatt si jeg reagerer på at du ønsker å hjelpe etnisk norske, og ikke norske statsborgere(innvandrere, andregenerasjonsinnvandrere, og etnisk norske. Alt i alt de som har skapt et liv her i Norge). Har du rett og slett feilformulert deg, eller har jeg misforstått? Jeg står fortsatt på mitt om at Røde Kors trenger midler på bok, i tilfelle det skulle oppstå miljøkatastrofer eller lignende i nærmeste framtid. Dette koster ofte milloner på millioner.

Uansett, igjen takk for utfyllende svar, ser i større grad hvor du vil nå. :-)

Karoline: Norske barn er norske barn uavhengig av nasjonalitet .

Takk for oppklaring igjen. Hadde inntrykk av at du mente etnisk norske, ikke norske :-)

Ærlig talt, nå får dere "bedrevitere" roe dere et par hakk ned. Har dere egentlig skjønt årsaken til Maria Høilis uttalelser? Hun har for lengst beklaget ovenfor RK hva angår noe av ordlyden i blogginnlegget, om dere i det hele tatt har fått med dere det. Har ikke sett maken til oppgulp og skittkasting og usakeligheter som blir slengt ut over en lav sko. Om Maria Høili ønsker å sette fokus og hjelpe fattige norske barn, så må hun da få lov til det!! Å komme med all den skittkastingen og bl.a blande inn Hollywood og Paris Hilton osv viser og oser sjalusi. Maria er faktisk et menneske, hun prøver å gjøre en forskjell, hvem f..... er dere til å dømme??!!!! Jeg synes Maria er tøff, ja beintøff....... Støtter henne 100%. Dama har et hjerte, og hun "brenner" for noe veldig viktig. Slutt å hetse henne med all dritten dere klarer å lire ut, gå i dere selv og tenk litt. Maria er ingen trussel, hun er en ressurs!!! God Jul

Tiril, kan du utdype ovennevnte kommentar?

Du Tiril og alle de andre navnene du opererer med: Du kan se bort i fra min henvendelse om å utdype din kommentar. Du er allerede avslørt. God bedring!!!

Maria, flott at dette trollet er avslørt. Den eneste kommentaren jeg har til vedkommende er "stakkars". Jeg ønsker deg masse lykke til med ditt prosjekt. Du er en flott jente med et godt hjerte, oppegående, og sist men ikke minst, så klar i din tale. Du har min fulle støtte. Vi trenger sånne som deg!!! Stå på Maria, du er en ressurs. Du fortjener en god klem, og den får du av meg :-)

Skriv en ny kommentar