hits

Ikke hat meg!

Hei kjære lesere.

 

Få mennesker har styrke nok til å kunne prise en venns fremgang - uten misunnelse.

Hva ligger det egentlig i dette? Ligger det i menneskets natur og ikke ønske andre fremgang om man ikke er med på reisen selv? Jeg tror svaret på det er ja. Jeg skal være såpass ærlig nå, som jeg alltid er at jeg skal innrømme at jeg føler på dette selv fra tid til annen. En ond følelse av forakt. Jeg tenker ofte, hvorfor hater du meg? Jeg ønsker bare å hjelpe, hvorfor hater du meg egentlig?
Man ønsker suksess for sin neste, men ikke mer en seg selv om du forstår. 
Det er som å kjempe mot naturen og instinktet at man bare skal sitte der å være glad på andres vegne om man ikke er noe eller kommer seg noe vei selv som individ.
Mange tenker, få handler og det er her det grunnleggende problemet ligger. De som handler har muligheten til og lykkes og lykkes veldig ofte. De som bare tenker blir det ikke noe av som regel. Hardt og brutalt, men det er sannheten. Man hater fordi man skulle ønske man gjorde det eller fikk det til selv, men uten handling blir det bare med hatet. Trist, når det er så enkelt og bare gjøre noe med det. 

Jeg liker å provosere, jeg ser at den strategien fører til handling hos mange. Men bivirkningen er hat, istedenfor og kanskje ta tak i seg selv som menneske, følge råd og handle, hater man isteden fordi det er enklere en å ta tak i seg selv som person. Fornuften tar ferie og negative følelser og uvilje tar overhånd. 
Hva kan man gjøre? Svaret på det er enkelt, man kan begynne å handle mer. De fleste bruker enormt mye energi på å tenke. De tenker seg i hjel og føler ingen fremgang. Du kan bli kjent med dine egne triggere, altså de små stikk av situasjoner som utløser en følelse som igjen fører til en tanke og en handling. Du kan gå i deg selv og spørre hvorfor spørsmål? Så etterfulgt av hva må til for at spørsmål?
Du kan faktisk stoppe deg selv fra negative tanker, med å legge opp en god strategi. Først må du vite hva som trigger den uønskede tilstanden. Om det er en lyd, et bilde, en tekst, et ord, en følelse en lukt osv. Når du finner ut av hvorfor den oppstår kan du ta deg selv i det før det eskalerer.
Altså tenk deg at du fester en stram gummistrikk rundt håndleddet, hver gang den uønskede triggeren kommer drar du i stikken og slipper. Kroppen vil etterhvert begynne og assosiere triggeren med smerte og smerte vil den beskytte seg mot. Så slik kan du hindre deg selv i negativ tenkning.
Du vil bli mye mer positiv om du eliminerer dine svakheter. Kroppen din og sinnet ditt bærer ingen nytte av negative følelser. Hat og misunnelse er negative følelser, du gjør deg selv svak med å ha negative følelser. 
Husk at misunnelse er skjult beundring. Det du beundrer vil du få om du gjør noe med det.
Håper dere gir det en sjanse.

Ps: Om du hater meg nå for bilde over, dra i strikken.  
Klem fra Maria. 
4 kommentarer

Ja veldig sant det du sier.

Jeg tenker ofte på psykopatene blant oss. En psykopat er iflg. meg en person som har mer glede av andres lidelse enn egen glede.

Og så mange mennesker reagerer med negativitet på andres fremgang/glede. Hvorfor? Jo, fordi de akkurat som du sier ikke evner å gjøre fremgang selv. Dette fordi de rett og slett er knekt som mennesker. Noen har knekt dem og det irriterer dem grenseløst at andre ikke er knukket. Så da må de knekke andre. Så de skal være like ødelagte og mislykkede som dem selv.

Å hate andre er rett og slett bare et tegn på egen mislykkethet.

En vellykket person er ikke opptatt av å hate andre. Han/hun er opptatt av egen fremgang og har (som du) overskudd til å hjelpe andre. Det kommer automatisk med overskuddet.

En mislykket person klarer ikke å hjelpe seg selv og som konsekvens av dette klarer han/hun ikke å hjelpe noen andre heller. Bare prøve å "eksportere" sin mislykkethet, sine hemninger, sine negative tanker osv.

Så stå på du! Ikke noe galt i å være vellykket. Tvert om!

PS: Flott bilde! :)

madde85: Tusen takk for det;) Ha en flott dag;)

tankenemine67: psykopaten som du kaller han ibor oss alle, det er bare et spørsmål om du lar han få ta plass eller ikke. Synes det er viktig å rette fokus på hva man selv kan gjøre som menneske for å oppnå resultater , kontra og bruke samme energien på negativitet og hat! Min fremgangsmåte er å finne trigger for uønsket tilstand. Når trigger er funnet kan man enkelt korrigere seg seg ved å påføre kroppen eller sinne en ubehagelighet . Slik kan du stoppe den uønskede følelsen. Klem

Skriv en ny kommentar