hits

Fattige barn i Norge blir ikke tatt hånd om fordi asylbarn blir prioritert, hjelp meg å gjøre noe med saken!

Hei Kjære lesere.
Jeg ønsker å gjøre en forskjell for samfunnet vårt og barna våre. Akkurat nå i disse høytider mens de fleste sitter å gotter seg med juleribbe og bruker milliarder av kroner på julegaver, sitter det mange små barn å gruer seg til jul. Dette kan vi gjøre noe med. Jeg og flere ønsker å gjøre en forskjell for disse barna og håper at også du vil hjelpe til.
Ringte Røde Kors i Asker å luftet ideen ang "god jul lille venn" å fikk til svar at: " i år går all vår støtte og frivillig innsats til å lage en hyggelig jul på mottakene i kommunen!" " de har tross alt ikke muligheter til å få julegaver"
Altså all Røde kors sin støtte går til asylbarn og ikke våre egne? 
De større frivillige aktørene sitter med millioner på bok, og har et sugerør ned i kommunekassa for å få finansiert aktivitetene de tilbyr... Å hva tilbyr de: primært sett arbeid med minoriteter! Er de norske fattige barna i Norge blitt en skamplett på kommunens nese de forsøker å skjule, mens migrasjonsarbeid kan man dytte forran seg "klappe seg på skulderen" og si: "se så flinke vi er" ???

Bare i Drammen alene finnes det over 3000 barn som lever under fattigdomsgrensa, de opplever aldri det å kunne gå på kino, feire bursdag eller kunne fortelle om en tur de har vært på i ferien. Rett Frem opplevelser gjør noe med dette!Med å gi en pengegave eller levere en julegave kan du sørge for å gjøre en forskjell du også.
 
Rett frem opplevelser:
http://www.rett-fram.no
Kontonummeret vårt er 90151797856
 
Vips penger til 996 84 999.
Pengene går uavkortet til Rett Frem Opplevelser. 
Gjør en forskjell du også, koster så lite og betyr så mye.
Ps: Delere dere innlegget mitt på facebook og skriver "delt" i kommentarfeltet under så trekker jeg ut et par som jeg sender en julegave til:)
Klem fra Maria 
306 kommentarer

Ja det er trist at det blir sånn. Vi skal ikke sette grupper opp mot hverandre, sier myndigheter og andre ledere, og gjør akkurat det.

Hilde: Jo, men det er viktig at vi gjør noe med dette. Vi kan ikke akseptere at våre egne blir glemt oppi all asylpolitikk.

God Jul, lille venn-innsamlingene kjøres både i Drammen, Røyken og Asker, så det er bare å søke dem opp på Facebook, om du vil bidra.

Ingeborg: Takk for det. ;)

Hei, flott intiativ du tar! Men syns ærlig ikke det er rettferdig å sette opp oss og dem-strategi her :) Kan ikke vi prøve å hjelpe alle med det man har? Personlig syns jeg det er veldig trist at mange barn ikke får den barndommen de trenger, og av egen erfaring og. Men hvem er det som kan sette opp hva menneskeverd er egentlig? Hvordan kan du si at noen fortjener noe bedre enn andre, bare pga etnisitet? Kan love deg flesteparten av de barna du snakker om som kategoriseres som norske barn i Drammen, har foreldre med utenlandsk opprinnelse. Å dra inn etnisitet er veldig usaklig. Ingen barn fortjener noe bedre enn andre, alle barn har krav på ha det like bra som alle.

Når Asker kommune bruker pengene sine på asylbarna er det neppe bursdagsfeiring eller sommerferie de finansierer heller, men at asylbarna heller ikke skal måtte overnatte ute i snøen. Er det da saklig av deg å sette dem opp som en trussel mot "de etniske norske" barna?

I denne tiden er det inkludering som er viktig å sette fokus på, så vi får et godt fellesskap i Norge. IKKE ekskludering.

Miki: Det er Asker kommune eller oppdragsgiver sitt ansvar å sørge for basisbehov som mat og seng. Frivillige organisasjoner kommer inn og sørger for den ekstra kosen, som brettspill, leteaktivitet osv.

Ved at store aktører som røde kors ect konsentrerer all aktivitet de har mot mottak vil de utenfor mottak være skadelidende, og det er jo nettopp det man er med å bidrar til at ikke skjer ved å støtte organisasjoner som bidrar i hverdagen til de utenfor mottak! At man sprer hjelpen så alle får litt hver??

Ved å la kun barn på mottak få hjelp i en vanskelig tid skaper man hverdagsrasisme! Det bor ca 60.000 barn i Norge i dag som lever under fattigdomssgrensen! Det vil være naivt å tro at det kun er "ikke etnisk norske barn" når man vet at den største kategorien er aleneforsørgere uten jobb!

Hilde: det er faktisk helt riktig! Derfor er det viktig synes jeg og være med å bidra til å utjevne forskjellene litt! Jeg startet dagen ned en liten "vips" og det håper jeg flere gjør! Noen har mye og andre har mindre, men alt betyr noe for disse barna som får en flott opplevelse! Det er lett i "like" men jeg oppfordrer alle til å gå fra "likes to action"!

sannhetens ord, men trist lesing :( gråter av dette :( ... slik urett skjærer meg tvers igjennom hjertet :(

Når skal vi ta debatten om å sette barn til verden en ikke har råd til?

Forferdelig tragisk at barn fødes til slike tilværelser, men heldigvis så er de fleste ikke daglig i livsfare i tillegg

sunnvett: Vi kan endre dette om vi står sammen og gir litt alle sammen. Klem

Irene Myhre: Jo, viktig, men nå må vi fokusere på de som allerede er her og blir satt til side. Om vi alle viser litt hjerte kan alle barn i Norge feire en fantastisk flott jul:)

ja jeg er mer enn villig til å hjelpe, selv om jeg sitter med lite selv.. det handler om å dele <3

Jeg ser faktisk ikke noe sammenheng mellom det jeg skriver og det du svarer meg tilbake. Det er veldig mange sentre og frivillige organisasjoner som tilbyr mye hjelp, og fritidsaktiviteter for barn som ikke har det bra som andre. Her angriper du et helt organisasjon, bare fordi de ikke har muligheten til å hjelpe å finansiere "God jul, lille venn".

Jeg har heller ikke sagt at det kun er "ikke etniske barn", men sa at flesteparten av disse vil være av ikke etnisk norsk identitet. Det er fortsatt norske barn, men med foreldre av utenlandsk opprinnelse. Kan du også vise meg statistikken av at disse aleneforsørgere uten jobb, er etnisk norske foreldre? Har ikke hørt om utlenlandske foreldre som ikke kan være aleneforsørgere? Mye hull i det du sier.

Poenget mitt er at det er feil å trekke inn etnisitet i denne diskusjonen. Det er ingen som velger den ene gruppen mer enn andre, her tar man rett og slett tiltak der det trengs mest behov... Helt grunnleggende fysiologiske behov.

Jeg skjønner ikke Røde Kors, jeg. Alle disse asylsøkerne som de vil lage en hyggelig jul for, og som ikke får julepresanger - de er jo alle muslimer. Muslimer feirer ikke jul! Nu må alle snillister nesten bestemme seg. På Runni ungdomsskole i Akershus besluttet skoleledelsen å kutte ut det tradisjonelle Juleballet til fordel for et nytt Vinterball, for å inkludere muslimene.

Skal asylsøkerne feire jul eller ikke? Skal de ha julegaver eller ikke? Ikke vet jeg sålenge alle disse naive politikerne og venstrevridde journalistene pøser på oss med såkalte flyktninger.

Det jeg vet for sikkert, er at norske barn skal ha julegaver! Vi har tradisjon for slikt i Norge.

sunnvett: Så flott:) Du har et godt hjerte. Klem

Carl af Clem: Synes det er tull og skape behov for barn som ikke har noen formening om hva jul er. De trenger helt andre behov dekket en dette. Så det hadde vært nok til alle om man bare fordelte riktig. Her er det enten eller mentalitet. Synd. Men desto mere viktig at private engasjerer seg og gjør noe med saken. Klem Maria

Maj-Britt Kristiansen

Maj-Britt Kristiansen

Jeg har delt. Krysser fingrene for å bli trekkt ut så kansje jentene mine hadde fått noe :-)

er vel noen med godt hjerte der ute :) men må dess logge av nå, blir så deppa av slik urett :( ... vet det ikke er din feil kjære Maria, du skrev om virkeligheten her.. men jeg tåler så lite urett :( .. jeg postet denne blogg på veggen til Erna Solberg på FB, håper det er greit... siterte også kommentaren til Hilde, håper det er greit for henne... (i håp) om Erna begynner å tenke litt mer på sine egne..

sunnvett: Flott, det er helt greit:)

Miki: Først av alt har du misforstått hele poenget med "god jul lille venn" det handler om at hvem som helst kjøper en liten julegave og gir ut til organisasjoner som treffer barn som har behov for dette! Så her er det ingen finansiering jeg var ute etter fra Røde Kors, kun muligheten til at gavene ble gitt ut til fler som trengte de ikke bare barn på mottak!

Barn på mottak får dekket sine fysiologiske behov, de får alle mat, en seng og evt helsehjelp! Det er nettopp derfor jeg ønsker å sette fokus på den andre siden av barn som trenger litt ekstra glede i hverdagen!

Selvsagt finnes det "ikke etnisk norske" som har dårlig råd! Men har de fått opphold så da går de vel under beskrivelsen norske gjør de ikke? Statistisk sett er 8% av alle barn under 18 år "fattige" per 2014! Det er også endel mørketall desverre...

Hele poenget her er jo at det finnes per. nå organisasjoner som driver med aktiviteter for barn, men tror du det er gratis?? Større organisasjoner mottar støtte fra staten for å gjøre en jobb, det dette handler om er en felles dugnad for å nå ut til enda fler!

Den biten er jeg enig i, og velger selv og gi julegaver til de som ikke har mulighet til å skaffe selv. Skulle ønske flere ble med på det :)

Irene Myhre: La oss alle gjøre det vi kan. Bruke stemmene våre, engasjere og motivere til at flere får en flott jul:) Det er bare litt som skal til:) Ønsker deg en fantastisk dag:)

Hei, dette er helt riktig som du sier, pr. i dag går alle slike tilbud til asylsøkere og flyktninger, det er akkurat det samme med bostøtte, der blir alt av penger fokusert mot denne gruppen. Fulgte en 21 år gammel norsk etnisk mann til kommunen der han skulle søke om kommunalt lån men han fikk beskjed at det for tiden kun var overnevnte gruppe som fikk lån da han som norsk bare kunne få midler av familien sin!! (og dette er fakta!) Og dessverre er det mange slike skjevheter blitt, så bare stå på ditt og ikke la noen vippe deg av pinnen med moral, folk MÅ etter hvert begynne og våkne litt.

Mette Rushfeldt

Mette Rushfeldt

Jeg lurer på om en kan gi strikkede ting også ikke bare det som er kjøpt i butikken. Jeg er ufør og syk men pinnene min går for fullt. Strkker sokker og votter og gensere til og med ullbukser.Jeg har delt lenken det var vondt å lese da jeghar barnbarn og veit hva slike snmå trenger.

Mette Rushfeldt: Det et flotte gaver;) bakk de inn , det terenger vi i dette kalde land;) klem

Ronny: Trist. Men vi frivillige kan gjøre det vi kan for å jevne det tilbake;) Om alle kan gi litt, gjør vi en enorm forskjell for mange barn der ute;) Klem

Fantastisk tiltak, vi applauderer og vi i Pretty Smooth vippset akkurat over 1000 kroner selv ;-)

Vi oppfordrer alle til å gjøre det samme, ha en fantastisk fin dag ;-)

IMG_4907.PNG

Edvard Erken: Tusen takk;)

Fantastisk initiativ! Første blogginnlegget jeg deler og første innlegget som har et sterkt budskap! Håper det når frem.

Ikke en kr skal deles. Nasjonal dugnad ? Hva pokker. Dette er folk som skal hjem når krigen er over. Driv nå ikke å overgjør dette. Mat og tak punktum. Så biletter hjem. Punktum. Så ta oss av de som trenger det i Norge. Norske ...

Camilla Hetland: Tusen hjertelig ;)

Jokk mokk: La oss i alle fall gjøre vår jobb og bidra til de som har så lite. Vi fokuserer på glede og trygghet her i landet. La det fortsette slik;)

Lill-Beathe Rønning

Lill-Beathe Rønning

Delt

Jeg vet ditt innlegg handlet om julegaver til fattige, norske barn, og at det var dette du ville diskutere. Tilgi meg for å skli ut med andre kommentarer, det er bare slik at ting henger sammen. At fattige norske barn ikke får julegaver, har mange årsaker. At de får julegaver, det er vårt felles ansvar, og med felles mener jeg ikke bare nærmiljø, skole, institusjoner og hjelpeapparat, men hele det norske samfunnet. Jul er en høytid som tradisjonelt står meget sterkt i Norge, og norske barn gleder seg enormt lang tid i forveien. Det gjør ikke afghanske, syriske, pakistanske, eritreiske, irakiske eller muslimske barn overhodet. De har sin egen fest- og høytid når fastemåneden er over. Skal da Røde Kors og alle andre snillister trå til på asylmottakene igjen? Skal de feire og feires dobbelt opp?

For meg fremstår hele denne innvandringsbølgen som fullstendig galskap. Hvis du sjekker opp min facebookside vil du se at jeg har bodd mesteparten av mitt liv i utlandet, og mange av dem i muslimske land. Ingen skal kunne hevde at jeg er hverken rasist eller grepet av fremmedfrykt. Faktisk er jeg i et muslimsk land akkurat i dette øyeblikket.

Dessverre er vi forlengst kommet i en dem/oss-situasjon, og den situasjonen kommer bare til å eskalere. Når gamle og syke nordmenn ikke får plass på sykehjem fordi sengene er opptatt av flyktninger, når skolene som i Telemark begynner å følge sharialover og segregerer svømmeundervisningen for jenter og gutter fordi muslimene krever det, når en norsk pike på jobb i Bogstadveien blir ranet og voldtatt av to unge gutter innvandret fra Tanzania og Afghanistan, og når fire menn ned "Midtøstenutseende" raner en klesforretning på Sjølyst - da henger ikke det tradisjonelle Norge lenger på greip. Norge slik vi kjenner det er utslettet, radert.

Tenk om alle landene i Europa som nu bruker milliarder på milliarder på milliarder på asylsøkere, flyktninger, økonomiske migranter og lykkejegere her, istedet sa Stopp, dette går ikke lenger! Kan vi gjøre det på en annen måte? Og så istedet bestemte seg for å samle alle milliardene i en gigantisk pott så stor verden aldri hadde sett maken. Da kunne man organisere enorme flyktningeleire nærmere katastrofe- og konfliktområder. Man kunne til og med hjelpe dem som VIRKELIG trenger hjelp: Skadde, syke, gamle, barn, fattige! Ikke sterke unge menn som flykter fra kampsoner og svikter sine egne nasjoner, ikke sterke unge menn som kan betale tusenvis av dollar for å bli smuglet til Europa, ikke sterke unge menn som ikke har utdannet seg, men tror de kvalifiserer til jobb.

Da kunne man bygget opp helsehjelp, matdistribusjon, skoleundervisning. Man kunne sørget for at et mangedobbelt antall nødlidende hadde fått adekvat hjelp, og man kunne også satt igang med tiltak for å lære mange av de trengende hvordan de kan etablere små virksomheter, gi mikrolån osv.

Slik hadde vi også unngått konflikter mellom folkegrupper og religioner i Norge og i de andre landene, folk kunne fortsatt demonstrert sin giverglede. Og nordmenn hadde kunnet feiret sin jul med glede, i visshet om at vi har prøvd både å hjelpe fattige i Norge og fattige ute i verden.

Så unnskyld meg, Maria, at jeg har sklidd helt ut, men jeg er så opprørt over den ufattelige naiviteten som norske politikere og en svært venstrevridd presse demonstrerer hver dag. Kun èn liten kommentar avslutningsvis. Du spør i en tidligere kommentar om man ikke er norsk om man har fått opphold? På ingen måte! Absolutt ikke. Jeg har bodd mange, mange år i Indonesia. Jeg etablerte en rekke virksomheter, og ansatte hundrevis av lokale medarbeidere - de fleste muslimer forøvrig. Jeg lærte meg sproget flytende, bodde lokalt og hadde mange lokale venner. Jeg ble fullt integrert, men indonesisk?? Nei, jeg ble ikke indonesisk. Jeg var og er norsk.

Glem ikke at mange av dem som er kommet til Norge nu, får opphold under forutsetning at de skal hjem når det blir trygt. Vel - hvor norsk er du da?

Carl af Clem: Fantstisk reflektert og skrevet;) Du er ansatt;) haha, stå på og bli politiker. De trenger noen gode råd innimellom;) Klem fra meg

Denne deler jeg!! Utrolig flott at du gjør dette.. Jeg spurte på Nav jeg om det var en plass jeg kunne søke om å kunne få hjelp til trenings avgiften osv til sønnen min... Men nei, så jeg måtte krype til korset å dele opp.. Er uføretrygdet å er blakk 2 uker føre hver utbetaling.. Sånt er for meg flaut,men ikke noe jeg har valgt.. Håper så mange som mulig hjelper til.. Jeg kan dessverre ikke bidra med penger, men med gode ønsker og tanker.. Er flaut og mindre verdig å måtte si nei til så lite som en kino og bowling.. Du føler deg ikke som en go mamma da.. Gjør en forskjell for noen der ute.. Tro meg, det vil bli satt pris på <3

Jeg må bare få applaudere Carl af Clem for sin kommentar, han har så rett i dette at et motargument finnes ei..Godt skal gjøres å finne et! - og likeså må jeg få støtte oppunder ditt prosjekt, er Askerbøring selv.. og trives med å leve og bo her, tiltross for at vi absolutt ikke stiller sterkt i noen som helst "fiffe klasse" og ligger bakpå med det ene og det andre i en nokså rik bygd der det bor mange pengesterke mennesker....

desuten er jeg smertelig klar over begrepet "under fattig-grensa" da det var slik min jul var forrige år når min mann plutselig sto uten jobb...den sikre, gode inntekte... Selv er jeg ufør.. og på dette tidspunkt var det slutt på unne seg noe-som-helst... vi snakker å dra lasset for en familie på 3 stykker på fjortentusen kroner p/mnd. Jeg. Alene med inntekten min..i påvente av behandling av dagpenger og en eventuell sosialhjelps ordning..bostøtte kunne vi se langt etter..Det var grusomt. regningen på strøm vokste seg til 8000 kr og ble et tidspunkt stengt til enorm fortvilelse..(Hvor skaffer vi penger...?..NAV garanterte forsåvidt strøm, men i ettertid kom det for en dag at de ikke har gjort opp dette..uansett..). Vi opplevde en illsint huseier der vi sto med leia på etterskudd lille julaften..11 000 kroner.. da kan man se på regnestykket...14 - 11... ingen fikk gaver det året... ungen ble sendt vekk til nær familie, og selv hadde vi lånt penger til frossen pizza på selveste juleaften..og å låne penger (noe NAV råder til fremfor sosialhjelp) førte igjen til en meget ond sirkel.. DE skal tilbakebetales..men, med hvilke midler..? (Situasjonen er bedret i dag, men fremdeles kjennes dønningene brutalt til tider og vi ettersleper på noen summer jeg ikke vet hvor jeg skal begynne på...)

Jeg vil dele dette av den grunn at jeg ønsker å bevisstgjøre. Jeg hadde selv en kjent blogg på dette tidspunktet. Å holde maska var VANSKELIG. Å si sannheten førte til mye moralisering blant lesere... vi var ekstremt dårlig stilt i denne perioden, og det var meg en gigantisk skam.

Jeg vet åssen det er. Jeg kjenner til dette. Jeg har forståelse for den FINN annonsen med den moren her for litt sia......"Skammelig" har jeg mange ganger måttet skippe turer og engasjement mtp innbetalinger i klassekassa..en 200 lapp, som alle har? hmm.. Jeg har vært der at jeg ikke har kunnet spørre noen mer, for lånekvoten er brukt opp.. Jeg har spinket på kronestykker og pantet flasker for å kjøpe matpakke brød......Jeg har følt det og vært der.... Så jeg kan absolutt relatere meg så jævelig hardt til temaet.... Noe som for meg har vært flaut, da jeg bor i selveste ASKER, og har barn på selveste Jansløkka skole... men vet du. Jeg tror åpenhet kan være fint også.

I dag er ikke ting slik.... men dette glemmer jeg A L D R I.

mitt bidrag til ditt prosjekt blir såklart en symbolsk vipps når trygda er på konto 11/12...

men et annet bidrag er også min erfaring, og et sterkt ønske om å kunne bidra på et vis.

signert:

"fra feit til heit" (evt @Mia_starsailor)

God jul.. lille venn <3

selv en bloggprofil kan virkelig gå på en smell, og fattigdom ER mer utbredt enn man skjønner ..Det er ikke alltid synelig, og det er absolutt som OFTEST noe man er veldig reservert ovenfor å åpne seg om i det sosiale rom fordi det er forbundet med dyp skam.

Ønsker med mitt innspill her å kanskje bare gi folk litt håp og en tankevekker.

Det löste seg for oss. Men det löser seg ikke for alle.

klem klem klem og forbanna mange hjerter! <3

Delt (y)

Både her & både der ;)

Lykke til :)

Mia: Så skjønn du er;) Vakkert menneske er du;) Tusen takk for at du deler din historie ;) Masse hjerter tilbake

Takk for det Maria, du er "ikke så verst selv"..En super dame vil jeg si du er :)...

Si ifra om jeg kan bistå med noe da... :) :-* du når meg gjerne på mailen min...

<3

Mia: Takk som byr, plutselig trenger jeg hjelp;) klem

Utrolig trist å lese 😢 klart man deler. Takk for at du tar tak i dette. Ønsker deg og alle du hjelper en riktig god jul

Hei. Normalt skyr jeg blogger som dette da jeg tydelig feilaktiv oppfatter alle vakre og nesten provoserende veltrente damer som blogger som noen narsissistiske enkle mennesker som gjerne går minste motstands vei i jakten på fame and glory. Fulgte en delt lenke hit og ble overrasket.

Vel vitende om at du her sier noe viktig som sterke krefter ikke ønsker fokus på, risikerer du kritikk og tyn fra "det gode selskap". Men du har baller til å sette fokus der du mener det trengs, uavhengig av hvordan mennesker og aktører rundt deg vil reagere på det. Det står det respekt av. Hadde alle bloggere hatt like stor integritet som dette hadde verden vert et bedre sted. Takk for at du bidrar til å folkeliggjøre og normalisere tanker og følelser som er svært utbredt i samfunnet, men som ikke alle våger å omtale i frykt for å bli uthengt som en ond, kynisk egoist.

God jul!

Bente: Tusen takk. En god jul til deg og dine også.

SuperHauk: Takk for det:) Viktig og riktig av meg å ta denne kampen. Jeg er ikke redd og mitt fokus ligger uavkortet på at bana skal få en bedre hverdag. Ingen kan gjøre alt men alle kan gjøre noe. Så bein i nesa er noe alle burde gro. Det er mange med meninger , men få med handling. Dette kan vi faktisk gjøre noe med. Vi kan åpne opp for at det er greit å være en anneledestenker og et forksjellsmenneske med troen på seg selv. Tanke-mot-handling. God jul tilbake.

Maylén Karlskås Johannessen

Maylén Karlskås Johannessen

Delt :-) hadde vært fint å fått en gave jeg kunne gitt min lillesøster til jul.. ho er 13 :-)

er denne innsamlingen registert hos:innsamlingskontrollen.no ?

Delt. Prøvde og gå inn på rett-frem.no for eg har ein gave eg vil gi. Men siden funker ikke😞

Marianne S Hofstra

Marianne S Hofstra

Nå er jeg frivillig i Røde Kors og det er en sannhet med modifikasjoner det du påstår. Det finnes også andre aktiviteter som ikke retterseg direkte mot asyl-/flyktingebarn. I denne landsdelen er har også Kirkens bymisjon og Frelsesarmeen slike tilbud. For øvrig skal kommunene ha såkalte "fattigdomsmidler" og sosialtjenesten ha tilskuddsordninger for å jevne ut sosiale forskjeller. Problemet er vel å få info hvor slike midler finnes og kan søkes på. For øvrig synes jeg det er trist og leit når svake grupper i samfunnet blir satt opp mot hverandre og den ene på bekostning av den andre.

Maylén Karlskås Johannessen: :)

ola b: Dette går direkte til selskapets egen konto. Jeg er ikke et mellom ledd.

Marianne S Hofstra: Dette er min sannhet og alt i mitt innlegg står jeg for. Uten at noen våger og si ifra blir det ingen endring. Maria

Sosionomen i Nisseby

Sosionomen i Nisseby

Hei Maria. :)

La meg først si at jeg syns ditt engasjement for juleglede til barn i økonomisk vanskeligstilte familier er helt supert, det er fort at "allmennheten" glemmer disse når vi overstrømmes av verdens elendighet i mediene. Derfor; ildsjeler som deg skulle vært klonet!!

Dog syns jeg fremstillingen din blir litt uheldig. Når man setter to svake grupper opp mot hverandre, inkluderer den ene i sitt univers og derav velger en 'oss og dem' - retorikk, er det fort gjort at man fremstiller ting mer unyansert svart - hvitt og gapende urettferdig enn det som det kanskje er.

Jeg tenker at dette er en misoppfatning fra din side, fordi du kanskje ikke vet om rettigheter som økonomisk vanskeligstilte familier i Norge har i forbindelse med høytidsfeiringer, og at dette nok ligger til grunn for hjelpeorganisasjonenes prioriteringer av de som faller utenfor disse rettighetene.

Lov om sosiale tjenester i NAV pålegger kommunene å gi økonomisk støtte til personer med lav inntekt slik at de har mulighet til å feire kulturelt viktige høytider på lik linje med andre i deres kultur. Dette gjelder familier som har så lav inntekt at de også ellers har rett til økonomisk stønad til livsopphold, enten de mottar det eller ikke.

Dette betyr i klartekst at en familie skal ha en viss sum per måned til overs til mat, klær, aktiviteter osv, etter at utgifter til husleie, strøm og forsikringer er betalt, det som kalles livsopphold. Livsoppholdet per måned er beregnet til at man minimum trenger kr 5650,- per enslig voksen, redusert til noe over 4300 kr per voksen i samboerskap med annen voksen, og så mellom 2900 kr - 4300 kr per barn, avhengig av barnets alder. Dette er beregnet av SIFO og er satsene som NAV bruker ved beregning av livsopphold. Man vil da legge sammen summene over i henhold til den familien som søker, og evt. trekke ifra inntekt som familien måtte ha og utbetale det mellomværende som supplering til livsopphold.

Dersom man finner at familien har mindre til overs til livsopphold enn det satsene tilsier, vil familien ha rett til økonomisk støtte fra NAV etter Lov om sosiale tjenester i NAV.

Det er altså disse familiene Fylkesmannen (i alle fylker) har bestemt at skal ha rett til å søke om ekstra tilskudd (som omtalt i samme lov) EN gang per år i forbindelse med store høytider, og at dette tilskuddet skal tilsvare 1 ukes livsopphold for hvert familiemedlem. Det utgjør normalt noen tusenlapper ekstra, rundt 1300kr ekstra per voksen og mellom 700 og 1000 kr ekstra per barn. De aller fleste søker om det i forbindelse med jul.

Videre kan foreldrene - også i henhold til sosialtjenesteloven - søke om tilskudd til å kjøpe julegaver til barna, og vil normalt bli rådet til å gjøre det om de søker om høytidstilskudd. Dette tilskuddet ligger vanligvis på noen hundrelapper per barn, altså ikke i iPad - nivå, men det er nok til å kjøpe en julegave til barna.

Når det gjelder asylsøkere som bor på mottak, så har ikke disse rettigheter i henhold til økonomiske stønader fra NAV og kan derfor heller ikke få noen form for økonomiske tilskudd. den første perioden i mottak, altså mens man enda er i akuttmottakene, har asylsøkerne heller ikke noen dagsats, de får overhodet ingen ting. Når de er registrert og har kommet over i ordinært mottak har de en dagsats på ca. 30kr, men de har ingen rett til andre tilskudd eller noen form for tilskudd fra NAV. Jeg har derfor forståelse for at når situasjonen er slik som den er i år, så velger mange store organisasjoner å vie sin bistand til de som faktisk og bokstavelig talt ikke har noe som helst og ingen rettigheter til å søke om hjelp heller.

Dette må IKKE tolkes som at jeg mener det er bortkastet eller unødvendig å ha gaveaksjoner for barn i økonomisk vanskeligstilte vanlige familier. Tvert imot, og som jeg har forklart, er det kanskje viktigere i år enn noen gang før fordi de store organisasjonene må prioritere en høyst uvanlig stor gruppe av de som ikke har noe. Det betyr at de vanlige familiene i enda større grad trenger at vi bryr oss i år, når organisasjonene må prioritere dem bort. Familien har feks sjelden råd til å kjøpe en gave fra søsken, fra nissen eller sånne ting, som vi andre gjør, og selv om familien får støtte til å kjøpe den ene gaven til 3 - 400 kr, så kan det vel knapt sammenlignes med det andre barn får. De fleste familier i en slik situasjon vil jo også prioritere å kjøpe klær i julegave til barna, i stedet for leker/ting som barnet har ønsket seg.

PS! Mange økonomisk vanskeligstilte familier vet faktisk ikke om at de kan ha krav på ekstra tilskudd til julefeiring fra NAV. Nå vet du det, så spre det :)

Juleklem <3

Sosionomen i Nisseby: Flott at du skriver dette , nå hjelper du veldig mange, det er jeg helt sikker på. Ønsker deg en fantastisk dag. Maria

Bra Maria

Huff, det er jo helt forferdelig. Kjenner 3 familier som jeg hjelper ganske ofte. Har ikke så mye å rutte med, men jeg kan godt ha det økonomisk trangt. Da er det verre for de små barna som er helt uskyldig. .Bare det å ha varme vintersko er ikke alle som har råd til. Det jeg syns er aller verst er hvis de må gå sultne til sengs..Håper det kommer inn masse penger ☺

Laila Lysø: Ja, viktig og riktig at de som kan og har mulighet og vilje, bidrar litt;)

Dette innlegget engasjerte:-) Tommel opp!

Maia: Da er det ditt ansvar å kjempe for de, jeg kjemper for det jeg ser og det burde du også gjøre. Jeg er ikke perfekt , ingen er, jeg kan ikke tilfredsstille alle, ingen kan. Men en ting er sikkert, jeg velger å gjøre en forskjell. Gjør du? Maria

Veldig bra at du gjør noe:)

Nå er det ikke sånn at Røde Kors bare har aktivitet for mottak, de driver med veldig mye forskjellig.

I Hordaland feks arrangerer Røde Kors en helt vanlig jul som er for de barna som trenger det, her kan barna sende inn ønsker og så får de en julegave itillegg til å være med på et arrangement og kino:)

Denne måtte deles! Kjempe bra og ikke minst utrolig viktig budskap! 👏🏻

Lene: flott;) Det er godt å høre;) Maria

Men fattige barn har jo altid vært i Norge? Før oljen kom var alle fattige i Norge... Er det mulig å være fattig i Norge?😂😂😂😂... Problemet er foreldrene! Narkomane?.....

Drikk mindre alkohol, så får alle råd til å kjøpe ting Osv....

Øyvind Fossen

Øyvind Fossen

Er det noen annen grunn til at du ljuger så det renner av deg, annet enn at du ble fornærmet for at de ikke jublet for innfallet ditt? Å sværte en sånn organisasjon som gjør så mye for så mange er undermåls! Røde Kors har alt fra leksehjelp, besøksvenner, ferie for alle, aktiviteter for folk med alle slags utfordringer, hjelpekorps for å nevne noe. Og du har mage til å lyve?

Ta deg sammen, samle inn, kvalitetssikre og del ut pakkene selv til de som trenger det, og vis at det er noe tak i deg!

Det finnes ikke fattige barn i Norge, men barn av fattige foreldre. Utviklingen er nærmest slik at blir man ufør i Norge så føles det som å stå med lua i hånden og det er barna det går mest utover. Har ikke imot å hjelpe trengende, men barn er barn og skal likestilles og ha likeverd, slik oppleves ikke Norge idag for fattige foreldre. Er delt på Facebook

Øyvind Fossen: Herremin, javel, det er feil å hjelpe andre også. Gratulerer , dette er en sann beskjed som jeg fikk, ingenting med løgn å gjøre. Min intensjon er uavkortet å samle inn penger til de som ikke får noe . At du er uenig og kaller meg løgner må du selv stå ansvarlig for .

Øyvind Fossen: Røde kors gjør mye fint for mange, men nå "sverter" ikke Maria en hel organisasjon, hun påpeker en mangel ved et tilbud et sted! Nå er jeg selv aktiv i Røde Kors og jeg vet at det mange steder har hendene fulle med "brannslokking" fordi det er stor pågang av mennesker med ulike behov! Så hvorfor i alle dager skulle det være et problem for noen at andre bidrar med et annet tilbud enn de tilbyr i dette nærområde???

Skremmende... Virkelig skremmende. Først legger du ut om private organisasjoner slik som røde kors. De må da jaggu få gjøre hva pokker de vil. Så hinter du fram til at folk skal betale noe til en side som er eid som ett enkeltmannsforetak??? Som dermed ikke er regnskapspliktig? Dette er svindel i stor stil. Jeg anbefaler alle å tenke seg litt om før de gir penger til dette..

Bruk heller pengene å gled noen i nærsamfunnet :) Gi en fattig familie der dere bor en julemiddag, eller noe annet... For alldel ikke gi pengegaver til denne siden....

Andre Hansen: Du er helt ute. Svindel faktisk , da får du sjekke ut at jeg har ingen behov for å svindle noen, kun hjelpe. M

For ordens skyld skal jeg fremlegge alle tall som blir støttet til dette og takker alle som hjelper til å bidrar til en jule som alle barn fortjener. Maria

Andre Hansen: er det ikke litt pinlig å ikke kunne Google engang?

http://www.proff.no/selskap/rett-fram-opplevelser-as/lierstranda/aktivitetsarrang%C3%B8rer/Z0IEMC1X/

Hei, kan du være så snill å sette opp kildene til statistikken du bruker? :)

Jeg har støttet røde kors og barn i Norge med en fast månedssum lenge nå. Vi er absolutt ingen møblert familie, men vet at mange trenger hjelp. Men, disse pengene jeg klarer avse vil jeg gi til de Norske barna. Røde kors skuffer stort ved å nedprioritere. Flott tiltak. Jeg er med.

Øyvind Fossen x2

Øyvind Fossen x2

Trodde det var bare en med dette navnet, men kjapt fb-søk viser at vi er flere - ny info for meg. Jeg er selv frivillig i Røde Kors, og kjenner derfor godt til alle de aktivitetene Røde Kors gjør for fattige barn. Her hvor jeg bor, i S-Trøndelag, har man for eksempel Ferie for alle, hvor barn i familier som ellers ikke kommer seg på ferie, får en opplevelse de også. Juleoppholdet starter nå 21.desember, på Oppdal, om jeg husker rett. I tillegg samarbeider Røde Kors i Trondheim med "God jul, lille venn" om utdeling av julegaver. Om jeg kan få komme med en oppfordring, må det være at alle dere som engasjerer dere nå rundt jul også husker disse barna ellers i året. De trenger det også da, når gave til barnebursdag skal kjøpes, når det er behov for nye fotballsko, betaling av kontingent til håndball-laget, kinobesøk osv. Husk dem også da, meld dere gjerne inn i ulike organisasjoner eller arranger noe for dem. Så blir ikke bare julen litt bedre, men kanskje flere ganger i løpet av året. God jul!

Frøken uvitende blogger, veldig fint at du tar initiativ til noe sånt, men jeg kan informere deg om at Norge mottar penger fra FN for alle flyktninger som kommer til dette landet, så de 'asylbarna' som du nevner her påvirker på ingen måte de som allerede er her og er fattige ;)

Sanela; å hvor tror du pengene til FN kommer fra da???

Sanela.

Tror du tråkker litt i salaten her.

Jeg mister selv mest sannsynlig jobben min i helsevesenet pga boligen jeg jobber i med psykisk utviklingshemmede skal legges ned, og bli hjem for unge asylsøkere da kommunen ikke har råd til begge deler.

Ser mye uenigheter og frekkhet av det folk skriver her inne. Deg også, Maria. Men det er en ting alle ser ut til å være enige i: barna fortjener det beste. Jeg er enig med Miki at det er feil å bruke etnisitet som en negativ ting, at syriske barn ikke fortjener å feire jul fordi de ikke bruker å gjøre det. Det er helt feil og si. Tar man i betraktning at jul kom før kristendom, så er det pinadø ikke nøye hvilken religion du har. Jul handlet aldri om Jesus. Det begynte som en tradisjon rundt tidenes morgen, da man hadde matfest med den maten som kom til å bli dårlig over vinteren, pluss at det var da man hadde sjanse til å si farvel, fordi de visste at ikke alle kom til å overleve vinteren. Å la flyktninger feire en uvanlig tradisjon(for dem) er jo kjempebra, fordi det er en form for integrering! Selvfølgelig er det trist at noen norske barn ikke har penger eller bor dårlig, og de må vi også hjelpe! Men akkurat nå, i år, forstår jeg at Røde Kors fokuserer på flyktningene, for akkurat i år, har de hatt det ganske mye verre enn, faktisk, norske barn under fattigdomsgrensa. De har ganske sikkert sett folk dø mens de selv klarte seg(skyldfølelse, ptsd, lettelse). Jeg har selv levd under fattigdomsgrensa, da min mor opplevde personlig konkurs da jeg var 11 år. Vi hadde nesten ikke råd til Toro engang. Jeg synes det var flaut å ikke kunne invitere venner på middag, og å gå i mine kusiners avlagte klær. Men vet du hva? Jeg tenkte alltid at det fantes folk som hadde det verre. Om dagens norske, fattige barn ikke kan se det, så er de bare bortskjemte. Den norske fattigdomsgrensa i 2005 var på rundt 200 000kr for enslig med to barn. Ikke forkjærlighet, helt ok. I dag er den på 314 000kr etter skatt for enslig med to barn. Det er 26 000kr i mnd. Det er faktisk ikke så dårlig. Om forelderen har 250 000 i året er det 20 000 i mnd. I tillegg til dette har de den andre forelderen som er pliktig(om det var rettssak) til å betale barnebidrag per barn, pluss barnetrygd på rundt 1000kr per barn i måneden. Nå lurer jeg på: synes du nå det er mer rett å hjelpe flyktninger fra et land i krig som har NADA akkurat nå, eller barna hvis foreldre kan få til ei ok jul dersom de setter opp budsjett og driter i presset om status?

Litt feil info har du . Jobber i røde kors og reiser med vansklig stilte familier i julen . Før juls opphold også juleopphold fra lille julaften til 3 juledag . Det er familier fra norge ;)

Vil bare si at jeg synes det er et kjempe fint tiltak . Jeg er selv en av de man kan kalle fattig i Norge . Jeg må innrømme at jeg kjenner at jeg blir provosert over hvor viktig det er og hjelpe våre nye landsmenn,ser de i siste mote,klær jeg kan drømme om og kjøpe . De klærna jeg har er kjøpt brukt eller arvet etter andre . Nå når det nærmere seg julen må jeg bruke de få kronene jeg har klart og spare opp til og kjøpe julegaver til barna mine . Så vil avslutte med og si at det er ikke lett og være fattig og norsk i Norge !!!

Tusen takk til dere som skriver innlegg med faktaopplysninger om hvilke trygdeytelser og rettigheter ulike grupper faktisk har! Det er flott at dere har tid og ork til å gå imot faktafeil i bloggerens fremstilling. Takk også til dere frivillige fra Røde Kors som har skrevet her, for at dere tar til motmæle og forteller om alle de fantastiske tiltakene dere faktisk drifter, som _også_ viser at bloggerens beskrivelse av RK er både stygg og feil. En slik omtale fortjener dere ikke!

Det er lettvint å slenge om seg med påstander og beskrivelser som tilsynelatende ser så riktige ut. Så skulle det ikke så mye pirking i glasuren til for å se at det var rimelig dårlig grunnlag. Og å vippse penger til en slik "organisasjon"? Neitakk! Jeg finner dem ikke på lista over godkjente innsamlere hos Innsamlingskontrollen, så de har fått tips om å ta en titt.

Bruk heller pengene deres på de etablerte, skikkelige organisasjonene, eller søk opp info om nærmeste "God Jul, lille venn"-aksjon. Og husk: Unger er unger, enten de kommer herfra eller derfra, og alle fortjener å ha det godt, enten det er jul eller ei!

Synd at vi glemmer våre egene pga asylbarn. Delt :)

Blir vel heller ikke så rett og prøve og henge ut en snill ung dame fordi hun ønsker og hjelpe . For meg blir hun fremstilt som en kjeltring som prøver og lure folk siden du skriver at du har bedt de se på saken ......Hilsen fattig i Norge

De fleste på mottakene er vel muslimer.

Pleier de å feire jul ??

Den anonyme personen skrev h*n jobbet i røde kors og derfor skal Maria rette opp i "faktafeil"?

Nå er det faktisk sånn at alle lokale røde kors driver med de aktivitetene som de har kapasitet og lyst til. Og i dette tilfellet var det vel behov for aktiviteter på mottak før jul i Asker, det betyr ikke at mange andre lokal lag ikke gjør mye bra... Jeg synes faktisk det er viktig å belyse akkurat dette! Disse organisasjonene får ikke plutselig dobbelt så mye frivillige til å drive med aktiviteter og da må faktisk en gruppe miste et tilbud hvis man skal gi er fullverdig tilbud til noen andre! Det er jo nettopp dette hun forsøker å gjevne ut, ved å tilføre midler/oppmerksomhet om at andre organisasjoner faktisk jobber hardt for andre grupper enn de som kommer på forsiden av media hver uke!

Ikke sjokkert.....dessverre. Våre egne havner sist i køen, men hvem klager mest og roper høyest...?

Og da kan i tilfelle hun - og vi - altså gi så mye vi orker gjennom for eksempel God Jul, lille venn i både Asker, Røyken og Drammen. Det FINNES altså allerede mange tiltak på julegaveinnsamling, gode tiltak som "treffer" barn både her og der. ;)

Viste du at i Norge finnes det en pott på 45 milioner kroner som vær kommune kan søke penger til disse? Viste du at feks i Finnmark har INGEN kommune søkt på disse midlene.. Hvorfor ikke? Det har alltid vært fattige barn i Norge.

Jeg er helt enig med Miki, Det kan ikke være dem og oss. Tenk deg om, disse barna, altså asylbarna har vært igjennom en krig, de har flyktet fra det lille de hadde. De har reist langt og med stor risiko til egne liv. Tror neppe de gjør det for å få eller kreve julepresanger elle sommerferie. Det er selvsagt fattigdom i Norge også, og det er ikke alle som kan reise på ferie hvert år eller få de flotteste dyre dippdupper til jul. Barna i Norge har ikke vondt av å dele eller forstå at det er forskjeller blant menneskers bolig, inntekt osv. Det kan også være en måte å lære at de fleste som tar en utdannelse og jobber hardt og som er villig til å betale prisen for å ha god råd ofte har nettopp det. De fleste som tjener godt jobber også som regel mye så det er en pris for alt. Alle barn burde bli tatt godt vare på, bli elsket og respektert og selv om jeg synes de skal få masse gaver og mange gode julemiddager og ferier så er ikke det ikke det som gjør oss til gode velfungerende mennesker. Det er det støtte forståelse og kjærlighet og respekt som gjør og det bør alle barn i verden få oppleve. Det er nok mat i verden til å fø oss alle så dette problemet er så stort og komplisert. Det er godt at du er engasjert, men burde du ikke inkludere alle barn??? Burde ikke alle barn få bo i et varmt fint hus, dra på ferie en gang i året med masse opplevelser de kan dele med sine venner, og god næringsrik mat som gir de alt de trenger for god helse? Ikke bare de norske, men alle??? Asylbarna har ikke et hjem, de har ikke mer en det de kom med og klær som de får tildelt. Ikke noe av det kan de velge selv, heller ikke maten og om de skulle være så heldig at de får en julegave så er nok ønsket deres at de kunne reist hjem til sitt land og levd i fred, tror du ikke???

Igjen vil jeg vinkle hele problemstillingen Maria legger frem om fattige, norske barn på en annen måte:

For noen år siden var tre av våre barn på biltur med besteforeldrene. De havnet i en stygg ulykke, og alle ble skadet. Efter 5 dager døde vår ene datter. Jeg mistenkte at sentralsykehuset hadde behandlet henne feil, av flere årsaker som det blir for detaljert å gå inn på her. Tilslutt ble da også sykehuset felt i retten, efter at jeg gikk til sak.

Så skulle erstatningsspørsmålet opp i Norsk Pasientskadeerstatning. Vi hadde kollapset som familie. 95% av alle foreldre som mister barn, ender opp i skilsmisse. Først mistet vi et barn, så mistet vi hverandre, så gikk familien i oppløsning. Jeg argumenterte for Pasientskadeerstatningen at dette hadde en pris. Sorgen, den altoverskyggende, drepende sorgen, hadde en pris. Våre barn som overlevde, hadde vært igjennom store skader og forferdelige traumer ved å miste en søster så brutalt. Det hadde en pris. Min kone og jeg mistet hverandre, det hadde en pris.

Men hva svarte Pasientskadeerstatningen? Jo - de fortalte oss at barn KOSTER PENGER! De ville ikke betale oss erstatning. Argumentet var at barn ikke har inntekt, og at de koster mer enn de smaker. Jeg ble så provosert, jeg skrev brev til regjeringen, til kongen, til avisene. Ingen svarte, med unntak av èn avis som kjørte en sak på det. Til sist gikk jeg til sultestreik. Jeg spiste og drakk ikke på mange, mange dager. Jeg VILLE ha en erstatning for vår datter, som ikke døde av en bilulykke, men av feilbehandling. Tilslutt fikk vi en symbolsk sum på litt over 100.000 kroner. Hver dag siden har vi grått.

Så ser jeg tåredryppende reportasjer i avisene om asylbarn. Røde Kors steller til med kos og fest, barna får oppnevnt verger, de får enerom og nye klær, skolegang og medisinsk behandling, økonomiske rettigheter og skolebuss.

Hva fikk min datter? Hva fikk hun? Hva fikk vi som familie?

Her er folk i debatten som kjekt sier at man ikke skal sette grupper opp mot hverandre. Er det noen som tør å si det til meg ansikt til ansikt?

Historien kunne endt der. Dessverre gjorde den ikke det. Vi mistet også en gutt senere, og igjen klandrer vi norsk helsevesen, og manglende støtte og oppfølging fra det offentlige. Er det fortsatt noen som tør å si til meg at man ikke skal sette grupper opp mot hverandre?

Er det noen som tør påstå at innvandrerbarn som er født og oppvokst langt unna i fremmede land, og som har kommet hit og passert mange andre sikre land på veien, skal ha større fortrinnsrett enn norske barn? At det er mer synd på dem enn på norske barn? At iår prioriteres asylsøkerbarna fordi de har hatt det vondt. Hva vet vel dere om hvor vondt norske barn kan ha hatt det?

Jeg sier ikke at det ikke er synd på asylbarna. Jeg sier det kan være like stor synd på norske barn. Efter mitt syn har norske barn forrang. Jeg er villig til å ta en debatt på det!

Delt! Godt å se at noen endelig bryr seg om oss norske som faktisk ikke har all verden me penger! Tusen takk til deg!❤️

Jeg gir meg ende over!

Ganske snever tankegang. Det finnes andre organisasjoner som hjelper norske barn. De var fattige også før flyktningene kom til landet, så dette blir for dumt for meg. Å sette mindreårige, ofte har de kommet alene til Norge, opp mot norske barn er ufint. De norske barna har familie, å kritisere at asylbarn får verge, er lavmål. Denne sutringen passer seg dårlig i Norge.

Du har oppnådd det du ville med bloggen din, oppmerksomhet og klikk. Gratulerer.

Bullshit

Så vi skal heller gi barn sydenferier, enn barn som ikke engang har et sted å bo, mat?? Tenkt at disse flyktningsbarna har det hakket verre enn majoriteten av de fattige familiene her i Norge. De har blitt jaget vekk fra familier og hjem. Syns det er helt riktig å bruke penger på dem i år.. Og syns du skal se saken fra begge sider og ikke bare anta at de norske trenger pengene mest

Delt😊

Annelinn Haglund Sæle

Annelinn Haglund Sæle

Nydelig skreve Maria Høili ☺️ vi har masse barn i Norge som fortjener en skikkelig jul, og gi dem opplevelsen av at de bor i et land som vil hjelpe og støtte dem.

Hvorfor røde kors skal bruke tid og ressurser på og lage jul for flyktningene, skjønner jeg ikke, de feirer ikke jul og vil nokk heler skape kaos for religionen deres. Så det blir bare bortkastet arbeid, jeg håper flere vil bidra til de norske barna som sitter i Norges land og ønsker seg den gode jule opplevelsen.

Gunn-Edel Skaget

Gunn-Edel Skaget

Delt og lykke til 😊😊

Dette er bullshit fra ende til annen. For det første heter det ikke "gjøre en forskjell", det heter utgjøre en forskjell. For det andre er det viktigere å redde liv enn å gi julegaver.

Så bra å se at noen bryr seg om våre barn. Mine barn har mange år ikke hatt noe sommerferie tur da d rett å slett ikke har vært mulighet til det økonomisk I år fikk vi til en uke på tur. Blir dessverre ingen tur til neste sommer. Men godt å vite at noen også taler de norske barnas rett til aktiviteter, jul og ferie

Stå på

Kjell-A. Libæk

Kjell-A. Libæk

Delt, liker det du skriver, og god julehøytid til deg og dine :-)

DELT!!!

Takk for at du tar det opp!! Det er så bra at noen tørr å si sin mening! Helt enig! La oss hjelpe våres barna <3

Æ blir så sint å lei mæ! Æ sku så gjerne hjelpe, men har dessverre ikke økonomi til det. E uten jobb (utrolig vanskelig å få sæ jobb, vil æ bare nevne) og NAV hjelpe mæ ikke lengre. Så æ skjønne juletider kan være vanskelig! Æ vil så gjerne hjelpe, æ får så ondt inni mæ. Æ har sagt det lenge å så høyt æ klare, at våres egne i alle aldre blir nedprioritert. Vi får ikke hjelp når vi treng det. Men ingen ville høre. Æ håpe virkelig du får ei innsamling, å kor glad æ e for at det finnes menneska som dæ, å de andre som vil hjelpe. Å til de som vil hjelpe men e i en vanskelig økonomisk situasjon!

Berit Viken Engan

Berit Viken Engan

Er delvis enig, selvfølgelig må vi ta vare på våre egne også - men blir litt provosert over :norske, FATTIGE, barn :P haha, come on - tror endel folk i Norge burde tatt seg en tur ut i verden å fått satt litt perspektiv på ting.. Sitter fortiden på Bali i Indionesia og er i ferd med å starte opp et hjelpe prosjekt her som forhåpentligvis kommer til å fungere, for FATTIGE barn - som ikke har en dritt... så, fattige barn i Norge.... ingenting som heter det, syns ikke så synd på dem egentlig, de fleste har det veldig bra - men det som er synd er at de er opplært til at man skal få masse nye ting hele tia, og ha et perfekt hus og bil og klær og mobil og dra på syden ferie på luksus hotell hver sommer, og hvis man ikke har ALT dette da er man fattig- ikke rart de ikke vil ta med noen hjem når forventningene er sånn - men igjen, det er ikke barnas skyld, men oss voksne.. Skjerpings på foreldrene spørr du meg.

Men, flott tiltak, jeg har allerede hjulpet noen som ikke har råd til julegaver i Norge, det alltid fint å hjelpe andre og gjøre andre glad :) :) men syns den "fattige barn i Norge" er litt teit . hehe, uansett - stå på :)

Flott at dere engasjerer dere, jeg mottar både ris og ros og det er flott, det er ikke så viktig hva dere synes eller mener om meg eller hva jeg har skrevet, det eneste som betyr noe er at så mange som mulig er med å støtter barna våre. Håper ikke det blir glemt i debattens hete. Maria

Her er noen av de siste tallene.

Etter hva det er opplyst så er 84300 fattige barn i Norge PR dags dato.

http://www.nrk.no/norge/6100-flere-barn-ble-fattige-i-norge-1.12201866

http://nrksuper.no/super/supernytt/2015/11/09/veldig-mange-fattige-barn-i-norge-2/

Dette stemmer ikke helt. Mener jeg leste en artikkel hvor de sa at de gjorde begge deler. At røde kors hopper over fattige norske barn har jeg vanskelig for å tro.

tony: Bemerk RK Asker, dette handler om fokus på .

Flott tiltak! Er så lei forskjellsbehandlinga i norge om dagen:-( deler siden din:)

Opplevd det samme dessverre med rød kors her I rogaland også. De delte ut mange gratis billetter med mat til Kongeparken. Jeg og min familie var der. Vi så våres familie og 3 andre familier som var norske. Resten var utenlandske. Og gu de var frekke også, eide null respekt. Kalte søstra mi for hore også fordi de mente hu sneik noe som ikke skjedde. Tok opp dette med Røed Kors. At det finnes så mange fattige norske barn som kunne tenkt seg dette. Fikk som svar at nei I år var det de som skulle få det fordi det var så synd på de. Hvorfor skal man ikke hjelpe sine egne først? Får så vondt av fattige norske mennesker.

Selv i et av verdens rikeste land er det dessverre store forskjeller mellom oss, og de som lider mest under dette er jo barna. Jeg er i utgangspunktet helt enig i at vi alle må gjøre det vi kan for å hjelpe dem som har mindre, også i vårt eget samfunn. Derimot mister du meg helt i sammenligningene du bruker. Å sette et barn som ikke har råd til fotballsko, flott hus eller fine ferieturer opp mot et barn som ikke har råd til verken tak over hodet eller sko i det hele tatt, blir for meg helt latterlig. Disse barna som du nevner her har et sted å bo (hvor sporadisk det enn er), og de lever i et land uten krig. De fleste barna som kommer som flyktninger har ingenting av dette. Det blir helt feil å si at vi skal nedprioritere flyktninghjelpen for å støtte våre egne. Da kan vi heller nedprioritere skattelette for de rikeste, elbilavgifter og andre luksusgoder som kun kommer de mest velstående til gode.

KJEMPE FLOTT!!!!! 👍🏻👍🏻👍🏻

Kjartan Saemundsson

Kjartan Saemundsson

Orättvist när medborgarnas svaga grupper drabbas.......

Om vi skal gi våre fattige barn som bor i hus og går på skole julegaver eller om vi skal hjelpe noen som ikke har noen ting, i deres første kalde vinter?

Jeg ville valgt det siste...

Trondheim Hatter (@TrondheimHatter)

Trondheim Hatter (@TrondheimHatter)

Ville bare klarifisere at en stor andel av de syriske flyktningene er faktisk kristne. ca 10% av syrias befolkning er kristne, og det er en større andel flyktninger fra Syria som er kristne. Bortimot 30-35%.

Så mange av flyktningene har nok en stor forståelse av hva jul er.

Delt, men hvis jeg vinner, gi gaven til noen andre.

God Jul

Bare så dette er helt klart er jeg ingen rassist. Grunnen til at jeg skriver dette er fordi, de norske allerede fattige barn blir glemt i asyl debatten og asyl fokuset. At store organisasjoner velger å rette 100% fokus på kun en ting er for meg veldig urettferdig. Derfor ønsker jeg og noen andre å gjøre en forskjell. Tallene på fattige barn i Norge er stigene, desverre. Men om alle hjelper til å bidrar litt så sørger vi får å dra julen til de fleste i havn i år, da kan alle ha en fantastisk julefeiring med god samvittighet. Husk å gi,;) det koster så lite og betyr så mye;) Maria

Roger svendsen

Roger svendsen

Får ikke julegaver, og har ikke råd til fotballsko.. Det skal måle seg med familien min er drept? Eller, huset mitt er sprengt i fillebiter? Eller jeg må flykte fra landet mitt, vennene mine og alt jeg noen gang kjenner til?

Det å sette disse gruppene opp mot hverandre blir helt feil. Dette er begge viktige temaer, som fortjener sin plass, men norske barn som kun mangler materialistiske ting er dømt til å tape når du gjør som dette her. Hvertfall når de blir vurdert av mennesker med normalt utviklet sjelsevner, samvittighet og fornuft. Og.. Det sier jeg som en som selv har vokst opp som fattig barn i Norge.

Veldig, Veldig fine ord! Har mye jeg skulle fått ut av anger akkurat nå. men tror jeg sparer meg bryet. Veldig godt og lese dette.. Som regel er det kun utenlandske barn / innvandrere. Tror dette er første gang siden sommer at jeg har lest en slik blogg.. Selvfølgelig skal jeg donere .. Tusen takk!

Kent Moe: Tusen hjertelig takk;)

Delt.... Så bra ting å gjøre!!! Jeg er med=)

Ikke noen barn sliter i Norge pga asylbarna. Dette er bare tøv å tull.

Du er flink å skriv, men det er en stor feil i din fremstilling.

Du skriver at Drammen alene har 3000 barn under fattigdomsgrensen. Ja det stemmer sikkert, men det var mange der før disse asylbarna kom til Norge.

At noen politikere får vridd kjeften til å si dette er grunnen , det er bare løgn.

Selv om du her refererer til disse så er også det en løgn.

Politikere i vårt land har i alle år sviktet fattige barn.

De mest kjente løgnene på dette området sto tidligere statsminister og pres Kjell Magne Bondevik for

Så kom SV og Kristin Halvorsen inn og virkelig skulle ta tak

I 2008 var det 215.000 fattige i Norge. Vi hadde ikke denne innvandringen da

Under SV og de rødgrønne økte dette tallet.

Men å henge dette på knaggen med unge asylsøkere er feil.

Det er politikerne som har sviktet hele tiden og slik kommer det nok til å være.

Samle gjerne inn penger til fattige barn, men ikke dytt asylsøkerbarna foran deg, det blir bare feil

Si meg, ingen som reagerer når de prøver og bytte ut flagget vårt pga korset? Skal vi ikke være "Rasister" da også eller? Vi har delte meninger alle sammen og det får nå være. Så mye blod og tårer som er kjempet og utdelt for å beholde det flagget sårer meg når vi tenker på å bytte det ut

Camilla Køtterheinrich

Camilla Køtterheinrich

Så usmakelig å sette grupper med barn opp mot hverandre med et slikt innlegg. Hverdagsrasismen som du snakker omhar du , Maria, nettopp bidratt til. Hvis du vil bidra til å utgjøre en forskjell for fattige barn, kan du bidra uten et slikt innlegg!

Mari: mitt håp for deg er at du lærer deg å lese! Det står ingen steder i innlegget til Maria at hun ønsker at bare hvite barn skal få en god jul gjør det vel?? Hun ønsker at barn som bor utenfor mottak skal få en god jul! Det er faktisk både asylsøkere med opphold og barn som har bodd her hele livet! Det hun setter fokus på er fattige barn og flere arenaer å nå de på!

Jeg blir faktisk flau over å se hvordan nett troll funker i praksis! For noen blir aldri noe bra nok!

Deler denne!! Synes det er viktig å få orden på den fattigdommen som er i Norge først! !

Bra tiltak det.

Jeg ser du skriver:

.

Det er ikke uventet denne responsen du fikk.

Det som derimot ikke røde kors tar opp (enten så er de totalt uvitende, eller de lukker øynene for å fremme sin egen godhet).

Saken er jo at de fleste aller fleste er muslimer, og muslimer feirer ikke jul, nei de gjør ikke det! Det er det bare de som har innleggen over her som gjør.

Det er kun vantro som feirer dette.

Røde kors har helt glemt resten av verden, barn sulter på det afrikanske kontinentet, vi hører ikke, eller sjeldent ser noe fra den kanten nå.

Men "flyktninger" med Iphone, men som har mistet passet ser vi vestlig presse skrive side opp og ned om.

Røde kors er politisk innfisert, noe som ikke var intensjonen den gangen det ble startet, men her i landet er den bare PK..

Sjekk f,eks hvor ledelsen fra Røde kors kommer fra, hvilket politisk parti?

Uansett hva jeg skriver eller sier vil det alltid være feil for noen! Folk ser bare det de vil se og hører bare det de vil høre. Er verken rassist, uintelligent , løgner eller hater .Synes INGEN har en større verdi en andre. MEN noen må sette seg i skuddsonen slik at det blir synliggjort hva som foregår i samfunnet. Vi yter milliarder at avgifter og skattepenger årlig til en institusjon som vi håper og Tror vil fordele midlene slik at det blir rettferdig for samfunnet . Dette er IKKE rettferdighet. Hat meg, sleng dritt til meg og skyt meg. For at jeg påpeker mangler som burde vært tatt tak i. Dette har dere alle et ansvar for, vær med å bidra istede for å kaste bort energien på negativitet. Maria

Jeg er en av de som har det sånn og har alltid hatt det sånn. Kanskje positive sider men det at jeg gleder meg over alle de små tingene men jeg vil også feire en fin jul og at vi sku hatt råd til gaver. Vi har aldri vært på no stor ferie bortsett fra når vi er på hytta til bestemor og bestefar. Husker jeg gruet meg så til hver eneste dag etter ferier på skolen for jeg viste alle andre hadde vært i syden eller på hotell eller på badeland mens jeg hadde ikke gjort noe..håper ting blir andeledes og at Norge kan fokusere litt mer på oss nordmenn isteden! Har selvfølgelig delt❤️

Kjempefint tiltak Maria. Fint at du setter fokus på denne problemstillingen.

Fantastisk! Vi blir satt i skyggen. Vi skal klare oss sjøl for vi "er normenn". Vondt av at vi ikke kan være med på alt og gi barna de opplevelser jeg kunne ønske. Det å snu og tenke over hver krone.. Stå på! Dette er det virkelig brukt for.. Selfølgelig delt..

Christoffer Simensen

Christoffer Simensen

Kommer ikke til å gi fem øre til den saken. Og grunnen til det er at norske barn uansett har det vesentlig bedre enn barn i mange andre land. Julegaver eller ei. De slipper å bo på gata. De slipper å jobbe som barnearbeidere og de får gratis skolegang og helsetjenester.

Noe titusenvis, kanskje millioner av barn bare kunne drømt om.

Støtter heller asylbarna.

Jeg forstår bare ikke hvorfor asylbarna får skylda for at barn i Norge har det dårlig.. Jeg er vel og enig i at alle barn skal ha det bra. Både norske, og utenlandske, men det er ikke riktig å la en gruppe få svi for at staten ikke tar ansvar. Det her har jo absolutt ingenting med asylbarna å gjøre. Jeg er enig i det du skriver, men for ordens skyld, ikke skyld på asylsøkerne. De vil helst ikke være her en gang. De er her kun, fordi landet deres er sprengt i fillebiter. Ha litt medmenneskelighet. Da har jeg fått ut den delen av frustrasjonen. Til tross for det jeg skrev nå, er jeg enig med deg. Vi må også hjelpe norske barn. Ikke bare i jula, men hele året rundt. Og det gjør vi med å styrke tilbud til barn og unge. Penger burde ikke ha noe å si for hva du kan være med på og gjøre. Spør du meg burde man kunne søke til NAV via skole om å få lov til å bli sponset til å delta i fritidsaktiviteter. Man burde øremerke midler til psykisk helse, og man burde gi familier et sted å være i høytid der de kan spise god mat og delta på det samme som alle andre. Det jeg er helt Uenig i er at dette burde ikke bare gjelde norske barn, men ALLE barn :) Hvorfor må det være oss mot dem? Vi er alle mennesker.

Er dette julegaveforeningen til Vigrid? Står de med fargekart ved inngangen for å sørge for at kun de hviteste og etnisk norske barna skal få gave? Hva faen er poenget med å sette grupper opp mot hverandre på den måten? Disse to dakene har null med hverandre å gjøre. Du kunne fått frem poenget ditt på andre måter enn å spre hat og fremmedfrykt.

Rikke: dette handler på ingen måte om at det er "asylbarna sin feil" de ber jo ikke om stort! Det handler om å lage en motpol til de store organisasjonene som kun har et fokus om dagen mange steder... Ved å sette fokus på andre grupper barn får man gitt litt til alle!

Enig med deg, Rikke. Skal man først sørge for å jobbe med å gi så kan man gi til alle, både norske og ikke-norske. De er alle mennesker og et barn er et barn uansett.

Hei, har dessverre ingenting å hjelpe med (kr) er uføretrygdet 13000 kr i måned er jo ikke no å leve av med lån å de som følger med. syns de er veldig dårlig av Staten å sette oss opp mot værandre! Men de er mange som ikke kan hjelpe i år selv om de er kritisk i verden så er de katastrofalt i Norge oss under fattighetsgrensa vi har ingen ting til barna våre i år alle hjelpe innvandrere men glemte å spørre om de var noen fattige barn her i landet som trenger litt extra i jula

Bare en kommentar til ei her oppe som spør når vi skal ta debatten om folk som ikke har råd til barn, får barn.

Når skal DU skjønne at en økonomisk situasjon kan forandre seg ETTER man har fått barn??:)

Takk for at du tør å skrive et politisk ukorrekt innlegg. Innvandrerne er stort sett muslimer som ikke har noe forhold til jul, så det er en helt utrolig prioritering av røde kors.

Så flott at du tok opp dette. God jul, lille venn er i Bergen også for 2 år på rad. Viktig å ikke glemme väre egne barn.

Ugh denne rasismen nå til dags er helt ille. Vi har fattige barn som blir forfulgt og sulter i verden. Barn uten noen fremtid som blir født og kommer til å dø i elendighet. Fotballsko er ikke sammenliknbart med dette.

Ja, selv i Norge er de noen som faller av, men de der ute er i langt langt langt større nød enn det vi er her i Norge. De er mennesker de også, akkurat som oss.

Har flere venner med innvandrer bakgrunn, bla en kurder som ble født i Syria. Hadde ikke han fått komme til Norge hadde han ikke hatt noen fremtid (ingen!) og Norge har reddet livet hans. Det er derfor vi gjør dette; ikke for oss, men for dem, fordi vi har et ansvar som mennesker å kjempe for folk som lider.

Ann Karin Leonardsen

Ann Karin Leonardsen

Bra initiativ 😊 har delt på ffacebooksiden min 😊

Om Asker Røde Kors har gitt deg det svaret du skriver, så har de svart utrolig klønete! Da gir de vann på mølla til alle som leter etter noe å "ta" norges bidrag for asylsøkerne på. De gir deg muligheten til å sette svake grupper opp mot hverandre, og å spre budskapet videre på nett. Fattige barn i Norge skal ikke være avhengige av frivillige organisasjoners støtte, de er det offentliges ansvar. Norge flyter over av penger, så vi får heller stemme på partier som står for sosial omfordeling.

Maia: Du leste riktig. Milioner i skatt. Og ja, jeg hjelper utrolig mange, både med kapital og med et stort hjerte. M

Norske eldre stues bort i kortidorer og på 4mannsrom mens asylsøkere overtar leilighetene deres. Norske fattige barn blir totalt oversett da det eneste som teller er å hjelpe asylbarn. Folk dør i sykehuskø fordi det offentlige ikke har råd til medisiner, mens utgiftene til flyktinger, asylsøkere og immigranter ser ut til å være bunnløse. Slik har Norge blitt.

Anikken Emilie

Anikken Emilie

Hei.

Som initiativtaker av "God jul, lille venn" ser jeg helst at du ikke drar vår frivillige dugnad inn i denne diskusjonen.

Vi fungerer som et mellomledd for personer som gir bort nye julegaver og organisasjonene som leverer de videre.

Vi vet at alle organisasjonene (Røde Kors, Rett Fram, Frelsesarmeen) leverer gavene videre til barnefamilier med ulik bakgrunn. Norske og ikke. Vi tar ikke noe mer standpunkt til dette, og forholder oss til at det er barn som mottar julegaver, uansett bakgrunn.

Grunnet ytringsfriheten skal du selvfølgelig få dra denne diskusjonen hvor du vil, men jeg ber deg vennligst om å utelate dugnadsarbeidet som utøves av våre flotte givere.

Barn er barn!!

Det er helt legitimt å være kritisk til innvandring av hensyn til integrering, økonomiske vurderinger og andre relevante bekymringer. Men den type retorikk og virkemidler visse grupperinger nå tyr til (Som f.eks å sette svake grupper opp mot asylsøkere) er på ingen måte forenelig med demokratiske verdier, og bør i aller høyeste grad vekke bekymring. Selv overskriften her lyser sterkt av en slik bekymring som burde tas til etterretning.

Men så har du dem som ikke kan forstå slikt.

Flott tiltak :) jeg skulle gjerne bidratt, men desverre er det slik her I huset att jeg ikke har noe til overs og er glad for å ha fått kjøpt noen få julegaver I år, spesielt til han som er viktigst :)

New York Mamma

New York Mamma

Hei! Jeg synes det er fantastisk at du og din svigerinne engasjerer dere. Det bør være primær fokus! Dere kunne virkelig ha lukket øynene i den posisjonen dere er- derfor er det beundringsverdig at dere gjør så mange gode tiltak- også de dere ikke skriver om. Når jeg leser hva voksne mennesker lirer av seg under kommentarfeltet her blir jeg pinlig berørt. Skjerp dere! Hvis dere mener formuleringen er feil, går det vel an å skrive det på en skikkelig måte!? Er det rart det er krig i verden når man ser hvor lite som skal til her? Usaklige og tåpelige kommentarer som ikke kommer noen barn tilgode. La oss være rause med hverandre!

Erik Bertrand Larsen skriver noe i NÅ som er til ettertanke:

" Livet er mye. Hvis vi rett og slett blir litt snillere med hverandre, blir verden mildere. Hvis vi rett og slett blir litt mer rause, blir verden mer harmonisk. Litt er mye"

Trude Jermstad

Trude Jermstad

Fantastisk tiltak :-) Om du vel å sende meg ei gåve, ønskjer eg at gleder eit barn i staden for :-D God Jul til deg og dine :-) Klem

New York Mamma: :) Takk for fine ord i stormen. Maria

Dette er bare kultent. At noen mener at folk kan bombes ihjel uten at vi bryr oss, bare de er utenfor norsk landegrense, er ille nok. De som mener det får stå for sine reelle argumenter og sanne holdning. De trenger ikke å gjøre billige poeng ved å sette sårbare grupper opp mot hverandre. Dette er to forskjellige budsjetter i kommunen. At røde kors sine frivillige trør til i en kritisk tid for flyktninger er ikke det samme som den overskriften tilsier. I alle hjem handler det om prioriteringer, og hva som regnes som "sommerferie" er heller ikke ensartet, men det er vondt at barn skal lide når foreldrene har problemer. At mange barn i norge sliter på grunn av forholdene i hjemmene sine er ille og en unødvendig belastning på barn. Her kan mye gjøres i tillegg til kommunalt arbeid. Disse tiltaksfulle menneskene kan sikkert gjøre en vakker innsats for barn i sin kommune uten å gjøre uskyldige flyktninger (også barn) til "synderne". Mange trenger hjelp og mange kan hjelpe. Bruk velviljen til å gjøre godt, ikke hate.

Monika Kvilhaugsvik

Monika Kvilhaugsvik

Jeg tror ikke det er slik at mange heller hjelper flyktningebarn enn etnisk norske. De jeg kjenner som engasjerer seg for de nyankomne er de samme som allerede har engasjert seg i fattigdomsproblematikken for norske barn i lang tid, lenge før flyktningebølga kom. - Men da skjer det kanskje i de mer "gammeldagse" formene som å ha fast givertrekk på bankkontoen til Bymisjonen og Røde kors. - og ofte gjennom politisk aktivitet i tillegg.

Deler selvfølgelig denne på Facebook.

En evt. julepresang kan sendes til noen som trenger den mer enn meg.

Har ikke satt meg så godt inn i hvordan fattigdommen i Norge egentlig er, og i hvor stor grad Nordmenn faktisk blir nedprioritert for å hjelpe flyktninger, men ser at det er mange som klager over det om dagen.

Mener selv at alle fortjener å få den hjelpen vi kan gi, uavhengig av hvor de kommer fra, og blir glad over å se at du faktisk tar eget initiativ for å hjelpe de som trenger det, i stedet for å kun forlange at politikerne skal gjøre alt for alle.

@ Maia

Du skriver: "Jeg vil legge til at i akkurat disse tider hvor vold og drap herjer i Europa; og TUSENVIS av barn må flykte i redsel , så velger DU å ha fokus på "etisk" norske barn her hjemme???"

Antar du ikke mener Europa, men Syria?

Forøvrig har Janp9p mye rett i det han skriver, har selv sett reportasjer hvor eldre må flytte for at boligen skal brukes til bolig for asylanter.

At noen velger å hjelpe etnisk norske barn fordi de i et område blir oversett, er jo bare flott, ikke sant? Hva om Maria Høili hadde valgt å hjelpe asyl-barna i et område? Du hadde ikke sagt et ord, hadde du vel? For man aner en motvilje mot det etnisk norske hos deg.

"Du nevner forøvrig etnisk norske (som forøvrig er et fælt ord!)" ...som du skrev.

Delt 👍😊❤️

Delt innlegget men vil ikke ha gave:)

Gi den til noen som faktisk trenger den:)

Jeg har delt og om du skulle komme til å trekke meg som vinner håper jeg du sender gaven til noen som trenger en gave. En som er født inn i norske tradisjoner men som ikke får så mye jul i form av presanger. Mine barn får hjemmelaget julekalender. Med gode ord for dagen og en liten sjokolade på lørdagene. De må selv jobbe for pengene sine men støtter dem så langt jeg kan. Mine barn er 12 og 22. Den eldste hadde ikke tjent nok for å få støtte fra NAV. Hun kunne heller ikke dokumentere hva hun hadde brukt de pengene hun ikke har hatt de 3 siste mnd. Og da fikk hun ikke hjelp derfra. Men da jeg ble med og hun fortalte at hun hadde fått jobb som skulle starte på ett gitt tidspunkt da fikk hun hjelp. Jeg er ikke fattig. Jeg klarer meg akkurat men ikke alltid man kan hjelpe sine egne med store regninger. Man gjør så godt man kan. Hvordan skal man føle seg da når man får skeive blikk fordi man ikke vil gi penger til å hjelpe flyktningene?

Har skrevet ett annet sted at det er ingen som skriver en plakat:Gi en julegave til en hjemløs fremmed . Men her har de skrevet en slik plakat og lagt oppi en handlekurv på nærbutikken" Gi en julegave til flyktningene. Mon tro om jeg får sette opp den andre plakaten : gi en gave til noen som er alene....eller gi en gave til en hjemløs....? Innviter en person hjem til deg i julen.....Og.....hadde noen gjort det?....

Nei Maria. Jeg håper jeg vinner trekningen din. Slik at du kan sende julegaven til en av de 3000 barna du nevnte som har tradisjon med å feire jul.

God jul til Maria og alle dere andre.

Så utrolig fint at du tar opp noe som veldig mange av oss tenker!! For en flott hjerte sak !! Gi gaven til et barn her i Norge som ikke har en like fin jul i vente som mange av oss andre ❤️

Så utrolig fint at du tar opp noe som veldig mange av oss tenker, men ikke er tøffe nok til å gjøre som deg !! For en flott hjerte sak !! Gi gaven til et barn her i Norge som ikke har en like fin jul i vente som mange av oss andre ❤️

Det er en rasistisk bløff, den type prioriteringer går aldri mot hverandre da det ikke er kommunale utgifter å ta imot asylsøkere men statlige. Jeg er overrasket av at det finnes så mange uvitende som tror på den type utsagn!

Maia: kan du ikke bare være glad for at hun faktisk ønsker å hjelpe noen isteden for å klage over at hun ikke hjelper hele verden. (For det går jo ikke uansett) Ok, så legger Maria vekt på de etnisk norske akkurat nå og du på asylsøkere. Flott, da får alle hjelp og alle er fornøyde. God jul.

Linda Modin Klemner

Linda Modin Klemner

Håller med flera av ovanstående. Tycker inte man skall ställa behövande emot varandra. Inget behöver uteslutas. Men det är skillnad på elände och elände ❤️ synd att du gör denna vinkling.

Selvfølgelig deler jeg denne!

Selv har jeg ei datter som jeg ikke kan ta med på sydenturer og diverse som andre foreldre har råd til. Det er trist at det er slik, men hun prøver å forstå.

Ønsker det aller beste for alle barn (og voksne) i jula (og ellers hver dag i året)! <3

Flott sak, men som mister mye av givergleden til en del mennesker, når du setter det opp mot hverandre.

Hadde vært bedre om du laget en sak om dette uten å sette det opp mot asylsøkere.. Det gir saken en bismak og får flere til å ikke ville støtte akkurat.

Etnisk norsk; I rest my case

Og forresten; flukten skjer i Europa, ikke i syria🙈

Røde kors er med å hjelper med det de kan. Er selv med i Røde Kors og vet hva det innebærer. Det er ikka alltid Røde Kors kan bistå med all hjelp, men de har faktisk aktiviteter for de barna som ikke er like heldige som de som har bedre råd. Sommerene så arrangeres det sommerleir som er for de som ikke har råd til ferie. I julen også så damles det også inn gaver de forskjellige plassene som går til de barna som har mindre råd. Kanskje de ikke hadde nok folk i din kommune til å gjøre begge deler. Det å peke ut Røde Kors på denne måten er ikke greit. Husk at Røde Kors er en frivillig organisasjon og av og til så har ikke folk tid eller at de prøver, men strekkes ikke helt til med det de ønsker å gjøre. Man må se på den kapasiteten man har, og Røde Kors i din kommune har kanskje dessverre ikke nok kapasitet til å gjøre begge deler. Røde Kors har også forskjellige aktiviteter som ikke koster for å være med. Man har Undom, BARK (barnas røde kors), RØFF, Hjelpekorps, Omsorg osv.

Så synd norske barn ikke kan dra til syden.

Er det en rett å dra på sommerferie? Vi er en familie på 5, vår sommerferie er ofte i telt osv. Koster ingenting, ingen som klager, vi har det kjempe koselig..merkelig dette her.

Også samenligner vi dette med flyktinger som kommer fra kringsherjede land.

Sammenligner barn som har fått hjemmene sine sprengt i biter, mista familie osv med norske barn som ikke får nok gaver eller reist på ferie...merkelig.

Kan foreldre med millioninntekt og høy gjeld også få hjelp her?

Ja jøss... At enkelte barn ikke har råd til ferie hvert år er jaggu fælt. De trenger vel psykolog i ti år etterpå.

De er mye heldigere enn mange mange andre barn. De har gratis helsetjenester, en varm seng og sove i og gratis skole.

I Norge er man for materialistiske.. Spesielt hvis man mene verden går under om man ikkefår julegaver.

Syns ikke synd på dem. Flesteparten av norske barn vet ikke hvor heldige de er.

Hvem sin feil er det at det finnes fattig barn i Norge? Det er ihvertfall ikke asylsøkerne sin feil.. Men mange har i disse dager blitt så rasistiske at dere har ikke annet å gjøre enn å legge all skylda på asylsøkere

jævlig tragisk!

Skuffa BUA lærling

Skuffa BUA lærling

Hoff vældi dåli gjort at vi i norge sætt flyktninga eller asylsøkera framfør våres egene. D skjer ikkje bære me onga, i eldreomsorgen og + navsysteme. Førstår godt at de har løst tell å hjælp de, men når de i tellægg ikkje ser at de norske åsså kunna hadd hjælp vess de ga de å en sum, så e d før dålig. Tænk på den stakkars ungen så gang på gang ikkje kan delta på alt de de jævnaldranes kan, førde at føreldran har dårlig økonomi. Tænk kor dåli selvfølelse den ungen får, kanskje kjenn de på skam eller skyldfølelse og. Kanskje blir de mobba før at de ikkje har de rætte mærkeklean, før å pass inn. Eller så kan de slit me depresjona, eller føl sæ mindre vært. Kanskje når vinter kjæm, då e åsså tia før å frys førde ho mamma brukt de siste kron tell å kjøp ny kjeldræss tell brorn i stede før storesøstra. Eller træk på de stakkars mora med skam å skyldfølelse, så føl at ho ikkje alti kan tilfredstill ongan sine krav eller behov, så ijænn kan før tell kriminalitet før å få tilfredstilt ungans behov. Eller kanskje bynn en eller bægge føreldran å utnytt stoff, eller alkohol før å føl sæ bedre, så ijænn kan gjør d værre før ongan. Familien si hælse å livstil de første barneåran e me på å bestæm kosjn hælsa å livstil tell ongan blir ræstn a live... d e nåkka å tænk på

Kjenner jeg blir litt flau her jeg sitter. Etnisk Norsk eller ikke.. jeg forstår hvor du vil med argumentet ditt MEN, det å skille mellom våre barn og asylbarna er problemet i seg selv. Ja våre barn bør ikke bli ignorert, og eldreomsorgen burde fortsatt være der men herregud se da å våkne opp!! Skal vi ignorere realiteten at det er krig i verden, bare fordi de kommer og skal liksom ta skattepenga våre??? Så utrolig flaut, dette er mennesker som ikke har hatt noen som helst form for alternativ...

Dette er ikke en tid å bli gjerrig på, heller holdes sammen... Hele målet til terrorristene er å få " oss " imot "dem" ikke fall i fella

Delt 😀😀😀

GOD JUL🎁🎁🎁

Hei alle sammen, først vil jeg takk alle som deler og setter fokus på dette og ikke minst gir penger slik at fattige barn i Norge også har en mulighet til å kose seg i Julen. Til alle dere som mener det er feil av meg og finner alle mulige unnskyldinger for å ikke støtte, burde faktisk skamme dere, dere forer bare deres egne dårlig samvittighet med unnskyldinger for hvorfor dere ikke skal bidra til de som trenger det mest. Jeg har ALDRI sakt at ASYLBARN ikke fortjener å få noe, de fortjener all støtte i verden, men de som blir glemt oppi det hele og har det vondt, de skal vi liksom bare skuffe jord over? Det er faktisk ikke jeg som skal skamme meg her. Jeg har en stemme som tør og si noe, tør å stå opp for de svakere stillet gruppene i samfunnet. At du hater måten jeg har lagt det frem på eller at jeg sa noe i det hele tatt er det ditt problem, men at du velger å snu ryggen til er et samfunnsproblem.

Hei. Synes det er godt å høre at noen tar tak I dette. Jeg synes vi hjelper våre egne alt for lite. Synes det er trist at ikke alle barn får julegaver/ feire med god mat eller det å kunne gå I bursdager til venner. Hvis jeg blir trekt ut så gi gave heller til noen barn som ikke har så mange goder.

Jan Roger Olsen

Jan Roger Olsen

Seriøst? Setter du virkelig det at barn ikke får fotballsko, ferietur og julegaver opp mot unger som rømmer fra krig og forfølgelse? Jeg tviler ikke på at det er trist for ungene som ikke får alt dette, men de er i det minste trygge. Det er ingen menneskerett å få dra på ferie, det er ingen menneskerett å få julegaver, men det ER en menneskerett å få leve i trygghet. Så her skyter du over mål så det synger etter!!!

Kommer aldri til å skamme meg fordi jeg nekter å gi til norske barn.

Uansett hva du kommer med så har de det mye bedre enn asylbarna og mange andre barn. Det kan ikke nektes for. Dessuten er ikke gaver alt. Norske barn bør generelt bli mer takknemlige og mindre bortskjemt.

Hvorfor ikke støtte begge grupper? så hjelper man begge sider.

Ikke skammer jeg meg og ikke har jeg dårlig samvittighet. Barn er barn. Men enkelte har det mye bedre enn andre. Fokuserer heller på de som har fått hjemmene sine ødelagt og familiemedlemmer som muligens er drept. Fordi de har ingenting.

Norske barn har det kanskje "vondt" men de har det laaangt ifra like vondt som de som kommer hit fordi de MÅ, ikke fordi de vil.

Christoffer: jeg støttet ulike grupper, men jeg velger å rette fokus på de som blir oversett. Det er ikke lenge siden jeg støttet GIFTS som er en org som støtter barn i Gambia. I tillegg har jeg 3 fadderbarn, leger uten grenser,regnskogsfondet ,careinternational , redd barna og flykningehjelpen,plan fadder og SOS barnebyer som jeg støtter hver eneste mnd.

Geir Arne Bore, kommunikasjonssjef Norges Røde Kors

Geir Arne Bore, kommunikasjonssjef Norges Røde Kors

Hei

Det er bra med engasjement, men det er synd at det er basert på en dramatisk feilslutning og at du på grunn av den henger ut mange hundre frivillige i Røde Kors på et feilaktig grunnlag. Røde Kors reduserer ikke sitt engasjement for sårbare barn i Norge selv om innsatsen for å dekke de humanitære behovene til barn som flykter alene og sårbare migranter av naturlige grunner er trappet kraftig opp. Den innsatsen er basert på egne innsamlede midler og andre kilder enn det som sørger for at Røde Kors mange steder gjør en viktig innsats for barn som har behov for hjelp i Norge. Blant annet i min hjemby Drammen, som du skriver om. Et av dem kan du lese mer om her: https://www.rodekors.no/distriktsider/buskerud/lokalforeninger/drammen/vare-aktiviteter/barnas-rode-kors-bark/

Det er også flere andre Røde Kors-tiltak, som Ferie for alle, som hjelper mange barn i Norge som trenger det. Sammen med Bymisjonen, Frelsesarmeen, og i en viss grad også noen private initiativ, så er dette gode krefter som gjør en viktig innsats for å redusere en stor humanitær utfordring i Norge.

Vårt arbeid er også i all hovedsak gjort av frivillige. Både egne rutiner og den støtte vi får fra de lokale og sentrale myndighetene som setter stor pris på arbeidet setter krav til at innsatsen både er godt dokumentert og effektiv.

Blogginnlegget ditt tyder på at du lar deg engasjere. Av hensyn til den flotte innsatsen som gjøres av de mange frivillige på dette området, så skulle jeg ønske at du også kunne løfte deres gode innsats i et innlegg som gir et mer presist bilde av innsatsen til de frivillige i Røde Kors på dette området. En av våre fine fjellvettregler er at "det er ingen skam å snu". Det kan være gyldig på dette området også

Med vennlig hilsen og ønske om godt samspill framover

Geir Arne Bore, kommunikasjonssjef Norges Røde Kors

Maria Høili: Hei , jeg har laget et innlegg i dag med en offentlig beklagelse. Jeg vet det er mange flotte ildsjeler i RK og dere er helter alle sammen. Mitt innlegg er bassert på det jeg fikk tilbakemelding fra en av deres ansatte . Prøver ikke å sverte deres org, prøver bare å fylle ut hullene som blir oversett i en hektisk tid. Ønsker alle ildsjeler en riktig god jul, det fortjener dere;) Maria

Hei Maria. Tusen takk for at tar opp dette, jeg har venta lenge på at noen skal gjøre det.

Jeg gruer meg til jul vært år, det er fordi vi ikke har hatt penger til å feire jul.

Ha en god jul :)

Norsk gutt: God jul til deg:) Husk at Rett Frem Opplevelser i Drammen har muligheter for deg:)

Ja dette wr jo helt forferdeligt. NORSKE BARN FÅR IKKE DRA PÅ KINO :(((( !!!! Alle vet jo at norske barn er verdt mer en utenlandske, de e jo tydeligt. Veldig trist at disse utlendinger må ta all oppmerksomheten fra the norwegian master race.

allahu achbar: Alle barn utenfor mottakene er vel ikke hvite? les en gang til.

Hvorfor skal asyl-barn få julegaver de som ikke feirer jul?

Kanskje finne ut av det før du skriver et innlegg som dette.

Helt enig med dæ!

(delt)

Det er litt rart å sette likhetstegn mellom det å bo under fattigdomsgrensen og det å ikke få dra på kino. Fattigdomsgrensa er beregnet i forhold til medianinntekten til norske husholdninger (som for øvrig er veldig høy). Det er godt mulig å leve relativt greit som "fattig" avhengig av hvor høye boutgifter og generelt forbruk den enkelte har.

Svein Kåre Takle

Svein Kåre Takle

Det er riktig det du skriver om norske fattige barn, men det er mildt sagt uforskammet å skyve asylbarn foran som loddet i skoen, for det stemmer ikke. Grundig research før du skriver og kildekritikk kan anbefales.

Svein Kåre Takle: Dette innlegget er basert på en samtale med RK Asker som jeg fikk beskjed at satt all sin støtte til mottaks barn i år, slik at barn utenfor mottak i Asker ikke får noe av Rk Asker i år. Derfor ønsker jeg å gjøre en forskjell for de som blir glemt i diskusjonens hete. Maria

Delt! Og jeg håper mange kommer gjøre som deg 😊

Kjempebra. Du får virkelig frem her at hvite barn er mer verdt enn brune barn! Stå på Maria!!

Geir: Er alle barn utenfor mottakene hvite?

Æ har no delt dette på Facebook. Dette e veldig veldig viktig! Æ har ikkje nåkka i mot å hjelpe innvandre, men ka med Norges egne barn som lever under fattighetsgrensa? Ja de må vi hjelpe først! D burde være første prioritet! Æ skjønner ikkje korfor d ikkje e sånn😔

Veeeeldig fint at dåkker prøver å endelig få fikset på dette!👍🏻

Har delt og er veldig viktig. Vi har vel råd til begge deler

Frode Rabbevåg

Frode Rabbevåg

Jeg kom tilfeldigvis over bloggen din om hjelp til fattige barn i jula. Jeg setter stor pris på alle som vil hjelpe de som har minst i samfunnet og er glad for initiativet ditt. Men jeg reagerer på en del av påstandene du kommer med. Du skriver blant annet at bare i Drammen finnes det 3000 barn som lever under fattigdomsgrensa. Hvor har du et slikt tall fra? Selv om det desverre også i Norge er mange barn som har det vanskelig og må vokse opp i familier med lite penger er et slikt tall skyhøyt over sannheten. For det første må du definere hva som er fattigdomsgrensa (FN operer med 1 dollar pr. dag å leve for). Drammen har ca. 15.000 barn fra 0-18 år, og med dine tall blir det 20% som lever under fattigdomsgrensa. Det er mange ganger mer en snittet for norske byer. Som flere andre kommentarer hevder er det uheldig å blande sammen flyktninger og og norske barns problemer fordi årsakene som regel er svært forskjellige. Vi har råd til å hjelpe begge grupper, det er bare snakk om fordeling. De fleste av oss har mer enn nok, og reduserer vi litt på kravene våre om den nyeste og største flatskjermTVen, dyre julegaver og mange utenlandsreiser har vi penger til overs. Mange organisasjoner hjelper også norske barn som lider, det er ikke slik at det er kun flyktninger som får hjelp.

Frode Rabbevåg: Hei, informasjonen er fra en innad i div hjelpeorganisasjoner RK, Frelsesarmeen m.flere , jeg kan ikke utlevere navn.

Frode Rabbevåg

Frode Rabbevåg

Det er nettopp det som er problemet med mye av den informasjonen som sirkulerer på nettet. Udokumenterte påstander og rykter som går rundt og som gjerne "vokser" når de blir gjenfortalt. Flere av tallene dine er definitivt feil. Kan du legge fram dokumentert informasjon skal jeg trekke påstanden tilbake.

Sara lakseide

Sara lakseide

Delt på Facebook. Og om jeg skulle bli vinner vil jeg ikke ha julegaver, jeg har alt jeg trenger. Send dem heller til noen som ikke har.

Anne Helga Dahl Joensen

Anne Helga Dahl Joensen

Hrm.. Fattige barn i Norge blir ikke tatt mer hånd om om det IKKE kommer asylbarn heller. Det har vært fakta lenge. Her sitter mange og støtter innlegget ditt, Maria, og er mot at noen som har lite skal få, mens de forteller at de selv gjerne tar i mot. Underlig..

Røde Kors har i høst fått inn masse ekstra penger fra folk som ønsker å hjelpe flyktninger. Da ville det være frekt å bruke de pengene på julekos for norske barn. Røde Kors forvalter og fordeler penger de har bedt om til akkurat dette. INGEN har da noen som helst rett til å kreve noe fra Røde Kors. De er en frivillig organisasjon der folk bruker fritiden sin utenom jobb for å hjelpe andre. Jeg synes dere tramper ganske grundig i klaveret når du, Maria og mange andre her kritiserer Røde Kors fordi de prioritere ut fra hvem DE mener at har størst behov akkurat i år.

Røde Kors er ikke, - jeg gjentar: IKKE! en statlig institusjon eller organisasjon! Dere sitter her og er utakknemlige?? Hva gjør de fleste av dere som skriver innpå her, og kommenterer, med fritiden deres? Jeg vet ikke. Jeg vet at noen er med og bidrar til at der er aktiviteter for barn, andre gjør det ikke. Sånn er jo livet. Det er andre som jobber med å hjelpe norske også, for eksempel "Hjelp oss å hjelpe" og "Med hjerte for (..sted)".. "Rett frem" (seilbåt?) Frelsesarmeen. Kirker. Moskeer. Det er så mange gode mennesker som stiller opp for dem som ikke klarer seg i hverdagen. Og alle jobber frivillig og bruker av sin og sin families tid. Jeg ser flere her som støtter økonomisk, for eksempel. Det er jo så flott, og for noen er det den eneste muligheten de har til å gjøre noe.

Fattige barn i Norge har alltid vært tilsidesatt,

Vi nordmenn klager: Vi vil ikke være med på den dugnaden som det er å betale mere skatt og avgift slik at ALLE barn skal få gode opplevelser i livet sitt. Det koster å betale for ferieklubber og sommerleirer, subsidiere kulturskole og ungdomsklubber, sørge for at idrettslag og fritidsaktiviteter får billig husleie i offentlige bygg.. Hvem skal betale for det?

Vi! Du og jeg og alle som evner å betale skatt, vi dekker masse av dette for norske barn. Og for de innvandrerbarna som kanskje er med i korpset? I fritidsklubber og ungdomsklubb? På håndballaget? Svømmegruppa? Friidrett? Tae kwon do? Nei, vi ser ikke så mange innvandrere der. Og i hvert fall ikke asylsøkere. For de sitter på et mottak og venter på å få lov til å delta, lov til å bidra, lov til å være vanlige mennesker. De kommer ikke mange bosatte utlendinger dit våre barn er på fritida. Ikke mange. Men, det er ikke saken nå. Saken er at våre norske barn får ganske mye, faktisk!

Det er ikke asylbarn som fyller opp Røde Kors sine sommerleire og turer og fritidsaktiviteter, er det? Røde Kors gir altså til begge grupper, og tusen takk og all ære til dem for det.

Det er jo ikke Røde Kors som skal sørge for at norske barn har det bra? Hva slags tanke er det? I RK jobber folk frivillig. Det er jo bare å bli med der, så kan man bidra med det man selv synes er viktig. Forresten, får Røde Kors i Drammen kommunale penger til sine førjuls- og juleaktiviteter? Du skriver i innlegget ditt at de store frivillige aktørene har sugerøret i kommunekassa Hvor mye får de? (Kommunens regnskap er offentlig, så det finner du sikkert.)

Ellers støtter jeg Sara Lakseides innlegg fullt ut. Og jeg har også alt jeg trenger. Takk. .

Frode Rabbevåg: http://touch.dt.no/nyheter/drammen/nyheter/politisk-kjenningsmelodi-om-fattigdommen-dette-har-vi-snakket-om-for/s/2-2.1748-1.7908861

Anonym: At noen enkeltindivider er ekstreme kan ikke jeg stå ansvarlig for. De må selv stå for det de sier og gjør. Jeg ønsker fokus på alle norske barn utenfor mottakene i tillegg til asylbarn. Slik at de ikke blir glemt oppi all elendigheten .

Odd Kjetil Berg

Odd Kjetil Berg

Vil bare gjøre deg og alle andre oppmerksom på at slik innsamling fåregår via Frivillig sentraler og via Frelsesarmeen i hele Norge.

Ole Jacob Johansen

Ole Jacob Johansen

Delt. :-)

Randi Skjøtskift

Randi Skjøtskift

Du setter fingeren på problemet allerede i innledningen. De som strør om seg med penger på julehandelen kontra de som ikke har råd til å feire. Det er den skjevheten vi må gjøre noe med.

Burde innføre borgerlønn så får alle fattige penger. Det systemet vi har nå gir penger til noen og andre mennesker får ikke.

En venn av meg har 9000 kroner i sosial og hus støtte. Han har igjen 900 kroner etter husregning er betalt. Og samboeren hans som bor sammen han får ikke sosialhjelpe fordi NAV mener at det er nok med en person som får sosial hjelp. Dermed kunne Norge ha innført borgerlønn slik at alle får penger.

Av en eller en annen grunn så fortalte ansiktet ditt meg at du lider av fremmedfrykt og rasistiske holdninger. Rasistiske holdninger er hovedsakelig utbredt blant to grupper; godt voksne enslige og overvektige menn OG bimbo-kjerringer som kler seg som fjortisser og har smurt hele trynet i brunkrem. Du passer godt til sistnevnte, og jeg er overbevist om at du faktisk er stolt av dette.

Ole Johnny Jensen

Ole Johnny Jensen

For mange år siden kjente eg en forretningsmann som jobbet med å hjelpe barn i Afrika og jeg så at noen få givere støttet det med å sende penger til sine fadderbarn. Din mor husker jeg var en av dem som var lojal giver i mange år. Bra at du har det samme engasjementet som henne.

Lykke til med initiativet for norske barn også.

Det er ikke alltid like lett å formulere tankene sine når man skal skrive det ned. Saken er kanskje slik her også. Hadde jo håpet folk kunne se forbi dette og faktisk sett på budskapet, nemlig at det finnes mange barn som kanskje ikke blir tenkt på i dagens mediesituasjon. Jeg synes det er bra du tar deg tid og krefter til å hjelpe lokale organisasjoner i Asker. Håper det er mange som deg!

Et minutt stillhet for hjernen din

Gjermund Olsen

Gjermund Olsen

Supre jenter. jeg er stolt av dere;)

Sånne damer vil norge ha.

Sven Erik Nygård

Sven Erik Nygård

"våre egne" ... Takk din Gud for at du er ateist. Selv ønsker jeg alle barn en god jul (minus alle de andre, da).

Helt enig med dere! DRIT i venstrevridde anti norske media!

De har helt glemt våre egene som sliter!

Kan ikke dere med konton sprengt for penger gjøre noe SVÆRT noe for alle de norske fattige da?

F.eks: gi 10,000kr i gavekort på Rema 1000 til 200 familier som fattige og NORSKE da?

Hva er 2mill for en milliardær:)

Da hadde dere satt dagsorden i media i lang tid fremover:))

Og vunnet hele Norges hjerter..unntatt sosialister da..de ønsker jo å utrydde oss norske

Skammelig med slike holdninger her til lands

Hva skal asylbarn med julegaver uansett? De er stort sett muslimer, og de feirer som kjent ikke jul.

Lars Henrik Krogh

Lars Henrik Krogh

Flott i iniativ fra flotte jenter som fronter en sak som jeg gjerne er med å støtter! Så registrerer jeg at de store "monopolist" organisasjonene blir litt hårsåre. Ikke la dere affisere av det - kjør på! Innsamlingskontrollen er vel og bra, men det er jo representanter fra de forskjellige organisasjonene som sitter der. Bare sørg for at bidraget til disse familien blir slik at det faktisk går til disse barna, og ikke til evt omsorgssviktede foreldre. Dere skal få tillit og bidrag fra meg!

PS! Skulle da for svarte bare mangle at vi hjelper våre egne, og jaggu har store deler av Europa inkl Norge vist mye hjerterom for flyktningene som kommer - på tross av at vi er et lite og sårbart land med våre verdier og kultur! Kanskje litt utenfor den siste der, men synes vi glemmer litt de utfordringene denne flyktningestrømmen kommer til å ha på flere områder i vårt samfunn. Lykke til med et flott initiativ, og håper det blir en stor suksess!! Beste hilsen Lars Henrik

Utrolig at noen greier å "vri" et flott tiltak som dette til noe negativt. Applauderer det dere prøver å gjøre for lokale barn som har det tøft i et område der så mange lever det "gode" liv.

Ann-elisabeth

Ann-elisabeth

Flott initiativ 👌

Så gi penger til de fattige barna da Maria. Du har jo ræva full av penger og skapet fullt av designer klær..... Du er faktisk heldig nok til å kunne hjelpe andre familier med din rikdom.

Utrolig viktig det dere påpeker.

Stå på, og ikke bry dere om de negative kommentarene her

Det kan aldri bli feil å bry seg om noe, Maria. Fin tanke og handling . Et ønske om at alle barn skal oppleve en fin og god jul må vel alle kunne stille seg bak ❤️

Meget bra initiativ!

Jeg kjenner selv noen som kan kategoriseres som "fattige", og det er riktig som det blir hevdet av barna står et stykke på utsiden av (velstands)samfunnet. Situasjonen blir enda mer håpløs når både myndigheters, organisasjoners, media og altfor mange i befolkningen overfokuserer på migranter fra folkevandringene.

Dette blir bare verre når Statens Pensjonsfond Utland blir forbrukt (den største delen på migrantene nevnt ovenfor) de neste 10-20 årene, og de fattige "norske" (alle nasjonaliteter inkludert) er blitt enda fattigere.

JaTilRepublikk

JaTilRepublikk

Med andre sier altså Røde Kors akkurat det samme de og flere andre spesielt på venstresiden tidligere har refset andre for å si:

"vi har ikke råd til alt".

Jessica Rewnell

Jessica Rewnell

Forstår ikke hvorfor du har fått så mye negativ kritikk for det innlegget. Det er viktig å ta vare på alle så godt man kan. Og at det kommer fra en med mer penger enn de fleste vil jeg jo si er en god ting, at det finnes de som har mulighet til å hjelpe som faktisk gjør det også! Jeg har selv vært de på bildene, men selv om det har kommet noe godt ut av det og at jeg har vokst opp med forståelse av viktigheten av økonomi så kommer alltids den tanken om hvordan ting kunne vært hvis man fikk dratt på ferie i en alder så man kan skape minner ut av det (altså over 6 år), og kunne gå på den sporten man ønsket, å kunne få den ene lille tingen man så dypt ønsket seg.

Det er viktig å minne folk på disse personene og situasjonene i en tid som dette også :)

Bra skrevet!

Det finns mange i det her landet som trenger hjelpen.

Blir så sint av skjev-fordelingen av, ikke bare penger, men også ressursene i Norge, nå til dags....

Eks fra nå nylig: ei jeg kjenner ble skilt for noen år siden, rundlurt økonomisk av sin eks, og ble sittende igjen m masse inkasso etter bruddet. Damen, som har ei lita jente, kjempet seg opp, fikk leilighet, jobbet og hadde det bra, så kom den store smellen, med enda flere økonomiske belastninger etter bruddet, leiligheten hennes skal nå tvangsselges, og halvparten av hennes inntekt blir nå trekt fra lønnen hennes. For litt siden tok hun mot til seg og oppsøkte nav, og ble BLANKT avvist, med beskjed om å komme tilbake etter nyttår, da de hadde så mye å gjøre m de nye flyktningene i kommuna.

Det er for jævlig at norske beboere, som bidrar til samfunnet, skal bli avspist slik!

Nå vet hun ikke sine arne råd, for ikke vet hun hvor hun skal bo på lang sikt, ikke har hun inntekter som dekker de daglige utgifter og på kort sikt, ingenting å feire jul med. For å ha det sagt, damen har ingen familie heller..

Det er kapitalister som din far som gjør andre til å bli fattige, ikke asylbarn!!! Du burde be din far å dele noen prosent av sin inntekt til de fattige barn som du nevner!!

Men formålet med bloggen din ikke er å samle penger til fattige barn. Du uttrykke dine rasistiske tanker og fremmedfrykt på dette måte!!

rune johannesen

rune johannesen

Nå ble jeg gla,savner ett slik initiativ.

God jul til dere alle i Norge.

Stå på maria :)

Goran: Denne kommentaren provoserer meg grådig. For det første vet du ikke hva min far bidrar med. Han har skap flere 1000 arbeidsplasser og at du våger å snakke nedlatende om mennesker som brenner for å hjelpe andre er en stor synd i seg selv. For det andre at du påpeker at jeg ikke har noen god intensjon og er rassist. Hvordan vil du da forklare at jeg støtter 7 forskjellige hjelpeorganisasjoner , har 3 fadderbarn og den siste innsamling jeg gjore var for barn i Gambia.

Delt:-)

Desverre så er dette heller ikke noe nytt, ei gjelder det bare barn. etniske nordmenn blir stort sett nedprioritert overalt. Det er noe som trenger mer lys hvordan denne sosiale ingeniøring av befolkingen, agenda 21 og politisk internasjonal media blir brukt som våpen. ordo ab chao.... Men jeg vil nevne at det er andre organisasjoner som kan og har lignende tilbud som du prøver å få igang. bla. kirkens bymisjon i Drammen

Gi litt til alle så slipper det å bli "krig". De som sier at det ikke finnes "norske" barn som er fattige burde sjekke opp dette litt nærmere. Da er det ikke snakk om at de ikke får fotballsko og ny mobil, men det finnes knapt nok penger til mat og regninger. Det er spesielt enslige forsørgere som har det tungt. Alle barn uansett rase, fortjener en fin jul. Derfor skal INGEN utelukkes. Det er flott at noen tar initiativ til å hjelpe. Det er ikke denne damen som skal få allt bråket, men de hjelpe organisasjonene som utelukket de "norske" barna. De skulle ha satt av midler slik at de kunne ha bidratt til at alle fikk litt hjelp nå i julen.

Kjempebra tiltak. Hadde jeg hatt råd skulle jeg bidratt.

Jeg minner om at Høili på ingen måte er rasist, fordi "rasisme" ikke er annet enn verdidommer basert på etnisitet, dvs. man hevder at noen er mer/mindre verdt enn andre FORDI de tilhører bestemte etniske grupper. Høili sier ingenting om verdien på asylbarna eller de etnisk norske.

Det har gått slik inflasjon i bruken av rasismebegrepet at folk ikke lenger vet hva det betyr.

Eksempel: rasisme knyttes gjerne til diskriminering, dvs. forskjellsbehandling. Vel, det finnes europeiske medisiner asiater ikke kan ta fordi de ganske enkelt ikke tåler disse medisinene. Man diskriminerer, men det er da ingen verdidom her?

Atter andre later til å tro at om vi ikke kan hjelpe alle samtidig, er intet poeng i å hjelpe noen, for hjelper vi noen, er det urettferdig mot de som ikke får hjelp. Vel, verden er nå en gang skrudd sammen slik at ikke alle lar seg hjelpe samtidig på en gang til enhver tid. Det vil alltid være noen som lider.

Arnt Roar Kvile

Arnt Roar Kvile

Bra du stiller opp og vil gjøre en innsats der andre organisasjoner åpenbart svikter, Maria. Stå på! Som nabo til Europris i Maura motiverer dette til å fortsette og være en god kunde der :)

Er ikke Syria et muslimsk land? Det vil jo si at jul ikke er en tradisjon for dem, så hvorfor skal de prioriteres med julegaver fremfor andre barn som har dette som en tradisjon - i den grad det er mulig, vel og merke?

Misforstå meg rett, for jeg er aboslutt ikke imot flyktninger, men det er greit å være litt kritisk der hvor det "trengs" eller faller naturlig.

Bjørn: Så du vil jeg skal motbevise at jeg er rassist? En av mine beste veninner er fra Korea , jeg støtter masse til i hjelp i tillegg har jeg vært aktiv med hjelp til GIFTS som er barn i Gambia.

Anna Morthaugen

Anna Morthaugen

delt :) bra initiativ! litt rart at Røde Kors kjenner så dårlig til muslimske tradisjoner ... men barn er barn og ALLE barn bør ha det godt!

Delt 😊

Utrolig bra skrevet😉 endelig er det noen som tørr å ta opp detta tema.. Flott og stå på videre

Lurer på hva de tenker med de som skrev oppi her om å ha råd til de barna man setter til verden.Da må jeg spørre om dere vet hva framtiden vil bringe,om dere vet om dere er sikret god økonomi for all fremtid?for 15 år siden satt jeg med full jobb ,ok utdanning og en ektemann som hadde god jobb.Nå sitter jeg aleine med 3 barn fra 8-14 år ,hvorav den ene har store helseproblemer og jeg har selv fått en diagnose der jeg av spesialister blir regnet ut som full ufør og er midt I "krangelen" med NAV om uføretrygd. Blir fett med penger på meg fremover liksom....!å dette burde jeg ha visst eller?! Ikke sitt der å døm oss som er uheldig stilt med penger,dere vet ikke hva som har gjort at vi er der vi er!

Flott initiativ. Hvis vi ikke tar vare på våre egne barn er vi et folk som ikke eier noen som helst skam. Nestekjærlighet er å hjelpe, ja nettopp den neste som står ved din side, og slik forsetter det forhåpentligvis bortover. Kristene som tror at nestekjærlighet er å ignorere barna som ikke har det bra i sitt eget nabolag, men som sitter å strikker sokker for barna i Afrika (for å føle seg prektige) følger ikke Jesus ord om nestekjærlighet.

Sånn jeg ser d er vel praktisk talt de fleste syriske barn muslimske. D vil jo da si de ikke feirer jul, så hvorfor kan man ikke prioritere at de norske fattige barna får ekstra nå i jula som er vår tradisjon! Tenker at d er viktig å hjelpe de syriske barna også, men så lenge de får d de trenger nå i en høytid de selv egentlig ikke feirer, kan man vel gi de norske litt ekstra nå!

Du får bare la disse sosialist kommentaren prelle av deg. Alle setter ting opp mot hverandre også her. Og HVEM taper i denne sammenheng?? Jo noe som Maria har påpekt. Norske barn UTENFOR MOTTAK. Greit ho skrev litt slærvete, men vi skjønte hva ho mente. Men dere sosialist svin vet du. Dere må bare ta en som ikke er PK. Stakkars dere. Sprekker dere når sola treffer?? Nei Maria støtter denne kampanjen i lange baner for vi ser virkelig hvem som er taperen i dette oppgjøret. Og når du sier RK sa dette, tror jeg deg 100% mere PK alliert selskap skal man lete lenge etter. Skulle nesten tro Støre var direktør. Men en annen ting også. Er nok ikke så fryktelig dårlig med mange av de som kommer heller. Ettersom de allerede har passert 10-12 andre FREDELIGE land for å komme hit og skvise ut andre minoriteter. Stå på og tommel opp.

Ellen T. Andresen

Ellen T. Andresen

Det er mye som kan sies om det opprinnelige blogginnlegget, og en del av kommentarene her inne. Mye er sagt, så det vil jeg ikke kommentere.

MEN, jeg har null respekt for de som skriver anonyme innlegg! Mener du noe om en sak, bør du sannelig kunne stå fram med fullt navn! Nettroll er det mange nok av - vær voksen og undertegn med eget navn i steden for å være feig.

Muslimske barn feirer ikke jul, hvordan kan de ta imot gave fra rødekors? De undervurderer jo korset...

Alf Sivertsen

Alf Sivertsen

Jeg overførte kr. 200,- og håper at mange nordmenn gjør det samme

Har delt innlegget! Og er så enig med deg! De fleste på mottakene feirer ikke jul en gang! Vi må begynne å hjelpe "våre egne" før vi hjelper andre!

Helt enig med deg Maria! Vi må hjelpe våre egne før vi hjelper andre !

Delt ☺

Delt delt delt, og skulle jeg være så heldig å vinne en julegave, så vil jeg gjerne donere den til God Jul lille venn <3 Finnes det forresten i Oslo?

Støtter deg helt og fullt ut, vi må snart tenke på våre egne oppi dette.. Kommuner og all hjelp går til flyktningene nå, greit de trenger hjelp de og, men at Norge skal skyve vekk sine egne som ikke har muligheter og råd til en gavefyllt jul med sine barn. Vi bor i et rikt land men allikevel blir våre nedprioritert.. Er ikke rettferdig spør du meg,

@ Maia:

Det var du som skrev at flyktningebarn ble drept i Europa, ikke jeg! At flukten foregår i Europa, er jo også feil, siden en flyktning er i trygghet allerede i Tyrkia! Skjønner godt at du "rest my case" for du har ingenting å komme med.

Og de, som ikke evner å hjelpe sine egen først, er hjernevasket av PK!

Trodde virkelig at du hadde et hjerte der inne, men det har du vel ikke. Bare tenk da, asylbarna har vært gjennom helvete. De har vært i krig og opplevd at foreldre og familien har blitt sprengt opp foran dem. Og her har vi deg som skal kritisere at de får hjelp? De har vært gjennom så mye fælt, alt de ønsker seg er noe godt i livet. Fattige barn i Norge har det bedre enn barna i disse landene. Og de norske barna burde være glade fordi de har familie, tak over huset og mat på bordet. Mener ikke at de ikke burde få hjelp, men det du sier er bare meningsløst. Og hva i all verden, de og våre egne? Du må SLUTTE meg oss og dem. Det er helt flaut å høre på deg, du må skjerpe deg! Asylbarna har kommet for enn grunn og de skal bli, så det er ikke noe de og oss. De blir norske om noen år. Trodde du skulle føle noe ettersom du har tre barn selv, men det gjør du dessverre ikke!! Og uansett, hvis du syntes så synd på barna, syntes jeg at du skal droppe gaver for dine egne barn og heller donere til fattige norske barn! Du er bedre enn dette, så stopp med hatet!

Helt supert innlegg :) Endelig flere som reagerer på den skjeve fordelingen og den skakkjørte prioriteringen.

Man må begynne å se litt i egne rekker før man kaster blikket utover. Det er 85000 barn som lever under fattigdomsgrensen i Norge, uavhengig av etnisk bakgrunn, så er det fortsatt snakk om et stort tall FØR denne flyktningebølgen kom.

Så supert at du tar opp dette!! :)

Hei, Maria! Det er noe som heter tiende, det er å gi ti prosent av det man har til de fattige, gjerne norske fattige barn, og det regnes etter skatt. Det ville vært en gave i julens ånd og i tråd med vår vestlige, kristne arv. Hva sier du?

Beste hilsen og god jul!

Iver

Jeg var selv enslig forsørger i en del år og jobbet frivillig for AFFO, aleneforsørgerforeningen. I tillegg ble jeg med og dannet Fattigdomsalliansen. Jeg var også med i aksjonsgruppen EVA for å sette fokus på at mange familier med kun en foreldre slet med fattigdom. Jeg ser noen håner de familiene med at de ikke er ofre eller ekte fattige. Det er tull for selv partiet Rødt mente, da jeg jobbet med dem, at om flertallet i et samfunn sliter som i mellomkrigstiden, så opplever ikke barn det som fattigdom. Derimot når disse barna er i et mindretall er det tøft. Så vi må se det i sammenhang med hva andre får til jul. Jeg skal si deg noe som igrunn er en hemmelighet og det er at de aller fleste enslige forsørgere sparer og gir sine barn julegaver, de lar heller være å gå til tannlegen selv eller til legen. De spiser heller mindre. Man vi gjerne beskytte sine barn og la de føle seg normale, la de få skryte om gaver de også. Derfor støtter jeg deg i ditt tiltak her og fordømmer de som enten mobber deg eller som også bagatelliserer disse barnas fattigdom. Vil de at de fattige norske barna og deres foreldre skal skamme seg? Jeg har i alle år gitt til Frelsesarmeen fordi jeg vet hvor viktig det er å hjelpe de som har lite, men nå har jeg helt stoppet med det. Det er fordi jeg ser uteliggere og rusmisbrukere i Oslo ikke få hjelp fordi Frelsesarmeen prioriterer romfolk og migranter. De får ikke annet enn hospits med rusmisbruk, der de som kommer får fine leiligheter. Jeg mener vi er først og fremst forpliktet til å hjelpe våre egne og det gjør vi ikke lenger, ikke de fattige; de syke,;de funksjonshemmede; de gamle eller de ensomme. De er glemt! Så jeg lurer på, hvor kan man levere gamle,men fine leker ? Eller klær? For jeg vil gi til de som ikke får. Og jeg håper det kan bli et fast sted så vi kan gi hvert år. Frelsesarmeen får det ikke, for de har glemt alle som sliter av nordmenn, Mvh Gine

Flyktning fra Norge

Flyktning fra Norge

Hei. Jeg synes det er veldig bra at du tenker på barn som ikke har foreldre med god økonomi. Det er ikke lett å vokse opp sånn. Selv tenker jeg på alle barna som ikke kan vokse opp hos sine biologiske foreldre og er tatt hånd om av barnevernet. De barna har en mamma og pappa på kontrakt. En kontrakt med 3 måneders oppsigelse. Jeg har selv et barn som bor der. Som 4 åring ønsket h*n seg penger til bursdagen, penger til jul. Som 5 åring fikk sa h*n også til meg at h*n ønsket seg penger. "Hvorfor det?" spurte jeg da, "du er bare 5 år, vil du ikke heller ha leker?". Da viste det seg at de andre barna hadde fått større sykkel og h*s var for liten. I stedet for å koste på h*n en 1000-lapp for ny hadde fosterhjemmet sagt h*n måtte spare selv. (Jeg tilbydde meg selvfølgelig å kjøpe til h*n, men da hadde h*n allerede kjøpt) Kan også nevne at fosterhjemmet får 42.000 kr i måneden for å ha h*n. På grunn av teorien om at biologiske bånd skal brytes for å knytte nye til fosterhjemmet (som har 3 måneders oppsigelse ) er det vanskelig som forelder å følge med. Man blir ekskludert fra skolemøter osv samtidig som samvær settes til noen timer i året (6 ganger av 3 timer = mye. 2 ganger av 2 timer = lite). Når jeg da ble gravid igjen trodde de at jeg hadde en lett aspergers diagnose. Konsekvensen var et for kort følelsesregister, så for å forhindre adopsjon (barn under 2 år kommer inn i "småbarnsbanken") eller foreldre på kontrakt dro vi til Spania for å få en ny vurdering her. Her er vi veldig fattige og veldig lykkelige. Kontrasten til hvordan vi levde i Norge er stor. Vi har julestjerner av papir i vinduene og venter snart klær samlet inn i Norge. Grønnsakene her er billige på markedet og da kommer de ferske rett ifra åkeren. I barnehagen har de uniformer, så ingen ser at h*n er annerledes. Jeg jobber, men har ikke en levedyktig lønn, så jeg er avhengig av hjelp fra familie og venner i Norge. Ikke misforstå jeg ønsker ikke penger fra deg. Som jeg sa så er vi fattige, men vi er også lykkelige. På morgenen synger vi sanger og tenner advents stake. I dag får vi huset fullt i pensjonister som skal spise lusse katter og være med på Lucia feiring. Men jeg tenker på alle de barna som ikke får møte noen av sine biologisk foreldre til jul. Jeg tenker på dem som ikke har biologiske foreldre som de kjenner og som opplever at de eneste foreldrene de vet om sier opp kontrakten, vil ikke ha dem lenger. De som bare er en del av statestikken, men som vi ikke hører om siden de er for unge selv til å si sin mening og bli hørt, samtidig som de ikke har noen nær familie som er ressurs sterk nok til å gjøre noe, evt ikke har en biologisk familie som er oppegående. De barna og ungdommene som er helt alene. Fra her jeg sitter nå, så har ikke jeg makt til å gjøre noe med det. Jeg fullt opp med å jobbe så jeg kan reise hjem på samvær snart. Men jeg håper noen snart får øynene opp for dem. De fortjener å bli sett og de fortjener å bli hørt. En stor del av de er fremtidens tall på selvmordsstatestikkene og statestikken over rusmissbruk og kriminalitet. Jeg håper dette snur. Jeg håper at noen med makt åpner hjertet sitt for dem så ballen kan begynne å rulle. Alle barn fortjener en god barndom, så det er viktig det du gjør. Jeg er glad for at du engasjerer deg. God jul og godt nyttår ♡

Lone Pedersen

Lone Pedersen

Hvorfor blir det ikke tatt frem i lyset mer om hvor mange i Norge som lever under fattigdomsgrensa, spesielt med tanke på at vi mange gang pr år er vitne til at staten gir bidrag til alt anna rundt om i verden som bistand til selvsagt gode formål men hva med de som sliter veldig økonomisk og ikke kan gi sine barn det de trenger. Vi er trass alt ett av verdens rikeste land, men dog blir det aldri tatt opp at selv i Norge har vi folk som lever under fattigdomsgrensa. Derfor tror alle at siden vi er ett så rikt land å leve i så derfor vil alle hit når det i bunn og grunn ikke blir tatt på alvor at vi i Norge har ett problem. Hvorfor blir ikke dette prioritert ?? hva om staten kunne gitt en prosent av all bistandskronene og brukt dem på å få noeges "fattige" den støtten og hjelpen som er nødvendig ,, Er dette en stor "skam" for de som sitter i sine plasser på løvebakken ?? Dette blir aldri belyst rundt om i verden der de står å skryter om hvor bra og snille vi nordmenn er siden de skal gi mange milliarder pr år i bistand til andre, men dog viktige saker... husker at selv tilbake til da Bondevik sine dager så var det en episode, mener det var i statene, men kan ikke si med 100% sikkerhet at det var der, men uansett så sto han der og fortalte at vi her i Norge IKKE hadde hjemløse/uteliggere selv om det på daværende tidspunkt var ca 5000 registrerte uteliggere, og det er bra mange år siden, så tenk på hvordan det er i dag. SV hadde som sin største fanesak da de stilte til valg for forrige regjering mener jeg det var at de skulle sørge for å løfte fattigdommen , men det har det jo ikke blitt, snarere tvert om.. jeg personlig syns dette er helt forferdelig å tenke på at vi i Norge som er ett av de rikeste i verden ikke tar skikkelig tak i dette og ordner opp her hjemme før en tar å sende milliarder pr år ut av Norge til andre som trenger hjelp mot nettopp fattigdom. DE BURDE SKAMME SEG.. At barn ikke ønsker å vise hvor de bor henne. ikke får enkle ting som for mange er sett på som nødvendigheter blir ofte mobbet osv, og hva slags risikoer kan dette bidra til.. barn som ikke ønsker å være hjemme, dersom de har ett godt hjem ender med å tråle gatelangs, og da er jo sjansen for at dette ender med at de havner inn i den kriminelle verden, begynner med rusmidller osv.. Jeg skjemmes rett og slett når jeg tenker på dette. dog jeg selv ikke har noe extra til overs når mine egne utgifter er betalt for og til tider kan komme med uttalene som om at "jeg er så blakk", så er jeg vel ikke det i ordets rette forstand for jeg har trass alt ok klær å ha på meg. bra tak over hodet, selv om jeg skulle gjerne hatt ett større sted, men her er varmt og godt, og mat både i kjøleskapet og i fryseren, men ikke ofte jeg kan reise på noen ferie, ikke utenlands i alle fall. så da jeg ikke med god samvittighet si at jeg er blakk. Jeg er neppe alene om å ha det sånn,. Vi har vokst opp med dette så alt utover dette, som å ikke kan reise til syden hver sommer osv men at alt annet nødvendige behov er dekket skal ikke klage på hvordan en har det.. Det er faktisk sant det ordtaket at : "noen vil ha mer, mens fanden vil ha fler". Å gi ett lite bidrag, f.eks en 50 lapp i støtte til at ett barn eller en familie kan få en noe bedre jul er jo ingenting for de fleste av landets befolkning. men syns virkelig at de store damer og herrene som sitter på løvebakken burde hoste frem litt kroner å gi det som bidrag til dette. Det er trass alt ikke mange ukene siden de sto der så stolte av seg selv over at de skulle bidra med utrolig mange millioner til bistand utenlands.. Nei, en må feie for sin egen dør først før en kan hjelpe andre, i alle fall feie litt fremfor sin egen dør i alle fall... får sikkert mye pepper med tilbakemeldinger på dette. men dette er min mening, og at andre mener noe annet er jo selvsagt også lov. en kan ikke alle enes om alt.. Jeg ønsker alle fattige som rike ei riktig god jul !!

Nydelig og se deg på god morgen Norge ❤️

Hei alle sammen, her kommer listen over de som får en julegave rett hjem på døren med Bjørgs Transport, takk for at dere delte:)

Janny Kristine Skei har delt en lenke.
7. desember kl. 21:44 ·

Karianne Ekløff har delt en lenke.
6. desember kl. 12:16 ·

Terje Jacobsen har delt en lenke.
6. desember kl. 08:29 ·

Gunn-Edel Skaget
06.12.2015 kl.01:32
Delt og lykke til ????

Ragnhild Elisabeth Thomas Maria er en klok dame.

5. desember kl. 19:57

Klem fra Maria

Det du skriver er utrolig bra og utrolig sant. Merker det på meg og mine kvar dag.

Selvfølgelig delt !!

dere er direkte motbydelige....

Cesilie Hagen

Cesilie Hagen

Stå på :)

Det er veldig trist at så mange barn i Norge har det slik.

Jeg har selv ikke hatt råd til å gi mine barn jule- og bursdsgsgaver. Ikke noe ferietur heller.

Flott at du vil gjøre noe!

Men å skrive så negativt om Røde Kors, som tross alt IKKE har mye penger, og som vi alle er med og bidrar frivillig og bruker vår fritid på å kurse oss og hjelpe andre.

Ett svar fra ditt lokale Røde Kors (RK) betyr ikke at alle prioriterer det samme. Dessuten er det meste av pengene vi får inn øremerket fra giver, hva pengene skal gå til.

RK har IKKE mye penger og dem jobber iherdig for å få støtte til å kunne hjelpe.

Du burde sjekket litt mer før du skriver. RK har faktisk et tilbud som heter "Ferie for alle". Et tilbud til familier som ikke har råd til å ta med barns sine på ferie.

Så jeg syns du burde sjekke litt mer før du deler slikt.

I år fikk vi penger fra russen, og de var øremerket hva de skulle gå til.

Vi må også lære barna våre hva som er viktig her i livet... det er ikke bare ting el flotte ferier.

Tid og omsorg er en fin gave.

Vi campet i hagen, og dem var kjempefornøyde.

Men det blir selvsagt værre da dem blir eldre, og begynner å sammenligne seg med andre.

Det er vondt og sårt og ikke kunne gi barna sine ferieturer el gaver, jeg har gråti masse selv pga det. Men da er det viktig og lære dem hva som er viktig her i livet....

Lykke til videre! - men plz ikke heng ut noen som faktisk gjerne vil hjelpe og hjelper! Røde Kors er basert på frivillighet, og vi er mange som bruker mye av fritiden vår på å hjelpe, men har desverre ikke penger til å gi, men har tilbud til barn og barnefamilier.

Penger til støtte, må du nok søke om andre steder. Det må også vi i Røde Kors.

Det er veldig trist at så mange barn i Norge har det slik.

Jeg har selv ikke hatt råd til å gi mine barn jule- og bursdsgsgaver. Ikke noe ferietur heller.

Flott at du vil gjøre noe!

Men å skrive så negativt om Røde Kors, som tross alt IKKE har mye penger, og som vi alle er med og bidrar frivillig og bruker vår fritid på å kurse oss og hjelpe andre.

Ett svar fra ditt lokale Røde Kors (RK) betyr ikke at alle prioriterer det samme. Dessuten er det mrste av pengene vi får inn øremerket fra giver, hva pengene skal gå til.

RK har IKKE mye penger og dem jobber iherdig for å få støtte til å kunne hjelpe.

Du burde sjekket litt mer før du skriver. RK har faktisk et tilbud som heter "Ferie for alle". Et tilbud til familier som ikke har råd til å ta med barns sine på ferie.

Så jeg syns du burde sjekke litt mer før du deler slikt.

I år fikk vi penger fra russen, og de var øremerket hva de skulle gå til.

Vi må også lære barna våre hva som er viktig her i livet... det er ikke bare ting el flotte ferier.

Tid og omsorg er en fin gave.

Vi campet i hagen, og dem var kjempefornøyde.

Men det blir selvsagt værre da dem blir eldre, og begynner å sammenligne seg med andre.

Det er vondt og sårt og ikke kunne gi barna sine ferieturer el gaver, jeg har gråti masse selv pga det. Men da er det viktig og lære dem hva som er viktig her i livet....

Lykke til videre! - men plz ikke heng ut noen som faktisk gjerne vil hjelpe og hjelper! Røde Kors er basert på frivillighet, og vi er mange som bruker mye av fritiden vår på å hjelpe, men har desverre ikke penger til å gi, men har tilbud til barn og barnefamilier.

Penger til støtte, må du nok søke om andre steder. Det må også vi i Røde Kors.

Delt ❤❤

Sølvi Tønnessen

Sølvi Tønnessen

Så bra initiativ!! Endelig fokus på våre barn i Norge og. Ventet på dette. Alle barn har rett på en trygg oppvekst, og de gamle har rett på en trygg hverdag. Super bra tiltak Maria, elsker det ;) 😉

Syntes det blir litt snevert å sette dette opp imot hverandre. Det minnereg om en splitt og hersk metode. Der noen peker fingrene mot en minoritetgruppe og legge press på det, enn å gå ut til de som virkelig sitter med sugerør, store sugerør. F.eks skatteflyktininger, politikkere. Vi har råd tiø å hjelpe begge deler, ikke bland flyktingene inn i det!

Nå ser jeg at dette er et gammelt innlegg, men velger å sende alikevel: Synes det er synd at du henger ut Røde Kors sånn. Har du virkelig satt deg inn i hva de gjør? De har barnas røde kors som er gratis og for alle. Her FÅR ALLE barna bla. turer til Tusenfryd m.m. I tillegg er det noe son heter ferie for alle, hva det innebærer sier seg selv i navnet... Dette drives av frivillige. Sånn for å nevne noe.

Hvorfor sette svake grupper opp mot hverandre? Kanskje flere kunne vært hjulpet om ikke kongehuset kostet 220 mill i året?

Hvor mange hytteterasser trenger egentlig Norge før de svakeste har fått hjelpa de trenger, uavhengig av fødested vel og merke!

Her var det mye hets. Kan ikke helt skjønne hvorfor Maria blir hengt ut. Hun sier ingenting om at asylbarna ikke skal få noe, ikke henger hun ut RK heller. Det hun sier er at RK i Asker har valgt å gi pengene til asylbarna, så de barna som ikke bor i mottak (være seg røde, hvite eller blå) ikke får noe. Det prøver hun å gjøre noe med, sånn at alle fattige barn som bor utenfor mottaket også skal få en gave til jul. Kan ikke skjønne at dette er så vanskelig å forstå. Skulle likt å vite om alle "trolla" som mener norske barn er bortskjemte, bruker pengene på asylbarna og ikke egne barn denne julen. Nei folkens, alle barn har rett på gleder det mener nok Maria også. En ting til. Ikke bruk krig og elendighet som unnskyldning til å si at våre barn har det så godt, så la oss heller hjelpe alle andre. ALLE barn skal ha det godt, samme hva slags bagasje dem har.

Jeg tror ikke nordmenn forstår hvor asylbarna kommer fra...

De har ingenting, de lever i konstant frykt, de ser død og voldtekt hver dag, de er utsatt for å bli drept, kidnappet og solgt eller voldtatt selv. Det eneste de vil er å leve, og ha en sjanse!

Hvor mange velfungerende nordmenn går på trygd, selv om de kan arbeide?

Hvor mange nordmenn velger seg selv over egne barn?

Hvor mange nordmenn mener at Staten skal ta vare på dem?

Hvor mange nordmenn kjøper mer enn de har råd til, klarer ikke å betale tilbake og forventer at andre skal rydde opp i rotet deres?

Det er de som snylter og ødelegger for "de stakkars norske barna".

Som en nordmann som har jobbet i flyktningeleir, er jeg flau over mine landsmenn skriver og legger ut slike innlegg som lyser av egoisme, rasisme og ignoranse.

Dette kunne ha vært et flott innlegg om å hjelpe barn som ikke har det så greit UTEN å dra inn asylsøkere!

Norge er et fantastisk land med enorme muligheter og helt uten svære økonomiske problemer, vi har plass og kan ta inn de som virkelig sliter.

Se litt lengre enn egen nesetipp og ikke tål så inderlig vel den utrett som ikke hender deg selv!

Eva O. Karlsen

Eva O. Karlsen

Ble fattige barn tatt hånd om før det kom asylsøkere? Er det virkelig på grunn av at asylbarn blir prioritert at fattige barn i Norge ikke blir "tatt hånd om"? Er det ikke heller fordi de som har mer enn nok å fylle i lommeboka skal ha lavere skatter, og fordi folk som greier seg godt heller velger å ha TV i alle rom enn å hjelpe andre? Samtidig er det mange som bidrar frivillig i nettverk for å bidra til at fattige barn og voksne også inkluderes i sosial aktivitet. Viktig spørsmål: Bidrar du selv i frivillig arbeid som tilgodeser fattige familier? For fakta er: Det er ikke barna som har status fattig det er hele familien som er fattig, ettersom barn i Norge faktisk ikke er økonomisk ansvarlig for seg selv.

Hei. er så enig så enig,klapper den norske stat seg mer på "flinkeryggen sin,ja,så da får vi ta arman ifra dem,for dette e ei skam.har ikke mye men har satt min ære på å dele det man kan med de som har mindre eller er i knipe,lurer litt på om alle disse midlene som er blitt gitt til div organisasjoner er bruk,eller koser de seg på "bok.Dette er ikke snakk i å ha tv på "alle rom,eller at noen ikke vil skatte nok,de er det skjeve systemet i staten som lager fattidommen,Det jeg er mest redd for er at det kan skape hat og rasisme,barn overhører mye,og mye av det kommer ut i skolegården,foreldres frustasjon over at de kan få sosialstøtte,hjelp til både barnehage,turer,sykler,.s.v...men de får avslag,og det gjør de,noen kan si,jobb mer da,da får du bedre råd,da skal du ha barnevakt,det koster,og lett for å få jobb er det jo heller ikke,så,hva skal en stakkar gjøre.Og ja,det er noen unnasluntrere i dette landet som bare setter seg selv foran barna sine,men her må man heller ikke dømme i vilden sky,det ligger mye her Vi ikke vet, . Aslylbarna synes vi vel alle synd i og prøver å hjelpe det beste vi kan,men vi treng jo ikke ha et møkk elendig liv selv for å ville ha det bedre for barna sine,så her skal man holde kjeft hvis man ikke har fått bank,blitt voldtatt,o.s.v....nei,den holder ikke for meg,vi får prøve å hjelpe alle barna

For nå¨jøvla møl!

Hva med å fokusere på hvordan vi best kan hjelpe så mange som mulig istedenfor å kritisere de som hjelper noen? Er det virkelig slik i dagens Norge at et barn med mørk hud er mindre hvert en et barn med hvit hud?

Foreslår at alle som deler poster som dette tar seg en tur på nærmeste mottak og ser de små mørke barne i øynene før de uttaler seg.

Barn er barn. De fortjener alle de samme gleder og muligheter!

Denne overskriften gjør meg utrolig provosert. Initiativet om å samle inn penger til barn som gruer seg til jul er supert, men å la asylbarna ta skylden for dette, er å ta det langt over grensen for hva som er akseptabelt. Dette i tillegg til at tallene du har oppgitt i innlegget ditt feil. Hva tenker du om at du med dette innlegget bidrar til mer splittelse, avsky og misunnelse i en tid hvor vi trenger det minst? Jeg foreslår at du endrer denne overskriften til det det er. En innsamlingsaksjon for å bidra til at de som har minst får noe. Norsk eller ei. Et menneske er et menneske og fortjener å bli behandlet med respekt, verdighet, varme og kjærlighet, uavhengig av geografisk opprinnelse.

Regjeringen gav i år 23 mill mer enn i fjor til tilskuddsordningen for fattige barn. Det er også 45 mill mer mot 2014. Så aner ikke hvilke tall du sitter på. Men fattige barn er hverken glemt eller nedprioritert. https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/na-er-tilskudd-mot-barnefattigdom-fordelt/id2485233/

Morten NIlsen

Morten NIlsen

Fattige barn i Norge blir ikke tatt hånd om fordi asylbarn blir prioritert skrives det og det og opplyses om at staten gir 23 mill mer... men i mine øyne er det ikke barna som er fattige , men foreldrene som kanskje og har mistet jobben, skilt seg , fått en kronisk sykdom som har gjort at de har minimalt å bruke på fritid ferie ol etter at regningene er betalt. En enslig mor an Norsk etnisk opprinnelse som søker om tilskudd til en vanskelig hverdag får ofte NEI fra NAV og sosialhjelp , det henne får beskjed om er å selge alle verdier , snylte på venner og familie før henne kan få noe hjelp. Noe som er så skammelig av Staten at det er disse ord vi fleste Norske får i ly av Norsk asylpolitikk der de sender ut og gir midler i milliardklassen hvert jævla ÅR! jeg har lest og forstår dette blogg innlegget men det er foreldrene som er fattige som igjen går utover barna at de ikke får reist på ferie, vennetur, bursdager eller er flaue for å ta med en venn hjem. så ja... for mange er til tiden 100 kr MYE å bruke på noe en må offre for da annet som kan da være til mat eller et klesplagg

Hei, denne artikkelen er 1 år gammel. RK har gjort mange endringer etter denne kritiseringen og en del debatter jeg deltok i. Noe som tjener alle. Maria

Selv om blogginnlegget er fra 2015: -Hvorfor i all verden retter Røde Kors alt julefokus mot mennesker som i utgangspunktet ikke feirer jul?

Falske nyheter

Marianne Solbrække

Marianne Solbrække

Kjære Maria. Flott tiltak. Hvis du søker opp "Hjelp oss å hjelpe - Østfold" på Facebook, finner du vår frivillige organisasjon med samme formål som deg. Organisasjonen finnes i flere fylker. Og vi arbeider med dette på helårsbasis. <3 Marianne

Hei

"ikke våre egne" sier du!

Og så snakker du om hverdagsrasisme.

Skjønner du ikke at det er du som sprer dette. Med dine utspill!?

Det er du som er hverdagsrasisten nå!

Skjerp deg!

De er " våre egne"!

De er våre barn og våre medmennesker!

Lager raseskille og hverdagsrasisme du!

Skjønner du det??

Jannicke Høygård

Jannicke Høygård

Initiativet er bra det men vinklingen er forferdelig. Hvordan kan urettferdighet og fattigdom vinkles på en måte som ansvarliggjør barn som har flyktet fra krig. De har sett mennesker og familie bli drept, mistet alt de hadde av leker og trygghet. De lever i konstant frykt for å kastes ut av landet og har HELT SIKKERT forferdelige traumer selv i tillegg til foreldre som jeg ikke kan forstå hvordan har det. Hvis de nå har foreldre?? Og så sier en overhengende stor del av dere som kommenterer at vi må begynne å tenke på våre egne. Hva skjer med Norge? Jeg får lyst til å gråte av kommentarene jeg ser.

Jeg har selv vokst opp med en alenemor med svært dårlig råd. Jeg er helt enig i at man må hjelpe de som et dårlig stilt i Norge. Men det kunne ikke falt meg inn å påstå at det er oss nordmenn som et ofre som mange ser ut til å påstå. Jeg tror ikke artikkelforfatteren ønsket å fremstille det slik men det ble dessverre oss mot dem slik hun vinklet det. Og hvis man skal sette svake grupper opp mot hverandre; hvilke grupper i Norge er mest verdt? Fattige barn, barn på sykehus, narkomane, eldre på sykehjem. Forstår dere ikke at det er feil å tenke slik.

Så til deg som skrev artikkelen. Du burde tatt initiativet og skrevet om ditt engasjement for fattige barn i Norge. Det er flott, men når man sparker de som allerede ligger nede og trekker de inn i et tankeunivers om hvem som fortjener hva mest så mister tankene dine mye av verdien.

Du burde faktisk ta litt selvkritikk på dette selv om gjerningen i seg selv var god.

Alvorlig talt, alle som kjenner moderne muslimske familier i norge vet at de feirer jul - på sin måte. De deltar i høytiden, like lite troende som de fleste av oss - fordi vi er her. Da fortjener også muslimske barn juegaver og julekos, også de som er i mottak.

HAHA! For en hysterisk morsomm artikkel!

"Stakkars barna" som ikke får FERIE, FOTBALLSKO og som ikke har den nyeste leiligheten å vise frem til de andre snobbebarna?

Er dette ment som en spøk, en utrolig dyktig parodi? Eller er du virkelig så fjern fra dagliglivet at du synes det er sammenlignbart at barn ikke får luksusting med at andre barn SULTER IHJEL ?

Nei, du, dette kan man ikke ta seriøst, men jeg ser du klarte å lure noen, hehe ;-)

du vil ha norske barn ut av fattigdom`? Bare å åpne lommeboka det. Du kan subsidiere de med 50 mill minst. Og fortsette å leve i sus og dus. Makan til frekkhet å spille grupper opp mot hverandre. OG det er FÆLT å være fattig i Norge. Virkelig! Jeg var ungen som ikke hadde mer en et pas slitte sko og som aldri fikk "det siste" innen for noe som helst. Var det vondt? Ja. Klarte ej meg? Ja. Men det er ikke sammenlignbart med barn som kommer fra krig og er utrygge og kanskje foreldreløse. Det er helt utrolig hvor lite empatisk et menneske kan være. Gratuelerer, du vant det lotteriet. Tenk deg om neste gang. Flott du vil hjelpe, men du nører i så mye shit, som du ser av kommentarene her at dette burde du holdt deg for god for. Se på konfliktene i verden, se nyhetene. Du er tygg har en skokk med penger, reiser og koser deg, og for all del, det er lov, noen er heldigere enn andre. MEN noen har nok med å overleve. Ha no respekt for det i allefall og ikke tråkk på folk. Alt er en prioritering i livet. Satt på spissen: hvis valget er å sende et barn i norge på ferie, kontra å gi et annet mat og trygghet er valget lett. Ferie er ikke en menneskerett. Trygghet er. Hvilken verden lever du i??

Skriv en ny kommentar