hits

En liten bønn til deg.

(Gjesteinnlegg) 

Hei

Mitt navn er Ronny Johnsen og jeg er leder av organisasjonen Rett Fram Opplevelser. Jeg har et stort behov for å si noen ord her på bloggen til Maria. Både på grunn av det engasjementet som Maria har vist for oss, og fordi det er viktig for meg å presiser noen ting rundt hvem vi er, hva vi gjør og hvordan vi gjør det.

Aller først vil jeg takke Maria for den pengegaven hun har gitt til oss som organisasjon. Hadde det ikke vært for at næringslivet og privatpersoner hadde hjulpet oss økonomisk så hadde ikke vi fått utrettet noe som helst. Uten noen form for kommunal eller statlig støtte er det vi som organisasjon som må gjøre den tunge jobben det er å få noen til å betale for at de som ikke har noen ting, skal få et minimum av normal livsførsel. Og da spesielt til en høytid som julen. Det at du og dine har sett hva vi gjør, forstått hvordan vi gjør det, for så å gi oss en betydelig pengegave, det er så motiverende og ærefullt for oss. Uten slike klapp på skulderen hadde vi ikke klart å mobilisere krefter på samme måte.

Så igjen, tusen hjertelig takk!

Til alle dere som har delt blogginnlegget til Maria, til deg som har gitt en donasjon på konto eller på ?vipps?, eller til deg som bare lurer på hvem vi er og hva pengene går til, så skal jeg gi en kort forklaring på det.

Rett Fram Opplevelser er en organisasjon som jobber hver eneste dag hele året med å fange opp barn og unge som havner utenfor det sosiale fellesskapet som vi andre ser på som en selvfølge. Det kan være alvorlig syke barn som bruker mange av barneårene sine på sykehus og det er barn som lever i en økonomisk uverdig hverdag. De barna som ikke feirer bursdagen sin. De som ikke får være med på kino sammen med vennene sine. De som blir sittende på rommet mens jevnaldrende spiller fotball, håndball eller driver idrett og aktivitet. Og selvfølgelig, det er de samme barna som gruer seg til jul.

Jeg klarer ikke å akseptere at det skal være sånn og for å være helt ærlig så blir jeg rasende over at vi som samfunn ikke bryr oss nok til å ta vare på disse barna og foreldrene. For hadde vi brydd oss nok, ja så hadde ikke problemet vært så omfattende. Ferdig snakka!

Rett Fram Opplevelser har dessuten satt søkelyset på hvordan støtteordninger, hjelpeorganisasjoner og andre som driver inn midler til hjelpearbeid faktisk bruker pengene. Som leder i Rett Fram og med over 15 års erfaring med forskjellige typer hjelpearbeid så vet jeg at mange kunne brukt pengene sine smartere og ærligere. Det å vite at penger som går ut av lommeboka si faktisk går til det de er ment til, er ikke bare viktig, det er helt nødvendig. Og viktigst av alt, penger som er ment for barn og unge skal gå til BARN OG UNGE. Det er kostnader knyttet til det å jobbe på denne måten, men ikke på langt nær så store kostnader som enkelte skal ha det til.

Uavhengig av hvem du gir penger til før jul, jeg håper du sjekker mottakeren av pengene dine godt, så du er helt sikker på at du gir der du virkelig har lyst til å gjøre en forskjell.

Vi driver med masse forskjellig her hos oss gjennom et helt år. Vi har satset stort på sol og sommer, med fine båter på fjorden hele sommeren. Et gratis tilbud til de som aldri reiser på ferie og til de som er alvorlig syke. Vi arrangerer bursdager, vi sender familier på sommerferie, hotellopphold, turer til København, teltturer, camping og mye spennende. Vi har åpent hus på 17.mai, med pølsefest og billetter til tivoli. Vi har eget opplegg for World Cup Skisprint i Drammen og under hele Elvefestivalen. Men nå er det altså jul og her er noe av det vi har fått til for i år.

Hele 12 dager i desember feirer vi jul i våre lokaler på Bragernes torg. Det betyr at svært mange familier kan feire jul hos oss, med tradisjonell norsk julemat, kaker, snacks og selvfølgelig julegaver. I tillegg samarbeider vi med ?God jul lille venn?, og med Magasinet i Drammen for å samle inn julegaver til de som trenger det mest. I tillegg til de vi kjøper inn selv så gir vi i år ut ca 600 julegaver. Dette er vi sinnsykt stolte av!

 

 Så en liten bønn til deg; Vi trenger ethvert bidrag vi kan få. Også når julen er over. Barn som lever i svært vanskelig økonomiske kår har det like ille i januar som i desember. Dersom du har en hundrelapp til overs, eller to. Kanskje du er en av de som har mange hundrelapper til overs. Uansett hva du har, dersom du har lyst til å gi oss en støtte til det arbeidet vi driver hver dag så blir det virkelig satt pris på. Og det er helt nødvendig for at vi skal kunne fortsette jobben vi gjør.

Til slutt.

Kjære Maria og Kristine. Dere har gitt oss en pengegave til jul som vi skal bruke godt. Det er svært sjelden vi gir ut penger til familier som er hos oss, fordi vi bruker pengene på opplevelser og sørger for at dette er gratis for alle som benytter seg av oss. I år har jeg gjort et lite unntak. Jeg skal ta noen av pengene vi har fått av dere, skrive ut en sjekk til to familier som virkelig trenger en klapp på skulderen denne jula. Uten dere hadde det ikke vært mulig.

Vi i Rett Fram Opplevelser gjør ikke forskjell på folk, men det vi gjør er virkelig med på å gjøre en forskjell. Bli med du også!

Med vennlig hilsen og en riktig God Jul

Ronny

6 kommentarer

Er så godt å se at andre også vil hjelpe de som virkelig trenger hjelp :)

God jul til dere alle der ute :)

Katharina: Takk;) God jul til deg og dine også;) Klem

Flott å se at det blir flere som hjelper i Drammen, ikke minst barn og unge. Alle som hjelper trenger en ekstra dugnad nå for å kunne hjelpe flest mulig og viktig at de står sammen uten å konkurrere med hverandre. Alle får man nok ikke hjulpet, men jo flere som hjelper jo bedre blir det. I Drammen har vi flotte organisasjoner som gjennom mange år viser resultater på hva de gjør, det gir tillit for den som skal gi. Frelsesarmeen og KIrkens Bymisjon viser årlig at de hjelper mange hundre barn, å Bymisjon deler ut økonomisk støtte til flere hundre familier hvert år, der 600-700 barn blir berørt av at familien får økonomisk hjelp. Dette gir tilit for giveren å se resultatene av hva man gir til. Så god jul til alle hjelperne og giverne.

Trond: Ja, vi legger frem resultater det er en selvfølge:) Jeg er 100% enige i at vi må stå sammen med andre frivillige, men det er også viktig å fylle ut eventuelle hull slik at flest mulig for hjelp og fordelingen blir jevn på den hjelpen som blir gitt. God jul til alle ildsjeler. Maria

Går det ikke å sende inn en gave til et barn?

Anonym: jo det kan du;) tusen takk Post- og besøksadresse:
Bragernes Torg 13
3017 Drammen

Daglig leder Ronny Andrè Johnsen
+47 996 84 999 - ronny@rett-fram.no

Skriv en ny kommentar