hits

Hvorfor spise kokosolje?

Hei og god lørdag!

Både Maria og jeg bruker kokosolje når vi lager mat. Vi bruker Cocosa Extra Virgin som er en kaldpresset olje som kan kjøpes på helsekosten. For det første har kokosolje en lang rekke helsefordeler, og for det andre smaker den fantastisk. Jeg tenkte å skrive litt om fordelene ved å spise denne oljen. 

  

Her er 3 av mange helsefordeler ved å spise kaldpresset kokosolje:

Holder vekten i balanse: Kokosolje inneholder MCT, medium kjedede triglyserider. Studier har vist at nedbrytningen av disse sunne fettsyrene (som skjer i leveren) kan føre til mer effektiv forbrenning av energi. Studier har også vist at inntak av slike fettsyrer fører til at mengden magefett senkes, noe som er gunstig helsemessig. Studier har vist at inntak av 15-30 gram MCT kan øke energiforbruket med 5% per døgn. Om du ønsker å gå ned i vekt vil altså denne oljen hjelpe deg. Det anbefales å bruke ca 2 ss per dag. 

Fantastisk for hår og hud: Kokosolje inneholder store mengder vitamin E, som virker beskyttende på hår og hud. Du kan enten spise den eller ha den rett på huden og håret. Oljen hjelper i tillegg huden og håret å holde seg fuktig og gir en fin glød. Ved barbering kan kokosolje virke beroligene slik at man unngår røde nupper. 

Kan bekjempe sykdom: Kokosolje inneholder ca 50 % Laurinsyre. Denne syren omdannes til monolaurin i kroppen. Begge disse fettsyrene kan skade/drepe skadelig patogener som sopp, virus, kreftceller og bakterier. Man kan altså si at denne oljen kan beskytte deg fra sykdommer. 

Flere fordeler kan jeg skrive om i et senere innlegg. Håper dette fikk deg til å få lyst til å bruke kokosolje. Ha en fin helg videre!

- Natalie 

 

4 kommentarer

SÅ mange positive ting det er med kokosolje! nå må jeg få smakt dette :-D

Kenneth Ringnes

Kenneth Ringnes

Så bra 😊må teste 😊

Elsker kokosoljen fra Cocosa!

interessant og informativt .bruker selv cocosa, nydelig smak og samtidig gode egenskaper det er supert.

Skriv en ny kommentar