hits

Tips mot forkjølelse!

Hei og god onsdagskveld!

Nå er forkjølelsesesongen i full gang, og mange sliter med lange og slitsomme forkjølelser. Det er utrolig viktig å forebygge sykdom med sunt kosthold og passe på at du får i deg tilstrekkelig med vitaminer året rundt. Om du er så uheldig at forkjølelsen allerede har tatt deg, har jeg et tips som vil hjelpe deg til å føle deg litt bedre. Når jeg er forkjølet drikker jeg alltid te laget av ingefær, sitron og honning. 

 

  

Det du trenger er: 

♥ Ingefær

♥ Sitron

♥ Litt økologisk honning 

♥ En kopp med kokt vann 

Kok opp vann og ha i en stor tekopp. Kutt opp ingefær i små biter eller skiver og la trekke i ca 5 min. Ha deretter i saften av en halv sitron og ca en teskje honning. Denne teen smaker godt, og løser opp tett nese og hals. 

Det er svært lite forskning på akkurat dette med effekten av ingefær på forkjølelse, men personlig føler jeg at det fungerer og det gjør mange andre som for eksempel asiatiske leger innen naturmedisin. Ingefær kan fungere som et antihistamin og er slimløsende. Gjerne bruk en god del ingefær i teen, slik at den blir sterk og gir god effekt. 

Håper dette tipset gjør forkjølelsen din litt lettere. Ha en fin kveld videre!

- Natalie

7 kommentarer

Jepp! Ellers tror jeg også på hvitløk. Lag skiver og kok "te" på den. Spis restene. :)

tankenemine67: Ja det fungerer også ;) Ellers lager jeg også te på hvitløk og ingefær sammen! :)
- Natalie

Et veldig flott tips, takk (:

Bergensergenser: Så bra du likte det! :)
- Natalie

Ingefær er bra mot en hel del! Leste nylig om at det har bra effekt mot kreft også. Har blitt en del av mitt daglige kosthold - i sunnhetsjuicen ;-)

Skriv en ny kommentar